Sziasztok!
Laci: Hú, de meglepődtem!
Szívből gratulálunk a gyönyörű Kevin babához! Sok boldogságot, egészséget az egész családnak! Editnek sok tejet, gyors felépülést az előbbiek mellé!
Zsuzsu: Örülök a jó híreknek!
Zituska: 86-92-es NYÁRI ruhákat keresett Zsuzsu még....a napozók még megvannak meg a bodyk
Apa tudomásul vette a 2 zacsit, nem szólt semmit, sosem szól bele ilyesmibe, kérdezte mennyi volt, mondtam neki, megértette
Vész esetére azzal a mondattal készültem, hogy: elmehettem volna a Brendonba is és ennyi pénzért vehettem volna 1 db. kabátot
Niki: Te írtad hogy az Espumisan jött be nektek hasfájásra. Emlékszel rá, hogy mennyit adtál belőle Rékának? Csak mert azt írja a betegtájékoztatón, hogy:
Csecsemőkorban: Kávéskanállal 1 ml (25 cseppnek megfelelő)emulziót
minden szoptatás előtt vagy után adjon be a csecsemőnek...
DE! A Babanet rendelőjén meg ezt írta egy doki:
A gyógyszerhez mellékelt használati utasítás ajánlata: csecsemőkorban 25 csepp. Ez az adagolási utasítás tovább olvasva a szülőknek bizony nem egyértelmű, gondot okoz. Főleg a csak anyatejet fogyasztó babák esetében, akik egyebet ne isznak, cumisüveget nem használnak. A szülő a napi adagot nem szívesen adja be egyszerre. Ez ugyan lehetséges, de tapasztalataink alapján nem célszerű. Általában azt ajánljuk, hogy a napi adagot a babának legalább 4 részre osztva adják be. De meg lehet próbálni úgy is elosztani a teljes adagot, hogy a pici minden szoptatás előtt, vagy után kapjon kb 4 cseppet. Figyeljék meg hogy hatékonyabb és aszerint osszák el a napi adagot.
Szóval ő azt mondja hogy a 25 cseppet be kell osztani egész napra. Most akkor hogy van?
Ugyanez a kérdésem azokhoz akik Gripe Watert adtak a babáiknak.
Ezek után már az sem egyértelmű nekem. Azon azt írja:
Adagolás: naponta legfeljebb 6 alkalommal, az előírt mennyiségben. 1-6 hónapos korban egy kávéskanállal (5 ml)
Nekem ez is és az Espumisan is úgy értelmezhető hogy minden alkalommal 25 csepp vagy emennél 1 kávéskanál.
Csak azt nem értem ez a doki miért azt írta akkor, amit...