Új privát üzeneted érkezett!

Peter, szepek vagytok, Lisa is (eddig nem tetszett, mosmar igen!)
zold fal is nagyon szep 8)
Benu meg mindig edes.

Kattix, belenezem a weblapodba, nagyon profi vagy, le a kalappal!
nem biztos, h bele fog ferni az eletembe, de azert igyekszem :)

Kisvic, csak puszta kivancsisag! :lol:
mi kene az okoszbol? szivesen postaznak, ugy tudom.
saara
 
 


A találmányom még fejlesztés alatt van, ne aggódjatok, jelentkezem, ha kész! :)

Ma hirtelen felindulásból befestettem a Nandum :roll: Most teregettem ki. Háát... Elég oldschoolos lett :roll:

KépKép
livus
 
 


Móni! De lehet. És bár engem a világból ki lehet kergetni ecettel, mégis hősiesen meg is tettem Roland érdekében :-). Kimostam kézi mosás után a kendőt sós vízben géppel, és az öblítőfakkba ecetet öntöttem. Aztán 4* öblítettem ám öblítőprogin, hogy kimenjen végre az ecetszag...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 

 
 

kisvic, mailt megszuletett! kisvicus@gmail.com, ugye? :oops:
saara
 
 


Livus, ennyire untad mar? :) kepet majd rakjal fel legyszi!!
saara
 
 


Kisvic,
örülök, hogy kiderült, hogy nektek a Manduca a legjobb! :)
Nekem meg rá kellett jönnöm, hogy nekem a Manduca sem jó, olyan szinten nagy a derékpánt, hogy rövidtávon még okés, de hosszútávon megfájdul benne a hátam közepe... :? Szóval nekem is jó tapasztalat volt, mert gondolkodtam, hátha jobb lenne, ha lecserélném az Ergot, de nem fogom. És veszek majd inkább egy jó kendőt. :P Vagy megvárom az általad varrt Erducát. :wink:
Zsizsa
zsizsa
 
 


sziasztok

kattix, nagyon szuper az oldalad, szívből gratula!!:)

Péter, de cuki Benukád :)

beszilva, jó volt az ágyneműs dizájn :lol:

én varrogatom az MT-t, hátha szeretni fogja a csajszi:) rendületlen próbálom "szoktatni" az ergohoz, mert babakocsiból egyre többször kikéredzkedik, élvezem, hogy ilyenkor van más megoldás (még ha az ergoban is nyafis lesz 1 órán belül)

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


ja, és egy probléma: ha háton ergozom Borcival, akkor kb 30 perc múlva elkezd fájni a bal farpofám (szépen fejeztem ki :lol: ), valahogy sajog az egész :( mondjuk a derekam eleve nem egy jó konstrukció, volt már idegbecsípődésem jópárszor... :? másnál is előfordult már ilyen jellegú fájdalom?

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


Péter: Tényleg nagyon jól áll Nektek ez a kendő!

Kriszti: hüpp hüpp, de azért ha megérkezik Hozzád kérek sok-sok képet róla!!

Kép
beszilva
 
 


Varda,
és még ezek után is engedi a színét?!?
Én nem géppel csinálom. Forró vízbe öntöm az ecetet, és abba áztatom sacc fél órát. Utána öblít, és addig ismétel, amíg nem lesz tiszta a víz.
Majd normál mosógépes mosás, és még soha nem maradt ecet szagú. (öblítőt nem használok gyerekruhához)

Móni
norsi
 
 


Nem, most már nem engedi :wink: , csak felhívtam a figyelmet erre a tényre, mert vannak még itt mások, akik használják a Gypsymamákat.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kati, (maminti78) :lol: Nekem ugyan nem a "farpofam", hanem a csipoizuletem fajdul meg az Ergotol nagyon gyorsan ha nincs eleg magasan es szorosan. Nem is hasznalom, csak ferjemnek tartottam meg.
Tudom Ergoek csipore lecsusztatva ajanljak, de robald feljebb huzni a derekadra, nalam segit.

Edit
eduso
 
 


Csak röviden, mert alig jut időm a fórumozásra mostanában:
minden feltett kép nagyon szép, jókat gyönyörködtem :) Rám is rámférne egy jó szemcsi...most inkább lencsézek.
Kattix, az oldalad szuper, remélem sikerül rá több időt szakítanom!
Kisvic, találkozunk a klubban :)
Amit a szövésekről írtok, kicsit meglepett. Azt hittem, ezek a drága kendők (didy, storchenwiege) hordozásra kivétel nélkül tökéletesen alkalmasak. Hja, megint naiv voltam :?
Ha érdeklődést, nyitottságot látok, mindig igyekszem korrekt infót adni a kenguruk és egyéb hordozók közti különbségekről. Kéretlenül nem osztottam még jótanácsot.
Tegnap a buszmegállóban egy anyuka megkért, mutassam meg, hogy kötöm a hátamra Vajkót :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Kamcsatka: Jól értettem, hogy a Bamberoo-tól kaptál ajándékba egy MT-t???? :shock: :lol: Nekem is kapjál egyet légyszi- légyszi!!!!!!!!!!!! :o
Gypsymamától meg kendőket kaptál a klubnak...hihetetlen vagy!!!!!!! :wink: :lol:

kisvic
 
 


Safrany! Szerintem itt csak arrol van szo, hogy a különbözö kendögyarto cegek egymast ocsaroljak :? Ezek a kendök azert mind jok hordozasra. En csak annyit mondanek a didy jacquardokrol (föleg a rombuszosokrol, mert a többinel kicsit mas), hogy kezdönek nem idealis kendö, mert nehezebb feszesre huzni es gyakrabban kell igazgatni. De azert nagyon jol lehet benne hordozni :D

Köszi mindenkinek a kenguru/koala tanacsokat. Majd ovatosan probalom elmondani a különbsegeket, ha meg erdekli az ismerösömet a dolog.
smzsgalf
 
 


Sziasztok!

A babám egyre kevésbé szereti az elöl hordozást (nandum van egyenlőre), teljesen kifordul, hogy lásson. Kipróbáltam a hátamra venni, de nyeklett- nyaklott oldalra, a felső széle laza volt. Van valami trükk rá? De érdekes, mert nekem az elöl keresztezettnél is néha laza a felső szél és akkor dől hátra a bébi. Zsebes elöl keresztet is próbáltam, ha jól meghúzom, szintén homorít, nem szép gömbölyű a háta. Nagyon nagyok a cickók a szopi miatt, lehet attól nem fér el?
Készülök tanfolyamra, de addig is jó lenne megoldást találni :)

Móni

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74
 
 


Móni, melyik hátikötést próbáltad?
Én az egyszerű hátit(batyu, rucksack) úgy húzom szorosra, hogy amikor a babó már fent van a hátamon, az elöl lógószárakat beszorítom a térdeim közé. Pontosabban csak az egyik szárat szorítom be, amíg a másikat igazgatom. Szóval egyik szárat tartom a térdemmel, így biztonságban van a baba hátul, a másikat meg jó szorosra húzom, különös tekintettel a felső szegésre. Utána szépen hátra vezetem láb fölött, láb alatt és még ez alatt is igazgatom a felső szegést. Amikor megint előre keveredett, akkor ezt a szárat tartom a térdemmel és a másik szárat is meghúzom, hátravezetem, majd ha ez is előre került akkor csomót kötök.
Az is nagyon fontos elem, hogy a baba hátán, a felsőszegéstől a popsi aljáig teljesen kisimuljon az anyag, azaz ne ráncolódjon felesleg, mert az is később lazuláshoz vezet. Én már gyakorlott hátihordozónak számítok, de még így is gyakran újrakötöm a kendőt, ha úgy érzem nem sikerült tökéletesre. Érdemes sokat szőrözni a felső szegéssel, mert utána nagyon sokat dob a kényelmen.

KépKép
savitri
 
 


Enyem kendo jaquard. Nekem teljesen jo. Pikkpakk hatamra tudom kapni kolkot SHBCvel, ami mondjuk a Nandummal es a magam krealta kendovel nem volt olyan elvezetes. V csak azert, mert idestova 5 eve hordozok?:)

Biobaba
biobaba
 
 


ez lemaradt: a nandu nagyon jól működik hátikötésnél

Zsuzsa, te kérdezted az ellaroo-t? igen az nem ripsz szövés hanem mint a sima len kendők. de azt állapítottuk meg Ágival, hogy ennek ellenére meglepően jól alkalmazkodó kendő. Mégis vettem egy lanát :D mert azért bőven van különbség.

Azért elszomorító, hogy ennyire egymás ellen beszélnek a minőségi kendők gyártói. :( tulajdonképp ez bennem erős kétségeket ébreszt a termékek iránt amit forgalmaznak.

Bár a Lisa-mat így is nagyon imádom. Én is azt tervezem karikás lesz belőle, csak úgy sajnálnám a szép rojtjait, meg a takaró funkciót.

KépKép
savitri
 
 


Marina! :D Klassz az avatarod! Beteszed nagyba is a képet a fórumba, hogy jobban lássam és gyönyörködjek? :lol:

kisvic
 
 


Savitri: hátizsák szerűt próbáltam, bocs, de pontos nevét nem tudom :wink:

Köszönöm, kísérletezem!

Kisvic: itten vagyok :) Kép

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74
 
 


Savitri,
nekem pont az tetszik, hogy a rövid kendőből lehet varrás nélkül is karikásat csinálni... És nagyon izgat, de előbb hosszú kendőt szeretnék, és utána már lehet, hoyg nem akarok karikásat, hehe. Vagy ha nem lenne olyan drága már a 2-es kendő is...
A didy oldalán szépen le van írva, hogy kell bújtatni a szárakat...
h_szilvi
 
 


[quote="smzsgalf"]E írta:smzsgalfn csak annyit mondanek a didy jacquardokrol (föleg a rombuszosokrol, mert a többinel kicsit mas), hogy kezdönek nem idealis kendö, mert nehezebb feszesre huzni es gyakrabban kell igazgatni.

Tényleg? Ezt nem is tudtam! (titkos álmom egy ilyen rombuszos!) Nyúlik, vagy miért? Mondjuk, a nyúlást nem tudnám elképzelni.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Nem, nem nyulik, en inkabb azt mondanam, hogy csuszik.
Anno az elsö par honapban jonasom volt es semmi bajom nem volt vele, szoval el sem tudtam kepzelni, hogy lehetne jobb is egy kendö. Aztan mikor lett indiom (ami elvileg ugyancsak jacquard szövesü), akkor mar hozza se nyultam a jonashoz. Olyan fajta gondok voltak, hogy ha felkötöttem a picit, akkor kb 30 perc utan 10-15centivel lejebb volt mint ahogy eredetileg kötöttem. Az indioval sosem volt ilyen fajta problemam.
Azota probaltam mas mintas didymost is es azzal nem volt ilyesmi (holott Beni mar ketszer olyan sulyos :lol: ). Szoval ez vagy a rombuszos mintan, vagy az en benazasomon mulott. De persze az is lehet, hogy az öblitövel valo mosastol volt (en kis naiv akkoriban azt gondoltam, hogy mindent öblitövel kell mosni :oops: azota meg mar a z öblitö gondolattol is rosszul vagyok).
Nemet forumon is olvastam hasonlo panaszt a rombuszos didykröl es ez is mind kezdö hordozoktol volt.

Savitri! Hat nekem sem tetszik, hogy ezt csinaljak a kendögyartok. Valojaban nem tudom, lehet, hogy tenyleg igy gondoljak. A Storchenwiegesek a keresztezett köteseket is kevesbe jonak mondjak mint pl. a kengurut vagy batyut. Nekem meg nagyon ugy tünik, hogy ezt azert teszik, mert a Didymos levedte a WKT nevet. Sajnos ide is befuratkozott a piacgazdasag :cry: lasd ERGO

Rövid kendö: engem biztos nem vinne ra a lelek, hogy levagjak egy ilyen regi, rojtos kendöt, tenyleg miert nem "no sew" (azaz varras nelküli) karakas kendökent hasznalod inkabb?

Marina! Nagyon edes a picid :D
smzsgalf
 
 


Marina :D , köszi, hogy beraktad nagyba! Nagyon szépek vagytok ebben a Nanduban- ami, mint tudjuk egy JÓ minőségű kendő!!! Szerintem Hozzád kifejezetten illik!!! :wink:

kisvic
 
 


Sziasztok!

Pénteken a klubba, hozna valaki Popolini OneSize pelust nézőbe? Persze, csak ha használ valaki egyáltalán ilyet.
Én inkább pelusokat varrok. Jó lenne látni egy-két bevált házi készítésűt is. Én is elviszem, amiket magam kreáltam.

Előre is köszi!!

Ildi

KépKép
Kép
ilkuchta
 
 


Savitri, Zsuzsa! Szerintem némi összeugrás tapasztalható a kendőgyártók között. Nem nevezik ugyan meg konkrétan, kiről beszélnek, de azért egyértelműen rá lehet jönni. Eddig a Storch ellenszöveget még nem láttam, csak tegnap Zsuzsa linkjén. De a Didy elég egyértelműen lehúzza a Diamantköpert, és külön lefényképezi hozzá a Storch kendőt... :? . (nem tudom, mi ez magyarul)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


[quote]t írta:ulajdonképp ez bennem erős kétségeket ébreszt a termékek iránt amit forgalmaznak.

Bennem is :? Nem a másik lehúzásával kellene terméket eladni...

Ildi, én viszek 2 éves onesize-t a klubba :wink:
Marina, szépek vagytok :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Sáfrány, én is nagyon örülnék ha hoznál Popo Onesize-t. De már kértem is itt a fórumon, csak nem válaszolt senki, asszem.Vagy a másik adok-veszeken kértem???Nem tom ,mindegy. Nagyon gondolkodom a vételen.,..
És Ildi: szuperjó lenne, ha hoznál SK pelust is, nagyon érdekel! ( Én nem varrok, csak kiváncsi). :)
Már várom a klubot!!!
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Öööö, elnézést...
Holnap lesz a klub, vagy a jövő héten? :roll:

Ági
magica
 
 


9-én!!!!!
K
kkriston
 
 


Kattix: nagyon tetszik a mamami :D :D :D

Igazából ergy hajszál választ el a mosható pelusozástól is, no meg egy kis adóvisszatérítés :wink: Vettem egy kushies basic-et kipróbálni, lehet én bénáztam, de pisi kifolyt a guminál. Ha vennék, monapel lenne az ár miatt, gondolom nem rosszabb, mint a jóval drágábbak, vagy igen?

Móni

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74
 
 


Móni: mi monapeleztünk bő két évet, és mind Gergő mind én igen elégedettek voltunk. A nedvszívó mag ugyan meglehetősen összeugrott a mosások során (főleg, hogy egyszer kifőződtek, amikor elromlott a hőfokszabályozó a mosógépben) de ez a használhatóságot nem befolyásolta.
Csak azért hagytuk abba, mert a fiatalúr áttért a férfiasabb alsógatyákra :wink:

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Borsts barátkozom a gondolattal, a kushiest is gyakran ráadom, anyatejes caca szépen kijön belőle, hát később meg majd veszek bele papír betétet.


Lányok,
A didymos honlapján a galériában láttam egy megkötést, olyan mint a zsebes elöl keresztezett, de mintha kívül lenne a zseb, nem tudjátok azt hogy kell megkötni? Egy szőke lányon van, zöld sárga kendővel az alsó sorban.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74
 
 


Marina! Kvázi ugyanúgy, mint a zsebes elöl keresztezettet, csak előre kötöd meg, baba nélkül. Az elöl kereszteződő szárakat bedugod a "zseb" alá, elviszed hátra, és megkötöd. Aztán kerül a baba a keresztbe, majd a zsebbe.

De ez inkább rugalmas kendőhöz jó sztem, szövöttel nehéz jól eltalálni a szorosságát.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Zsuzsa!

"Sajnos ide is befuratkozott a piacgazdasag lasd ERGO "

Tudnál erről írni, hogy ez konkrétan mit jelent? Már olvastam utalásokat róla és kérdeztem is, de senki nem fejtette ki... :?:

Viru
Kép
viru
 
 


Viru! Tan edusot kene megkerdezni, azt hiszem ö többet tud erröl. Az egyetlen dolog amit en tudok az, hogy az ergo minde a nemet forgalmazoknak irt egy olyan levelet, hogy ha arulnak ergot, akkor CSAK azt az egy SSC-t arulhatjak :shock: Errefel egy csomo nemet forgalmazo kivette az ergot a programbol...
Mejebben nem mentem bele a temaba, nekem ez böven eleg volt, de tan meg van több is.

Szerintem ez joval durvabb, mint hogy a didymos azt irja, hogy nem jo diamantenköper. Különben nem tudom, hogy a didymos ezt miert irja, lehet, hogy tenyleg ugy velik, hogy ez az igazsag es nem a storchenwiegenek akarnak ezzel artani.
smzsgalf
 
 


Zsuzsa, köszönöm! :) Ennyi elég nekem is, ez tényleg nonszensz!
(Ezt elviekben már szinte csak egy lépés választja el attól, mintha azt szabályoznák, hogy ha ergod van, mást nem használhatsz ám... :shock: )

Viru
Kép
viru
 
 



kattix
 
 


Kriszti,

köszi a pontos dátumot, akkor nem holnap megyek... :)

Ági
magica
 
 


Sáfrány
Köszi, hogy elhozod a pelust. :)

Kriston
Az összes eddig készített pelusomat elviszem a klubba.

Marina74
Nekem van két eladó Monapel praktika belsőm. Mivel varrtam már párat és kaptam néhány popolinit is feleslegessé vált. Ha érdekelj írj privit.

KépKép
Kép
ilkuchta
 
 


Sziasztok,

nehéz benneteket követni, esélyem sincs visszaolvasni...

Marina,
én ezt a kívül zsebes keresztezettet kötöm kb. egy hete a 3 hetes babámnak, és remekül működik! Nagyon jól tartja a babát, elég szoros is, pedig Didy Jakobom van, Varda, nem rugalmassal csinálom. Nekem tetszik. Lehet, hogy azért tudom jó szorosra kötni, mert a jakob csak ötös méret, épphogy elég, alig tudom hátul megbogozni. Zsuzsa, továbbra is hálás vagyok a kötözési leírásért, onnan tanultam meg. Mindenki bámul és csodál az utcán-játszótéren, hogy milyen aranyos kis csomagom van...Persze feltették már a szokásos kérdéseket is: Biztos, hogy jó ez a gerincének? (nagymama a játszótérről) Én is gondolkodtam a kendőn, de nem akartam, hogy nagyon rászokjon a gyerek (kismamatárs) Ilyenkor népszerűsítek és felvilágosítok:)

Kíváncs leszek, később hogy válik be a jakob, most, hogy írtatok a rombuszos kendőkről. Az szinte biztos, hogy háton hordozás előtt megint el kell mennem egy gyakorlott hordozóknak szóló tanfolyamra Ágihoz, hogy meglegyen a bátorságom.

Még egyet akartam írni: ma sokat sétáltunk a szabadban a lányokkal, kicsi fiú kendőben (sok=másfél óra, fél 11-től délig). Alig látszott ki a legényke arca a kendőből, de este észrevettem, hogy kicsit piros lett, megsütötte a Nap. Vigyázzatok a gyerekekre, már most ereje van a napsugaraknak!

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Kattix, erre gondoltam,köszi! :lol:

Ilkuchta, még érlelődik bennem a mosható pelusozás :wink:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74
 
 


Sziasztok,

Kriszti, én írtam a másk fórumon, hogy ha kilábalok a takonykórból, viszek one és two size-t is! Reménykedem hogy tudok menni, lassan ugyan, de javulgatok.

Marin, üdv itt! szépek vagytok!

Eszter
ikra
 
 


Eszter, emlékszem!! Csak benned nem voltam biztos, hogy eljössz...
De nagyon örülnék, ha hoznál nekem mintát. ::)
marina, szuper, ha elhozod az sk termékeidet!!! Nagyon kiváncsi vagyok!
Kriszti
kkriston
 
 


Hahó!
Elújságolom itt is, mert az előbb véletlenül a másik topikba írtam:
Megtettem a második lépést, amellyel olyan anyu leszek, amilyet elképzelni sem tudtam volna 2 éve magamról: 1. mosható pelust rendeltem!!!!! 2. Hordozókendőt veszek!!! Az elhatározást a kisfiam mai és tegnapi műsora véglegesítette bennem ugyanis ordít, ha meglátja a bbkocsit, amivel eddig nem volt különösebb gondja (csak néha, de most ordít. Kiborított, mert nagyon bírtam a babkocsizást Crying or Very sad

Kép
beszilva
 
 


Kattix: Hogy találtad meg a kötési útmutatót? Mindet meg lehet így találni, vagy csak ez az egy volt fönn? Kicsit szeretném tanulmányozni a kötéseket, mielőtt megérkezik a kendőm. Sajna ahhoz nincs útmutató, én meg lenni antitalentum. Köszi!

Kép
beszilva
 
 


sziasztok
beszilva, micsoda döntések! :wink: de tényleg le a kalappal, elsősorban a mosható pelusra gondolok. Néha én is eljátszom a gondolattal, de legfőképp az tart vissza, hogy így is nonstop megy a mosógép és valahogy sose fogy ki a szennyeskosár, hát ezt még megfejelni egy nagy adag pelussal...többgyerekes moshatópelusosok, nálatok ez nem okoz problémát? Nagyfiam legalább 2 váltás ruhát piszkol össze naponta, most már a kicsilány is koszosabb kismalac, mint mondjuk fél éve, és akkor még mi nagymalacok is ott vagyunk...(ja, és akkor arról még nem is mertem szólni, hogy a "nagy" is pelusos még... :oops: , úgyhogy gáz, de nálunk most napi kb10 pelus fogy :? )

megvarrtam a mei tai-t, annyira boldog vagyok vele, csajusznak is tetszik, pedig féltem, hogy mi lesz, ha nem jön be neki, és akkor "hiába" piszmogtam jó sokat a varrógép mellett...de megérte! Ma fel is avattuk, tényleg annyira jó érzés őt a hátamon érezni :D és úgy néz ki, ő is egyre jobban élvezi!

marina, nagyon szép ez a kép rólatok

varda, nektek is nagyon jól áll az a korall(?) színű cucc :wink:

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 


És KAti hol akép???
K
kkriston
 
 


holnap majd talán lencsevégre kap az uram:) ma mikor kértem, mindig más dolga akadt...(kertrendez bőszen)

Kati


Matyi 2005.04.08.
Borci 2007.03.24.
maminti78
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?