Sziasztok!
Előre is bocsi, most csak "ennek az oldalnak" írok
Ani, ezek tuti a jóslók, főleg, ha a keményedés közben fájsz mensisen...nekem 35 hetesen volt így először, és egyre gyakrabban, éjjel igencsak erősen, volt hogy felébresztettem apát, hogy nézem az időket...
nyugi, ez már a célegyenes! (na ezzel megnyugtattalak?!
) Gyeses cuccok: nos, emlékszel mit kínlódtam én is ezzel a szarsággal, főleg hogy mi jár és mi nem. Na neked legalább tiszta, hogy jár a tgyás (ez van fél évig) majd a gyed (ez a baba 2 éves koráig) és utána a gyes (további 1 évig). Családi pótlék jó sokáig jár, most asszem 12 ezer, de mindig növelik. A gyes 27ezer, a gyed meg a fizud (asszem 70) százaléka, de meg van maximálva. A tgyás asszem ugyanennyi, de ebben a 2ben nem vagyok képben, mert nekem nem adnak...
Az anyasági meg mindenkinek jár, aki járt orvoshoz, és mikor megszültél, a dokid alá fogja írni az anyaságis nyomtatványt (letöltheted, vagy elmehetsz érte, ha akarsz, de a kórházban adnak. (csak ilyet, a többit nem) Én elmentem a mákhoz és odaadtak mindent. (a gyedes, tgyásos cuccot a József Attila utcában a TB-nél kell kérned)
Alíz, nagyon jó ez a kép, Ato baba is csak profilból mutatta magát a 4d-n, többnyire minden baba..
A pocid is szépen alakul, pont ilyen volt az enyém is félidősen
Judy, gyönyörű ez a kislányka, és nagyon hasonlít Rád!!! Komolyan. Sajnálom, hogy betegek lettek a fiúk, ti nem kaptátok el a pároddal?
ujjszopás: na ebben a kérdésben pont ugyanaz van mint a teáztatás-nem teáztatás, mit ehetsz-és-mit-nem szoptatás alatt-ügyekben. Az anyák könyve (jó régi cucc, 1978-as) ujjszopás-párti, Dr. Spock és a Suttogó cumipártiak, igazából azt írják, hogy ha cumira akarod szoktatni, kezd el mielőtt megtalálja az ujját és mikor észreveszed, hogy fokozódik a szopóigénye (nem a kajaigénye
) de szerintem ezt tök nehéz elkapni, főleg ha nem is akarod, hogy bármit szopjon. Nálunk érdekes a helyzet: Pocimanó a kórházban nyűgösködött, az egyik csecsemős meg azt mondta, nézzem meg, hogy éhes-e: tegyem az arcához az ujjam, ha nyitja a száját, de mérges lesz, ha nem adom neki oda az ujjam, akkor éhes, ha nem, csak szopóreflex. Na nekem bekapta az ujjam, és hát valahogy ígymaradtunk, a mai napig ha rekedtre ordítja magát (de nem lehet éhes, mert az előbb ette tele magáz) éjjel csak úgy tudom megnyugtatni, ha a kisujjam bedugom a szájába és magamhoz ölelem (ilyen féligfekvős székben) 2-3 perc után abbahagyja a szopizást és ha nem is alszik el, lenyugszik, el tudom ringatni vagy adok neki cumit (ő elfogadja) de ha ordítás közben egyből a cumit próbálom, rá se hederít. Ilyet még senkitől se hallottam, hogy az Ő ujját szopta a gyerek, de szerintem nem gáz. Az az enyém, bármikor elvehetem tőle, de kiköpni se tudja véletlenül, mert érzem, (a cumival ez a gond, hogy ha túl éber még, mikor kiesik a szájából, üvölt) Amúgy szerintem a normális, kiegyensúlyozott gyerek a cumit és az ujjszopást is abbahagyja legkésőbb, mikor közösségbe kerül. (bölcsibe, játszórtérre)
Alexa, nálunk a nagyszülők csinálnak majd homokozót
alig várom, hogy tudjon benne játszani, de hiányozni fog az is, hogy ilyen pici
Andesz, tök jó sokan lesztek a talin! tényleg csináljhatok képeket!
Viki, gratula a pocaklakódhoz!!! Nekem is azt mondogatták, hogy vékony a hasfalam, végülis 17 hetesen láttuk meg a kukacát
rólunk: tegnap voltunk 1 hónaposak, lemértük Kisatit, ledöbbentünk...3600 gramm teli pocakkal (pont 1 hete a tanácsadáson szintén bezabálva volt 3360...) üres hassal is mértük kajálás előtt, kiderült, hogy pont 100 grammot evett
Az egy kispohár!!!
puszi mindenkinek!
szijjasztok!