Myssnia,
Hát igen,nekem is el kéne már szánni magamat a kiságyba szoktatásra. Csak önző vagyok,
mert ez így kényelmes,mert ha félálomban szoptatok akkor többet tudok aludni. Szerintem akkor
leszek kénytelen kiságyba tenni éjjelre,amikor már mászni tud,mert attól félek, éjjel felébred
és lemászik/esik az ágyról miközben én alszom.
Elli,
El tudom képzelni milyen lehet 1.5 óránként kelni. Én az első 2 hétben éjjelente 1-2 órát aludtam
összesen,mert 1.5 óránként evett,fél óra szopi,fél óra büfi és hassimogatás és mire elaludtam volna
kezdődött előlről.Ahogy írtad,szerintem sem éhes Kevin,csak nyűgös,jól tetted hogy kemény vagy,
mert ahogy mások tapasztalatait olvasom ezt vagy így lehet vagy sehogy. Örülök,hogy sikerült és hogy
már kipihentebb vagy,amikor nekem sikerül mondjuk 2x3 órát aludni egyben,olyan,mintha kicseréltek volna.
Nekünk 0-13kg hordozónk van,de ez sem teljesen vízszintes így kisebb korában egy törülközőt tettünk be
az ülés huzata alá (levehető huzatú) a derekához,így már vízszintesebb volt az ülés.
Nekem gyerekként állandóan mandulagyulladásom volt erre úgy teletömtek Sumetrolimmal meg Maripennel,hogy
azóta penicillin allergiám van. Úgyhogy én is a homeopátiára szavazok. Drukk,hogy Pétert meg tudd győzni!
A Pamperses mail nekem is átküldenéd légyszives. Köszi előre is.
Timici,
Ügyes vagy,hogy Bence a kiságyban alszik.Szerintem nem túl kemény a sírni hagyás,ha működik és ahogy írtad,már
minden mást próbáltatok és azok nem jöttek be. Tényleg rá kell szoktatni,hogy éjjel aludni kell,már
sok helyen olvastam,hogy éjjel csak kis fény legyen,ne pelenkázzunk ha nem muszáj stb stb.
Tényleg kemény dió lesz a visszaszoktatás ráadásul mi 1 szobában alszunk,dehát majdcsak lesz valahogy.
Szilvi,
Boldog 8 hónaposságot Ádámnak!Nagyon aranyos a kép 3.5 fogú szörnyről
Sajnálom,hogy a fogzás
így megviselte (na meg persze neked se könnyű). Ma jobb napotok volt?
Köszi szépen az ültetéses meg a tejpépes infót. Én is megkérem majd a dokinőt,hogy írja fel és
ha nem írja fel,akkor legfeljebb megveszem drágábban.
Kaska,
Gratulálok a gyarapodáshoz,ügyesek vagytok!Köszi a tippet a kiságyba szoktatáshoz. Egyébként nálunk
(albérletben lakunk) is ugyanez a helyzet,mármint hogy nincs gyerekszoba,szerintem nem is lesz és
a kiságy is fél mre van tőlünk.Ha majd elszánom magam,akkor majd beszámolok a tapasztalataimról.
Már régebben akartam kérdezni,hogy aztán végül elmentél a főorvosnőhöz szoptatási tanácsadásra?
Bár úgy látom,hogy szerencsére minden megoldódott és Vilcsi szépen fejlődik,úgyhogy talán nem is volt
szükséged segítségre
Vilcsi milyen okos,hogy tudja kik az idegenek!én is úgy tudom,hogy
ez a képesség úgy 8hósan alakul ki.Bár gondolom szegény anyukádnak
talán rosszul esett ha Vilcsi sírt,nem? Gondolom őt,ha gyakran látja biztos megszokja és akkor nem fog
sírni.Artúr még nem tiltakozik az idegenek láttán, csak óvatosan méregeti őket.
Andi,
Nekünk sincs etetőszékünk és én is az autósülésben gondolom etetni. Majd előtte aláteszek egy törülközőt,mert
elnézve a többiek hozzátápis képeit,gondolom is Artúr szeret majd köpködni meg szétmaszatolni a
kaját!
Sajnálom,hogy Dani beteg lett!Már sokan írták,hogy ne hibáztasd magad,semmi baj a tejeddel.Remélem
hamarosan meggyógyul a kis beteg! Dokinéni mit mondott?
Miszike,
Köszi a tippet a kiságyba szoktatáshoz!
Körömvágás
Én is így kezdtem,csak nem örökítettük meg. Bevallom őszintén,hogy
én a babakörömcsipeszt nem tudom kezelni így az alkohollal lefertőtlenített saját nagy
ollónkkal szoktam körmöt vágni.
Náthád enyhült már? És Beki még mindig állni akar?
Nadine,
Jobbulást
Hogy sikerült a vendégség?
Tina,
Én is rosszul viselném,ha a barátom hasonló esti programokat tervezne! Mi lenne,ha bejelentenéd,
hogy te is eljársz majd hetente 2szer tornázni vagy mozizni vagy barátnőzni? Szurkolok,hogy a férjed
belátóbb legyen és úgy alakuljon,ahogy szeretnéd!
Manó,
Jobbulást! Immunerősítésre én 1-2db 500 miligrammos C-vitamint veszek be,ha érzem,hogy náthás leszek
illetve szedem az Elevitet. Remélem hamar meggyógyulsz!Chicco Poneet én még csak képen láttam. Sajnos
a Mega Toysban nem árulták. Illetve én úgy tudom,hogy igen drága,úgy 80ezer körül és ennyit meg nem
tudtunk rászánni(bár lehet,hogy tévedek és olcsóbb) Hát tényleg nem túl könnyű a 9kilós babát meg a
8kilós kocsit lecipelni,de én mindenképp olyan kocsit akartam,amit tudok téliesíteni,belefér a bundazsák,
oldalt nem fúj be a szél stb és ezekkel a paraméterekkel a Hauckot találtam.
Maci_2,
Köszi a hozzátápi tanácsot. Még nem tudom,mi lesz,tejem van elég,beleszólni szerencsére senki nem
szól az etetésbe(bár a nagyszülők bele akartak szólni,de leállítottuk
)úgyhogy még nem tudom mikor
kezdem. Ahogy olvastam,nem elég az,ha én eldöntöm,hogy indul a hozzátápi,az is kell hogy Artúr is
úgy akarja
A brokkolit hogy készítetted Roninak? (Gyűjtöm a hozzátápis infókat és brokkoliról eddig még
senki nem írt,vagy én nem láttam?).
Momo,
Timi akkor is kiszedi a hajgumit,ha lófarokba fogod össze?Nekem 6 éves koromban vállig érő hajam volt.
Anyukám mindig olyan szorosra fonta. Aztán addig panaszkodtam,amíg levágattuk rövidre. Na akkor meg ez
nem tetszett nekem.
Mariann,
Utólag is boldog névnapot!
De jó,hogy Marcival minden rendben!
Nyakadnak jobbulást!
Beu,
Nagyon köszönöm a Sinlac pépes és a Zulu által írt tejpépes infókat!
Autósülés ügyben sajna nincs saját tapasztalatom,de én is úgy olvastam,hogy csak akkor lehet beletenni a babát,ha
már stabilan ül. Végül hogy döntöttél?
Kangi,
Jobb már? Segíteni sajna tapasztalat híján nem tudok,de szurkolok,hogy beváljanak a lányok által írt tanácsok!
Urszila,
Julka mászáshoz gratulálok! Gondolom a ti házatok már baba (mászás) biztos. A kendőt sikerült jobban megkötni?
Réka,
Aranyosak a képek
. Kameránk nincs,viszont a fotexneten tvket nézegettem és ott van egy termékösszehasonlító táblázat,
ami nekem nagyon tetszett így nem kelett külön külön nézegetni az egyes tvket. Bár Tvt nem vettünk,de hátha egyszer veszünk majd.
REméelm találsz megfelelő kamerát.
Toffi,
Kutyázáshoz gratulálok!
Heppi,
Köszi a hozzátápis infót meg a kiságyba szoktatásos tippet. Sajna ez utóbbi nálunk nem jönne be,mert ha Artúr sír,akkor
a barátom engem költ fel (ha esetleg nem hallanám) hogy sír a gyerek,etesd meg
Hát ez a kórházas sztori (ordító nő) tényleg durva,nem gondoltam,hogy ilyen is van. Szegény Artúrral sokat
járunk és jártunk orvoshoz,meg kórházba a nyaka miatt (nem kellett befeküdnie szerencsére) és ő mindig olyan kétségbeesetten
keres a szemével,mikor megszúrják,vizsgálják stb és én el se tudnám képzelni,hogy én kint várjak,amíg őt bent vizsgálják.
Én is mindig nyugtatni próbálom meg simogatni de eszembe se jutna kint az orvost szidni vagy ordítani mert attól tuti hogy szegény még
jobban félne. Oltás előtt is mindig elmondom,hogy ez most fájni fog,de muszáj túlesni rajta.
Nem vagy te rossz anya!
Szerintem mindenkivel előfordul,hogy ideges,nincs sok türelme stb stb. Ma nekem is tök rossz
kedvem volt,lakás szaladt,de fogtam magam és elmentem sétálni a babával és utána sokkal jobban éreztem magam.
Csucsuka,
Jobbulást!
Virga,
Jó,hogy megint írsz! Levi jól van? És lakás ügyben van fejlemény?
Zsuzsi,
Ez az ovi jól hangzik!Kár,hogy csak délig van nyitva. Gyuri hátha ellesi a többiektől a pedánsságot és könnyen áthidalják
majd a nyelvi akadályokat!
Remélem már valamivel jobb a kedved! Persze megértem,nem könnyű szívvel hagytad otthon őket,de DAni biztos nagyon ügyesen
vigyázott Mikire. És ha valami baj lett volna úgyis hívott volna mobilon,nem? Vagy átszaladt volna a szomszédba segítségért.
Na jó hosszú lett és biztos hogy nem tudtam írni mindenkinek,elnézést akit kifelejtettem.
Artúr megtanult cuppogni. Olyan aranyos.A másik meg,hogy észrevettem,hogy Sofkáéknál mintha ügyesebben mozgott volna, mint itthon az ágyon,
próbált hasra fordulni,valószínűleg a keményebb felület miatt. (én itthon a nagyágyban tartom vagy a kiságyban). Sofkáéknál
viszont jó meleg volt a padló,nálunk meg parketta van és én attól félek,hogy megfázik,ha leteszem (persze vennék játszószőnyeget).
Ti parkettás és nem padlófűtéses lakásban le meritek tenni a babákat a földre?
A másik kérdésem pedig,hogy egy 5és fél hónaposnak milyen fejlesztő játékokat ajánlanátok?Artúrnak vannak különféle csörgői meg
meg plüssállatai ill kiságyba becsüngő delfinjei,de azt hiszem ez már lassan kevés,csak nem tudom pontosan milyen játék lenne
jó neki.Kösz szépen a válaszokat
Sziasztok,
Azur