Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi
Csucsuka-féle táblába?
Anyuka, baba neve, baba szülinapja, tesók szülinappal, ha vannak, e-mail cím, teljes név, lakcím, telefonszám, baba születési "paraméterei"

Az egészet küldd Zsófinak (Csucsuka), cím a profilban

Toffi
toffifee

Hali Csajok!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert dögrováson vagyokKép, bizti Zsuzsitól kaptam elKép, mert rettentőn fáj a gyomrom, kilyukadva nincs, viszont lázas vagyok... ezeréve nem volt lázam, olyan vagyok, mint egy enerevált őszilégy.

Köstönöm, hogy küldtétek az adatokat, be is írtam, Urszila, kellett egy kis idő mire rájöttem mit takar a HPKép. Nálunk hüpi a fedőneveKép.

Szilvi, csak dobj meg egy méllel, jó üresen is (bár jobb ha vna benne két szó, hogy a kért mél szilvitőlKép) aztán megy minden infó válaszként.

Kangi, hidd el angyali anyuka nincs, csak nagyon jó gyerekKép. Ti a pároddal milyen evők voltatok? Szerintem az én manóim jóevők, pl. Zsófi mindenre nyitja a száját és meg is eszi. Viszont nagyi szerint két ilyen rosszevő gyereket még nem látott, pedighát az ő fia se volt kutya... Pedig ha vele vannak a manók, mindig a kedvenceket eszik (ami még betegen 0 étvágy esetén is becsúszik). Már megfigyeltem, és meg is mondtam, hogy alapvető hibát követ el, de hiába, nem tud kibújni a bőréből... Néha motiválja, amikor a papi etet, mert neki simán megy. Az ő titka, hogy eszik amennyit akar a gyerkőc, minek erőltessem, semmi nyavajgás, hogy jaj hogy fogom megetetni... Érzik a manók! Ha felhúzod magad, annál jobban sztájkol. Menj el mosd meg az arcod, nekem használni szokott. És amit a doki bácsink szokott mondani (nekem nagyon tecc, mert sok igazság van benne): " vannak évek, melyek tarthatnának pillanatokig, és vannak pillanatok, melyek évekig tarthatnának"

Beu, én se azon szoktam gondolkodni, hogy jön majd valaki és elveszi tőlemKép. Abban reménykedem, hogy megtalálják az igazit, ahogy nekem sikerült, és boldog, kiegyensúlyozott élet jut majd nekik is. Apa szokott szenvedni, hogy jaj mi lesz vele, ha el kezd pasasozni a lány... Mondtam neki, hogy ha jót akar neki, nem küldheti apácazárdábaKép. Na olyankor abbahagyja a nyavajgástKép

Toffi grat a kutyázáshozKép. Nálunk már a "hova lett a gyerek" cimű műsorszám van előadásra tűzveKép. Mikor előszőr kérdeztem apát, azthitte ugratomKép a belátható terepen sehol nem volt a lány, gondolta beraktam valamelyik ketrecbe. A nőci meg a porcicákat szedegette össze és vizsgálgatta a fotel megettKép

szülinaposoknak, névnaposoknak és hónapfordúlósoknak grat-grat! Emlékezetből írok, nem szeretnék senkit se kihagyni...

Betegeknek gyors gyógyulást!

Pussz
Zsófi
csucsuka

Zsófi
Jobbulást Neked is!!! +++ Energia megyKép
Porcica szedés nem rosszKép Nálunk a rácsos ágy alól már megy az isKép

Én is éppen a táblicskut nézegettem:

Zulu
Boldog 11 hósságot MacnakKép

Kakukk
Boldog 10hósságot EmmánakKép

Momo
Boldog 8hósságot ZsebinekKép

Réka Danijának már kívántam, de még egyszer boldog félévességetKép

Nadine
Zsaninak boldog 5hósságotKép

Banános-őszis-alma nem volt nagy sztár, nem volt 100 g, ami belefértKép Mindjárt cickózunk egyet, most gyomorpihi van.
Aztán lassan indulunk az uszibaKép
Toffi + Zsombi
toffifee

Sziasztok!

Jó régen írtam ide, de látom senkinek nem hiányoztunk Kép, nélkülünk is pörögnek az események Kép. Most csak az oldalt olvasom és megpróbálok írni.
Minden hófordulósnak és szülinaposnak gratulálok!

Andi!
Daninak jobbulást! Szerintem az nem teljesen igaz, hogy anyatejes babák nem betegszenek meg, hanem úgy igaz, hogy ritkábban betegek és gyorsabban gyógyulnak, mert a tejciből megkapják a megfelelő immunanyagot. Remélem nem írtam nagy hülyeséget Kép.
Nekem van ismerősöm, aki 6 hónapig csak anyatejet adott a babájának, utána 1 éves koráig szoptatta még és a kicsi mégis szinte állandóan beteg. Levi viszont csak 7,5 hónapig kapott anyatejet, mégis csak egyszer volt beteg, meg most egy kicsit náthás. Szóval azért nem lehet mindent kivédeni anyatejjel, sajnos Kép. De ha sokszor szoptatod most, akkor csak jót teszel, mert szüksége van a folyadékra is, meg anya közelségére is ha beteg. És persze kapja Tőled a megfelelő anyagokat a betegség ellen Kép, semmi gond nem lehet a tejeddel.

Toffi!
Kutyázó Zsombi Kép

Kangi!
Fel a fejjel! Szerintem a lényeg az, hogy ne erőltesd az evést, mert annál jobban fogja utálni. Próbálj meg Te is vasat szedni, akkor a tejjel Ő is kap (pl. Nővér nevezetű tabletták)

Zsuzsi!
Boldog szülinapot Gyurinak! A torta nekem nagyon tetszett, remélem az ünnepeltnek is elnyerte a tetszését Kép!

Manó!
Immunerősítésre én gyógyteákat szoktam inni és ősztől tavaszig vitamint szedek. Amikor nagyon le voltam robbanva, akkor egy Aloe Vera nevezetű dolgot ittam/ettem naponta 3x2 evőkanállal, az nekem sokat segített. Legalábbis én ennek tudom be, mert utána jobban lettem Kép és az orvosom szerint amikor elkezdtem szinte nem volt immunrendszerem, legalábbis a vérvételem eredménye szerint.
Zsuzsi biztosan ír majd valami tuti homeo cuccot Kép.

Ellimami!
Antibiotikumokkal kapcsolatban egyetértek Veled Kép. Én sem szeretném, ha Levit minden nátha, megfázás alkalmával antibiotikummal tömnék, úgy mint engem Kép. Szerencsém van, mert olyan dokinénink van, aki ugyanezt gondolja és még a homeopátiáról is hallott.
Házassági évforduló miatt irigykedni fogok Kép. Én csak annyit szerettem volna, ha elmegyünk vacsizni és utána összebújunk egy kicsit, ehelyett a férjem hazajött este 7 körül, elszaladtunk vacsizni és utána ment vissza dolgozni Kép. Remélem a következő jobb lesz!
Szurkolok, hogy sikerüljön megtalálni a megfelelő helyet és jól sikerüljön Kép!
Kevinnek is szorítok, hogy hamar jobban legyen!

Levi még szunyókál, igaz, hajnali 4-kor sikerült letennem aludni Kép. Nem tudom mi lehetett a baja. Felsírt fél tizenegykor, majd fél tizenkettőkor, akkor próbáluk kitakarítani az orrát, mert szörcsögött. Nem sikerült, Sterimar, majd később orrcsepp, de csak liftezett valahol a trutyi, ki nem jött. Aztán sikerült kézi szívóval segíteni, de utána is üvöltött. Átvittem az ágyunkba, ha simogattam a hátát, akkor nyugton volt, egyébként elaludt és felsírt kb. 2 percenként. Arra is gondoltam, hogy elég sok dolog történt vele az elmúlt két napban és emiatt zaklatott (barátainknál voltunk, akiknek 3 lányuk van, állandó zaj volt, játékok stb.). Ezért átvittem a szobájába, felkapcsoltam a kisvillanyt, hogy lássa itthon van és amíg én a széken üldögéltem Levi elaludt a vállamon. De szegénynek elég zaklatott álmai lehettek, mert néha összerándult, nyafogott, rázta a fejét Kép. Azóta viszont alszik, igaz felkelt reggelizni és azóta csendben van. Lázasnak nem éreztem, remélem tényleg nincs semmi baja!
Megyek, kiteregetek, vasalok mert már kész regényt írtam.
Pusza, Virág és Levi
virga

Zulu
Ti hol vettétek a báránylábzsákot? Ha jól emlékszem Ausztriában. Az ismerősünk szeretne venni, de Mo-on nem tudom hol van ilyen, és van-e. Esetleg Te tudod?

m&sz
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok

Megvagyunk ám mi is, csak kicsit sűrűre sikeredett a hétvégém, meg nem is nagyon volt kedvem jönni. Viszont most próbálok bepótolni minden elmaradásomat.

Elli,
Én tudom, hogy nem én vagyok a tankönyv, de azért úgy érzem, mindig oda kell írnom, mert soha nem vagyok biztos abban, hogy amit írok, az szoptatáspárti-e vagy sem. Ráadásul egyre gyakrabban érzem úgy, hogy nem vagyok igazán jó anya - nincs türelmem, a lakás szalad, és legszívesebben csak döglenék egész nap az ágyamban. Soxor már az is nehezemre esik, hogy reggel felkeljek, és ne duzzogva menjek oda a gyerekhez, aki valszeg éhes, tele a pelusa és egyébként is szüksége van rám. Az idő múlásával pedig egyre kevesebb az alvásigénye, egyre többször kellene menni friss levegőre - de ehhez se türelmem, se erőm, se idegrendszerem. Szóval ezért érzem úgy, hogy igenis oda kell írnom, hogy MAGÁNVÉLEMÉNY.

Kiszuny,
Apájának sok-sok drukk +++++++++++++

Szilvi,
Na látod, megy az a képkicsinyítés, csak akarni kell. 400x300-as méret is nagyon jó, ha mélben küldöd, vagy ide csatolod, sajnos ez a progi kicsit csalóka, de ne dőlj be neki Kép
Ja, és kis csöppséged igazán zabálnivaló Kép

Beu,
Apájának jól sikerült a kirándulás, már amennyire oda tudtam rá figyelni, mert azon a napon is nagyon zombi lettem estére Kép
Hozzátápinál nálunk is vannak gondok, ugyanis az én lányom kedvétől függ, hogy milyen a viszonya a kanálhoz. Vmelyik nap pl egy egész üveg s.tök+kruplit vágott be, utána majd 1 dl őszilét. Du 6-ig hangja sem volt. Előtte viszont 4!!! napig nem evett többet 4-5 kanálnyinál többet. Ilyenkor jön a tápi, mert nem éhezhet (vagy mégis?)
Gagyogás: Orisnál most a következők mennek egész nap: gyegyé, ágyá, babababa, aja (jelentései szerintem sorrendben a következők: gyere, adjál, baba, anya Kép - legalábbis remélem)

Miszike,
Amit a kórházi állapotokról meg a nemtörődömségről és a balesetekről írtál, az szörnyű. Télleg próbálj meg nem átesni a ló túloldalára. Én pl amikor Orsi megtanult felállni vmibe kapaszkodva (de még nem tudott visszaülni) mindig árgus szemekkel figyeltem, hogy mi lesz. Persz eleinte dőlt mint a homokzsák, és nagyot koppant a feje. Egyből felkaptam, megvigasztaltam, de tudatosan nem nyúltam érte, hogy ne üsse meg magát. Na, nem is esett el, talán vagy 10x, mert utána megtanult előbb visszatérdelni, most meg már leguggol és leül. Szerintem ez is a tanulás része. Persze apával kitaláltuk, hogy ha a gyerek velünk van a nagyágyban, és láthatóan le akar mászni, akkor ugye ő még fejjel előre akarja megoldani. Mi ilyenkor megfordítjuk, kicsit tolunk rajta, majd szépen háttal lecsúszik az ágyról. Így (remélhetőleg) megszokja, hogy az ágyról hogyan kell lemászni, és később sem lesz ebből gond.

Zsuzóc,
Dalszöveg nem rossz, bár némi prozódiai és ritmikai hibával küzd az általad írt, de ötletnek nagyon jó Kép

Timici,
Orsi is feléri már a tv-t és videót, de apája egy kegyes mozdulattal rátette a gyerekzárat (így csak a távirányítóval programozható mindkettő) azt meg könnyebb eldugni Kép

Urszila,
Bizti írták már mások is, de én még csak most olvasom a Viburcol problémádat. Szóval a barátnőméknek úgy tanácsolta a védőnő, hogy próbálja ki, hogy 3 napig csak pl fürdés után lefekvés előtt kap egyet. Ha ez idő alatt nem történik semmi, akkor kettőt kell adni, de pl úgy hogy délben és este, vagy reggel és este, attól függően, hogy csak az éjszakai vagy a nappali alvásokkal is van-e gond.

Jaj, Tina,
Most olvasom, hogy volt nálatok a védőnő a rumli közepén, és még csak nem is mondott semmit. Éppen a napokban találkoztam egy csajjal, akivel együtt jártam terhestornára. Mesélte, hogy az ő fia hathetes volt, amikor először kiment hozzá a védőnő, és megmutatta hogyan kell fürdetni. Istenem, olyan koszos nem lehetett az a gyerek, hogy egy második babás anyukának meg kelljen mutatni a fürdetést!
Mégis mit gondolt, hogy addig csak átöltöztetés volt?
Na, mind1. Most 5 hós a kisfiú és azóta sem volt. Gondolom, legközelebb 1 évesen fog kimenni, és megmutatja, hogyan kell szoptatni Kép

Azur,
Te írtad, hogy az orvos ki is küldheti a szülőt, amennyiben az hátráltatja a vizsgálatot, és ez szerinted szörnyű. Hát tudod mit, én meg ez ügyben az orvosok párján állok. Még Orsival voltam a kórházban, amikor le kellett menni UH-ra, hogy megnézzék a fejét, meg a hasüregét. Persze a hideg zselé egyik gyereknek sem öröm, és az egyik anyuka először el kezdett üvölteni a gyerekkel (mondom pár napos babáról van szó) aztán meg amikor kijött, elkezdett neki sopánkodni, hogy jaj, milyen úúúútálatos ez a dokibácsi, és hogy sajnállak picurkám. Hát, egyből felment az agyvizem. Bezzeg, amikor én a féléves lányomat vittem csípővizsgálatra, akkor szegény végigüvöltötte a vizsgálatot, én meg mondtam neki, hogy ez nem fáj, kincsem, ez csak torna, semmiség az egész. Aztán amikor a dokibácsi befejezte, akkor felkaptam, és elkezdtem neki énekelni (gondolom, hogy örült az én fahangomnak a doki), kb 10 mp-en belül már vigyorgott. Szal előbbi anyukát ÉN is kiküldtem volna, pedig én nem is vagyok doki. És persze ehhez még az is hozzátartozik, hogy a dokiknak sem szabad átesni a ló másik oldalára, csak ha indokolt, akkor küldjék ki a szülőt.
Nagyágyban alvás, hogy ne ébredj fel teljesen támához csak egy ötlet. Nálunk apa hozta át mindig, és ő is vitte vissza, de ő nagyon könnyen elalszik, és nekünk így nagyon kényelmes volt.
Hozzátápi (már amihez van némi lövésem): Ha Artúr már betölti a 6 hót, akkor szvsz nyugodtan kezdd el a kajáltatást. Először csak pár kanálnyit, a főziket először szinte egy az egyben fogod látni a pelusban, mert ezek emésztéséhez még nincs meg a szervezetében az összes bontóbaktérium (amit az anyatejjel vesz magához). Ha még nem tud ülni, de szeretnél mást adni neki, akkor pl az öledben is etetheted, akkor féli fexik, félig ül. Főleg ha már fogacskája is lesz, szívesen fogja rágcsálni a kanalat. Hippoallergén és más egyébhez nem értek Kép

Momo,
Mit hallok! Zsebi ilyen hatalmasakat durmol éjjel? És nappal is rendesen alszik? Jaj, úgy örülök, hogy vmi előre haladás van nálatok. Tehát te is pihent vagy (nem mintha egy kicsit is zombinak tűntél volna itt nálunk). Én úgy örülök!!!

Anyóskérdés,
Hát az én anyósom egy kincs - és ez igaz is. Szal én is megfogadtam, hogy ha eccer anyós leszek, totál nem fogok beleszólni a gyermekeim életébe, persze azért szeretném úgy nevelni őt (őket) hogy bármikor kikérjék a véleményünket, de az ne legyen szentírás. Legfőkébb akkor határoztam el, hogy "jó" anyós akarok lenni, amikor láttam, hogy az enyém milyen odaadóan egy szó nélkül takarítja a mocskunkat, és még a gyerek szobájába se léphet be. És soha egy szava sem volt Kép Csak örül nekünk, meg az unokájának!

Momo,
Timi nem is olyan, mint egy lelencgyerek, lehangol, hogy így beszélsz arról a gyönyörűségről. Csattok, gumik tekintetében, mi lenne, ha fodrászost jáccanátok. Hogy azokat a te hajadba rakhassa, te meg büszkén viseld egész nap (tudom, nem könnyű). Talán előbb-utóbb, neki is megteccik, és akkor majd hordja is Kép

Kangi,
Mintha csak magamat hallanám. Bár Orsi eszik - hál istennek. Tudom, milyen borzalmasan érzed magad, de ez normális, hidd el. Nem tudom, neked mi a megoldás, én ilyenkor egyeztetek az anyósommal, és pár órára odaadom, én meg lelépek kozmi-fodrász-csavargás bármi, csak gyereket ne lássak! De ha nagyon nem eszik (úgy értem szopizni sem hajlandó rendesen), én a helyedben asszem megpróbálnék neki üvegből adni tápit. Ne kövezz meg érte, de enni kell, és már elmúlt hat hós, talán nem isten csapása, ha szopi helyett tápit kapna! Persze neked kell döntened!
De ha nagyon sírni, káromkodni szeretnél, akkor hívj fel bátran, én vagyok a családban is a lelki szemetesláda. Talán segíteni nem tudok, de legalább kiadod magadból. Velem még ordítozhacc is Kép nem fogok megsértődni! (ha csucsuka táblázatában nincs még meg a telszámom, akkor küldök neked mélt)

Kakukkfű,
Te egy kincs vagy! Amit Kanginak írtál, asszem hétvégén mi is kipróbáljuk. Kis falatkák, fincsi katonák, gyümi-párolt zöldség, ami belefér. A szombati-vasárnapi hamiból jut Orsinak is Kép

Ja, fogasoknak, kúszóknak-mászóknak-ülőknek-állóknak-forgóknak stb gratula.

Magunkról csak annyit, hogy vmelyik nap voltam kettesben a jányommal tescóban. Csajok, isteni volt! 10-kor evett, aztán gyorsan, kabát + sapi, be a kocsiba, és irány a tesco. Ott aludt egy nagyot, és csak a pénztárnál nyitotta ki a szemét, kicsit nyávogott, de szerintem azért, mert már 1,5 órája ugyanabban a pózban ült, és gondolom elgémberedett. Ja, és majd' 30 rugót vertem el Kép Viszont most kb 3 hétig csak kenyérért meg tejért kell lemenni a boltba.

Na, ezt a hozzászólást kb 11 óta írom, úgyhogy most már lehúzom magam egy időre.

heppi

Ps: Lányok, többeteknek van hintájuk. Kérdésem: ez olyan akárhol felállítható, vagy ajtókeretbe kell rögzíteni (ez nekünk nem jó) és hogyé vesztegetnek egy ilyet - karácsonyra szánom Orsinak!

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Na megjártuk a pécsi tekepályát. A drága kislányom nagyon jól viselkedett, egész nap, és szerencsére az idő is jó volt.Na meg jól is játszottam, és nyertünk is...
Nagyon jó volt, amíd játszottam, addig a Dorka baba aludt, és a vonaton ide oda is...

Legközelebb Kaposvárra megyünk játszani.

Nálunk minden renben van, igaz a kisasszony még krahácsol egy kicsit, de minden rendben.

Manó: Gyógyulj meg, nekünk jó a péntek is, hisz otthon vagyunk..

Orsoly: nem jössz Te is át, egy kicsit kiruccanni?

Franyó: Na jó átengedjük Lackot, Ankának, de azért még barátok lehetnek, neeem?

Nagyon álmos és fáradt vagyok tegnap 4,10 kor keltünk és este 10 re értünk haza, ma ismét fél 5 kor keltem...

Holnap jönnek a polgármesteriből a lakhatási miatt szemlézni a lakást.Remélem minden rendben lesz.

Na most befejezem vigyázzatok magatokra
Legyetek egézségesek...

Manó2+Dorottya Rebeka

Kép
Kép
dorka2

Sziasztok!

Elli,
a férjem nem fogja fel, hogy családapa.Kép Azt mondtja, hogy én korlátozom Őt.
Melyik weboldalon vannak a homeosdokik? Minden kerületbe van?
Jobbulást Kevinnek!

Andi,
Jobbulást Daninak! Szoptasd meg ahányszor csak akarja. Ha taknyos úgy is kevesebbet tud egyszerre szopni. Csak jót teszel vele.
Mozi: ha már nem szopizik a babám én is mennék moziba. Majd akkor már mama találkozókat szervezünk.Kép

Beu,
az én férjem azt mondja, hogy nagyon korlátozom Őt.Kép Pedig mindenhová elmehet. Csak néha tényleg besokalok Tőle, hogy soha nincs itthon. Amúgy is mire a munkából haza ér már általába alszanak a gyerekek. Én elhiszem, hogy kell nekik a kikapcsolódás de nekünk semmi nem jár érte??? Én mindig megkapom, hogy nem Ő miatta nem tudok elmenni.
Olvatam, hogy Te is a babakocsiba altatod a babát. A nagyobbik lányom csinálta azt, hogy 1 évig csak a babakocsiba aludt napközbe. Télen is beöltöztem eszkimónak és órákat voltam lent vele. Mondanom se kell én voltam az egyetlen a parkba. Most a picit tuti nem fogom annyiszor levinni.

Voltunk tegnap az Ikeába és a Kikába. Nagyon szép karácsonyfadíszeket árulnak a Kikába. Az Ikeába meg egy csomó ember gratulált, hogy milyen szép babám van. Dagadt a májam.Kép Viszont a nagyobbikat mindenki fiúnak nézte.Kép
Ezt már reggel 8 óta írom, közben volt a dokinéni beoltotta a picit és pont akkor telefonáltak a bölcsiből, hogy menjek mert fosik (bocsi) a Nóri.

Zsuzsi,
milyen volt az első nap az oviba?

Tina

Manó,
Neked is jobbulást!

Toffi,
gratula a kutyázó Zsombihoz. Kép
tkriszta

manó2!

Akkor maradjunk inkább péntekben, az egyeéb dolgok változatlanok, tehát megyünk délelőtt.

Vigyünk valamit?. Addig mindenképpen kikúrálom magam!Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a névnapi jókivánságokat,meg a drukkot Marcinak!

A betegeknek jobbulást kivánok,és minnél elöbb gyógyuljatok meg!

Én sikeresen elfeküdtem a nyakam,és most nem tudom egyenesen tartani a fejem,és vannak mozdulatok amik igen csak nagyon fájnak.Szerencsére Marci ma nagyon aranyos és olyan jól el van egyedül a járókában .és nem kell 2 percenként oda rohangálnom hozzá.
Olyan sokat irtatok itt a pár napban ,hogy nem győzöm olvasni,remélem ma a végére érek!KépKépKép

Mariann&Marci
Mariann

Heppi!

Nem semmi a barátnőd védőnője!Kép Jót derűltem rajta.
Anyósodért irigy.Kép
Tegnap láttam a Kikába olyan hintát amin van duda és az ajtófélfára lehet tenni. Ez kb. 1200 ft. Legalább is mi annyiért vettük 2 éve. Viszont a Kikiába álványt is arúlnak hozzá ha nincs hová felfüggeszteni. Nem tudom az árát, de hely az kell neki.

Tina
tkriszta

Sziasztok,

Megint én, de muszáj elmondanom...

Kakukkfű és Kangi figyelem,
Most ebédeltünk. Persze a kanállal megint ment a harc Kép Erre fogtam magam, és a maradék bagettből felvágtam néhány (kb 8-at) karikát. Véknyan megvajaztam és tettem rájuk egy egy icipici reszelt Pannónia sajtot. Odaraktam Orsi elé a tálcára, aki egyből rávetette magát. Négy szeletet bevágott egymaga, majd még egy kb 3 cm-es banánt, aztán ivott kb 1 dl őszilét (kosz jóval kisebb volt a végén, mint kanalazáskor - és még élvezte is). Én olyan boldog vagyok!!! Továbbgondoltam Kakukkfű javaslatát, és rájöttem, hogy a szeleteket meg lehet kenni pl répapürével, zöldborsó főzivel stb. tehát minden olyannal, amit kanállal akarunk csemeténk szájába gyömöszölni. Asszem mi bevégeztük a kanalat, ezentúl egyedül fog enni a jány, én meg az ő tálcájáról nagyjából ugyanazt fogom tömni a saját képembe Kép
Ja, egyébként még azt olvastam, hogy villával könyebben tanulnak meg egyedül enni, mivel arról nem esnek le a falatkák - később tanulnak meg kanállal enni.

Tina,
hintainfót köszi, ráeresztem apát a projektre, ő úgyis egy játéknagykerrel szemben dolgozik.

Na, megyek, és elmondom apájának is, hogy egyedül ebédeltünk Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziaszok!

Manó: Rendben van a péntek, már tudom hol a busz végállomás, felderítettem.Hol szász fel a 198-ra?
Mert nekem az út kb. 10 perc, és akkor úgy indulok, mert parkoló nem igazán van ott...

Jók legyetek
Manó2

Kép
Kép
dorka2

Tina
www.homeopata.hu
itt találsz kerületenként dokikat és gyógyszertárakat is. Ha esetleg nem a sajátodban, akkor szomszédosban. Kép

Heppi
Oké, oké, írd csak oda, nem azért mondtam.Kép
A rossz anyák ált. nem törődnek a babájukkal, és nem azon töprengenek, hogy ők milyen rosszul csináljákKép. Én úgy veszem észre, ez az egész inkább olyan hullámvasútféle: néha eufórikus öröm csak nézni a kis hülye kobakját is, ahogy alszik, néha meg az ember legszívesebben ráordítana, hogy csak egy kicsit hallgasson már el, és maradjon békében!! Meg kell találnod magadra is az időt, hogy ne csakis anya tudj lenni, hanem megmaradjon egy kicsit a régi éned, és emiatt nem szabad lelkifurdidnak lennie! Csak azt szajkózom, amit a magazinok, meg az "irodalom": úgy adsz neki legtöbbet, ha magad adod, a saját személyiséged, és ebbe igenis belefér néha egy kis önzőség.
Én is lepasszolom Kevint a ház.évfordulón, pedig eddig max 3-4 órát voltam távol, de évente 1x 1 napra igenis lehetek CSAK feleség és nő. Éjjel aztán megint megjelenik az Anya, aki kibotorkál a sötétben azért a hülye cumiért. Kép
Szóval fel a fejjel!!!KépKép
Na, befejezem a filózást, erről oldalakat lehetne írni...Kép

pusza
Elli
ellimami

Julkának is nagyon pfuj volt ma a Mildibé vegyesfőzelék-pedig nem is rossz. Még a hideg is kirázta. Bezzeg a sütőtökös-almás-sárgabarackos Gidás Kecskemétit benyomta. Főziből csak a húsleves zöldséget eszi. Estére megpróbálom a Manó féle csodaszertKép, főzök egy kis hagymát, esetleg pici lestyánnal, belekeverem a bébikajába, hátha úgy megeszi.

MaciKép mázsálás projekt sem rosszKép gyorsítanunk kell, még 93 kiló van addigKép

ZsófiKép hüpi sem rosszKép A "hol a gyerek" játék semKép És dokimegállapítás mily igazKép Betegség viszontKépKép

ToffiKép kutyázás rulezKép mikor meséltem ennek-annak, hogy Julka kutyázik, sokan megróttak, hogy talán mégsem kéne összeereszteni már a kutyákkalKép

IldiKép találtam 1 megoldást csapadékmentes időreKép Mikor látom, hogy álmosodik, bepakolom a kocsiba, ki a teraszra, csak én fogok leszakadni, amikor lecipelem a lépcsőkön, lehetőleg rázkódásmentesen.

ElliKép Kevin-náthaKép Mit szólnál a Lázár lovasparkhoz Domonyvölgyben? Gödöllőtől Aszód fele félúton, nagyon szép hely és van minden, amit felsoroltál. Ezek a világbajnok fogathajtó Lázárék. Bizti van honlapjuk is, mindjárt megpróbálok rákeresni.

AriKép nincs esetleg nyomelemhiányod? 1x voltam én is így folyamatosan dögróváson, kiderült, hogy kobalt és cinkhiányom volt. Amit normál laborban ugye nem néznek.

SzilviKép szerintem sem voltak a mi időnkben meg azelőtt ilyen óvatosak, viszont a környezet is sokkal tisztább volt allergia szempontjából. De a túlélés első parancsa szerintem az evés, gyarapodás, csak utána jön minden egyéb megfontolásKép

Urszila
urszila

urszila

Manó2!

A másik végállomáson szállok fel, Rákoskeresztúron. Majd mikor felszállunk akkor hívlak. és hogy jössz ki, Dorkát is hozod? Mert ha nagy gond akkor ki tudunk menni a távolsági busszal is, ha megmondod hogy honnan indul és hánykor. nekünk mindegy. vagy nagytarcsára nem megy busz Pestről?

manó

KépKép
manó

Urszila!

Ez jóKép, mi így sose próbáltukKép Én eleve olyan bébikaját vettem neki amiben volt hagyma, és azok még felnőtt ízléseel is jó ízűek. (nestlé 8 hónaposoknak való)

Manó

KépKép
manó

Szeertnék kérdezni valamit azoktól akik a Sote II-en születek. A barátnőm fog ott szülni április elején és kérdezi hogy van e ott terhestorna és ha igen mi kell hozza, mikor van és helyileg pontosan hol? segítsetek már ha tudtok. A másik hogy mit kell majd bevinnie a babának és mit adnak? Mondjuk gondolom hogy nagyjaából ugyanaz mint más kórházban. Lehet priviben is írni.

Köszi:

manó

KépKép
manó

Heppi, nekünk állványos szobahintánk van, a Mega Toysban vettük 14000 ft-ért. Tudom, hogy elég drága, de a csajok imádják és elég masszív szerkezet. Viszont ha nincs sok helyetek, akkor kicsit nagyKép
Én is tudnék regélni a rossz anya szindrómáról, ráadásul nekem úgy kell kilábalnom a rosszabb periódusokból, hogy a gyerekektől egy percre sem szabadulok immár 2 éve, mert senki nem segítKép Én is mindíg iszonyú lelkifurkát érzek, ha rájuk kiabálok, Timinek időnként a pelenkáját is megfenyítem, de nem hiszem, hogy más ezt jobban bírná napi 24 órában. Aztán amikor vidáman kergetőzünk, vagy énekelünk és ők kiesnek a szájukon a vigyorgástól, akkor megnyugszom, hisz nem lennének ilyen kis vigyorik, ha én egy lelketlen, nemtörődöm szülő lennékKép
Máskor nekem is szólj, ha Tescoba mész pénzt elverni, szívesen csatlakoznék. Vagy ekkora gyerekhad már ciki?Kép Mi vasárnap arranéztünk ebédidőben, hátha mindenki otthon hammol, de tévedtünk, így maradt a CBA. No azért költeni ott is sikerültKép

Megyek, mert Timi a dohányzóasztal tetejéről kurjongatKép
pusssz
Momo

Momo
momo

Elli,
Uzenem a ferjednek, hogy ez az "uj divat" mar kb. a Bastilles ostroma ota tart. Amugy Magyarorszag is "nagyhatalom" volt homeopatiaban annak idejen, de ugy latszik sikerult elnyomni valahol a torekveseket!
Homeobogyok optimalis esetben gyorsabban hatnak, mint a gyogyszerek. Pl. Gyuri reggel nathasan ebredt, konyvembol kibogarasztam egy szert, megrendeltem a patikaban, delben elhoztam, delutani alvas elott beadtam, es mire felebredt mar nem folyt az orra. Onnantol kezdve meg tomtem egy kis immunerosito bogyoval par napig, es ennyi volt!
Most olvastam a Vincetoxicumrol, vettem is, allitolag ez is szedheto megelozeskent, akarcsak az Echinacea. Gyurin, mivel o most kerul(t) Kép kozossegbe folyik is a proba, de szerintem matol Miki is kapja, mert o is velunk van a beszoktatas alatt, es ossze-vissza tapizzak!
Szoval egy ujsag hatoldalarol idezve:
Vincetoxicum "vadpaprika"
Vincetoxikummal a virusok ellen:
Kivalo hatasu influenza- es nathaszeru legzoszervi megbetegedesek ellen
Egy-ket nap alatt enyhiti tuneteit
Megelozeskent is szedheto
Az influenza elleni oltasok szovodmenyeinek kivedesera
Fo indikaciok:
-gyengeseg, olomszeru faradtsag
-szedules, kabasag, nyomaserzes a fejben
-orrdugulas, tonsillitis
-hidegrazas, laz
-csont- es izomfajdalmak
-eloszor szaraz, majd hurutos kohoges

Beteg babaknak jobbulast!
Meg a beteg mamaknak is! Csucsuka, reszvetem, remelem gyorsan kikecmeregsz belole!

Virga,
A nagymamam is ezzel az Aloe Veraval jon mindig- bar ugy tudom ez inkabb a szovetek erositesere, vernyomasra, ilyesmire jo, nem? Mit szedsz pontosan? (Kerdeztem nagymamamtol mit szeretne karacsonyra, azt mondta valami Aloe Verasat, ezert kerdezem Kép )!

Ari,
Tortabevonos tortabevonast masodszor vallaltam be, addig a belso kremet kentem a tetejere is. Nem nehez, csak jo sok csoki kell hozza, amit goz folott olvasztasz meg 2 kanal olajjal, es igy sokaig folyekony marad! (zsuzsi a tortabevono-szakerto)!

Beu,
Bringa volt ajandekba, egy olyan motorika-fejleszto jatek (tudod, a tekert drotos, rajta szines fagyongyokkel), meg apjatol valami gagyi vonat (hiaba pitizek neki, hogy ne vegyen olcso szarokat, mert csak 10 euroert adjak, es olyat se, amivel Miki nem jatszhat)!
Ja, amugy Gyuri nem evett a tortabol, csak a marcipant szaggatta le rola tiz korommel (belefagyott a bevonoba).

Miki turelme eddig tartott, hogy ezt a levelet megirjam, megunta a jarokat. Magahoz kepest eleg sokat elucsorgott most benne, gondolom piheni a delelotti tarsasagi eletet az oviban.
Talalt maganak meg valamit jatszani, folytatom...

Szoval Gyuri azert annyira nem volt oda az ovitol. Gondolom frusztralja, hogy egy budos mukkot nem ert, es ezert kicsit agressziv. Latom rajta, hogy sejti, mit mond az ovoneni, de csakazertis az ellenkezojet csinalja. A tobbi kolyok meglehetosen pedansan viselkedik (foldig ert az allam tole), a jatekot, ha meguntak MAGUKTOL osszeszedik, visszateszik a helyere, mielott masba kezdenek. Ha megeheznek eloveszik a kajajukat, MAGUKTOL LEULNEK AZ ASZTALHOZ es ott KULTURALTAN elfogyasztjak a reggelijuket. Tiszta onalloak, fuggetlenek. Hol van meg az en gyerekem ettol?! De elobb-utobb kenytelen lesz megtanulni. Osszefoglalva: nemet modra mar az oviban KEMENY SZABALYOK vannak, amik elol nem lehet kiterni!
Azt hiszem ovonenibol sikerult egy jot kifogni, kifejezetten szimpi, pedig nagyon el voltam keseredve, mert akiket eddig lattam, nem alltak a helyzet magaslatan (pl. van egy no, aki annyira beszedhibas, hogy nem ertem amit mond, es ma az o csoportjaban volt meseolvasas Kép) !
Reggel a gyerekek a sajat csoportjukban kezdenek, kis kozos enekles, satobbi, aztan lehet reggelizni (de kesobb is, barmikor, amikor a gyereknek kedve van) a sajat hozott kajabol, amihez az oviban adnak teat, tejet. Aztan az ovoneni elmondja, hogy a tobbi teremben mi lesz a napi program, es a gyerekek atmehetnek, ha az jobban erdekli oket, ill. a tobbi csoportbol is jonnek at "vendegek". Aztan igy el is megy a delelott, mert ugye pontban delben irany haza mindenkinek.

Na most unta el magat Miki vegleg...
Zsuzsi
zsuzsi74

UrszilaKép
nagyon nagyon köszike!!! Máris mászom az oldalukra.KépKép

Zsuzsi
Neked is köszi! Kép Lehet, hogy bemagolom, amit írtál, és este előadomKép

pusza
Elli
ellimami

Zsuzsi,
Jól hagzik ez az ovi. Németországba mindenhol ilyenek az ovik v. Te valami spécibe vitted? És délbe minden gyerek haza megy ebédelni, aludni? És délután nincs ovi?
Bocsi a hülyeségeket kérdeztem.

Tina
tkriszta

Urszila!
16-án pont Márton napi rendezvény van, lovasbemutatóval, ebéddel!!KépKépKép
köszíííí!!
KépKépKép
Elli
ellimami

Heppi!

Orulok, hogy sikeresen alakult az ebed! Kép Nalunk csak egyszerre egy katonat tehetek ele, mert a tobbit leszorja. Szerintem egyenlore en sem fogok probalkozni fozelekkel kanalbol.
Azt is lehet, hogy sulthusit osszekeversz dolgokkal, turmix, es azt teszed a kenyerre.
Holnap kiprobalom!!

Mano!
En szultem a Sote 2-n, az en idomben keddenkent delutan volt felkeszito foglalkozas, errre erdemes jarni, dokik, vedono, szuleszno tart eloadast. Utana pedig torna is volt. Ha betelefonal megmondjak a pontos idopontot.
pusz
Kakukk
kakukkfu

Tina,
Az a hir jarja, hogy Nemetosrszagban akkor kell a gyereket bejelenteni az ovodaba, amikor megfogan, annyira keves az ovodai ferohely.
Nalunk van eleg, de majdnem mind delelotti ovi. Ritka az egesz napos hely.
Ez egy mezei ovoda, ahova jarunk, talan az egesz intezmenybol a mi ovonenink szimpi kizarolag, korabbi tapasztalatokrol mar beszamoltam nyar elejen, amikor a beszelgetesen voltunk! Kép

Ami mas, mint otthon, hogy eleg jo jatekok vannak, es a gyerekek annyit kreativkodnak, amennyi belefer, mert van penz anyagra, nem ugy kell osszedobni a szuloknek.
Vagyishogy igen, mert 75 Euroert merik havonta, ertelemszeruen kaja nelkul a napi 3 ora gyerekfelugyeletet.
Vannak egyhazi, alapitvanyi es privat ovodak is, "Tagesmutter"-ek, de azok meg dragabbak.
De egy 3 evesnek mar kell a kozosseg, es orulok is, ha vegre rendet es fegyelmet tanul a gyerek, es olyan dolgokkal jatszhat, amivel itthon nem (nem nagyon szoktam engedni, hogy egy ragasztoba martott ecsettel felugyelet nelkul kenegessen egy felfujt, es osszetort palcikakkal megtoltott lufit, amire uana osszetepett szines papirdarabkakat ragaszt- amugy tok jo csorgolabda lesz belole)!

Ferjem most hivitt, hogy meg nem indult el haza, mert esik az eso. Ugyhogy ma ehezunk, miota elmentunk itthonrol egy honapja ures a huto, ma akartam elmenni nagybevasarolni. Egy kicsit sem vagyok am ideges....

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi!

Nálunk detto ua a helyzet,-kong a hűtő ,kissé kiürült mig otthon voltunk!!!!KépKépKép

A homeos konyvednek nincs valami tippje diabétesre?(megmértem ma a cukromat....hát nem kellett volna mert most nagyon elkeseredtem)

Mariann
Mariann

Csajok,

Megint én, de csak nézelődöm, meg ha írok, úgy könnyebb lesz a következő hozzászólásom Kép

Szal Momo,
Tudod, ez a tesco olyan hirtelen ötlet volt, mert úgy éreztem, KI KELL MOZDULNOM, vagy megütöm a gyereket. Kimozdultunk Kép és Orsi is élvezte, már amennyit felfogott belőle. Ma is voltunk sétálni, és képzeld, két olyan csajjal is találkoztam, akikkel együtt jártam terhestornára. Mától célirányosan időben megyünk sétálni, hátha kicsit összébb rázódunk, és rendezek egy minitalit (Ceglédi kismamák és te). Vélemény? Persze ettől függyetlenül bármikor jöhettek, mi szívesen látunk. Ja, és Timi barátnőmet üdvözlöm. Sőt, ha legközelebb jöttök, készítek vmi könnyű hamit magunknak (ami sajnos a múltkor kimaradt) meg sütök Timinek vmi fincsiséget, a maradékot meg mi felzabáljuk, okés?

Elli,
Köszi a nyugtatást, hogy szerinted ez az idegösszeomlás rendben van. Az esetek 80%-ában én is tudom, hogy mindent megadok neki, csak néha meg olyan nehéz anyának lenni Kép és törődni velük, jáccani, etetni stb. Bár most az etetés asszem egy időre megoldódott, mert mától nem erőltetem a kanalat, jön a bagett szelet mindenféle feltéttel (főzi, husikrém, párolt zöldségek stb) Már csak egy kérésem van az Istenhez, hagyjon aludni!!!! napközben, ebéd után.

Ja, Sofka,
Lábaddal mizújs? Tudom, hogy röntgen után leléceltél a leletekkel, de mikor mégy leközelebb? És hogy fogod megoldani? Viszed Marcipánt is? Vagy van segítséged?

na mára eldugultam

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok,

Köszi mindenkinek a gratulákat Lili nevében Kép

Beu,
Semmi extra, csak már nem bírom elviselni, ha tükörbe nézek.

Manó,
Szegény Te. Jobbulást. Ha esetleg a szerda nem jön össze, akkor majd jövő héten.

Kuglóf receptek (sok van):

...egyenlőre nem tudom átvarázsolni Apa gépéről...

Na sikerült. Tényleg sok terjedelemben, úgyhogy csak a legfinomabbat teszem be:

Fûszeres kuglóf
Hozzávalók:15 dkg vaj vagy Rama sütômargarin,,2 dl (kb.20 dkg) kristálycukor (valódi barna cukor is lehet),,2 tojás,,3 dl (kb.18 dkg) finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet),,2 kiskanál sütôpor,,2 kiskanál vaníliás cukor,,1-1 mokkáskanál ôrölt szegfûszeg és ôrölt kardamom,,0,5 dl keserû kakaópor,,1 dl erôs feketekávé,,,forma kikenéséhez:vaj vagy Rama sütômargarin,,zsemlemorzsa,,,a tetejére:10dkg étcsokoládé,0,5dl fôzôtejszín
1.
gombolyu

Sziasztok,

Beu,

Manó,
Szegény Te. Jobbulást. Ha esetleg a szerda nem jön össze, akkor majd jövő héten.

Fûszeres kuglóf
Hozzávalók:15 dkg vaj vagy Rama sütômargarin,,2 dl (kb.20 dkg) kristálycukor (valódi barna cukor is lehet),,2 tojás,,3 dl (kb.18 dkg) finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet),,2 kiskanál sütôpor,,2 kiskanál vaníliás cukor,,1-1 mokkáskanál ôrölt szegfûszeg és ôrölt kardamom,,0,5 dl keserû kakaópor,,1 dl erôs feketekávé,,,forma kikenéséhez:vaj vagy Rama sütômargarin,,zsemlemorzsa,,,a tetejére:10dkg étcsokoládé,0,5dl fôzôtejszín
1.
gombolyu

Sziasztok,

Beu,

Manó,

Fûszeres kuglóf
1.
gombolyu

jajj nekem...nem akartam ennyiszer, csak kiírta a gép, hogy most nem tudja elküldeni, próbálkozzak még egyszer. Hát én próbálkoztam. Bocsi,
gömb
gombolyu

Mariann,
Rakerestem a google-lal:
Vithoulkas (kortars homeopata) szerint az I-es tipusu diabetesz homeopatiaval ugyan nem gyogyithato, de kezelheto, mivel egy orokolt, genetikailag meghatarozott betegsegrol van szo. Fontos, hogy a kezeles minel korabbi stadiumban kezdodjon, amig a hasnyalmirigy meg ep, es termel inzulint. Minel kesobb kezdodik a homeopatias kezeles, annal kisebb hatekonysaggal javul a helyzet.

Itthon kisse feszult a helyzet. Vegulis elmentem vasarolni (azt azert a ferjem sem gondolta komolyan, hogy egy zuhi miatt majd felpakkolom a harom gyereket, es elmegyek erte es a bicikliert esti dugoban). Gyurit vittem magammal, mivel o a fo bajkevero, Dani itthon maradt Mikivel. Egy ora alatt megjartuk, kozben igyekeztem a remkepeket elhessegetni, hogy mi tortenhet otthon!
Hangulatom nincs topon! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Elli koszi a receptet.Kép

Azurildi: az ABC Design Handy Plus a Brendonban ennyi, újonnan, ez ennyibe kerul (2 baja van: kicsi a bevasarlokosara, illetve ez is 8 killa (el tudnek kepzelni konnyebb kocsit isKép)

Mano: Chicco ponee nem keskeny Emmanak? Azt is neztem, de olyan keskenynek tunik….Monnyuk en nem soakt bkv-zom, szal nekem annyira nem szamit, hogy most 5 kilo vagy 7, annal a par alkalomnal kibirom, na meg nem vagyok elveszett ember, eddig mindig megkertem valakit, hogy segitsen.Kép

Ilyen nagyon konnyu kocsi meg kulonben a Graco Citisport es a PP Aria is….

Myssnia: baranyszort en lattam a Brendonban pl.

Heppi en is karacsonyra nezek Lackonak hintat, de en is allvanyosat szeretnek. Most lattam itt Pesten az Arkadban 15k-ert 2fajtat, jol neztek ki, es kicsire osszecsukhatoak.Kép

Mano2: hova ruccanunk ki?Kép Drukk a szemlehez. Nekunk is jo a pentek.

Mano en a sote2-n szultem, majd irok mailt. Latom irt kakukk, meg annyi, hogy a gyereknek semmi nem kellett, nekem eleg volt a pelus amit adtak.

Nagyon edik a babokKép

Na en is rakok fel kepetKép
Kép

orsoly

ps: katonasagrol semmi hir, apa holnap bemegy es rakerdez....
orsoly

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, sajna mi is megvagyunk fázva. Márknak annyira fáj a fogkijövés is, hogy ma már kúpot is kapot. Nem alszik éjszaka semmit csak sír. Ma kiváncsi leszek, hogy segít-e a kúp.

Mano: küldtem emailt.

Minden babó nagyon tündéri.

Kakukk: jól megoldottad a kanalas dolgot ügyi vagy. Írj majd emailt, hogy vagytok mi van veletek hány kg volt Emma 10hónapossan.

Orsoly: Remélem sikerül elintézni a katonaságot. Lackó még mindig tündéri, most ő hány kg? Ja gratula a mászáshoz.

Na most megyek
Sziasztok
Andy
Kép
andy78

Myssnia,

Hát igen,nekem is el kéne már szánni magamat a kiságyba szoktatásra. Csak önző vagyok,
mert ez így kényelmes,mert ha félálomban szoptatok akkor többet tudok aludni. Szerintem akkor
leszek kénytelen kiságyba tenni éjjelre,amikor már mászni tud,mert attól félek, éjjel felébred
és lemászik/esik az ágyról miközben én alszom.

Elli,

El tudom képzelni milyen lehet 1.5 óránként kelni. Én az első 2 hétben éjjelente 1-2 órát aludtam
összesen,mert 1.5 óránként evett,fél óra szopi,fél óra büfi és hassimogatás és mire elaludtam volna
kezdődött előlről.Ahogy írtad,szerintem sem éhes Kevin,csak nyűgös,jól tetted hogy kemény vagy,
mert ahogy mások tapasztalatait olvasom ezt vagy így lehet vagy sehogy. Örülök,hogy sikerült és hogy
már kipihentebb vagy,amikor nekem sikerül mondjuk 2x3 órát aludni egyben,olyan,mintha kicseréltek volna.
Nekünk 0-13kg hordozónk van,de ez sem teljesen vízszintes így kisebb korában egy törülközőt tettünk be
az ülés huzata alá (levehető huzatú) a derekához,így már vízszintesebb volt az ülés.
Nekem gyerekként állandóan mandulagyulladásom volt erre úgy teletömtek Sumetrolimmal meg Maripennel,hogy
azóta penicillin allergiám van. Úgyhogy én is a homeopátiára szavazok. Drukk,hogy Pétert meg tudd győzni!
A Pamperses mail nekem is átküldenéd légyszives. Köszi előre is.

Timici,

Ügyes vagy,hogy Bence a kiságyban alszik.Szerintem nem túl kemény a sírni hagyás,ha működik és ahogy írtad,már
minden mást próbáltatok és azok nem jöttek be. Tényleg rá kell szoktatni,hogy éjjel aludni kell,már
sok helyen olvastam,hogy éjjel csak kis fény legyen,ne pelenkázzunk ha nem muszáj stb stb.
Tényleg kemény dió lesz a visszaszoktatás ráadásul mi 1 szobában alszunk,dehát majdcsak lesz valahogy.

Szilvi,

Boldog 8 hónaposságot Ádámnak!Nagyon aranyos a kép 3.5 fogú szörnyről Kép Sajnálom,hogy a fogzás
így megviselte (na meg persze neked se könnyű). Ma jobb napotok volt?
Köszi szépen az ültetéses meg a tejpépes infót. Én is megkérem majd a dokinőt,hogy írja fel és
ha nem írja fel,akkor legfeljebb megveszem drágábban.

Kaska,

Gratulálok a gyarapodáshoz,ügyesek vagytok!Köszi a tippet a kiságyba szoktatáshoz. Egyébként nálunk
(albérletben lakunk) is ugyanez a helyzet,mármint hogy nincs gyerekszoba,szerintem nem is lesz és
a kiságy is fél mre van tőlünk.Ha majd elszánom magam,akkor majd beszámolok a tapasztalataimról.
Már régebben akartam kérdezni,hogy aztán végül elmentél a főorvosnőhöz szoptatási tanácsadásra?
Bár úgy látom,hogy szerencsére minden megoldódott és Vilcsi szépen fejlődik,úgyhogy talán nem is volt
szükséged segítségre Kép Vilcsi milyen okos,hogy tudja kik az idegenek!én is úgy tudom,hogy
ez a képesség úgy 8hósan alakul ki.Bár gondolom szegény anyukádnak
talán rosszul esett ha Vilcsi sírt,nem? Gondolom őt,ha gyakran látja biztos megszokja és akkor nem fog
sírni.Artúr még nem tiltakozik az idegenek láttán, csak óvatosan méregeti őket.

Andi,

Nekünk sincs etetőszékünk és én is az autósülésben gondolom etetni. Majd előtte aláteszek egy törülközőt,mert
elnézve a többiek hozzátápis képeit,gondolom is Artúr szeret majd köpködni meg szétmaszatolni a
kaját!
Sajnálom,hogy Dani beteg lett!Már sokan írták,hogy ne hibáztasd magad,semmi baj a tejeddel.Remélem
hamarosan meggyógyul a kis beteg! Dokinéni mit mondott?

Miszike,

Köszi a tippet a kiságyba szoktatáshoz!
Körömvágás Kép Én is így kezdtem,csak nem örökítettük meg. Bevallom őszintén,hogy
én a babakörömcsipeszt nem tudom kezelni így az alkohollal lefertőtlenített saját nagy
ollónkkal szoktam körmöt vágni.
Náthád enyhült már? És Beki még mindig állni akar?

Nadine,

Jobbulást Kép Hogy sikerült a vendégség?

Tina,

Én is rosszul viselném,ha a barátom hasonló esti programokat tervezne! Mi lenne,ha bejelentenéd,
hogy te is eljársz majd hetente 2szer tornázni vagy mozizni vagy barátnőzni? Szurkolok,hogy a férjed
belátóbb legyen és úgy alakuljon,ahogy szeretnéd!

Manó,

Jobbulást! Immunerősítésre én 1-2db 500 miligrammos C-vitamint veszek be,ha érzem,hogy náthás leszek
illetve szedem az Elevitet. Remélem hamar meggyógyulsz!Chicco Poneet én még csak képen láttam. Sajnos
a Mega Toysban nem árulták. Illetve én úgy tudom,hogy igen drága,úgy 80ezer körül és ennyit meg nem
tudtunk rászánni(bár lehet,hogy tévedek és olcsóbb) Hát tényleg nem túl könnyű a 9kilós babát meg a
8kilós kocsit lecipelni,de én mindenképp olyan kocsit akartam,amit tudok téliesíteni,belefér a bundazsák,
oldalt nem fúj be a szél stb és ezekkel a paraméterekkel a Hauckot találtam.

Maci_2,

Köszi a hozzátápi tanácsot. Még nem tudom,mi lesz,tejem van elég,beleszólni szerencsére senki nem
szól az etetésbe(bár a nagyszülők bele akartak szólni,de leállítottuk Kép )úgyhogy még nem tudom mikor
kezdem. Ahogy olvastam,nem elég az,ha én eldöntöm,hogy indul a hozzátápi,az is kell hogy Artúr is
úgy akarja Kép
A brokkolit hogy készítetted Roninak? (Gyűjtöm a hozzátápis infókat és brokkoliról eddig még
senki nem írt,vagy én nem láttam?).

Momo,

Timi akkor is kiszedi a hajgumit,ha lófarokba fogod össze?Nekem 6 éves koromban vállig érő hajam volt.
Anyukám mindig olyan szorosra fonta. Aztán addig panaszkodtam,amíg levágattuk rövidre. Na akkor meg ez
nem tetszett nekem. Kép

Mariann,

Utólag is boldog névnapot!
De jó,hogy Marcival minden rendben! Kép Nyakadnak jobbulást!

Beu,

Nagyon köszönöm a Sinlac pépes és a Zulu által írt tejpépes infókat!
Autósülés ügyben sajna nincs saját tapasztalatom,de én is úgy olvastam,hogy csak akkor lehet beletenni a babát,ha
már stabilan ül. Végül hogy döntöttél?

Kangi,

Jobb már? Segíteni sajna tapasztalat híján nem tudok,de szurkolok,hogy beváljanak a lányok által írt tanácsok! Kép

Urszila,

Julka mászáshoz gratulálok! Gondolom a ti házatok már baba (mászás) biztos. A kendőt sikerült jobban megkötni?

Réka,

Aranyosak a képek Kép. Kameránk nincs,viszont a fotexneten tvket nézegettem és ott van egy termékösszehasonlító táblázat,
ami nekem nagyon tetszett így nem kelett külön külön nézegetni az egyes tvket. Bár Tvt nem vettünk,de hátha egyszer veszünk majd.
REméelm találsz megfelelő kamerát.

Toffi,

Kutyázáshoz gratulálok!

Heppi,

Köszi a hozzátápis infót meg a kiságyba szoktatásos tippet. Sajna ez utóbbi nálunk nem jönne be,mert ha Artúr sír,akkor
a barátom engem költ fel (ha esetleg nem hallanám) hogy sír a gyerek,etesd meg Kép
Hát ez a kórházas sztori (ordító nő) tényleg durva,nem gondoltam,hogy ilyen is van. Szegény Artúrral sokat
járunk és jártunk orvoshoz,meg kórházba a nyaka miatt (nem kellett befeküdnie szerencsére) és ő mindig olyan kétségbeesetten
keres a szemével,mikor megszúrják,vizsgálják stb és én el se tudnám képzelni,hogy én kint várjak,amíg őt bent vizsgálják.
Én is mindig nyugtatni próbálom meg simogatni de eszembe se jutna kint az orvost szidni vagy ordítani mert attól tuti hogy szegény még
jobban félne. Oltás előtt is mindig elmondom,hogy ez most fájni fog,de muszáj túlesni rajta.
Nem vagy te rossz anya!Kép Szerintem mindenkivel előfordul,hogy ideges,nincs sok türelme stb stb. Ma nekem is tök rossz
kedvem volt,lakás szaladt,de fogtam magam és elmentem sétálni a babával és utána sokkal jobban éreztem magam.

Csucsuka,

Jobbulást!

Virga,

Jó,hogy megint írsz! Levi jól van? És lakás ügyben van fejlemény?

Zsuzsi,

Ez az ovi jól hangzik!Kár,hogy csak délig van nyitva. Gyuri hátha ellesi a többiektől a pedánsságot és könnyen áthidalják
majd a nyelvi akadályokat!
Remélem már valamivel jobb a kedved! Persze megértem,nem könnyű szívvel hagytad otthon őket,de DAni biztos nagyon ügyesen
vigyázott Mikire. És ha valami baj lett volna úgyis hívott volna mobilon,nem? Vagy átszaladt volna a szomszédba segítségért.

Na jó hosszú lett és biztos hogy nem tudtam írni mindenkinek,elnézést akit kifelejtettem.
Artúr megtanult cuppogni. Olyan aranyos.A másik meg,hogy észrevettem,hogy Sofkáéknál mintha ügyesebben mozgott volna, mint itthon az ágyon,
próbált hasra fordulni,valószínűleg a keményebb felület miatt. (én itthon a nagyágyban tartom vagy a kiságyban). Sofkáéknál
viszont jó meleg volt a padló,nálunk meg parketta van és én attól félek,hogy megfázik,ha leteszem (persze vennék játszószőnyeget).
Ti parkettás és nem padlófűtéses lakásban le meritek tenni a babákat a földre?
A másik kérdésem pedig,hogy egy 5és fél hónaposnak milyen fejlesztő játékokat ajánlanátok?Artúrnak vannak különféle csörgői meg
meg plüssállatai ill kiságyba becsüngő delfinjei,de azt hiszem ez már lassan kevés,csak nem tudom pontosan milyen játék lenne
jó neki.Kösz szépen a válaszokat Kép

Sziasztok,
Azur
azur

Sziasztok,

gyorsan bekuksiztam. Sajnos elég kevés időm lesz mostanság netezgetniKép.

Köszönöm szépen az együttérzést biliügybenKép. A héten kitöltetek a csajjal egy lottószelvénytKépKépKép.

Zsuzsi,
Boldog szülinapot kívánok az ovis nagyfiúnak!Kép
Torta jujjdejólnézettki! Én tavaly egy vonatot eszkábáltam Malackának, elvoltam vele egy darabig...

Myssnia,
igen, az enyém a BabyOneból származik, itthon azt hiszem, a Brendonban vannak ilyen szőrök, de brutál drágánKép.
Off
Képeidet nem lehet valahol megnézni?

Toffi,
köszönjük szépen a köszöntéstKép.

Srácok gyönyörűekKép, és hát már tényleg nem épp friss babákKép.

Én is felcsapok két MacafotótKép.

Naaaaagy csönd volt....

Kép

Ez pedig Macka kedvenc helyeKép

Kép

puszka mindenkinek,

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Orsoly, a Chicco Ponee csak annyira szűk, hogy az én 2 éves 13 kilós Timim is simán elfér benne nagykabátbanKép Egyébként tavaly még a Tescoban is árulták 19900 ft-ért. Én nagyon szeretem, hogy olyan könnyű és az én csajszimnak 8 hónapos korától tökéletesen elég volt, igaz, mi nyáron kezdtük el használni, így nem volt létszükséglet a kellő téliesíthetőség.
Ahogy elnéztem a talin, Lackó se egy duci alkat, ilyen szempontból neki is jó lenne ez a babakocsiKép

Heppi, félre ne érts, nem vagyok megsértődve a Tesco miattKép
Szóval találtál ceglédi anyucikat? Azt láttad már, hogy a babaneten van már egy Cegléd és környéke topik is?Kép
Remélem, azért mi is mehetünk még rendet ellenőrizni hozzátok, no meg mandarint falniKépKépKép

Zsuzsi, már megint nem lennék a helyedbenKép Igaz, minket is elzavart sétálni a férjem sötétedés előtt egy órácskával, hogy ne lógjanak rajta a gyerkőcök, amíg földet lapátólKép Most végre megnézhettem, milyen silány a közvilágítás IrsánKép Azért ez mégsem olyan gáz, mintha üres lenne a hűtő. Éhesen ölni tudnékKép

Azúr, a lófarokhoz még kicsi a haja Timinek. Ja és attól félek, a sok gumizástól eltörik ez a puha babahaj, így a copfot is ritkán vetem be.

Na megyek butulni a TV eléKép
pusssz
Momo

Momo
momo

Csak gyorsan TIMICINEK
Nem felejtettelek ám el, csak n6kor tudtam elindulni itthonról homeodoki+vásárlás célzattal. Kerültem egyet a varroda felé, de már zárva volt, sötét redőnyökkel lehúzva, kiírva persze semmiKép
De holnap megpróbálom délelőtt vagy korábban du.
Egy biztos: 6ig nincsenek nyitvaKép
Homeodokiról meg egyebekről majd holnap.
Most megyek csicsikálni, illetve előtte apát macerálni egy kicsitKép
pusza
Elli
ellimami

És még gyorsan Azúrnak
panelben, laminált parketta,+szőnyeg+2 db játszószőnyegen fexik Kevin, 1-2 hónapja földön.
De lehet kapni baba-és játékboltban olyan egymásba illeszthető, valami könnyű anyagból készült betűs-számos "hempergőt", én valszeg azt veszek hamarosan pár négyzetmétert, és a sima padlón (kövön) azt teszem alulra, és arra a 2 réteg játszószőnyeget. A minap valaki azon fotózta a babáját, már nem emléxem, kicsoda.
Amúgy mindkettő szőnyeg 2 réteg babamintás vászonanyag közt 1-2 réteg vatelinből készült, nyáron (melegben) csak 1 volt alatta, vagy nagy pléd.
Szóval nyugodtan tedd földre szerintem, hadd mozogjon!Kép
pusssz
E
ellimami

Kaptam egy mailt valami babaruhaborzerol (vagy mindenki kapott, mert gondolom az email cimet innen vadasztak le?)! Ha erdekel valakit, november 9-en, vasarnap 9 oratol a Fovarosi Muvelodesi Hazban lesz!

Azur,
Szerintem nyugodtan tedd le Arturt a foldre, foleg ha a parkettan van szonyeg is! Arra eleg, ha valami vekony valamit meg leraksz, csak, hogy meg ne a szonyegen legyen, aztan mire le tud rola kecmeregni, akkor megerett a vilaglatasra! Kép

Megyek aludni, ma egy kicsit lefaradtam!

Zsuzsi
Zsuzsi
zsuzsi74

Na, ha az elozot ketszer sikerult, ezt most egyszer sem irom ala!

Jo ejt!
zsuzsi74

Hol van a Fővárosi Művház?

Tina
tkriszta

Momo: meg azt szeretnem megkerdezni a Poneerol, hogy nem gond, hogy lelog a gyerkoc laba? Mer ez a masik bajom veleKép

orsoly
orsoly

PsAndi,
Én is szopiztatnám.

Ari,
Jobbulást!

Elli,
Jobbulást a kis betegnek!
Mit mondott a doki? Milyen volt a homeós doki?
AZ én párom is Péter.Kép

Toffi,
Gratula a barátnődéknek!

A mi barátainknak meg ma született meg a (3.) kisfiukKép

Csucsuka,
Jobbulást!
Porcica gyűjtésKép

Virág,
Szegény Levi, kiheverte már a vendégséget?

Heppi,
Legalább nem gond, hogy mit főzzélKép

Manó2,
Örülök, hogy jól sikerült a pécsi útKép
Drukk a lakhatásihoz!

Tina,
Hogy van Nóri?

Urszila,
Ezt jól elírtamKépKépKép Persze mászás akart lenni.

Zsuzsi,
De más ott egy ovi!

Mariann,
Nekem meg mostanában kell(ene) visszamennem ellenőrzésre. Megint terhelés, szirupivás. Pfúújjjjj!
Egy tv műsorban volt szó egy teáról (gyógynövényekből), ami állítólag beállítja a vércukorszintet. Ki kellene próbálni (VII. Madách u. 11-ben lehet kapni, tel: 413-1563, 06-30/531-6730)

Gömb,
Recept mentve, én szeretek kuglófot sütniKép
KépekKép

Orsoly,
KépKép
DRukk holnapra!!!

Andy,
Jobbulást!
KépKép

Azúr,
A brokkolit (mint a legtöbb züldségfélét) megpárolom (vagy főzöm) és leturmixolom kis anyatejjel vagy főzővízzel (lehet krumplival is).
A parkettára egy plédet terítettem. Eleinte jó volt, aztán kicseréltük egy nagyobbra, de ez szöszölősebb. Mivel a nyálas kezecskére könnyen ráragadnak a szöszök, ezért egy (színes) lepedőt terítettem rá (bármilyen nem szöszölős anyag jó). Ja, és van hab tapilapja is. Most látom Elli is írta. De ha felöltözteted, (hosszú ujjú body, rugi), akkor a parkettára is teheted.

Zulu,
Tündéri a kiscsajKép

Maci_2
maci_2

Sziasztok!

Azur! Csak le a földre, az jó nekik. Nálunk sincs padlófűtés, mindig frászt kapok, mert Lőrinc alá már nem lehet szőnyeget tenni. Bár jó meleg van a lakásban, a parketta azért hüvi. Így jól felöltöztetem, ezért mindig izzad. Szóval nem találom a jó megoldást. De Te még alászőnyegezhetsz, úgyhogy csak bátran. Fejlesztő játék: Lőrinc szerette a babygymet.

Zulu! Nagyon édes ez a csajszi! BorsózásKép Otthon is milyen csini csaj. Lőrinc leginkább koszos, mert vagy eszik, vagy port töröl.. Kép Egyik sem patyolat.

Heppi! Micsoda kívánságaid vannak. Napközben, ebéd után aludni!!!!J Én az éjszakával is elégedett lennék. Hinta: én most vettem a börzén 5000-ért, ABC Design. Üzletben azt hiszem drága. Viszont pillanatok alatt fel és le szerelhető az ajtófélfa fölé, nyoma sem látszik. Próbáld használtan.

Valaki nem keresett PPPP etetőszéket. Láttam egyet 23 ezerért a babaszobán. Ha jól emlékszem ez közkedvelt volt körötökben, és jó drága. Minket nem érint a kérdés, mert kapunk (bár unokatesó még mindig használjaL), csak megláttam, és gondoltam szólok, hátha valakinek pont aktuális.

Extra nyűgös délutánunk volt, ma enni sem nagyon evett, még péppel sem, és úgy kellett elaltatni egy hosszú, végül mégis cicivel végződő hadművelettel. Milyen éjszakánk lesz??? Elég fáradt vagyok, alig bírtam visszaolvasni, inkább elhúzok.

Pussz, Beu

JA, majdnem lemaradt! Minden baba gyönyörűűűűűű!
És még egy: ma először azt mondta: ma-ma-maKépKépKép
beu

Sziasztok!

Azúr: nálunk a betonon egy padlószőnyeg, nem épp a legdrágább, szóval nem túl vastag, padlófűtés nincs. Ancsi ezen... Amig hanyatt hever, alatta van egy szivacs (járókában volt, kb 1-2 cm vastag), de ha hason van, akkor lemegy róla, és akkor natúr van. És még igy is megizzad néha, ha igazán mozog!!! (hosszúujjú kombidressz plusz ujjatlan, többnyire frottir rugi)

Képek nagyon klasszak!

Heppi: semmi depi, bi hepi!!! Szerintem tök normális amiket irsz, mindenkinek vannak ilyen pillanatai-napjai! Megoldás: gyerekmentes kikapcsolódás (vagy ahogy csináltad, lényegében kikapcsolt gyerkőccel való kimozdulásKép)

Ennyit birtam olvasás után még irni is, most bedőlök az ágyba, sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Elli,
drága vagyKép, miattam azért nem muszály holnap is arra menned, majd ha legközelebb útba esikKépakkor is jó lesz.
Nagyon szépen köszi hogy megnézted/nézed.Kép

Zulu,
Mac nagyon helyesKépés csinos természetesen, mint mindigKép

Zsuzsi,
jó pihit, és jobb holnapot!!! együttérzek
Gyurkának jó ovizást.Kép

pusza,
Timici
timici

Heppi,
mi ez a nemisvagyokigazánjóanya dolog? Már hogyne lennél az? Én ezzel úgy vagyok kicsit, mint az intelligenciával. Minél okosabb valaki, annál kevésbé tartja magát annak, mert annál jobban ismeri a saját határait. Na most ez így biztos jó hülyén hangzikKép. De aki azon agyal, hogy nem jó anya, az foglalkozik a témával, következésképp jó anyaKép.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy normális anya vagy, emberi. Van egy nagyon jó könyv, Bruno Bettelheim: Az elég jó szülő, ajánlom mindenkinek.

Beu,
kösziKép. Csajszi azért nem kiskosztümben nyomul otthon, ez a kép családi ebédre készülődés közben készült (jellemző módon ilyenkor Apasasnak az a legfontosabb dolga, hogy fotózza a kölköket, míg én mérgezettegérként pakolom a srácok kellékeit)
Wow, már karattyol az én kis kedvenc vigyorim!Kép

Maci_2,
kösziKép.
Roni megmarad még a pokróconKép?

Megint jajong a csajKép. Alig alszik mostanábanKépKépKép.

ZulumégmindigzombiKép

Kép

Kép

Kép
zulu

ElliKép örülök, hogy segíthettemKép

ZuluKép de csinos a nagylányKép

AzúrKép nálunk is földön van Julka, már a letett pléden sem marad meg. A föld az egyetlen biztos hely. 5 és fél hónaposan már le is gurulhat az ágyról. És a mozgásfejlődéshez is legjobb a kemény felület. Feneküket szigeteli a pelenkaKép. Öltözésben semmi extra nálunk sem, rövidujjú rugival, vagy hosszúujjú ujjatlan rugival. A fűtésszámla viszont a csillagos ég lesz ezen a télenKép
A mi házunk már nem lesz mászásbiztos. Két nagy kölyökkel nem lehet megvalósítani, csak a nagy veszélyforrásokat lehet kizárni. Minden reggel szétnézek pl. az ágyak alatt legodarabokat és egyéb rondaságokat vadászva, de ha marad, akkor tuti Julka fogja megtalálni.

IldiKép bejött a megoldásom, leányzó babakocsiban aludt el. Amikor felébredt az iskolánál, akkor viszont volt nagy ordiba, méltatlankodás. Mindegyik utált öltözni, viszont kint megnyugodtak. Julka nemKép

KangiKép hogy vagy? mármint lelkileg és kajaügyileg?

Urszila
urszila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?