Új privát üzeneted érkezett!

ja, bocsi ez az akció csak a babás cuccokra vonatkozik!!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

holka,
ez olyan szörnyű.... hogy nem derül ki hamarabb az ilyesmi? Amikor annyi vizsgálaton esünk át, mint még soha. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

konan

http://www.pirulapatika.hu/210150914/adatlap

http://www.pirulapatika.hu/210150914/be ... rup_200_ml

Azt irja a betegtajekoztato, hogy reggel kell szedni, nekem a doki mondta, hogy este vegyem be nyugodtan, mert ha valami gaz van - mondjuk meghajt, akkor otthon tudsz menni wc-re. Nem tudni kinek hogy reagal a szervezete. Napkozben meg hova rohansz mondjuk sorbanallas kozben a kozertben?

KépKép
druska

Honey
voltak már jelek hamarabb is....

És ilyenkor nem mintha homokba akarnám dugni a fejem........csak hálát adnék,hogy velünk minden rendben. És tényleg csak arra lehet gondolni,hogy mekkora kincs ha megadatik az egészséges baba az életben.
holka

holka!
Azt hiszem tudom, hogy melyik kismamáról írtál.. én is olvastam.., ha itt valamelyik topikban van ő is :( telejsen kivagyok én is, hogy miért nem jön előbb a baj..miért akkor,, amikor már olyan nagy a baba... szörnyű..

szeder74

Druska!
Örülök, hogy jó lett az AFP eredményed!

Minyu!
Mi is bejelentkeztünk vasárnapra a 4 D-be, de mi rögtön kaptunk időpontot. Tegnap vasárnap telefonáltam, és most vasárnap már megyünk is.
Aranyos az anyák napi képeslap.

Én ma voltam genetikai UH-on. Bébivel minden ok, a becsült súlya 349 gramm. Már tök nagy a bébi. A többi adatom: BPD:45 mm, AC:160mm, FL:29mm, HC:173mm, OFD:60mm.
Megírnátok, mi mit jelent? Tudom, már korábban írtátok, de elfelejtettem.
Ja, és ahogy gondoltam, a lepény a mellső falon tapadt meg, ezért éreztem már korán a bébikémet. És pont amennyinek kell lennie, 19+4 naposnak mérték.

Sarkantyúka!
Valóban még határértéken belül van, de az UH úgyis többet mutat.

Honey!
Nagyon aranyos lett a szoba, tényleg megérte az árát!!
Nagyon formás pocid van!

Anyooka!
Nagyon bájos Dorka!

Bejci!
Nekem még szerencsére nem vizesedik a bokám, de kevés sót és szénhidrátot egyél, polcold fel a lábad amint lehetséges.

Nem semmi az esés-es történetetek! Vigyázzatok magatokra!

Nekem meg vagy kalcium vagy magnézium hiányom lehet. Bár mostmár kezdek gyanakodni a Ca-ra, mert az utóbbi időben egy rakás Mg-ot vettem be. Ráadásul a kezeim, lábaim kékülnek, vagyis rossz a vérkeringésem. Mivel ma voltam UH-on rákérdeztem, de nem tudott az UH-os segíteni. Az egyik ismerősöm ott dolgozik a kórházban, és pont egy doki hozzá sietett, így megkérdezte. Azt mondta, hogy a Ca és Mg mennyiségnek valamilyen arányban kell lenni. Valószínű, Ca hiányom lehet, és ettől van valószínű a rossz vérkeringés is, ami egyébként a lábgörcsöt is okozhatja. Ezt csak azért írtam, hátha valaki hasonló problémával találkozna, akkor tudja, mi a helyzet. Ráadásul a dokim szabin volt, így a holnapi rendelésre csak ESTE 11 óra 20 percre!! Kaptunk időpontot. Kicsit durva, de megyek, mert a vérkeringési problémával nem akarok játszani.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok

Luca sokat gondolok Rátok, ha olvasod ha nem úgy éreztem ezt még le kell írnom Neked :cry:

Megint nem fog menni a személyre szóló reagálás :)
Nagyon csini pocikat láttam, szépen gömbölyödünk mindannyian.Már nagyon sokan megállítanak az utcán, hogy jól látják-e ill. jól halloták-e, hogy jön a baba nálunk :)
A mi AFP eredményünk 21,8 ng/ml, nekem ez a mértékegység van, azt mondta védőnő, hogy oké :lol:
Az ijedtségünk oka a toxoplazma eredmény volt, megkellett ismételni, mert azt mondták ez nem lehet ilyen eredmény nem létezik, bizotsan elcserélték a véremet. mert egyszer /2007 ősz, a lombik előtt /már volt egy eredményem ami alapján már védett vagyok.Most pedig új fertőzést mutatt, de állították, hogy ez lehetettlen, ha mégis akkor valami nagyon-nagy mértékű fertőzésem van.Hozzáteszem se kutyánk se macskánk, elejétől fogva tudom mi ez a toxoplazmás nyavalya, ezért nagyon figyeltem, hogy ne egyek, ne kóstoljak nyers hússal ill nyers tojással készült dolgokat.Paráztam azon vajon sérül-e a babám, idegesített az mi nyavalyával szedtem volna össze, ha tényleg az én vérem eredménye jött vissza.Megkaptuk az új eredményeket és ugyanaz volt mint az előző, fertőzésem van.Na, ekkor lettem teljesen kész, irány a nőgyógyász, mondta ő sem igazán hallott még ilyenről, de utánna nézett, nagyjából azt derítette ki amit már éjszakákat kutakodva mi is itt a neten, már védett vagyok azaz általam a baba is, ez egy reaktiváció ebből már nem lehet baj.Valahogy még sem tudtam megnyugodni, beszéltem újra a védőnővel ő küldött el infektológiára, ahol egy idősebb tündéri doktornő azonnal megnyugtatott, nincs veszélyben a baba, valóban átestem ezen a nyavalyán valamikor, most már nem okozhat problémát, valóban reaktiváció van jelenleg, de ez már ártalmatlan a babára, sőt rám nézve is.Közben már elkezdtem barnázni, biztosan az idegtől, mikor a dokinő elmondta mi van fél óráig nem igazán tudtam beszélni senkivel a sírástól, csak a páromnak tudtam annyit benyögni a telefonba, hogy most már a boldogságtól sírok.
Hát nagyjából ennyi, volt a mi paráztatásunk.Kérdeztem még a dr.-nőt miért volt ez, miért csinálták ezt, erre ő:mert nem értenek hozzá.No, comment.
Úgyhogy Csajok óvatosan az eredményekkel, nem kell rögtön pánikolni.Mondjuk még addig én is elég jól elvoltam amíg azt mondták biztosan elcserélték a beküldött mintát, de aztán :roll: :cry:

Majd jövök még, de most mennem kell.

Kép
kobak

Ti isztok cappuchinót? nekem mostanában óriási kávé hiányom van, és capuccinót iszok, vagy egy pici kávét tejjel. Ez nem baj?

Kép
Kép
petra1980

Kobak!

Szörnyű lehetett, de ne is gondolj rá többet, az a alényeg, hogy minden rendben.

Kép
Kép
petra1980

honey:
és a kikában igazoljam h. hány hónapos terhes vagyok?hogy van ez? :)
a babonával én is így vagyok......nagyon óvatos vagyok, voltam, de a babakocsit már nem tudtam tovább húzni....azért vettem már pár egyéb dolgot is...meg különben is.....már a 22 hétben vagyok, én is pont ecseteltem a családnak, hogy a babona le van szarva!!!! :D

Kép
winona

petra:igen szoktam, ha kívánom......nem árt napi egy mini adag kávé sok tejjel....v. capuccino..pláne ha alacsony a vérnyomásod..

Kép
winona

kobak,
ez hihetetlen... de lényeg az, hogy jó a vége!!! Bár én tök laikus vagyok, de ha jól tudom a toxoplazmózis során- ha még nem vagy védett - elég komoly tünetekkel kel számolni.... szóval nálad TUTI minden ok! :)

petra,
én szoktam inni, néha... de kb heti 3 csészével. Szóval nem hiszem, hogy ez bármi komolyabb gondot jelentene.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

kobak:szegényem!lényeg h. megoldódott!!!

Kép
winona

wiona,
nevetni fogsz, de igen! Kiskönyvvel kell igazolni! De szerintem a pocak is elég hozzá! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

SZiasztok!

Mindenkinek aki elesett: VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!

Kobak: Azért ettől én is sírtam volna!! Egyszerűen tényleg nem értem, hogy amíg nem biztos valami, addig miért kell a kismamikat paráztatni!
Ma az Uh-n beszélgettem egy kismamival, akit az amnióval úgy megijesztgettek, hogy végül meg se csináltatta! (Mondjuk nem tudom melyik a rosszabb?Én biztos mentem volna, ha kell!)

Petra: Én hasonló cipőben járok kávé-ügyben! Május 21-én kell mennem szakvizsgázni, de természetesen állandóan tudnék aludni, és néha le is győz az álommanó :wink: így elég nehéz tanulni, de csak reggel vagyok hajlandó kávét inni, akkor is tök lelkifurdim van, hogy felébresztem vele a picurkámat! Ezért a tanulással sem haladok olyan ütemben, ahogy kellene, viszont abban reménykedem, hogy ha meglát a vizsgabizottság pocakkal, csak nem lesz szívük kirúgni egy kismamát :twisted: :lol: :wink:

Ági! Nekem is nagyjából hasonló értékeket mértek.

Itt van, hogy mi mit jelent:
BPD: fej keresztirányú átmérője
HC: Fej kerülete
AC: Has kerülete
FL: Combcsont

És itt egy link is, amin átlagadatok vannak:

http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Holka: én is tök kiakadtam!!! Ő az elsők között volt aki babás lett. Annyira sajnálom, hogy ez történt velük!
Vendég

Ági: Egy lemaradt:

OFD:fronto-occipitális távolság,ha a baba fejét oldalról nézzük,a fej "hossza"
Vendég

Honey!
Most már betöltötted... úgyhogy: Boldog-boldog-boldog születésnapot!!! :D

Kép
Kép
konan

Nem tudom,biztos valami "ügyetlenségi"front van,mert én meg ma reggel leestem erről a székről amiről netezek. :o :o :o
Elég hirtelen történt.Hátra akartam nyúlni valamiért az asztalra és elkezdtem gurulni a székkel hátrafelé, majd hirtelen megbillentem és seggre estem egy hatalmasat. :cry: :cry: :cry:
Iszonyúan fájt és már be is kékült rendesen. Mi lenne ha nem lenne ekkora zsírpárnám a fenekemen?????
A kicsi fiunk tuti,hogy jól van,mert sokat rugdosott azóta is
:D

Honey!

Nagyon csinos vagy!!!! :D Gyönyörű a babszoba berendezés.Gratula a jó vásárláshoz.

Én ma telefonálgattam a kiságyunk után. Ragaszkodunk a borovi fenyőhöz. Itt 47.000- be kerül,de ma találtam Kecskeméten 41.000-ért.Az nincs olyan messze. Pestre mégsem akartunk cak ezért felmenni...
Ha tudok rakok fel képet róla.

Kép
Kép
a.m.

konan,
köszi! Igen valóban már 3-al kezdődik az éveim szám. Szörnyűűűűűűű :? :D

a.m. köszi! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Megtaláltam kiságyunk fényképét a neten.
Alul ágyneműtartós!!!Nekem nagyon tetszik és az a macifej...HMMMM!
Nagyon édes! :lol: :D Kép

Kép
Kép
a.m.

Halihó!

Megjöttünk a mai második ultrahangról. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a bíztatást, szurkolást, drukkot!!! Délelőtt nem voltam teljesen beszámítható, szóval újrakezdem a történetet. Én ma reggel a 19. heti UH-n tudtam meg az AFP eredményét, akkor azt mondta az UH-s doki, hogy az érték rossz, és menjek vissza délután is. Előbb írtam Nektek, utána kerestem rá a neten, hogy ez még a hatáérétéken belül van. Na mindegy, visszamentem (Du. egyre, három előtt be is jutottunk), és egy szótlan de nagyon alapos orvos azt íratta a nővérkével a papíromra, hogy "rendellenesség nem látható". Viszont azt is mondta, hogy túl korán jöttem vissza, mert ha vmi rendellenesség van, akkor azt jobban látni a betöltött 19-20. héten. Szóval valamilyen szinten már nem idegeskedem, de hát...

A neten azt olvastam: hogy ha az AFP- időben veszik le, és alacsony az értéke, akkor utalhat Down-kórra, ha magas az értéke, akkor nyitott gerincre, de ha korábban veszik le, akkor is lehet alacsony az érték, illetve ha később, akkor meg magas. (Akkor lehet úgy is jó vkinek az eredménye, hogy korábban/később veszik le és baj van, de mivel korábban/később vették le, nem derül ki??) SZóval totál megbízhatatlan, egy kalap kaki... Hihetetlen, hogy ezzel ijesztgetnek (és még sok minden mással). Most még jó darabig nem fogok megnyugodni, jövő héten megyek az orvosomhoz, majd megkérdezem őt is, javasol-e további vizsgálatot.

Úgyhogy eléggé kivagyok, rettenetesen elfáradtam, lelkileg és fizikailag, és egyszerűen nem értem, hogy miért kell ilyen vizsgálatnak kitenni az embert?? Elvileg nem ugyanolyan lelkiismeretesen kell megnézni a gerincet, akármit, akkor is, ha jó az AFP eredmény??

Kép
Kép
sarkantyúka

Na, jól kimorogtam magam, bocsánat! :)

Nagyon jók a pocakfotók! Én azt hiszem, le vagyok maradva, de még úgysem próbálkoztam a saját hasam lefotózásával. Talán még pár hét, és látványosabb lesz.

SZuperek a babaágyak is, és Honey, nagyon jó árban vettétek a bababútort! (Mi is a Kikában voltunk hétvégén, csak mi az ifjúsági bútorokat nézegetjük a Nagylányomnak, mert neki még ki kell költözni a kiságyból. Van egy tuti csúszdás ágy a Kikában, szegény gyereket alig lehetett onnan hazacipelni.)

Az esésekkel nagyon vigyázzatok! Ijesztő olvasni nagyon! Szeder, A.m., Konan, nagyon ügyesen estetek!! Remélem, ha engem is elkap ez a "front", és is védekezem.

Még próbálok írni, de annyira ideges vagyok, hogy alig találom a billentyűket (kétszer anyi ideig javítom a hibákat, mint amennyi ideig gépelek), úgyhogy inkább megpróbálok megnyugodni. Én igazából reggel férek a géphez, ilyenkor csak nagyon ritkán, ha nem lenne ilyen hülye napunk, hétig a játszótéren nyomnánk.

Kép
Kép
sarkantyúka

Jaj, még egy eszembe jutott, már régebben. A bodyknak különféle nyakmegoldásai vannak, nekünk a legjobban a borítéknyakú bodyk váltak be, de nem mindegyik, csak amiket a C&A-ban vettünk (Kikában vásárolt body hipp-hopp kinyúlt, és majdnem a lányom köldökéig leér.) Van még patentos, meg mittudomén milyen. Mindenki másmilyenre esküszik, gondolom.

És rugdalózónál is képzeljétek bele a törékeny babát, hogy szerintetek hogy jó pelust cserélni. Én nagyon szerettem a hátul gombolós rugdalózókat, de egy barátnőm utálja, és ő csak olyat vett, ahol a két lába között patentos a ruhácska. Van olyan is, ahol a vállán van patent, a lábrészen teljesen zárt = a gyerekről teljesen le kell húzni a rugdalózót, ha tisztába akarod tenni. Ezuekre mind érdemes (holnap) odafigyelni... (Mi készülünk a C&A-ba ;) )

Kép
Kép
sarkantyúka

sarkantyúka!
Nagyon jó, hogy írtál, és , ha nem láttak semmit, akkor nincs is!!!!!
Figylej csak!!
Nekem 0,58 lett tehát alacsony -0,7 től jó. viszont!!!!
az integrált tesztem 1:2200 höz! Ami viszont negatív!!!! Úgyhogy nálam egyszerre a kettőt nézték!!! mindkét vizsgálatot megcsináltattam.. sőt kimondottan genetikusoknál is voltam ultrahangon.. semmi rendellenesség!
Azt mondták,h ogy nyugodjak már meg.
DEE! én ettől függetlenül.. néha beparázom!!! Kiborító ez az AFP!
Itt az én példám is előtted.. nekem sem lett jó... de minden más tökéletes eredményt mutatott...
De én azért néha - néha bepánikolok, mert nem tudom kiverni a fejemből ezt a hülye!!! Afp-t.
Tudom, hogy mit érzel.
Különben!!!
A barátnőmnek is magas volt az AFP-je.. elvileg nyitott gerinccel kellett volna születnie a babának.. és már 2 hónapos a kisfia és tökéletesen egészséges!!!!

szeder74

a.m!
Nagyon-nagyon édes a kiságy!!! Én is néztem már :)
Mikor veszitek meg??
És látom, te is huppantál :( hát tényleg nem tudom, hogy mi van a levegőben :) de mi azért ügyesen vizsgáztunk esésből :) nem de??!!
vigyázz te is nagyon!
hihetetlen, gondolom már 100.000 szer fordultál te is úgy, ahogy ma.. és most nem sikerült.. és fenekedre estél.. amindenit!!!
lehet, hogy mindent 4kézláb kellene csinálni :) akkor már nincs honnan esni :)

szeder74

sarkantyúka!
de jó, hogy írtad a c&a-t el kell mennem :) majd elfelejtettem :)

szeder74

Bejci!
Köszi az infot, hogy mi mit jelent.

a.m.!
Tényleg cuki az ágy. Biztos tetszeni fog a fiúcskának.

Sarkantyúka!
Örülök, hogy minden ok, látod, kár volt aggódni. Minden rendben van és lesz is ezek után!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Humanka: helyes a pocid!

Anyooka: gratulálok a kisfiúhoz!!! Dorka nagyon szép kislány :)))

Druska: gratula a jó AFPhez.:)

Minyu: nagyon jó lett ezaz Anyák napi lap!

Sarkantyúka: örülök, hogy vaklárma volt, egyébként határértéken belüli értéknél nem tudom miért kell a kismamákat ijesztegetni.

A.m: ez már határozottan kismamás pocak :)

Honey: nagyon szép ez a kiságy, megírod mi a Faktum honlapja? :D Még egy szép pocakfotó :D

Szeder: vigyázz Magatokra! Még jó, hogy nem történt semmi komoly. Mostanában én is automatikusan a hasamat védem mindentől.

Kobak: a lényeg, hogy nincs gond! :)

Én is sokat gondoltam Lucára ma. Sok erőt és kitartást nekik

Magunkról: a héten a padlófűtést csináljuk (szabadságon vagyok) úh csak este tudok jönni. Ha minden jól megy vasárnapra kész az aljzatbetonunk is. Csak én vagyok dög fáradt estére :(

Megpróbálom berakni a beígért pocakfotót, 19+0-nál készült.

Kép

Kép
kistiggrincs

hát kicsit olvastam ma, örülök hog ymindenki túl van az izgalmakon!!!!
vigyázzatok magatokra, lányok!!!!!!!!!!!!! -csak vígasztalásképp, aszoingyák minden terhességben van egy nagy esés! én simivel kb 4 hónaposan botlottam meg a küszöbön és zuhantam mindkét térdemre, hát az sem volt kellemes, de inkább megijedtem, minthogy nagy baj lett volna. szóval belefér, látjátok, bírják :) de inkább vigyááázzzunk!!

na képek:
3 lesz, mert nem tudtam dönteni :D azt azért meg kell hogy mondja, hoyg fotós vagyok, tudom hogy kell elônyösen megcsinálni a dolgot :lol: szóval a valóságban dagadtabb vagyok és tokásabb is hihihihi

Kép

Kép

Kép

minyu!!!
én direkt ilyen sokára kértem, hisz a 18-20 hetes most volt!!! azért gondoltam jobb is ha eltelik egy hónap a kettô közt. meg az uhs mondta hoyg 25 hetesen a legcsinosabbak :D szóval így is, úgy is jó lesz, reméélem!!!! meg a doki, tudod, ô mondta hoyg 24-25 hetesen már javasolt még egy uh! szóval ez akkor az lesz!
te mikor szeretnél menni?

csók, jóócak, hulla vagyok....

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok Lányok!

Nagyon szuperek a pocik (a.m., Minyu, Honey Szeder, Bagz) Tök jó látni, hogy rendesen gömbölyödünk!

Elesés ügyben: próbáljatok vigyázni! A.m. remélem nem haragszol, de nagyon viccesen sikerült leírnod az esést... Szinte magamat láttam, régen egyszerű mozdulatokat most nem tudok megcsinálni. Próbálj gurulósról stabil székre váltani. :lol:

Nándi, és Dorka tündér!!

Már elég régen szerettem volna leírni a jó híreket, de a hétvége - ahogy mindenkit - eléggé megviselt. :(
KISFIUNK LESZ!!! Óriási meglepetésünkre, mert minden jelből kislányra következtettünk. Az UH szerint minden redben van vele. Ráadásul olyan kis jellegzetes az arcocskája. Máris alakul az új szerelem!! Minyu, ha a következő táblát felteszed, én szeretnék kék csíkot kérni! Köszönöm!

Honey: szuper a babaszoba, és olcsó. Én még a tervezgetésig sem jutottam. De holnap vége a rendszeres munkának, úgyhogy végre nekiállhatok én is.

valaki kérdezte a vizesedést: nálam már jelentkezett. Fárasztóbb napok után szabályos nudli lesz a lábfejemből. Ráadásul a combom, és a vádlim is vizes ilyenkor. A pihentetés jót tesz.

Mindenkinek üdv, eséssel vigyázni!!

Kép
blúmi

Asszem Kistigrincs pociját kifelejtettem, pedig nagyon csinos!

Kép
blúmi

Fel nem fogható, ami Lucával történt. Tegnap olvastam.... :cry:
Ma egész nap ő járt a fejemben. Főleg mivel egy városban lakunk. Luca: remélem, hallunk még felőled és vigyázz magadra.

Honey: nagyon klassz férjed van. Megtartani :wink: (szülinapi ajándékodra gondoltam) És boldog születésnapot!! Ja és szép nagyon a bútorotok.

Olyan aranyosak a feltett képek (babákról és pocakokról).
Én ma voltam ultrahangon, és BPD:43 mm FL:26 mm. 18 hét+4 napos, és kisfiú :lol: Aminek én nagyon-nagyon örülök...

Minyu: kérhetnék egy kék csíkot a nevemhez??? Köszi!!

Ja és mindenki vigyázzon magára!!! Csak óvatosan...

És még egy: vizesedés ellen sómentes étkezés!!! (már amennyire lehet-készételekben úgyis van, de pl. köreteket, tojást, tésztát só nélkül enni félidőtől) Ezt nekem is idősebbek javasolták.

Kép
dorka78

Höhöhö, úgy látoma kisfiúk most átvették a vezetést, du teszek fel táblit :)

Nagyon klassz képeket tettek fel!

A babaszobát egyelöre teregetésre használjuk, nyár elején kicsit renoválunk, festünk, mázolunk, úgyhogy addig ki sem pakolunk onnan. (bár a kisszekrények már benn vannak, meg a kiságy is darabokban, azt eleve oda tettem át Nánditól :) )

Esésekkel pedig vigyázni! (bár néhány hete én is s.ggre estem, elcsúsztam Nándi egyik játékán és ráültem egy másikra, amitöl olyan fekete foltom lett, hogy apa teljesen megijedt, mikor meglátott bugyiban :oops: :P )

Kép
Kép
Kép
minyu

Jó reggelt Nektek!

Huha.. ez igen.. ezek a pocakok :)

Blumi! Dorka! Gratulálok a kisfiatokhoz :) növesszétek jó nagyra őket, hogy a pici lánykámat majd megvédjék :)

Blúmi! -én most nem tettem fel képet a pocimról.. de látom LÁTÓ vagy és látod, hogy nődögél rendesen :) csak vicceltem :lol:
egyébként én is össze-vissza keverem magamban a neveket és az eseményeket... olyan sokan vagyunk itt... ami nagyon jó!!!

szeder74

Bagz, Kistigtris!
Szép nagy pocitok van!

Blúmi, Dorka!
Gratula nektek, hogy növelitek a fiúk arányát!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!!

Mennyi csodaszép pocak!!! :lol: :lol: :lol:

Blúmi, Dorka gartulálok a kisfiúkhoz!! :lol:

Mindenki nagyon vigyázzon Magára!!! Kornéliánál Nekem is majdnem sikerült a munkahelyemen a lépcső tetejéről lezúgnom a mai napig nem tudom, hogy bírtam kivédeni azt az esést, de ha nem sikerül most lehet nem irogatnék itt!! Nagyon durva volt!! Remélem most nem lesz részem ilyenben!!

Sarkantyúka öürlök, hogy minden rendben Veletek!! :lol:

Kobak ez durva örülök, hogy minden a legnagyobb rendben van!! :lol:

Ági majd írj, hogy mi volt a dokinál!! Ja és gratulálok a jó uh-hoz!

Mi ma megyünk uh-ra délután, de sajna biztos nem fogja tudni megmondani a doki, hogy ki lakik a pocimban, mert ennyi idősen még Kornéliánál sem mondta meg olyan ósdi az a gép, pedig Én már annyira szeretném megtudni, de csak 25 hetesen készülünk ismét 4D-re és az még olyan messze van!! :( De az vidít fel, hogy ma láthatom végre 6 hét után!!!! :lol:

Ma reggel elkezdett ömleni mindkét orrlyukamból a vér, volt már másnak is??? Nagyon durva volt!!

Kép
Kép
lanta

Teszek fel egy pár képet vasárnap megint keresztelőn voltunk Nővérem kislányáén :) Kép Kép Kép

Kép
Kép
lanta

lanta!
Orrvérzés:
nekem hétvégén, amikor kifújtam az orrom és véres lett a zsebkendő! életemben ilyen nem volt még, és az orrom sem vérzett még soha!! Állítólag terhesen ez megszokott jelenség, nem kell félni tőle, ugyanakkor megilletődtem én is.

De már írtam, hogy többször észrevettem, hogyha beütöm a kezem és lesz rajta egy picike seb- az órákig képes vérezni.. olyan, mintha a véralvadásommal problémák lennének!!
Ma este beszélek a doktornőmmel, hogy milyen vérvizsgálatot készíttessek el a laborban, mert félek, nehogy a szülésnél is gondok akadjanak..és elvérezzek!!! - most azért ez nem játék ám!
Soha nem voltak ilyen jellegű problémáim!!!
Biztosan kapok rá valami gyógyszert.

Van valakinek ebben tapasztalata???

szeder74

Lanta!
Nagyon-nagyon helyesek a lányok, de jó, hogy majd tudnak sokat játszani egymással!
Kornélia ANNYIRA SZÉP KISLÁNY!!!! - igazi rózsaszín habos-babos... ami most különösen közel áll a szívemhez :)
Nővéred kislánya mennyi idős? Kornéliával egyidős lehet!

szeder74

Szeder mindenképpen kérdezd akkor meg a doktornőd! Emlékszem amikor írtad a múltkori esetet, majd írd meg mit mondott rá nagyon kíváncsi vagyok!!

Én meg még azt vettem észre, hogy most állandóan megégetem magam főzés közben és sokkal fájdalmasabb, mint nem babásan!!! Ilyet vett észre valaki???

Kép
Kép
lanta

Szeder jól tippeltél két és fél hónappal idősebb a Nővérem kislánya!! A két véglet Kornélia született 2,90 kg-val Noémi meg 4,40 kg-val :)

Kép
Kép
lanta

Jó reggelt!

Blúmi, Dorka: Gratula a kissrácokhoz! :lol: Választottatok már nevet?

Bagzerka, Kistigrincs! Naggyyyon jók a pocifotók!! :wink: Annyira jó, hogy már mindenkinek gömbölyödik!

Lanta: Nekem ugyan nem dőlt a vér az orromból, de többször volt már, hogy az orrfújásnál bizony piros lett a zsepi. A kolléganőmnek meg az orrvérzés volt az első terhességi tünete :) Azt olvastam, hogy kismamiknál ez gyakran előfordul!

Képzeljétek! Tegnap kicsit "lájtos" napot tartottam, hogy kicsit kimenjen belőlem a víz. Vettem bio gyümölcs- és zöldségleveket, azt ittam egész nap, meg egy kis rízst ettem és 2 kilóval lettem kevesebb reggelre. Nem durva? Mondjuk nem is érzem azt a feszítést a bőrömön, mint pár napja. Úgy látszik ezt gyakrabban kell majd csinálnom.
Vendég

Szeder! Megelőztél.... :wink: mármint orrvérzés ügyben
Vendég

lanta!
mindenképp elmesélem itt, hogy mi ilyenkor a legjobb tanács, már akinél hasonló eset áll fenn, mint a túl erős szűnni nemakaró vérzés.
én nem megégetem magam, hanem minden kiesik a kezemből..olyan kacska lettem..máshol jár a fejem folyton nem azon, amit csinálok ez azért lehet :oops: de tudom, hogy hol jár a bucim olyankor :P

lányok!
ti, hogy álltok a főzéssel, és a takarítással.. most ismét passzív időszakomat élem... olyan nehezen veszem rá magam bármire is.. pedig energiám az lenne... de kedvem.. ugyanakkor muszáj minden nap takarítani, bár a főzést most a cityfood átvette tőlem :) a család, főleg a gyerekek nem örülnek neki, de ez van.. ennyi nekem is jár.. , hogy ne kelljen állandóan szolgálatba vonnom a főzőkanalat :)
Ti, hogy csináljátok??
Mindenkitől várok reagálást, mert, talán az buzdítani fog, hogy több kedvvel tegyek eleget az itthoni munkának!!
-ráadásul tisztaság mániás vagyok, úgyhogy ez külön kényszer nálam :oops:
tisztaság mánia nálatok is van? vagy csak én vagyok ilyen?

szeder74

bejci!
nagyon jó recept... én is ki fogom próbálni! Én is hallottam, hogy a bio gyümölcs- és zöldséglevek nagyon jótékony hatásúak ...hihetetlen.
Amit még szeretnék kipróbálni: célát fogok gyümölcscentrifugában kifacsarni. rengeteg vitamin, és antioxidáns van benne.
állítólag csodákra képes.. bár nem tudom, hogy milyen az íze! a céklát szeretem savanyúságnak..de csak úgy nature nem tudom, hogy milyen lesz. -és vajon ilyenkor is lehet kapni céklát... hát körül kell néznem a zöldségesnél.

szeder74

Szeder Én úgy vagyok inkább főzök mint takarítok :oops: Én is nagyon szeretem a rendet de Kornélia mellet képtelenség azt meg is tartani!! Nagyon nehezen állok neki mert egy nap kb. 10x pakolom össze a játékait!! És persze egyéb mást is tud produkálni amikor eszi a "kukacot" azt a puffasztott kukoricapelyhet és kiborítja az egész zacskóval :? Azt nagyon élvezem, főleg amikor ez takarítás után történik!! :twisted: Pénteken meg jönnek kőporozni a házat és lehet majd nekiállni az ablakpucolásnak függönymosásnak stb. Már most kész vagyok tőle!! :shock:

Kép
Kép
lanta

Bejci ez Nekem is nagyon tetszik! Mennyi rzst ettél meg mellette? Nem voltál éhes? Nem tudom megbírnám-e csinálni... Nagyon ügyes vagy és nagyon durva a 2 kg. :lol:

Kép
Kép
lanta

lanta!
hmmm :) tudom, hogy milyen kisgyerek mellett rendet tartani, illetve rendet nem tartani :)
az ablakpucolás... az meg nálunk egy külön öröm :twisted: sok és nagy ablakok vannak... húsvétra "kölcsön kértem" az anyósom bejárónőjét.. ő segített nekem.. nem tudtam volna.. ráadásul pont akkor voltak erős keményedéseim.. illetve akkor is voltak.. azóta is el-el kap :?
Neked nem tud valaki segíteni abban, hogy ne neked kelljen nyújtozkodni?? -ablakpucolásnál-
Milyen színű lesz a ház???
Jó nagy munka előtt álltok akkor Ti is!

szeder74

Nem voltam annyira éhes, mint amire számítottam, meg rízst azért ettem eleget. Kb. annyit, mint egy normális étteremben 2 adag rízs köret... egész napra elosztva. Azt anyukám mondta, hogy a rízs is vízhajtó, én csak a zöldség-gyümiről tudtam ezt, meg a petrezselyemről, és állítólag a burgonya is az. (Bár a krumplit végképp nem tudom elhinni :shock: )

Szeder: Céklalé NAGYON JÓ! Sparban lehet venni mindenféle levet, 500 Ft körül van 0.75 l.

Takarítás: :evil: :evil: Én is szeretem a rendet, de most se időm, se kedvem.
Főzés: Férjem megoldotta a kérdést, elkezdte a szokásos tavaszi Fogyókúráját, úgyhogy én csak leszaladok a boltba, veszek salátát meg gyümölcsöt, meg valami csirkét bedobok a sütőbe, oszt jónapot :lol:
Vendég

Többiek hol vannak?
Ébresztő!!

No megyek és csinálom a dolgom, mert lassan 10 óra és még sehol nem tartok, majd jövök!!!

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?