Sziasztok!
A köszöntéseket utólag is köszi
Dávidnak utólag is boldog szülinapot, Noémiknek boldog névnapot!
Marcy, őszinte részvétem a mamád miatt! Vigyázz magadra! Nincs még Rólad kép?
Bölcsi várólista nálunk is hosszú. A barátnőm kislányát 1 hónaposan íratták be. Mondták is a bölcsiben, hogy ha tutira akarnak menni, inkább irassák be, és ha mégis jön közben második baba, legfeljebb majd lemondják, de fordítva biztos nem működik.
Írd már meg, légyszi, hogy Kalandvár hogyan működik. Ekkora gyerekeknek ezek szerint már jó? Mennyi a beugró? Mikor van nyitva? Stb.
Kíra is mindig szól öltözködésnél, hogy sapka kell. Én örülök neki, mert nem vagyok híve annak, hogy sapi nélkül kivigyem, akár rossz idő van, akár jó, akár fúj, akár nem. De ő szerintem megszokásból mondja, mert ugyanígy reklamál a kabátért is, és alig tudom 22 fokban lebeszélni
Juca, nem látszik, hogy 10 és fél kiló lenne rajtad!
Kinga nagyon jól bírja a kevés alvást. Kíra is elvan egy darabig, ha valami leköti a figyelmét, de ha már fél-egy órát csúszunk a délutáni alvásnál, akkor már elviselhetetlen, egyfolytában visít…
Lehet, hogy pont ma még nem hallottad, úgyhogy megkockáztatom: Kinga tiszta Kofa
Itt nálunk is van egy kisfiú, aki 17 hónaposan, kutyaugatást hallva közölte Kírával, hogy „A kutya ugat.” Így. Hát, ilyen is van
Kíra már kb. 4-5 hónapja MINDEN szónak mondja az első szótagját. De többet nem. Nem izgulok. Még…
Ex, jobbulást!
A pancsikolás nálunk is nagyon megy! Kíra minden alkalmat megragad, hogy vízbe nyúlhasson. Az a baj, hogy többnyire ez azzal jár, hogy csurom víz lesz a ruhája, ezt pedig egyáltalán nem tudja elviselni, és üvölt, amíg át nem öltöztetem.
Cicát sajnálom, remélem hamarosan lesz egy ifjú kandúr, aki átveszi a helyét
Egyedül játszás: Kíra időnként tök jól elvan egyedül, mondjuk 15-20 perces időtartamokra. Aztán terepszemlét tart, hogy megvagyok-e még, igényli, hogy játsszunk együtt, aztán belemerül valamibe, és megint ott tudom hagyni. Mostanában elkezdődött az egyedül-akarok-öltözni mánia, különösen a zokni- és cipőfelhúzásos fejezet. Úgyhogy elég jól elvan egyedül, mert kb. 35 perc, mire a zokni és a cipő felkerül, de egyelőre még csak a jobb lábra
Benianya, sírásról és vigasztalásról jut eszembe: Kíra is immunis minden tiltószóra, szép kérésre és fenyegetésre egyaránt. Viszont a legújabb: ha az apja rászól, Kíra sír, krokodilkönnyek potyognak, rohan hozzám, és kiabál, hogy „viii” (=vigasztaljam meg). Még nekem kell vigasztalni, miután mondjuk épp letépkedte az összes virágot a teraszon, vagy kiborított egy kancsó vizet…
Ja! Nem értettem, miért a fiús anyákhoz intézted a hajmosós kérdést, de hátha megfejted nekem
Mindenesetre Kíra is sokszor leeszi a haját.
Szerencsére nem minden nap, mert hajat mosni viszont utál.
Jaj, most olvastam a hétvégi sztoritokat. Még jó, hogy túl vagytok már a nehezén. Kíra is elkapta, húsvétkor, de neki tovább tartott, bár nem hányt ennyit, inkább nagyrészt hasmenése volt. Aztán annyira ki volt éhezve, hogy mikor jobban lett, a vasszeget is meg tudta volna enni. Amikor kérte este a shake-jét, már tudtam, hogy jobban van, és miután megivott egy nagy adagot – a biztonság kedvéért három részletben - reggelre nem volt semmi baja.
Vitaminok + fehérje! Erre koncentrálj + rengeteg víz! Normaflore-t én másfél hétig adtam neki, napi 2-t.
Alvás: nálunk ha szakad, ha fúj, mindenképpen csak egy alvás van napközben.
Alziza, de szuper, hogy Zalán ilyen szépen eszik! Kíra számára is elviselhetetlen, ha a keze kajás lesz, és ott kell állni készenlétben a törlőrönggyal, de hogy az egész képe - a haját is beleértve- olyan, az nem zavarja
Szívószál nálunk érdekes volt, mert még tavaly nyáron próbálkoztunk a csőrös pohárral, de nem ment és én kivettem egy szívószálat a fiókból, gondoltam, próba cseresznye, és Kíra az első pillanattól tudott vele inni! A csőrös pohár azóta sem megy. És cumisüveg már egy éve csak akkor van, ha utazunk, és akkor viszem, mert abból nem folyik ki…
Pelenkázás nálunk is nehéz. Ami nekem bejött: megengedem, hogy kicsit belenyúljon a popsikrémbe, és amíg én ráerőszakolom a pelenkát, addig bekenheti vele a pocakját. Ez most nagyon tetszik
Folyamodj valami cselhez!
Gab, normális, hogy nem öltöztetsz minden joghurt foltért!!! Nálunk a sok vizezés miatt (már sajnos önállóan kiszolgálja magát a csapnál) így is napi több öltözet ruha kell, de ilyenkor muszáj kicserélni. Egy kis kosz a ruháján itthon? Kit zavar??
Ajándék: Kíra tavalyi szülinapra kapott csúszdát. A zöld-sárga változatot. Akkor még persze nem tudott egyedül felmászni, de imádott csúszni
Balatonon használtuk. Aztán eltettük a pincében téli álmot aludni. Télen viszont volt egy időszak, amikor egyszerűen nem lehetett Kírával bírni a lakásban, és szerencsére Kornélnak eszébe jutott, hogy van egy csúszdánk. Ez volt a megmentőnk! Azóta is itt áll a nappali közepén. Elfoglalja az amúgy sem nagy szoba felét, de nem érdekel, mert még mindig tök jó játék neki! Lecsúsztatja az összes babát, állatot, lego kockákat stb., majd ő is csúszik a kupac tetejére
Pil, Ami nagyon édes! Hogy vagytok? EMG?
Andy, jó hogy meggyógyultatok. Most tudsz egy kicsit a sulira koncentrálni. Meg a Tesóra
Benianyu, Oriandy, a sajt recept engem is érdekelne!!!
Testrészek: Kíra tudja a testrészeket, ő a köldökét és a cicijét keveri, de csak saját magán. Szerintem azért, mert amikor lenéz, akkor csak a köldököt látja, és azt hiszi, az a cici. De mindenki máson tudja, hogy mi micsoda. Ja! A szempilla-szemöldök különbség nem mindig tiszta
Méz, írj magatokról! Olyan jó! Egyrész mindig örülök, hogy Kíra már ilyen nagy, másrészt egyre jobban kezdem irigyelni a kisbabás anyukákat. Szerintetek ez jelent valamit?
Anita, jó hogy jelentkeztél. Jó lesz Nektek nyáron, ne izgulj, nem lesz semmi gond! Miért lenne?
Én azt hittem, hogy a másodiknál inkább már nem izgul annyira az ember. Lehet, hogy mégis?
Neked mennyi van még a suliból?
Reni, Peti nagyon megváltozott - legalábbis ilyen csiniben kirittyentve, belőtt séróval, virágcsokorral a kezében… - igazi nagyfiú lett!
Amandi, nálunk az idegenekkel fordítva van: Ha valaki érkezik hozzánk, kénytelen a lépcsőházban levenni a cipőt és a kabátot, mert Kíra ott áll a küszöbön és dirigál, hogy mit vegyen le, és hova akassza fel
Márk mióta jár bölcsibe? És a betegségeket leszámítva hogy tetszik neki a bölcsi?
Nancsa, a kutyus jó lehet. Ha családi házunk lesz, majd én is szeretnék egyet. Úgyhogy még kicsit várunk rá…
Gab, nagyon jók a képek! Főleg Mesi a nagy mellényben!
Colett, mi lett a múltkor a sitterrel? Jön hozzátok rendszeresen?
Mi a Balcsira megyünk a négy napból két és félre. Remélem, legalábbis, hogy jó idő lesz!