Sziasztok!
Lafead
Szerintem azért fogyott, mert megy a hasa!
Legalább is mindenki könnyebb lesz kaki után, Csabi is röpke 90-100 grammokat szokott kakilni.
Én egyébként nem vagyok benne teljesen biztos, hogy csak a foga jön Hunornak. Talán valami lappang is benne, biztos, ami biztos én megnézetném a dokival. Maximum aggódó anyának tűnhetsz, de baj nem lehet belőle.
Megkérdezhetem, hogy hol lehet olyan teát beszerezni, amit írtál?
Rákerestem neten, nagyon szimpatikus a tea, de csak Sz.fehérváron találtam egy boltot, aki kifejezetten Rooibosz teákkal foglalkozik.
Amúgy nem iszik Csabi minden nap teát, van mikor egyáltalán nem. Minden reggel megcsinálom a 100 ml-et, és megkínálom vele, de van, hogy egyáltalán nem kell neki, van, hogy nagyon igényli. A védőnő mondta, hogy ha egy baba izzadós típus (már pedig Csabi néha leizzad szopizás közben), akkor nyárra biztosan kelleni fog más is a cici mellett. Vizet egyelőre nem issza, így marad a tea.
Köszönöm a teás ötleteket! A Hipp-eket élből kihagyom, nem szívlelem az instant dolgokat. A teában a férjem, a kávéban én vagyok olyan, hogy csak a legjobbat akarjuk, és hát elolvastam a Hipp teák hátoldalát, hogy mi minden van benne. Így ez nem nyerő.
Anna
Nálunk hasonló a helyzet, bár mi nem szülőknél lakunk. Elég sűrűn találkozunk a nagyszülőkkel, de főleg szüleimmel. Mondjuk én hét közben el tudom hozzájuk vinni Csabi, mert már nyugdíjba vonultak.
Így Peti megússza az anyós-após párost.
(Bár nincs semmi surlódás köztük)
Ellenben én sosem úszom meg az anyósomat, akit amúgy bírok, de eléggé akaratos ember. Szóval szinte minden hétvégén van nálunk is családlátogatás. Most hétvégén dédit látogattunk, jövő héten költözünk, és anyósom már előre rendezkedik (keveri a sz.-t), hogy jöhessenek. Ami amúgy nem lenne gond, de nekem púp a hátamon. És persze engednem kell, mert jajj de ritkán látják a Csabit. Ami szintén az ő hibájuk, hiszen mindig hívjuk őket. Csabinak 6 hetes kora óta hívjuk őket fürdetésre is.
Betöltöttük a négy hónapot és sz.-nak jönni. Na mindegy, sztem nem nagy megerőltetés beülni a kocsiba és kb. 20 percet autózni az unoka érdekében, de kész p.csa meleg málé, ahogy anyukám mondaná...
A lényeg, hogy nyugodj meg, nem vagy egyedül.
Nyafi
A hétvégének én annyira nem örülnék, mert Peti hét közben ugye végig dolgozik és egyedül a hétvége a miénk. De amennyiben mindenkinek a 7vége a jó, alkalmazkodok.
Mondanám azt, hogy bármelyik nap jó, de 13-a után nem tudom, hogy hogy lesz. Hazajönnek a nagyszülők (Petié) és gondolom sűrűn szeretnék látni Csabit, így jó előre tudnom kell az időpontot.
Kinek mi lenne a jó időpont a babatalira?
Apropó! Elkezdtem Csabit hozzátáplálni, már 5. napja eszi az almát. Egy egész almát már megeszik. Mit megeszik, habzsolja!
Egyik nap azért kellett abbahagynom, mert olyan gyorsan evett, hogy végül sírni kezdett, mert nem ment olyan gyorsan a dolog.
Szóval, még holnap adok neki almát, aztán váltok.
A kérdésem az lenne, hogy gyümölcsből mit javasoltok? A védőnő fagyasztott őszibarackot mondott, de egyrészt ha nem muszáj nem akarok fagyasztott gyümölcsöt adni neki, másrészt nem is láttam még sehol, pedig néztem.
Én banánt adnék szívesen, de nem javasolják. Szívesen adnék narancsot, facsarva és leszűrve, de az folyadék, az szintén nem kanalas. Vagy kanállal adjam?
Jó éjt mindnekinek!