Új privát üzeneted érkezett!

Betty - örülök, hogy már egyre gyakrabban érzed a "bentlakó" mozgását. Remélem a kedved is jobb azóta, és jobban érzed magad a bőrödben!!! :)

Dóri - szerintem ha kórházon belül váltasz dokit, de a mostani dokiddal amúgyis megbeszélnéd, hogy miért váltasz, akkor nincs okod attól félni, hogy kellemetlen lesz ha találkoztok. Ha szó nélkül lépnél, akkor már igen. És szerintem ne halogasd sokáig a döntést, mert neked sem és a babának sem tesz jót, hogy stresszeled magad. És szerintem a férjeddel együtt menj, mikor beszélsz vele, ha tényleg váltasz, így nem leszel kiszolgáltatott helyzetben. Remélem nem beledumálásnak veszed a soraimat, nem annak szánom, csak kívülállóként ez a véleményem.

Szép napsütéses hétvégét mindenkinek!

dytke
 
 


Dóri!

Megkérdezhetem, hogy ki az orvosod?? Ha megkérlek, majd nekem is leírod?? Nagyon érdekelne!

Köszi!

KépKép
b_judyt
 
 


Judyt, nem veszem beledumálásnak, nagyon örülök mindenki véleményének. Pont az a legrosszabb, hogy most emiatt ideges vagyok és a Törpi is érzi.

Szívesen elküldöm Neked is, csak adj lécci egy email-címet, mert Boncának sem sikerült csak úgy elküldenem!
dóri797
 
 

 
 

E-mail: b_judyt@freemail.hu

Előre is köszi szépen!!

Amúgy én is a 20. héten váltottam dokit, bár én nem kórházon belül. De lehet pofátlan voltam, én nem szóltam a régi dokinak, hanem egyszerűen nem mentem többé. Igaz a kerületi SZTK-ba jártam, de lehet megérdemelte volna, ha szólok neki? Akkor ebbe bele sem gondoltam :cry:
Mindenképpen váltsál dokit, ha úgy érzed, hogy mindkettőtöknek jobb lesz. Nekem megérte a váltás, dokibácsi mindig megnyugtatott, mert elég parás kismami voltam, főleg az elején.

KépKép
b_judyt
 
 


szia Dóri,

próbálj mielőbb az orvosváltás végére járni! Ha a kórház szimpi, akkor kórházon belül válts szerintem - gondolja arra, hogy akármilyen ciki is a helyzet, a babádért teszed, és magadért. És ez a legfontosabb. Őszintén szólva mindig elfacsarodik a szívem, amikor Bonca soraira gondolok, hogy szülés idején hogy tartott attól, hogy ne jöjjön még az orvos (bocs, bonca, hogy Rád hivatkoztam), és szerintem ez szörnyű! És tudom, hogy nekem is mennyi stresszelt járt a hasonló helyzet, sokszor én is úgy éreztem, hogy nincs erőm végigcsinálni, de akkor meg a diszkomfortérzés jött, hogy de így nem jó! Hogy ilyen érzésekkel menj szülni, szerintem ezt ne tedd se magaddal, se a babával. Szerintem válassz ki egy orvost, keresd fel, s akár az elején mondd el neki, hogy más betege vagy/voltál, kezdeti nagyon jó után sajnos folyamatos rossz tapasztalatok, ezért szeretnél váltani, s hogy ha kijöttök egymással, akkor őt. Ha vállal Téged (s miért ne, tényleg olyan jó orvosokat ajánlanak itt a lányok, nekem is mondtak többet is), akkor így megerősödve tudsz szólni TZS-nek, hogy így döntöttél. Hidd el, ha végigcsinálod, megnyugszol utána, és jobb ha mielőbb vége ennek a stresszes időszaknak.
Remélem, hogy nem zaklattak az én soraim még tovább, őszinte segítő szándék van bennem, ahogy szerintem itt mindenkiben. Én nagyon-nagyon szorítok Neked! és bocs mégegyszer a beleszólásért, csak fáj a szívem látni, hogy milyen rosszul érint ez a helyzet.
A legjobbakat kívánom!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Dóri - csak ismételni tudnám Szalamandrát, akár milyen kényelmetlen is lenne ez a beszélgetés, magad és a babád érdekében meg kell tenned és szerintem utólag nem fogod megbánni. Ha már elveszted a bizalmat és ilyen gondolatok járnak a fejedben, az mindenképpen rossz. A szülésnél pedig a bizalom a legfontosabb, hogy tudd, jó helyen és jó kezekben vagy. Szerintem is a legjobb az őszinteség és így ha kórházon belül választasz sem lesznek kellemetlen pillanatok, de teljesen át tudom érezni, hogy milyen kényelmetlen ez a szituáció. Remélem nem veszed beleszólásnak, hisz a döntést neked kell meghoznod, csak segíteni szeretnénk, hogy leírjuk a véleményünket. Remélem hamar túl leszel ezen a döntésen és a lépésen, sok erőt kívánok hozzá. Szerintem még nem késő. Egyébként felkérted már a jelenlegi orvosod a szülésre, vagy ő egyértelműen úgy veszi, hogy aki hozzá jár terhesgondozásra és nála is fog szülni? A másik dolog amit kérdezni akartam, hogy a vérnyomásod rendbe jött-e, illetve ez csak egyszeri dolog volt, vagy már többször előfordult?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Szia Dóri!

Mivel egy az orvosunk, szeretném ha nekem is elküldenéd mi történt. Megírom az e-mail címem:

markusv@freemail.hu

Le vagyok döbbenve ezen az egészen, én januárban jártam nála utoljára és tök normális volt. Sajnálom, hogy ez történt. A többit majd priviben.

Köszi

mroni
mroni
 
 


Dóri!
Egyetértek Szalamandrával és Mankával is. Szerintem se várj!Vállald fel és beszélj a dokival. Ez a Te döntésed, legyél határozott! A legfontosabb, hogy szülésnél biztonságban érzed magad!!! A dokinak nem kell magyarázkodni, elég annyit mondani, hogy úgy érzed nem értitek meg egymást, ezért intézményen belül szeretnél egy másik orvost választani. Azért szólsz neki mert nem szeretnéd ha emiatt egy kórházi találkozás során kényelmetlenül éreznétek magatokat. Ennyi!!! Az orvos nem fog rákérdezni miért döntöttél így. Ha mégis rákérdezne (nem hiszem) akkor elmondod neki ha akarod és akkor elgondolkodik, vagy nem mondod el, hivatkozol arra amit először mondtál. Nem fog erősködni. Lehet, ő is érzi, hogy nem vagytok egy "hullámhosszon".
A legfontosabb, hogy ne stresszeld magad, vigyázz a babára és minél előbb vess véget ennek az egésznek!

Kép Kép
rozsaag
 
 


Sziasztok lányok!
Pár héttel ezelőtt már irtam egyszer ide,de mivel nem irt senki igy maradtam az olvasgatásnál.32 hetes kismama vagyok és ikreket várok.Jó volt olvasni,hogy ki mit vissz a korházba, nekem sokat segitett.
Érdekelne esetleg valamelyikőtöknek Vermes doktor nem-e a dokija vagy van-e vkinek vele vmilyen tapasztalata? Elég bizonytalan vagyok,hogy mennyit kellene a dokinak fizetni,mert hát erröl is hallani minden félét.Sokat segitenétek ha esetleg irnátok róla,nagyon megköszönném a válaszokat.
alfa
 
 


Köszönöm szépen mindenkinek a véleményeket, ötleteket. Igaza van mindenkinek és én sem jutottam másra. Abban sikerült döntenem, hogy váltok és abban is, hogy másik kórházat választok. Van egy doki, akivel már az elején is szemeztem, holnap délután kiderül, hogy elvállal-e, nem nyaral-e, de ha mégis, akkor elvileg a "váltótársát" fogja ajánlani, akit szintén csak dícsérnek.

A saját dokimnak nem szólok semmit, amíg ez ki nem derül. Ha pedig minden kötél szakad és esetleg nincs lehetőségem kórházváltásra, akkor jön a "nem értjük egymást" szöveggel egy beszélgetés, majd orvosváltás a MÁV-ban, de nagyon remélem, hogy erre nem kerül sor. Az orvosm mindenképp fog visszajelzést kapni arról, hogy mi a gond.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, nagyon aranyosak vagytok. El sem tudjátok képzelni milyen sokat jelentett nekem itt mindenkinek a véleménye és a támogatása!

Mroni, neked el tudtam küldeni a privit, mert a "válasz" működik, csak az új levél küldése nem.

Alfa, én sajnos nem tudok segíteni Neked ebben, nem ismerem a dokid, csak a Szülők Iskoláján láttam, nagyon szimpi volt. :D
dóri797
 
 


Sziasztok!

Alfa - Sajnos én sem zudok segítenmi, bocs.

Dytke - Igen, a lelkem hál'isten rendben van és leényegében minden. CSak úgy 2-3 naponta olyan érzésem van, mintha egy gombóc lenne a torkomban egész nap. REttentően idegesít, tönkre tudja vágni az egész napom. VAjon mitől lehet?

Ma voltunk 4d-n, de olyan kis szégyenlős volta a Drága, hogy alig lehetett róla képet csinálni. A doki néni is ki volt akadva, hogy ő még így sosem járt. Elküldött sétálni, ettem csokit, de semmi. A hátát meg a lábát, kezét láttuk, a pofiját nem akarta megmutatni, meg azt sem, hogy van-e fütyije. SEbaj, azért jó volt látni, hogy minden ok vele és ficánkol rendületlenül. HA meg nem lesz fotó modell, hát istenem... :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Csajok! A privi addig a kimenő fiókban figyel, amíg a címzett el nem olvassa, és csak utána kerül át az elküldött fiókba, legalábbis az én megfigyeléseim alapján.
Dóri, remélem, bejön a váltás, szerintem az új doki, ha tudja, mi volt a bajod a régivel (elmondod?), eleve jobban oda fog figyelni rád. Azért majd elmeséled a fejleményeket? És főleg, majd kérünk a szülésről is beszámolót, meg a szokásos fotót a babóról!
Alfa, én sem ismerem a te dokidat, és azt sem tudom, hogy neki, illetve ikres szülésnél, ami gondolom, nagyobb melónak számít, mennyit szokás adni. Ha érdekel, megírom, én hogy csináltam, de az másik doki, másik szitu, nem tudom, segít-e.
danann
 
 


Danann, elküldtem, most a Tiéd is a kimenőben csücsül!
Mindenképp jövök a fejleményekkel, remélem már holnap jutok valamire! :roll:
dóri797
 
 


Alfa - küldtem neked privát üzit!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Dóri, remélem, minden a legjobban alakul, megértelek, én is váltottam, és nagyon nem bántam meg.

Már nem emlékszem a listákra a pakoláshoz, volt benne olyan is, hogy kés villa kanál, bögre, szívószál (a császár után nagyon hazsnos máshogyan még nem tudsz inni, mert nem tudsz emelkedni, de inni meg kell) mosogatószivacs, mosogatószer, szalvéta, zsebkendő? Mert ez is kell. Bocs ha volt, csak hirtelen nem találtam :oops:

mtunde
 
 


Betty - nem tudom mitől lehet gombóc a torkodban. Próbálj meg nem foglalkozni vele. Néha azért nekem is vannak rossz napjaim, szerdán sírógörcsöt kaptam, mert otthonról dolgoztam (szabin), és azt hittem tönkrement a gépem (de aztán az ökröm ereje segített :) ) Aznapi határidős volt a feladat, és nagyon kiakadtam, hgoy nem tudom befejezni és idegességemben bőgtem, mint egy hülye. Erre ak is pocaklakóm jó nagyokat rugott, hogy "Anya tojd le, az a lényeg, hogy velem minden ok". És ettől meg is nyugodtam :) Mindig megvigasztal, ha valaki felidegesít, vagy valami bajom van :)

dytke
 
 


Betty, nálunk elterjedt az a mondás, hogy
"terhesség alatt minden lehetséges és annak ellenkezője is ugyanabban az időpillanatban!"
Ezzel együtt, amikor én furcsaságot észleltem, a következő viziten elmondtam a dokinak. Ha láttam, hogy ő sem tulajdonít neki nagy jelentőséget, akkor végképp megnyugodtam.

mtunde
 
 


Sziasztok!

Bettyna,
Mikor mi voltunk 4d-s ultrahangon, nekem harántfekvéses volt Kristóf, így meg kellett ismételni, de a szonográfus felhívta a figyelmem, hogy már előző este se egyek csokit, vagy édességet, mert attól a babák lusták lesznek.


A terhességem első 4 hónapjában olyan hangulat változásaim voltak, ami nagyon rossz volt. Folyton sírtam, minden ok nélkül, és egyik pillanatról a másikra világvége hangulatom volt. Nekem erre a doki azt mondta, majd ha megszülök még rosszabb is lesz. Igaza volt. Szülés után az első 5-6 hétbe nagyon gyakran kilátástalannak éreztem mindent ( szerintem a kevés tej és am ellgyulladás miatt is) azt képzeltem, hogy apa már nem is szeret, és mi lesz velem, pedig okot nem adott rá, hogy ezt gondoljam. Nem tudom ki, hogy van vele, és hogy valóban hormonok műve e ez, de engem eléggé padlóra tettek az örökös hangulatváltozások.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Betty!

Míra a 31. hétig semmit nem mutatott magából, annyira sokat mocorgott. Akkor tudtuk meg, hogy kislány amikor már befordult és pici helye maradt az intenzív mozgásra. Az arcát a mai napig nem tudjuk milyen, mert mellsőfali a méhlepényem és természetesen bebúj mögé amikor 4D-n nézték.
Kitartást, szerintem ha már kisebb helye lesz jobban látjátok. Előbb-utóbb úgy is kiderül milyen. :)

Teljesen természetes, ha néha szorongsz. Próbáld meg ilyenkor elterelni a figyelmedet másra és csak a pozitív dolgokat enged magadhoz közel. Tudom, hogy nehéz, mindenkinek vannak ilyen napjai. (nekem erre jó a suli, vizsgára készülve nincs időm "hülyeségeken" gondolkodni)

Kép Kép
rozsaag
 
 


Betty - amúgy mikor mi voltunk 4d-n nekünk se nagyon mutatta magát. Látszott rajta, hogy nagyon zavarja, hátat fordított, és a kezével is takarta magát. Akkor eldöntöttük többet nem megyünk, mert sajnáltuk szegényt, annyira küzdött ellene, és ütögette, mintha el akarná hessegetni onnan. Aztán mostanában apa megint "erősködik", hogy menjünk el és nézzük meg, de abban maradtunk, nem leszünk önzők, nem zargatjuk szegényt :)
A csokit viszont én is úgy hallottam, hogy ajánlani szokták előtte, hogy attól felpörög. De én ézem is ha csokit eszek, utána mocorog sokat :)

Susytunder - én is nagyon pocsékul éreztem magam sokszor, viszont az ismerettségi körömben senkinek nem voltak ilyen bajai, így kétségbe is estem, hogy velem van a baj. Aztán itt olvastam (lehet pont te írtad még jóval korábban), hogy nem vagyok egyedül. Ráadásul én még turbóztam is magam, hogy miért van rosszkedvem, mikor örülnöm kéne, ettől mégjobban haragudtam magamra. Szerencsére apa nagyon türelmes volt velem, és mindig bátorított, hogy nem velem van a baj, ezek biztosan a hormonok.
De ha ez még rosszabb lesz szülés után nem tudom mi lesz velem... Te hogy bírtad/bírod?[/b]

dytke
 
 


lányok, most az érdekelne, hogy nálatok előfordul-e olyan, hogy a baba egyik nap nagyon sokat, erősen mocorog, aztán 1-2 napig alig moccan - a lánykám ezt teszi, ezzel persze szívbajt hoz az anyjára! én igazából azt szeretném, ha folyton mocorogna, és mindig érezném a jelenlétét :)

mtunde - ez a "terhesség alatt minden és mindennek az ellenkezője..." mennyire igaz! :)

danann, köszi az infót a levelek sorsáról, nekem nem tűnt fel, mi is a metódus :)

dytke, eddig az én babám is ezt csinálta, mindig meg is dícsértem érte, hát mostanában sajnos elhagyta ezt a jó szokását :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


szalamandra - nálunk is előfordul, hogy alig mozog. Általában ha front van, akkor nagyon aktív. Vagy ha későn fekszem (gondolom azért reklamál, hogy feküdjek már le alduni :) ). Amikor kevésbé aktív, akkor azért időnként egy rugást kapok, hogy tudjam minden rendben. Ezt megbeszéltük, és szófogadó mert be is tartja :) De én is úgy vagyok vele, hogy azt szeretném, ha egész nap megállás nélkül mozogna :D

dytke
 
 


Mindenkinek köszi a választ.
danann: gondolom azért kb ugyan azokat az árakat mondják a dokik vagy aki nem kérdezi meg a dokitol az ugyan igy probál informálodni és kalkulálni.Amugy mivel 90% hogy császár igy nem igazán több meló ikrekkel.kb 2perc eltéréssel veszi ki a manócskákat.Én szeretnék simán szülni,de hát ez nem tőlem függ.

Kriszta
alfa
 
 


Dytke,
Bevallom nagyon nehezen viseltem, de mára már túl vagyok rajta. A jó idő és apa hozzá állása sokat segített. Valamiért mindíg az éjszakai szopizások idején jártak ezek a hülye gondolatok a fejemben. Reggelre mindíg mindent másképp gondoltam.
De hátha neked nem fog jelentkezni, vagy legalábbis nem ilyen mértékben. Ha mégis igen, én azt tanácsolom neked, hogy próbálj meg nem sokat gondolkodni, és mindent őszintén mondj el a párodnak, mégha nagyon butaságnak is gondolod. Bár nekem az is rátett szerintem, hogy egyedül voltam Kristóffal, nekem nem volt segítségem.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Ja! Baba mozgással kapcsolatban. Nekem sem egyformán mozgott Kristóf. Volt, hogy nagyon aktív volt, és volt olyan, hogy már aggódtam, hogy nagy a csend odabent. Aztán ahogy teltek a hetek beállt, hogy mikor a legaktívabb. Én mikor este lefeküdtem az ágyba kenegettem a pocimat és akkor nagyon mocorgott, meg hajnalba. Órát lehetett volna hozzá igazítani, 4 órakor mindíg rákezdett, és a bal oldalamon nem hagyott aludni, mert akkor folyton mocorgott, amíg el nem fordultam. :P

Szalamandra
Sikerült már megnézned az Élet az anyaméhben filmet?

Kép
Kép
susytunder
 
 


sziasztok, a nehéz gondolatok szülés után - témához: mikor teherbe estem, az egyik első könyv, amit megvettünk, a Hogyan NE legyünk tökéletes anyák! - gondoltam, hogy erre nekem, a lekialkatomnál fogva (mint már az eddigiekből kiderült, meglehetősen aggódós vagyok) egyértelműen szükségem van :) Ebben olvastam, hogy az újszülöttek életében az első időszakban alig van rendszer, és ez nagyon le tudja terhelni az anyukákat (plusz a felelősség, új helyzet stb.). Az író (sokgyerekes anyuka) szerint a hozzáállásunkkal sokat tudunk segíteni magunkon: az újszülöttnek egy "hippi" anyukára van szüksége, aki lazán veszi a dolgokat, és teljes mértékben alkalmazkodik a baba igényeihez, szoptat amikor szükséges, leteszi ha aludni akar, nem próbál rendszert vinni az életébe. Ezt egy idő után (nem emlékszem, mikortól) felváltja az "őrmester anyuka", aki rendet, rendszert tart, mert akkor meg arra lesz szüksége a kicsinek - és, ezt tudtunkra is fogja hozni :) Én ezzel a "tudással" felszerelkezve próbálok majd nekivágni a közös életünknek, mert nálunk is nehezített a terep, a rokonság vidéken, és sajnos nekem anyukám sem él már, hogy segíthessen. De én is tartok a szülés utáni "baby blue"-tól!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


csajok, én elvetemült anyuka vagyok, annyira nem szerettem, hogy Rózi nem mocorog ma, hogy ittam pár korty kávét (gyengét, és sok tejjel) - és felébredt! :) most sokkal nyugodtabb vagyok, remélem Róza meg megbocsátja nekem :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Alfa- Mitől függ, hogy császár lesz vagy sima szülés? Az orvosodat nem ismerem,nem tudok segíteni.
Susy- Nálam is ugyanez volt a bal oldalamon nem feküdhettem,mert raklamáltak odabentről :D
A 4D-n nekünk pont fordítva mondták, a Berni nem mocorgott és elküldtek csokit enni meg sétálni- sőt képzeljétek még csokiautomata is volt erre a célra az előszobában! Nálunk bejött, megmutatta magát az édesség hatására! :D

Amúgy a hangulatváltozások tök normálisak, én is padlón voltam sokáig a Bernus után,a legrosszabb benne szerintem az, hogy vádlod magad-Miért vagyok szomorú/dühös/elkeseredett, amikor most kéne a legboldogabbnak lennem?
Lányok senkivel semmi gond,csak a hormonok járnak örömtáncot! :D

Betty-Szerintem a gombóc is ettől van csak más formában jelentkezik. Nyugi nem lesz baj!!

Pocakosok hogy vagytok?? :D Ha minden igaz 5-en vagytok a finishben vagy a környékén?? Rozsaag, Mankabi, Kincsesi, Szfgabi,Alfa- Kihagytam valakit 30 felett???? Sikítson!!!!

Ági

Kép
iroko
 
 


Susytunder - megpróbálok nem parázni előre ezen :) Én általában nem vagyok aggódós, de a hormonok elég erősen hatnak rám. Én a menstruációt is nagyon rosszul viselem lelkileg. De megpróbálok nem gondolkozni :) Apa szerencsére egy álomférj, nagyon megértő, úgyhogy biztosan sokat fog segíteni, hogy megnyugtasson.

Szalamandra - Rózi biztosan megbocsájtja a kávét, én is szoktam inni mostanában sok tejjel keveset, mindenki azt mondta, hogy nyugodtan, csak sokat nem szabad. Én előtte legalább napi 2 erős kávét ittam. Általában azt mondják, hogy fele annyit lehet inni, mint előtte. De ezek szerint bevált :) Nekem a védőnő is mondta, hogy igyak kávét, ha kívánom, mert a vérnyomásom a béka feneke alatt, általában 104/60 de volt még alatta is. Meg is kérdezte, hogy nem ájulok-e el mindjárt :)

Képzeljétek, a terheléses cukoreredményem megint tökéletes :)

dytke
 
 


Szalamandra - nekem pont ebben az időszakban volt így, ahol most te tartasz. Napokig szinte alig éreztem őt, csak egy-két rúgást adott, máskor pedig egész nap mocorgott, az a pár nap engem is zavart, de elmúlt, mint ahogyan neked is elfog múlni. Biztosan úgy fekszik, hogy kevésbé érzed őt ilyenkor, de hatnak rájuk ugyanúgy a frontok és az is, hogy te éppen mit csinálsz, pihensz vagy dolgozol, nekik is kialakulóban van a saját kis ritmusuk és valljuk be a mi napjaink sem egyformák, egyszer majd ki csattanok az erőtől és energiától, máskor meg vonszolom magam egész nap és nyomott vagyok.

4D - mi a 27. héten voltunk utoljára, szegény Picur végig takarta magát, így az arcocskáját nem láttuk még sohasem, végig belebújt a méhlepénybe, nekem is mellső fali. Hiába csináltunk bármit, nem mutatta meg magát, így eldöntöttük, többet nem próbálkozunk, azt a kis időt pedig kibírjuk, hiszen hamarosan megérkezik.

Hangulatváltozás - nekem nem igazán volt, mármint sírás és depresszió, inkább néha ingerlékenyebb voltam :oops: , de ezt nagyon sajnálom, csak akkor nem tudtam kontrollálni, szerintem depressziós a szülés után sem leszek, inkább aggódós és attól félek, hogy a kialvatlanság újra előhozza a másokkal való türelmetlenségemet...

Amitől még inkább félek, hogy nem vagyok elég felkészült, mivel első gyerek, így most falnom kellene a szakirodalmat a szoptatásról, csecsemőápolásról és hasonló témákról, de még nagyon az elején járok, nem lustaságból van ez, csak nem is tudom mit olvassak és merre induljak. :oops:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Dytke - gratulálok a tökéletes eredményhez!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka,
Én is nagyon sok könyvet olvastam, és állandóan az internetet bújtam, és mivel ezer kérdés merült fel bennem, a védő nő is és a szülésznő is mondták, hogy nincs szükség túl nagy tanulmányozásba, mert az ember bele zavarodik, mert amit az egyik helyen így írnak azt a másik helyen amúgy. Szóval, ha elolvasol egy könyvet, szerintem elég, de majd a többiek is írják a véleményüket. én olvastam a suttogót, meg Dr. Spock könyvét, és a 365 ötlet kezdő szülőknek című könyvet. Szerintem mindet ne olvasd el. :)
Bár Kristóf az első, de volt tapasztalatom, ezért nem féltem, mégis voltak olyan helyzetek, amikor bizonytalan voltam, és tanácstalan, de jöttek a lányok és helyre tettek. :)

Dytke,
Mindíg jó egy jó férj, de majd meglátod milyen jó lesz szülés után. :wink:

Szalamandra, :)
Szerintem mindannyiunk nevében írhatom, hogy bátran bármikor nyakunkba zudíthatod a leki kondjaidat (persze csak ha akarod), nagyon jó tippeket, tanácsokat tudnak adni a tapasztaltabbak.

4D
Nem tudom akkor nekem miért mondták, hogy ne egyek csokit. Végülis mindegy, mert másodszorra sikerült és végig bőgtem az egészet, olyan megható volt.

Lányok én most nem merek kávét inni, terhesen ittam. De csak mini kávét sok sok tejjel.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Szalamandra! :D :D :D

Dehogy vagy elvetemült! :D :D :D

Kép
iroko
 
 


Bocsánat a helyesírási hibákért. :oops:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susytunder - köszi a bíztatást, a Suttogót most olvasom, szerintem örülök ha ennek a végére érek, mire jön Picur. Meg vannak a további részei is, de arra már nem hiszem, hogy lesz időm. nekem egyáltalán nincs tapasztalatom, közel s távol ő lesz az első baba a rokonságban és az ismeretségi körben. Remélem nem vallok kudarcot!

Kávé - én a terhesség előtt naponta többet is ittam, mióta tudom, egy kortyot sem, de mostanság kezdem újra megkívánni...

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


dytke, tőlem is gratula a jó cukoreredményhez! :)

manka, örülök hogy ezt leírtad, engem mindig az nyugtat meg igazán, ha látom, hogy más babácskák is hasonlóan működnek, mint az enyém :) (persze ez így most bután hangzott, de biztos értitek :) )

csecsemőápolás: manka, én is azt érzem, hogy semmit nem tudok! egyelőre úgy döntöttem, a meglévő könyveinkből indulok ki, pl. A terhesség ABC-je - abban van némi babaápolás is, bár csak az alapok. Én sem tudom, mi lesz velünk :oops: ideje lassan erre a részre is áttérni, mindenesetre ha találok valami jó kis kompakt, praktikus könyvet, megírom a címét :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Manka - köszönöm :) Szerintem nem feltétlenül kell utánaolvasnod mindennek. Ahogy a többiek írták a csecsemősök úgyis segítenek. Meg itt a többiek is :) Bár én könnyen beszélek, nekünk még messze van

dytke
 
 


iroko
Köszi a kérdést! Mi még mindig egyben, holnap megyek szülésznőhöz megbeszélésre - rászántam magam, hogy felfogadom F. Zsuzsát, szerdán már okosabb leszek és még nyugisabb (bár az orvosomban is tökéletesen megbízom).

Babamozgással kapcsolatban: tényleg nem egyformák a napok, van olyan, amikor alig egy kis rezzenés jön belülről, másnap meg akár egy órán át is táncot jár a drága! Nálunk lassan mindennapos lesz a csuklás, ami nagyon vicces - remélem, ez azt jelenti, hogy a légzést már nagyon begyakorolta a kismanó.

mankabi
1 ötlet: a szoptatással kapcsolatban nagyon jók az LLL füzetek a La Leche Liga honlapján (www.lll.hu), én azokat olvasgattam el, és így nem kell drága szakkönyveket megvenni.

Kép
Kép
szfgabi
 
 


mindenkinek köszi a gratulát :)

dytke
 
 


Sziasztok!

A könyvekkel az a baj, hgy mindegyik mást ír. Főleg a nevelési elvekről: hogyan altass, tarts-e rendszert vagy ne. Teljesen összezavar. DE a konkrét praktikus dolgok meg nem biztos, hogy benne vannak. Suttogót én is nagyon szerettem, mert nagyon jó szemléletet ad. Nekm pl Spock már nem jött be. De jóval Bene születése után olvastam csak. Vannak anyai ösztönök, és azok mindig jobbak a könyveknél, hiszen a mi gyerekünk! :)

Érdekes, hogy Bene után én is nagyon lehangolt voltam pár hétig, most is erre készültünk a férjemmel együtt, de meglepő módon most elmaradt a depi. Nem sajnáltam! :)

mtunde
 
 


Gabi- A Zsuzsiról csak jót hallottam eddig,bár én őt nem ismerem,
biztos nagyon jó kezekben leszel!!! :D

Könyv- Nálam nagyon bevált a MINDENTUDÓ sorozat- azt hiszem 2 vagy 3 részes,nekem 2 van meg : A terhesség mindentudó nagykönyve és A totyogók mindentudó nagykönyve. Mindenkinek szívből ajánlom! Nagyon köznyelvi mégis alapos. Bár amerikai alapokon nyugszik. Tele van rajzzal, mi ezzel készültünk a tesóra, a Bernus imádta. Az Alexandra kiadó gondozásában!

Ági

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

Annyit olvastam, hogy már kicsit összekavarodtam a kérdések között, remélem a válaszokat megfelelő helyre címzem. :D

Dóri!
Szerintem is irány másik doki. Házon belül vagy kívül kérdésre szerintem annyi a válasz, hogy oda, ahol Neked jobb. MAgatokkal ne a dokival foglalkoz. Drukkolunk, hogy szimpi legyen az orvos.

Mankabi!
Én kb. 100 vödör szakirodalmat olvastam el. Akkor hagytam abba, amikor az egyik a cikk a köldökcsonk ápolást kb. gerincműtéthez is elegendő orvosi leírással részletezte. Amikor kb. annyi, hogy alkoholos letörlés és hintőpor pelenkázáskor. :D A Suttogó úgy magában elég meggyőzően hangzik, de gyerekkel a karjában nekem az összes ismerősöm rájött, hogy azért nem annyira rózsaszín az az elmélet sem. :D Pedig nekem az általa Mintababák kategóriába sorolt nyugodt gyerekem van, de vele sem működött. :D Azért persze vannak benne jó ötletek!

Szalamandra! Én most olvasom, A hogyan ne legyünk tökéletes anyák könyvet... Az ilyen para mamiknak, mint én vagyok jó szórakozás, hogy a könyv alapján ki tudod magad nevetni és utána könnyebben veszed a dolgokat. :D

Iroko! Azt hiszem Te kérdezted. A Schöpf-Méreihez képest MÁV/AEK tényleg egy luxus kórház, én nagyon meg voltam elégedve. :D

Alfa! én is csak látásból ismerem Vermes dokit, de nekem is szimpatikus volt, mind a szülőszobán, mind a vizitek alkalmával. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Gabi!

Én Szabó György-Fazekas Zsuzsi párosnál szültem, jó kezekben leszel nagyon. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


sziasztok Lányok!

Remélem nem baj, hogy én is csatlakozok hozzátok, bár nem az ÁEK-ben fogok szülni, hanem a Bajcsyban, csak Keresztanyukám régebben Mávos csecsemős volt, ezért érdekel, hogy a változások után miket írnak a kórházról. Tök jó, hogy Ti mindenről beszámoltok, ami engem is foglalkoztat, a Bajcsys topicra elég ritkán érkeznek megnyilvánulások.
örülök, hogy sokan írjátok, hogy nem mozog mindig ugyanúgy a babátok, mert amikor nekem először fordult ez elő, 1 órán át csak bőgtem, hogy "úristen, most mi lesz????"....
Az is érdekes, ahogy a hangulatváltozásokról írtok. Nekem nem igazán van ilyen, alapvetően jó kedvem van szinte mindig, viszont bár korábban abszolút nem voltam sértődős, vagy érzékeny, most a legkisebb hülyeségen el tudom magam bőgni. Aztán megnyugszom, és utána minden ok megint. Susy, mi még nem voltunk 4D-n, de most még attól is könnybe lábadt a szemem, ahogy olvastam, hogy te is végig sírtad a 4d-s ultrahangot :D Ezek után képzelem mit fogok én művelni...
Lenne még egy kérdésem: A pozitiv a vércsoportom, mégis elküldtek ellenanyagszűrésre, pedig azt a negatív rh-s anyáknál szokták. Volt már valakinek hasonló "problémája"?
Köszi előre is a választ!

Üdv Mindenkinek: Marcsi

Kép
marcsi0503
 
 


Marcsi - az ellenanyagszűrésben nem tudok segíteni (azt sem tudom miért kell :) )
Mostanában nálam is nagyon ritkák a hangulatváltozások, viszont nagyon ingerlékeny vagyok. Hamar felhúzom magam, és nincs türelmem olyan emberekhez, akikhez korábban volt... De ez van :)

dytke
 
 


Sziasztok!

Nem tudtam visszaolvasni, csak Mártira voltam kíváncsi, de látom, csupa jó hírrel jött, Márti, gratulálok :lol:
Vendég
 


nekem a szakirodalom a Kismama ujsag volt, de az alaposan, a mult honapban volt eloszor, hogy nem vettem meg, 2003 nyar eleje ota, szoval kicsit fuggo voltam

olyan mazlistanak erzem magam most, muszaj megosztanom veletek, ki tudja meddig lesz ez igy, szoval mind3 gyerekem egyszerre alszik nehany orat delutanonkent, igy jut ildom netezgetni, tok jo

Vermesrol jokat hallottam, es en is csak latasbol ismerem amugy

en most ereztem eloszor eletemben a babybluest talan az EDA miatt, vagy mert a ferjem a megbeszelttekkel ellentetben megís visszament dolgozni a hazajovetelunk utan nehany nappal, nehany napra, persze aztan most velunk van
de nekem kellett azert 1-2 nap allandoan sirnom, ok nelkul, mikozben! mellesleg azt ereztem, hogy nagyon boldog vagyok szoval fura volt

babamozgas valtozo volt nekem is, de altalaban ra tudtam oket venni telepatikus modon egy kis mozgasra ha aggodtam

a hangulat meg talan ne is meseljek rola...az elso terhesseg alatt nagyon bekes, kiegyensulyozott voltam, de azert a masodik ketto alatt asszem nagyonis hisztis :oops:

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


Ági!

Köszi a kérdést, mi is jól vagyunk. Már nem megy a hasam! :) 1,5 hét után ideje volt elmúlnia... Én az első babámat császárral szültem, nem is pesten, de az itteni dokim nem zárkózik el a normál szüléstől. Eddig minden adott hozzá: befordult, méhlepény jó helyen van, a vágás alatti rész kellő vastagságú..., csak én parázok nagyon! :oops: De szeretném átélni így is!

Gabi!
Ha beszéltél F. Zsuzsival, leírnád mi volt? Akár priviben is. Lehet, hogy én is őt választom. Köszi!

Lányok!
Miért kell mosogatószivacsot bevinni? Mit kell elmosni?

Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Bonca!

Tényleg mázlista vagy a 3 gyerekkel... Én épp most kűzdöttem 1,5 órát, mire elaludt a kislányom. A végére már mindketten sírtunk...
Mostanában vagy én vagyok érzékenyebb vagy ő hisztisebb, nem tudom, de nehezen bírom.

Nektek nincsenek ilyen tapasztalataitok?

ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Ildi, mosogatszivacs: hat kest,villat,kanalat, poharat es tanyert viszel be, azt hasznalat utan elmosogatod, ezert most jut eszembe, en nem vittem :oops:

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?