Új privát üzeneted érkezett!

Íme Viktória királylány.

Kép

Kép

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Ági, ilyen segítséggel öröm a házi munka, főleg ha már pár hónap múlva feltenni is akarja veled és a létrán mászik utánad. :D

Doo, köszi az infót Katáékról, és az oltásról.
Nagyon édes Viki a fotókon, a házimunkában Ő is segítőkész, ellenőrni kiszedtétek-e az összes vizesruhát a gépből. Az alagúton egy felnőtt is átfér?

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Jó nagy pangás volt ma. :(

Hangaszálam nagyon hisztis kezd lenni. Visszaszorította rám azt a pórázt amit már kicsit meglazított mikor elkezdett járni. Már az Apjával sem marad bent a szobában ha én kimegyek, rögtön zokogva jön utánam, ami persze Apjának esik rosszul. Húúúú, kemény. És elkezdett félni az idegenektől. Ma csak benézett valaki a kocsiba, úgy hogy mi is kívül voltunk, hát alig bírtuk megnyugtatni. Tegnap meg a vízszerelők ríkatták meg de nagyon. Remélem ez is csak egy átmeneti állapot.
Vendég

Hajni, átérzem minn mész keresztül, nekem az Alexandra volt nagyon anyás pont mint most Hanga. Hiába beszéltem hozzá amíg nem letátott, a hangom se nyugtatta meg, akkor is keservesen sírt.
Nálunk apa azt mondta rá, Te vagy neki az Isten és sajnos muszály volt beletörődnie ebbe.
Ő nem etethette, nem itathatta és még a ruháját se adhata fel, pedig mindenki azt mondta a lányok nagyon apásak, a fiúk nagyon anyásak, hát az Alexandra kicsinek is és most nagyobbnak is inkább anyás.

A Gergő eddig egyáltalán nem anyás és az apját is imádja, főleg ha megjön a munkából akkor egyenesen repül feléje, és kicsattan a boldogságtól.
Délutánonként meg a 2 gyerek együtt van, így nála délelőtt fordul elő, hogy néha magára kell hagynom.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Beáékkal mi lehet :?: :?: Kicsit aggaszt, nem szoktak így eltünni szó nélkül :roll: Tessék jelentkezni!!

Hajni, kitartást ehhez az időszakhoz! Szegény Hangi, hogy ennyire megijedt :? :( :( neki is nehéz lehet.

Viki, végreee :wink: még szívesen nézegettem volna (kicsit telhetetlen vagyok, ugye? :lol: ) nagyon jó képek! Doo, ezennel a születésterápia meg is volt, ugye? Ez is kipipálva :wink:

Zituska ma egy kicsivel később aludt el du, 2-kor (fél9-kor kelt reggel) és egy picivel tovább aludt, másfél óra helyett majdnem 2 órát. Ennek köszönhetően este majdnem 10 óra volt, mire elaludt. Mondjuk akkor kidőlt, szinte. :shock: És alig evett napközben. Már pipa voltam :oops: mert szopizni sem akart :shock: kéri a cicit és játszik vele :evil: húzgálja meg belecsipkod én meg mondom, hogy nem szabad, de Ő csak huncut arccal próbálgatja tovább, ha meg elteszem akkor visítozik és rángatja a ruhámat. :?

jaj, nem is írtam, hogy voltunk szerdán tanácsadáson, 8800 gramm és 74 cm. Dokinéni normális volt. Kérdezte mivel pótolom ki neki a max 80 ml főzit, amit eszik? Mondom, hát szopik "valamikor" igény szerint...nem igazán reagált rá, pedig tudom, nem pártolja.

Hajni, tudod beszéltük, hogy hangi is meg Zita is uazt mondja minden állatra. Azaz Zita a 4lábúakra :wink: ma egy görényt sétáltattak pórázon :lol: és arra is rögtön mondta "ttttyrrr" úgy bírom. Kár, hogy ezek a hangocskák egyszercsak eltűnnek, a cimkeeeeeeeeee hangot sem halljuk már, pedig mennyit elbíbelődött velük annak idején.

Kép
ági_bp

Hangi, bocsánat a kisbetűért!

Kép
ági_bp

Etus, hát nem tudom mi történhetett Jemenben a csopottársaddal és milyen környezet vette vagy veszi körül még ma is. Azt valóban nehéz elhinni, hogy nincs címe amin be lehetne azonosítani.

Az unokatesóm férje kb. 15-16 éve él Magyarországon, az orvosira jött ide tanulni és miután befejezte itt is maradt, ők 6 éve házasok, van két gyögyörű lányuk és imádja a családját. 2 éve volt itt az anyukája (először) látogatóba 6 hónapra, és kb. 2 hetente beszélnek velük web kamerán és a neten leveleznek.

Ja és Etus, lefárasztottak a szomszéd gyerekek, talán nem rosszalkodtak egy kicsit?

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Ági, a hangok elmúlnak de a videón örök emlékük megmarad és azon lehet aztán igazán nosztalgiázni. :lol: :lol:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Az előbb elfelejtettem megírni, látszik már késő van.

Ági!

Zitának nagyon boldog névnapot kívánok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Na hat csak nem jutottam ide reggel... :twisted: Oliver csak delre ment dolgozni, ezt kihasznalva elmentem gyorsan boltba Bercel nelkul, aztan meg takaritottam... Na de most itt vagyok, pedig mar fel 1 elmult, es almos vagyok nagyon, de az igeret szep szo... :wink:

Doo: Hejastul adtam a borsot, de nagyon durvan osszeapritottam apritoban... azt hittem igy tok konnyen emesztheto lesz mar neki... :oops:

De edes Viko! Latom, bejott az alagutas-ajandek! :) A mosogep nalunk is meno, bar a porszivo meg mindig a numero uno... :)
Hajni, koszi hogy felraktad a kepeket!

Szilvi: Orulok hogy unokatesodek jol megvannak, en egyszeruen csak aggodom az ismerosomert, legalabb hazajonne latogatoba vagy mittudomen... :roll:

Hat, a szomszed gyerekek nem voltak vegulis rosszak, csak hat finoman kifejezve eleven gyerkocok! :D

Hajni: Kitartast, en ugy figyeltem meg, hogy 2 eves kor korul lesznek nagyon apasak a gyerekek, legalabbis akorul erzekelheto egy nagyobb nyitas az apa fele. Addig mar nincs egy eved, ugyhogy elvezd ki, amig rajtad "log" Hanga... :) Viccet felreteve, nem hiszem hogy sokaig maradna az igy, lassan ugyis minden visszater a regi kerekvagasba, nem? Es jon a sok uj felfedeznivalo ami lekoti, es nem er ra anyajaval foglalkozni... :roll:

zetus8

Zita: Boldog Nevnapot!!! :)

zetus8

Jó reggelt!
Zitának Boldog Névnapot kívánunk!
Tegnap anyuéknál voltunk egésznap-olyan szép idő volt,végig a kertben játszottunk,pihentünk!Na persze anyósom jött reggel 8után,hogy akkor viszi Lottit magával..de mondtam,hogy most én szeretnék vele anyuékhoz menni!! :lol:

Hajni:nem lehet egyszerű,de nem tudsz mit csinálni-most ez van.Idegen férfiaktól még mindig félünk mi is,csak a probléma,hogy már az ismerős férfiaktól is:pl.:keresztapuja akit sűrűn lát :shock:

Vikó nagyon édes!!!Ugye le van nyírva a haja?

Zetus:próbáld meg héjja nélkül,kicsit macerás kinyomkodni de hátha!

KépKép
vicuska

Az előbb ébredtünk, jót aludtunk, :lol: :lol: :lol: :lol: mintha kezdene alakulni a dolog, csak ne kiabáljam el, pedig még mindig folyik az orra, ennek ellenére igen jól sikerült.

A héten váltott a napközbeni elalvással, eddig az ágy mellett ültem, vagy mellette feküdtem és úgy tudott elaludni, most meg egyszerűen elalszik a szőnyegen magától, ilyenkor mindig gyanús a nagy csend és keresem hol lehet, hát látom, hogy megint a szőnyegen alszik és átteszem az ágyra.

Én olyan torokfájással ébredtem, nagyon fáj és alig tudok nyelni. :twisted: :twisted:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Zitának élete első névnapján nagyon sok boldogságot kívánunk.

Ági, téééényleg a címke hang!!! Húúú, nálunk is milyen sokáig eeee-zett hozzá. Görény= cica :lol: :lol:

Köszi a megértő szavakat. Nekem is mindenki azt mndta majd mlyen Apás lesz, mert lány, de azerintem mindkettőnkhöz egyformán húz. És nagyon imádja az Apját, mindig megy el, ha jön haza, örül Neki. Ez most csak egy korszak hogy nekem is mindig ott kell lennem. Pontosabban elmehetek ottthonról, mert utána elfelejt, csak ne járkáljak körülötte.
Vendég

Benéztem, hát ma sincs nagy mozgás eddig.

Kicsi Gergőm 8-kor kelt (21,30-kor aludt el) és 9,30-kor nem lehetett vele bírni, csak sírt, fogalmam sem volt mi baja (evett, ivott, a pelenka tiszta volt, Én se kellettem neki) és egyszer csak kidőlt és már 1 órája alszik, na ezt nem gondoltam volna, hogy az a baja.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Köszönjük a köszöntéseket!! :D 8)

Láányok, a mi életünkben nincs rendszer, és ezt olyan nehezen viselem! Pár napig szinte egyformán alakultak a dolgok-alvás, írtam is nagy büszkén, erre nesze neki. :? Még mindig nem alszik, már próbáltam altatni, de üvöltött, marhára megharapta a cicimet, és marha szarul éreztem magam, ahogy elszántan hagytam sírni, hogy de igenis alvás van...aztán meg azért, mert megint feladtam és kihoztam. UUUtálom magam, miért akarom, hogy aludjon, ha egyszer Ő nem akar??? mert egy ego dög vagyok, szeretnék nyugodtan ebédelni, főzni neki, leülni ide a géphez, és szeretném ha jól alakulna a nap, és este időben elaludna, nem úgy, mint tegnap. De már látom, hogy az lesz, átállt egy alvásra, de azt olyan időben teszi-késő du, hogy estére ne legyen fáradt, s megint 10-ig fellesz. Komolyan, már a nagy ovisok is alszanak ilyenkor, ez a kis csibe meg itt csipog és rosszalkodik, és sír ha nem az van amit Ő akar. Egy szakácskönyvet nem tudtam elolvasni az előbb, csak úgy, hogy tombolt :shock: közben, mert adjam oda, mert baba van a könyvborítón. Most főzök neki, eddig alvás után ebédelt, tegnap már előtte, persze nyűgösen nem ment egyszerűen. Most azt is át kellene állítanom, hogy akkor alvás előtt van ebéd....bocsi a kifakadásért, de úgy bánt, hogy bánt, mikor lazán is felfighatnám, de mégsem megy...

Kép
ági_bp

Nálunk is ilyen rendszertelenség van, volt hogy 1* aludt, de estére már annyira kifáradt és tombolt, hogy mégsem aludt el időben csak 22 - 22,30 körül mert átlendült a holtponton.
Mi már az elveinket Alexandránál feladtuk, (nincs együttalvás, időre fürdetés, azonos időben fektetni, stb...........) a gyerek meg úgyis jelzi mikor mire van szüksége.

Gergő ma délelőtt 2 órát aludt :D , ebédelt kimentünk a temetőbe és hazafelé a babakocsiban elaludt :shock: és még mindig alszik. Na most mitől lett neki ekkora alvásigénye azt nem tudom, de megmaradhatna. :lol:

Itt a faluban van olyan család ahol a 1,5 éves gyereket külön szobába tették és mondták neki tente baba, alvás van és a villanyt lekapcsolták és becsukták rá az ajtót, amikor nagyobb lett akkor még be is zárták és hagyták sírni, mit sírni szerintem ordított mint a sakál, a szülők meg hagyták mondván meg kell tanulnia ezt is.

Az anyukája meg büszkén mondogatta akkoriban, hogy a miénk már külön szobában alszik és a fentieket mesélte el, hát Én :shock: :shock: :shock: szólni is alig tudtam rá, ilyen áron nem kell megtanulnia a külön alvást. És nem tudom milyen nyomokat hagyott a most 7,5 éves gyerek lelkében ez szülői szigor, vagy nevelési elv nem is tudom ezt minek nevezzem.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Szilvi mi is együtt alszunk. pedig elveink voltak :lol: de szeretjük ezt az alvási formát, nem is tudom elképzelni, hogy külön aludna...majd eljön annak is az ideje, de biztos nem olyan áron, hogy sírjon és szorongjon éjjel.
Zita meglepő módon nagyon jól evett- a fáradtsága ellenére is, aztán elaludt, s már 2 órája alszik :shock: előbb megébredt, de csak csukott szemmel nyöszörgött, odebújtam, cicizett, elfordult, a alszik tovább. Ilyenkor mindig lelkifurdalok, hogy miért voltam olyan türelmetlen, hogy elaludjon :oops: Ügyesen elmosogattam meg az apróbb dolgokat elvégeztem, már várom, hogy felébredjen :)
igazából sokszor azt érzem, hogy annyi teendő van itthon, s a nagyobb dolgokra így sem jut idő, pl már rég át akarom válogatni a ruháit, mert sokat kinőtt. De örülök, ha főzés-mosás-takarítás-pakolás sikerül. S másnap kezdhetem előről. Mit másnap? néha már aznap is lehetne :? és gyakran frusztrál, ha úgy érzem nincs ezekre idő, s romokban a konyha meg hasonlók :evil: még szerencse, hogy tegnap este megfőztem a mi kajánkat, így arra nem volt már gondom.
Egyébként Szilvi én valahol legbelül asszem vágynék napirendre...hogy tudjam mikor mi fog történni, mikor fog aludni, s úgy alakítani a háztartási dolgokat, stb. De Zitának eddig csak napokig tartott 1-1 rendszer, amit Ő alakított, mert nem igazán lehet befolyásolni, aztán váltás...az egyik nagy dolog amire magtanít engem az a rugalmasság, ami rám nehezen mondható :roll: bár még messze vagyok attól, hogy megtanuljam a leckét (lásd ma hogy 2megviselt" hogy a tervezett időben nem aludt el). És valami érzékeny lelki szakaszban tartok épp...biztos a hormonok :wink: :lol:

Kép
ági_bp

Ági, én megértelek, az tök jó ha az ember tud az alvásidővel kalkulálni. Az nem baj, hogy bosszankodsz, de azzal ne stresszeld még tovább magad, hogy lelkifurdid van, mert dühös vagy. Ez egy emberi dolog, bármennyire is imádjuk Őket. Szerintem is elég korai még az 1 alvás, de úgy látszi ennyi az igénye. És az is sok idő mire beáll az egyalvás normális menete.

Hanga hiába alszik 2x nem sok mindent tudok csinálni akkor, mert csak az elején alszik olyan mélyen, hogy zöröghetek mellette. Vasalhatnék, az csendes, de azt utálom és folyton halogatom, így mindig az a vége, hogy reggel gyorsan kell apának egy inget vasalni.
Majd ha elköltözünk ez megoldódik, mert fent fog aludni én lent tudok molyolni.

Úgy érzem Szöszke sem fog elaludni, csak szövegel az ágyában.

Láttam ma a Sparba pillangós homokozómedencét. Olcsóbb, mint amit a webáruházakban láttam -postaköltség. Lehet gyereknapra megkapja.

Képzeljétek ma elég elég bunkó sikerült legyek. :oops: Nem szoktam idegenek dolgába beleszólni, de most kicsúszott a számon. Nem volt teljesen idegen, de csak játszótéri ismeretség, szóval nem olyan ami miatt bele kéne szólnom. Hanga mellett a homokozóban egy vele egyidős kisfiú játszott és rászólt a mamája, hogy "ne azzal, a szép kezeddel fogjad a lapátot." Úgy kiakadtam, hogy mondtam nem kellenne ezt az okos ügyes kisfiút esetleg azzal elrontani, hogy átszoktatják, de egyébként sem jelent semmit ebben a korban, ha a ballal játszik. Attól még simán lehet jobbkezes. Nem gondoltam hogy még manapság is vannak ilyen korlátolt emberek akik azt hiszik, a jobbkezességtől, valaki különb ember lesz.
Vendég

Azt akartam írni mínusz postaköltség, de hogy elválaszotta a sort, így gondolom nem volt egyértelmű.

Mégis elaludt, csak telerakta a pelust és ki kellett cserélnem. Ő sosem alszik el kakás pelussal, megvárja míg észreveszem :lol:
Vendég

ZITÁT ISTEN ÉLTESSE NEVE NAPJA ALKALMÁBÓL! :D :D
Vendég

Hajni, köszi a képeket!!! :D :D velünk kezdődik az oldal :lol:

Vicuska, az a helyzet h NEM nyírtuk le a haját SOHA :roll: gyárilag ilyen :wink: :lol: mondjuk anyu szerint nekünk is lassan nőtt a hajunk - nem tudom h ez örökölhető-e úgy, mint a fogzás paraméterei, de mindenesetre, ilyen tempóban nő neki. és már egész hosszú!!! önmagához képest :wink: :lol:

borsót nem lehet a krumplinyomóval kipasszírozni? soha nem próbáltam, de gondolom, az nem olyan extra macera azért. Viki megeszi héjastul, nincs gond. csak annyi h egy csomószor borsó héjakat találok a pelusában :lol:
Vendég

Én levesszűrővel passzíroztam és izomlázam lett tőle. :lol: :oops:

Doo, szívesen. :lol:
Vendég

na ne csináljátok már h most még jön egy ilyen idegenektől félős korszak! aszittem, az már rég a múlté! enyém összesen 3x sírt idegentől: 7-9 és 11 hósan. sztem éppenhogy túl barátságos és túl kevéssé félős az idegenekkel :roll: :oops: egyelőre... persze, ki tudja, mit hoz a jövő!

Bea nem jelentkezése engem is aggaszt. :roll: :roll:
nem tudja vki a tel.szamat? remélem, csak a netük rosszalkodik.

Hajni, az a pillangós lefedhető? az nekem is tetszene, de úgy vettem észre h annak nincs teteje. a kutya-macska átjárkálások miatt az fontos szempont lenne.

Ági, kis csibe itt csipog :lol: :lol: SOHA ne írd le h van rendszer!! én megfogadtam h szóban/írásban soha ilyesmire nem teszek utalást, mert azonnal megváltozik :shock: :evil: Eszter azt mondja h egyetlen anya sem TANÍTJA a gyerekét mászni, járni - mégis elsajátítják. uígy az elalvás készségét sem tanítani - MAJD az is menni fog. egyébként én az elején aszondtam egy ismerősnek h nálunk "csak" annyi a rendszer h ő nagyjából hasonló időben ébred, ill h 7kor fürdetem (anno) és utána altatom - elalszik, amikor sikerül. erre azt mondta h az pont elég, ennél több rendszer nem kell. azt hiszem, igaza van.
Vendég

Doo, igen lefedhető, és középen egy kis ülőpad van, ...még olvasok...
Vendég

Hát igen, ezt már tárgyaltuk, hogy itt veszélyes bármi jót leírni, mert az rögtön megváltozik.

Én sem tudom igazából mit jelent a rendszer. Pontosabban hogy mennyire kellene szigorúan betartani. nálunk még az ébredés sem fix, pedig abból indul minden. Ki sem mindig ugyanakkor szoktunk menni. Ha sokat 10óraizik, akkor alvás után és ebéd előtt megyünk, ha kicsit eszik, akkor előbb megebédel. De azért én nem panaszkodom, mert szinte mindig megvan a 2 alvás, csak azt nem tudom előre mikor.

Beát megnézem az iwiwen, hátha van tel.száma.
Vendég

Valami van az iwiw-el, nem jön be.
Vendég

hajni, szted ez uaz, mint ami a vegatoysnál van? mert akkor az is biztos lefedhető. bár igaz, írhatok nekik mailt is.
Vendég

Doo, ezt énmiatttam kérdezted, hogy még eztán lesz-e félős korszak. Mert én nem gondolom hogy ez a korral jár, ez inkább alkat. Hangi sosem volt idegenek nyakába borulós. Én arra is gyanakszom, hogy mostanában a lábával többször voltunk orvosnál és mindenki az Ő fájós lábát hajlítgatta :evil: , ezzel gondolom megdőlhet az idegenek iránti bizalma. De ez csak az én teóriám.
Vendég

Igen, ez ugyanaz. De mindjárt megnézem azt mégegyszer.
Vendég

miattad is, de Vicuska is ezt írta!! sztem igazad lehet abban h az orvososdi a kulcsa a dolognak!

én úgy látom h a pillangós homi csak akkor lefedhető, ha a szárnyakat egymásra borítod. de akkor meg nem lehet mindkét részébe homokot tölteni. a vizet meg hogy lehet belőle leengedni? van benne dugasz? v ki kell borítani? :shock: én a teknőcössel szemezek. a pstaköltség sztem különben nem olyan vészes. főleg, ha az utaztatásokat is beleszámítjuk-legalábbis az esetünkben. uis nálunk a sparban én nem láttam ilyesmit. de lehet h a tescoban még megnézem majd. a csúszdának nem tudom h van-e már értelme :roll:

ma "füveztünk" először! kint voltunk a kertünkben. nagy kutyákat is látott közelről. és utánozta a nyelvével :shock: ahogy isznak. nem a lefetyelést, hanem a hangját. ilyet még sosem csinált és ezt nem is mutattuk neki! :shock:
Vendég

Doo, a vegatoysnál ez 11e, a játékfutár.hu-n 10 e + postaköltség mindkettőnél. A sparba most 9e.
Vendég

ja a fotón az a kicsi tortácska - nem az volt ám az igazi szülinapi tortája :lol: :lol: csak gondoltam, aznap is kap egy kis gyertyát, úgyh kétszer gyújtottunk. vagyis háromszor, mert a "bulin" két torta is volt.
Vendég

Abban igazad van hogy a másik fele "csak " tető, mert ha telepakolod homokkal vagy bármivel nem lehet lecsukni. de nekem így is tetszik.
Vendég

a csúzdával én most negatívan vagyok elfogult, mert azon történt a baleset. Szerintem még nem tudnak rá önállóan felmászni, talán nyár vége felé.
Beának nincs fent a száma.
Vendég

borsó: nem hinném h pl konyhákon levsszűrőn passzíroznak - márpedig én a szülés után passzírozott z.borsó főzit kaptam. legközelebb, lehet h kipróbizom a kruplinyomit és beszámolok :lol: csak úgy kíváncsiságból :lol: fáj a fejem és hányingerem van (utóbbi előbbi egyenes következménye, mielőtt másra gondolnátok), úgyh megyek tentizni. jó éjt!
Vendég

Etus, én paszíroztam először a borsót, kis szűrőn. Macera, de próbáld ki.

Doo, még jó, hogy írtad, hogy nem kell másra gondolni, mert én egyből másra gondoltam :D Ez nagyon cuki lehetett, hogy lefetyelt a nyelvével Vikó!! Nem semmi!!!

Köszi a hozzám intézett szavakat! Pont az imént gondoltam Eszterre, mert egyszer hívtam Őt alvási gondok miatt...Szerintem alapjában magammal van bajom. Azaz azzal, hogy nem tudom hogyan kellene jól csinálni ezt az egész alvás dolgot. Nálunk a reggeli ébredés a legfixebb :shock: na nem totál pontos, hogy is lehetne, nem gép, hanem gyerecske. És azt nem értem, hogy eddig 11-re mindig álmos volt, most meg szinte pár nap alatt átállt arra, hogy már csak 1-2 körül álmos :shock: Igaz, akkor nagyot alszik, eddig másfél órát, ma 2ésfelet :shock: Este az volt, hogy fürdés után direkt nem vittem altatni, mert még úgy fel volt dobva, hogy esélytelennek tartottam...aztán 9kor elkezdett ásítani, szemet dörzsölni, usgyi az ágyba, cici...becsukta a szemét, majd el is fordult már az oldalára, vissza, újra cici, el...aztán hopp felült :shock: :? és itt jön a problémám! Ha visszafektettem sírt, cici nem kellett. Most mi legyen? Ezen a ponton kellene a segítség, úgy érzem! Végül maradtunk az ágyban, én elkezdtem olvasni, mert arra képtelen vagyok, hogy fekve tartsam és ríkassam :cry: így Ő játszott én olvastam...persze aztán a könyv kellett volna neki, s azért sírt. Na, ez így ment, akkor olvastam hangosan-olyan hangsúllyal, mint egy mesét :lol: végül felültem, magamhoz szorítottam és képzeljétek hagyta magát ringatni egy kicsit, olyan jóóó volt :D ráhajtotta a fejét a vállamra, szerintem itt ráhangolódott az alvásra, utána letettem, cici be és elaludt. Ez az egész össz-vissz 45 perc volt.
Apája viszont azt mondja, hogy meg kell próbálni elaltatni, ha nem megy, kihozni vissza, s később megpróbálni. De ma beszélgettünk erről telefonon (dolgozik) s megállapodtunk, hogy el kell valamit határoznunk, s ahhoz tartani magunkat, mert engem ez zavar, hogy ennyire az történik, amit Zita akar és ami nekünk is a legkönnyebb, mert hát valljuk be, könnyebb kihozni újra, mint kitartani. vagy később kell eleve bevinni a szobába, s próbálni altatni. De hát könyörhöm, átállt 1 alvásra, és ehhez képest este 10 óra mire alszik :shock: :shock: alvás mennyiségében nem túl nagyigényű :roll: igaz sosem volt.

Kép
ági_bp

Ja, ma már odáig jutottam, hogy "mi lesz az oviban??? Ő lesz a legrosszabb gyerek, nem fog aludni alvásidőben!" :oops: :roll: :lol: :lol: (kicsit hajlamos vagyok elragadtatni magam :oops: )

Kép
ági_bp

Ági!
Azon még ne stresszeld magad mi lesz majd az oviban, az még nagyon soká lesz és addig még biztos többször változik az alvási szokása.
Nálunk az oviban nem kötelező az alvás, ha nem alszik a gyerek csendben kell feküdnie, nyilván ezt egy 3 éves sajtkukacnak is meg kell szoknia.

Tegnap délután a Gergő 2,5 órát aludt :shock: a babakocsiban olyan békésen szundított, hogy már többször megnéztem lélegzik-e, mert annyira fura volt :roll: ez a nagy mennyiségű alvása, azután hogy délelőtt is aludt 2 órát.

Nekem az alvásunknál az a fura amikor reggel fel kel, és rá 1,5 órájára meg már álmos és elalszik, nincs is mibe elfáradnia.

Én most azt vezettem be, hogy az ágyában volt matracot a szőnyegre tettem le, mert új szokása hogy a szőnyegen alszik el egyedül :lol: :lol: :lol: :lol: (hála az égnek Én már nem kellek hozzá) a kedvenc takarójával le van takarva, hozza rá a rongyikáit és már fekszik is el. Juj de jó ez így!!! :lol: :lol:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Mi a homokozónkat takarófóliával takarjuk be esténként, nektek ez nem jó megoldás?
Alexandrának van 'XL' méretű műanyag csúzdája de a Gergőt még egyáltalán nem érdekli.
Tavaly varrtam (van anyagból, ami itthon van) házikót ablakkal meg az ajtón elhúzható függönnyel, ez nagyon érdekli, bemegy ki les az ablakon és húzkodja a függönyt, hát ezt élvezi.

Mivel lehet fényképet kicsinyíteni, milyen program kell hozzá és a netről letölthető-e :?: Ezt Hajni tőled kérdezem, mert Doo képeit Te raktad fel. Köszi a választ előre is.
Már nagyon szeretnék feltenni képeket.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971

Hú, csajok, ez a Hangya nem semmi. M még csak a nyakamba volt. Hiába jött anyukám, nem foglalkozott vele, csak utánam sírt. De úgy belefáradt, hogy aludt is 2 óra hosszát. most kiküldtem őket a játszóra, addig sírt amíg látott, aztán úgy halottam megnyugodott. Nagyon fura hogy ENNYIRE anyás lett. mindig az volt, de ez most csúcs.

Szilvi, én a képeket sima rajzoló progival kicsinyítettem, aztán, mentés másként és kész. Az hogy honnan van a gépen hát ilyen nehezeket ne kérdezz. Szerintem alapból van a Windoson.

Ági, hidd el nekem nem az a rossz gyerek az óvodába, aki nem alszik. :lol: Aki ebédnél villával nyakba szúrja vagy fakockával fejbevágja a másik gyereket, az már inkább. De a mi gyerkőink ilyet nem fognak csinálni. Hangi tegnap is hagyta hogy simán elsodorják onnan ahol épp játszott, meg hogy kivegyék a kezéből a játékot. Olyan kis nyunyi, bezzeg itthon akaratbajnoknő.
Vendég

Na, jöttem kicsit szépíteni a helyzetet, mert délután aaanyira drága volt Hangi. Takarított velem, törölgetett mindent a kis rongyával és sokszor még én kerestem úgy eltűnt a bútorok közt. Minden sarkot feltörölt ám. Nagyon cuki volt. :lol: 5-re megyünk szemészetre úgyhogy leraktam aludjon még egyet addig, hogy ott kibírja.

Doo, megnéztem a teknőcöst is, tényleg tök jó. Azt sehol nem találtam, náluk, hogy kell fizetni. Átutalás vagy készpénz? És mennyi a postaköltség?

A múlt héten könyveket rendeltem, de ott 1000 pénz volt, azért egy 1200 forintos könyvhöz képest elég sok. :? Egy 10000 forintos játékhoz képest már nem annyira.
Vendég

Tetszik ez a szőnyegen elalvás. :lol:
Vendég

ági, alvásügyben megint csak azt tudom mondani, amit eddig is, úgyh nem is ragozom tovább. :roll: :wink:

takarófóliát nem viheti el a szél? mi nem ott lakunk, szal strapabíró megoldás kell.

hajni, 1490 volt a házhozszállítás és akkor kellett fizetni, a postásnak. én úgy vagyok vele h nekem ennyit megér, még a sátornál is jó volt, pedig az fele pénzbe került a homokozóhoz képest, de hát ha elmegyek, a benzin, plusz pálya matrica, meg a macera... szal jobb így!
Vendég

Doo, hát ha útiköltséged is lenne rajta akkor persze, jobb így.

Voltunk ma szemészeten, kapott szemcseppet, amivel 5 napig tágítani kell aztán majd visszavinni, hogy úgy is megnézzék. Szegénykém, venni kell neki simlis sapkát. :lol:

Mennyi idő mire áttör a rágófog??? Már olyan régóta látszik, és egyre jobban látom, hogy fáj is neki. Ma is sírt és kérdeztem, hol fáj neked és a fogát mutatta, pedig mostanában erre a kérdésre mindig a lábát mutizta.
Már egy pár napja tök tisztán mondja hogy Hanga, de sokszor hallom magába is mormolja. Édi, azt is hozzáteszi időnként hogy "te", mert én szoktam mondani, hogy "Te vagy Hanga".
:lol:
Vendég

Ági, sokat gondolkodtam ma azon amit kérdeztél az alvásról, de nehéz okosnak lenni ebben a dologban. Úgy gondolom ha már eljutott arra a szintre hogy ásít, szemet dörzsöl, akkor fáradt és ki kell tartani az alvás mellett, mert a végén a túlfáradástól nem alszik el. De tudom én hogy a mikéntje a legnagyobb problem..., hátha megszereti a ringatást és altatható lesz így. Na, ezzel semmit nem segítettem, csak tudd hogy érdekel a helyzet csak nincs ötletem a kezelésére.
Vendég

Viki már asszem többet jár, mint mászik. tök gyorsan változik. lassan furcsa lesz h mászott is :lol: persze azért még nagyon ügyetlenke, de haláli édes! hozza a cipőjét, meg az enyémet, meg a papucsokat és mutogatja h vegyük fel. kérdem h menjünk sétizni? és bólogat :shock: :D

ez a Hanga meg olllyan ügyi! mindig ámulok rajta. és azon gondolkodom h vajon az enyém 1 hónap múlva uezeket fogja-e tudni?

mi holnap megyünk szem-bevizsgálásra. nem akarok neki csepegtetni és itt nem is kell. remélem, nem lesz semmi probléma.

megszereztem Bea számát: azt írja sms-ben h Rozival volt vmi gond, de majd jelentkezik és megírja h mi van. ennyit mondott... hát, én is attól tartottam h Rozinak lehet vmi baja... :roll: :cry: szegények, remélem, nem komoly.

jaj ági, hátikötés: a kendőt hosszában négyrét hajtom, így lesz egy hosszú pánt - ennek a közepét Viki/Zita/bki hátához simítom/d, karjai alatt elvezetem, ezzel a hátamra húzom ülő helyzetből, vállam fölött előre a pántot, mint a hátizsákét, majd a hónom alatt hátra és a saját hátamon/derekamon megkeresztezem, úgy tekerem a gyerek lába fölé (v ezt nem is tudom, hogyan írjam pontosan) szal a kendővel odarögzítem a lábát a hátamhoz, innen előre és v megcsomózod ott elöl a derekadon v ha hosszú, akkor vissza még egyszer a derekadon és hátul csomó - tetszőleges. ez így asszem tök bonyolultan hangzik, de valójában nagyon egyszerű!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm az aggódást, igazán jólesett :lol:

Doo, köszi az üzit és pesze, hogy nem haragszom a telcsi szám miatt :lol: A tiedet is elmentettem :lol:

Szóval kimaradásom oka:
Tudjátok volt Rozinak ez a gomba + hasmenés. Csütörtökre még mindig csak nagyon kicsit szépült apopója +lázas lett délutánra ezért visszamentünk az orvoshoz. Írt másik kencét +kreon nevű kapszulát,amitössze kelltörniésúgy adni írtó büdi. Írt még fel Sumetrolimt mert piros volt a torka állítólag emiatt volt a láz.2 napig volt 39 körüli láza, de a lázcsillapítóra jól reagált ezzel nem volt gond. Vasárnap reggelre tele lett piros kiütéssel az egész teste ésma visszavittem a dokihoz. Állítólag sumetrolim érzékeny (bevallom nem sokat vett be belőle), de lehet más allergia is.
Egész idő alatt nagyon nyűgös volt a gyerek, írtó rosszul aludt, nappal le se lehetett tenni sokat sírt.Teljesen kimerültem.
Ma van az első nap amikor kicsit jobb, már játszot kicsit egyedül is.

Nem nagyon értem ezt az egészet szerintem összefügg minden, de nem tudom mi lehet. Az tuti, hogy amikor hazajöttünk a Kolpingbólrá 2 napra kezdődött a nyálkás hasmenés. Szerintem ott nyelt be valamit.

Ja és nappal már nem alszik a babakocsiban, úgy kell altatni, így le vagyok kötve :?

Amint tudok vissza is olvasok, mert nem akarok semmiről lemaradni :wink:

Bea

Kép[/url]
június

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?