Sziasztok!
Megjöttem.Ma engedtek ki...mivel nehéz eset voltam...kaptam drént (egy cső állt ki a hüvelyemből amin volt egy 1 cm-es bemetcés a hasüregbe).
3 luk van a hasamon...a doki ugyanott ment be ahol már mások azelőtt. Minden endot eltüntettek amit csak lehetett, a hüvely faláról meg a Douglas üregből a belek közül. Na ezért voltam necces eset...asszonta a doki, hogy hűteni kellett a beleimet, nehogy véletlenül megsértsék azokat.
Na ezt nem tudom mit jelent.Lényeg a lényeg, hogy csak hegszöveteket hagytak az endóból és nagy eséllyel indulok majd a babó felé mert minden más tiszta, kürtök átjárhatóak stb.
A műtét után most nem sírtam, hanem remegtem(erre emlékszem), monitoron voltam amin nagyon ilyesztő volt a görbe..pánikolt is férjem meg a szoba-sorstársam...de azt mondta neki a nővér, hogy az nem a szívverés hanem vmi más...vmi légzéssel kapcsolatos
nagyon okos lehetett a kicsike.
Na mindegy...túléltem.Ja és oxigént is kaptam maszkba...de azt valamikor levettem az arcomról mert zavart
...melegem volt....amenyire emlékszem...persze aztán bealudtam..és vmikor a nővér vette le rólam.
Miután már nagyjából felébredtem...félóránként jártam pisilni...gondolom a sok infúziótól. Ez tartott másnap éjjel 1-ig (egy éjszakát az intenzíven voltunk)Este 10-kor ettem először egy fél zsömlét mert már hányingerem volt...kaptam b6-ot is a kanülbe a kézfejembe.Aztán kértem az ápolónőtől egy lepedőt, hogy inkább azzal aludnék mert a hőhullámok nem hagytak aludni.
Aztán már jobb volt...aludtam 5-ig.
Kilenckor reggeli:csupasz zsömle, tejeskávé, ebéd, vacsi is csak ez volt teával. Kaptunk fájdalomcsillapítót meg bélmozgatót rendszeresen.
Amúgy nem voltak nagy fájdalmaim ...most sincsenek. Először még nem is vettem be a fájdalomcsillapítókat...de tegnap már bekapkodtam...sztem már a drén kezdett beágyazódni, az fájt.
Ma kivették végre...nem részletezném, bődületesen rossz volt...először mintha a beleimet tépte volna, aztán meg a cső végének kellett kiférnie a kis lyukon...brrrr..bocs, mégis részleteztem.
Vérezni nem nagyon vérzek..sztem csak egy kis véres váladék szivárog a seb miatt. Emiatt a seb miatt persze 6 hét szextilalom
.
Hát kb ennyi.
Még két szurim van hátra a hatból, de lehet, hogy még 3-at kapok...eldöntjük a dokival.A doki szerint elvileg a teherbeeshetek spontán, de az endometriozis recid olyan komoly betegség, hogy ő mindenképp azonnali lombikot javasol a kezelés után. Hogy egyből a kezelés után (long protokoll) vagy az első menzi után, ezt a Kaális kezelőorvos dönti el.Majd beszélek egyszer vele is.
Történt még sok minden...de az egy másik mese lenne.
Ja és a férjuram és a plüssálatok olyan cukin előkészítették a hazaérkezésemet
De ez is egy másik történet...és fotókkal is tudom dokumentálni...de hagyok holnapra is valamit.
Ui.:MA délután első dolgaim között volt, hogy megnéztem a Vészhelyzetet, Grace Klinikát és a Dr. Houset videóról
köszönhetően életem nagy szerelmének.
Vége az esti mesének.Szép jó éjszakát!!!