Új privát üzeneted érkezett!

Solya!
És ezt csak ilyen lazán jelented be?Kép IRIGY-IRIGY vagyok, de nagyon!!!!
nyuszimano

SZiasztok!

Nyuszimanó! Boldog egyhónaposságot Kép

Cory! LÁtom, végül is nekivágtál és megérte Kép Kerestelek még, de már nem voltál - viszont rátaláltam Szilára Kép

Solya! Jöttök haza? Kép mEnnyi időre? Hogyhogy ilyen hirtelen? Vagy tudtad,csak nem írtad?

Zafi Kép Ezek szerint legyen nálunk is tali? Kép

Edit! Vagy még? Hogy álltok a csomagolással?

BMárti! Ármin még egyáltalán nem foglalkozik, semmilyen szinten a szobatisztasággal. Bilink egyáltalán nincs, a szűkítőről tudja, hogy mire való, de nem érdekli a téma Kép És mivel nálunk nem lehet télen pucérkodni, mert hideg van, tavasz-nyárelőtt nem is készülök semmit tenni az ügy érdekében. Persze, ha vmi miatt ő ragaszkodna a pelenkátlan léthez, megpróbálnék én is tenni érte vmit, de így nem töröm össze magam érte Kép

Rebi! Jaaaj Kép Küldök KépKépKép -ket és csak azzal tudlak bíztatni, hogy egyszer vége lesz a rossz időszaknak, de tudom, hogy nehéz kitartani Kép De azért tarts ki! Kép

Tikk! Én itthon vagyk, a lakás mégis szalad Kép

Hinnétek, hogy Vilka már ma öt hónapos volt? Kép Nem tudom felfogni, hogy mehetett így el az idő??? Ma megfogta a lábacskáit KépKépKép SAjnos, csak a mezítlába érdekli, a zoknis nem, vagy felöltözve nem tudja eléggé emelgetni, úgyhogy ezegyelőre pelusozáskor fordul elő

m++
márti

Solya!
Naná hogy jöhettek, csak a testvárkocsit itt is bajos lenne felhozni a lépcsőn Kép

GOrsi!
Hát a "fasszát"-ba is bajosan férnénk be Coryékkal mióta sokan lettek Kép, max, ha Balu nem autósülésben utazik, de én úgy nem vállalom a szállítást olyan messzire Kép Max. ha van még egy önként jelentkező aki szállít, akkor szívesen.

Cory!
Örülök, hogy jól érzeztétek magatokat, gyertek máskor is, főleg ha lucskos idő van és nem lehet kimenni, mi is meghibbanunk itthon. Vili elmesélte apának, hogy "Bau, meg Zsoma", szóval semmi negatív élmény. Kár, hogy mi nem igazán tudtunk beszélgetni, de hát a kölköké a főszerep. Vili is szokott ilyen lenni, ha nem alszik napközben, Balunak meg nagyon fel kellett magára hívni a figyelmet Kép

BMÁrti!
Mármint ha pelus van rajta nem kell vadul sasolni. Én elsőkörben max. fürdés előtt hagyom a pucér feneket.

Norci
norci

Sziasztok!

Norci! Pont az az érdekes, hogy csak 2,8kg volt Réka, mégis hatalmas volt a hasam.
Az RS-ben van gyerekmegőrzős játszó, de csak 3 éves kortól, meg szülői felügyelettel, ott vannak különböző méretű csúszdák, vár, alagút asztalka stb... Réka imádta!Kép

Ami pedig a heverőt illeti, szerintem azért iskolás koráig még bőven jó lesz, annyira azért nem kicsi a fekvőfelület. Most néztem, hogy alig ér tovább, mint a fele.

Márti! Naná!Kép Miattam akárhol is lehet tali, csak legyen! Ahogy Cory is mondta! Sajnos én már nem tudok bevállalni, majd csak az új lakásban egy lakásavató-talit. Itt már javában sorakoznak a dobozok és még seholsem tartunk.

Solya! Meddig lesztek itthon?
Most, hogy hazajönnek a külföldiek, szerintem mindenképp próbáljunk sűrűbben talizni, hogy velük is találkozzunk!Kép

Igazából nem akartam reklámozni, de muszáj. Ma van a szülinapom és a férjemtől varrógépet kaptam!KépKépKépKépKépKép Annyira meglepődtem és nagyon örülök neki! Nagyon szerettem volna egyet, mert annyi mindent tudnék csinálni, de mindig volt más, amire inkább kellett a pénz és nem is számítottam rá, hogy itt a felújítás-költözködés-miegymás közepette ilyen drága ajándékot kapok!KépKépKépKép Annnnnnnnyyyyyyyyira jó!KépKépKépKép
És a Réka azt mondta: Isten sokáig mamát és születésnapot kívánok!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!
B.Márti!A szobatisztasággal még ráérünk szerintem.Abból indulok ki,hogy Mindy 2 éves 8 hónapos volt amikor leszokott a pelusról.Pedig 3 hónappal előbb született meg Kori.3 évesen pedig egyik nap közölte,többet ne adjak rá pelót mert nagyon szorítja.Ennyi volt a leszokás,teljesen magától.Ezért én nem izgatom magam,hogy nem rendeltetés szerűen használja a bilit.Ma éppen cipőnek a bal lábára.Kép

Solya!De jó,hogy hazajöttök néhány napra.A kinyíláshoz Balu locsolótechnikája sokat segítene!Kép
/Korinak hallott a drnéni valami szívzörejt,a veséjét meg én akarom megnézetni,mert engem operáltak vele kiskoromban./

Cory!Asztalláb szépen kivirágzott a locsolástól?Végül is Balu csak logikusan gondolkodott.Ez is fa,meg az is fa.Kép

Nyuszimanó!Apát nyúzni,nagyon várjuk a képeket.

Henke!Óriáspocak nekem is volt mind a kétszer.Ijesztgettek is,hogy biztos kettő.Szerintem ahogy Zafi írta,ez alkat kérdése.

Lányok jobban vannak,remélem jövő hétre nyoma sem lesz a fránya vírusoknak.
linato

Zafi!Nagyon-nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
A varrógép az szuper!Majd tanítgathatjuk egymást varrni.KépKép
linato

Sziasztok!

Ma hosszas próbálkozások után sikerült végre beszélnem a laborral és az eredmény negativ    Bár nyögött a laborosnő, hogy múlt szerdai ugye a termék és ők hétfőn kapták meg, lehet, hogy „megromlott” ??? És esetleg jó lenne egy újabb vizsgálat. Beszéltem a védőnőnkkel, szerencsére szerinte is hagyjuk a fenébe most már. Holnap megy bölcsibe és punktum!

Norci: bilizéshez gratula  Nem semmi, milyen kiváló cipőszakértő vagy 

Márti: Vilka-lelet  Ármin-lelet: őrület 

Dzsili: gyorsan gyógyuljatok!!!

Zsuzsi: Te is gyógyulj már, no!!! Képek Kép

cory: hamar megnőnek, majd meglátod. Depi: én is hajlamos vagyok depizni, főleg így ősszel meg télen. Nem bírom ezt a szürke trutymót  Varrás  Asztalláb-locsolás  Egyébként pedig nagyon jó, hogy kiírtad magadból ezeket a dolgokat. Azért vagyunk, hogy legalább meghallgassuk egymás baját, még ha nem is tudunk segíteni. JÓ, hogy jól éreztétek magatokat Norciékkal 

Rebi: nem is tudom, mit írjak… KItartás … jókedvek    lazulj el … Tomi is felébred újabban 2-3-szor éjjelente  Ja, és Tomival szinte csak este “beszélgettem” pocaklakó korában, mert a 3 nagy és a meló mellett nem volt időm élvezni a terhességet. Mégis vidám, jópofa és okos Kép baba lett Tomi!

linato: 3 időpont 

BMárti: ki bírja tovább a bilizést című eposz Kép Kép Kép Ne viccelj, hogy „mások már régen stabilan szobatiszták” hihihihi

Henke: drukkolok, hogy a doki visszajöveteléig tartsatok ki   

Zafi BOLDOG SZÜLINAPOT !!!!!!

Jó éjt: bogancsi
(bocs, de most nem javítgatom a Word hülyeségeit)

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

jaj, brrr
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Zafi: BOLDOG SZÜLINAPOT!!! KépKép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Zafi!
Boldog szülinapot! Kép

Ágy: igen iskolás korig okés. Nálunk még egy fontos szempont van, láttad mekkora a lakásunk, a két gyerkőc egy szobában lesz, arra az estre, ha zavarja Vilit a tesó, akkor egy darabig Vili apával kell aludjon a nagyszobában a nagyágyon, én meg a tesóval a másik szobában, szóval nem árt ha akkora az ágy amin én is elférek.

Pocak: legalább van helye a babának Kép Hú ha én Vili méreteihez még nagy pocakos alkat is lennék, az már első ránézésre hármasiker?

Tényleg ti a munkahelyeteken bejelntettétek már a tesót?

Norci
norci

Sziasztok!

Zafi,
boldog születésnapot!Kép Varrógépet én is szeretnék...Kép, de most más van soronKép.

Norci,
a fenyőheverő nem bővíthető. Egy adott méretben lehet kapni. Heniéknél láttam ilyet (a képekenKép). Nézz körül az RS honlapján (www.rs.hu), hátha találsz valamit.
Mi azt hiszem, hogy a sarokgarnit fogjuk Hangának megvenni az RS-ben (nem kell külön megvenni az ágyneműtartót, jár 4 darab párna is hozzá, és elég nagy nyitva a fekvőfelülete, tehát akár én is elférek mellette, ha mégis legurul róla Hanga, nem esik nagyot, mert gyerekméretű).

BMárti,
nagyon nem nézegettem meg az anorákokat a corában, de nem mind jó minőségűKép. VAnnak jó sálak, 349 forintért.Kép A gumicsizmák elég bénák, de mivel annyiszor úgysem fogja hordani, ez nem nagyon számít.

szobatisztaság: Hanga is jön velem a vécére, amikor pisilek. Sőőőt, minden tisztábatevéskor elhangzik a bűvös mondat "bili kakába" vagy "bilibe kakálni", de ha ráül a bilire, nem csinál semmit. A diadalittas vigyorgáson kívül.Kép Aztán ellóg pucér sejhajjal, és úgy rohangászik a lakásban. Ha elkapom, kezdődik elölről. Frankón hülyének nézKép. (Mondjuk ugyanez van este a lefekvésnél is. mire odajutunk, hogy lefekszik, elkezd kajáért könyörögni...)

GOrsi,
Peti egyedül tusol?Kép Hanga is szokott a kádban az apjávalKép.

Márti,
Kép, így megy az időKép. Boldog öthónaposságot VilkánakKép.

Na, megyek, mert álmos vagyok. Jó éjt Nektek!

Szila
szila

Sziasztok!

Az irkafirka annyira elhalvanyodott,hogy csak akkor latni,ha jo kozelrol nézi az ember.Remélem ez nem jut eszébe a tulajnak.KépA hutorol Apa leradirozta,mert onnan sehogy sem akart lejonni.De a popsitorlo tényleg jo volt.Kép

Marti!Zafi!Koszonom,remélem most nem ugy lesz,mint februarban.KépDe ha jol emlékszem,akkor joval kevesebbet voltunk otthon.

Bogancsi!Koszonjuk!KépDe jo,hogy negativ!Kép

Marti!De jo,hogy Vilka lelete negativ.KépArmin allergialeletét mar akartam kérdezni,de ezek szerint az még nincs meg.KépFurcsan intézik a dolgokat.

BMarti!Koszonom a nyugtatast a novés szempontjabol.Mivel Riki ma masfél évesKép,megmértuk igy hazilag.78 cm és 9,10 kg.Hat nem lesz egy kosaras alkat,az mar tuti.Kép

Szila!Hogy van Hanga?

Zafi!Boldog Szulinapot!Irigy vagyok a varrogépért!Ird meg légyszi a markajat!Talan,ha talalkozunk mar be is tudsz szamolni,hogy milyen hasznalatban is?!En is szeretnék szép dolgokat varrni,de még nem igazan ultem varrogép elott.Szerinted azt hogy érdemes elkezdeni?Te tanultal?Nagyon rendes a férjed!Kép

Cory!De jo,hogy jobb lett a kedved és atruccantatok Norciékhoz!Kép

Linato!Szornyu,hogy 3-szor kell mennetek!Kép

Dzsili!Jaj,szegény Napsika!KépJobban van?

Norci!Gratula a bilizéshez!Kép

Rebi!Sok-sok energiat kuldok és jo kedvet!KépKépKépKépKépKépKépKép

Solya!Ti is mentek haza??De jo!!KépKép

Nyuszimano!Kar,hogy ti késobb utaztok haza!Kép
Donci aranyosan beszél!Kép

Na,még gyorsan elmesélem,hogy Riki ma belepisilt a wc-be.En voltam wc-n és bejott.Egyértelmuen mutogatott a wc-re,amit én megértettem.Levettem a pelust,raultettem és belepisilt.KépMar napok ota jon és mutatja,ha teli a pelus,ma konkrétan mutatott is a pelenkazora,hogy ugyan cseréljem mar ki neki.KépEs ha kakilt,akkor is jon,fogja a pelusat.KépKépLehet,hogy elobb lesz szobatiszta,mint hogy beszélni fog?KépKépKép

Jo éjszakat!
Edit
edith16

Hahó! Ezer éve nem jártam itt. Van 2 éves Máté képem a profilban!
Nahát egy csomó új gyerek született! Cory, hát utólag is gratulálok! Kép Kép Kép
Képzeld el, hogy az én fiam, amióta csak tiltakozni tud, azóta nem tűri a társaságot, tehát mi nem játszunk gyerekekkel, nem beszélgetek felnőttekkel, mi csak megyünk-megyünk... és nézzük az autókat. Vendégségbe sem mehetünk és ide sem jöhetnek. Különben ordít és a földre dobja magát. Marad a magány Kép Viszont felismerek minden féle autótipust! Naponta 1 könyvet kiolvasok. Gyalog simán el tudnék menni Moszkváig. Stb...
Tehát ne is panaszkodj!

Teletabi! Rémes, a fiam szenvedélyévé vált! Semmit nem nézett soha a tévében, erre a felnőtt liba nővére hozott kazettán. Azóta nézzük. A BBC Prime csatornán van minden reggel 7-kor és hétköznap 3-kor. Egyébként érdemes ezt nézni reggelente, 4-5 mese van és mindegyik ajánlható pici babáknak (ha már elkerülhetetlen), főleg a kedvencem a Bits és Bob két szőrgombóc.
Mi már csak ezt nézzük, még Apa is, nem majd napkelte, meg lakatté...
Éva
Évaiii

Zafi!
Boldog szülinapot!!!!!Kép

linato:itt találhatsz több témában animált gifeket:http://animatedgif.net/facessmiles/facessmiles.shtml

Dzsili: hogy van Napsi??????? Ugye nincs semmi baj???

Borcsa: Te is nagyon eltüntél!Kép

Mézes tea tippet köszönöm, sokat iszom, de estére mindig rosszabbul leszek, de még mindig nem tört ki rajtam a kórság, csak érzem, hogy nemsokára itt a betegségKép A gyógyfüves tea is sokat segít(orbáncvirág, kakukkfű, zsályavirág), csak meg kellene főznöm.

Sóskafőzelékhez mit lehet adni, én édesen készítem el, így fogalmam sincs mit lehetne mellé adni. Dorka különben imádja, ajánlom nektek is!

Üdv: zsuzsiék (Dorka sebe kezd szépen csökkeni, most csak maszatosnak tűnik, ma délelőtt csak úgy 1 órát bőgött, semmivel sem lehetett megvigasztalniKép)
zsu26

Zsuzsi!
Szegény Dorka!Gyogyik neki és persze neked is!KépKépKépKépKépKépRemélem nem leszel nagyon beteg!

Edit
edith16

Sziasztok!

Hu ha de felporgott itt minden Kép Kihagyok ket napot es mar teljesen le vagyok maradva. Kép

Zsuzsi!
Talan tenyleg lelki oka van, de szerencsere mar tul vagyok a rosszulleten. Kep a Fatusrol van most a profilomban. Kép
Dorkanak is gyogyKépKépKép-ok mennek az orrara es a szajara.
Remeljuk mielobb elmulik a betegsegerzeted es ki sem tor rajtad.
En soskafozelekhez fott hust szoktam fozni.

Rebi!
Depi ellenes KépKépKép kuldok.

Cory!
Asztallab Kép

Edit!
De sajna az epem rosszalkodott megint. Mostantol sokkal komolyabban veszem azt, hogy neznem kell hogy mit eszek.
A repulogep maniasokhoz mi is csatlakoznank Kép Madike imadja oket, na persze en is. Ma pl. Madike hangosan kiabalta es mutatott az egre: Ott pepu:le (ott a repulo)! Kép
WC-be pisileshez gratula!

Marti!
Eddig nem volt gondunk a ragoval. Igaz sosem kap egy egeszet, csak egy ici-pici darabot (egy negyednyit ha kap) es azt sem nyeli le soha. Egyszer a novere adott neki es utana kerte. Persze Fatus elmagyarazta neki, hogy nem nyeli le. Szerencsere megerti, a fogkremet sem nyeli le sosem.
Vilka lelete Kép
Armin lelete Kép
Tenyleg rohan az ido. Gratula Vilkanak az othonapossaghoz Kép

Zafi!
BOLDOG SZULETESNAPOT!

Szilvi!
víz-gázszerelő Kép

Solya!
arcidegbenulas. Kép Remeljuk elkerul teged es mas volt a gond.

Nyuszimano!
Donci szosszenet Kép

BMarti!
Anyukad es a rendor esete nagyon tetszett. Kép
Szobatisztasag, minden kezdet nehez, de szerintem mar most is ugyes ezzel Lacika. Madike meg egyszer sem volt hajlando bilibe pisilni, max. a szonyegre.

linato!
Konnyu sajna felre erteni, nincs ekezetem Kép
Jobbulast Milenanak! sok gyogyKépKépKép

gorsi!
Nagyon jok a kepek!

Bogancsi!
Nagyon ari lehetett Tomi, ahogy a bilibe akart kakilni es ketszer is megprobalta. Kép
Tomi negativ lelete Kép

Norci!
Nagyon ugyes Vili a bilizessel. Kép

Dzsili!
Jobbulast Napsinak. Sok gyogyKépKépKép

Tikk!
Jo volt hallani rolatok!

Szila!
Nalunk is igy van a bilizes. Tudja mire jo, de hasznalni nem akarja. Majd kesobb.

Remelem senkit sem hagytam ki.

szobatisztasag: nalunk ez egyenlore nincs napirenden. Madike nem igazan akarja a bilit hasznalni, a wc szukito jobban tetszik neki, de ott uldogel egy darabig, majd letep egy kis wc papirt es megtorli magat mint aki jol vegezte dolgat es lejon. Sot ha bekakilt azonnal szol, hogy szedjuk ki. Majd talan kesobb o is el kezd szolni.

Szerencsere mar egyre tobbet beszel. Kép
Fatus koszoni mindenkinek a gratulaciokat.

udv.,
Andysj
andysj

Sziasztok!

Jaj, végre tudtam jönni közétek...
Nem volt ma könnyű napunk... Toncsi baba ma de. megkapta a 4 hónapos oltását (jobb későn, mint soha Kép), és szegénykémet babusgattam a nap hátralévő részében. Emiatt viszont Romi miatt volt lelkifurdim, de ha letettem Toncsit, sírt szegénykém. Kép Holnapra biztosan jobban lesz! Kép

Zafi: boldog születésnapot!!! Kép Kép Kép

Heni: irigy-irigy a sok gyümölcsfáért! Ugyan nálunk is vannak, meg a telken is, de apa egyáltalán nem értékeli őket. Kép

Mindenkinek, aki fotózott, annak köszönöm szépen! Szerintem jók lettek a képek. Kép

Rebi: szegénykém. Kép Szerintem Zsuzsi mindent leírt, többet nem igazán tudok hozzátenni, legfeljebb depiűzőket küldök neked: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

Cory: örülök, hogy múlófélben van a depid. Kép Engem is csak a kimozdulások tartanak soksor életben, bár a sok öltöztetésből már most elegem van. Pont azt számoltam, hogy amikor megyek velük Manó-muzsikára, hosszabb az öltözés-vetkőzés, mint maga a program. Negyed óra az öltöztetés + 5 perc a vetkőztetés = 20 perc, ez ugye itthon is és hazafelé indulva is az 40 perc, a Manó-muzsika pedig 30 perc. Kép De még birom. Kép
Kézimunka: én egyszer letettem az ölembe egy kis terítőt, elkezdtem hímezni, és amikor befejeztem az aznapi adagot, fel akartam emelni, de jött vele a nadrágom is, mert hozzávarrtam. Kép

Norci: a BKV utazóközönségéhez nem találok szavakat. Kép Valószínűleg én is sírtam volna. Kép
Kérdezted a páromat: ő 20 évig dolgozott a TV-nél mint gyártásvezető (ez szervezés + pénzügy). Aztán amikor váltani kényszerült, akkor a számítástechnika, ezen belül a weblapok és a multimédia felé ment el (felsőfokú szaktanfolyam), de mivel munkát szerezni nem sokat tudott, így elhelyezkedett egy multicégnél vevőszolgálatosnak. Kép

BMárti: bilizés: nálunk még nem aktuális, illetve talán mostanában... Nemrég még nem tudta megkülönböztetni Romi, hogy honnan jön a pisi és honnan a kaki, és ha megkérdeztem, hogy hol pisil a maci, hosszan gondolkozás után rámutatott a maci lengőbordájára. Kép
De pár napja (miután rendszeresen a fürdőkádban pisilt, tehát láttuk a folyamatot), már szól időnként, hogy pisi, és akkor ha azonnal megfogom a pelust, még meleg. Kép
Anyukám mesélt nemrég egy olyan trükköt, hogy ismerőséék (amikor a kislányuk nem látta) tettek vizet a bilibe és ráültették a macit, majd szóltak neki, hogy nézze meg gyorsan, a maci már a bilibe pisil. Nem tudom, mennyi idős volt a kislány, de annyira hatásos volt, hogy azóta nem kell neki a pelus.

Még egy gondolat a televíziózáshoz: barátnőméknek alaposan megromlott a házasságuk. Tipikus elhidegülés volt: nem volt rossz kapcsolata a férjével, mert szinte már egyáltalán nem volt kapcsolatuk. Fáradtak voltak, kedvetlenek, ingerlékenyek és nem figyeltek már egymásra. Kép Ekkor elromlott a tévéjük, és a családi életük nagyon megváltozott jó irányba. És ki is dobták a tévét és egyelőre nem is vesznek újat. Azóta minden estét együtt töltenek és a barátnőm szerint a csaladi hangulatuk kimondhatatlanul jobb így (2 gyerekük van).

Örülök, hogy a talin többeknek ízlett a hidegtál, bár olyan sok nem fogyott belőle... Kép
A receptek: a kolbásszal töltött husi sokkal egyszerűbb, mint ahogy kinéz. Kép Sertéskaraj kell hozzá, olyan hosszú, vékony típusú (tehát nem duci). A csont is legyen rajta, mert különben annyira nagyon picire össze tud sülni a husi, hogy alig marad valami a kolbász körül. Bátran el lehet mondani a hestesnek, hogy mihez kell, így segít választani és arra is meg lehet kérni, hogy fúrjon bele egy alagutat.
Kell még hozzá egy szál kolbász, amit otthon lefagyasztunk. A keményre fagyott kolbászt így nagyon könnyű lesz beledugni a karajba. Kívülről pedig sóval, borssal és őrölt köménnyel szoktuk bedörzsölni. Sütőzacskóban érdemes megsütni, hogy benne maradjanak az ízek-aromák. Ha kihűlt, le kell vágni róla a csontot (óvatosan, mert szétesik a puha husi!), és már szeletelhető is.

A sonkatekercs sem sokkal bonyolultabb. Hogy milyen sonkát válasszunk hozzá? A "típusát" elfelejtettem, de az a lényeg, hogy aránylag nagy legyen (hogy lehessen mit tekerni), létezik egy olyan kb. 8x15 cm-es, téglalap alakú fajta. Arra kell még vigyázni, hogy ne törjön, amikor tekerjük, tehát ne olyan fajtát válasszunk, amiben olyan szépen látszik a husi (mint pl. a főtt-füstölt tarjában), hanem inkább olyan párizsi-állagú legyen. De a hentes ezt is ki tudja nekünk választani.
A tormakrém úgy indul, hogy készítek egy besamel- (fehér) mártást. 5 deka vajon megpirítok 5 deka lisztet, és ha kifehéredett, akkor jön hozzá 5 dl tej. (Vigyázat, nagyon könnyen csomósodik!) Ez eddig egy se íze - se bűze alapmártás. Ha kihűlt, keverek hozzá ecetes, reszelt tormát. Értelemszerűen a besamel sokat "elvesz" a torma ízéből, tehát olyat érdemes venni, aminek eléggé intenzív tormaíze van. Általában a sonka elejére teszek egy csíkot a tormakrémből, és feltekerem.

Heni: a kakaós süti egy nagyon egyszerű kavart tészta: 12 dkg zsír, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 dkg kakaó, fél cs. sütőpor (én beletettem egy egészet, azért nőtt meg és repedezett meg olyan csúnyára), 1 cs. vaníliáscukor, 3 dl tej, 2 tojás. Anyukám diódarabkákat szokott beleszórni, és viszont úgy szeretem, ha kihűlés után vízszintesen félbevágom és lekvárral megkenem.

Ha már itt tartunk: én mindig szerettem, ha valaki leírta az aznapi menüt, most én is megteszem: karfiolleves, egybesült fasírt (tojással a közepén) krumplipürével.
A napokban lesz disznótoros (sült hurka és kolbász), és valami tartalmasabb levessel túrógombóc (Norci receptjét találtam a "Könnyű és gyors ételek..." topicban, és mindig elfelejtem mondani Norci, hogy nagyon bejött nekünk is). Kép)

Zafi: holnap felhívhatlak de. Romola játékai miatt?

Megyek már aludni, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Zafi,
boldog szülinapo! Kép

Norci,
hazavinni is bajos lenne a vonattal, úgyhogy nincs gond! Kép

Nyuszimanó, Márti
nem tudtam, csak tegnap jött az ihlet. Anyu megkérdezte, hogy ha Andris vidékezik miért nemmagyünk haza? Én meg végiggondoltam, sokminden lesz, anyu és anyósom szülinapja, lesz egy lánybúcsú és évek óta nem buliztam Kép, szóval megérné. Hát így történt, hogy tegnap kitaláltuk, Andris megvette a vonatjegyet és holnapután megyünk haza! Kép

linato,
az nem jó, ha drnénik találnak vmit, bár általában vaklárma. De jó, hogyilyen alapos a drnénitek. A mienk is az volt, csak nyugdíjbament. Kép

Na megyek takarítás hegyek várnak, be kell kapcsolnom a turbó üzemmódot! Kép

Norci, majd küldök telefonszámot, ha megtudom Apától, OK? KépKépKép
Solya
Edit,
ti is haza? nem Németo.? Most nemértem. Kép

Zafi,
szombaton megyünk és 12-én jövünk vissza. (ez szerda asszem.)
solya

Rebi!
Bocsi, de a neked címzett pá sorban óriásit bakiztam, mivel pont Zsuzsi tanácsával példálóztam, valahogy Dorkát írtam Csengus helyettKép még1x bocs, de már nem tudtam javítaniKép Pedig pont előtte néztem meg az albumotokat, azt amelyikben kb havonta van kép Csengusról... Szóval nem tudom mi lehetettKépKép
Azóta jobban vagy?

most megyek, mert Petra a karomban és Márti-módra fél kézzel gépelek..
Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!
Este amikor lefeküdtem,azt hittem már senki nem fog írni.Erre reggel bekapcsolom a gépet és csodát látok.Tegnap senki nem aludt éjszaka?Kép

Bogancsi!Megromlott?Még jó,hogy így odafigyelnek.Mi meg csak szadizzuk a gyerekeket vérvétel meg vizeletvizsgálat stb.fölöslegesen?Kép

Szila!HangaKépA meztelenül rohangálás valahonnan ismerős.Persze az éhes,szomjas és társai is lefekvés után.Néha én is úgy érzem teljesen "palira"vesznek a gyerekeim.Kép

Éva!Lassan nyithatsz egy autó szalont ilyen ismeretekkel.Moszkváig?Akkor már nagyon fitti lehetsz!Kép

Zsuzsi!Köszönöm szépen!Nagyon jókat találtam.Kép
A sóskához én apró kockára vágott párizsit szoktam adni vagy bélszínrolót.

Andysj!Azért értelek ám!KépFatus nagyon szép "nagy"kislány.Látszik a képen mennyire boldog.

Laura!A hidegtálból bizti több fogyott volna,ha mi is ott vagyunk...Majd legközelebb.Kép

Solya!Ez a helyettes dokinéni volt.De tényleg jobb utána járni és megelőzni a bajt.Bár remélem tényleg csak vaklárma.Szuper,hogy jöttök haza és jó lenne talizni veletek is.Kép

Dzsili!Remélem Napocs jobban van!Azért millió gyógyipuszi neki.Kép
linato

Sziasztok!

ÉvaIII: mitől lett ilyen? Ez rémes! Kitartás KépKép

Zsuzsi: jobbulást nektek!

Itt szakad az eső. Nem tudom, figyeltétek-e, de mindig csütörtökön esik. Nekem azért tűnt fel, mert ekkor van nálunk gyermek ortopedia rendelés. 2 hete esett, nem mentünk, múlthét ünnep, most esik. De ma már muszáj elmennünk.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Vagyok ám, csak lusta malacka. Mindent elolvasok, aztán nem írok semmit.

Néztem én is a tali képeket, és facsargott a szívem, olyen jó lehetett!

Luca náthája nam nőtt igazán nagyra (biztos a sok gyógyKép-tól), mostmár csak reggel kell pucoválni az orrát - iszonyú száraz nálunk a levegő.
Kint van az összes szemfogcsücsök - a nyáladzás viszont nem csitult.
Legújabb tudománya a cica-játék. Odajön hozzám, és mondja, hogy cica, miaú-miaú. Akkor nekem oda kell tartanom a tenyerem a szájához, és Luca-cica kilefetyeli belőle a tejecskét.KépKép
Réka 3. lett az iskolájukban rendezett matek-versenyen

Zafi! Boldog szülinapot! Jó varrogatást!KépKépKépKép

Bilizgető gyerkőcöknek óriás-gratula!KépKépKép
Balu és a székláb esete nagyon tetszettKépKépKép

Rebi! küldök sok Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép-ot!

Zsuzsi! GyógyKépKépKépok nektek! Ha már úgyis aloéztok, a kék-zöld foltokra (meg anya fájós térdére-csuklójára) nagyon jó a kék krém, a horzsolásokra-karmolásokra meg a zöld. A torokfájásodra meg a torokra fújt First + fokhagyma-kakukkfű kapszula.
(És persze mindeme dolgokat szívesen szállítjuk is rövid határidővelKépKépKép de ez nem a reklám helyeKépKép)

És ha már szülinap, nincs kedvetek jövő szerdán eljönni engem vígasztalniKép? Ugyanis 1/4 8-kor betöltöm a harmincat! Brühühű!!! És valamiért nem tudom idetenni azt a jó kis sírdogáló fejecskét, amit kinéztem.
Lesz sok pattogatott kukorica, ugyanis pattogtatót kapok szülinapomraKépKépKép

Cory! Mostmár hipp-hopp kimászunk a náthából, és ide is jöhettek, meg mi is oda, meg ha az időjárás kegyes összefuthatunk bármelyik közénk eső játszón.Kép

Borcsa, aki ma túltengKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat!Kép

Norci! Már értelek! Mi eleinte külön rakjuk a tesókat, Rékának saját szobája lesz, a pici meg velünk alszik, amíg nem tud huzamosabb ideig aludni ill. amíg bírjukKép
Munkahelyen én csak a tb-sünkkel beszéltem, ő azt mondta, másnak semmi köze hozzá, pláne, hogy már nem is az a főnököm, aki anno volt, ezt a palit nem is ismerem és valszeg nem is fogok már oda visszamenni dolgozni. Egyébként már a munkatársaim tudják, hogy jön a tesó, mert időnként be szoktam menni Rékával.

Edit! A vicc az, hogy még én sem varrtam sose, de nagyon szeretnék!Kép És tényleg nagyon rendes a férjem, egy rossz szavam nem lehet rá és nem csak ezértKépKépKépKépKépKépKép
A varrógép Brother márkájú, állítólag ez, meg a Singer a legjobb. Sajnos majd csak az új lakásban fogom tudni kipróbálni, mert ehhez hely, idő és főleg nyugalom kell!

Cory! Ez az eső engem is kiakaszt!Kép kellett volna délelőtt vásárolnom, de esőben nem akaródzott, mire elállt, addigra meg már Réka miatt nem lehetett menni, mert képes és elalszik útközben. Mire kialszik, már itt lesz apósom, délután meg jön egy barátnőm és lehet, hogy nem lesz mivel megkínálnom!
Persze azért ortopédiára menni sz@rabb!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Szila!
Köszi, az IKEÁS változat mint Coryéké is bővíthető, azért körül nézek majd az RS honlapján is.

Rebi!
Mindent leírtak már a többiek. Neked is depi űzők Kép Kép Kép

Mindenkinek!
Köszi a bilis gratulákat, bár úgy tűnik egyelőre egyszeri kaland volt.
Lányok milyen nap legyen a tali?

Solya!
Én addig is küldök tel. számot.

Zsuzsi!
Sóskához nálunk a főttkrumpli és a rántotta a menő, pedig én is édesen csinálom. Lehet azt másképp?

Laura!
Jaj szegény párod Kép Eredeti szakmájában esélytelen elhelyezkednie? Amúgy ez a vevőszolgálatos dolog is meglep, hogy ott hogy lehet 8 általánossal v.ki főnök. Általában ahhoz is diplomás embereket keresnek, nem?
A túrógombóc receptem jött be? Örülök, azt én is a netről szerváltam.

Náluk ma spenótos tészta volt. Isteni és én is az említett topicban olvastam.

Cory!
Reggel szakadt az eső és nálunk még áramszünet is volt, aztán meg a netet tartották karban, brr. A civilizáció gyermeke vagyok már nagyon megőrültem, hogy se mikró, se kenyérpirító és még gyertyafény az étkezőben.

Norci
norci

Sziasztok!

Márti! Nahát, hogy öregszik ez a Vilka! Kép Tényleg nem gondoltam volna, hogy már 5 hónapos! Kép

Zafi! Boldog szülinapot kívánunk! Kép

Linato! Én is azt hittem, hogy ráérünk még a bilizéssel, de ha egyszer Lacika követeli, már csak nem mondom neki, hogy egy frászt, kicsi vagy még hozzá, pisilj csak be szépen a pelekádba. Kép

Szila! Ez a hülyének nézés dolog ismerősen hangzik. Kép Ma délelőtt hatszor kísértünk ki 2-2 csepp pisit a WC-re, utána hetedszerre (perceken belül) akkorát pössentett az én Drága Kisfiam a szőnyeg közepére, hogy öröm vol nézni. Kép Kicsinek én voltam olyan, hogy amint párnát ért a fejem, máris éhes vagy szomjas voltam, pisilnem vagy kakilnom kellett, és újra előről. Szegény Anyám... Kép Amikor közölte, hogy most már semmilyen ürüggyel sem enged felkelni, akkor azt válaszoltam, hogy jó, de akkor legalább jöjjön ide megszidni... KépKépKép

Edit! Boldog másfél évest Rikinek! Kép Gratula a WC-be pisiléshez, nem akármi másfél évesen! Kép Lacika se beszél még szinte semmit, azért nem is gondoltam eddig a bilizésre, pedig milyen szépen el tudják mutogatni, hogy mit akarnak, ugye? Kép

Laura! Nahát, már Toncsi is elmúlt 4 hónapos! Kép Ezek a fránya védőoltások. Kép Hogy utáltam őket. Kép
Nadrághoz varrt terítő KépKépKép
Szegény Párod. A vevőszolgálat jó kis hely lehet 8 osztályos főnök nélkül is. Kép Nekem telefonos ügyfélszolgálaton sikerült elhelyezkednem, amikor Bp.re költöztem, de az is tiszta horror volt. Az emberek többsége azt hiszi, az ügyfél- vagy vevőszolgálat azért van, hogy az ott dolgozókkal lehet üvöltözni, ha elégedetlen vagy a céggel, akit képviselnek. Sajnos nálunk a főnököm is így gondolta. Kép Nem véletlen, hogy nem hiányzik nagyon a munkahelyem... Kép
Azon nem is csodálkozok, hogy a TV a házas felek közé tud állni. Mi csak delejíziónak hívjuk. Valami döbbenetes a hatása. Laci hazajön, és ha megy a TV, akkor egy mondatot nem tud végigmondani, mert bármilyen baromság megy is benne, nem bír nem figyelni rá. Olyankor szoktam én nyomatékosan kikapcsolni a TV-t. Kép Próbálok napközben is leszokni róla, mert ha ilyen pocsék idők lesznek, egyre többet leszünk itthon, és nem lesz így jó, hogy Lacika követeli, hogy mindig legyen bekapcsolva. Ma délelőtt Dzsungel Könyvét hallgattunk, imádta, különösen a farkasokkal vonyítani tetszett neki. Kép
Én kedden zöldborsó főzeléket csináltam rántott husival, tegnap székelykáposztát, és ma este milánói makaróni lesz. Ezt én nem rántott szelettel csinálom, hanem darált húsos és gombás raguval, jó paradicsomosan. Hasonló recept, mint amit Heni írt. Holnapra pedig azt tervezem, hogy hazamegyünk, és főzzön az Anyukám! Kép

Cory! Nálunk egész jól elállt az eső a délelőtt közepére. Remélem, nem áztatok meg nagyon. Kép

Borcsa! Nyugi, van élet a 30 után is! Kép Emlékszem, anno én bolondos módon azt vártam, hogy valahogyan megváltozik a világ attól, hogy betöltöm a 30-at, és furán csalódott voltam másnap, amikor ugyan úgy kelt fel a nap, mint előtte, és a világ tudomást se vett róla, hogy BMártinak sorsdöntő szülinapja volt. Kép Remélem nem vettem el a kedved az egésztől!? Kép
Pattogatott kukorica?! nyam-nyam! Hogy én azt mennyire szeretem! Kép Laci viszont a szagát is utálja, még ha moziba mentünk se kaphattam soha, brühühü... Ilyen elnyomás alatt élek! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szegény elnyomott BMárti!
Köszi a biztatást! Jó tett helyébe jót várj! Ha rádtör a kukoricázhatnék, ruccanj át hozzánk. A hév és a 19-es villamos szép komótosan idedöcög veletek.

Nekem a 18. volt ilyen. A 20.-nál nem igazán értem rá magammal foglalkozni, mert 3 hétre rá megszületett Réka.

A tvre én bevezettem a terrort. Megkaparintom a távirányítót, és "már órák óta minket néz!"Kép csatakiáltással kinyomom a szemét.

Menü: zöldséges sajtleves + sült tök. (Ahogy a mennyiségeket nézem, a holnapi menü is ez lesz.) Előtte gulyásleves + túrógombóc volt.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Tegnap este eltűnt egy hosszú hozzászólásom Kép Nem tudom, mit csinálhatam rosszul?

Ma kishíján felgyújtottam a lakást egy marék zöldborsó megfőzésekor Kép Szörnyű sűrű füst lett mindenhol, most pedig minden ajtó-ablak tárva-nyitva - de a kinti idő sem szebb, mint a benti füst KépKépKép

Zafi! Látom, rámozdultunk néhányan a varrásra! Kép

Laura! Vilka még nem kapta meg a 4 hónapost, talán jövő héten. Nagyon messze van a rendelő és hülye időpontokban az egészséges rendelés, úgyhogy sosem tudom Ármint kire hagyni, és magammal vinni sem. nem tudom, mások ezt hogyan oldják meg,

idevettem vilkát magamhoz, úgyhogy mostantól no nagybetűk, írásjelek, csak amit egy kézzel is elérek

Borcsa! Rékának gratula a matekhoz! lucának pedig a macsekhoz, mármint a játékhoz! nekünk is vannak hasonló magánjátékaink és meséink, nagyon szeretem őket! a 30-ért én csak irígykedni tudok, pláne, hogymost még csak huszon...!

ármin mai szösszenete
kérdezem ármin, mit kérsz ma ebédre
ő a báránykamesét!
de mit kérsz enni, husit, répát, rizst, valami ételt
akkor a banánmesét!

most fürödtem - amúgy sem kapkodtam el nagyon - de ettől a füsttől olyan szagom van, mint egy ősasszonynak

jaaa! ármin elérte a lakás legalacsonyabb kilincsét, tud ajtót nyitni-csukni, de nem elégszik meg vele, a többihez nyújtózkodik épp - hogy mi lesz itt, ha sikerülÍ??????

márti++
márti

Marti!Tegnap este én se lattam egy hsz-odat és ma megjelent.Irtal benne nekem is és ma csodalkoztam,hogy vajon nem vettem észre???De biztos nem volt ott.

Edit
edith16

Sziasztok!

Borcsa! Köszi a meghívást, egyszer a szavadon fogunk, és kizabálunk minden kukoricádból! Kép Tetszik a "már órák óta minket néz!" szöveg. Kép
A zöldséges sajtleves nagyon ígéretesen hangzik... Nyami... Receptet léci!!!! Kép

Márti! Zöldborsó Kép Kinti idő KépKépKép
Kilincs elérésről mesélhetnék... Kép ... de most inkább elmegyek a fogorvoshoz... szegény én... KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Borcsa: mi szivesen mennénk hozzátok Kép Pattogtatóm nekem is van (a 24-dikre kaptam Kép), imádom Kép

Márti: téged se irigyellek! Nálunk is minden rendelés Balu alvásiidejében van, ráadásul két gyerekkel a 40 fokos rendelőbe menni nem vagyok hajlazndó. Ma anyukám vigyázott Balura, az oltásokkor a fickóm lesz itthon (addigra megint a közelben fog dolgozni, és nálunk előjegyzés van, tehát időpontra megyünk, és azt szerencsére tartják is).
Balu minden vendégre rányitja a wc-t, ha nem vagyunk elég figyelmesek. Tök ciki!

Csípőszűrés: minden oké Zsomával Kép Igaz először a hülye dokinő leüvöltött, hogy miért ilyen kis súllyal született Zsoma. Ahhoz lusta volt, hogy a kiskönyvben lapozzon egyet, mert akkor 1. látta volna a súlyát és nem kell megkérdezni, 2. látja, hogy ahhoz képest, hogy a 33. héten született, nem is volt kicsi.

cory

cory
Budapest

Bmárti!
Zöldséges sajtleves: előkelő név arra az egyszerű trükkre, hogy az ember kockalevesbe aprít egy csomó zöldséget+némi extra fűszert (Mi most hagyma+fokhagyma+babérlevél kombinációt) és ha az egész megfőtt feldobja némi natúr medve vagy egyéb krémsajttal.

cory: gyertek csak! ZsomaKépKép Dokinő Kép brrr!

Márti! FüstKépKép A múltkorában rizzsel és a vadiúj rozsdamentes fazekammal játszottam hasonlót. Szabályosan beleégett pár rizsszem az oldalába, azóta csak tojásfőzésre jó.
Árminnak a kilincseléshez gratula KépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Csak beugrok, profilomban látható, hogyan eszi Dorka a pudingot.
Sziasztok: zsuzsiék
zsu26

Borcsa! Nekem is a majdnem új rozsdamentesem vált a tűz martalékává Kép Egyelőre az elszenesedett borsószemek elválaszthatatlannak tűnnek a fazekacskától Kép És még mindig füst és füst mindenütt, beleértve magunkat is Kép A teljes korábbi (gyerekmentes) életemben nem tettem tönkre annyi edényt, mint az elmúlt két és fél évben (terhességgel számolva Kép): szétégetem, összetöröm, kicsorbítom, lassan le kell cserélni a teljes konyhát Kép Vagy a teljes engem Kép

ZSuzsi! Úgy látom, szereti Dorka a pudingot Kép

Cory! Húúú, az ilyen dokiknak úgy belelépnék a szájába! Kép Ma nagyon agresszív vagyok Kép Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Zafi
Akkor így utólag BOLDOG SZÜLINAPOT! KépKépKépKépKépKépKépKép

Köszi mindenkinek a depiűzőt... A "szakdogát" ma sikerült is leadni, nem kell holnap sorban állni. A Copy General jó ötlet volt, köszi, pár óra alatt megvolt Kép Most már "csak" azért kell drukkolni, hogy bele ne nézzen valaki a tanáron kívül, mert akkor naaaaaagy meglepetés fogja érni... kb. az első 11 oldal szalonképes Kép A kinyomtatás sem volt semmi.... bent épp sztrájkolt a nyomtató... úgyhogy este 8-kor elmentünk nyomtatót venni... fél11-re visszaértünk, kinyomtatuk... Szegény CSengus éjfélkor került ágyba... de utána hősiesen aludt fél10-ig Kép Bent a melóhelyen viszont értek meglepetések, de úgyis éreztem, hogy valami van, mert amikor bent jártam mostanában, a két kedves kollega mindig susmutolt, és ahogy odaértem, elhallgattak. Már a főnökömnek is sok volt, amit csináltak, úgyhogy most mellém állt... hehehe... Kép Számon kérték tőle, hogy miért kivételezik velem, meg én most hogyhogy nem jártam be dolgozni, meg honnan van ennyi szabim... Aztán főnök felvilágosította őket, hogy egyrészt volt 50 napom, meg +10 nap a szakdogára... és ha még megtudják, hogy minden többi vizsgára jár még 4-4 nap, akkor "kedveskollégát" remélem megüti a guta. A lényeg az, hogy nem bírja elviselni, hogy neki bizony mennie kell, mivel csak helyettes Kép Próbálna kifúrni, dehát ez sehogy sem sikerül neki Kép Tudom, hogy ez gonoszság, de engem ez a tény boldoggá tesz, sőt erőt ad... és anno még én ajánlottam a főnöknek ezt a barmot... De hogy végképp ne tudjon belekötni semmibe, nekem az egészre (mikor/mennyit járok be dolgozni, milyen munkakört végzek, és mit nem) ... szóval dékáni engedélyt fogok kérni ... akkor aztán végképp puffoghatnak... Így akkor is védve vagyok, ha esetleg a főnök megint ellenem fordulna. Szóval hétfőtől újra munka, de maga a főnök mondta, hogy tanuljak ... a többiek úgyis csak azt fogják árgus szemmel nézni, meg számolni, hogy mennyit vagyok bent... Hát majd nézhetik... A végén még a szabadnapomat is megkapom... Kép Az is jó, hogy a kölcsönzés környékére csak azért kell mennem, mert ahhoz az ajtóhoz van kulcsom... de nem lesz több polctekergetés Kép Viszont változatlanul nem lesz külön asztalom, meg gépem... és betenni sem lesz hova... De az egyiküknek külön van a számítógépasztala meg az íróasztala, és két helyen még ő sem tud ülni egyszerre...

Többen ajánlottátok, hogy csak azt csináljam, amit feltétlenül szükséges... sajna ez minden az... (lett volna még egy 200 órás szkmai gyakorlat muzeológián, de tudtam, hogy az nem férne bele, úgyhogy emiatt nem iratkoztam be...) Nincs "majd a következő félévben államvizsga meg nyelvvizsga", mert vagy most csinálom meg, vagy soha, nem kaptam tovább halasztást... A munka is a kötelező kategória most... nincs miből szelektálni...
ja... most jutott eszembe (kár, hogy csak most), hogy akár meg is csinálhattam volna a szakmai gyakorlatot, mivel arra is jár a munkaidőkedvezmény, tehát nem azon felül kellett volna ledolgozni a munkaidőm... Most már mindegy... jól jön majd az 2 gyerek mellett KépKép

Azt is sejtettem, sőt tudtam, hogy a többedik gyerekre már nincs úgy idő, mint anno az elsőnél... de hogy ez most ennyire így van, azért kiborít... Kép Mert a kevés idő, és a napokig semmi közt is különbség van... Sokszor még este sincs Rá időm, mert bealszom az altatásba...

BMárti
Sajna ez a sok szabi sem elég, hogy ne kelljen bejárnom... Az ideiből úgy kell takaréskoskodnom, hogy lehetőleg ne kelljen egyáltalán bemennem, mert nagy pocakkal vidékről nem lesz majd leányálom, főleg télen... Ott is főleg a hazajutás lenne húzós, mert reggel még bejönnék Apóssal, de utána macera lenne hazaérni altatásra busszal... (a buszmegálló nincs túl közel)

Szegény konyhabalesetesek Kép Nálunk azért nem történt ilyen, mert nem sűrűn főzök...Kép

Henke
Igen, lektorátusi lesz, meg alapfok... de amióta van írásbeli, 0 tudással nem lehet menni Kép .. és most kb. ott tartok... Most nem találom, amit írtál... Szóval Te is orosz alapot csináltál? Már az írásbelis módon? Tudsz valamit mondani, hogy milyen az írásbeli, meg szóbelin miket kérdeznek kb.? Az időpont már megvan... nov. 21-én írásbeli... jujjjjj...
Csengével a pocakban anno 2 hét alatt készültem fel a latinra... akkor még ment... de most nem tudom megoldani az éjszakázást, meg a nap közben folyamatosan tanulást... Kép .. már nem bírom Kép

Nyuszimanó
Semmi baj Kép Tudtam, hogy nem direkt volt a névelírás ... emiatt aztán tényleg ne izgasd magad... Kép

Cory
valahogy én is megpróbálom megoldani, hogy eljussunk hozzátok ... amíg van Belvárosi támaszpont, nem is tűnik kivitelezhetetlennek... Kép

.. holnap engedélyezek magamnak egy kis pihit (egy kis orosztanulással fűszerezve Kép) ... Rám fog férni (mind a kettő) .. Kép

Csenge elképesztő módon belelendült a dumálásba... szó szerint ahogy kinyitja a szemét, elkezdi, és amíg el nem alszik, folyamatosan csicsereg... meg álmában is .. Kép
Szobatisztaság kérdésében mi sem állunk ám jó (hallod BMÁRTI!!!! Kép) Erőltetni nem akarok semmit, meg most nem is lenne értelme... Nálunk most hideg van ahhoz a fürdőszobában, hogy a WC-t használja, a bilizést szívem szerint kihagynám... Anyáéknál van WC-szűkítő... fürdés előtt elüldögél rajta, ő is kitörli a fenekét (produktum csak véletlenül szokott lenni Kép).. aztán mint aki jól végezte dolgát, tovább száguldozik... Kép Kistesó előtt nem is szorgalmazom .. ott meg majd lesz meleg fürdőszoba meg wc, meg lesz hely... ha nem akarja a pelust, majd leszokik róla...

Beja
A ruhák nagyon szupik!!! Csenge nagyon édi volt... amikor kipakoltunk, akkor egyenként felkapta "nagyon szép, nagyon-nagyon szép" felkiálltásokkal Kép aztán külön szedtük a "tesóét"... KépKép

ja... van a pici baba a pocakomban... meg van a tesó... de kikéri magának, hogy ezek ugyanaz a személy .. Kép

.. kisregényt befejezem.... Kép talán ma sikerül emberi időben hazaérni Kép

üdv mindenkinek
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Borcsa, mi is szeressük a pattogatott kukoricsát. Kép

Rebi,
annyira jó volt látni, hogy nem Kép, hanem Kép hegyek és még Kép is volt!

Zsuzsi,
már elnézést, de szerintem a puding eszi Dorkát! Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Zafi!Juj,de titokzatos voltal ezzel a "...és nem csak ezért"-tel.KépRégebben a volt baratom anyukajatol megtanulhattam volna varrni.O bedolgozik egy fehérnemus cégnek.De akkor még fiatalka voltam,nem sok indittatasom volt ezirant.Meg aztan,ha naluk voltam jobb dolgom is volt,mint varrni tanulni.KépKépKicsit azért se volt kedvem,mert o ezzel tartotta el a csaladjat(apuka leszazalékolva)és szo szerint reggeltol estig varrt.Szornyu volt latni,hogy kinlodott.Fajt a valla,nyaka,hata.Még apuka is besegitett,hogy tobbet keressenek.
Persze hobbibol teljesen mas és én is nagyon vagyom egy varrogépre!!KépKépKépKép

Borcsa!Pattogatott kukorica????Imaaadom!!Alig varom,hogy moziba mehessek és tomhessem magamba a kukoricat!KépKépHogy hozzad eljutok,azt nem igérem,mert akkor még csak épphogy otthon leszunk.Kép

Rebi!Csenge nagyon édes lehet,ahogy dumcsizik.Kép"Kedveskolléga" menjen a sunyiba!

Zsuzsi!Hogy vagy?Dorka aranyos a pudingos arcocskajaval.KépAz elozo kép nekem annyira,de annyira tetszett!KépKép

Cory!Tok jo,hogy rendben van Zsoma!KépA dokino kicsit szétszort.

Marti!Zoldborso!KépJaj!Vigyazz magatokra!!

Solya!Mi tényleg haza!!KépCsak nem el vagy havazva egy kicsit??KépKépHat ti sem viszitek tulzasba.Két hét se?

Andysj!Tényleg vigyazz mit eszel.Képzeld,ma csinaltam jo kis levest.Ettem is belole,de megint jol felpuffadtam és kicsit gorcsoltem is.Nana,mert van benne karfiol.Pedig ugy szeretem!KépMondtam a paromnak,hogy készuljon fel,mert neki kell megennie az osszeset.Kép
Fatus nagyon csini a fényképen!Kép

BMarti!Koszonjuk a gratulat a wc-zésre(ma megint ra akart ulniKép)és a koszontést!Kép

Laura!Szegény Toncsi baba.KépRemélem holnapra mar nem fogja érezni!

GOrsi!Elfelejtettem irni,hogy tok jok lettek a te képeid is.KépKép

Dzsili!Hogy van Napsi?

Jaj,nem tudom,tudok e még jonni irni(olvasni még tuti olvasokKép),ugyhogy elkoszonok!Az otthoni viszontlatasra!Kép
Mindenki vigyazzon magara és nem am betegeskedni!!Kép

Pussz!
Edit
edith16

Sziasztok!

Solya!
Jo utat nektek!

Cory!
DokinoKép

Borcsa!
Gratula Rekanak a 3. helyezeshez!Kép

Marti!
Fust Kép
Tetszett Armin szosszenete Kép
Nalunk sajna Madike mar eleri az osszes kilincset. Nincs mar elotte akadaly. Kép

Zsuzsi!
Nagyon aranyos a pudingevo Dorka! Kép

Rebi!
Az nagyon jo, hogy vegre a fonokod melled allt Kép
Csenge Kép hogy nonek a gyerekek!

Edit!
Jo utat! Vigyazzatok magatokra!

Na ma mi is belekezdtunk a bilizesbe. Eddig nem akart raulni, wc szukitot hasznaltunk. De azon csak uldogelt. Ma ezert elmentem es vettem neki egy uj bilit. Most mar kiabalja, hogy bini (= bili), sot nagy boldogan ul rajta, de bele meg nem pisil. Pedig mutatja, hogy pisi, kaka kell a bilibe. Pl. a konyhaba kihozta a bilit meg foztem, uldogelt rajta, majd tologatta, egyszer csak megallt es pont a bili melle pisilt. Kép Sebaj, utana segitett feltorolni Kép

Dzsili!
Hogy vagytok? gyogyKépKépKép-ok mennek.

Delelott tizenegyre megyek az orvoshoz, el kell tavolitani ket anyajegyemet. Kép Tul nagyra nottek es az orvosom jobbnak latja eltavolitani oket.

Meg egy kerdes, ti adtok a gyerekeknek fluoridot? Es ha igen, milyen mennyisegben?
Anno a Fatusnal mi adtunk, de elfelejtettem hogy mennyit.

Fozes: tegnap husleves, tejszines, gombas csirkemell rizzsel, ma pulykas-sajtos tortellini.

Andysj
andysj

Edit,
mikor jöttök? És Ti végleg? Vagy előbb apátok megterremti a fészket itten?

Andysj,
köszi és nema dok nekik. Fel sem merült. Kéne?

Szurkolok, hogy ne fájjon, de nem vészes, hidd el! Már ebben is volt részem! Kép
solya

Sziasztok!

cory: micsoda idióta az a doktornő Kép

Márti: én is szoktam odaégetni mindenfélét. Azt szoktam mondani, nem baj, fő, hogy a ház megmaradt Kép

Rebi: gratula a leadáshoz Kép Bejárás ... majd meglátod ... én már tudom, mit jelent nap mint nap bejárni a gyerekekkel. Még ha kocsival is...

Zsuzsi: Dorka és a puding Kép

Edit: nálunk karfiol be se teheti a lábát a házba Kép

Solya: jó utat !!!

Andysj: ugye már jól vagy???

Dzsili: és ti?

Tominak nagyon jót tesz a bölcsi Kép Olyan vidám volt egész este és jól is aludt éjjel. Igaz, azt mondták, hogy reggel verekedett egy bizonyos Dzsesszikával Kép De nem volt komoly. Látjátok? Már udvarol a fiam Kép Kép Kép

na, megyek, mert meló van Kép bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Andysj!Koszonjuk!KépAnyajegyKép

Solya!Nem jelenik meg,amit neked irok,vagy én nem vagyok egyertelmu??KépEgyutt megyunk haza kocsival és aztan 3 hét mulva egyutt tavozunk Dusseldorfba.Emlékszel?Még beszéltunk is rola,hogy esetleg osszefutunk féluton.KépKép

Bogancsi!Az egész csalad érzékeny ra?Kép

Edit
edith16

Edit,
az zavart meg, hogy azt írtad: 2tényleg haza"! KépKépKép Bocsi, tiszta dilis vagyok az utazáds miatt! meg azt hittem, hogy változott a program és mégsem mentek Düsseldorfba. Csak én nem tudok róla, mert nem mindig tudok mindent elolvasni. Kép
Lejött a fiatal művész első komolyabb munkája a hűtőről? Kép
solya

Sziasztok!

Csak gyorsan lejelentkezekKép, délután utazunk haza anyuhoz, nem lesz egy vidám hétvége!Kép

Bátyám visz minket (apa nem jön) és az Árpád-hídnál randizunk. Addig babakocsi nélkül fogunk elBKV-zni! Kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni Réka, ha ügyi lesz, akkor lassan bevezetjük.

Voltam ma újból EKG-n és minden rendben. Kép Múltkor valami bezavarhatott, azért lett rossz, de a doki szerint terheseknél ez elő szokott fordulni, lehet sokat mocorgott a babaKép
Viszont magas a koleszterin szintem...

Lecseréltem a profil képet, Réka ül a habtapi várbanKép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Most csak nagyon össze-vissza leszek:

Edit,
Hanga jól van, kösziKép, már nem beteg.

Rebi,
tényleg jó látni a sok Kép-t meg Kép-t.Kép

Zafi,
Hangának is pont olyan bevásárlókocsija van, mint RékánakKép.

Zsuzsi,
aranyos Dorka a pudinggalKép.

Ja, és nálunk sajna nincs ez a KinderKanal, úgyhogy nem tudunk ott TAbit nézni, a sz.gépen meglevők meg már elég unalmasak. NekemKép.

Én ma töltött káposztát csinálok. Elég lesz holnapra isKép.

Szila
szila

Szila,
mi felvettünk egy kazettányi Teletubbiet. Ha gondolod, elviszem és vegyétek át, ha tudjátok.
solya

Szila!
A BBC Prime-on is van. (Mondjuk nekünk sincs egyik se)

Edit!
Jó utat, és jöhettek kukoricázni máskor isKép.

Zafi!
VárúrhölgyKépKépKép EKG Hurrá-hurrá!Kép

Zsu!
Pudingos DorkaKépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Cory!Kisütött a nap.KépAzért remélem jövő csütörtökön nem fog megint esni.Doki néni.Kép

Borcsa!Cicajáték édi nagyon.Te milyen fiatal vagy,nem ér.Kép

B.Márti!Én sem úgy gondoltam,hogy tiltsd el a bilitől.KépKukorica ügyben pedig ne hagyd magad./Isteni illata van./FogorvosKép

Zsuzsi!Dorka meg a pudling nagyon cuki.Kép

Rebi!Jó pihenést és oroszozást mára.Azért inkább az elsőt.Kép

Márti!ZölborsóKépApósom a kutyának főzött csontokat égette el amikor ideköltöztünk.Éjszaka iszonyú füst szagra ébredtünk.Kb.3 hét alatt szellőzött ki.A Miléna akkor 4 hónapops volt és kereszthuzatot kellett csinálni a lakásban.Hiába takartam be és öltöztettem fel az éjszaka közepén,mégis megfázott.
Amikor megszületett Mimi,én nagyon feledékeny voltam.Felraktam a cumikat kifőzni és azzal a lendülettel elfelejtkeztem róluk.Mire észbe kaptam az összes elolvadt illetve megéget.Kb.6 cumisüveg.Sírva hívtam fel apát,hogy nem tudom megetetni a gyereket,mert nincs miből.Sajna Miléna tápos csirke volt.Kép

Zafi!Nekem is csak pár hónapja van varrógépem,így én sem vagyok még nagymenő a témában.Pedig szeretnék.KépA kialszik az nagyon tetszett!Rékának a habtapiban igen jó a kedve.Kép

Nálunk karfiol leves van és rántott pulykacici,krumplipürével.

Solya!Nagyon drágák a lurkóid.Már tegnap is akartam írni.Kép

Ma megjártuk az IKEÁ-t és nagggyon jó volt!Nagykislány a játszóban szórakozott barátosnőjével,mi pedig vásárolgattunk ezt-azt.Kép
linato

Sziasztok!

linato: mi vasárnap megyünk az IKEÁba Kép Már nagyon várom Kép

Norci: át tudod küldeni a képet, ami Zsomáról készült?

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Akkor most lesz tali?Csak csendesen érdeklődöm.

Dzsili!Jobban van Napsi?Kép

Cory!Jó vásárlást és kellemes kikapcsolódást.Kép

Merre van mindenki?
linato

Linato!
Mondjuk lesz, szerdán és nálunk. Aztán lehet, hogy lesz hétfőn is valahol, én pl. el bírok viselni heti kettőt-hármat is.KépKépKép

Dzsili! Napsinak sok-sok gyógyKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép!
Vmi immunerősítő kúrában nem gondolkodtatok? Aloe evés-ivás, echinácea (vörös kasvirág) kúra v. Broncho-Vaxom (így írják???)?

Cory! Jó ikejjázást!KépKépKép

Luca alszik. Mi lesz itt? Hallottatok vhol bébi-szobabicikliről?Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Talit én is ajánlottam nálunk, de Solyán kívül senki nem lelkesedett Kép PEdig már csak Cory kedvéért s jó lenne ha jönnétek. Igaz Cory? Hétfőn nálunk, szerdán Borcsáéknál?

Cory!
Csak Zsomáról? A Baluról készülteket ne? Persze küldöm, ill ha apa megjön mert nem tom hova töltötte le.

Ma két és fél gyerekezek (fél a pocakban), elég fárasztó, bár unokahugi elég hálás bébiszitter, így én átmentem mosómedvébe Kép

Mi tegnap Kikáztunk, a budaörsiben ki van rakva egy csúzsdás emeletes ágy, alatta a bunker részben építőkockák, no ott jókat lehet játszani, alig tudtam elrángatni Vilit. A kocsiban is azt üvöltözte, hogy "még" "én kérdeztem "mit még?" ő "vissza csúszda utosó ipici"

Rebi!
ÉN is örömmel láttam a sok Kép , no meg hogy a főnököd is átment normálisba. Drukkok, hogy így is maradjon.

Bili ügy-: Vili állva pisilt tegnap a bili mellé saját indíttatásból (apát utánozva), nekem meg nem esett le, hogy tán eg kellene fogni a fütyijét és akkor jó helyre ment volna Kép , de még sose pisiltem fütyivel Kép

Norci
norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?