Új privát üzeneted érkezett!

Rambóka!

Raktam feljebb egy olyat ami tetszik. Szerintem kb. nagyjából ugyanarról beszélünk. Nem kifejezetten bundazsákra gondoltam, hanem ilyesmire.
Rugikból a pamut elég vastag télre is a lakásba? Nálunk nincs meleg télen sem, 20 fok kb., félek kicsit hogy a pamut rugikban fázik majd a baba. Nekem ilyenkor a vastagabb pamut melegítő, hosszú felsővel a kényelmes, abban nem fázok.

Rakok képet. Én látom hogy nagyot nőtt, de a Férjem úúúúúúúúgy :shock: maradt. Ekkorát nőttünk a 16. és a 20. hét között. :D

Kép

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jó reggelt csajok!

Nálunk sosem indul a nap 10 előtt. Az ágyból nem bírok kikelni! :shock: :lol: :lol:

Köszönöm csajok a hszkat szopi ügyben.

Rambóka!
Megjegyezném, hogy utoljára múlt hét hétfőn tornáztam. :oops: Azóta nem, pont a tej miatt! (mivel aludni tudok torna/futás nélkül is! :lol: , lusta dög Kavics :roll: )

És tényleg eszem rendesen! Sőt asszem többet a kelleténél. Szörpi, ásványvíz, cukros üdítők. Minden! Ebédet nem főzök, de hordom a szomszédos kifőzdéből, nagyon fincsi kajájuk van!
Bevágom a nagy cseber levest és másodikot!

Én nem az a tipúsú nő vagyok aki éhezik, :lol: 3 kg maradt rajtam csak (nem az én érdemem, hanem a nemalvásé). Szóval igazából nincs mit fogyni! Majd a hasam és derekam kell vissza"csináljam", de úgy döntöttem, hogy ez baromira ráér! Fontosabb a tej és mégsem megy!

Pont úgy van minden ahogy Norka írta! Szóról szóra. Este nagyobb mennyiséget kell pótoljak, éjszaka csak szopi van, mert akkor tej is van. Ma reggel 7,30kor benyomta a 150et két ciciből. Akkora csend van még mindig! Eszébe nincs sírdogálni.

Monee!
Jót nevettem a fűnyírásos történeteden! Szerezz be egy kecskét. :lol: :lol: Mi tart vissza :?: :lol: :lol: :lol:

Annyira tetszik: 1 hónap, 1 hét, 1 nap :D
Vendég

monee, nálunk a rugi vált be. nekem könnyebb volt a picike babát gombolgatni,mint a naci fel-le rángatni. kb. 4 hónapos koráig rugikban élt :) de este még mindig az a pizsije. és pl. zsu kb. 3 hete kezdett el kitakarózni, azóta hálózsák. bejött.

egyébként norkán, nikin és rajtam kívül még ismerek embert, akivel így bánt a doki...egy cikket megérne. a férjem anno be is ígérte neki :lol: 8)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

ja, kavics. élvezd ki,hogy ilyen sokáig döglődtök az ágyban :)
megváltozik ez még :)
és egyél, igyál. ha abbahagyod a szopit majd egyszer, akkor a felesleges zsírpánák is eltünnek!!!!!!!!!!
rajtam lötyögnek a nacijaim! végre. de még van mit leadni. főleg fentről. érdekes, régen mindig alulról fogyással küszködtem, msot nem...

Kép

dimet

kavicskám tényleg kérdezd meg a tuti szopitanácsadó nő ismerősödet!

sztem ezzel mindenki így van, este mindenkinek kevesebb a teje, nekem is kevesebb volt, mindig. nagyon elfárad az ember már anap végére...és éjszaka termelődik a legtöbb, egyrészt mert pihent vagy, másrészt a prolaktin akkor a legmagasabb és a legtöbb...szóval nem tudok okos tanácsot adni...én is azt tudom, mint csakegy, hogy lehetőség szerint ne növeld a tápi mennyiségét, amert az tovább csökkenti tejet...de este nyugodt szívvel adjál, ha azt látod az a jó.

reggel nem tudnál még fejni egy kicsit, mikor bőség van?

másik ötletem, tényleg ki lehetne várni valahogy legalább a két órát...én is ezt vettem észre, LLL-es tanácsadó is ezt mondta, félóránként nem lehet 100-akat termelni és leszívni egy nőből! :lol: félóránként 50 van benne és kész. akármit csinálsz, ha fejreállsz is.

TÉNYLEG kell egy kis pihi neked is és a mellednek is. mikor Johanna nálam is kezdte játszani ezt a csak 50-et eszem, majd úgyis kapok megint nemsokára játékot, résen voltam (egyszer-egyszer belefér, de nem egész napon át!) akkor megpróbáltam tartani egy nagyobb szünetet, és valami módszerrel kerüld el a sírást, pl. menjetek sétálni, vagy legyen kézben, mondjuk az nem jó mert akkor ciciért üvölt, legyen a fektetőszékében vagy te ismered a fiad, kapcsolj be neki zenét...egyébként nem az a cél, hogy mindig csöndben tartsuk a gyereket! :lol: :lol: :lol: szóval ha sikerült kibírnunk ilyenkor két -három órát, utána hótziher hogy megint 100 felett evett a gyerek. éhesebb volt, jobban nagyobb erővel szívott, pihentebb voltam, mellem nem volt kigyötörve...aztán valahogy így trükközve hátha sikerül visszaállnotok...

de néha vannak olyan napok, akár 3 is egyfolytában, mikor pedig bármit csinálsz semmi nem jó, és cicin lóg egész nap...

mennyit hízik egyébként a fiad mostanában? ha még mindig olyan eszméletlen ütemben, akkor pedig semmi okod az aggódásra!

ha nagyon jól hízik, megpróbálkozhatsz a cumival, mondjuk még várj két hetet, hogy tuti ne rontsa el a szopikáját, de nálunk az volt a megváltás, szép nyugiba kibírta a következő szopiig, én pihent és nyugodt voltam, szépen ment a két-3 óránkénti evés...cumi nélkül Johanna is állandóan rajtam lógott volna, hogya cumi igényét kielégítse.

csakegy külön műfaj, hogy mennyire jól bírja a szopi dolgot, és milyen lazán megoldja, én is laza vagyok, de az nekem nem ment volna, amit ő megcsinált! :lol: :lol:

Vöcsök jelentkezz tényleg!

Norka azért meg kell védjem a SZent Imrét! Ezt soha nem bírom ki szó nélkü! nekem két barátnőm szült itt 3-szor oxitocinnal, hogy gyorsítsák a szülést, sztem ebben a kórházban az a legjob, mindent lehet, a lényeg az történjen amit te kérsz. figyelnek rád. ha azt beszéled meg dokiddal és szülésznőddel hogy te 6 órás vajúdás után ha nem mennek a dolgok oxit kérsz, vagy bármit, meg fogják adni! De legalább nem bökik beléd az infúziót egy óra után és kérés nélkül!

Másik, sztem neked pont ilyen kórházra lenne szükséged, első gyereked 6 óra alatt meglett, ami extra gyors első szülésnél, miből gondolod, hogy a második 2 napig tartana???? Az nagy valószínűséggel még gyorsabb lesz! Viszont egy gyors, könnyű szülésnél pont az a jó, ha támogatnak ebben a folyamatban!

Kép

Kép
rejo

Rejoka!

A hízással nincs gond! :lol: Nagyon jól gyarapszik! :)
Vasárnap 4150 gr és 54 cm volt. (5 hetesen!)

Ma megint mérjük, mert ma 5 hete hogy itthon van!

Szóval nem azért aggódok, mert nem gyarapszik, hanem amit írtam, a sok cicin lógás. De menni fog a trükközés. Most a 150 után 90-et evett a kettőből, aztán jól kiböfögte, púzta és tojta magát (e két utóbbit 15 percen keresztüli nyekergés előzte meg, belevörösödő fejjel és kissé tekergő törzzsel :? , ilyenkor sajnálom, de kitrottyantya magát és csend van!) Úgyhogy most kettő előtt evés nem lesz!

Cumit kap kb 2 hetes korától. De nem zavarja. Nem mindig fogadja el!

Azt amit Csakegy produkál szopi ügyben az nekem sem menne! Csinálom 2 hete, de már most besokalltam tőle. :oops: :oops: Hónapokon keresztül én nem bírnám csinálni! :oops: :oops: Én ennyire nem vagyok ösztönlény! :oops: :oops: :oops:

Rohadtul fáj a fejem. Este is fájt, alig bírtam tőle elaludni.
Vendég

Kavicska!
Sok cicin lógás tutira nem használ, ez nekem sem vált be.............
Ötlet: egy teljes etetés tápiból, hogy beálljon egy háromórás periódus, amit aztán talán a melled és a tejed is jutalmazna????
Aztán minden etetés után kicsit fejni kellene mindkét cicit, mondjuk úgy 5-5 percet! Még akkro is, ha semmi nem jön belőle! Nekem a totál üres mellem a mellszívás hatására két perc után újra belő, kb. 10-15 mili lecsurog belőle! Pedig tök üres, ez biztos! Még nyomkodásra sem tudok olyankor belőle semmit kicsiholni!

Norka!
Nagyon meregettem a szemem a dokidon........ Valszeg én is otthgynám, mégpedig azonnal! Az ilyen nem érdemli meg, hogy ott lehessen egy kis élet születésénél. Áhhhh, úgy van, ahogy Kavics írta (asszem :oops: ), hogy valakit nem sokára meg fog ölni a nemtörődömségével............
Én a huszonadik héten kértem meg a dokimat, hogy legyen velünk. Hamarabb volt szülésznőm, mint dokim! Válts!!!!!

Rejóka!
Hogy vagy??? Migrének???? Olvasom odaát, hogy nem fogysz.......... Van ötleted, mi lesz a megoldás?

Lafika!
Hát hogyne is emlékeznénk!!!! Ölellek! És tanulj csak, ha mindenen túlleszel, sokkal felszabadultabban fogsz tudni újra jönni!!!!

Rambóka!
Hogy vagy? Gergő???? Keményedések? Ezeket a frontokat megérezted?

Kincs! Pusszanat, ölelés! Kitartás!

Bettica! Nektek is!

Kir! Tibikének nagy-nagy gratula a szülinaphoz! Anyósok ilyenek, öleljük öket........ :wink: :? :roll: Van e már cipedlije annak a gyeröknek??????? Várjuk a fotókat!

Monee! Fűnyírás rulez! Body-gatyó..... Nem tudom. Szerintem nem is a gatyó, hanem a zokni! Mikor először meglátod a lábán az elszorított hurkákat, azonnal bevásárolni fogsz indulni rugi ügyben!
Egyébként megerősíteni tudom, hogy bukós babánál nagyon macerás a rugi.......... Basszus, néha éjjel kétszer is öltözünk, pedig én úgy terveztem, hogy nem fogunk még tisztába tenni sem felkelni, cska kaki esetén..........
Ákos kruppos volt, köszönhetően a túlfűtött szobának (többek közt...) Nórinál tudatosan vigyáztam, hogy 22 foknál ne legyen több. De Nóri fagyos, bújós, cicás. Kifejezetten igényli a testmeleget, a bebugyolálást, a pólyát imádná, de mostmár nem veszek, marad a takaróba bugyolkálás! Ezzel azt akartam mondani, hogy kialakul, és a babád igényei szerint alakul ki, tervezd te bárhogyan!!

Magunkról:
Ákost felvették Pestre a suliba, abba a közlekedésibe, amit nagyon akartunk, amiért tanultunk, küzdöttünk!
Gyerekek, 40 ezer ft a tankönyv! Azt hittem azonnal leülök! Majdnem sírva fakadtam............... Fogalmam sincs, hogy most az építkezés közepén ezt hogyan fogjuk megoldani!
Szóval az örömben mindig ott az üröm is, hogy a fene vigye el! :(

És megint vérzek. Ez normális? Ugye nem az első mensi???? Még korán van ez nagyon UGYE?????????

Megyek!
Vendég

Szió!

Kavicska!
Az én "okos" könyem azt írja, ha kevés a tej, akkor segíthet a 2 óránkénti szopi és utána cicinként 5-5 perc fejés. Hm..tapasztalatom nics. Szopis-nővérke is ezt tanácsolta.

Tejmennyiség: én napi 400 -500 ml között tudok lefejni. Szerintem ez nem túl sok. Vélemény??? ( bár hiszek benne, hogy a mellszívónál jobb stimu lenne Dorina szoptatása, ami ugye még távoli ...)

Monee!
Ismerőseim szerint a rugi a tuti, és érdemes pár elöl gombolósat, átkötőset használni, mert ügyesen lakpod, ( én ilyenekből vettem sokat, a kiorababa osztályon is ezt favorizálják) Szép a pocid, nőt ám sokat! Én látom. De a fűnyírást a helyedben elfelejteném!

Mona!
Gratula a sikeres felvihez a legénynek!

Lafi!
Magatokról is bőven írj, ha jut időd léccike! ( + fotó? )

Puszi!

Gina
Vendég

kavics ha ilyen ütemben hízik, minden lelkifurdalás nélkül tarts 2-3 órás szünetet akkor is, ha csak 50-et evett. akkor nem azért sír, mert éhes. aki éhes, az nem hízik ilyen brutál módón! :lol: :lol:

De johanna is esténként 50 körül evett, mégis aludt rendesen 4-5 órát ilyen pici korában. állítólag az esti kevesebb ugyan, de teljesen más összetételű, sokkal zsírosabb, táplálóbb mint a nappali tej. és teli pocakkal, egy disznótoros után te sem tudnál aludni, szóval lehet elővigyázatosságból esznek ilyen keveset a babák este! Ők még okosak! :lol:

még egyszer mondom,nem éhes a babád!!! nem kell egész nap a cici lógjón! nem kell növelned a tejmennyiséget, eszméletlen módon hízik a fiad! pont elég tejed van, annyi amennyi kell!

Monácsk a fogalmam sincs, de tököm tele van. máj- 8án megyek tűűhöz, direkt kiemelte utoljára, ha nem fogyok tovább, vagy megáll a fogyásom azonnal menjek vissza hozzá, szóval ebből arra következtetek tudja mit kell csinálni. sztem változtatni fogunk a gyógyim elosztásán vagy adagján!

Kép

Kép
rejo

jön hozzánk a doki....valami gáz van a gyerekkel.....popsiban reggel 38, most csak 37, hörög, köhög, nem kap levegőt, sír (egész éjjel sírt), most meg hányt egy nagyot....
Vendég

Sziasztok!

Lafim, jobbulást Hunornak! Írd majd meg hogy mit mondott a doki! remélem nincs semmi komoly baj!

Majd visszaolvasok, gérem, de párom itthon van a héten betegácsiban és nem nagyon jutok a géphez...

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Kavics!

Jól van, na! Tudod, h. tényleg nem ba..ogatni akartalak, csak én is megszivattam magam annó a fogyókúrával (pedig nem is fogyóztam, csak a szénhidrátokat szigorítottam meg.)
Lehet, h. Rejonak van igaza, hátha nem azért sír, mert éhes, hanem csak szopizni akar. Azért keresd meg a szopistanácsadós csajt.
Én is úgy emlékszem, h. 650-700 miliket szopizott egy nap ennyi idősen a ded, de sehol nem találom a szoptatási naplómat.

Monee!

Hát igen a zokni tényleg kicsit irreális dolog. Nekünk is volt vagy 30 db, aztán alig találtunk közte olyat, ami ne vágott volna bele a gyerek húsába. A harisnyától meg kijött az ekcémája a hajlatokban.
Abban igazad van, h. panelban melegebb van, úgyhogy lehet, h. ti jobban jártok a plüss rugikkal, de hidd én láttam vmi amerikai v. angol honlapon (ne kívánd, h. megkeressem! :twisted: ) olyan babazsákot, ami lényegében egy tornazsák méretű textil, amire egy rugalmas passzé van rávarrva derékrésznek.
Végül nem varrtam meg, de talán egy próbadarabot érdemes lenne elkészíteni!

Rólunk:
Voltunk UH-on. Minden rendben, baba tökéletes méretű, hematóma már csak 5 mm, ez már gondot nem okozhat.
De vhogy nem tudok örülni. Annyira üres a lelkem.
Tudom, h. hülyeség. De annyira megijedtem attól, h. elveszíthetem, h. nem merem elhinni, nem merem beleélni magamat a terhességbe.
Gergőnél is volt bennem egy kis félsz, de vhogy sosem gondoltam komolyan, h. baj lehet. Ott úgy éreztem, szent és sérthetetlen a terhességem, ebből baba lesz, ha fene-fenét eszik, akkor is!
Most meg nem tudok felszabadultan örülni.
Megyek, keresek vmi jó kis bőgős filmet, hátha ki tudom bőgni magamból az eddig felgyülemlett feszültséget!

rambóka

rami hazamegyünk jövő héten, egyrészt jól elfenekellek, ne csináld már ezt, de legkésőbb akkor örülni fogsz, ha mozog, másrészt elmegyünk tettyézni, fagyizni a capriba, kimehetünk a szőlőnkbe is sütögetni egyet apákostul, gyerkőcöstül ha jó idő lesz, hátha jobb kedved lesz! :)

Kép

Kép
rejo

Anyóka, köszi az aggódást!megfigyelés alatt, ezt mondta a doki...ha gáz van, hívjam éjjel-nappal, nem piros a mandula, csak bágyadt, hőem van, és hányt...de iszik gyümilét, és ez fontos, nem szárad ki!

RAmi örülök nektek!
Vendég

Lafi: Jobbulást a kis Hunornak!

Rambóka: De jó, hogy minden rendben! Itt a tavasz, lehet menni sétálni, az majd feldobja a lelked ;)

Kép

Kép
bettica

Jaaaa Norka: Még időben ráébredtél, hogy váltanod kell. Ez a lényeg! Nem vagy még annyira előrehaladott állapotban, hogy ne vegyen át téged egy másik doki. Van olyan doki, aki a 20. hétig nem akar ilyen dolgokkal foglalkozni, hogy elvállal-e vagy sem...
Egyébként pedig tényleg vérlázító a viselkedése... Ha még ács lenne vagy pék, azt mondom, hogy bunkó, de egy szülésznél hivatásának kellene lennie az, hogy foglalkozik a betegeivel... No komment, mert csak felhúzom magam...
Ne aggódj, fogsz találni dokit és az a picúrka ott bent nagyon kapaszkodik, nem lesz vele semmi probléma :)

Kép

Kép
bettica

Lafika!
Hunornak gyógypuszit küldök!

Rambóka!
Értem én ezt az érzelmet, de teljesen felesleges! Hidd el nekem!!!!
Ott van a babóca a pocakban és minden rendben van vele! :)
Lassan a fogadásokat is elkezdjük megkötni, hogy Jázmin lesz vagy Jázmin lesz? :D
Ja, és dehogy haragszom :D

Anyóka!
Férjuradnak jobbulást kívánok!

Gina!
Szerintem a 400-500 ml nagyon jó! :D Lesz ebből sokkal több! :D
Vendég

Lafi: Hunornak jobbulást!!!!!

(Rólam: halálomon vagyok... ma ettem: reggelire rakottkrumplit, ebédre rakottkrumplit és paradicsomlevest, uzsonnára paradicsomleves maradékot, egy piramis szeletet és egy kókuszos tekercset... és most itt ülök és jajjgatok... a vacsorára megmaradt rakottkrumplit a férjemre hagytam, ő bírkózik vele:) Viszont nem ittam KV-t és ezt már nagyon bánom... szó szerint kómában vagyok...)
Vendég

Csakegy: Sütit ne emlegess, mert rád fogom majd kenni a párom előtt, ha rákérdez, hogy mégis honnan jutott eszembe a cuki :lol:
Egyébként jobbulást akkor neked is és Anyoo férjecskének is!

Kép

Kép
bettica

Lafi!

Jobbulást Hunornak!
Egy kis Protexim talán segítene. Helyrerázza a bélflórát és azáltal, h. segíti a hasznos bacik elszaporodását, több az esély a vírusok kiszorítására is.

Bettica!

A sétálás egy 20 hónapos mellett munkaköri kötelesség! Reggel 10-12-ig, délután fél 6-7-ig, hacsak nem szakad az eső!
Úgyhogy gondoskodva vagyon az én levegőztetésemről! :D

Kavics!

Annyira csak arra koncentráltam, h. lássam dobogni a pici szívét, h. most kérdezte a párom, h. na és mekkora? De gőzöm se volt, a méreteinél is csak annyit jegyeztem meg, h. 9+2-nek tökéletes! :oops:
Az UH leletemen szerencsére rajta van, h. 24,4 mm, vagyis kb. 2,5 centi!

(Ilyenkor elgondolkodik az ember, h. vajon, amikor egy beteggel számára fontos, várt v. rettegett hírt közlünk orvosként - legyen az tumor, komolyabb betegség, vagy pl. egy fog eltávolítása - akkor vajon mennyi marad meg az ugyanakkor elmondott egyéb, kezeléssel, prognózissal, gyógyszerek adagolásával kapcsolatos infókból. A mostani és a múltkori tapasztalataim alapján jószerivel semmi! Erre majd oda kell figyeljek, ha újra munkábaállok! Kell az írásos betegtájékoztatás, kezelési terv!)

Ja! A Jázmin lekerült a listáról, mivel minden játszótéren akad legalább egy! :evil: Mégegyszer nem követünk el olyan hibát, mint a Gergővel! Fél év és a játszótéren a Gergő névre legalább 3 kiscsávó fogja felkapni a fejét (kivéve persze a saját fiamat, aki anyai ágon örökölte a szelektív hallást! :twisted: )!

rambóka

Rami, mikor csinálsz vonalzót a pöttyödnek? Vagy már nem is pötty, egy kis emberke, mindene kialakult már. Tessék végre elhinni!
(Pont én beszélek, aki a múltkor arról írt neked, hogy nem tudom megélni a terhességet, annyi bajom van... szóval az érzés ismerős. Védekezési mechanizmus. Majd elmúlik.)

Kavics, ááááá, azt nem mondtad, hogy ennyire hízik Szilveszter! :shock:
Akkor ottan az van szerintem, hogy szereti a cicidnek a szagát. :lol: Bogi bő 3 hetesen volt 4 kiló, de 3800-cal született (a születési súlyt csak 17 naposan nyerte vissza, tudom, hogy nagyobb babáknak gyorsabban zuhan a súlya először, de akkor is ijesztő volt). Úgyhogy ha innen nézem, a kisfiad Röfike módon hízik. :lol: 8) Nem hinném, hogy kevés a tej, vagy ha mennyiségre kevesebbnek is tűnik a kelletténél, jó zsíros, tápláló lehet.
Próbálj szerintem is beállni afféle rendszerre, ahogy Rejo javasolta, mert nekem erről az jut eszembe, hogy az ünnepekkor is feszt nassolok meg zabálok, de egyszerre mindig keveset, mert nem fér a bendőbe több, és hamar megéhezek újra.

Csakegy, én pontosan Bogival, 7-8 hetes koromban utáltam meg örök életre a rakott krumplit. :evil: De tényleg, azóta se nagyon bírom megenni. Bezabáltam belőle akkor egy nap... a folytatást kihagyom.

A kitűnő dokim elérte azt, ami nem szabadott volna, éjjel rémálmok, a babát nem érzem, a pocakom kisebbnek látom. :evil: Holnap reggel 8ra intéztem egy UH-t magamnak, mázlim volt, hogy épp lemondták előttem az időpontot.
És nem lettem sokkal okosabb, akármit összeolvasgatok, egyik kórház se tökéletes. Azt a fajta liberalizmust (rooming in de úgy, hogy bárki bejöhet és akár apa is ott alhat) és 1 ágyas szoba lehetőséget nem nagyon olvasom sehol, mint ami a Bajcsyban van. Ó persze, nagy igényeim vannak... :oops:
Úgyhogy most mégis hajlok a Szt Imre fele, csak mert ilyen alapon akkor már választom azt, ami a legközelebb van; és mert ott is nagyon dokifüggő a dolog, protokoll ide vagy oda.

Rejoka, én 6 óra vajúdás után már nem oxit kérnék, hanem EDA-t... :lol: 8) na szóval ez a bajom, hogy én a gyorsabb szülést preferálnám, Bogival is azért voltam meg olyan gyorsan, mert az elejétől turbóztak befele. Vagy ha mégis hagynak szenvedni, akkor EDA. Úgy hallom Urbán Márta vevő erre. Vagy mégsem? A netről olvasottaknak is csak félig dőljön be az ember.

Írtátok a dokimat, hogy hanyagságból emberölés... az az igazság, hogy van egy elég kemény sztori, amit hallottam egy elég megbízható forrásból, de mivel konkrét bizonyíték nincsen csak feltételezések, az ember százszor meggondolja, mit írjon le nyilvánosan. A lényege, hogy egy 40éves lombikos nő elhunyt, mert a laparnál nem vette észre (?), hogy áttétes gyomorrákja van, és ha észreveszi, akkor még pár évet kaphatott volna időbeni kezeléssel.

Most a gitározós művész úr a Jánosból, most meg ez... szóval ha nem lenne veszítenivalóm, már megint lehetne miről írni.
Vendég

Norka!

Azért a dokid kórházáról szóló topikba mindenképpen beírnám a sztorit a helyedben (akár másik, egyszerhasználatos nickkel is), csak, h. nehogy mások is így járjanak!

Mnikivel mit tett ez a doki? Ha nem publikus annyira, akkor priviben írd meg!

Az UH jó ötlet, én minden héten mennék, ha lehetne, tudom, h. nem az tartja életben a babát :twisted: , de akkor is! Most szinte alig tudtam megnézni, annyian voltak a váróban és többségük genetikai UH-ra várt, én meg bekéretőztem, mert a dedet haza kellett hozni 2-re alukálni. Úgyhogy csak az volt a lényeg, h. él!
Anyu azt mondta, h. talán jobb volt a boldog tudatlanság, amiben ők viselték a terhességüket. :twisted:

rambóka

ez a doki mit tesz? semmit....tartja amarkát, és fél vállról elvégzi a munkáját....
na, mindgey. én már a bajcsys topikba írtam, hogy ne válasszák...
az istvánba van 1 ágyas szoba. én tuti olyanba fogok menni legközelebb. nem tetszik a rooming in,hiába voltam 2 ágyasba. másik anyuka pereputtya ott dínom-dánomozott egész nap. fasza volt.
norka, nyugi! minden rendben lesz!! írj mi volt az uhun.

rami, grat a kismanóhoz:) jó érzés lehet!! de úgy látom a 2. babát mindneki nagyobb féltéssel, aggodalommal várja.

Kép

dimet

JÓ reggelt Lányok!

Idézet egy sms-ből! :D , ami tegnap este Kincstől érkezett! :D

Örömmel tudatjuk, hogy 20óra 37 perckor egészséges kisfiú szülei lettünk. Dónát 3520gr és 51 cm-el született.

Kincsecském, nagyon sok boldogságot, örömet, minden elképzelhető szépet és jót kívánok Nektek és Dónát babának!

És tejecskét bőséggel!!!
:D :D
Vendég

Kincs!

Sok szeretettel gratulálok Nektek Dónát érkezéséhez! Sok boldogságot kívánok!

Rambóka!

Örülök, hogy minden rendben.
És nyugi, már nem lehet semmi baj. Csak szép, kiegyensúlyozott terhesség.

Lafi!

Jobbulást kívánok Hunornak! Mit mondott a doki?

Monee!

Határozottan nőtt a pocid! Nagyon csini vagy!!!

lábzsák: én télen használtam ilyet, lábfeje is volt, az a legpraktikusabb. Hordozóba-babakocsiba ideális.
rugi: télre vannak plüss, frottír, zsenília rugik is. Én mindig inkább túlöltöztettem :oops: ..ma már látom, hogy nem kell, mivel most már sokat mozog.

Viszont ami most probléma nálunk, hogy Domi kitakarózik éjszaka..pontosabban kibújik a takaró alól és megfordul majd rámászik a takaró tetejére és úgy alszik. Ezután ha pléddel takarom be, az alól is kibújuk. Ugye nem lehet, hogy melege van? Mert én aggódom, hogy így meg megfázik. Gondolkodok egy nagyobb hálózsákon, esetleg egy nyitott végűn.

Kavics!

Nagyon szépen fejlődik Szilveszter. Biztos nem éhezik hehe. :lol:
Fejfájásra: komplex-B. Mióta szedem, migrénem sem volt..

Monácska!

Gratulálok Ákosnak a felvételihez!!!
Tankönyv: brutális, mennyit elkérnek érte..nincs valami támogatás? Hogy kerülhet ennyibe??
vérzés: hát szerintem még korai, de valószínű hogy ez még a szülés "utófolyománya". Ha nem nagy mennyiségű, akkor még biztosan tisztul a méhed. :)

Rejo!

Rég láttam Johannáról fotót!!

rólunk pár szó:
szépen javul a sebem, a hematómák nagyrészt felszívódtak, a seb is egyre szebb. Kenegetem buzgón. A Contractubextől viszketek, éjjelre körömvirágbalzsamot kenek rá.
Tegnap már sétálni is kint voltam, na meg kivakartam a sarokkádat.. :evil: Megfogadtam, ha legközelebb műtétem lesz, takarítónőt hívok utána..
Elvileg ma lesz meg a szövettan-vizsgálat eredménye, és akkor be is kell mennem a kórházba.
Dominak meg kijött a 2 szemfoga is, így 6 foga van..feltűnően nem volt étvágya az utóbbi napokban és nagyon nyűgös volt szegényke.
Gyönyörűen mászik, térdel, állásba akarja felhúzni magát és próbál ülni. Imádom nézni, ahogy mászik! :lol: Van egy zenélő-beszélő széke, egész nap azzal játszik, annyira leköti. :D

Kép
babancs

Sziasztok!

KINCS!

NAGYON GRATULÁLOK! LEGYEN NAGYON SOK ÖRÖMETEK A NAGY FIÚBAN! :D

(Fiús pocid volt... :lol:)

Most megyek az újonan kiválasztott orvoshoz. Hú, nagyon parázok, hogy nem fog elvállalni... :? De legalább a 16 hetes vérvételi eredményeimet megkapom. :lol: Azt már tudom, hogy az egyik toxoplasma nem lett jó, felhívott a védőnő miatta. :(

Mennem is kell, mert elkések! :)
Monee

Monee

monee85

Húhh, gyerekek, annyira kéne még aludni, de roppant módon feldobódtam Kincs smsétől :)

Bettica, akár hogy nézem, TE vagy a KÖVETKEZŐ! :lol: :lol:
Így van rendjén: anyában még baba nem maradt! :lol: Legalábbis ebben a topikban nem! :)

Norka!
A fiam tényleg egy röfi! Kicsi pucsu! :lol: :lol: A gyermekem nem tűnik alultápláltnak. :lol:
Ő összesen 20 grot veszített a súlyából a kórházban és nem is sárgult be! Amióta hazahoztuk, pedig csak gyarapszik. Hála a drága Jó Istennek! :D Ja meg az én tejemnek és az Ő szopó reflexének! :lol:

Tegnap csak 3 óránként evett és 100 alatt egszersem szívott, kivétel este, akkor csak kellett pótólni!

Az hogy a tejem kellően tápláló e, ezen én is gondolkodtam, a múltkor már írtam, hogy az a tapasztalatom, hogy 100 ml anyatejtől hallgat 3 órát, kaját nem követel, 100 ml Miluma Milupa HA start tápszertől alig bír ki 2 órát! :shock: (ezt a tápszeres napokon tapasztaltam meg!)

Norka, Rambóka!
Nincs tapasztalatom, de szerintem az első akart babát lehet igazán megélni! A másodiknál már sokkal több minden van, ami elvonja a figyelmed. Norkánál még befigyelt egy költözés, egy válltörés. :(

Rambóka!
Én a dokimhoz úgy mentem hogy a kérdéseket leírtam, illetve azokat a dolgokat, amikről beszélni szerettem volna! :shock:
Egyszerűen alig bírtam koncentrálni! :lol:
Ez ilyen.
Egyébként azt tanultuk, hogy az ÁTLAG ember az elmondott új információnak csupán 10 %át jegyzi meg!
Akkor képzelj el egy beteg embert! :roll:

Monee!
Nagyon csinia pocakod! :) :D Végre már leírtam, mert régóta akarom, csak mindig kimaradt! :?

NA asszem visszabújok még. A gyerekem olyan jól elvan, hátha ő is bealszik. (Csakegy jut ilyenkor eszembe)

Csakegy!
Én annyira szeretem a rakottkrumplit. Minden nap meg tudnám enni! :lol: , na lehet, hogy minden nap éppen nem. :roll:
Vendég

Mona!

5 éve amikor én jártam középiskolába (höhö :lol:), ugyanennyibe kerültek a tankönyvek. :(
Tudom, hogy ez most nem nyugtat, de az első két év a legdrágább, utána már lényegesen kevesebb lesz. Addig megvetetik az összes könyvet ami 4 évre kell és amit nem fognak sosem használni. :evil:

Tényleg rohanok!
Csóóók!

Monee

monee85

Babancs!
A Contarctubextől én is viszketek, de állítólag az nem baj! :)

Na, léptem alukálni, vagy heverni egy pindurit! :lol:
Vendég

Kincs-em
Tiszta szivemből gratulálok Kisfiatok érkezéséhez,,sok örömöt boldogságot Dónát babához!Sok-sok tejcsikét!

Részleteket nem tudni?Fotó? :lol: olyan kiváncsi vagyok!
Vendég

Kincs Drága!!! Hát, nagyon-nagyon gratulálok a nagy fiatokhoz!! :lol: Kihasználta az okos gyerek az idejét ott bent :)
Sok-sok ejcsit a kis lurkónak!!!

Jut eszembe: Csaszi vagy normál szülés volt? Na és persze a fotók is jöhetnek ;)

Kavics: Ne is mondd :lol: Most már tényleg mi jövünk :roll: Tegnap már mondtam apának, hogy lassan szülőszoba látogatás és jó lenne, ha tudna ő is jönni...

Monee: 5 éve??? Vagy szemtelenül fiatal vagy estin végezted :lol:

Kép

Kép
bettica

Ki kellene menni a könyvkiállításra :roll: Remélem, jó idő lesz és akkor délután kimegyek a Millenáris parkba...

Kép

Kép
bettica

Drága Kincs !

Nagyon sok szeretettel gratulálok kisfiatok születéséhez ! Legyetek nagyon boldogok !!

Puszi
Niki
mniki

Na, Kincs meg szép suttyomban elment szülni!
És megszült egy szép nagy fiút!! :lol: Hogy fiú lesz, nem volt kérdés. :lol:

Kincsem, nagyon gratulálok nektek!!

Hú, de jó lenne tudni a részleteket... :roll: Mégis magzatvíz szivárgott??

Felkeltem hajnalban és elmentem szépen Uhu-ra. És... 80%, hogy FIÚ. :wink:
Győrffy nem mondta biztosra, de eléggé kuki sejlik a lábai között! :lol:

Minden rendben van! Pontosan annyi a gép szerint is, amennyinek számoltam, 14 + 4 hetes!!
L.doki komolyan elmehet a francba! :evil:

Babancs, miért nem hálózsákoztok? Télen-nyáron abban van Bogi, van neki mindenféle, nagyon vékonytól a bundásig...
Vendég

Kincsem gratulálok!

Babancs, gyógyulgass szépen!!!

Ella mikor mész dokihoz?
Vendég

Sziasztok!

Isten éltesse sokáig Dónát babát!!! Kincs!! Gratulálok, és jó egészséget, sok tejcsit, nyugodt éjszakákat!!!!

Norka: nahát, kukis!!!! Gratula!! Dokihoz no komment :evil:

majd ha visszaolvastam rendesen, még jövök..... Páá
Vendég

Norka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Úgy tűnik, győzött az anyai megérzésed :wink:
mniki

Hello!

Bettica!

Nappali. Ennyi idős vagyok. :D 1 hónap + 4 nap és 23 éves leszek. Vén banya vagyok. :D
Tééényleg, eljött a Ti időtök! :D

Norka, Rambóka!

Örülök, hogy minden rendben van a babákokkal! :D

Norka!

Külön gratula a valószínű kukiskához! :D Hogy van az, hogy nekem eddig meg sem kísérelték megmondani, hogy mi lesz, Te meg már 14 hetesen kb. tudod?! :?

Monee örül! :lol:
Új dottorbácsi elvállalt és továbbra is nagyon szimpatikus és érdeklődő volt. És kommunikatív, nem kellet kihúzni belőle a dolgokat, hanem mondta magától. Nem kell magánba járnom, járhatok a kórházi szakrendelésre, az is teljesen rendben van. :D Ezzel a dokival lehet normál kórházi, de alternatív szülésem itthon is, ha úgy alakulnak a dolgok. Örülök! :lol:

Toxoplasma: oké, régi fertőzés volt. Huhh... Annyira nem voltam képben, hogy egy terhesség alatt beszedett fertőzés mivel jár, de asszem jobb is. :? Néha tényleg jobb tudatlannak lenni. :shock:

Monee

Monee

monee85

Naív kérdés: hálózsákkal tud mászkálni a gyerek az ágyban? Vagy csak a lábnál nyitottban ugye? Mert Domi mielőtt elalszik jön-megy a kiságyban és nem akarom a szabadságában korlátozni. Eddig azért nem használtuk, mert álatlában azonnal lebukta és nem akartam egy rakás hálózsákot venni, meg valahogy melege is volt benne..most viszont elgondolkodtam rajta, hogy kéne..

Na elmentünk a gyereknek útlevelet csináltatni. Júniusban megyünk nyaralni. :twisted:

Kép
babancs

Szió!

Kincs!
Szívből gratulálok kisfiad születéséhes. Legyen benne sok örömötök! Ja és sok tejecskét!

Babancs!
Szuper, hogy javul a sebed! Kenegesd továbbra is! Édes lehet Domi, ahogy mászik és akar csücsülni :) Woww…már 6 fogacska..gratula!

Rambóka kismami!
Tessék örülni a terhességnek. Rossz gondolatokat hessegesd el! Te tudod és érzed, hogy a kis csöppöd jól van, egészséges, nem?? Szóval élvezd ki ezt a pár hónapot!!! És semmi nega gondolat!

Norka!
Dokidon le vagyok döbbenve. Keresed az újat??? Egy a Gy. Lenne az?? És gratula a kiskukishoz!

Lafi Drága!
Gyógyulást hunornak! Remélhetőleg nem lesz semmi komoly! Nyugi anyuci!

Rólunk:
Pici lányom szépen növöget, már 1,5 kg. Lassan elhagyja az inkubátort, most már csökkentik a hőmérsékletet. Tegnaptól már 2 óránként eszik, hanem 3 óránként. És ami mindannyiunkat kellemesen meglepett: tegnap reggel először kapott tejecskét cumiból..próbaként. És elsőre ki is szívott 20 ml-t. Ügyes kislány. Mikor délután meglátogattuk, épp tisztába tették és hamizott. A 30 ml-ből 10et cumiból ivott, persze ettől halálosan elfáradt, úgyhogy a többit gyomorba kapja még. De én nagyon is büszke vagyok rá, ügyesen iszik cumiból! Remélem lassan teljesen átáll. De nem sürgetjük, hisz erősödnie kell még.
Gina anyu nagyon bodog!
Kép

Puszi mindenkinek!

Gina
Vendég

Huhh, basszus, most keltem fel! :roll:
El sem hiszem, hogy pár hete még alvászavarral küzködtem! :?

Kincs szüléséről részleteket nem tudok! Az smsben ennyi állt! Még felhívni nem akarom. Majd este próbálkozom, addig már túl lesznek az első 24 órán! :)
De amilyen kiegyensúlyozott volt végig, szerintem minden a legnagyobb rendben ment! :)

Norka!
Pöcsös lesz??? :lol: :lol: :lol: Jajj, de jó! Én tutti lányra tippeltem volna! :? Én nem vagyok olyan boszi, mint TE! :lol:
L. doki monnyon le! Mehet a búsba!

Monee!
Te tényleg szemtelenül fiatal vagy! :)

Monácska!
40 e ft? Mond és azok a könyvek miből vannak? Aranybetüsek? Vagy mi? :shock:
Komolyan, melyik politikus gazdagodik belőle? Mert tutti valamelyik igen! :evil:

Rambóka!
Szóval nem Jázmin!
Megmondom őszintén a tucatneveket én sem szeretem. Hiába tetszik, nem adnám a gyerekenek. Az én nevem is divatos volt a 80as évek elején. Utáltam is miatta! Bár most a környezetemben, nem nagyon dívik ez a név!
Én egy picit meglepődtem, amikor láttam, hogy a Szilveszter név nincs a 100 leggyakoribb nevek között Mo-n. Azért ennél "sűrűbb"nek gondoltam.

1209110223.0865.xls

Babancs!
Majd meséld el, hogy hogyan müködik a babáknak az útlevél készítés, mert jövő hónapban mi is csináltatjuk. Különben a nagyszülőkhöz nem tudjuk vinni! :?

Ági!
Hogy vagytok?
Alvásilag? Gondolok ám rád! Anyukád most jön, erre a hétvégére?

Lafi!
Hunornak hogy telt az éjszaka? Jobban van már? :roll:
Vendég

Kavics, útlevélkészítés pont úgy zajlik mint a Nagyoknál!!!!!!!!

Gina, emléxem mekkora öröm volt nekem amikor én etethettem cumiból, kemémy 10 ml-t evett ki belőle!Aztán amikor kivették az inkuból és megfoghattam!!!!!!!!!!!!Micsoda öröm az!!!!!!!
Vendég

Lafika!
És a nagyoknál hogy zajlik! :roll: :lol: :lol: :lol:
Na jó, nem kell válaszolni! :lol: :lol:

Lányok, az előbbi hszmal a tucatnevekről, senkit sem akartam megbántani. :oops: :oops: Mert mindenki olyan nevet ad a gyerekének amilyet a szíve diktál. Kivéve, ha a nagyszülők nem szólnak bele! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gina, nagyon büszke lehetsz a kislányodra!!

Útlevelet pont most csináltatunk mi is, lejár a Bogié és mi is repülünk május 30-án... anyakönyvi kivonat, ez esetben a régi útlevél, és ami fontos: MINDKÉT SZÜLŐNEK jelen kell lenni, ha közös felügyeletet gyakorolnak!
Ezen leakadtunk 2 éve is, meg most is... ez van.

Babancs, szóval túrázik még egyet a kisfiad a kiságyban alvás előtt... :lol: hát akkor most nem annyira fog. 8) de az azért fontosabb, hogy ne legyen kint a dereka, háta éjjel...
Vendég

Kavics, ha esetleg ránk is céloztál: nekem fogalmam sem volt, amikor beugrott a "Bogi" 9 hetes terhes koromban anno, hogy ez ennyire gyakori! :shock:

Ugyanis a környezetemben egy Boglárka sincs, a bölcsibe sem, meg sehol. Akkor meg kit érdekel...?

Most nézem, hogy a Benjámin csak az 52. a listán... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Lafi!
Hunor jobban van? Jobbulást kívánok neki!!

Kincs!
Gratulálok!!! :D Sok egészséget kívánok és minden földi jót!!

Rambóka!
Nagyon örülök a jó UH eredménynek!!!! :D
Számítottam rá! UH-n rendszerint én nem a nagy LCD képernyőt néztem, hanem a monitort. :roll:
Névválasztásnál nekem kellett végigmennem a neveken (felírni a ritka neveket), mert párom szerint "ráérünk még" alapon talán a mai napig is gondolkodott volna azon, h Jázmin legyen, vagy Lara.
Még jó, h nem vagyok elefánt. :lol:
Az új info megjegyzése nekem is gondot okozott a nagy izgalomban (új események sorozata egy kis jövevénnyel a pocakban). Magánr. után mindig siettem felírni a dolgokat (mit kell tennem stb).

Az egyik barátnőm mondta nekem, hogy ami nem fontos azt agyunk nem raktározza feleslegesen.

Norka!
De jó! Dupla öröm!! Sőt!!

Monee!
Csere vicc volt, pláne ekkora telekkel!!
Szép a pocakod! Most férjednek lehet, h nem annyira szembevágó a pocakod mérete, de majd, ha cipőt kell feladni rád akkor tutko megváltozik a véleménye. :lol:
Ne parázz! El fog vállalni az új dokid!

Kép
lara26

aztaaaa az előző hsz-t 9:15- kor kezdtem el írni....

Kép
lara26

Sziasztok!

Kincs!!!! Gratulálok a kisfiadhoz, sok boldogságot az egész családnak!

Norka! Rambóka! Örülök, hogy jól vagytok! Én is sajnos úgy érzem, hogy még nem tudok felhőtlenül örülni a kistesónak. Persze azért ez csak átmeneti érzés, de nagyon félek még mindig.
Főleg a tegnapelőtt vizsgálat.... brrrrrrr....
Még most is kinyílik a bicska a zsebemben.

Szóval ha már orvosokról van szó:
A kórházban a doki 7. héten nem látott szívhangot a szar UH-on, de még a gyerekből is csak valami pacát. Azt irta a papíromra, hogy CRL: 23 cm (gondolom a petezsákot irta a CRL-hez, mert a gyereket meg sem kísérelte megmértni), és hogy jó szívhang.
Szóval kamuzott, és ezzel a papírral elküldött a védőnőhöz.

Erre én 8 hetesen elmentem Győrbe magánba, és ott szépen napra pontosan kihozta az eredmény az én általam számolt időt.
No és dobogott a szive!

Ezután vártam a mostani vizsgálatot (10.hét), gondoltam végre láthatom UH-on.
Ehelyett: fölfektetett a székbe és úgy megvizsgált, hogy azóta is anyázok. Odatette a kezemet a hasam aljára hogy érezzem és hüvelyen keresztül "megemelgette" többször a méhemet. Majd odacsináltam, de hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, mi is volt ez tulajdonképpen? És minek kellett ezt csinálni? Azóta fáj a méhem, ez a harmadik nap. Szóval anyázok rendesen. És szedem a Magne B6-ot, ha érzem a fájdalmat. Ha ez a doki csinált vele valamit, hát nem tudom mi lesz akkor..... :twisted:

A védőnő szerint kiemelte a méhemet, ill. a hátrahajló méhnél szoktak ilyen csinálni. Hát nekem aztán többet nem, mert legközelebb megmondom neki a magamét.

Bocs, hogy így kifakadtam, de már nagyon kikívánkozott belőlem.

Moni! De szép a pocid! Azért lassan végre előveheted a szép terhescuccaidat.

Mindenkinek üdv!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

A cipő, zokni felvétel most kezd nehézségeket okozni úgy igazából... Lassan apára leszek szorulva... Hihi, elképzelem amint reggel 8-kor indulás előtt megkérem őt, hogy húza fel nekem a zoknimat és a cipőmet :lol: majd egész nap abban flangálok itthon, ha csak délután kell elmennem :D Na jó, asszem hideg ide vagy oda, lassan jobb lesz, ha áttérek a papucsra... A zoknit még valahogy felszenvedem magamra :roll:

Norka: Akkor férjurad most boldog, mert lesz aki tovább vigye a (vezeték) nevét :)
Az én párom már rég elhatározta, hogy az első utódja fiú lesz és majd ő fog vigyázni a hugicájára :) Mindig jókat mosolygok magamban, ha ez eszembe jut, mert végülis az első lépés már bejött :D

Keresztnév: Engem nem bántottál meg, pedig a mi választásunk igen csak gyakori névre esett ;) Viszont, sajnos nekünk elég kevés keresztnév jöhet szóba :roll: Valahogy nem illenek a párom vezetéknevéhez... Mi a fenét tegyünk, ha ez tetszik is, meg megy a vezetéknévhez is... Esküszöm átnyálaztuk együtt a 2007-es új nevekkel bővített fiú keresztnév listát és mindössze ez volt csak, ami mindekettőnknek bejött. Úgy volt, hogy emiatt nem is lesz neki második keresztneve, mert ugye nem tudtunk megegyezni. Aztán nagy nehezen bekerült még a lehetségesek listájára a Csongor... Na, nem mondhatnám, hogy ez is olyan ritka lenne mostanában... :roll: Én már megszoktam a Bencét, úgy hogy részemről marad. Majd a játszótéren valami jó kis becézéssel megtoldva fogom hívni :lol:

Kép

Kép
bettica

Kati: Nekem is hátrahajló méhem van és amint mondtam a dokinak, hogy az van, abba is hagyta a matatást, mondván akkor nem tapogatja meg, mert nem akar fájdalmat okozni...
Sajnálom, hogy ilyet tett a dokid, remélem azért nem okozott semmi bajt. Pihenj sokat, ha tudsz ;)

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?