Új privát üzeneted érkezett!

Bonca - köszi az észrevételt. Sikerült a képeket átméretezni?

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka!

Bocs, a választ azért nem címeztem neked, mert egyszerre írtuk a leveleket.

Jó ötlet a 2 táska. Ezen gondolkodtam én is, hogyan oldjam meg.
Amit szerintem kihagytál: intim mosakodó gél, ha szoktál használni.

Márti!
Milyen bugyi kell a szülőszobára? Hálósra gondolsz szülés utánra?

Kép Kép
rozsaag
 
 


Rózsaág - raktam be intim törlőkendőt, csak a listából kimaradt. :oops: Az is jó vagy mosakodó gél kell? Illetve a bugyin én is gondolkodtam, a szülőszobára egyenlőre kismami bugyit tettem és a szülés utánra a hálósat, de én is kíváncsi vagyok mit írtok.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 

 
 

Mankabi!

Köszi a részletes listát, kimásolom magamnak! :)

Márti!

Nem, sajnos még mindig nem múlt el... :( Egész du feküdtem, úgy fájt a hasam. De diétázni már nem bírok, csak a tejeseket hagyom ki. Jana úgy tűnik mégsem kapta el, véletlen egybeesés lehetett az egyszeri hasmenés nála.

Lányok! A szülésznőnek mennyi pénzt illik adni? Bár még nem beszéltem senkivel, lassan ideje lenne...

Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Manka!

Nem tudom mire gondolt Márti! A szülőszobán elvben nincsen rajtad bugyi. Szülés után pedig úgy ömlik belőled a vér, hogy kár a kismamabugyidat összekenni, arra tökéletesen megfelel a hálós bugyi.
Nem tudhatod mert első babádat várod, de szülés után 2-3 napig szabályosan folyik ki belőled a vér. (bocs, hogy ilyen részletes vagyok :oops: ) Úgy gondolom a törlőkendő nagyon kevés lesz. WC használata után mindig fogsz zuhanyozni, mert annyira elázol.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Sziasztok!

Nálam 1 bőröndbe belefért minden, még a pelenka is, de igyekeztem a bőröndön belül egyik és másik oldalra pakolni, hogy ha kell valami, férjem is könnyen megtalálja. Így elég volt 1 neszesszer, stb. És aztán a gyermekágyon is bejött a szobába még Győző kipakolni nekem, és így neki is könnyebb volt.
Vérezni először tényleg nagyon vérzik az ember, de nekem pl estétől már csak olyan volt, mint egy sima menstruáció, igaz, eltartott 6 hétig is amíg maszatoltam. (Benével viszont kevés vérzés volt és csak 2 hétig, furi is volt most, hogy ennyi ideig tartott. :))

mtunde
 
 


Rózsaág!

Bugyit én mindig legalább 2-t viszek, nekem az a tapasztalatom, hogy szülés előtt sem árt. Az 1-nél nem vittem, csak szülés utánra és ciki volt, mert amikor az ügyeletes megvizsgált, elment a nyákdugó, és jól összevérezgettem a ctg alatt az előkészítőben a fotelt (persze volt rajta lepedő). Aztán, ha az ember még burokrepesztés után mozogni, labdázni stb. akar, szintén jó szolgálatot tesz a betét+ bugyi, mert amíg a baba bent van, termelődik a magzatvíz és persze szivárog vagy ömlik... szóval szerintem kényelmesebb bugyival, amíg nem vizsgálgatnak sűrűn! Az első szülésemnél csak az utcsó pár órában voltam bugyi nélkül, amikor már minden mindegy volt és nem igen volt kedvem mozogni ( a lepedőt meg úgyis cserélgetik alattad).
Jó a hálós, vagy más, eldobható bugyi, én részemről ilyenkor a jó minőségű, nagy méretű, kényelmes pamutbugyira szavazok, nekem az volt a legkényelmesebb és a betét is jól elfér benne. Szülés utánra meg kell egy tiszta, azt betétestül segítenek fölvenni a szülésznők.
Tényleg, Lányok, akik mostanában szültek: szülés után le lehet zuhanyozni a szülőszobán, vagy csak az osztályon? Régen ez utóbbi volt a rendszer, a megfigyelési idő után egy műtős vagy beteghordó srác áttolta az embert a szobájába és ott némi pihi és iszogatás után a egy nővér segített az 1. zuhanyozásban. Most is így van?

Márti
borossné becz márta
 
 


Márta,
Szülőszobán nem lehetett, mondjuk én nem álhattam fel, lehet azért :roll: Pedig szerettem volna. Utána jött a fiú áttolt, és én rohantam is zuhanyozni. Senki nem jött segíteni, igaz nem is vártam egy percet sem, nagyon vágytam már egy meleg zuhanyra.
Vendég
 


Sziasztok!

Márti - szerintem se aggódj, főleg, hogy az UH-n mindent rendben találtak. Az AFP tényleg sokmindentől függ. Biztosan minden rendben van!!!!

Ildi - remélem azért mostmár te is hamar túlleszel rajta!!! Nem irigyellek!

Vitaminok - nekem a háziorvosom mondta, hogy folsavat és vasat szedjek (még mikor terveztük a babát), aztán egy ismerősöm azt mondta, hogy ő úgy tudja a vassal vigyázni kell. Ezért azt abbahagytam, úgy voltam vele, majd ha meglesz a vérképem, úgyis látszani fog, hogy kelle-e, de szerencsére minden leletem tökéletes! (remélem így is marad) Szóval én csak folsavat szedtem 16 hétig, semmi mást. Néha kezdem érezni, hogy görcsöl a lábam, ezért napi 1 MG pezsgőtablettát iszok. Korábban is volt, hogy éjjel görcsölt a lábam, akkor mondta a házidokim, hogy vegyek MG és CA pezsgőtablettát és igyam őket. De mivel sok tejterméket eszek/iszok, így CA-ot nem vettem. Mióta most iszom a Mg-ot, azóta nem éreztem görcsöt.

dytke
 
 


Ildi - szülésznővel még én sem beszéltem, lehet hogy már kellene, de még várok, hogy tényleg ne császárral induljon a szülés. Az összeggel én is bajban vagyok, még gondolkodom rajta.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Dytke- Nekem a doki azt mondta, hogy a pezsgőtabletta nem túl jó,mert tele van mindenféle plussz anyaggal. Ettől függetlenül néha én is ezt ittam. Nem tudom mennyi a valóságalapja!

Márta- Szerintem sem lehet tusolni a szülőszobán ill szülés után nem. Én előtte 10 percig áztattam magam, persze megtehettem,mert nem volt forgalom épp akkor. Plussz én kicsit meg voltam zavarodva, úgyhogy nálam minden kórházi volt- törölköző, tusfürdő. De nincs róla rossz élményem,sőt a jó minőség volt a jellemző.

Bugyi- A magzatvíz miatt kell,csak nem túl jó tóban szülni :D
Ahogy Márti írta cserélgetik ugyan,de ki tudja kinek milyen ütemben zajlik?
Szülés után meg úgyis jön az óriásbetét, szerintem olyan bugyi kell,amit nem sajnálsz,mert szinte biztos, hogy véres lesz.

Ági

Kép
iroko
 
 


lányok, nekem nagyon hasznos, amiket itt konkrétan a szüléssel kapcsolatban írtok, én pl. ilyesmikre - betét+bugyi - nem is gondoltam! Nekem logikusnak tűnik kezdeti fázisban a bugyi, ilyenkor milyen betét kell hozzá? ez már a nagy tenás, vagy még valami normál vagy extra menstruációs?

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Ági - igen, lehet benne valami. Gondolom minden orvosnak más a véleménye :)

dytke
 
 


Én szülésnél kaptam kórházi betétet, nekem az jó volt :)
Vendég
 


Kórházi betét a legjobb, ha épp van, mert jól szellőzik, stb vagy anagy tenás, első napokban az kell, haza én már normál betéttel jöttem, de ez nagyon egyedi, és nem tudni előre.

Ja és szülés után is még óriási méretekkel rendelkezik az ember, úgyhogy NAGY bugyi kell. Én a hálósat azért szerettem, mert jól ár tudtam húzni a hasamra, és az egy kicsit legalább szorította lefele a hasam. :)

mtunde
 
 


a szuloszoban a szules utan nem lehetett zuhanyzas

bugyi betet- en sima, pamutbugyi +hosszu vastag betettel mentem be, volt nalam tena bugyi is, de azt nem cserelgettem szules alatt, betetet azt igen, viszont volt nehanyszor, hogy korhazast kaptam kozben, es volt hogy mondtak, hogy mar nem kell se bugyi se betet, csak alam tettek a vege fele olyan cserelgetheto lapot

az intim moso temara hat nekem a dokim semmi szert es semmi kremet es semmi torlokendot nem javasolt, csak nagyon gyakori vizzel alulrol zuhanyzast es gyakori betetcseret, azaz allandoan tisztan tartast de minden szer keruleset, nekem ez bejott, 3szor volt mar eletemben gatvarrasom, es mar most alig egy hettel az utolso utan sem latni belole semmit, sem erezni

a kepkicsinyitesre sajna meg nem jutott ido, pedig mar egyre tobben surgetnek,
az lehet,hogy a gepunkon nincs ilyen kicsinyito lehetoseg? az indexes otletet fogom meg megprobalni

nekem most szules utan a szekrekedes okozott problemat, de lassan tul vagyok rajta
most meg az a gondom, hogy omlik a tej belolem, allandoan polot cserelek, mert sajnos nekem a szoptatos melltarto+betet verzio nem jatszik, ugyanis, azonnal begyullad a mellem, legalabbis igy az elejen
aki mar tul van ezen, mennyi is az az ido mig beall a kereslet0kinalat egyensuly? es nem lesz ennyivel tobb tej?

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


és ha már a bugyinál tartunk: a terhesség végére terhesbugyi kell, vagy jó lehet a normál fehérneműm (persze nem a legkisebbek :) ) A mamabugyit spec boltban kell keresni?

Bonca, nagyon jó hogy írsz nekünk néha a babácska mellett!!!
képkicsinyítés: az én drágám az origo szoftverbázisát javasolta, itt van fenn több képkicsinyítő szoftver, este esetleg megnézem hogy mi otthon mit használunk, mert annak pl. borzasztó egyszerű a használata, még nekem is gond nélkül megy :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Bonca, tök jó, hogy van tejed! Én úgy parázom, hogy nem lesz... A fölösleget nem tudod lefagyaztani?
A melltartótól és a betéttől begyullad a melled? :o

Ugye elmúlt már a dokinak a "rossz passz" időszaka, amiről múltkor beszéltünk??? :shock:

Lányok, hogy érdemes összecsomagolni? Mármint a szülőszobába cuccoljam be azt a táskát, amiben azok a dolgok vannak, amik majd szülés után kellenek (pl köntös, tusfürdő stb ) ? Vagy érdemes csinálni egy kis külön csomagot, amiben csak a szülőszobai szerkó van?
dóri797
 
 


Bonca,
Pár hét és beáll. Az elején én is mindig úgy ébredtem éjszaka, hogy eláztattam az ágyneműt a tejemmel.

Dóri,
Én külön csomagoltam egy szülőszobai csomagot.
Vendég
 


Dóri - én is külön csomagoltam.

Szalamandra - én nagyon szeretem a kismama bugyijaimat, ezt a fajtát vettem a Brendonban [url] http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
vettem olyat is, ami a hasra is feljön, de az nekem kényelmetlen és állandóan viszket tőle a hasam a gumírozás miatt, így nekem ez vált be. Tiszta pamut, nem vágja a bőröm, mint a régi fehérneműim és nagyon kényelmes, bár tény, hogy nem a legolcsóbb. Talán máshol is lehet kapni olcsóbban.

Manka[/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Mtunde!
Szerencsés vagy a vérzéssel.

Márti!
Köszi, így már értem. Nekem a Nyírőbe nem engedtek bugyit felvenni a vajúdás alatt emiatt nem értettem. Nekem nem folyt el semmim anno, burkot repesztettek és után nem áztattam el semmit. De lehet, hogy csak nem éreztem? :shock: :oops: (ha mégis ők akarták...)

Szalamandra!
Előző terhességemnél és most is a normál bugyijaimat hordom, nem kismama bugyit. Ezek Cora-ban vásárolt normál méretű pamut+elastan keverékek. Szülés után is megtartja az alakját és tudod hordani. Persze ez egyéni ki-mit igényel.

A kérdésem: vajúdás idejére érdemes always éjszakai betétet vinni? Ha nem ezt akkor milyet ajánlotok?

Kép Kép
rozsaag
 
 


Manka!

És van már "jelölted" szülésznő témában? Elfelejtettem rákérdezni a dokinál, hogy kivel szeret dolgozni...
Nálad is esélyes a császár?

Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Sziasztok!

Igen, a vérzéssel tényleg szerencsés vagyok, láttam a szobatársaimat, hogy 3 óránként cseréltek betétet. Én csak a higiénia miatt cseréltem gyakran. Nekem sem ajánlották az intim mosakodót, csak a sima vizet gyakran. (igaz, nekem nem volt gátsebem, hsizen császáros voltam).

Csomagolás: Mindegy, mert mindent viszel amúgy is a szülőszobára, onnan majd egybe cuccolnak át az osztályra szülés után.

mtunde
 
 


Rozsaag,
Én már vajúdás idején a szülésznőtől kaptam ottani betétet.
Én végig Tena-t használtam amúgy, nekem az bevállt, nem véreztem nagyon, de én császáros voltam.

Dóri,
Jobb, ha kétfelé pakolsz, úgy minden jobban kéznél lesz. Én is más tanácsára pakoltam külön.

Bonca,
Nekem mai napig sokszor csöpög a tejcsi. Főleg éjjel. Szopi előtt gyorsan kiszaladok pisilni, és közben érzem, hogy csöpög és csordogál. Az, hogy kinek hogy áll be nem tudom, de nekem is folyton ömlik. Néha tök nehéz a melltartóbetét.
Én azt szoktam, ha érzem, hogy sok folyik gyorsan fejek egy kicsit és akkor elmúlik.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Ildi - pénteken megyek dokihoz és rákérdezek fennáll-e még a császárveszély. Az oka a méhlepény fekvésének kedvezőtlen helyzete, nagyon lent van, mellső fali, de a legutóbbi UH alapján már mintha lenne esély a normális szülésre. Egyébként a Fazekas Zsuzsára gondoltam, sokan dicsérik és állítólag az én dokim szeret vele dolgozni. Már nem emlékszem, ne haragudj, de neked ki a dokid? Mostanában rémes a memóriám.

Én is azért gondoltam a kétfelé pakolást, mert ha a férjemnek kell valamit megkeresni vagy esetleg a nővérnek (nem tudom van-e ilyen), akkor így könnyebb.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


képtelen vagyok a lépést tartani veletek :) !

Márti,
egy hasonló hetet én is végig éltem, mint Te :evil: ! persze az én genetikus dokim is mondta, hogy így semmi értelme az AFP-nek, ahogy Mo.-on csinálják... köszi szépen, mi addig lezongorázzuk az életünket egy párszor az alatt az egy hét alatt! DE, nem lett semmi gond (persze végig pityeregtem az ultrahang vizsgálatot, pedig nagyon koncentráltam, hogy ne hisztizzek, de amikor mondta: ez is oké..., ez is tökéletes... jajj még most is libabőrös lettem...
na szóval: kitartás vágd a centit és végül tényleg biztos rendben van a picikéd!!!!! (ja, nálunk fütyit talált a doktor néni :wink: , de mi csak erősítjük a szabályt, nálatok kis puncisért drukkolok :lol: és sok-sok libabőrös pillanatért :), úgy lesz!)

zuhanyozás:
szüLés után én a szülőszobai vajúdó kádban zuhanyozhattam! de szerintem ez a Zsuzsa érdeme!! egyébként rákérdezett, hogy szeretném e, elég jól vagyok e hozzá! Zsuzsa.....!!!

Bonca,
nekem is beállt már nagyjából, de nekem most nem voltak nagy tejciben úszásaim, bár a mellgyulladást nem tudtam megúszni. ami érdekes, ugyanaz a cici, ugyanazon a területen, mint annakidején a Pankával, tehát alkatialkatialkati...

bugyi-betét:
vajúdáshoz vittem tenna betétet+tena hálós bugyit. az első betét csere után, már én is kórházit kaptam végig. a bugyi bevált! sőt, az első két napban is a hálósat használtam még.
miután az egy csomag tena betétet elhasználtam, azután always éjszakaira váltottam, ez kb. pont egybeesett a hazajövetelünkkel. itthon pamutbugyi+hasszorítós bugyi. ez utóbbi nagyon kényelmes és hasznos is (állítólag). ja, és én is kétfelé csomagoltam, sőt még külön piperét sem tettem a vajúdó készletbe, hanem csak ezeket az apró dobozban kiszerelt mütyür tusfürdőt (DM), külön törölközőt ...stb.

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


1 hülye kérdés:
a szülőszobai csomagotokat aztán férjuram hazavitte, vagy azt is vittétek magatokkal a szobátokba? Nekem fura egy kicsit, hogy mindent kétfelé rakjak, mert ami a szülőszobán kell, abból a legtöbb kell később is, nem (köntös, papucsok, törülközők, tusfürdő)? Persze nincs még ilyen tapasztalatom... :oops:

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Manka!

Márti nekem is Zsuzsát ajánlotta, ha a dokimnak is bejön, akkor felhívom. Csak nehogy egy időpontban szüljünk... :) Tényleg, ilyenkor mi van?
Dr. Harsányi Lehel a dokim. Neked?

ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


mankabi: az a szuleszno csodalatosan jo!!!! Nekem nem volt egyszer sem fogadott szulesznom, de ha meg egyszer szulnek o lenne az, az elso es a mostani, harmadik szulesemnel is volt szerencsem hozza, olyan biztonsagot nyujto, megnyugtato segito, tamogato nagyon jo volt, hogy o volt ott, en is ajanlom neked!

dori: tedd majd sokat mellre a babat es akkor lesz sok tejed, minel tobbet!
nekem begyullad konnyen akarmitol, a szoptatos melltarto egy leheletnyit lefogja a mellem, es akkor arrol a teruletrol nem urul ugy ki a tej, szoval igy de nekem konnyen begyullad barmitol, figyelnem kell.
A dokink, hat olyan amilyen, de preciz, alapos, es jo vele szulni, mert most is megvolt az az erzesem, hogy minden ugy lehetett ahogy nekem jo, es nem zavart feleslegesen.

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


Gabi,
Én vittem tovább a szobába is, azt a csomagot.
Vendég
 


Ti mennyi idos babaval mentetek KI eloszor?

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


Bonca,
Én egy hetesen vittem ki Kristófot először, de akkor még nem volt ilyen jó idő. Neked már jobb. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Szentpyr!

Ugyan ezt csináltam én is az előző szülésnél. (Szülőszobát kivéve)
Hálósbugyi+Tena betét szülés után. 4. naptól always éjszakai+hasszorító bugyi. Nekem nagyon bevált, hihetetlen lapos lett később a hasam, senki nem mondta meg, hogy már szültem egy gyereket. Persze ez alkati dolog is.

Szfgabi!
Miután mindkét táskát utánad vitték a szobába, átpakolsz a nagyobba (amikor már tudsz), a kicsibe meg beleteszed az aznapi szennyest és apával hazaküldöd. :) Így utána már mindent megtalálsz egy táskában.
Kiváncsi vagyok találkozunk-e a szülőszobán? Vannak már jóslófájásaid? Ki a szülésznőd? (ha van)

Kép Kép
rozsaag
 
 


Ildi - az én dokim Dr. Szabó György. Még ha hasonló korú is a terhességünk, akkor sem biztos, hogy egy időben szülünk, annyi minden történhet még addig, egyébként az az érzésem, hogy Picur hamarabb fog jönni, de majd kiderül, jó-e a megérzésem.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Sziasztok!

Rózsaág, és mikorra lett lapos a hasad? Nekem Bene után sem lett igazán a régi, most meg csüngőhasú kismalac vagyok :) Pedig hasleszorítottam... :(

Alternatív megoldás a pakolásra: 1 bőrönd, benne kis zacsi a szülőszobaira. Köntöst meg törölközőt csak megtalálja apjuk is :)

Bonca, januári Villő és 1 hetesen már sétáltunk a nagyobb miatt. :)

mtunde
 
 


Sziasztok!

Na megjöttem a19.heti genetikai uh-ról, csupa-csupa jó hírrel! :lol: :lol: :lol: Egyrészt a dokim az országban létező legprofibb géppel nézte végig a babát és azt mondta, minden rendben vele! A méhlepény is szépen vándorol el a méhszájról, már épp csak a széle lóg rá!
Másrészt, Beneildi! Most válaszolok a tegnapi kérdésedre, miszerint kiegyeznék-e a fiúk mellé egy egészséges kislánnyal? Igen! Ugyanis a dokim azt mondta, hogy a pocakomban egy TÖKÉLETESEN EGÉSZSÉGES KISLÁNY LAKIK! Többször megnézte, legalább úgy örült mint én! Nagyon jól esett! És azt is mondta, hogy biztos minden rendben lesz a genetikán, na ettől végképp megnyugodtam! :lol: Úgy tűnik, ezek után már Ő is csak formaságnak tekinti, de azért jó lesz, ha ott is azt mondják, hogy minden rendben!

Ildi!

Mikor mész legközelebb dokihoz? Szerintem, míg nem dolgozik ott, addig nem nagyon fog tudni szülésznőt ajánlani, én pl. megkérdeztem most kedden, hogy az ÁEK-ben mi a rutineljárás szüléskor, ha a kismama Streptococcus-hordozó, de mosolygott és azt mondta, hogy kinyomozza nekem, de még nem tudja, mert csak jövő hónaptól dolgozik ott! Gondolom szülésznő-ügyben is hasonló a helyzet! Egyébként én ezt a Streptococcust megkérdem majd a legközelebbi Szülők Iskoláján, de akinek van friss infója, megköszönném, ha megosztaná!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

őőőőő egy kicsit engem még sokkolnak ezek a dolgok, amiket írtok. Két táska? Ennyi féle betét meg bugyi? Nekem ez még elég kínai? Milyen az a hálós bugyi és mire jó? :shock: Ugye októberre nem fogom magam ennyire hülyének és tudatlannak érezni? A párom azt mondta, hogy lehet, hogy nem kéne ilyeneket olvasnom, mert csak paráztatom magam idejekorán. De szerintem meg jobb, ha az ember minél előbb tudja, hogy mire számítson és van bőven lehetősége felkészülni. Már amennyire lehet. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Szalamandra!

Tudsz nekem e-mail címet küldeni? A privi-t egyszerűen soha nem küldi el nekem a Babanet...

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti,

a címem: handat@freemail.hu
A kimenő privik először nekem is a kimenő fiókban landolnak, és nem az elküldöttben, de miután általában érkezett rájuk válasz, már nem nyugtalanított :)
Nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen jó hírekkel jöttél meg a dokidtól!!! gratulálok a kislányhoz :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Márti- Fogadd hatalmas Gratulációmat! A fiúk után kislány!!! Tök jó!!!! Hogy el lesz kényeztetve a bátyusok által... :D Örülök, hogy minden rendben, látod mindenki tudta előre! :D Persze azért az orvostól a legjobb hallani! Remélem most már nyugisabb napok köszöntenek rád/rátok!

Bettyna- Ne aggódj, nem lesz semmi gond. Meglátod ha kell valami és elfelejtetted betenni,nem lesz gáz- fognak keríteni a kórházban is! Amúgy én annyira el voltam varázsolva az első szülésnél, hogy fel sem tünt mi az enyém, mi kórházi,mi mikor került rám vagy épp milyen vizsgálat mit mutat. :roll:
A táskáról nekem mindig az volt az érzésem, hogy több cucc van benne,mint egy 1 hetes nyaralásos csomagban. :D

Ági

Kép
iroko
 
 


Márti,
Gratulálok :D
Kép

Bonca,
1 hetesen mentünk sétálni. Ha jobb idő lett volna, hamarabb kiviszem.
Vendég
 


Márti!
Sok-sok gratula és továbbra is nagyon szorítuk nektek! :lol: :lol: :lol: Megkönnyeztem a soraidat, annyira örültem neki, hogy rendben vagytok.

Bettyna!
Szerintem igenis jól teszed, ha ilyeneket olvasol, sokat lehet belőle tanulni.
:wink: Én 12 hetesen mentem el először az akkori Schöpf-Mérei kórház szülésfelkésztőjére. Úgy éreztem magam, mint aki az űrből jött. Fogalmam se volt, hogy a világon létezik hálós bugyi, tena extra betét stb. Hazajövetel után a férjem nem győzte hallgatni, mi mindent kell megtanulnunk, beszereznünk. Aztán csak sikerült. :D Ma már apa riasztja a haverokat mennyi szart kell venni egy szüléshez tanmesékkel. :D :D :D
A hálós bugyit amúgy gyógyszertárakban, nagy bababoltokban lehet venni, szüléshez-szülés utáni napokra nagyon praktikus. :D

Lányok, aki belefér 1 táskába az egy pakolózseni szerintem :D Nekem két nagy lett, pedig a mellszívót apa hozta be a kórházba utánam pl. :shock: :oops: :oops:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


rozsaag

semmi fájás, eddig se volt, méhösszehúzódás se... hogy ez most már jó-e vagy sem, hát nem is tudom. Eddig a koraszüléstől rettegtem, most meg a túlhordást szeretném elkerülni (a GDM miatt talán azt nem is hagyják). Szóval édes semmittevésben tengetem napjaimat, és várom, hogy megtörténjen, aminek kell, de lehetőleg május 2. után, hogy a dokit se kelljen elhívnom a továbbképzéséről... :wink:

Szülésznőt nem választottam, csak ugye Szabó dokit, azért jövő héten rákérdezek nála, hogy mit javasol, vagy mire számítsak. Mivel első szülés nem is tudom, hogy mi lenne a jó nekem. Olyan hülyének érzem magam mindennel kapcsolatban. :oops:

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Sziasztok!

Márti,
Szívből gratulálok nektek, gondolom milyen nagy lehet az öröm!!!
Nagyon örülök, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a csomagolási tippeket! :D

Mankabi, megnéztem én is a bugyis linket, tegnap vettem is 3-at, nagyon klassz!

Szfgabi, látom Te is a technikai részleteken gondolkodsz! :wink: Én azt nem tudom, hogy ha összepakolom a kórházi cuccot, akkor azt a szülés idejére hova teszem, ahonnan nem lopják el?

Márti, gratulálok a kislányhoz! Örülök, hogy rendben találták és megnyugtattak! :D

Bonca, azért jó, hogy összeségében jó emlék a szülés a dokival. Velem megint annyira "kedves" volt, hogy most bőgtem egy órát (pedig nem vagyok sírós típus... ) , a hasam szépen be is keményedett tőle. Csak azért nem váltok dokit, mert intézményen belül baromi cinkes ez, a MÁV-hoz pedig ragaszkodom.
dóri797
 
 


dóri, nem akarok okoskodni, de talán mégis érdemes lenne elgondolkodni a váltáson. Nem jó ez, sem a terhesgondozásos időszakban, de szülésnél gondolom főleg nem. Tudom, hogy nehéz az orvosváltás, én is megjárom vele a hadak útját, de ez a 29. hét talán még nincs későn - esetleg egy érdeklődést megérne sztem az itt többször ajánlott dokiknál (Szabó G, Szabó Gy, Spánik, nekem ajánlották a Kazár Tibort is, de ő nem nagyon "alteros" :) ). Ha úgynevezett külsős dokihoz mész, akkor sztem még kevésbé necces a dolog (ha jól emlékszem, a TZS az orvosod).
ne haragudj hogy beleszóltam, csak tudom, hogy nekem is rossz időket okozott, mikor éreztem, hogy szülés terén nem fogunk jól összeilleni az amúgy igazán kedvelt és tisztelt, elismert dokimmal :(

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra, sajnos igazad van, csak olyan nehéz ez. Szakmailag annyira dícséri mindenki, csak ez tart vissza. Jövő héten megyek hozzá, kiváncsi leszek, hogy milyen lesz, de párom annyira kiakadt most, hogy közölte, hogy ha meglátja, hogy szomorú fejjel jövök ki, akkor ő megy be (mondanom sem kell, hogy páromat már be sem merem hívni a kontrollra ) .
Nem tudom, meglátjuk mi lesz jövő héten...
dóri797
 
 


Márti - óriási gratula a kislányhoz, ahhoz meg pláne, hogy minden rendben vele!!! Szívből örülök, hogy egészséges!!!!
Privit nekem akkor nem küldi el, ha nem adok neki címet.

Betty - mostanában nem érezted újra, hogy mozogna a kis lurkó odabent?

Dóri - úgy emlékszem, hogy mikor voltunk a szülők iskolájában, és mikor felvittek a szülőszobára, mintha a szülésznő mutatott volna egy szekrényt, ahová be lehet tenni (talán zárni is? ) a táskát.
Én sem akarok beleszólni, de szerintem is fontold meg a dokiváltást (bár könnyen beszélek, nekem szerencsére nagyon kedves doktornőm van, akivel nagyon meg vagyok elégedve). Gondolom nem csak neki van jó híre szakmailag. És azért gondolom a legtöbb orvos érti a dolgát. De peresze a te döntésed, nem akarok "okoskodni" :)

dytke
 
 


Sziasztok!

Márti - örülök, hogy mindent rendben találtak és gratulálok a kislányodhoz!

Engem kicsit aggaszt ez a kórházi táskás dolog, például nem tudom rakjak-e be mellszívót...stb., az osztályon milyenek a szekrények, zárhatóak? A múltkor, amikor főbróbáztunk pl. az osztályon kötöttünk ki teljesen véletlenül és az engem eléggé zavart, hogy bárki bármikor bárhova mehet, tőlünk sem kérdezte meg senki miért vagyunk itt és hová megyünk. Tehát gondolom kiderült az aggodalmam oka, mennyire kell vigyázni az értékeinkre? Például ha pénzt tartasz magadnál vagy mellszívót viszel be...stb. Lehet hogy csak én bonyolítom túl a dolgokat, vagy ti zárható bőröndbe pakoltok vagy sporttáskába?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Márti!

Május 13-án megyek legközelebb, az elvileg a 36. hét. (akkor már van ctg is?) De nem akartam addig húzni a szülésznő-választást, ezért gondoltam, hogy mivel jövőhéten úgyis fel kell hívnom, rákérdezek. Tudom, május 1től dolgozik a MÁVban hivatalosan, de hátha tud valakit mondani.

Dóri!

Igaz, én nem kürházon belül, de váltottam dokit. Nagyon nem volt szimpi,aki a Szt Imrében vizsgált kb 4x. Ráadásul ő a háziorvosom férje, így én is kicsit féltem, de nem akartam 9 hónapot végig "szenvedni" vele. Most is megtenném, nem bántam meg a váltást, nagyon meg vagyok elégedve a dokimmal. Persze, nehéz, de a te és a babád érdeke főleg, ne foglalkozz mással.
Amúgy mit jelent, hogy nem volt kedves? A vizsgálat vagy a reakciói? Fizetsz neki? Ezt azért kérdezem, mert lehet hogy nálam ez volt a baj. Nem ismertem senkit itt Pesten (fél éve költöztünk) és csak ez az ajánlás volt, de nem magánrendelésre mentem. Lehet, h ezért is volt bunkó mindig. Bár akkor meg főleg jobb, h váltottam! Nehogy már valaki csak azért bánjon velem jól, mert tömöm a zsebét.... Lehet, hogy ez így működik, de nehezen tudom elfogadni. :( Szóval, bátorság!

Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?