Új privát üzeneted érkezett!

Oké, de nekem liftem sincs sajnos, erről viszont nem akarok inkább írni. :oops: :oops: :oops: Jó?

KépKép
benó
 
 


Viszont laptetőm van! :D :D :D :D

KépKép
benó
 
 


A méhnyaknyálka-módszert nem nehéz elsajátítani. A nőnek meg kell tanulnia, hogy mikor száraz és mikor vizes a hüvelyváladéka, és meg kell tudni különböztetni a ragadós és nyúlós vála-dékot a csúszós, jól nedvesítő váladéktól.

Előfordul, hogy a méhnyaknyálka változásait a fehérneműn látható nyomokból is meg lehet állapítani, de megbízható információt csak úgy lehet szerezni, ha a nő megvizsgálja a hüvelynyílásban megjelenő nyalka jellegét, sőt még jobb, ha két ujjával a hüvelyen belül kitapintja. A méhnyak nyálkatermelése a hormonális válto-zásokkal összefüggésben a következőképpen alakul:

Kép
flóra 11
 
 

 
 

Oké, doktornő, hallgatjuk Önt.

KépKép
benó
 
 


Száraz napok, vagyis a kezdeti biztonságos napok, amelyek közvetlenül a menstruáció után vannak. A hüvely belül nedves, de a szeméremtest kimondottan száraz. A nő nem érzi nedvesnek vagy síkosnak a hüvelyt, és nem lesz folt a nadrágon.
Korai preovulációs nyalka. A nyalka opálosfehér vagy sárga színű, sűrű, ragadós, nyúlós. A nő ragadósnak érzi a nyálkát, és határozottan észleli, hogy van nyalka a száraz napokkal ellentétben. Ez a kevésbé termékeny állapotot jelző nyalka napokig változatlan minőségű marad, azután átalakul vizes nyálkává.

Vizes nyalka - vékony, vizes, áttetsző. Az ösztrogénszint magas, a méhnyakváladék mennyisége nő, átlátszó és magas a sótartalma. A peteérés időpontjában a nyalka igen áttetsző, olyan az állaga, mint a tojásfehérjének, és a képződés csúcspontján nyúlékony. Ez azt jelenti, hogy a nyálkát a hüvelykujj és a mutatóujj közé fogva hosszú, átlátszó vékony szállá lehet kinyújtani. Ha ezt az átlátszó nyálkát üveg tárgylemezre kikenik, és hagyják meg-száradni, akkor a mikroszkóp alatt páfránysze-rű formát lehet látni a kikristályosodott só miatt. Ezek a jelek igen termékeny időszakot je-leznek — erősen fönnáll a fogamzás lehetősége -, és a peteérés után több napig megmaradnak.

Kép
flóra 11
 
 


Posztovulációs nyalka — ismét sűrű és ragadós a progeszteron hatására. Ez a viszkózus nyalka közvetlenül a menstruáció előtt ismét átlátszóvá és vizessé válhat, de ez a fázis nem mindig jön létre.

A peteérés közeledte megfigyelhető közvetlenül a méhnyak állapotváltozásaiból is. Közvetlenül a menstruáció után a méhnyak könnyen elérhető, tömött tapintású és majdnem száraz. Amikor a korai preovulációs nyalka képződik, a méhnyak még mindig könnyen elérhető a hüvelyben, és még mindig tömött. Amikor a vizes, termékeny szakaszra jellemező nyalka kezd termelődni, akkor a méhnyak csúszós, puhább tapintású kezd lenni és nehezebben érhető el. A méhszáj megnagyobbodik és elkezd kinyúlni. A nyalkaképződés csúcsnapján, amikor legnagyobb a nyalka nyúlóképesége, a méhnyakat ujjal gya-korlatilag nem lehet elérni, és a méhszáj határozottan nyitva van. A száraz posztovulációs na-pokban a méhnyak ismét leszáll, könnyen elérhető és a méhszáj zárva van.

Kép
flóra 11
 
 


A szimptotermális fogamzásgátlási módszer megkívánja az alaphőmérséklet naponkénti feljegyzését, a méhnyaknyálka, a méhszáj és a peteérés szubjektív jeleinek - fájdalomnak, a pecsételő vérzésnek, a medence teltségérzetének és a mell feszülésének - megfigyelését. A fogamzás elkerülése szempontjából a ciklus első öt napja biztonságos, feltéve, hogy a ciklus sohasem rövidebb 26 napnál. Azután nem kerülhet sor közösülésre a száraz napokon napközben mindaddig, amíg a nyálkatermelés elkezdődik, mert az ondó elfedheti azokat a jeleket, amelyeket a nő meg akar figyelni a nap folyamán. Az éjszakai nemi aktus megengedett. Miután a vizes nyalka terme-lődése megkezdődött, nem történhet sem közösülés, sem genitális érintkezés. Ez a tilalom fennáll mindaddig, amíg három nap el nem telik az alap-testhőmérséklet megemelkedése után, és a méhszáj újra be nem záródik és le nem száll, azonkívül a nyalka mennyisége le nem csökken, és „száraz" nem lesz.

Kép
flóra 11
 
 


A nyúlós időszak a legjobb, nem jól értem? :wink:

KépKép
benó
 
 


Én olyan fajta tanár vagyok, aki mindent leegyszerűsít. :D

KépKép
benó
 
 


Jólérted,igen. Akkor kell akciózni. :wink:

Kép
flóra 11
 
 


Ez a nyálkavizsgálat állítólag biztosabb,mint a hőmérőzés.De látod ez is azt írja,hogy a kettő együtt, sőt,még a tüneteket is figyeljük.

Kép
flóra 11
 
 


Nekem nem szoktak tüneteim lenni. :evil:

Kép
flóra 11
 
 


Szerintem mi most talán jókor akcióztunk, aztán ki tudja. :wink: Elmegyek gyorsan boltba, kb. fél óra. Aztán jövök, Gy. szakdogát ír (REMÉLEM).

KépKép
benó
 
 


Benó, nekem a volt férjemmel sose volt liftem.De három fiam az van. :D

Kép
flóra 11
 
 


Tudod, én végül is semmit nem csinálok (se ne páfrányozom, se ovuteszt, se hőmérő), csak bumm, bele, hátha beletrafálunk. Na, megyek, majd jövök.

KépKép
benó
 
 


Kösz a liftügyet. :D Megnyugtattál. :D

KépKép
benó
 
 


Szia,drága. Majd gyere vissza.
Ha nincs itt senki,akkor addig én megyek varrni.

Kép
flóra 11
 
 


A napsütés jótékony hatása

A napsütés a ludas a dologban - mondják a szakavatottak - a napsugarak pozitívan befolyásolják szexuális viselkedésünket. A napsütés nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem stimulálja a nemi hormonok képződését. Minél többet vagyunk a napon, annál több nemi hormon termelődik, árnyékban azonban több melatonin termelődik, ami lassítja a peteérést és a spermatermelődést, vagyis csökken a libidó. Az Indianai Egyetem kutatócsoportja szerint a legtöbbet júliusban szeretkeznek az emberek, mert ekkor a legverőfényesebb a napsütés; a fogamzásgátló eszközökből is ekkor fogy a legtöbb.

Kép
flóra 11
 
 


Sziasztok visszajöttem! :D

Flora kérdezted merre megyünk Erdélyben hat az utiterva a következő:Kolozsvár,Szováta,Parajd,Korond,Szejkefürdő,Székelyudvarhely,Gyergyószentmiklós,Gyilkos-tó,Békés-szoros,Csíksomlyó és Marosvásárhely.Már nagyon várom. :D

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Szerintem igenis lényeges a csövek kérdése! :D Akinek nem működik az cserélje ki! :D

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Itt vagyok én is.

KépKép
benó
 
 


Tancsu már én is mondtam apának hogy ha nem férek magamhoz a hasam miatt akkor majd ő fog borotválni hát legalább akkora lett a szeme mint ennek a gülüszemű ikonnak!Ekkora :shock: :mrgreen:

Kicsit kinevettem szegényt! :twisted:

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Biztos jó lesz az utatok, Évi! :D

KépKép
benó
 
 


Beno nekem se szokott mindig liftem lenni.Általában akkor ha én vagyok fent :oops: de ugye az nem jo pozíció mert apának hátul kell lennie,illetve feküdnie,mert akkor lesznek a katonák a legközelebb a méhszájhoz.De szerintem nem a liften múlik a dolog. :wink: Ha csak annak lenne gyereke akinek liftje is van akkor nagy bajban lenne az emberiség! :wink:

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Igen remélem bár már hallottam olyantól akinek a barátnője múlt héten volt kint hogy 10 fok volt.Nem fogok hőgutát kapni az már biztos. :D Remélem,hogy azért legalább 5 gokkal melegebb lesz mér ott mire megyünk.

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Ez a vonalzó meg mit számol?!?
33-14=19 vagy nekem rosszul tanítottak valamit matek órán?
Tehát nem is a 16. napon van ovum hanem a 19.-en.És az meg 18 nap. :!:

Kép
Kép
eynoyin
 
 


És ez nem is az első nap hanem a második.Lehet hogy én bénáztam el valamit? :?:

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Ez mindig 1-est ír, nem? Szerintem csinálj liliset!

KépKép
benó
 
 


A liftre azért is gondoltam, mert a hastánctanárom mondta, hogy az ő babájuk akkor jött össze, amikor úgy érezte, hogy ilyen jót még sosem szexelt. :wink: Na, csak ezért. :wink: Most melegszenyát készítek közben, úgyhogy időnként el fogok tűnni.

KépKép
benó
 
 


Az biztos finom lesz! :D

Amiben én még hinni tudok az az Aviva torna amit Flora is írt.Azt szivesen kipróbálnám. :D Fel is fogom hívni a csajt de majd csak pénteken lesz annyi időm hogy megkérdezzem erről.A szerda meg a csütörtök mindíg húzós. :?

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Felhívom én, ha gondolod, holnap. Lenne kedved velem és Szilzivel vagy csak velem elmenni erre?

KépKép
benó
 
 


Most már ez marad.Tetszik!Amúgy mostanában ha álmomból felkeltenének akkor is tudnám hogy mikor van pé-m. :D
Kóros!

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Persze hogy lenne!Sőt úgy gondoltam hogy veletek egyeztetek hogy mikor tudtok jönni!Annyira jó lenne már találkozni! :lol: :lol:

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Évi, a vonalzóddal nincs baj. Csak nem 14-et kell kivonni. Mindig a ciklus közepét veszi pé-nek,mert az logikus, hogy akkor van. Vagyis a 33 felében, ami a 17-dik nap. 16,5 . Az elején az 1-es mindig ott van mindenkinek,mert 1-től indul végén meg az a szám van, amilyen hosszú a ciklus.

Kép
flóra 11
 
 


Az előbb bejön apa halál komolyan megkérdezi hogy érzem-e a füstszagot.Szimatolok mondom hogy nem.Erre közli hogy az hogy lehet hát olyan gyorsan ütöm a billentyűzetet hogy füstöl.És utána még ki is nevet! :roll:

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Szia Flora!

Akkor jó megnyugodtam,csak az zavart meg hogy a virág az 1-es elott van de ha jó igy akkor ok! :D

Kép
Kép
eynoyin
 
 


A virág napról napra beljebb fog jönni. Nézd meg az én lepkémet.Még nem is látni. Ez az első nap.

Kép
flóra 11
 
 


Jaj, Évi, ezek a férfiak! Szörnyű! Mindent megadunk nekik, de ők még ennél is többet akarnak. Nekik is megvan a maguk hobbija.Nekünk hagyják meg ezt a kis szórakozást! Igaz? :wink:

Kép
flóra 11
 
 


Mi újság a wc-vel?Meg a csövekkel?Minden működik rendesen?

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Lekopogom, működik. Ha mindent ilyen könnyen lehetne javítani!
Évi veled is egyszerre írtam az előbb. Nem tudom mi van ma velem,folyton ezt csinálom. Mindekivel egyszerre küldök hsz-t.

Kép
flóra 11
 
 


Egyetértek! :D :D :D
Most apa munkahelyén indult német tanfolyam és ő is jár és egy csomót németezik.Addig én meg veletek beszélgetek.Én se hisztizek hogy miért tanul mindig. :D

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Olvaslak benneteket, közben eszem.

KépKép
benó
 
 


Az jó jel!Csak jót jelenthet hogy egyszerre írunk. :D
A nagymamám boszorkány.Lehet hogy örököltem?

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Finom lett a melegszendvics? :D
Mi paradicsomos káposztát ettünk fasírttal.Anyukám csinálta. :wink:

Kép
Kép
eynoyin
 
 


a tanulás hobbi :?: :?: :?: :?: Évi! ha ezt hallanák a gyerekek!

KépKép
benó
 
 


mi is egyszerre :D :D :D :D

KépKép
benó
 
 


mindenki boszi :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
benó
 
 


Csajok, komolyan marhára sok boszi jött it össze körünkben. :wink: De mi vagyunk a déli jó boszorkányok. Vagy melyik volt jó az Alízban?

Kép
flóra 11
 
 


ki tudja:?: :oops:

KépKép
benó
 
 


Szerintem kiröhögnék a páromat,de titkolom hogy tanul! :lol:
Ha a gyerekünk is ilyen lesz az mondjuk nem lesz rossz.Az apja majd tanul vele én meg mesét nézetek vele. :D
Szombat és vasárnap reggel felkelés után egyből mesét kell néznem.Komoly mese és babanet függő lettem! :D

Kép
Kép
eynoyin
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?