Új privát üzeneted érkezett!

ja igen, Rambóka Csakegy kismamákok tessék jelentkezni, csak egy szó erejéig, hogy jól vagytok!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Majd próbálok visszaolvasni, de most viszem a zuramat orvoshoz...

Kincsecske, nekem is az jutott eszembe, mint Rejonak, hogy ha tényleg a magzatvíz szivárog, nem biztos hogy még két napot otthon kéne ülni! Hívd fel a dokidat, az a biztos!
Izgi, most már tényleg nagyon finiseltek! Pocid nagyon szépséges!!! :lol:

Lara, KisLara tündéri, gyönyörű babuci!!! :lol:

Jövök még délután!

Kép

Kép
anyoooka

Hello csajok!

Köszi az érdeklődést, élek-virulok. :lol:
Bocs, hogy mielőtt elmentünk a versenyre nem vakkantottam ide pár szót hogy nem leszek 4 napig, de mire ideértem volna, indulnunk kellett.
Önzőzök, ha nem haragszotok:
Szóval a verseny ultra király volt! :D Iszonyatosan jó autók voltak, nem kellett sokat dolgozni, az idő jó volt és sokkal több pénzt kaptunk érte, mint gondoltuk. :D Nem fáradtam el, a baba nem sztrájkolt a hangzavar miatt, nem kellett minden beállónál megállni az úton pisiszünetre, úgyhogy minden rendben volt. A következő versenyre is elmegyek. :D

Ami kevésbé volt jó, hogy elhoztuk a pesti rokonyságtó azt a motyót amit beígértek. Az ígéretben szerepelt: babakocsi, kiságy, légzésfigyelő, márkás babaruhák, stb. Ehhez képest kaptunk egy gyerek kádnyi, szó szerint, szar ruhát. Olyanokat amit még a legputribb turkálóban sem árulnak, és amit még ingyen sem hoznék el sehonnan. Ezeket max. csak olyannak mertem volna odaadni, akiknek tudom hogy egyáltalán nincs semmi pénzük ruhát venni a babának és már az ilyen ruhák is segítséget jelentenek. Egyrészt az összes ruha úgy 86-tól felfele van méretben, az összes hót koszos, poros, hajfestékes, rozsdás, szakadt volt, különböző összeállításban. Pár darab overáll, kabát van, amire én is azt mondom hogy jó, de ezek mind olyan 90 akárhányasak és vagy rózsaszín vagy piros az egész. Szóval azt az 5 ruhát jól ki fogjuk tudni használni, ha fiúnk lesz akkor pláne, de mire jó lenne mondjuk a lányunkra, addigra pont tavasz lesz és nem fog kelleni a bundazsák. :?
Emellett ami jó egy kiskád (full vízköves volt), egy asztalra csavarozható etetőszék (ez nekem nem szimpi, de meglássuk), és egy törött ágyfölé rakható forgó (ezt a férjem még nem tudja csinálni).
Összefoglalva: ÉLJENEK A ROKONOK! Remélem már senki nem áll elő azzal hogy akar nekünk adni valamit! :evil:

És ez miatt voltam eddig letiltva a vásárlásról, mert majd a kőgazdag pesti rokonyok jól odaadnak mindent és nem kell semmit sem vennünk. :evil:

Most viszont mennem kell!
Jön a vihar és a fűnyíró az udvaron napozik még (ma füvet nyírtam pihenésként). :D

Este jövök!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Kincs!

Lehet a nyákdugó is, nálam is így folyósodott el lassacskán, víztisztán először. Mindig azthittem a magzatvíz, de nem az volt!

Viszont egy telefont megérne a szülésznőnek, nehogy tényleg gond legyen!!!

Nagyon izgi.......................... Tűkön ülök! Szülés lesz nem is soká!!!

Szia Monee!!! Végre!!

Gina!
A szoba csodaszép!!!!! Kislányod jól fogja magát benne érezni!

Kavicska!
Csak így tovább! Pusszantom Szilvesztert!
Vendég

Kincsecske, írtam privit, ugyanabban a cipőben jársz mint én... és nekem magzatvíz volt.
Érdekes, hogy az isten háta mögötti kis patikában mellettünk (város legszélén laktunk) volt magzatívz szivárgás jelző teszt! :shock: Meg sok helyen láttam. Érdekes, hogy nálatok nincs.

Aztán nem győzték belém nyomni az antibiotikumot, mert kissé elhülyéskedtem a dolgot... :evil: nem tudom, emlékszik-e innen még valaki a pünkösdi szülésemre? :lol: Pontosabban a csupahatos dátumra (Kandika, hogy féltettél... :lol: ).

Monee, rokonok... hm. Sajnálom, hogy így jártál. Most erről jut eszembe: tartsatok bár sznobnak, de soha nem mentem turkálóba. Valahogy nem állt rá a kezem. Mit ad isten, most hogy járkálok az OBSI-ba, a Keleti pu.fele mindig elhaladok egy angol gyerekruhás turi mellett, ami elég nagy. Első két alkalommal nem érdekelt, de ma már másodjára tértem be... csajok, olyan gyönyörű holmik vannak, hogy bepisilek (persze, ki kell fogni, rá kell szánni 1-2 órát is). Olyat én még Bécsben se nagyon láttam. Ma túrtam Boginak 3 olyan kisruhát, amit tuti hogy csak Ny-Európában forgalmaznak, hasonlót se láttam sehol, se fazonban, se minőségben, db-ja max. 1000 Ft. Olyan rugik, plüssrugik, kisingek, hogy öröm fogdosni (majd a kicsinek). Bekaphatja a C&A a maga kis gagyi áruival!
Már alig várom, hogy Bogira ráadhassam. :P Csak még harisnyát kell vennem alá... hiába no, eddig nagyon fiúsan öltöztettem!

Lara, a kislányhoz csak gratulálni tudok. :shock: Nagyon szépséges. Nem is emlékeztem, hogy ilyen szép... :roll:

2 napja nincs babamozgás, úgyhogy tuti hogy ő volt. :P Mert gondolom, bélmozgás mindennap vagyon. :lol:

Voltam védőnőnél tegnap. Már amikor kidugta a fejét az ajtón (Bogi tépkedte le a papírhirdetéseket a falról, a széken állva, én meg egyre hangosabban beszéltem hozzá...), akkor láttam, hogy itt nem lesz baj. Olyasmi kiadás, mint az anyám, még a haja is vörös. :lol: Aztán kiderült, hogy ugyanannyi éves és ugyanolyan a humora. Bingó!!!!
Kicsit volt bennem félsz, mikor kérdezte a kiskönyvem kitöltvén (gyerekek: 2004-es!!! kiadású kiskönyvet kaptam! :lol: :lol: ), hogy hány hetesen is tetszettem jönni? Mondom, izé, múltam 14. Erre felröhögött: "Második gyerek szindróma."
Az előző engem ízekre szedett volna emiatt, basszus.

még akartam írni, de dolog van, ezt küldöm, nehogy elszálljon!
Vendég

4 perc alatt megettem egy kistábla fehércsokit!!!

Ajóbüdösfrancba! Olyan mérges vagyok magamra.............. Áh, így sosem fogyok le! Nesze neked IR!
Vendég

Gina: Nagyon szép a babalak. Már csak meg kell erősödnie a kiscsajnak és élvezheti :) képeket kaphatunk majd a piciről? Annyira jó nézni, ahogy fejlődnek és híznak :lol:

Norka: Na végre egy kis jó is történik veletek ;) Legalább a védőnő bejött, azért ez is valami ;) Vigyázz magatokra nagyon!

Monee: Ne is mondd ezt a babaholmis dolgot... Mi is így jártunk... Átnéztem, mondom legalább a felét ne kelljen kidobnom... Hát nagy nehezen sikerült annyit megtartanom, hogy tényleg ne kelljen vennem már 56-62-es cuccot. Én nem értem, hogy miért akar valaki pl. egy rakás leharcolt zoknit átadni másnak??? Szóval megértelek, viszont így legalább kiélheted magad :mrgreen: menj aztán nézelődj a picinek... Én pl. a kádat direkt megvettem a gyerkőcnek, azt valahogy nem akartam senkitől kapni, úgy hogy egy ideje itt foglalja a helyet :D

Kincs: Nocsak, még a végén tényleg kijön Kiskincs :lol: Én is dokira voksolok, nem mintha ki lett volna írva, hogy szavazás :D

Monácska: Most ne azzal foglalkozz sztem! Ha csokit akarsz, akkor egyél csokit. Majd néhány hét múlva ráérsz foglalkozni a súlyoddal ;) Nem lehet, hogy a szervezetednek szüksége volt egy kis CH-ra?

3 óra és még neki sem álltam a párom holnapi ebédjének... :roll: Nincs kedvem és különben is most értem haza a cégtől...
Ja, és én, aki világéletében utálta a szénsavas üdítőket, vettem 2 kis üveg P. colát... Hihi, úgy tűnik Bence unja az ásványvizet és a zöldteát :D

Ja, a szobáról lesz majd kép, ígérem, de most még eléggé szanaszét van minden, mert kell még 1-2 bútor... Amint meglesznek ezek is és eltudom pakolni a holmikat, ígérem lesz fotó :)

Na, jó összekapom magam, aztán feldobom azt a holnapi ebédet...

Kép

Kép
bettica

Hú Bence nagyon fészkelődik, drukkoljatok, hogy forduljon már be, mert kiidegeli az anyját :D

Tényleg a jóslófájások mikortól számítanak normális dolognak? A neten ahány helyen olvasom, annyi féle időpontot írnak... Ja és tényleg amolyan mensi szerű derékfájásról van szó? Napok óta van 3-4 ilyen naponta + a keményedések is elég sűrűk és sajnos eltartanak akár 3-4 percig is :roll:

Kép

Kép
bettica

Kincsecske drukkok mnennek Neked és Csodakiskincsnek! :D
Nemsokára asszem láthatjuk a képét is! :D

Bettica, nézesd meg magad. Nekem az utolsó hónapban voltak folyamatosan joslófájásaim, minden nap. előtte is keményedett néha a hasam (érzed, hogy megkeménmyedik). aztán Marci 2 napot várt a kiírt időpontra. :)
De azért maradjon még egy kicsit!

Monácska, egészségedre!!!!!!!!! :D

Ági, az alvásambulancia jó ötlet.

Most nem nagyon tudok tovább visszaolvasni.
Csajok, én nagyon xarul vagyok.
felvittem a metet 3x1-re, aztán három nao után visszavettem 2-re. szerintem nekem ez elég. egész nap rá se bírok nézni a kajára, főleg nem a rendes kajára.
12 kilót fogytam december eleje óta. beleértve a terhességet. egyrészt örülök neki, másrészt nem tudom ez normális-e.
van olyan aki csak kettőt szed? szerintem nekem egyszerűen elég a napi 1700 gramm, lehet hogy a 3x500 jobb lenne, nem tudom.
egyszerűen nem birok többet. és olyan xarul vagyok tőle, hoyg semmihez sincs erőm (vagy még a műtéttől? nem hiszem. voltam kontrollon, o.k.)
végül is Marci is 2x850nél jött, és az elment baba pedig akkor jött, amikor még csak egyet szedtem, azt is csak két hétig.
nem értem, miért nem tudják belőni a rendes adagot.
véleményetek????

Kép

Kép
csillagfény

Bettica, nekem a 31.héten jöttek a jóslók, és onnantól elég rendesen voltak. Szerintem jó dolog, mert nem úgy mész majd neki a szülésnek, hogy tökre fent van a feje a gyereknek meg kemény a méhszáj... egy csomó előmunka lezajlik.
A faros szülésről azért ne tegyél le! :wink: persze helye válogatja, hogy hol mit vállalnak be, de azért ez is lehetséges, ha ügyesek! (és persze, ha nem túl nagy a baba)

Mona, csokievés szopi alatt... abszolút megengedett!
Egész szülésig idegelt a dokim, hogy ne egyek sokat... szülés másnapján bejött, és azt mondja: "Innentől egyen-igyon, amennyi jólesik." Mondom, csokit is? "Csokit is." A tejnek tápanyag kell, kalória kell, zsír kell... én ezt mondom.

Csillag, csak annyi metet szedjél, amennyit bírsz. Nagyon egyéni mindenki adagja. Én soha nem bírtam volna 3szor 850-et szedni...
Vendég

Csillag: Lehet, hogy neked ez az adag jön be... Ne akard feltornázni mindenáron 3x850-re, mert lehet hogy elég a2 is ;)

A héten megyek dokihoz (még mindig nem tudom, hogy melyikhez :oops: ), meglássuk mit mond... Az a baj, hogy a hasam alja is fájdogál, bár az szinte egésznap, pedig már úgy örültem, hogy az utsó trimesztert élvezni fogjuk :)

Norka: a babó elég nagynak tűnik jelenleg... 2,5kg és még van jó pár hetünk, szóval a csaszi adott lesz sztem, ha nem fordul be Bence. Őszintén szólva félek, hogy most már túl nagy ahhoz, hogy helye legyen forgolódni. Azért még nem adom fel, mondogatom neki én is és Apu is, hogy merre kellene fordulnia ;) Hátha...

Kép

Kép
bettica

Szasztok, vagyok. Jól vagyok. Túl jól. Lillát emelgetem ezerrel, mostanában nem érzem gáznak (hála a jó égnek). Plusz most nyomtam be egy hatalmas csokis-kókuszos fánkot:)))))

Szombaton voltun keresztelőn, Lilla azóta jódlizik (tudjátok... mint a svájci énekesek)... marha profin csinálja:)) (nem tudom mit hallatott-láthatott ott). Nem halljuk tőle a TV-t, annyira lelkes :))))

(ja... férjem a kereszelős kaja után megjegyezte, hogy szerinte az emberek fele most azon filózik, hány hónapos terhes lehetek mert olyan a hasam... banyek... 7,5 hetes... még két hónapos sem... hogy lehetek ilyen amorf????)

Ja... szülés után egy napig bírtam hálóingben, gyűlöltem. ha a WC-re mentem zavart, hogy tartanom kell, félrecsúszott, nem éreztem benne magam kényelmesen. Marha sokáig tartott kigombolni szoptatáshoz stb. stb. Ezzel szemben ott volt a jó kis kínai tréninggatyám amit még terhesen is hordtam egy jó kis pólóval... póló felhúz, gyerek szopik... pillanatok alatt megvolt, nem kellett gombolgatni. Az ágyban is jobb volt pizsamában ücsörögni. Mondjuk nekem kellett a jó kis Tena hálós bugyi (na azt felvenni művészet) ehhez a komfortérzethez... abban ugyanis tutira nem csúszott félre a betét így soha nem is áztam át. (csak egyszer az elején amikor hülye fejjel a kórházi betétet kezdtem használni).

Kincsecske: MENNEK A SZURKOK:)))))))))) Könnyű, gyors szülést kívánok:)))))
Vendég

Sziasztok!

Kincsecske!
Ha még olvasol bennünket! :lol: A férjeduradnak a telefonjába tedd be valamelyikünk tel. számát, hogyha túl vagytok az eksönön és neked nincs erőd-kedved-időd smst küldeni, ő tegye meg helyetted! :)

Csillagfény!
Rejo is "kolibri" adagot evett! Ki amennyit bír!
Érdekes, életem folyamán bármilyen gyógyszert is kellett szednem, vagy szúrnom, nem volt mellékhatás. Vagy ha volt is, nagyon minimális!
Ja, az orrcseppek betették az ajtót! :shock: :roll: De az más!

Csakegy!
Azért meghallgatnám a jódlizást! :lol: :lol: :lol:
Nálunk a nyekergés megy! :? :lol: Szó szerint. Olyan mint egy rozsdás ajtó! :? :roll:
Az anyatej olajozza! :lol: :lol: De csak ideig óráig tart!

Bettica!
Nem akarlak elkeseríteni, de nem a bicepszszel van gond, hanem a gerinccel! :?
Az nagyon nem bírja ezt a fajta gyűrődést! 10 lépcső ide-oda! :roll:

Azért én ma elgondolkodtam.
Vannak 2-3 gyerekes anyukák, háztartás, férj, önmaguk, esetleg építkezés, vagy lakásvásárlás.. hogy bírják???

Lesnem kell azt a pillanatot, hogy körmöt manikürözzek, szemöldököt szedjek, mosást "leszervezzem" :roll: :lol: :lol: stb.
Szóval komolyan mondom, minden többgyerekes anya egy HŐS! Az én szememben legalábbis! :D

Na jó, még csak két napja vagyunk kettesben. Sokat ne várjak.! :lol: :lol:
Vendég

Rejo :lol: :lol:

(Kincs hajrá!!!)
Egyetértek Norkával. Jobb ha beilleszkedik a baba feje. Ez tapasztalat mondatja velem
beebeey

Valaki nyugtasson meg légyszi: ha a gyerek DIREKT rosszalkodik az még nem a dackorszak és még van legalább egy évünk...

(direkt= ha mondjuk, hogy nem akkor elkezd vigyorogni -ott csillog a szeme- és csakazértis csinálja.. pl. újra megharap vagy még hatszor belémkarmol vagy hirtelen két kézzel kezdi ledobálja a kaját... mindezt MA kezdte... )
Vendég

Kérésre:

Dorina baba 3 hetesen: Kép
Vendég

Sziasztok!
Szeretnék ajánlani nektek egy forradalmian új, és nagyon jó termékcsoportot, a mikroalgákat.
Jelenleg por, és energiaital koncentrátum formájában kapható.
Leírom, hogy eddig mik a tapasztalatok, miben segít:
-magas vérnyomás, vércukor szint normalizálás
- allergiák, ekcéma
- idegrendszeri problémák
- szív és érrendszeri problémák
- fejfájás, migrén
- bőr,köröm, haj problémák
- gyomorfekély és más gyomor, bél,-és emésztési problémák
- máj és vese problémák
- rákos megbetegedések
- ízületi, reumás problémák
- csontritkulás, érelmeszesedés
- teherbeesési gondok, nőgyógyászati problémák.
Ezenkívűl, ha foglalkozol a dologgal heti 2-3 órát, jelentős jövedelemre is szert tehetsz.
Bővebben a http://gyogyalga.gportal.hu címen tudtok olvasni róla, érdemes kipróbálni!!
nyusszancs

Gyógyalga nélkül nem élet az élet! :twisted:
Aki még nem szívott MLM-gel, az vágjon bele nyugodtan! :evil:
Hogyan érjük el bámulatosan rövid idő alatt, h. egyetlen ismerősünk se ismerjen meg az utcán és senki ne fogadja el a meghívásunkat! :twisted: :twisted: :twisted:

Élek!
Csak ma lefárasztott a ded, úgyhogy meccs alatt kómáztam egy kicsit.

Csakegy!

El kell keserítselek, a dolog innen már csak romlani fog!
Ma, miután a nap folyamán többször is megbeszéltük, h. a csőrös pohárból nem öntözzük a szőnyeget, mire eszmélek mosogatás közben? A ded áll mellettem és locsolja a bokámat málnaszörppel a csőrösből! :evil:
Szintén többször lecsesztem már, h. ne játsszon lezuhanóst a dögnehéz lendkerekes autóval, mert egyszer ripityomra törik, akkor is csinálja! Amíg rá nem ejti egyszer a lábára, de akkor esküszöm, ott fogok állni és vígasztalás helyett ki fogom röhögni! :twisted:
Ráadásul olyan mimóza lett a lelke, h. minden lecseszésre egyből bőg, és még a végén állhatok neki megvígasztalni is! :evil:

Rejo!

Ha lesz annak a hiperepernek hajtása, majd gondolj rám, jó?!

Kincs!

Én is inkább a dokimat hívnám fel, ha szivárog a magzatvíz!

Csillag!

Szerintem ne emelj! Ha a 2X850-nel jobban érzed magad, akkor maradj annál!

Kavics!

Az új szomszédaink nemrég "pucoljuk ki a tárolót!" kampányt indítottak, amit lelkesen támogattam is. Erre utólag kiderült, h. a két motorjuknak kellett a hely! Én meg lavírozhatok, h. bejussak a babakocsiig, v. a gyerek műanyagmotorjáig! Tököm tele! :evil:
De nemsokára lakózüllés és perpatvar, mert másoknak is ba...a a csőrét a két motor, nemcsak nekem! :twisted:

Monee!

Én is így jártam! "Ne vegyél, adunk!" :? Na jó, a bébicuccok még aránylag jók voltak, kb. 62-68-ig, bár ahhoz is kellett pár kiegészítés, de az afölötti méret.... hát max. törlőrongynak! :evil:
Itt kertvárosban a Nevkónál az üzletsoron a patika mellett van egy nagyon szuper turi, első osztályú angol cuccok vannak, mind a tíz ujjadat meg fogod nyalni utána! :lol:
De a börzén is össze lehet válogatni szinte zsírúj rucikat, pláne a kis méretekben, de én még Gergőnek is szoktam találni! (Most sajnos apa volt vásárolni és összesen 3 (három!) cuccot hozott! :evil: )

Norka!

Ugye, h. ugye!
És ezek az angolturis ruhák sokkal jobban bírják a gyűrődést, mint a magyar (kínai) cuccok!

Rólunk:
Sikerült letornázni a NoSpát 4X1/2-re és 4X250mg-ra a Mg-ot!
Ha a ded nem idegelne, szerintem menne lejjebb is, de ne legyünk maximalisták! :twisted:
Egyébként jó gyerek, sok mindenben segít, csak ez a "próbálgatom a határokat" most sok egy kicsit!
De rengeteget vagyunk friss levegőn, mert napi 2X2 órát "sétálunk".
Ill. ő úgy száguld a motoron, h. alig tudom követni!

" Ja, ez itten a reklám helye, mindenki vegyed elő papírt, ceruzát, ctrl+C billentyűt, naszóval, miután a ded egy hónap alatt lereszelte a cipője orrát heveny motorozásból kifolyólag, úgy döntöttünk, h. nem kap több cipőt, kár belé! Aztán módosítottuk a dolgot és miután megjött a Brendonos hírlevelem (amire nem tudom mikor iratkozhattam fel, de küldik kitartóan, én meg időnként megnézem, h. mire költhetném a pénzemet, ha bolond volnék :twisted: ), szóval megakadt a szemem a cipővédőn, és mivel az autósülés vásárlásakor jóváírtak egészen vagy ezer forintnyi pontot, gondoltam seggére verünk! Így csak 1500-be került, de azóta rájöttünk, h. minden pénzt megér a kütyü!
Szóval, ha nálatok is motorbuzi lesz a ded és nem akartok majd vagyonokat elverni új cipőkre, akkor csak javasolni tudom ezt:
http://www.brendon.hu/productsearch/vie ... o=1&whid=7 "

Ma meg azzal lepett meg, h. a "pöttyös játszótér" típusú (nem tudom, nálatok hogy hívják a bababarát fajátszókat, amiket aztán a tinikorú vandálok napok alatt életveszélyessé tudnak amortizálni) játszón a kis falépcső megmászását követően nem csúszdázni akart, hanem úgy döntött, h. a láncokon himbálózó deszkákon fog átgyalogolni, majd a szintén láncon - de immár hosszában - himbálózó farúdon haladt keresztül. És csak kétszer lépett mellé! Persze fogtam a kezét! :D

rambóka

Gina: Dorina baba arca nagyon szép :))))

Rambóka: nem túl bíztató... plusz ugye a necces az, hogy én hajlamos vagyok röhögni amikor már másodszorra harap meg és közben huncur röhögéseket ereszt meg... és ez nagyon gáááz... A férjem már idegesebb ilyenkor de úgy tűnik, hogy Lillát ez se zavarja igazán...

(benyomtam vagy fél kiló mirelitt meggyet... állat jóóóóó:))))
Vendég

Sziasztok!

Már napok óta próbálok, írni de annyi hsz-t letermeltetek, hogy nem bírom fejben tartani, kinek mit akarok írni. :lol:

Lara!

A pici Lara csodaszép! Igazi kis tündér!

Ginuska!

Dorina imádnivaló! Büszkék lehettek rá, gyögyörűszép az arca, bőre. Emlékszel Domi hogy nézett ki? Szegénynek tiszta bevérzés volt az arca. Ezek szerint Dorinát kíméletesebben vették ki belőled.
Annyira örülök, hogy ilyen szépen fejlődik Dorina és már elhagyhatta az intenzívet. Csak így tovább, nagyon sokat gondolok rátok!
A babaágy álomszép! Hű de jó helye lesz ott annak a pici babának. :wink:
Ja és a kocsitok is szuper. Látom nektek is megér minden pénzt ez a csöppség. :lol:

Norka!

Helyes kis pocid van! Jó lehet érezni már a picit. :wink:
Köszi, hogy leírtad a slambucreceptet. Még az is lehet, hogy elkészítem..csak azt nem tudom, hogy kb. hogy kell kinéznie - így kicsit nehéz lesz.
Védőnő: akkor egész normális nem? Asszem lemaradtam..védőnőváltás volt, vagy hogyhogy most másiknál vagy?
Bogi hogy van? Ezer éve láttam róla fotót.

Monee!

Már gondoltam rád, régen írtál, jó hogy jelentkeztél!
Ilyen használt cuccokat én is kaptam. Még én kunyeráltam ki, én hülye..aztán a ruhák kb. 75%át használat nélkül adtam vissza. Persze kimostam őket, kivasaltam, egy csomó időt elpocsékoltam rá. Máshonnan is kaptam, azok nagyon jól jöttek. Persze inkább arra esküszöm, amiket én vettem meg. Az angol turi nálunk is jó. Feltűnő módon azokat a ruhákra mondják a környezetemben, hogy milyen szuperul néz ki, ami onnan van. A ruhák nagy részét a C&A-ból veszem, mivel itt van mellettünk és elfogadhatóak az áraik.
Bútorból egyedül egy pelenkázós szekrényt fogadtam el használtat. Meg időnként jönnek kölcsönbe nekem luxusnak tartott dolgok pl. elektromos hinta, bébikomp stb.

Kavics!

Ez a tároló dolog felháborító! Nem lehet emiatt szólni a közös képviselőnek? Most azon filózom, hogy nincs-e erre valami szabály, hogy egy társasháznak x számú lakáshoz hány és mekkora méretű tároló kell.
Nálunk 11 lakás van, abból 1 iroda - ők nem használják a tárolót. 2 tároló van, nem túl nagyok, de elég. Az egyik nagycsalád telepakolta a mindenféle gyerekcuccokkal (kisbiciklik, motor, babakocsik), úgy hogy még garázsa is van..nem tudom, hogy szóltak-e érte, vagy magától, de saját maga beszerelt egy jó nagy polcot a tárolóba, amire a sok kis mütyürét felrakta. Most ott van a mózesünk is.
Szerintem nem lehet felcipelni a babakocsit nap-mint nap..max. akinél lift van, nálunk nincs.

Rambóka!

Cipővédő hihi. Nem is hallottam még ilyenről. :lol: De biztos praktikus.

Kincs!

De izgi itt a finisben. Drukkolok neked!

pizsama-hálóing: vittem ezt is-azt is. A pizsamát akkor vettem fel, mikor lázas lettem. De többségében hálóingeket használtam, nekem az tűnt praktikusabbnak.

Köszönöm a jókívánságokat!
Tegnap sajnos lázas lettem este, nem tudom mitől. Ledörzsöltem a seb széléről a ragtapasz miatt felgyülemlett cuccost, lehet hiba volt..tiszta kék lett a mellkasom-nyakam környéke, mintha belül bevérzett volna. Aztán lassan lement a lázam, remélem nincs komoly baj.
Olyan nagy a mehetnékem, de még kicsit gyenge vagyok. Persze itthon már ezerrel pörgök. Főzök-mosok-vasalok-takarítok.
Ma a férjem viszi Domit a Gézengúzba, gyógytornára.
Tegnap levettem a kötést és olyan ronda a nyakam..még az utcára sem merek így kimenni. :? A garbóimat meg elajándékoztam, így maradnak a sálak..

Kép
babancs

Sziasztok!

Húú, már el is felejtettem mit akarok írni, mire visszaolvasok :oops:

Gina!
A babakocsitok és a szoba is szuper, remélem minél hamarabb birtokba tudja venni ez a tündéri szép Dorina.

Rambóka!
Gyógyalga hsz-ed tetszett :lol: Csak férjem meg ne tudja, hogy ilyen is van, mert már annyi MLM-be belehúzták, hogy mindig nekem kell kiráncigálnom :lol:
Ez a cipővédő tetszik asszem, majd ,ha aktuális lesz, beszerzem, mert tényleg praktikusabb, mint sorban cipőket venni.(bár egyenlőre a cipőt sem tűri meg a lábán Gergő, mihelyt ráadok egy kocsicipőt, addig dörzsöli szélsebesen egymáshoz a lábait, míg le nem jön a cipő :lol:

Kavics!
Hát ez a tároló dolog nem semmi, én sem értem egy motort miért nem garázsban tart az ürge, vagy javasold neki, vigye fel a lakásba, aztán cipelgesse le onnan nap mint nap...(de nem tudom , én mernék-e egy Veneziát a közös tárolóban hagyni :? )
Mikor Keszthelyre megyünk mamához, akkor az Ariát is inkább felvisszük a másodikra, nehogy ellpják, vagy mittudomén....)
Ja, és porcicákat szokod már ?? :lol: :lol:

Monee!
Én i kaptam használt cuccokat,sógórnőmtől tök jókat, divatosakat, de amiket mástól kaptam, na annak felét már kidobtam, mert kb 20 éves agyonkopott ruhák voltak, a másik fele még kidobásra vár, de asszem azt is megröptetem hamarosan.

Sajnos turiba nem jutok el,mert mi a város mellett lakunk, és még gyerekkel nem merem a buszozást bevállalni.Amire meg eljutok ilyen helyre, addig ki van fosztva :(
Így marad néha apával , gyerekkel a berohanás a városba kínaiba, és ott, ha találok veszek, ha nem, nem.
Most éppen a neten biznicelek használt ruha ügyben....De néha olyan drágán adják azt is...
ezoterike

Sziasztok!

Babancs: Lesz ez sokkal szebb is... Lázzal tessék vigyázni! Ha lázas vagy, hívd a dokit, nem szabad játszani ezzel egy műtét után ...

Gina: Nagyon kis pofás lett ez a nagylány :) Szépen kerekedtek ;) Ez a lényeg!

49 nap! :shock: Kezdek parázni :lol:

Képzeljétek, mostmár hivatalosan is "ingyen élő" lettem :lol: kiirattam magam a dokival táppénzre. Ééééés soron kívül fogadott :shock: Teljesen ledöbbentem ;)

Megint mensisen fáj a derekam, asszem ledőlök egy picikét... aztán jó lenne elmenni a laborba az eredményekért...

Kép

Kép
bettica

Helló-belló midnenkinek!

Holnaphoz egy hónapra találkozunk!!! Már nagyon várom! Szóval midnenki ott lesz, ebben megegyeztünk, ugye??? :lol:

Elsősorban köszönöm a jókívnságokat, igen, átléptük az egy évet! Nagy vagányok vagyunk már! Gyorsan összefoglalom, h miket tud a fiam: mondom, h "gyere ide, Tibike", erre egy huncut vigyor és elkezd olyan gyorsan mászni ahogy csak tud: tőlem el! Ha megyek utána, akkor gyorsít!
Ha közeledik a hifi-hez, akkor mondom, h "oda ne, fiam, az NEM játék!", erre nyög, és feszíti magát hátra, mintha meg akarná csinálni a hidat, itt helyben, láthatóan haragszik, h miaz, h nem, de azért nem nyúl oda.

A napokban jöttem rá, h ért egy csomó mindent: megmutatja a labdát, a könyvet, az egeret, meg egy pár dolgot, mindent azért még nem.

Majd küldök képet a szülinapról, ami kb. így nézett ki: meghívtam anyósékat a szüleimhez, mivel ott voltunk mind. hazajött a hugom is. Főztünk finom ebédet, sütöttünk valami finom dióskiflit és egy szép tortát. Anyósomnak megmondtam, h ne hozzon semmit, de azért ő hozott egy tortát. Szóval 2 torta volt. Persze anyós nem tud sütni, egy munkatársnőjét kérte meg, h készítsen nekünk tortát, de ne dúsat, mert nem szeretjük a dús tortát. Hát lehet, h ezt mondta, de én nem bírtam megenni. Volt 2 lap, irtó vékony és hihetetlen vastag krémcsíkok közöttük. Nem tudom milyen krém volt, de egyszer margarin volt benne, mert az ízén érződött. Nem bírtam megenni! Aztán sokat nem maradtak, ebéd után hazamentek...
Lényeg, h ő is hozott tortát, nehogy az istenért valamiről lemaradjon a drága...
Na, mindegy...

Legyetek jók!
Kir

Kép
k.ir

Gina, Lara: csodaszépek a lányok! Minél több képet küldjetek, ilyen szép lányokat az ember szívesen nézeget bármikor :)

Norka: Bogiról is rég láttunk fotót! Pocid ügyeske ;)

Turkálók és kapott ruhák: én annyi de annyi babaruhát kaptam rokontól, havertől, hogy mai napig... jóformán nem is vettem semmit. Ezután fog kelleni, mert lassan kezdjük kinőni a kapott cuccokat. Azért ócska is volt a kapottak között, de azt használat nélkül visszavisszük és lelkesen megköszönjük... Kaptunk ezenkívül babakocsit, bölcsőt ajándékba, hordozót kölcsön... Amikor Tibike született, akkor azt hiszem, csak pelenkát vettem. Ja és egy kis kádat neki meg egy hőmérőt, amivel mérjük a víz hőmérsékletét. Aztán a babakocsit odaadtuk egy unokatesómnak, akiknek most márc. 31-én született meg Istvánkájuk, a böltcsőt s a hordozót kinőttük, szóval mostmár költöttünk a gyerekre, vettünk neki ágyat, kocsiülést, tilitoli-kocsikát... :D

A turkálással meg úgy voltam, h egész életemben imádtam turkálni, cipőn kívül minden cuccom turkás volt. És volt hozzá türelmem, minden turkálót tudtam, h hol van, stb. Mostmár meguntam vagy nem tudom mi lett, de bemegyek egy turkiba, felhúzom magam, h mennyi ócska cucc van s káromkodva kijövök... Télen meg nem akartam Tibikéstől ott ücsörögni, mert macera: itthon felöltöztetem, turkiba bemelegedik ha nem sietek, sietni nem tudok, stb... szörnyű...

Nemrég hallottam, h nyílt egy új turkáló, oda el akarok menni!

És szeretném, ha nálunk is volna olyan, mint a teszvesz.hu vagy hasonló, de nincsen. Még. De remélem lesz.

Kincs: szorítok!!! Itt folyamatosan van amiért izgulni, lányok!

Mindenkit ölelek, most meg futok tovább...
Kir

Kép
k.ir

Babancs!

Az előbb Neked még akartam írni, hogy anyunak mikor mtötték a pajzsmirigyét, akkor ajánlottak nekem a műtéti hegre egy körömvirág balzsamot, most nem találok sehol egy linket róla, de majd még próbálom.
Egy kb. 10x10-es kockapapírdobozban van egy henger alakú tégelyben, Ringelblumen Salbe van ráírva, kb 500 gr-os lehet a tégely, és nem is drága,1000 ft vagy az alatt, és ez nagyon szépen gyógyította anyu hegét, csak egy halvány csík látszik.De csak ez a fajta a legjobb rá állítólag...Bioboltokban lehet kapni, Herbáriákban pl.
ezoterike

Megtaláltam:(én a 250 ml-es nagyot vettem):

http://www.herbariashop.com/index.php?s ... 223&sm=256
ezoterike

K.ir!

Utólag is boldog szülinapot kívánok Tibikének!

Ezo!

Drága vagy, köszi! Herbáriás körömvirágkenőcsöm van itthon. Nekem ajánlottak egy spéci kenőcsöt strummaműtét utánra, ha jól írom Contractubes a neve. Most hozza mindjárt a férjem a patikából. Ezzel gyorsabban és szebben gyógyul a seb. Jelenleg förtelmesen csúnya a nyakam..mint akinek az egészet összekaszabolták. :cry:
Amúgy a tavalyi császársebem nagyon szépen begyógyult mindenféle kenegetés nélkül. Egy vékony fehér csík maradt csak, észre sem vehető szinte.

Gyógytornával hogy álltok? Viszed még Gergőt?

Kép
babancs

Babancs!

Biztos jó az a kenőcs is, amit Te írtál, csak akkor még az nem létezett néhány éve, mikor anyu műtétje volt.
Gyógytornára ma visszük másodszor Gergőt.Lehet, hogy csak beképzelem, de én már az első alkalom után is fejlődést láttam.
Tegnap például etetés közben (szopispárnának támasztva, félig fekvő helyzetben etetem) egyszercsak felült, és úgy üldögélt, tök meglepődtem :shock:
Meg már könnyen hasrafordul, és vissza, meg emeli a fenekét, néha sikerül hátrafelé is kúsznia.
Na, ma apával megyünk, kiváncsi leszek, ő hogy bírja majd a sírást.
ezoterike

Ezo!

Szerintem ne vidd a párod, mert a pasik nem bírják az ilyesmit! Neki nem az fog lejönni, h. mindez jó a gyereknek, még, ha fáj is, hanem az, h. gyötrik a kis trónörököst!

Babancs!

A 2. császárom után én is be fogok nevezni a Contratubexre, mert rettenetes keloidhajlamom van, de most még pénzkidobás lett volna.

rambóka

A Contractubex csajok nagyon jó!

Én is kenhettem volna első perctől a sebem, de nem tettem. Így kb 10 napja kenem. Nem csúnya, egy piros csík van.
De ahogy Rambóka mondta... még benevezek egy császárra! Kép Vagy lehet, hogy kettőre??? :shock: :shock: :shock: Kép Kép Kép Fő az optimizmus!

No, ma még nagyobb betüs nap van. Az ember éjszaka is melózik!

Ha enged még a FőnökKép , akkor még írok! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

a helyzet változatlan,
kiskincs nem kapkod, nyugis nyerek :lol: :D
holnap is jelentek, :wink:

legyetek jók!!
Vendég

Sziasztok!

A teljesség igénye nélkül:

Kavicska!

Nagyon nagyon örülök neki, hogy visszatértél magadhoz! Tudsz már rendesen aludni? Az az írásaidon is látszik hogy kipihentebb vagy, csak érdekelne hogy szeded-e még a gyógyit vagy nem. :wink: :D

Ezo!

Hajrá a Dévényes torna, még akkor is ha fáj. :?
Nekem az utolsó sima masszázs is fájt, mert állatira le vannak tapadva az izmok a hátamon, de utána nagyon jó érzés volt. :) Faggasd ki Norkát, ő még el is tudja mondani hogy milyen érzés egy-egy kezelés után. :wink:

Babancs!

Gyors gyógyulást, a hegek meg mondjanak le! A Contratubex tényleg jó, csak rendszeresen kell kenni! Én ezt mulasztottam néhány éve el, uh. a hátam rendesen "hátbakéselt" maradt. :(

Turkáló-használt cucc kérdés:
Nekem sosem volt zsenánt turkálós rucikban járni, ott találtam a mai napig kedvenc ruháim nagy többségét. A Férjemnek is ott veszek nadrágokat, úgyis fél év alatt teljesen széthordja őket. Így legalább 1 normális nadrág árán 3-4et is tudok venni.
Babaruhából is az elmúlt év alatt gyűjtögettem össze a turiból néhány naggyon, de naggyon jó cuccot. Annyira szépek és mind új... :) Komolyan, azok eddig a legszebb babaruháink. :)

Ehhez képest volt hideg zuhany (na jó, annyira nem, kb. erre számítottam) a rokonyság ruhái. Én tudom! hogy ők a legtöbb cuccukat a Brendonban vették, ezért reménykedtem egy kicsit abban hogy jó, szép ruhák is kerülhetnek hozzánk. De nem. Mindegy, már nem érdekel. Hétfőn jót dühöngtem rajta... beraktam a szarokat egy zsákba, megy a padlásra és majd visszaadjuk őket ha eljön az idő.
Viszont van jó oldala is... Most legalább olyan ruhákat vehetek a babának ami nekem tetszik! :twisted: Ráindultam a Vaterára, Teszveszre, vadászok jó és olcsó cuccokra. Találtam egy jó pár jót is itt Pécsen, uh. a postaköltséget is megspóroltam. :)

Rambóka!

Tudom melyik turi az. Az anyósom ha nincs otthon, akkor ott található. :lol: Ha nem kerül elő 3-4 órát, akkor az Évánál van. :lol:
Kössz hogy szóltál, benézek majd én is rendszeresebben oda is. :wink:
A legközelebbi börzén ott leszek és vásárolok! :twisted: :lol:

K.ir!

Mákod volt a jó rucikkal. Én komolyan mondom, most örülök neki, hogy senki nem akar nekünk semmi mást már adni (Rambóka jön még a vízhőmérővel :wink:).
Erről az adásról mindig az anyósom jut eszembe (akit egyébként szeretek)... ha kapunk valamit, a következő alkalommal le van csekkolva, hogy használatba vettük-e... és én ezt úúútálom! :evil:
Boldog szülit a nagy fiúnak utólag is! :D Jöjjenek a képek!

Norka!

Szép a pocak! :D
Milyen az új kégliben lakni?

Gina!

Jaj, milyen aranyos a kislányod! :D Nagyon szép arcocskája van! :D
Sikerült lelkileg helyre rázódni?
Az ágy és a kocsi egyenesen szuper! Én lenni irígy! :D Én is ilyen ágyacskában szeretnék aludni. :lol:

Csakegy!

Egy kis meggyet küldj nekem is légyszi! :D
Hol vetted?

Csajok!

Véleményt szeretnék kérni.
Bajban vagyok kicsit baba ruha ügyileg. Az a helyzet, hogy a használt rugik nagy többsége szerintem kicsit drága és még nem is tetszenek. Ami meg tetszik, az tényleg "horror" áron van. Szóval gondoltam rá, hogy esetleg a rugik egy részét, ki lehetne váltani body + kis gatyó összeállítással, viszont nem tudom, hogy mennyire válik be a kis naci, mennyire kényelmes a babának, stb. Félek kicsit, hogy a nadrág dereka szorítani fogja a bébike pocakját. Van tapasztalat?

A másik amivel még gondban vagyok, hogy vegyünk-e vastagabb levegőztető zsákot 52-56ost. Tudjátok a bundazsák ősziesebb megoldását. Nyár végén fog születni a baba, valszeg még ezer fok lesz, viszont hamar jön majd a hideg, én meg nem tudom mit csináljak... Az 52-56 egy normál gyereknél elvileg 0-3 hónapig jó. Ha így nézem, akkor kellene, mert október-november körül kellhet még... Vagy várjam meg még a 62es méret jó lesz és inkább abból vegyek egy közepesen vastag és egy farkasordító hidegre valót?

Bettica!

Tegnap nekem is ilyen para-indul érzésem volt. :D
A szülésfelkészítőn pont a csecsemőről, a gyerekágyas részről volt szó és ahogy beszélt a csaj, felötlött bennem a kép, hogy nem is sokára ott fogok én is feküdni, az ágyam mellett a kis csomag éééésss... anyám borogass! :lol: Basszus, kicsit (tényleg kicsit) parázok, hogy ott lesz a bébi, ha sír nekem kell ugrani, tömködni a cicit a szájába, aggódni hogy eleget evett-e, most kakis-e vagy sem és ilyenek. És a kórházban "egyedül" leszek, senki nem tud velem röhögni azon, hogy mit bénázok... :lol: Jjjjúúúúj, nagyon új helyzet lesz. :D

Rólam:
Ma megint füvet nyírtam volna, ha három óra után nem szarik be a fűnyíró (nem tudtam megszerelni, nem jött ki a rohadék csavar :evil:) és nem kezd el esni az eső. Bevallom, tudtam volna még csinálni, de nagyon jó volt egy pár órát az ugri-bugri helyett itt elücsörögni. Valahogy most mindent egyszerre akarok megcsinálni, pedig időm mint a tenger... :?
Ebédet is most főztem csak (basszus, ilyen sós krumpli főzeléket hogy lehetett csinálni :x :lol:), uh. holnaptól jön az ebéd házhoz este. Nem fogok normálisan enni, ha nekem kell mindennap, minden másnap főzőcskézni. A sült krumpli meg még úgy 20 hétig nem biztos, hogy elég tápláló lesz. :lol:

Süt a nap, megyek gereblyézni. :lol: Remélem a gereblye nem romlik el. :lol:

Monee

Monee

monee85

Csajok azt hiszem, amilyen elégedett voltam Bogi születésének vezetésével, most annyira ott akarom hagyni a dokimat (akit Dimet is szidott). Teljesen kivagyok... majd mesélek.

Szép lesz, 14-15 hetesen kórházat és orvost keresni. Basszus. :(
Vendég

Hajrá Norka! Ne hagyd magad :) Majd mesélj, hogy mi volt... Engem érdekel nagyon, hogy Dimetet is mivel borította ki a dokija, amiért annyira váltani akart. Sajnos már nem emlékszem az okára :oops:

Monee: Azért ne hajszod magad túl ;) Csak óvatosan azzal a fűnyírással és gereblyézéssel... Én ma ismét szembesültem azzal, hogy milyen messze van a piac, meg a rendelő... :roll:

Kavics: Tényleg kipihentebbnek tűnsz. Mi a titok? ;)

Még 49 nap :roll: hihetetlen...

De még előttünk van Kiskincs :D

No, megyek veszek egy fürdőt, csak lájtosat, de a dzsungelmentesítéshez muszáj amúgyis :mrgreen:

Csók mára mindenkinek!

Kép

Kép
bettica

Óh a legfontosabb hír: Voltam a laborban az eredményeimért. Sajna meglátszik a leleten, hogy lusta disznó voltam és nem szedtem még hetente 1-2 alkalommal sem a multivitamin + vas tartalmú pezsgótabit... Eddig olyan szép volt minden, ittam is a plusszt minden másnap-harmadnap, de kb 1 hónapja elfelejtettem :oops: Úgy hogy ismét multyivityi :D

Kép

Kép
bettica

Norka mesélj, mi volt?

Babancs fel a fejjel, egy nappal a műtét után nem várhatod, hogy szép legyen a seb...fiam lábán is két hét mire begyógyul egy seb, pedig az csak felületi horzsolás! :lol: nyugi, szép lesz majd!

Kép

Kép
rejo

bocs hogy önzőzök, hogy most csak magamról írok... akit nem érdekel, nyugodtan fussa át!

Már a 2 héttel ezelőtti pecsételésnél nagyon furán viselkedett. Szerdán magánrendel, és csütörtök reggel ébredtem úgy, hogy na ez egy kicsit komolyabb, mint hittem, tiszta sötétbarna folt a bugyim. 10ig nem értük el a mobilján reggel, végül a szülésznőm mondta meg bent a kh-ban, hogy bent van, próbálkozzunk. Végre nagy nehezen elérte a férjem (vagy 20szor hívogatta), erre ő: egész nap műt, meg addig is műtött... nem gondolja, hogy be kéne mennem. A férjem erre kissé pipa hangon, hogy talán nem kéne mégis megnézni, nincs-e baj? Erre ő, hogy dehát ő előző nap rendelt (magán), miért nem mentem akkor. A férjem akkor számolt 5ig (persze: majd még a vérzésemet is a magánrendeléséhez igazítjuk!!), és megkérdezte birkatürelemmel, mégis miképp nyugodhatnék meg. Erre ő, hogy aznap nem ér rá, inkább feküdjek és emeljem meg a Mg-ot, ha mégis be akarok menni, akkor valaki ügyeletes csak megnéz...
Rá 2-3 napra múlt el a pecsételésem, addig itthon rágtam a kefét. Ezt nem írtam meg publikusan, el akartam magammal hitetni, hogy csak én vagyok túl parás, nem kell szidni a dokit.

Eljött a mai nap. Kezdi azzal, miért nem műtik meg a vállam. Mondom, a vállsebész még a Sugárakármi intézetet is felhívta, és senki nem mondta egyértelműen, hogy egy olyan CT-s terhelés, ami érne engem egy egyébként halasztható (tehát nem akut) műtét előtt, meg a babát, az biztosan nem káros. Amit válaszként mondott, azt hittem, rosszul hallok: "Ó, hát semmi sem biztos, a terhesség sem, meg az sem, hogy ebből gyerek lesz."
Már itt iszonyatosan ledöbbentem, és az volt a baj, hogy komolyan mondta... hogy lehet ilyet mondani egy várandós nőnek? Vagy fogalmazta volna meg egy kicsit másképp...
Megnézte a laborom, mgjegyezte, hogy 3 alatti 2 órás cukor lehetetlen, laborhiba. Mondtam, hipoglikémiás hajlamú vagyok, IR. Csak nevetett, hogy az hülyeség, nagyon rosszul kellett volna lennem... (utálom, ha valaki tájékozatlanságból fölényeskedik)

Aztán megvizsgált, és miután abban maradtunk, hogy a 15.hétben járok (TUDOM és az UH-k is ezt igazolták), a vizsgálatkor közölte, hogy ó, hát ez egy pici terhesség, inkább 13, vagy 14 hetes. Képzelhetitek, hogy rámjött a frász, teljesen leizzadtam. Mondtam neki, nézzünk már egy szívhangot a Dopplerrel. Erre ő: minek, még túl kicsi, nem hallunk semmit. És már zavart is lefele. (Bogival a 13.héten már nézett, erre határozottan emlékszem.) Akkor én ijedten megkérdeztem, hogy akár vissza is maradhatott ez a terhesség? Mondja: akár.
Csak így, közönyösen.

Lányok, én pontosan hét percet töltöttem bent nála (talán sokat mondok), ezért fizetek 6500-at pár hetente, plusz a horribilis szüléstarifa (és már hagytam is nála nem keveset, lapar, szülés). Elvárom, hogy 1. ezért a seggem kinyalják, nem érdekel, hogy ő az atyaúristen a kh-ban 2. ne ijedtebben és összezavarva jöjjek ki egy tanácsadó jellegű beszélgetés után, mint ahogy bementem!

Elég volt. A doki már 2 éve sem volt piskóta, de most nem ismerek rá. Egy élő babával neki kevesebb vagy több, sikeres/sikertelen terhességgel kevesebb vagy több... neki már nem számít. Hát én nem ilyenre vágyom, csak a szülészetet meg a szülésznőmet sajnálom, de azt nagyon. :(
(A pecsételéskor a szülésznőm még vissza is hívta a férjem a mobilon, hogy hogy vagyok már, miért nem mentem be, izgul.... ) [/b]
Vendég

Helloka!

Tudom hogy senkit nem érdekel, de vázolom a helyzetünket. :D
3 db különböző típusú és funkciójú fűnyírónk van (vállraakasztós fűkasza, benzines tologatós, elektromos tologatós). Eddig mind működött, mára az összes elromlott és mindegyiknek más baja van. A tegnap vételezett fű összehúzós kiváló gereblye feje eltört. Más eszköz nincs itthon amivel kárt lehetne tenni a füvezetben.

Konkrétan térdig ér a fű.
El kéne kezdeni a lakás hirdetéseket nézni... :evil:

Monee

Monee

monee85

Basszus Norka!
Sürgősen cserélj dokit! Kórházat is, egye fene!
Hidd el vannak nagyon jó doki még Pesten, akiknél nincs tarifa, vagy ha van is kevesebb és van még jó szülészet!
Hú de utálom az ilyen paráztatós gusztustalan dokikat! )

Kisbabáddal minden a legnagyobb rendben van! Hidd el! És még fiatal terhesség, fogsz dokit találni! :) Ne izgulj!
Sőt később is találnál. :) Sosem szabad az atyauristeneket választani! De komolyan! Az nem jó! (nem csak szülészetben)

István kórház is jó, vagy valamelyik Sote klinika! Tudom, hogy szeretted a Bajcsyt a szülésznő miatt!
De elég necces lecserélni egy osztályvezető főorvost egy beosztottra! :shock: :lol: :lol: Nem biztos, hogy jó kimenetele lenne! :roll:

Lányok, nekem egy nagy bajom van! Majd beszélek a gyerekorvossal is, de a ti véleményetekre is nagyon kíváncsi vagyok.

Két hete három napig gyógyszert szedtem és nem szoptathattam. 1 napig lefejt tejet kapott, egy napig tej+tápszer és utolsó nap csak tápszer. Aztán megint indult a szopi, de én sajnos azok táborát gyarapítom, akik a fejéssel csak ideig óráig tudják a tejmennyiséget megtartani, közben fogy!

Azóta nem tudom a tejmennyiséget visszahozni. Eszem iszom, már mindent próbáltam. Igaz, a gyerekem igénye is megnőtt.

És gyakorlatilag azt játszuk, hogy állandóan cicin lóg! De akárhogyan is csinálom van, hogy pótolnom kell. Nem sokat, kb. 30-70 ml-t egész nap!

De ha azt mondom, hogy van csak 20 mlt (mndkét mell)szopik, aztán fél óra múlva megint cicin van. Aztán 50 ml, bealszik egy picit, de az éhség ébreszti.

Azt már megfigyeltem, ha eszik 100 felett anyatejet, akkor 3 óráig elvan, akár aludva is, de ha csak táp, akkor max 2 óra. Ha vegyesen, akkor megint 3 óra.

De én pont azért küzdök, hogy a táp kiiktatódjon és nem bírom.
Mert ugye igény szerint, de aludni sem tud hosszat egyhuzamban, mert éhséggel kel, szopi kell.
Ez pedig elég idegesítő nekem :oops: , hogy folyamatosan rajtam lóg (félóránként, óránként)és neki sem túl jó, hogy nem tud nyugodtan meglenni 3 órát evés nélkül.
Két hete ezt játszuk!

Megmondom őszintén, nagyon fárasztó. (ne kövezzetek meg érte) Most olvastam valahol, hogy ez sem egy biztos módszer a tej szaporítására, mert az anyát kifárasztja!

Én nagyon szeretem szoptatni a fiamat. Nem erről van szó, csak valahogy ez az igény szerint nálam már kezdi azt jelenti, hogy óránkénht cicire kérezkedik!

Mérem mennyit eszik, napi mennyisége többnyire 650 felett 700 körül van. (ebből max 70 a táp!, vagyis nem sok! )

Estére szinte semmi sincs a mellemben!

Szóval nem tudom emnnyire érthető, hogy mi a problémám!

A gyerekorvos szerint (múlkor beszéltünk), 3 óránként kellene etetni! OK. Kiszív 50et és hallgassam hogy üvölt 2 órát? :shock:
De akkor még nem teljesen ez volt a gond!
Vendég

Norka!

Asszem nincs kérdés. :evil:
Már csak az hogy ki legyen az új, megbízható doki.
Állati gáz lehet, de a helyedben én örülnék (ahogy a saját helyzetemben örülök is), hogy ez most derült ki és nem mondjuk a 30 akárhányadik héten. Bettica ilyen szempontból sokkal szarabb helyzetben van mint mi... :?

A többire meg nyugi, a babóka ott van Veled és miért is ne maradna?! Te mindent megteszel hogy neki a legjobb legyen és ennél semmivel sem kell több! Puszi!

Monee

Monee

monee85

Kavicska: Lilla állandóan a mellemen lógott... azt használta cuminak is az alváshoz... van ilyen baba. Én meg hagytam, hagy lógjon, aláraktam egy párnát és így neteztem... (amikor bealudt úgyis kiköpte:) (a ketteskénél veszek egy rugalmas kendőt, azzal jól magamra kötöm és egész nap rajtam lóg majd:)))) (hacsak ő nem lesz az a 3 óránként evős precíz fajta... bár nem lehet olyan mázlink...)

No para... szépen felszaporodik a tejed és nem lesz gond... (vagy ha nem akkor néha pótolsz hozzá egy kicsit... a lényeg, hogy a táp ne menjen a szopi rovására mert akkor garantáltan fogyni fog a tejed... én akkor pótoltam esténként a hajnalban lefejt tejjel amikor már egy csepp tejet nem lehetett a mellemből kinyerni a gyerek meg üvöltött... addig viszont hagytam, hagy kínlódjon... ez főleg a növekedési ugrásoknál volt fontos mert ez kellett ahhoz, hogy megugorjon a tejmennyiség... nem lehet, hogy nálatok is valami ilyesmi van most?)

Monee: részvétem a fűnyírókhoz... (tudod, Murphy:)... Milyen lakást kerestek? (nem emlékszem rá, hogy írtad-e...)
Vendég

ha még emlékeztek rám...

Norka, sajnálom ezt az egészet, amit Dimettel is művelt, aztán Nikivel is, szóval ez egy rohadt, görény, pénzéhes mocsok, szemét állat! Bocsánat :oops:
A babáddal meg semmi baj sincs!!!!!!!!!!!
és ez az idézetem most is aktuális:
[quote="lafead"]C írta:lafeadSillag, hát igen, néha túlzásba visszük a hálapénzt...én sem kapok basszus, pedig annyi hülye ügyfelet elviselni.........és még mosolygok is a dokikból meg úgy kell kihúzni mindent...

és még a 70 nem is sok, ugye hallottunk többet is itt is...na a vesszőparipám a laparért a sok pénz (bocsánat akit érint)

én a hsg-ért 0 pénzt adtam, a laparért 15 körül, a császárért meg 40 körül, azért írok kb összeget mert mi ajándékot vettünk és nem pénzt adtunk....és tök boldog volt a dokim és még a varatokat is kiszedte....(megint bocs az érintetteknek)

Dimet írok, ígérem, de minden nap reggel 10 és este 10 között tanulok....
Vendég

vagyok....norkára reagálnom kell.............. :shock: :evil:
basszus, basszus....velem is megcsinálta ezt. hülye fölényeskedő f....sz..... (emlékszem: minek érdekli magát a fájdalomcsillapítás lehetősége...úgysem ért hozzá...Én: fájdalomcsillapító gyógyszerek kutatásával foglalkozom....erre ő mondott egy kiba..nagy a baromságot....)
és a többit is ugyanígy eljátszotta.....
norka, hagyd a francba.....istván kórház jó. tudom,milyen nehéz otthagyni, a szülésznő miatt. de tudod én végül az ügyeletes szülésznőnél szültem, és maximálisan elégédett voltam. elvégezte a munkáját!!
sajnálom.megértelek.......... :?

kavics: én is ezt játszottam el. végül vmennyire sikerült visszatornázni, és kevesebb tápot kapott. úgyhogy kitartás. egyébként én végül azt választottam,hogy adtam tápot, hiába mondta a szopitanácsadó,hogy ne adjak. nem lett több tejem annyival,hogy ne ordítson zsuzsi. és zsuzsival próbáltam,hogy állandóan a cicimen lógjon. nem jött be. neki egyszerre kellett több. ilyen. most is. :)

lafi, oksa! gondoltam, hogy azért nem írsz!!! okosodjál!

olvaslak ám titeteket lányok. és magamban kommentálok mindent, de nincs sok időm zsuzsi mellett. és sokat vagyunk kiont, szegeden is voltunk. találkoztunk jokalizáékkal. gyönyörű a kisbabája!!!!!!!!!!!!!!!

mindenkinek szép estét!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Kavics teljesen értem a problémádat, nekem detto ugyanez volt. Csakhogy te jobban állsz mint én, mert nekem a limit 550 milli volt (azt hiszem Vöcsöknek is pont ennyi volt), jobb napokon volt 600-650 milli, de csak igen-igen ritkán.

Akármit csináltam, nem lett több, így Bogi 3-4 hetes kora után jött a táp, először 50 ml, utána egyre több. És őszintén szólva, én este adtam oda, mert akkor már teljesen üres volt a mellem, de nemcsak én éreztem így, hanem a méredzkedések is igazolták. De ez így pont jó volt, mert Bogi jóllakottan elaludt este, én meg tudtam annyit pihenni, hogy a hajnali kelésre már újra volt tejem.

Aztán ahogy eltelt még 1 hónap, úgy egyre több etetéshez adtam tápot, estéről visszafele haladva. Annyit sikerült elérni, hogy 4.hónapban még a reggeli színtiszta anyatej volt, és bár ez sokaknak nem egy "nagy" teljesítmény, én mégis nagyon büszke voltam erre.

Aranyszabályként mondják, hogyha állandóan a cicin lóg a gyerek, több a tej. Nekem sajnos ez nem jött be, pedig tényleg próbáltam. Azt értük el, hogy kifáradtam én is, meg a gyerek is, és csak ordított (főleg délután-este). Egy kis tápisegéllyel mindjárt helyrerázódott minden. Ki kell tapasztalni, nincs egyenrecept, de MINDENÁRON ne akarj mindig CSAK szoptatni, ha az kiegyensúlyozottan nem megy.

Ok, értem én, hogy a babámmal nincs baj, de basszus, az ember a saját orvosától nem nyugtatást várna?? :( Ezt nem hittem volna, hogy megérem. De az ösztöneim is súgják persze, hogy nincs baj, pl. a mellem folyamatosan nő. :lol: Meg a súlyom is, hinyje. (Hinnye? hijnye? hogy írják ezt?)

Most fogalmam sincs, hova váltok, az a baj a Szt Istvánról is hallottam már rosszat (pl. volt kolléganőm ott szült, és azt mondta, nem volt megelégedve - Bogi születése után 2 nappal, elég frissek voltak az összehasonlítási adataink, infók). MÁVról hallott valaki vmit? A Szt Imrébe én nem mennék, nekem az túl természetespárti. :oops: Ott feküdnék a lyukamban 4 kilós gyerekkel 2 napig, már ezer bocs mindenkitől.

Monee, szóval hasfájunk, most meg férfi módra füvet nyírsz? 8) Tudod mit, a kasza a legjobb. :lol:

Lafi, hogy bírod a tanulást így ezerrel? Jesszus, el se tudom képzelni, milyen lehet pici mellett...
Vendég

MÁV:én ott szültem....mármint a szabolcsban de most már az máv...a szülésznők szuperek és van egy-két jó doki is, felújított, nyugati lett.

tanulás:megyeget....ez büntetőjog, büntetőeljárásjog és büntetővégrehajtás, szakvizsga 2. rész, röpke néhány száz oldal, sokkkkk........de hát ami musz az musz!és Huni is hagyja, nagyjából.
Vendég

Sziasztok!
Rambóka!
Örülök, hogy javul a helyzet!!
-cipővédő nagyon jó, veszünk mi is, ha eljön az ideje.

Norka!
Sajnálom, hogy ez történt veletek. Nem semmi az eset.

Kavics!
Csakegy lehet, hogy rátapintott a lényegre azzal, hogy most jött el az az időszak amikor kicsivel többet akar enni Szilveszter. Csak nyugi, folytasd az igény szerinti etetést. Legalábbis én ezt teszem.
Szokott olyan lenni nálunk, hogy Lara csak "iszik egyet" (kettőt - hármat nyel).
Van amikor bazi nehéz, mert fáradt vagyok biztos ez van nálatok is. Tervem, hogy 6 hónapos koráig csak szopizzon, aztán lassan elkezdjük a hozzátáplálást. Lara múlt héten kapta meg a rota elleni oltást és a gyermekorvos mondta, hogy adhatok neki egy kis kamila teát. Nem kérdeztem meg, hogy mifélét, mert inkább maradunk a szopinál amíg lehet.

Monee!
Gondoltam, hogy lesz valami csattanója a gereblyének is.
Ha gondolod cserélhetünk: fsz. -i, erkélyes, kétszobás lakás megfelel? :wink:

Gina!
Dorina nagyon szép kislány és elég erős is!! Hajrá!!!

Na tépek aludni, mielőtt felébred a törpöm. :wink:
Ma éjfél után kb. 2 óránként kelt. Hajnali 4 órakor tágra nyílt szemekkel ment az eeeeeeeeeeeee őőőőőő .Szóval beszélgettünk. Aztrán 7 körül is evett.
Ennek fejében 11:20- kor sikerült felkelnem.
Remélem holnap hajnalban nyugisabb lesz :!:

Kép
lara26

Sziasztok!

Norka!

Mióta nem kell egész nap ülnöm, csak nagyon nagyon ritkán fáj a pocim és a derekam. Bent a melóhelyen délben már sírni tudtam volna, de most nagyon jól érzem magam, hogy nem vagyok az üléshez kötve. :D
Neeeeem, annyira nem nyomom keményen a fűnyírást, csak kicsit. :D Pl. az elektromos fűnyírót azért hoztunk tegnap előtt haza anyuéktól, mert az nem egy olyan bazi nehéz gépezet mint a benzines tologatós és vígan elkavircoltam vele itt az udvarban. Erre meg behalt tegnap. :evil: Remélem a Férjem meg tudja csinálni...
Egyébként egyre jobban az az érzésem hogy az időjárás, a gépek és a növényzet összefogott ellenünk... ilyen nincs hogy 3 fűnyíróból egyik sem jó és még az új gereblye is eltörik! :evil: És persze most is esett kicsit, délután kisüt a nap, lesz vagy 20 fok, a fű meg ma is nő vagy 2 centit. :D

Lara!

Nem tudod mit vállalnál... :lol: :lol:
2700 nm és kb. 0 mennyiségű egyenes talaj van itt. A fele meg kifejezetten kecskéknek való dombság.
(Én megmondtam, hogy kecske kell, de senki nem hallgat rám!)

Csakegy!

Nem költözünk, nem bírnám ki lakásban, csak mérgemben mondtam. :D

Itt a nagy dühöngésben a ruhás hozzászólásomról lehet hogy elsikkadt a figyelem. Segítsetek légyszi!
Bemásolom, ha nem gond:
Véleményt szeretnék kérni.
Bajban vagyok kicsit baba ruha ügyileg. Az a helyzet, hogy a használt rugik nagy többsége szerintem kicsit drága és még nem is tetszenek. Ami meg tetszik, az tényleg "horror" áron van. Szóval gondoltam rá, hogy esetleg a rugik egy részét, ki lehetne váltani body + kis gatyó összeállítással, viszont nem tudom, hogy mennyire válik be a kis naci, mennyire kényelmes a babának, stb. Félek kicsit, hogy a nadrág dereka szorítani fogja a bébike pocakját. Van tapasztalat?

A másik amivel még gondban vagyok, hogy vegyünk-e vastagabb levegőztető zsákot 52-56ost. Tudjátok a bundazsák ősziesebb megoldását. Nyár végén fog születni a baba, valszeg még ezer fok lesz, viszont hamar jön majd a hideg, én meg nem tudom mit csináljak... Az 52-56 egy normál gyereknél elvileg 0-3 hónapig jó. Ha így nézem, akkor kellene, mert október-november körül kellhet még... Vagy várjam meg még a 62es méret jó lesz és inkább abból vegyek egy közepesen vastag és egy farkasordító hidegre valót?

A babák bent úgy csuklanak mint mi itt kint? A ma reggeli mutatványát a Kispocoknak ("ugrált" a pocimban) csuklásnak tudtam azonosítani. :D

Ma jobb híján takarítás!
Monee

Monee

monee85

Monee!

Kérdésedre:
nálunk nagyon bevált a hosszúujjú body+naci, zokni. Egyrészt a pici csecsemő még nem tud kitakarózni, így nem is fog megfázni, másrészt az éjszakai pelenkázásnál sokkal könnyebb lekapnod egy nacit, mint egy alul végig kapcsos rugit kikapcsozgatni. :oops: :lol: Szóval a praktikusság sem utolsó szempont. Nem hinném, hogy kényelmetlen lenne a gyereknek a nadrág, elvégre van alatta pelus-body, a pelus is a derekán van. Én nem vettem észre, hogy zavarta volna. Persze nem kell elszorítani a derekát.. :lol: A rugikkal még az is baj, ha bukós a gyerek, állandóan cserélgetni kell, és akkor jó sok kell belőle..
A másik kérdésedre nem nagyon tudok válaszolni, nem tudom mi az a levegőztetőzsák.(?) :oops: Talán a babakocsiba való..én 62esnél nem vennék kisebbet. Az 56os cuccok elég rövid ideig használhatók. Mondjuk nekünk inkább a vékonyabb polár takarók jöttek be, hiába vettünk össze tücsköt-bogarat. :lol:

Norka!

Sajnálom, hogy ilyen gondjaid vannak. :cry: "Kicsit" rád jár a rúd, ugye úgy érzed?
Hálapénz:
ilyenkor gondolok bele, hogy de nagy mákom volt a szülészdokimmal. Ismerősünk volt, akit bármikor hívhattam, sms-eztünk, nagyon közvetlen volt a kapcsolatunk. Mindez ingyen. A szülésért sem akart elfogadni, de ráerőszakoltam.
A strummaműtét után meg 2* is felajánlottam a borítékot a sebésznek, mind a 2* elutasította..majd magamra fogom költeni hehe. :oops: :D
Szóval itt vannak jó fejek, nekem szerencsére sikerült megtalálnom őket. Persze ez kisváros, és az ismeretség is nagyon sokat jelent.

más: tehetnétek fel babafotókat, újabban alig van mit nézegetni. Lécci lécci!!! :twisted: :lol:

Kép
babancs

Babancs!

Köszi, a praktikusság mellett a kényelmi szempont volt a legfőbb nekem, de ezek szerint akkor nálatok bevállt. :D

A levegőztető - olyan mint egy overáll, csak vékonyabb, nem -10 fokra való béleltségű, de vastagabb mint egy plüss rugi.
Kerestem egy képet, kb. az ilyenek tetszenek:
Kép

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Norka!

A dokid hozzáállása minősíthetetlen, szerintem az intézmény igazgatója kaphatna egy levelet v. az etikai bizottság. Időben az orrára kéne koppintani az ilyeneknek, mert ha ez a hozzáállása, idővel megöl vkit, úgyismindegy alapon. :evil: :evil: :evil:
Szerintem egyáltalán nem vagy elkésve az orvosváltással, és ez egyáltalán ne tartson vissza!
Ennél a f...fejnél tényleg még az ügyeletes is jobb!
Én ajánlanám a saját dokimat, de sajnos kicsit messze van.
De szerintem a csajok fognak tudni neked dokit ajánlani.

Monee!

Nálunk beváltak a rugik, el sem tudtam volna képzelni, h. a nadrágot hogy tartja meg az a dunda pocó! Tuti lepörgött volna róla!
Szerintem nézz körül jobban rugi ügyben, mert nem csak azok a rettenetes tiritarka csicsás plüss rugik léteznek ám, hanem pamut és frottír babazsákok is:
http://www.brendon.hu/productsearch/vie ... o=2&whid=7
Nekünk ilyesmi volt a kedvenc, természetesen börzintve. Az alja kipatentolható és nagyon egyszerű benne pelenkázni is.

Bundazsák:
56-ost szerintem semmiképpen!
Nekünk overálunk volt, aminek a keze és lábavége "lyukas" volt (így ha kicsit nőtt, még mindig tudta használni), de volt egy ráhajtható kis kapucniszerű rész, ami kesztyű és kocsicipő helyett is melegen tartotta. Nehéz elmagyarázni, de egyszer eljössz, megmutatom.
Nálunk is a nagy, többrét hajtott polár takarók váltak be, azok a méregdrága, súlyos babatakarók vhogy nem voltak szimpatikusak.
Fogod a polár takarót, félbehajtod, behajtod a babakocsiba, beteszed a gyereket a zsákjában, ráhajtod a takarót lábtól, a két oldalát mégegyszer rátűröd, rácippzározod a babakocsi lábzsákját, és jöhet a hóvihar is akár! :lol:
De egyesek szerint a birkabőrke bundazsák az igazi. Én alkudtam annó a börzén egyre, de nem akarták 5 alá vinni. Aztán azóta vettem Szekszárdon "falunapon" szűcstől vegyszer nélkül kikészített báránybőrt és szerintem az sokkal puhább (2500-ből megúsztam), igaz egy jó darabig elég erős szaga volt, de azóta kiszellőzött. Az is jó lehet a babakocsi aljába terítve.
De szerintem egy polár takaró is van olyan jó hőszigetelő, és könnyebb mosni, ha a ded lebukja!

Kavics!

Remélem nem sértődsz meg, de nem lehet, h. a futás-torna sok egy kicsit?
Eszel rendesen?
Vagy tényleg éppen fejlődési ugrásotok van. Bár az nem szokott két hétig tartani.
Azt a csajt, aki tejet csiholt a melledből nem tudod megkérdezni? Hátha van ötlete!

Lafi!

Le a kalappal! Én is végigcsináltam, úgyhogy tudom, milyen nehéz! De később még nehezebb lenne.
Azért időnként írjál!

Kandika!

Tudtam, h. elfelejtettem vmit!
Kicsit (nagyon) megkésve, de Boldog Névnapot!

Vöcsök!

Utoljára ott tartottunk, h. nem tudod hányinger nélkül kinyitni a hűtőt. De nem vagy terhes. :roll: Mi lett a másnapi teszt eredménye? :?:

rambóka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?