Új privát üzeneted érkezett!

Csibe: örülök, hogy a baracklé bevált. Lényeg, hogy nem kellett hőmérőzni. Valahogy az olyan kegyetlennek tűnik nekem...

Lekopogom,de megint megint elmaradnak a hajnali evések és este 8-9-től reggel fél6-6-ig alszunk! Aztán egy kis beszélgetés után visszaalszunk.

Kanállal evés:
Maja nem nagyon hajlandó. Most, hogy muszáj lett volna répát enni, nem fogadta el egyszerűen. Ti hogy csináltátok?? Én odatettem a szájához, hogy próbálja azt is cumizni és kicsit ízlelgesse, meg nyissa ki a száját, de csak tolja ki a nyelvét és ha kicsi a szájába ment berregte kifelé az egészet...most 2nap elteltével megint megpróbáltam, de a helyzet változatlan. Nem akar mást egyelőre csak cicit úgy tűnik. Sír ha kanállal közelítek, úgyhogy felfüggesztem a dolgot, de azért kiváncsi lennék, hogy jól csináltam-e.

bingii

Zsuzsa,
Köszönöm :D Másik póz? Hű de okos, tuti elküldtem volna a fenébe :evil:
Vendég

Na úgy látszik more milk bedobta amit tudott, ma 4 óránként ettünk +/- 20 perc. Volt is mit szipkázni. Most még szedem a turbózó mennyiséget (3x2), majd hétfőtől csökkentem, csak nem tudom mennyire. 3x1 az jó szerintetek? Amúgy árra csak annyit tudok mondani, hogy inkább (kb) havi 6000.-, mint a drágább tápszer, többi okról nem is beszélve (ez csak az anyagi oldala). Én így mérlegeltem és azt mondtam veszek.

Én szoktam kanállal adni Bendének, többek között a k vitamint, de volt, hogy lusti volt a végét kiszipkázni a cicinek és odaadtam neki kanállal. Tudom, hogy ezt nem szabad, de ideges lettem, hogy így sem dúskálok benne és Ő még lustizik is... Nálunk nyitja a száját... Lehet Majus nagyon nem szeretne még mást enni... Ő tudja, mi kell neki. :wink:

Ma szuper napunk van, reggel dédinél voltunk, majd nagyiéknál, majd kimentünk parkba (végigaludta) majd haza, most is alszik... :) Csak maradna is ilyen idő, sokkal nyugisabb a gyerek is. Ja és vettem Bendének egy nagyon vagány simlis (puha simlis persze) nyári sapit, az volt volt rajta egész nap. :) Majd dobok róla képet.

Kép
Kép
sleepin

Bingii, mert nem jó ahogy csináltad...ez nem cumi, hanem kanál, te sem szívod, hanem beveszed a szádba. Szájpadláson kell végighúzni.
Vendég

No, igen. Nálunk is nyugisabb a gyekőc, ha jó idő van! :D
Pár napja igazi társaslény a Milus. Követ a fejével bármerre megyek és onnan is vár vissza. Szokott panaszkodni is, és egyenesen a szemembe néz és "mondja", persze ahogyan közelítek rögtön nevetősre vált. Most hogy már a neki tetsző tárgyakat fogja sokkal jobban elvan. Viszont a kölcsönkapott rezgős-zenélős pihiszék zene modulját nem díjazza.
Sokkal jobban szeret ülni,mint feküdni. Simán felhúzza magát ülésbe és a hátát sem támasztja nekem, csak úgy szívja befelé a látnivalót.
Klasszul rugózik a lábával, meg ki is tartja magát egy kis ideig. Én meg jól megijedek, nehogy megerőltesse magát :lol:

Kanállal evés: én is úgy próbálkoztam ahogyan bingii, eltelt 4-5 alkalommal mire mind a ketten megtanultuk, hogyan is működünk együtt. Egyelőre a gyümölcsöket kedveli, próbáltam a sütőtököt burgival, de simán kiköpte.

Dokik: pénteken voltunk a naggyal dokinál, helyettesítették a miénket. Miután a helyettes doki megtudta,hogy a másik dokinénihez tartozunk, alig foglalkozott a gyerekkel. Megmondom őszintén én már nagyon utálom őket!! semmi hivatás tudat nincsen a legtöbben, az esküjéről meg már nem is beszélek!

No még visszább olvasok :oops:
Vendég

Pandus: nagyon tetszik a fülbevaló (is) !!!!!!! :D :D :D

Egyébként Vininél csütörtökön jött ki ez kiráz a hideg dolog, belázasodott, aztán azóta fosizik. Már mondjuk sokkal kevesebbet.
Nálam szombatra jött ki, alig bírtam kimenni a fürdőbe, nekem is szerencsém volt, mert a Zoli pont délelőttös volt.
Rám is jött a frász, hogy a kicsi el ne kapja, de az egyszeri belázasodás után nem lett (eddig) semmi baja. Nem is fosizik, hála az égnek.
A helyettes elintézte azzal,hogy ami felül bement , az alul jön ki, és írt egy igazolást hétfőre.
Vendég

bájos ez a helyettes!

Kép
ndombi

Bingii, én is úgy adom, hogy szájpadláson húzom le. Elsőre ne várd hogy ízl.... bla-bla, hogy kell írni/mondani, hogy ízlődjön, ízljen... neki (érted/értitek ;) ) a tej után semmi nem fog először ízleni. Nekünk egy szórólapos nestlee-s kanál vált be. a mostani baba magazinban is volt egy, így már kettő van :)

Viszont Lafi vagy Mazsi segíts! Mi a pépet így esszük: pár kanál, nevetés stb, majd sírás, ekkor jön egy kis szopi, büfi és ismét nyomatja a pépet (elkapja a kezem és ezerrel tolja be a szájába, lassan egyedül eszik :) ) na szóval ezt a sírást nem értem. arra gondoltam, hogy éhes, de ő még abban a tudatban él, hogy a szopi az evés (bár akkor utána mégis eszik simán), vagy szomjas? de 3 kanál után? azt viszont még nem próbáltam, hogy iszik e, csak a tej volt ilyenkor is és az is mellből. a cumihoz én a mi esetünkben nem fűzök sok reményt. na nem tom, azért kipróbálom holnap a cumit is :roll: Ma is volt 3 kanál, aztán szopi, aztán ott maradt az ölemben és zabálta tovább a pépet, a végén egy-kétszer odafordult a cicire de nem szívott semmit csak cumizta a kis ragacsos pofijával :) így mind a ketten mázosak voltunk mindenhol, neki a kezei is, mivel lehadonásza a kanalat + evés közben tömi a szájába a kezét is :)
Viszont délután aludt több mint két és fél órát!!! Királyság!!! És alvás után nem volt félbehagyott cici, mindet kiszívta. Ráadásul ha rendesen eszik és nem óránként kétóránként, akkor nem is bukik.
Így most az elmúlt pár nap így telt: reggeli, 10 órai, ebédre pép+szopi, uzsi, uzsi, vacsi és az éjjeli 1-2 szopi. így most az a második uzsi a nem kiszipkázós uzsi, vagy ha az nem, akkor a vacsi nem kiszipkázós.

Zsuzsa: és te adtál ezért az infóért egy tizest? azért nem semmi, hogy ilyen dokik vannak. de képzeljétek, hogy nekem volt egy abortuszom sajnos (istenem, hogy fáj ebbe belegondolnom most) és a tanácsadóba ahol aláríják a papírt, ott a nő azt javasolta, hogy ha nem bírom a gyógyszert, akkor használjuk a hagyományos fogamzásgátlást, számoljak :shock: nem gumi, hanem számoljak!

Kép
Kép
Kép
konkri

Marina: az eldobhatóhoz képest elég nagy a bugyor, de én hamar megszoktam. Nyáron ha meleg van akkor mindegy, emiatt már sokkal melegebbe nincsen a bébinek. Homokozóba nem jó mert totál belemegy a pelusba a homok meg elkoszolódik a külső és azt nem szabad sűrűn mosni.

Én is emiatt vettem leginkább mert igy is tök sok pelust dobok ki (éjjelre eldobósat kapnak plusz Boti már mindig). Egyik nap Zsombor 4x kakilt! Nem mondom, hogy élvezet mosogatni a kakákat, de inkább dolgozok kicsit, csak legyen 100 év múlva is fa a földön.

Kép
Kép
normajeane

Lafi: csak az a baj, hogy nem nyitja a száját. Csak ha bőg, hogy adjak már cicit...akkor mivel muszáj volt felkentem neki a répát de csak bőgött tovább és kiberregte az egészet szinte.
Lehet, hogy ő még tényleg nem akar mást, vagy csak a répa nem jön be neki. Majd a héten megpróbálom almával, hátha....aztán ha ez se, akkor várok még egy hónapot vagy amennyit kell.

Konkri: de próbáltam most már vagy 5x és egyszer sem ízlett neki, csak bőgött, hogy vigyem már a francba és adjam a cicit.

Sleepin: érdekes, hogy a vitamint, amit ugye anyatejbe teszek azt elfogadja kanállal....lehet, hogy igazad van és nem köll neki más :)

bingii

Bingi,
Én is azt mondom amit Sleepin, hogy Maja tudja mi a jó, és neki cici kell :lol: Miért is enne valamit kanállal, ha lehet finom tejcsit szopizni? :lol: Én se ennék a helyébe :wink:

Blongyi,
Akkor most mindenki beteg volt...
Vendég

Bingii vagy nem kell neki más, vagy íztelen, én sem enném meg, vagy a répa korai, almával kell kezdeni, annál is az édesebbel.Az hogy kilöki nem feltétlenül jelenti, hogy nem kell, csak nem tudja, mi az...új dolog és reflex, hogy ami munkával jár, nem kell....
Vendég

Pandus: igen, ez nagyon lehetséges :)

Lafi: cukrot is tettem a répába,mert azt mondta a doktornő, hogy tegyek (fosás miatt kellett amúgy ezt adnom neki), úgyhogy viszonylag édes volt...bár nekem nem ízlett úgy se :D Ma vettem almát, szép pirosat...majd meglátjuk. Holnap lehet megpróbálom, aztán ha nem, nem...Végülis nekem is sokkal egyszerűbb ciciztetni és úúúgy szeretem ahogy nyammog rajtam :)

bingii

Sziasztok!
Tökm régen írtam, olvasó üzemmódban működtem csak, így el is felejtődtem :wink:

Rengeteg a téma, de csak az utóbbiakhoz szólok, mert száz évre visszamenőleg nem lehet mindent bepótolni, ugye!??:)

Konkri: Marci akkor csinálja ezt nálam (mármint a kaja közbeni sírást), ha nem adom neki elég gyorsan a kanállal a kaját. Ő ahhoz van szokva, hogy a tejcsi az "megy rendesen" neki, de hát ez ugye kanál, és nyilván ő meg türelmetlen. :) Egyébként már ő is elég ügyesen eszik kanállal, de kellett hozzá jó sok próba tényleg, hogy ügyi legyen. Így is inkább még csak játéknak tekinti az egészet, mert közben jókat röhög, berreg, tüsszög :D , jól nézek ki utána, és nyilván végül mindig van tejecske, mert hát mégiscsak kell még az.
Hétvégén kipróbáltuk a sóskát. Nagyon bírta, bár most tettem neki bele pici cukrot is (pedig nem szoktam), csak hogy szimpibb legyen.
Megy még nagyon a húslevesből kivett répa burgival, és nagyon szereti az őszibarack-alma teljes kiőrlésű rizzsel (Kecskeméti) babakaját.
Nálunk is két reklámkanál jött be, műanyagok, egyik Hipp-es, a másik Nestle.

Bingii: ugyanazt mondom, mint a többiek. Maja szerintem még nem kész a mellétápira, maradjon neki a cici, aztán majd még próbálod később.

Olyan szép szopis képeket tettetek fel, irigykedem is miatta. Nálunk még mindig az alábbi megy: anya feji a cicit, üvegből eszik+ sajna már pótolni is kell neki (anyatejet), mert kevesebb a tejem, mint amennyit megeszik. Szerencsére találtam egy nagyon megbízható anyukát, tőlünk 5 percre laknak. Második babája 7 hós, ő még szopizik. Edit (így hívják) nem cigizik, nem eszik puffasztósat (ahogy edddig látom) és Marcim nagyon szereti az ő tejét is. Pedig paráztam tőle rendesen! Gyűjtőset nem is akartam neki adni.

Bogyók: nekem sem jött be az urtica :( Jókat írtok a More milk-ről, talán kipróbálom, bár húzós az ára, és ahogy Norma is írta, napi 4 kapszula...

Alvás: Marci sem alszik csak kb. napi háromszor és akkor is csak 30-50 perc közöttit. Ennyi az igény :? Ez van, ezt kell szeretni. Egyébként jól elvan a játszószőnyegén, meg a pihiszékben, csak hétvégente bolondul meg, amikor a mamák felkapatják és utána két napig csak magyarázzuk neki, hogy nem kell feszt kézben lennie :)

Egyébként jövőhéten leszünk négy hósak. Dobok képet róla.

Kép superman :) Kép főnök 1
Kép pofi

KépKép
Kép
sagi1

Sági, édes Marci, egyáltalán nem lettél elfelejtve!!!!!!!!Szoktam írogatni, hogy épp Marci 1-2-3 hós!!!!!!!Akkor mindig látom, hogy rég nem írtál. :cry: De tök jó hogy jöttél! :lol: Amúgy én is teszek pici cukkert amikor fözöm neki a kajcsit...így finomabb és neki is jobban bejön.Az idegen tejtől én is tartottam annó, de most így utólag tök jó döntés volt!
Vendég

Sagi: irtó helyes MArcika! Micsoda hajas baba! Na és látom, máris átvette az irányítást :D

bingii

Akiket ehéten ünneplünk:

Sagi1, Márton 23-án 4 hós,
Mazsolasyl, Vivi 25-én 4 hós,

Normajeane, Zsombor 23-án 3 hós,
Ndombi, Dorka 23-án 3 hós,
Zituska28, Noémi 24-én 3 hós,
Bnemonika, Roland 27-én 3 hós.

Sok boldogságot nektek!
Vendég

Sziasztok!

Olvasok ám, csak az írásig nem jutok el.....
Most viszont hoztam nektek két tök jó linket. Persze lehet, hogy már ismeritek.

http://www.egyszervolt.hu/
http://www.jatekforras.hu/

Mindenkinek jó nézegetést és további szép napot!

Kép
kona

Sziasztok!

Konkri
A kis mohó Marcell baba :lol: Cici is,kacsi is.... :lol: Szerintem szomjas evés közben.Nem baj az,hogy közben kortyolgat egy kis tejcsit.Vagy tényleg csak úgy gondolja,hogy a ciciből folyamatosan eszik,akkor ezzel a papival miért nincs úgy?Nekem Vivi akkor csinálja ezt,mikor már nagyon éhes.

Elfogyott a tejcsi :( Dokinéni írt fel valami hipoallergén valamit.Hát majd meglátjuk.....

Lafi
Ti hányszor esztek babakaját naponta?Lehet már írtad,csak nem figyeltem?!Mi ebéd és délután gyümi,de félek még többször adni.Vagyis inkább úgy gondolom,hogy megterhelné a gyomrát.

Ülés:Őrület,de Vivi is simán felül az ölembe,sőt a babakocsiba is bepróbálkozik,csak mivel becsatolom,úgy nem nagyon megy!Ja,ma átfordultunk balra ,juhéééééé:lol:

mazsolasyl

ja,hogy az nem kacsi,hanem kajcsi....... :oops:

mazsolasyl

Sziasztok,

Már jó régen írtam én is. Jó sokáig tartott visszaolvasni is :)
Szóval Ajsa mellett elég nehéz, mert ő is úgy döntött, hogy neki bizony elég, ha napközben alszik 3x20-30 percet (ma van az első napunk, hogy most már 2 órája alszik, ezért sikerül most írnom :D), viszont cserébe alszik egész éjszaka :) Elalszik 1/2 10 körül este és reggel 6-7 között kel. Így hát napközben elég sokat vagyunk fent és nagyon igényli, hogy foglalkozzanak vele, emellett egyébként egy tünemény, nagyon ritkán sír, ma picit nyűgösebb volt, meg tegnap, iszonyúan folyik a nyála, szívja az alsó ajkát folyamatosan, védő nénink szerint bizony bedurrant az alsó ínye, lehet, hogy jön a foga :shock:

Egyébként gratulálok minden babához, gyönyörűek! Ajsa is hatalmas, 3 hete mérték, akkor volt 63cm és 6620gramm :oops:

KépKép
lorcsi

Rakok fel képet a kis drágámról :)

Kép

Kép

KépKép
lorcsi

Mazsi, reggel joghurt, délben főzelék, du gyümi, többi tejpép.korábban délben főzi, du gyümi.
Vendég

jaaaaaaaaaaa Kona :lol: gyere gyakrabban!
Vendég

Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy a gyerek a hátás kúszik? :shock: :lol:
Vendég

mi is :lol: lusta gyerek, mergfordulni nem akar, de háton kúszva az egész szobán végigmegy...hason is tud kúszni...
Vendég

Blo, sztem normális :) sztem Marcus is a szomszédban lenne ha csúszós lenne a háta alatt a talaj.
tegnap este kétszer fordítottam meg, fent volt keresztbe az ágyvégében a lábai meg égnek állva...

Csőőőőőőőőő Lorcsi! Nagyon szép Ajsa és már meg se ismerném :( És nem kérdés hogy kire hasonlít :wink:

Na most pang a tejem :( az utóbbi két szopi tiszta gáz volt, jól összeveszett velem a gyerek :) ebédre meg csak 20ml csúszott le az eddigi 50hez képest, ma nagyon szopizni akart, mert már bazi éhes volt, mert akkor már kemény két és fél órája nem evett :)
Azért már látom előre hogy ez a hozzátápi is kemény menet + a leszoktatás - mert kövezzetek meg érte de én nem szeretném két éves koráig szoptatni Marcellt, vagy ameddig ő szeretné, mert két verzió van: 1. jövő ilyenkor szeretnék próbálkozni a tesón 2. vagy ha nem akkor két évesen megy bölibe, mert a gyesből nem élünk meg.

Bingii: ha nagyon kell a répát adni, akkor próbáld meg szopi után, de ha nem, akkor nem.

Lafi, Bingii és mindenki: tudom h papírforma szerint a hozzátápit szopi után kéne adni de melyik gyerek eszik ha már teli szopta magát... nem értem... a rokon védőnő így mondta: szopi előtt két kanál és szopi után két kanál és emelni az adagot így.

Sagi: próbáltam idehívni a férjem, h lássa mit írtál, de a gyerek társaság függő, most nem ér rá. a superman kéztartás, a főnökös body, az evés, az alvás, a nagymamák... wow!
Én nem értem, ha nem altatnám a gyereket, akkor totál semmit nem aludna, de nem tudom, hogy ha nem lenne itthon a férjem, akkor hogy oldanék meg bármit is??? Kétségbe vagyok esve hogy baszik a játékra is :(, este, délután már a hinta se jó. Olvasom a könyveket, meg minden de áhhhh, ma megint próbáltam a cumit, kettőt is, kiköpőte. A cumisüvegben meg bármi van szintén nem kell neki. se a szopós pohár. hogy fogok én inni adni ennek a gyereknek? KANÁLLAL???? a kaja egy dolog, de inni adni???

na megyek megnézem a fiúkat :wink:

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
2 éves korig én se szeretnék szoptatni. Pont azért amit írtál, mert jól jönne egy kistesó :wink:
Vendég

elgondolkodtam a leszoktatásról - na az nem lesz még se kemény, mert talán akkor már nagyobb lesz meg minden.

csajok a ti babákok nem csuklanak kacarászás után?

amúgy mi az elbújtatok a vihar elől?

Kép
Kép
Kép
konkri

nekem kaja után csuklik,meg ha dumál.átlag 1 nap 3-szor.
Akkor citromlé pöttyöt rakok kanálba és folyatom a szájpadlására.attól régebben mindíg elmúlt ,de mostmár megszokta és az 4. kanál(3 pöttyel) ér valamit vagy az se.(anyának javasolta még a gyerekorvosa)

Kép
ndombi

csuklásra citromlé dettó

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
Dórinak mindig csuklással végződik a dumálása, nevetése :D Ő már a hasamban is folyamatosan csuklott :lol: Leszoktatástól ne félj. Nem olyan vészes az :wink: Persze minden gyerek más...
Vendég

Sziasztok!

Mi hason kúszunk.Tök vicces,hogy az állán meg az orrán támaszkodik,közben pedig nyalja a habszivacsszőnyeget,hogy jobban csússzon :P Olyan mint egy kis fóka :P :lol:

Vivi is sokat csuklik,szerintem engem jobban "zavar",mint Őt.

Húúú,nálunk jó kis zuhé volt.....

mazsolasyl

sziasztok.
bocs a kisbetűkért de a kisasszony az ölemben horpaszt. lezsibbad a karom. :)
régen voltam már én is, nem tudtam még visszaolvasni mindent.
a babák egyre szebbek. gyönyörletesek. :D :D
hát sajna mi már tápozunk. 3 óránként eszik 130at napi 6szor. de 2 hét múlva mi is próbálkozunk az almával.
kanalunk van egy rakás. plusz most uri geller után szabadon hajlítottam is. én hülye betettem a mikrós sterilizálóba 4et. egyedi formatervezett lett mindegyik. :roll: :D
lili manó általában fél9 körül bevágja a szunyát és 5 fél 6ig alszik. igaz utána csak dumál meg befosik aludni nem nagyon akar max rajtam. de így is elégedett vagyok,.
voltunk csípő kontrollon. minden ok, terpeszpelus sem kell.

holnap megyünk oltásra.
.
végre olyan idő volt hogy adhattam rá szoknyát. majd megzabáltam ennyira édes volt!!!! :lol: :lol: :lol:

akartam még vlamkit de felébredt a manóm. majd még jövök ha tudok.

Kép
móni86

ha Dorka csuklik tuti 5 percen belül sírni fog.azért utálom a csuklást...

Kép
ndombi

Ja tudom már mit akartam.
Lafi: feltennéd azt a linket ami szerint te adtad Huninak a kajcsit. Tudom hogy már írtad egyszer de keresgéltem és nem találtam meg. Köszi!!!!

Lili manó egyre többet forgolódik. Hátáról 1 mp múlva már az oldaélán kalimpál. az apja egyzer visszafordította hátra hogy adjon neki egy puszit erre a kisasszony elkezdett hisztizni. Visszafordította és csendben maradt.Akaratos. :)
Hasról meg hátra fordul. Tegnap 2x akciózott a pelenkázón. Csak ott kevés a helye és van mikor elakad. Kezdi a hátról hasra fordulást is, de a fejévbel még nem tudja mit kezdjen. :lol:

Kép
móni86

www.nlcafe.hu kalkulátorokba kell belemenni és ott alul középen mit ehet a baba
Vendég

Sziasztok!

Noibaba alszik, és lassacskán utolérem magam, úgyhogy gyors helyzetjelentés következik. Noémi csak anyatejet kap, egyelőre elég neki. A dokimnak igaza volt, remekül beállt a kereslet-kínálat. A vigantolt kanálból kapja, és nagyon édes ahogy cuppog rajta. Amikor eszünk, majd kinézi a kaját a szánkból, nagyokat nyeldes, és néha úgy csinál, mintha ő is rágná a hamit...Szóval szerintem nekünk nem lesz majd gond a hozzátáplálással. De egyelőre még várunk. Majd hat hónapos korban kezdjük az almát és a többit. Szoptatni kb. egy éves koráig szeretném, aztán mi is megpróbálkozunk a tesó project kivitelezésével. (Lányok, én azt hallottam és olvastam is több helyen, hogy amint az anyuka teherbe esik, megváltozik a tejcsi íze, és a gyerkőc egyszerűen kiköpi majd a cicit...)
Noi éjszaka egyetlen alkalommal ébred 3/fél 4 körül egy rövid evésre, aztán alszik is tovább. Nappal rengeteget foglalkozok vele. Persze cserébe az éjszakai nyugalomért nappal van teendőm bőven. Na de ez így jó :lol:

Két oltáson túl vagyunk, már csak a 4 hós kötelező plusz a Neisvac C másodikja van hátra május elején. Az első oltáson nagy bömbölés volt, de másodjára csak a szemöldökét húzta össze a kisasszony, hogy lássuk, tudja ő hogy valami macerálás volt megint. Egyébként végig vigyorgott a tanácsadáson.

Most vasárnap meg keresztelő volt. Az istentisztelet elején egyből felébredt a kiscsaj, aztán végig nézelődött. Amikor a keresztelés következett, nagyra nyitotta a szemét, és vigyorogni kezdett. Végig nagyon kis derűs volt. Még a fejére locsolt víz sem tudta felkavarni. Sőt, a végén még beszélgetni is kezdett kicsit. Büszke voltam ám nagyon, hogy ilyen jól viselte :lol:

Ja igen, jobbra-balra fordulunk, de még a hátról-hasra és hasról-hátra nem megy. A babamasszázst, amit 11 napos korában kezdtünk, minden nap továbbra is csináljuk. Imádja továbbra is :P Azt hiszem, lassacskán a fogacskák is beindulnak. Nagyon folyik a nyála és mindent "megrág" ami a kezébe kerül...

Huh, hirtelen ennyi. Ígérem, nem tűnök majd el ennyi időre megint :wink:

Kép
kona

kona! boldog névnapot Noéminek
ha jól látom a babáink között 1 nap van?
mi január 1-én születtünk,
az én Zsuzsimnak kengyele van, meg amúgy is elég lustácska, nálunk sincs átfordulás, de előbb utóbb csak elkezdi

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Hellóóóó!
Ma voltunk dokinál, a láz miatt. Na, mára már csipás is lett, kötőhártya gyulladása van szegénykének. Kaptunk mindféle kencét.

Megmérték: 63 cm hosszú és 6570 gr. 3 hete mérték olyan 190 gr-okat hízik hetente. :D

Jaj, olyan édi. Végre rájött a játék ízére! Ha tele a poci és nem fáj semmi, akkor majd 2 órát is elvan.

A babák tündériek!!!! Hiába volt valami a levegőben! :lol:
Vendég

ma nagyon nyűgi napunk van a front miatt,DE.. ülő babakocsiban sétáltunk,met úgy láttam utál fekve és igaz.ti is ültettek már?

ÉS elfogadta a barack-banán pürét végre juhééé!!! Cserébe iszonyúan érdekli minden és nem hajlandó aludni és nyűgi!! Úgyhogy lefektettem és hagytam sírni mert már kivolt,de elaludt 2 0perce..remélem alszik picit....

Kép
ndombi

Ndombi akkor alakultpk szépen!

Blo, szép nagylegény, ne panaszkodj, ügyin hízik!
Vendég

Blongyi a vonalzód mér mutatja,hogy Milu 4 hónapos?

A ki ülteti a babáját a babakocsiban kérdésen kívül még az is érdekelne,hogy mikortól fogják meg tudatosan a babák a dolgokat és játszanak vele? nem a játszószőnyegeseket,hanem,hogy felveszik és úgy....vagy mi.Lafi ,Blongyi?

Kép
ndombi

Ndombi, a nagyonbabás izé nem jelzi külön a napokat, heteket...mi nem ültetjük még a kocsiban, valahogy nem látom kényelmesnek, meg nem tudja magát tartani, a gerince még nem olyan, sztem te se ültesd, bár te látod mit szól hozzá Dorka, amit én teszek, hogy nem felve van, hanem az eggyel fenti fokozatba, mert fekve már nem jó, de még azért nem is ül.
játék, hát olyan 2 hete vettem észre hogy elveszi és játszik, de sztem ez még nem tudatos, csak ha nagyon közel van mellette....
Vendég

Lafi:
köszi, hogy nem felejted el soha a "szülinapunkat":) Marci tényleg elég hajasbaba, de már sok haja kihullott, folyton szedegetem a lepedőről, h nehogy a szájába kerüljön. Nekem már annyira megszokott, h ekkora a haja! Fel sem tűnik, csak ha látom, h más babák kopaszabbak! :D

Hozzátápis anyukák: nektek is megváltozott a baba széklete, amikor elkezdtetek hozzátápizni? Marcié sűrűbb lett és határozottan sokkal-sokkal büdibb!!!:)

Dombi: mi sem ültetjük még Marcit, ő is forog már, meg minden, de a fejét néha még ügyetlenül tartja, legalábbis hosszútávon, így ez még nálunk korai. A szomszédcsaj viszont már 3 hós korától szintén ültette a babát. Kérdezted mikortól nyúlnak tudatosan dolgokért: nálunk néha már működik ez, iszonyú koncentrációval nyúl időnként a cumiért, csörgőért, stb. Tegnap kipróbáltam, h oldalra raktam le egy játékát, kivi voltam rájön-e, h oldalra kell érte fordulnia, és rájött! :P Nagyon örültem!

Kona: de jó neked, h ennyire beállt a tejtermelődésed!

Blo: jobbulást Milunak, szépen növöget!

KépKép
Kép
sagi1

Sziasztok!
Szofibabának rendeződni látszik a széklete, tegnap evett 4-5 kanél őszibari pürét, abból kb. 1 kanállal kikalit este, de persze a kezembe nyomta, fürcsi előtt. :evil: Szofi tök aranyosan fogja meg a dolgokat, ha elé teszem, érte nyúl, és próbálja elkapni( nem mindíg sikerül). Van egy plüss egere, olyan babáknak való, azt nagyon szeretei. Most megint úgy érzem kevesebb a tejem, de csak estére, így éjjel ismét 2x szopizunk. Nem baj. Bencusom beteg, voltunk dokinál, megkérdeztem ezt a széklet dolgot, azt mondta a dokinéni, semmi baja, nincs felpuffadva, nem fáj a pocija, ne aggódjak, biztos, hogy jól hasznosítja az anyatejet, és nyugodtan adjam az őszibarit, ha attól kakil. ha meg betöltötte a 3 hónapot, elkezdhetem neki a gyümiket.

Kép
Kép
Kép
csibe76

ja igen megnéztem a kocsit.nem ülő hanem a kb 45 fokos döntöttben van. az ok nem? Nem 90fok nem fekvő,hanem ami közte van. nem vettem észre,hogy 90 fokos is van.na szóval a 45 fokos az ok nem?

Kép
ndombi

Szia Dombi!
Igen az úgy jó!
Vendég

Ndombi, igen, az jó!Mert azért még ne ültesd...nem jó az még neki, de a köztes, tökéletes!

CSibe, jól van!!!!!!!!!

Sagi, irigyellek...mi nem fordulunk meg az istenért sem :cry:

tegnap beállított a védőnő :evil: jaj anyám....lecsúszott a pánt a pólómról ahogy niyottam az ajtót, aszongya, szoptatott???? :evil: nem, mert nekem nem volt tejem.
oké
mekkora a gyerek?7100 gramm körül, hát jó nagy, lassan hozzá kéne táplálni meg átváltani másik tápra és nem a beba ha startot inni.
mondom már mondtam korábban hogy hozzátáplálok, és másik tápszert adok....
jaaaaaaaaaa volt a válasz.
aztán képzeljem el, van egy anyuka sok tejjel és egy másik anyukának szóltam, hogy lehet vinni, de nem merte, milyen jó hogy maga merte elvinni az idegen tejeket...
erre én: az a másik anyuka én volnék, mert akkor még nem mertem elvinni, aztán mégis bevállaltam és interneten vettünk tejet...

milyen jó hogy nyomon követ minden eseményt :evil:

aztán ő már vagy 5 éve nyugdíj mellett dolgozik, és dec 31-gyel kvázi kirúgják, és sajnálnom kellett, pedig nem sajnáltam, mert én ezt szemétségnek tartom, más meg fiatal és nem tud elhelyezkedni...na de jan 1től kapunk fiatalt, akinek meg gyereke sincs, na az lesz még izgi!!!!
Vendég

Részvétem Lafi! Ilyenkor örülök, hogy én lemondtam az enyémről.

Nekem ferde kocsiban sem marad meg Barni, tegnap elindultunk és visszafordultunk, úgy balhézott. Marad a kendő, nekem meg jó erős hátam lesz :wink:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?