Sziasztok!
Annyi mindent szeretnék írni, hogy biztos valamit kifelejtek…
Tényleg bocsi az eltűnésért. Nem könnyű időszakon vagyok túl. Borzasztó ez az érzelmi ingadozás, egyik percben jó a kedvem, a másikban meg iszonyatos mélységig tudok depressziós lenni. Mindezt különösebb ok nélkül, illetve azért persze voltak okai, de kicsik, nem lényegesek. Na de ez a múlt, ismét visszatért az igazi optimista énem.
Vettünk egy szuper lakást.
A sors is nekünk szánta, és érdekes, de mi egyáltalán nem ezt terveztük korábban, sőt tiltakoztunk az új lakás ellen, és a legjobb pillanatban az ölünkbe pottyant. Ehhez el kell adnunk a mostani lakást, amihez nagyon ragaszkodtam, de az a jó benne, hogy az új lakásunk ezerszer szuperebb, így picit jobb szívvel lemondok erről. Úgy néz ki, hogy vevőt is találtunk, jövő héten szerződést kötünk.
Ez az új lakás egy belvároshoz közeli kis utcácskában van, csöndes hely, maga a társasház is különleges, nem szokványos kinézetű és képzeljétek! szemben van az óvoda (ami állítólag bio kaját ad a gyerekeknek). Hát kell ennél jobb?
Majd szeptember körül tudunk költözni. Az utóbbi hetek tervezgetéssel teltek, hogy belülről milyen legyen, de már véglegesítettük és már az elképzelésünk is megvan a színekről, berendezésekről stb…
Tényleg Csajszik! Valamelyikőtöknek van parafa padlója? Vélemény?
Arwen, ti hogy álltok a háztervezgetéssel? Te tudod már miket szeretnél? Milyen színeket? Konyhabútort? Stb…
Balázsnak is hangulatingadozásai vannak, hol jobb, hol rosszabb. Alapjában véve jó gyerek, de vannak napjai, amikor az idegeimet húzza. Főleg az akaratosságával!
Köszi
Fio a tanácsodat megfogadom, próbálok hozzá türelmes lenni és szépen szólni hozzá…
Nagyon aktív. Kaptam egy jellemzést róla, becsatolom, nagyon illik rá:
Az ikrek baba nem az a fajta baba, akinek a természetét a nyugodtság, lassúság, óvatosság jellemzi. Mellette mindig résen kell lenni. Nagyon energikus és érdeklődő.
E két tulajdonságból eredendően nagyon gyorsan tanul meg kúszni, mászni, járni és beszélni. Minden érdekli, ami körülötte van és vele történik.
Szereti és élvezi a nyüzsgést, a társaságot, gyorsan beilleszkedik a közösségbe. Olyan gyors tempót diktál, hogy alig lehet szem előtt tartani.
Közlekedés közben kisebb fajta természeti katasztrófa. Mivel minden érdekli, ezért gyorsan ott akar lenni, ahol történik valami. Túlzott kiváncsisága miatt nem figyel olyan dolgokra, ami balesetet okozhat. A közelében levő bútorok legyenek lekerekített sarokkal, a szőnyegek csúszásgátlóval ellátottak, hogy minél nagyobb biztonságban tudhassuk csemeténket. Alakítsuk úgy a napirendjét, hogy legyen elég ideje és helye a mozgásra, kommunikációra. Nagyon szeret beszélni és az esze olyan, mint a szivacs.
Nagyon gyors felfogású. Figyeljünk arra, hogy ne fárassza túl magát, ne essen át a holtponton, mert olyankor nagyon nehezen lehet vele bírni. Ha elalszik, akkor nagyon mélyen, de keveset alszik. Többre tartja a nézelődést, az ismeretgyűjtést, minthogy sokat pihenjen. Csak annyit, amennyit muszáj. Az érdeklődését nagyon leköti egy ismeretterjesztő képeskönyv nézegetése, de a beszédvágy miatt azonnal szereti megosztani tudományát másokkal. Ha például sétálni visszük, akkor mindig mondjuk, hogy
mit lát, mert számára ez nagyon fontos.
Szereti az autókat, motorokat és a későbbiekben a biciklit. Kedveli a társajátékokat és a csapatjátékokat, sportokat. Mivel nem kitartó egyéniség, ezért sokmindenbe belefog, de azok közül egyiket sem fejezi be. A későbbiekben ösztönözni kell arra, hogy minden elkezdett dolognak van vége is. A játékait gyorsan megunhatja, ezért törekedjünk arra, hogy többfunkciós
dolgokat vásároljunk neki. Mozgáshoz köthető legyen és variálható. A táplálkozását röviden az jellemzi, hogy sokszor keveset eszik. Nem szeret semmivel se hosszabb időt eltölteni. Felnőtt korában olyan pályára léphet, ami ismeretterjesztéssel, kommunikációval kapcsolatos. Jól meg fogja állni a helyét újságíróként, tolmácsként vagy idegenvezetőként."
A múlt héten 4-5 lépést is megtett egyedül, azóta viszont nagyon óvatosan közlekedik, mindig kapaszkodik. Viszont! Le-felmászik az ágyra, ami azért elég magasan van, erre most szokott rá. Nagyon kell figyelni rá, mert másodpercenként tud az egyik végből a másikba menni. Eszik már sajtot, virslit, kenyérhajat. A kenyeret nagyon szereti. Nem igazán fogadja már el az ő főzelékeit, inkább azt akar enni, amit mi. Kinézi a kaját a szánkból.
Útlevéllel kapcsolatban szeretnék kérdezni: mi kell hozzá? És hogy fotóznak?
Angyalkrisz, Csenge nem fog felfázni, hagyd nyugodtan homokozni. Ő is olyan, aki nem tud egy helyben meglenni. Balázs is egy időben ki akart ugrani a babakocsiból, mostmár nyugodtan tűri. Remélem Csenge is kinövi. Én mostmár azt várom, hogy Balázs elinduljon, szerintem könnyebb lesz kicsit velük, ugyanis ő is olyan, hogy a játszótéren mászni akar a kavicsban…
Hogy vagytok? Csenge meggyógyult már?
Balázsnak sincs mindig kedve a szájába rakni az ételt! Dehogy baj! Nehogy parázz emiatt. Kicsit lusta, istenem, majd egyszer hidd el kikapkodja a kezedből a kaját. Én már túl vagyok az ilyen nemű paráimon. Mindent a saját ütemében fog úgyis csinálni, hagyni kell.
Ragota, Csongi szereti a triciklit? A nagyszülők Bali szülinapjára szeretnének neki venni. Ja, és mi is vettünk napszemcsit neki szülinapjára, annyira vagány benne. Majd Csongiról is teszel napszemcsis képet, ugye?
Nagyon édesek Csongiról a képek, igazi kis vagány srác! A kolbászos kép haláli!
Marietta, a bébiágy kérdéshez csak annyit szólnék hozzá, hogy nekünk kellett a 70x140-es ágy. Még szerencse, hogy ezt a nagy méretet vettük, Balázs nagyméretű, így a kisebbet már kinőtte volna tutira.
Nem tudom írtam-e már, de klasszak az esküvői fotóitok! Sok boldogságot mégegyszer!
Találkára nem tudunk mi sem menni. Körülményes lenne megoldani az utazást innen vidékről. Sajnálom, hogy kimaradunk… De készítsetek sok képet, jó?
Nándorka, Doró képek is fantasztikusak, annyira cukipofa, úgy megzabálnám!
Angyalkrisz, Csenge pedig olyan nagylányos.
Fogmosás: én a recésgumissal mosom neki. De csak sima vízzel. 6 fogúak vagyunk.
Adri, nagyon el vagy tűnve. Mi a szitu veletek. Gáborka a jövő héten egy éves lesz! Hihetetlen. Mivel készültök neki?
Gyuzsó, Mica annyira nagy fiú! Nagyobb, mint Balázs, pedig ő se kicsi, csak ámulok rajta mindig mennyivel idősebbnek néz ki a koránál!
Nikó, Meri, Marietta, Pinkiné: raktok fel pocakos fotókat? Légysziiiiii!!!
Vigyázzatok magatokra, főleg te Meri, óvatosan csak, és örülök, hogy már nem dolgozol.
Nagyid sajnálom, remélem jobban van már.
Arwen, a barátnődön totál kiakadtam. Nagy felelőtlenség, amit csinálnak, főleg a gyerekekre való tekintettel!! Finoman biztos megmondanám a véleményem, de már úgysem tudsz csinálni semmit.
Esztora, Nyunyi nagyon ügyi gyerkőc. Már adsz neki kenyeret? Balázs csak nemrég kapott rá, ezért csodálkozom…
Bodzi, Beni is nagyot nőtt, amióta nem voltál. Helyes kissrác! És olyan cukin tud nézni.
Porsi, jobbulást neked! Remélem Áki nem kapja el!
Orsi, te is ritkán jössz… Samu kis gyurmibabó, nagyon édi. Nemsokára elkezd mászni úgy látom… Domi pedig tutira örökölte a rajztehetséget (tőled!).
Fioona, gratula a sok rucidhoz! Szegénykém… ez a ciciharapás már nekem is fáj, ha rágondolok. Ilyenkor örülök, hogy én már nem szoptatok. Oliban is tombol az akarat ugye? Nálad meg két gyerekkel, nem lehet egyszerű… sokat gondolok rá, hogy mi lenne, ha két gyerekem lenne, olyankor már nem is sajnálom magam annyira, hiszen lehetne rosszabb is.
Jövő tavasszal mi is nekiállunk a kistesó projektnek, de még én sem tudnám elképzelni, hogy várandós legyek, pedig nemsokára itt van a jövő tavasz…
Vicky, gyere mesélj, mi a szitu?
Most ennyire futotta, fú remélem mindenkinek írtam, ha nem, akkor várom a reklamációkat.