Bonca!
Gratulálunk Ábel babához! Sok egészséget kívánunk neki.
Mankabi!
Babaúszás választó szempontok voltak nálam:
tisztaság és az oktató személye. Itt a monori uszi, a pesti uszodákhoz képest maximálisan tiszta, ez nekem fontos szempont volt. Bár itt nincs UV fényes tisztítós hókuszpókusz - reggel a vízben először a babák kezdenek, addig senki nincs benne ill. a hőfokát is felturbózzák a víznek, direkt a babák számára. Nekünk eddig semmiféle bajunk nem lett az uszítól, se betegség, se fertőzés, pedig lassan 8 hónapja járunk. Remélem így is marad... Az úszooktató meg egy tündéri lány, róla csak szuperlativuszokban tudok beszélni. Ha meglesz a baba, majd körülnézel vele a környéketeken, mit ajánlanak.
Szentpyr!
Zöld kaki témában sajna profi vagyok, Lilla hónapokon keresztül zöldet kakilt.
Bár okozhatja ezt kisebb betegség- megfázás vagy láz, fog áttörése (azt gondolom nálatok ez még nem valószínű) is, a leggyakoribb ok, hogy szopinál hamar kerül át a másik mellre a baba és a laktóz dús első része a tejnek okozhat ilyen panaszt. Mi egy alkalommal csak egy mellből szopizásunk ellenére is zöld volt a kaki. Én rengeteg mindenkit megkérdeztem felőle, orvosokat-védőnőket, mindegyik mondta ne aggódjak... és valóban a Te étkezésedhez ehhez nincs köze.
A sok tej inkább kiütést okoz... bár szerintem csak az arra érzékeny babáknál... én sokat iszom a tejből, Lillunak semmi kiütése nincs tőle. Nálunk a család terorrizált az elején a mit nem lehet ennem a szoptatás alatt kérdéssel. Férjem biztatására hamar felhagytam a család földtől plafonig érő panaszt okozó ételeinek bojkottálásával és azóta eszem mindent. Egyedül a karfiollal vigyázok, mert Lilla arra kicsit nyűgösebben reagált. Ha betartottam volna a mit ne egyek kéréseket kb, kenyéren és vízen élhetnék...
Figyelj oda, de szerintem ne ess túlzásokba... a tejmentes diéta kevés zöld kakira nekem annak tűnik...
Üdv mindenkinek, Ildi