Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok Lányok! Most én is kérdeznék. A zöldes kaki mt jelenthet és miért van? utána olvastam már, de a férjem állandóan a tejmentes diétával stresszel (ez már több problémánál is felmerült , úgy látszik ez a jollyjoker... :roll: ) ti mit tudtok erről?
előre is köszi!
Rita

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


mármint a férjem jön állandóan ezzel...

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


Kincsesi - bár tanácsot adni nem tudok, de jobbulást kívánok!

Lányok - tegnap este megvolt a nagy riadalom és a főpróbánk, menni kellett az ügyeletre, mert nem tudtam eldönteni, hogy a magzatvizem szivárog vagy valami más. Többször is volt és mindig pisilés után, de szerencsére megvizsgáltak és mindent rendben találtak és mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Egy problémánk volt csak, hogy ügyeletet kerestünk, nem pedig a szülőszobára mentünk azonnal, így sikerült többszörösen is eltévednünk. :oops: Azért örülök, hogy csak próba volt, így élesben már tudom hova és merre menjünk.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 

 
 

Szentpyr, ha jól emlékszem, nadimo írt erről a Segítségnyújtás... topicban, csak már nem emlékszem pontosan hol, valahol az elején, de a lényeg: a zöld kaki is normális, meg a sárga, meg a sima folyós, meg a túrószerű-darabos, meg a sok, meg a kevés... mert minden baba máshogy dolgozza fel az anyatejet. Ha jól emlékszem, inkább kiütésesnek kellene lennie a babának, ha nem jön be neki az anya tejfogyasztása.
danann
 
 


Bonca - én is szívből gratulálok!!! Minden jót nektek!

Betty - mi sokat beszélünk a babához. Néha apa hangjára mozdul meg, ha előtte nyugiban volt. Apa szerint megörül a hangjának, és azért jelez, ami lehet, hogy tényleg így van :) Apa mesélni is szokott neki időnként. Szerintem fontos, hogy ismerje mindkettőnk hagját, persze az anyukájáét ismerni fogja, mert ha nem hozzá beszélsz, akkor is azért beszélsz, amit hall. Ha hülyén éreznéd magad attól, hogy beszélsz hozzá, akkor ne tedd. Szerintem azt tedd, ami jólesik, és amit szívesen teszel. Ettől nem leszel rosszabb anya másoknál. Nem ezen múlik.

dytke
 
 


Szentpyr!

Teljesen normális, ha zöld időnként, semmi köze a tejtermékfogyasztáshoz! Egyszerűen vmiért gyorsabban megy át rajta a tejecske, szépen elmúlik majd, ne aggódj! Amíg hízik, minden ok!

Márti
borossné becz márta
 
 


Szentpyr - a témában nem vagyok szakavatott és gyermekem sincs még, de emlékeztem, hogy olvastam valamit erről a Kismamák nagykönyvében és most ki is kerestem neked: "zöld vagy zöldesen színezett széklet: Teljesen normális, de ha napokon át csak kevés zöld székletet találunk a pelenkában, ez lehet az alultápláltság jele is"

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


kedvesek vagytok és milyen gyorsak :) ! köszönöm! én is ezt gondoltam/om... nna alultápláltnak nem mondanám a drágámat, a múlt héten közel 40 dkg-ot hízott :shock: ! de tény, hogy kicsit nyűgősebb, most a zöld kakival párhuzamban, bár ez nem feltétlenül függ össze szerintem és csak egy délutánt és egy estét-éjszakát jelent, tehát ebből hosszútávú következtetést levonni...hallod, ÁrpiApa?! :wink:
kösziköszi!

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


Bonca!
Gratulálunk Ábel babához! Sok egészséget kívánunk neki.

Mankabi!
Babaúszás választó szempontok voltak nálam:
tisztaság és az oktató személye. Itt a monori uszi, a pesti uszodákhoz képest maximálisan tiszta, ez nekem fontos szempont volt. Bár itt nincs UV fényes tisztítós hókuszpókusz - reggel a vízben először a babák kezdenek, addig senki nincs benne ill. a hőfokát is felturbózzák a víznek, direkt a babák számára. Nekünk eddig semmiféle bajunk nem lett az uszítól, se betegség, se fertőzés, pedig lassan 8 hónapja járunk. Remélem így is marad... Az úszooktató meg egy tündéri lány, róla csak szuperlativuszokban tudok beszélni. Ha meglesz a baba, majd körülnézel vele a környéketeken, mit ajánlanak.

Szentpyr!
Zöld kaki témában sajna profi vagyok, Lilla hónapokon keresztül zöldet kakilt. :oops:
Bár okozhatja ezt kisebb betegség- megfázás vagy láz, fog áttörése (azt gondolom nálatok ez még nem valószínű) is, a leggyakoribb ok, hogy szopinál hamar kerül át a másik mellre a baba és a laktóz dús első része a tejnek okozhat ilyen panaszt. Mi egy alkalommal csak egy mellből szopizásunk ellenére is zöld volt a kaki. Én rengeteg mindenkit megkérdeztem felőle, orvosokat-védőnőket, mindegyik mondta ne aggódjak... és valóban a Te étkezésedhez ehhez nincs köze.
A sok tej inkább kiütést okoz... bár szerintem csak az arra érzékeny babáknál... én sokat iszom a tejből, Lillunak semmi kiütése nincs tőle. Nálunk a család terorrizált az elején a mit nem lehet ennem a szoptatás alatt kérdéssel. Férjem biztatására hamar felhagytam a család földtől plafonig érő panaszt okozó ételeinek bojkottálásával és azóta eszem mindent. Egyedül a karfiollal vigyázok, mert Lilla arra kicsit nyűgösebben reagált. Ha betartottam volna a mit ne egyek kéréseket kb, kenyéren és vízen élhetnék...
Figyelj oda, de szerintem ne ess túlzásokba... a tejmentes diéta kevés zöld kakira nekem annak tűnik...

Üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Tegnap nálunk keresztelő volt, ugyanaz a pap keresztelte Kristófot, aki minket összeadott.
Dobok róla egy képet.
Kép

Lányok
Arról szeretnélek titeket kérdezni (elsősorban akiknek nagyobb babájuk van,de persze újdonsült anyukákat is), hogy nagyon sok mindent látok az üzletekben, hogy 4 hónapos kortól adható a babának. Mi a véleményetek, ki hogyan csinálja. Régen már 3 hónaposan almát, kekszet és hasonlókat ettünk, most viszont azt mondják 6 hónapig csak tejcsit. Se víz, se tea. :roll:

Pandácska, Szentpyr,
Nektek milyen súlyú a baba? Hogyan, milyen ütemben gyarapodtok? Nekem a múlt héten sokallták a 30 dkg. hízást.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Zsófi kapott négyhónaposan már mást is, volt elég tejem, de nagyon érdeklődött minden iránt, hát adtam neki. Nem okozott semmi problémát neki, szopi rovására sem ment :)
Vendég
 


Susy,
Ábel eddig kb heti 20-25 dkg-ot hízott, most ahogy írtam kicsit többet, nAbuMmM! látszik, hogy rendben van! ez miatt egyáltalán nem aggódom, sőt nagyonis elégedett vagyok vele :wink: ! most azt hiszem (5,4 kg) figyelted, !azt hiszem! próbálj meg ne figyelni azokra, akik a szopival-gyarapodással stresszelnek állandóan... Susy, olyan ügyes vagy és Kristóf is, tessék már elhinni :wink: !!! mondom én, a zöldkakisnagyokos :lol: !

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


ja?! mi nagyon szopisak voltunk. 6 hónapig csak szopi, nem volt szükség se vízre se teára, pedig volt közben egy meleg nyár is, sőt a következő két hónapban is a szopié volt az abszolút főszerep és inkább csak kóstólgatta az újdonságokat a Panni. (gyönyörűen gyarapodott és a betegségek is elkerülték...)

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


Susy!

A bébiételgyártók minél több fogyasztót akarnak! Ne dőlj be nekik!
Hála Istennek van elég tejed (megküzdöttél érte), ne adj 6 hónapos koráig semmi mást, csak anyatejet! Jobbat nem tudsz adni neki, de persze ebből a bébiételgyártóknak semmi haszna nincsen! Ha nagyon melege van, esetleg mehet egy kis babavíz, de ne feledd, hogy a szopi elején ürülő tej szomjoltó, és ha csak szomjas Kristóf, akkor pont annyit fog szopni, ami ahhoz elég, hogy a szomját oltsa!
Igazad van, minket már 6 hetesen kezdtek gyümölccsel, répával etetni, de 1., azok a gyümölcsök jóval kevésbé voltak szennyezettek mint a maiak, 2., akkor még nem hajlamosította a babákat ennyi minden az allergiára(szennyezett levegő, káros adalékanyagok stb), 3., az is tény, hogy Magyarországon akkor kezdtek teret hódítani a tápszer-és bébiételgyárak, ezért divat lett minél hamarabb ezzel-azzal etetni a babákat!
Egyébként, ha a felmenők között bármilyen allergia van (asztma, pollenérzékenység, gyógyszerérzékenység, bármi), akkor minél tovább húzd a másfajta táplálék bevezetését, mert Krisrófnál is jelentkezhetnek allergiás tünetek!
Én a Kismama magazin ajánlása alapján vezettem be fokozatosan a kül.ételeket, ez tekintettel van az allergiahajlamra is! Minden Kismama-naptár utolsó oldalán ott a táblázat, ajánlom Neked is!

Márti
borossné becz márta
 
 


Susy!

Ha érdeklődik nagyon más után akkor megpróbálhatod. Bár tény, hogy a legjobb az anyatej még ebben a korban. Laura 5 hónaposan nézte ki a számból az almát. Nem tagadtam meg tőle, elkezdtük a hozzátáplálást. Amennyiben az emésztőrendszere még nincs felkészülve más táplálékra, akkor úgy is emésztetlenül fogja kikakilni. Én akkor még várnék vele.

Hízással kapcsolatban már megint a védőnő okoskodott??? :evil:

Kép Kép
rozsaag
 
 


Rozsaag,
Igen a védőnő volt, de nem a miénk. Mikor voltunk oltáson csütörtökön, aki lemérte,az mondta, hogy hát 30 dkg. kicsit sok. nem mondtam rá semmit, gondoltam csak had mondja, engem nem érdekel. Örülök neki, hogy szépen nő. Mosolyog és dumál, ha nem érezné jól magát nem így tenne.

Márti,
Teljesen igazad van, hogy régen mennyire más volt minden. Ha adok neki majd bármi mást, szerintem bio zöldségeket fogok venni, és abból készítem el magam. De ráérek még ezen gondolkodni, egyenlőre még nagyon fiatalok vagyunk, és csak kiváncsiságból érdeklődtem, éjszaka szopizás közben szoktam ilyeneken gondolkodni. :)

Szentpyr,
Akkor minket lepipáltatok, mert mi csütörtökön voltunk kereken 5 kg-osak. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


mankabi, tényleg jó, hogy csak főpróba volt! :) ahogy olvasgatok, ilyen vészriasztások nélkül szinte senki sem ússza meg a babavárást. Remélem, már kipihented az ijedtséget (ha volt ijedtség :) ).

susytunder, ez igazán kedves, hogy az esketőpapotok keresztelte a fiatokat, Kristóf ezen a képen is nagyon kedves és bájos, tényleg kiegyensúlyozott babának látszik, sajnálom hogy stresszelnek téged a táplálkozásával :( remélem, hogy a más gyakorló anyukák szavai megnyugtatnak valamennyire :)

sajnos táplálás és zöld kaki ügyben nem tudok mit mondani, ezügyben csak gyűjtöm tőletek az infókat :)

Mindenkinek a legjobbakat, szép napot, nyugis és boldog babákat :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Olvasgatom néha, hogy miről írtok...
Mi ma voltunk szurin.
A dokinő azt mondta, még bő 1 hónapig ne adjak Levinek semmit, csak anyatejet.
Már megkóstolta a répát és az almát, de nem evett össz. 1 e.kanálnál többet.. én sem akarom bébiétellel tömni..

Most csak napi kb fél deci kamillateát kap, mert kakigondok voltak...
7-8 naponta volt 1 :(

Most 8050 gramm volt.
Ő nagyon hízik...
1-2 hónaposan volt, hogy 400 grammot is hízott 1 hét alatt, mégsem mondta a dokinő, hogy ez sok.
Született: 3400 g. , 2 hónaposan: 5850 g. volt.
Minden baba más!

Tegnapi mosoly:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Nekem is a lányok 6 hónapos korukig kizárólag csak ciciztek. Sőt a Zsófi még most is kéri napi 2-3 alkalommal. :)
Szerintem sincs semmi szükség másra, mint az anyatejre. Abban tényleg minden benne van!

Amikor megkérdezték, hogy adok-e már ezt vagy azt, és mondtam, hogy csak szopizik, én voltam az űrből jött. Itt eléggé "dúl" a régi szemlélet. Volt aki már 2HETES!!!!! korában adott a fiának tejbegrízt! És mondta, hogy nem lett tőle baja! Szerencse... de lehet, hogy később kialakul egy jó kis ételallergia.

Meg valljuk be, nem jó érzés, hogy mióta megfogant, a mi testünk táplálja? Mi éltetjük? És még fél év után is nem kell (jó esetben) semmi más csak mi? Túl ömlengő voltam? Bocsánat! :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Susy!
Szerintem is bízz magadban, elég nektek a szopi. Hat hónapig mi is kizárólagos szopival éltünk. Lilla babavizet sem kért, még a 40 fokos kánikulában sem.
Én Márti által leírt "szigorú" elvek szerint etetem Lillát, mert nálunk bizony előfordul elég sok allergia a családban, így úgy gondoltam ennyi esélyt adok Lillunak, hátha ő nem lesz ilyen nyavalyás, mint a felmenői. :D

Lazább ajánlások szerint is a bébikajákat szopis babáknak 2 hónappal később javasolt adni, mint ami rá van írva... a tápszeres babáknál szokták bevezetni hamarabb inkább....

Egy-két nap vagy hét előrébb hozás persze nem a világ szerintem... :D Végül is mi is felnőttünk valahogy. 8)

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Susy
, a hozzátáplálásnál van még egy fontos elv, hogy egyszerre 1 féle 1 hétig. Egy csomó bébiétel ezzel szemben eleve vegyes, már 4 hónapos kortól is, és az meg nem jó, mert nem tudod majd, mire hogyan reagál pontosan. A 4 hónapos kortól azoknak szól, akik tápszerrel etetik a babájukat, hiszen az ő bélrendszerük már megedződött jobban, az anyatejeseknek bőven elég 6 hónaposan kezdeni, de ebbe beelszólnak azért a babák is. Bene is imádta az új ízeket, nagyon érdeklődőtt, és onnantól lett jó étvágya és kezdett el rendesen hízni, hogy 4 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni. De ő tápszert kapott addig is. Most Vilővel jobban ráérek, de mivel valamennyi tápot ő is kap, azt valószínűleg gyümölccsel fogom kiváltani amint lehet.

Mankabi, de jó, hogy csak vakriasztás volt!

mtunde
 
 


Susy, én ugyan még nem szoptattam, de a tejcire voksolnék én is!

Kaki ügyben sajnos nem tudok nagyon segíteni. Rengeteg babánál láttam már ilyet, arra tisztán emlékszem, hogy nem volt gond belőle.

Manka, jaj, gondolom megijedtél! Örülök, hogy csak vaklárma volt!

Lányok, Ti mivel mossátok/mostátok az újszülött haját és milyen időközönként?
dóri797
 
 


Szalamandra, Mtunde - igen, mi is örülünk, hogy csak próba volt, mindenesetre leteszteltük magunkat, talán legközelebb nem tévedünk el. Rossz érzés volt egyébként így gyorsan összepakolni, azért az mégis csak más, mikor tudod, hogy már normális időben születik és akkor kell indulni, most nagy volt az ijedtség, mert még nagyon korai lenne az érkezése. Meg is beszéltük vele, hogy még maradnia kell!

Ildi - köszönöm az információkat a babaúszással kapcsolatban!

Noha a hozzátápláláshoz nem tudok hozzászólni, de sokat tanulok tőletek! :lol:

Rozsaag - hogy vagytok? Lassan már belépsz a "biztonságos szakaszba". Vannak már jóslóid?

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka,
és lám milyen szófogadó okos kis Manókátok van :) !

Edina,
nem voltál ömlengő :wink: , ezt én is pont így élem meg :D !!!

Kia,
görgetem, görgetem a sok irományt és nézem: ki ez a szép kisbaba (akarom mondani naaagy baba :) ), nem ismerem! nagyon helyes a kis Levente!

Rózsaág,
dejó, tényleg nemsokára betöltitek a szuperbiztonságos :wink: 37. hetet ! de ez már most is nagyon jó, hiába Míra is hallgat anyára :) !
"Orgona ága...öltözzetek új ruhába, anyák napja hajnalára..." Na melyik lesz a Te Édesanyád hajnala kicsi Míra?

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


Mankabi!

Látom, szinte egyidősek vagyunk... :) Én is mindig parázok, hogy előbb kell menni és azt sem tudom hova. Nem olyan rég költöztünk Pestre, így még alig ismerem a kórházat is. Megköszönném, ha elmondanád, hova mentetek pontosan. És tényleg jó, hogy csak vaklárma volt! :)

Lányok! Ez a fránya hasmenés csak nem múlik... A körzetorvos antszhez küldött. Rááadásul úgy tűnik, a férjem és a kislányom is elkapta... :( Hogy tudom a 2 éves lányomat diétáztatni? Remélem, neki nem fog úgy fájni a hasa, mint nekem, mert akkor csúnya napok elé nézünk... :(

Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Fúú, Kincsesi, nem irigyellek! Remélem, a kislányod hamarabb átesik rajta!

Dóri, én Neogranormon fürdetőt használok Villőnek, keveset teszek a vízbe és minden fürdésnél lemosom a haját is ezzel a vízzel. Bene már nagyfiú, kb 1 éves korától akkor mossuk a haját, amikor kell: koszos lett, eltelt pár nap, fénytelen, stb. Őt meg babasamponnal mossuk.

mtunde
 
 


Sziasztok!

Bonca - GARTULÁLOK!!! CSODASZÉP, TEJBEN BŐVELKEDŐ NAPOKAT KÍVÁNOK NEKTEK!

Próbállak utolérni benneteket! Mindenekelőtt köszönöm a sokféle választ és a megnyugatatást, hogy ne érezzem magam rossznak attól, hogy még nem tudok beszélni hozzá. TAlán ez majd megváltozik ahogy növöget.

Van ötletetek arra, hogy szerezhetném meg az említett NGC filmeket? Ha esetleg emlékeznétek a pontos címekre, megpróbálnám letölteni őket. :oops:

Kincsesi - Jobbulást! Remélem hamarosan azért sikerül kilábalnod ebből a nyavajából.

Visszatérve a mocorgásra (bocs, ha már uncsi :oops: ): a hétvégén éreztem valamit, de nem tudom, hogy ő volt-e. Olyasmi érzés volt, mint amikor az embernek tikkel a szeme, csak valahogy onnan belülről. Mit gondoltok???? :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Betty,
szerintem, ühüm :wink: ! azóta, esetleg valami hasonló? esténként, vagy egy nyugalmas pillanatban?

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


bettyna, szerintem is, ez a babácskád lesz :) lehet hogy csak napok múlva érzed a következőt, de aztán egyre gyakoribb lesz :)

És a babához beszélgetés hiánya miatt sztem se érezd rosszul magad, amíg nem mozgott, én is csak ritkán beszélgettem vele, nem éreztem őszintének. Ahogy nőtt a pocak, illetve később már mocorgott a gyermek, úgy adódott egyre természetesebben.

A film nekünk megvan, ha úgy könnyebb, egyszer szívesen behozom neked, ha meg tudjuk beszélni, hogy hogyan adjam át :). Amúgy azt hiszem, Élet az anyaméhben a címe!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Igen a film címe Élet az anyaméhben, azt hallottam néha szokta ismételni a csatorna.

Kincsesi - nem emlékszem te voltál-e a Szülők Iskolájában, mi azon a bejáraton mentünk be (Podmaniczky utcai 1. bejárat), ott liftbe szálltunk és felmentünk a másodikra (ott volt az előadás) és ott a liftből kiszállva balra mentünk, körbe. Ott volt egy másik lift, kávéautomata volt előtte, ott mentünk még egy emeletet fel végül és ha jól emlékszem jobbra volt a szülőszoba, ott kellett csengetni (hozzáteszem mi először az ügyeletet kerestük, ezért kóvályogtunk sokat a kórházban, célirányosan a szülőszobára kellett volna menni). Egyszerűbb lett volna ha egyből a harmadikra megyünk és azután körbe balra. Remélem érthető volt.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Bettyna,
Élet az anyaméhben. Szerintem is a babád lesz az :D Gratulálok :lol:
Vendég
 


KÖSZI LÁNYOK!!!! ANNYIRA AKARTAM, HOGY EZT MONDJÁTOK!!!! :lol: :lol: :lol:

Egyszer vagy kétszer volt szombat du és vasárnap du meg este, de nem mindig egyformán.

Pandácska, Mankabi, Szalamandra - Köszönöm, megnézem először a neten, ha nem lesz meg, akkor megkérlek egy kölcsönzésre. :D Most már olyan kíváncsi vagyok, hogy a "néha ismétlést" nem hiszem, hgoy ki tudom várni. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Bonca! Sok-sok gratula nektek!!

Lányok! A D vitamint 2 hetes kortól kell adni a babának? A Konakiont pedig hetente? Gondolom kanállal kell beadni egy ampullát, biztonságosan tud nyelni egy ilyen pici baba? Ma kellene adnom az első K vitamint, picit félek tőle, vagy keverjem össze anyatejjel, úgy könnyebb?

Előre is köszi, ha válaszol vki!!

KépKép
b_judyt
 
 


Judyt!

Pár csepp anyatej a kiskanálba, arra a K vitamin..
Lenyeli a kicsi, bár egy picit keserű :?
Igen, hetente kell adni, addig, amíg csak anyatejet kap.

A D vitamint pedig 1 éves koráig kell és napi 1 csepp a szájába...

Én reggelente szoktam a szopi előtt.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Köszi Szentpyr! :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

A MÁVban fogok szülni novemberben majd, és egymilliot fogok kérdezni Tőletek :oops: . A sokból az első kérdésem h. most kellene mennem genetikai uhára. Azt mondta a doktorom, h. kedden 8-12 között lehet menni. Abban tudtok segíteni, h. lehet időpontot kérni, vagy odamegyek és majd vmikor sorrakerülök? Milyen tapasztalatok vannak?

Köszi a segítséget előre is!

Kép
bioanyu
 
 


Bettyna,
Majd folyamatos lesz, sőt még fájdalmas is néha :lol: Dóri az első bejelenkezés után folyamatosan mocorgott, napi töbször is. Most is ilyen, nem áll meg se a keze se a lába, egy pillanatra se :lol:

Judyt,
Én a K vitamint egy műanyag kanálra teszem, szépen lenyeli, és után megszoptatom Dórit. A D vitamint meg a szájába csepegtetem amikor már éhes, mert akkor tátog, mint egy kismadár :lol: A D vitaminnak nincs rossz íze, a K vitaminnak viszont igen.
Vendég
 


SzBetty!
Szerintem is a babád jelez. Nem szeretné, ha rosszul éreznéd magad amikor hozzá beszélsz, ezért bíztat: "Anya, itt vagyok! Beszélj hozzám bátran! Hallgatlak! "

Manka!
Köszönöm az érdeklődést, igen a jóslófájások megérkeztek. A szombati napot végigfeküdtem mert annyira rosszul éreztem magam és készültem lélekben a szülésre. Biztos voltam benne, hogy megindul. Valószínűleg a frontra reagáltam ennyire erősen. Közben próbáltam megbeszélni Mírával, hogy maradnia kell még, hiszen a doki nem volt elérhető múlthéten.

Szentpyr!
Nem tudom melyik lesz a "mi" hajnalunk, de remélem holnap okosabb leszek, mert megyek dokihoz este. Nagyon kiváncsi vagyok hol tartunk.
Tényleg, nem is tudom vizsgál most, vagy csak NST lesz? Az NST-től már előre parázok! Remélem most minden rendben lesz.

Bioanyu!
Sajnos ebben nem tudok neked segíteni mert az én dokim a magánrendelésén megcsinálja az uh-kat. Jönnek majd a tapasztalt anyukák és biztosan segítenek neked.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Sziasztok!

Judyt, a K vitamint nekünk hetente kellett adni, amíg elfogyott. Után amár nem írt fel többet a doki. Igen, ügyesen lenyalják a kanalat, és ők még a keserűre sem reagálnak olyan erősen.

Sz.Bettyna, ez bizony a baba, nagyon korán! Tök jó! Még nem lesz egy darabig rendszeres, ne ijedj meg, ha nem mindig érzed!

Rozsaág, mesélj majd, mi volt a dokinál! Szerintem fog vizsgálni, főleg, ha elmeséled neki a szombatot.

mtunde
 
 


mtunde: mennyi adagot írt fel a doki? Zsófinak öt hónapos koráig kellett adnom, és mindig csak egy dobozzal írt fel, azért kérdezem.
Vendég
 


sziasztok!
TMi a véleményetek a rotavirusról? Beadatjátok a gyerekeiteknek?

Kép
nóri16
 
 


Bioanyu, nem kell időpontot kérni, csak felmész a kiskönyveddel a 2. emeletre kedden vagy csütörtökön délelőtt. Érdemes korán odamenni, mert 8-fél 9 körül már akár 20-an is várhatnak. Én kedden fél 8-kor mentem és kb 20 percet kellett csak várnom.

Mtunde, köszi az infót! :)
dóri797
 
 


Dóri!

Köszi az infot. Elég kár h. nem lehet időpontot kérni. Ez van.

Kép
bioanyu
 
 


Nekünk a K vitaminból addig kell, amíg csak anyatejet kap. Tehát, ha minden jól megy 6 hónapos koráig. Ha hamarabb kapna más kaját, akkor meg addig.

Kia,
Nagyon édes a vonalzódon Levi :D
Vendég
 


Dorka, köszi, én is így tudtam, csak nekünk havonta írták fel az aktuális adagot.

Nóri: én nem adattam be a rota ellenit, meg semmi plusz oltást eddig, nem is nagyon fogok valószínű, csak kullancs ellenit, mert sokat kirándulunk. Úgyhogy rám is vár pl a bárányhimlő, mert én még nem voltam :shock:
Vendég
 


Lányok!

Jöhetnek a drukkok! Ma megyek dokihoz, lesz már AFP eredmény is, csütörtökön meg g.uh. a Magzatdiagnosztikai Központban! Nagyon izgulok, még jó, hogy az uh.-ot is a saját dokim csinálja!

Védőoltás: Rotát nem adattam be, mert elég kicsi a fertőzésveszély, míg a baba nem jár közösségbe! Bárányhimlő és agyhártyagyulladás ellen kaptak, nálunk a gyerekorvosok a bárányhimlőt farkashimlőnek hívják, annyira gyakoriak és durvák a szövődmények, meg a betegség lefolyása is! Fellnőttként nagyon nem jó ám a bárányhimlő, meg övsömör is lehet belőle, egy következő terhesség alatt meg különösen veszélyes lehet! Óvónőként láttam 1-2 apukát bárányhimlősen, az ovis gyerekeiktől kapták el, 3 hétig kínlódtak magas lázzal és mindenhol (az összes nyálkahártyát is beleértve) rengeteg kiütéssel! Persze ezt mindenki maga dönti el! Én sem vagyok híve annak, hogy minden oltást be kell adatni, nem kaptak Pneumococcus ellen, Rota ellen sem.

Márti
borossné becz márta
 
 


Mi a pneumoccocus oltást adattuk be... én a bárányhimlőn gondolkoztam, mert nálunk Apa nem volt még bárányhimlős... de ő nem akarja Lillát szuratni... mondtam neki, ő dönt, végül is az ő bőrét visszük a vásárra. :?

Bettyna- szerintem is baba, pihenj sokat, akkor jobban észre lehet venni. Korai szakaszban én sem nagyon tudtam Lillunak mit mondani (egy esettől eltekintve- őt először még szívhang nélkül láttam és beszéltem hozzá, hogy csinálja meg a kis szívecskéjét :D ) Ha már jobban mozog, ösztönösen fogsz elkezdeni beszélni hozzá. :D Annyira szeretem olvasni a bejegyzéseidet, ilyenkor mindig eszembe jut, hogy én is pont ilyen voltam. :D

Mi hetente mosunk kezdetektől hajat, Gabi babasamponnal.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ja és Márti természetesen drukkolunk nagyon! :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Nekünk K vitamint csak egy dobozzal kellett szedni, pont múlt héten kérdeztem rá a védőnőre és azt mondta nem kell. Pandácska nektek, hogyhogy addig kell szedni, amíg szopizik? :roll:
Lányok megint csak kérdeznék ( Remélem még nem utáltok nagyon)
Ti milyen gyakran főzitek ki a babának a cuccait?
A másik kérdésem pedig, hogy a K betűs ételeket meddig nem lehet enni? Nekem Kristóf nem hasfájós ( ezt szerencsére megúsztuk) hétvégén ettem káposzta salátát, és semmi baja nem volt. De nem akarom túlzásba vinni, viszont úgy ennék egy kis rakott karfiolt :) Ti hogy álltok ezzel?

Védőoltással kapcsolatban...
Pont ma reggel szopizás közben a tv-ben láttam, hogy egy család nem hagyja beadni a védőoltást a gyerekeknek. Kicsit ijesztő, hogy egy másik anyukának tavaly meghalt a 2 hónapos babája a védőoltás után, de valójában nem tuddják, hogy az volt e a bűnös.
Mi még nem beszéltünk erről sem itthon, sem a doktornénivel, hogy mit adatunk pluszba. Azt tudom, hogy rota ellen 53 000 ft, mert apa testvéréék most adatták be a babának.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Bettyna,
neked akartam még írni, hogy szivesen elküldöm a filmet, ha azt egy címet. én már régen nem láttam az NGC-n, de igaz, időnként ismételnek.

Kép
Kép
susytunder
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?