Új privát üzeneted érkezett!

Susy!

Laura is nagyon izzadós, ugyan akkor nagyon fázós is. Még a mai napig ha elalszik kb. fél óra múlva tiszta víz az egész gyerek. Szerintem nagyon alkatfüggő. Nem tudsz vele mit tenni. Ha vékonyabban öltözteted, akkor is be fog izzadni a háta. Én így tapasztaltam Lauránál.

Sz.bettyna!
:D :D :D De azért nem szeretnék még szülni! Nálunk még mindig csak bimbók vannak és bízom benne, hogy a párásabb levegő miatt később nyílnak.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Boncáról nem tudtok valamit?

Kitartás Rózsaág!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Susy!
Itt Monoron 3 hónapos kortól lehet jönni, mi is akkor kezdtük. Nagyon kedves lány tartja, Lilla egyszerűen odavan érte.
Mi nem szoktattuk hozzá Lillát a vízhez itthon, de 7 hónap alatt csak egyszer fázott... akkor sem a víz volt a hideg, csak a levegő volt bent az usziban kicsit hűvősebb valamiért. A víz 30-31 fokos.
Amúgy jó meleg, tisztaság van... azt hiszem Kristóf, Lilla típusú babák nem fáznak/fognak fázni majd. Kedden és szombaton vannak csoportok amúgy. Ti is ide jönnétek ugye? Végül is Maglód nincs messze. :D
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Ildi,
Igen, oda mennénk Monorra. És, ha azt mondod, hogy 3 hónapos kortól lehet, akkor már nemsokára megyünk is. :lol:
Kell valamilyen felszereléseket venni?
és mennyibe kerül? Azt hallottam, hogy horror áron van a baba úszás. :roll:

Bonca napok óta nincs, szerintem már megszaporodtak. :P

Kép
Kép
susytunder
 
 


:D
Sziasztok jó napot mindenkinek!

Dr. Pstánik Gáborról szeretnék érdeklődni..Kép
odka
Szentendre
 
 


Odka,
http://www.orvosonline.hu/oldal.php?orvos=gspanik
Én egyszer voltam nála uh-on, nagyon kedves doki.
Vendég
 


Köszönöm, ezt találtam én is.
odka
Szentendre
 
 


Lányok, van valaki közöttetek aki leveteti/levetette a gyermeke köldökzsinór vérét?

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Mankabi,

mi gondolkodunk rajta, illetve a férjem egyértelműen ezt tartaná jónak. Én meg nem akarom lebeszélni. Ti mit terveztek?

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Végre helyreállt a hálózat itthon, így vissza tudtam olvasni.

Mindenekelőtt köszönöm szépen a lekes beszámolókat a babamocorgásokról. Sajnos nem tartozom a "vékonyabb lányok" közé. :cry: Ezért lehet, hogy én is csak később fogom érezni? NA, sebaj, nem adom fel! Figyelek rendületlenül mindeféle bugyborékolásra, lepkékre, dörömbölésre, nyomkodásra... hátha. :D

Rózsaág - Nem küldeni akartalak, hanem megnyugtatni, hogy stimmelni fog a Laurának mondott időpont. Legalábbis az orgonákon nem fog múlni. :lol: Persz, maradjatok még egyben, amíg csak lehet.

Odka - Én Spánik dokihoz járok. Illetve már 2-szer voltam nála. Nagyon rendes, kedves, türelmes. Egyenlőre csak pozitívan tudok róla nyilatkozni.

Terhesvitamonok - Én Elevitet szedtem naponta egyet a 12. hétig. Azóta már csak 2-3 naponta. A Magneb6-ból megettem a napi 6-ot azután a durva szurkálás utána, előtte csak 3x1-et. Előző hétvégén viszont elfogyott a Magneb6 és gyógyszertár nem esett útba, csak gyógynövénybolt. Ott csak a Béresnek a Mg+b6-ja volt. A doki legutóbb azt mondta az is jó, sőt még több Mg van benne, elég a napi 2. NA, hát én napi 1-től is olyan rosszul lettem, mint azelőtt még soha. Eltartott vagy 2 napig mire rájöttem, hogy attól van ennyire hányingerem. Lavorral aludtam 2 éjjel. Két napja semmit sem vettem be és tök jól vagyok!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bettyna,

Neked akartam írni, csak elkerülte a figyelmem, de most eszembe jutott...
Én a 19-dik héten éreztem a babám mocorgását, pedig csak ici-pici felesleg van rajtam. Sok könyvben olvastam, hogy olyan is lehet, mintha egy pillangóraj szállna fel a hasamba, de nem tudtam elképzelni milyen lehet.
Aztán az első érzés ez volt. Mostmár tudom, hogy milyen mikor ezer pillangó felszáll a hasamba. :P

Kép
Kép
susytunder
 
 


A köldökvér levételre én is gondoltam, amikor a Zsófit (másodikat) vártuk. De miután dobtam egy hátast az árától, nem vetettük le. De ha nem lett volna akadály az összeg, akkor biztos mellette döntök!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Szalamandra - mi le szeretnénk vetetni, igazából arra lennék kíváncsi, hogy akik szintén ezt tervezik vagy ezt tették, azok melyik szolgáltatót választották a három cég közül. Mivel az őssejtes topicban nem nagy a forgalom és a kérdésemre nem reagáltak még, ezért kérdeztelek titeket is. Nagyjából körbenéztünk és mindhárom cégnek személyesen is feltettük a kérdéseinket, úgyhogy a hétvégén el is döntjük kit választunk, csak úgy gondoltam, ha valaki már végigcsinálta ezt a folyamatot, akkor megkérdezem a véleményét.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


SzBettyna!
Nem értettelek félre, tudom hogy nem szülni küldtél az orgona kinyílásával... :)
Vitaminokkal kapcsolatban ezt nem értem én sem. Laurával végig tudtam szedni, most meg hánytam akár hányszor bevettem. Ugyan azt a vitamint próbáltam és még sem maradt meg bennem. (most sem, mert néha azért próbálkozom)

Baba mozgással kapcsolatban én is elfelejtettem: Laurát előbb megéreztem, mint Mírát. Őt csak a 19. héten, pedig azt mondják a tapasztalt anyukák, hogy a 2. babát előbb érezzük.

Manka!
A Sejtbankról azt tudom, hogyha hitelt szeretnétek, akkor nem vonnak be bankot, hanem nekik kell fizetni a részleteket. Nincs külön macera a hitelbírálattal. Én jobban bízom a svájci tárolásban, mint a magyarban.

Kép Kép
rozsaag
 
 


manka, sajnos konkrét infóval nem szolgálhatok. A Szülők Iskoláján - ugye jól emlékszem? - ők tartottak előadást, az szimpatikus és meggyőző volt. A férjem járt utána a részleteknek, úgy emlékszem, árban nem nagyon van különbség. És, ahogy rozsaag is írta, nekünk is meggyőző volt, hogy svájci anyacég, biztonságos tárolás, fejlesztések.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Rózsaág, én is tapasztaltam, hogy nincs 2 egyforma terhesség: legalábbis, hogy mit mikor hánytam ki... :), és én sem éreztem hamarabb a mozgást, igaz, nem is pihentem, figyeltem annyit, mert rohangáltam Bene után.

Bettyna: Vitamin ügyben én a nemszedős vagyok, iletve terehsség előtt és elején szedtem az elevitet, mikor azt nem bírtam, akkor sima folsavat. A második terhesség és a sok hányás, és a szoptatás azonban olyan szinten kiszívott belőlem mindent, hogy kb 1 hónapja nagyon erős izomfájdalmaim voltak. A kezemben kezdődött (azt hittem, a fejéstől van), majd pár nap múlva reggelente már alig bírtam lábra állni. Elég ijesztő volt, aztán elkezdtem szedni multivitamint, és 2-3 nap alatt rendbejött. Mai napig nem tudom, melyik hiánya okozta, de lényeg, hogy megoldódott. A nagy baba biztos nem a vitaminon múlik, Villő 4 kilós volt, végig hánytam a terhesség alatt, és még vitamint sem szedtem... :oops:

mtunde
 
 


Szalamandra, Rózsaág - én a Sejtbank illetve a Krió között nem tudok egyenlőre dönteni. A Sejtbank egyébként Hollandiában és Belgiumban tárol, én úgy tudom, viszont ők egy Kft. a Krió-val szemben, ami egy Zrt. és a Krió-t orvosok alapították. Ők Budapesten és Miskolcon tárolnak. A konstrukciók hasonlóak, bár a Kriónál lehet 10 évet is választani, illetve éves befizetést, addig amíg szeretnéd. Mindkét cég nagyon meggyőző, ezért is voltam kíváncsi a véleményekre, azt sem tudom eldönteni mi a jobb, az itthoni vagy a külföldi tárolás, hiszen mindkettőnek megvannak az előnyei illetve a hátrányai. Hamarosan döntésre kell jutnunk ez ügyben, ha nem akarunk kicsúszni az időből, köszönöm, hogy megosztottátok velem a véleményeteket!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Lányok köldökzsinór vérrel kapcsolatban

Nem tudom, hogy azt tudjátok e, hogy azt az összeget amit fizetni kell csak a tárolásért kell fizetni. Ha a köldökzsinórvért fel is akarod használni, akkor újra fizetni kell.
Mi is akartuk sokáig, csak mikor ez kiderült akkor gondoltuk meg magunkat, mert nem tudtuk mit hoz a jövő.
A másik pedig az, hogy nálunk nagyon kevés betegségre tudják még csak használni.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az újabb infokat a mocorgással kapcsolatban. Ígérem, amint érzek valamit, megírom. :D

Köldökzsinórvér - Az egyik barátnőmék levetették és a Sejtbankot választották. Azt mondta, hogy ők is utnáajártak mindennek annak idején és őket találták a legjobbnak. Hozzáteszem, ez az ő véleménye, mi még nem gondolkodtunk ezen sem. :oops: (Mondom, hogy úgy érzem fényévekre van még az október :) )
Valamelyiktopikon, már nem emlékszem melyiken viszont azt írta valaki, hogy a férjének valami rettenetes betegsége volt (már erre sem emlékszem, hogy mi) ésa csak őssejtes megoldással lehetett meggyógyítani. Álítólag Pécsett megoldátták felnőttkorban azt hiszem csontvelőből. De nem akarok hülyeséget mondani. Ja, meg ezt is írta, hogy mindamellett, hogy fitzetni kell, ha fel akarod használni, csak korlátozott ideig működik és előfordulhat az is, hogy olvasztásnál vagy szállításnál sérül. Ez sem az én véleményem, csak olvastam valahol, de azért elgondolkodtató.

Mostanában a mocorgáson kívül még valami foglakoztat, légyszi írjátok meg mit gondoltok. A kérdés: Mikortól hallják a babák a hangokat? Ti beszéltetek hozzájuk hangosan vagy csak az ún. belső hanggal? Én most még elég hülyének érzem magam, amikor "magamban" beszélek. Ezért nem is nagyon megy. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sz.Bettyna!

Kattints rá a várandós naptár 20. hetére. Ott írják, hogy már minden hangot hall a baba és érdemes hozzá beszélni. Meglátod majd idővel automatikusan beszélsz hozzá, olyan lesz mintha már nem is a pocakodban lenne.
Érdekes, amikor hosszabb ideig nem mocorog Míra és erre gondolok, 100% hogy 10-15 másodpercen belül jelt ad magáról. Működnek a belső hangok kettőtök között még akkor is ha most még nem érzed a visszajelzést!

Lehet csontvelőből is nyerni őssejtet, csak az bonyolultabb mint a köldökzsinórvérből leszívni a vért.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Lányok!
Málnalevél teát hol keressek? Homeopátiás gyógyszertár? Gyógynövénybolt???

Kép Kép
rozsaag
 
 


Asszem 16-18 hetesen kezd ell hallani a baba, én nem beszéltem hozzá kifejezetten, hanem egyszerűen beszéltem, ahogyan szoktam másokkal, és megismerte a hangomat születés után. :) Én nem tudtam úgy magamban beszélgetni vele, én is bénám éreztem a dolgoz, bár azért 1-1 mondatom mindig volt kifejezetten az ő számára, neki címezve :)

Ez az őssejtlevételes dolog minket is elgondolkoztatott, de minket egy genetikus-orvos ismerős győzőtt meg, hogy nem tudunk vele majd mit kezdeni, annyira gyerekcipőben jár, mert egyelőre a saját vérből/csontvelőből kinyert őssejtterápiával foglalkoznak.

mtunde
 
 


Rózsaág - Köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Bettyna,
Én nagyon sokat beszéltem neki, sőt apuci is. Egyszer volt egy vicces eset. Ültem a gép előtt, neteztem, és apa hívott zuhanyozni, én meg folyton azt mondtam mindjárt... :) Aztán oda hajolt a hasamhoz megpuszilta és azt mondta: "Kisfiam szóljál anyukádnak, hogy jöjjön fürdeni :P "
Apuci még mesét is olvasott neki, amíg a pocakomban volt.
Viszont most, mikor már itt van velünk, én is furán érzem magam néha mikor beszélek hozzá és csak néz, vissza persze nem szól. :) Olyankor azt gondolom, vajon Kristóf mit gondolhat.
Még azt szeretném írni neked, hogy az NGC-nek van egy olyan filmje, hogy élet az anyaméhben. Nagyon részletesen végig kisér egy terhességet egészen a szülésig. Lehet, hogy hihetetlen, de még az illatokat és szagokat is megérzi a baba az anyméhben.
Ezt nagyon ajánlom neked, olyan dolgokat meglehet tudni belőle, amit nem is gondolnál.

Rozsaag,
Málnalevél teát gyógynövény boltban, vagy gyógyászati segédeszközök boltjában kaphatsz. Lehet, hogy máshol is, én ezt a kettőt tudom.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Én azoktól szeretném kérdezni, akik mostanában szültek, hogy milyen tapasztalataitok voltak a kórházban a szoptatással kapcsolatban: rögtön szülés után lehetett-e; amikor elvitték a babát, mennyi ideig nem kaptátok vissza; szoptattatok-e az első éjszaka és utána milyen gyakran? Kaptatok segítséget (már akinek kellett)? Hogyan zajlott az első pár nap a szülés után? Bocsi a sok kérdést, nekem ez lesz az első... :oops:

Gabi

Kép
Kép
szfgabi
 
 


...még egy kérdés: a kórházban ti fejtetek le tejet, vagy "csak" szoptattátok a babát?

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Mi nagyon sokat matekoztunk őssejt témában, amit Susy és Bettyna írt kontra oldalról, azokat az érveket hozta fel nekem több doki is... mi végül nem vetettük le, remélem utólag is azt fogom majd gondolni, hogy jól tettük...
Férjem bizonytalan kimenetelűnek érezte a vissza "igénylését" az őssejteknek, ill. ennek az áráról mind a 3. cég hallgatott, amikor konkrétan rákérdeztünk...
Ill. tárolás-szállítás közbeni sérülékenységről mondta egy lombikozó orvos, hogy tudja, hogy nem ugyanaz... de hímivarsejtek lefagyasztásánál is van egy időbeli használódás ill. lefagyi utáni felhasználásban is egy romlás - ami a doki szerint itt is tényező lehet...
Mi így ezt a pénzt babaülés stb. költöttük...
Senkit nem akarok lebeszélni sem erről -sem arról, csak azokat mondtam, amit én hallottam és minket befolyásoltak... Ez egy húzós döntés, mindenkinek magának kell saját belátása szerint dönteni.

Susy!
Babúszi árak:
2450 Ft - kettőtöktek összesen, ebben belépő stb. minden benne van. Húzosnak hangzik, de nekem ismerőseim járnak dupla ennyiért is.
Itt neked sima uszis cucc kell... Babának én Andinál vettem úszó sapit 1000 Ft-ért - ill. egy mosható úszógatyót- ez egyben pelus is 3000 Ft (ha számolsz, sokkal jobban kijössz, mint az eldobható úszópelussal).
Mivel én jó nagy úszógatyót vettem, mi még az elsőt használjuk. :oops:

Na most jól bemutattam minden anyagias oldalamat... sebaj, férjem is én is ilyenek vagyunk, mi fogjuk nagyon a pénzt....
szép hétvégét mindenkinek, Ildi

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Rózsaág - még nekem sem sikerült vennem, de akik vettek, a herbáriát ajánlották, én ilyen gyógynövényboltban fogom szerintem megnézni, mert mikor a patikában érdeklődtem, nem igazán tudtak segíteni, azt sem tudták mire való.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást a KZSV levétellel kapcsolatban. Ildi ne aggódj, nem vettem lebeszélésnek a véleményed, én voltam rá kíváncsi, hogy mások mit gondolnak és örülök, hogy el is mondtátok!

Ildi - babaúszáson mi is gondolkodunk, mert biztosan nagy élmény az egész családnak és a gyerek sem fog félni később a víztől. Van valamilyen szempont, természetesen az ár mellett, amit figyelembe kell még venni az uszoda kiválasztásánál, vagy ahol hirdetnek, az mindenhol jó minőségű vizet és jó programot takar?

Az NGC említett filmjét én is láttam és nagyon tetszett! Egyébként ha jól tudom van iker babákról szóló is. Pont erről beszélgettünk tegnap a párommal főzés közben, hogy a Picur is biztosan érzi milyen finom illatok vannak a konyhában, illetve megismeri majd a mama főztjének jellegzetes ízeit.

Beszélgetés
- mi is sokat beszélünk a babához, sokszor mesélünk neki, vagy csak elmondjuk mi történt az nap vagy felkészítjük mi fog történni. Mikor a párom beszél hozzá, mindig odakuporodik a szájához és a kezéhez, olyan édes. Viszont utcán elég furcsán éreztem magam a múltkor, mikor egy hosszabb sétából elfáradva bíztattam, hogy nemsokára hazaérünk és pihizünk egy nagyot. Az egyik autóban ült valaki, ami mellett elhaladtam és későn vettem észre, kíváncsi vagyok vajon mire gondolhatott, mikor azt látta magamban beszélek. :wink:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Gabi,
Csak szoptattam. Ami akkor jön, az elég is neki. Utána meg szépen beindul a gyakori szopitól. Amikor Dóri megszületett, a pocimra tették. Picit gyönyörködtünk benne, elvitték Apával megfürdetni, lemérni, és rögtön megkaptam. Ott a cicimre tették, és elmagyarázták, mi a helyes technika. Dóri nagyon profi volt, mondta is a nővérke, hogy egy zabagép lesz :lol: Igaza lett :lol: Utána az osztályon is kaptam segítséget a szopinál ,mert sebes lett a cicim. Még krémet is adtak, nagyon kedvesek voltak. Én jól éreztem magam a kórházban, nagyon szép emlék maradt!! 2 óránként szoptattam, valamikor még hamarabb, de szépen beindult így a tejem! Dél körül szültem, 5-ig velem volt a baba, utána elvitték. Este 7-kor mentem érte, addig kipakoltam a dolgaimat meg lezuhanyoztam, ettem.
Vendég
 


Sziasztok, 15.en megszuletett kisfiunk Abel, (3400/55) nagyon edes, aranyos, orulunk neki nagyon!
Szep napokat nektek!

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


Bonca, nagy gratula nektek! Gondoltuk, hogy ezért nem írogatsz! Ha lesz majd egy kis időd, egy rövid mesét szívesen meghallgatnánk, meg persze ha kérhetnénk egy fotót...

köldökzsinórvér: mi sem vetettük le. Amit én utánaolvastam, azok alapján nekem is az jött le, hogy még eléggé az elején vannak a felhasználásnak, ráadásul sokszor nem is lehet a sajátot felhasználni, ha olyan genetikai oka van a betegségnek, amit az őssejtek maguk is hordoznak. Szóval talán majd a kistesóét, addig még meggondoljuk újra.

Susy, nekem Samu csak mostanában lett izzadós, az újszülöttek nem is tudnak még izzadni, neki mostanáig tartott 'megtanulni'. Főleg az autósülésében szokott befülledni, meg ha úgy szopizunk, hogy ülök és a karomon fekszik a feje. Meg a hordozókendőben. Ja, meg ha nagyon behisztizik, akkor is kimelegszik rendesen :-) Nem nagyon tudok vele mit csinálni, pamutcuccokat hord, és ha látom, hogy izzad, akkor picit megszellőztetem, de csak hogy meg ne fázzon.
Egyszer kérdeztél a sebemről, és csak most jöttem rá, hogy nem válaszoltam, pedig akartam :oops: Néha-néha még én is úgy érzem, hogy valami húzódik arrafelé, ha nem is tudnám úgy megfogalmazni, hogy a belső heg. Fura módon akkor van, amikor nem tudok oldalt feküdni valamiért, és háton alszom valamennyit. A fene sem étri, miért, de olyankor fáj egy kicsit.
danann
 
 


Bonca - ezek igazán jó hírek! Szívből gratulálok nektek és sok tejcsit kívánok! Ha van időd, majd mesélj kicsit nekünk!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Bonca!
Gratulálok Nektek! Ha lesz időd légyszíves tegyél fel képet és írj néhány szót a kórházban töltött napokról is.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Bonca! Gratulálunk mi is! Szép nagyfiú lett!

Rózsaág
Én egy nagyobb patikában kaptam málnalevélteát, néha még dm-ben is látok. De az elég ritka.

szfgabi:
Én császárral szültem, ezért nem adhatták kezembe a babát, csak amikor már mozgott a lábam, de akkor szóltam, és hozták is. Mivel második baba volt, feltételezték, hogy megy minden, mondtam, hogy azért ne olyan hevesen, mert nem ment Benével sehogysem a szoptatás, hiába segítettek, és ezért ottmaradt a nővér, és megnézte, mi a helyzet. (Éjjelre elvitték, de hajnalban már hozták is, onnantól tőled függ, mikor, mennyit szoptatsz) Ha kérsz, nagyon sokat segítenek, és a műszakok átadják egymásnak az infókat, így nem kell mindent előlről elmagyaráznod. Nekem a szobatársnőm kért,és sok segítséget kapott. Én tudtam magamról tapasztalatból, hogy engem öszekuszál és frusztrál ilyenkor a segítség, mert eléggé labilis vagyok szülés után, így én inkább csendesen hallgattam.

Az NGC ikres filmjét is láttam, és az valami hihetetlen, hogyan érzik egymást az ikrek.

mtunde
 
 


Bonca,
Szívből gratulálok nektek!
Nagyon várom a beszámolót és képet is majd, ha lesz időd.

Danann,
Nekem is izzad Kristóf, ha úgy szopizunk, ahogy írtad. Lassan már ezt is megszokom. Semmi gond, hogy nem válaszoltál, most megtetted. :)
Én mikor oldalt fekszem és felállok, olyan fura a hasam, mintha elzsibbadt volna. :roll:

Az ikres filmet is láttam az NGC-n, de amit én először írtam, abban is szó van az ikrekről, de nem sok.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Bonca,
Hatalmas gratula nektek, jó egészséget, és sok tejcit :D
Vendég
 


Bonca

Sok boldogságot a babához!!! Gratulálok!

gabi

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Sziasztok!

A barátnőm tegnapelőtt szült az ÁEK-ben Spánik dokinál. Képzeljétek, úgy tűnik-legalábbis átmenetileg- most nincs akkora tömeg már az osztályon! A mellette levő szoba teljesen üres, és úgy tűnik ragaszkodnak a dolgozók ahhoz, hogy csak a betöltött 72 óra után lehet hazamenni! Emlékszem, még a topic legelején beszéltünk erről, hogy pár hónap múlva talán rendeződnek a dolgok, merthogy addigra nem 3 kórház orvosainál szülnek majd a kismamák, hanem csak az ÁEK-os dokiknál!

Bonca !

Gratulálok és nagyon sok boldogságot Nektek!

Rózsaág!

Málnalevélteával csak óvatosan! Ugyan nem tudom, a lánykád mennyi idő alatt született, de a 2. szülés (a dokim így mondta és nálunk nagyon bejött), általában feleannyi időt vesz igénybe! Szóval csak akkor teázz, ha tuti időben be tudtok érni a kórházba! Én percek alatt tágultam a 2-nál!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Bonca- Hatalmas Gratula!! Kiváncsian várom a beszámolót!

KZSV- Mi is utánajártunk,de sajnos nekünk túúúl drága. Ahogy Beneildi is írta, inkább babaülés, meg kiságy. :-(

Babamocorgás- Én 13+3-n éreztem elöször a Marcit és persze senki nem hitte el nekem. De én tudom, hogy ő volt az az apró neszezés odabent. :D

Az izzadásról- Azt hittem anno 4 éve, hogy a Bernus is izzadós lesz,de mégsem. Egyszerűen nem bírja a meleget, a legvékonyabb takaró van rajta már most is, pedig 22 fok körüli a hőmérséklet a szobában éjjel, nyáron meg lepedővel fog aludni. Ugyanez a kabátokkal is. Az apja fázott, mi meg vidáman hógolyóztunk egy szál semmiben. :D
Teljesen egyén függő.

Képzeljétek csak egy hajszállal kerültük el a kórházat, de a lényeg hogy sikerült. Most kaptunk valami lórúgás antibiotikumot és talán jól leszünk végre!

Ági

Kép
iroko
 
 


Bonca! Mi is csatlakozunk a gratulációkhoz:)! Remélem minden úgy sikerült, ahogy szeretted volna:)! Ábel külön üdvözli a kis druszát :wink: !

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


bonca, sok örömöt, sok boldogságot a gyermekedhez! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Bár nem nagyon tartozik a témába,de meg szeretném osztani veletek nagy-nagy örömömet. Végre sikerült elállítani a tejcsit!!
Mtücsi, Dannan- Köszönöm a tippeket mégegyszer, hatásos volt!
:D :D :D

Ági

Kép
iroko
 
 


Ági, leírnád részletesen, hogyan csináltad pontosan? Nem aktuális, de kellene a tapasztalat másnak is.

mtunde
 
 


SZia Tünde- Persze, a hatásos módszer a következő: Urtica Urens 30CH bogyók, bát többször elfelejtettem,mint ahányszor bevettem. :shock: És vizes borogatás, Mtücsi állott vizeset írt, de nem tudtam eldönteni, hogy mitől állott víz az állott víz, úgyhogy volt, hogy langyosnál picit hűvösebb friss vizet használtam, volt hogy az előző nap kiengedettbe raktam forró törölközőt. Próbáltam a nem hideg-nem meleg borogatásra törekedni. 7 teljes napig napi 2x borogattam úgy 1/2-1 órát és el is apadt. Ennek már egy hete és sehol semmi. :D
Remélem másnak is segít!

Ági

Kép
iroko
 
 


Bonca, hatalmas gratula Ábelhez! :lol: Majd gyere mesélni!
dóri797
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy megint evvel "zaklatlak" benneteket, de azóta (szerda) sem múlik a hasmenés...Csütörötkön a doki megnyugtatott, hogy nem a babával van a baj, de ez már akkor is idegesít. Már lassan 3 napja diétázom (egész nap éhes vagyok így), de úgy tűnik semmi nem használ, a széntabletták sem. Szerintetek a babának árthat ez? Milyen dokit keresnétek fel a helyemben?

Köszi: Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Márti!

Köszönöm! Lehet, hogy akkor mégsem teázom! 1 óra tőlünk a kórház és nem szeretnék az autóba megszülni.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Kincsesi!

Smecta-t írta valaki + normaflore-t. Ezeket is szedjed. A smecta bevonja a bélfalat, a normaflore helyreállítja a bélflórádat. Önmagában kevés a széntabletta. A lányomnak ez állította meg a hasmenését.
Amennyiben a hányós-hasmenéses vírus talált meg, (lehet, hogy nem hánysz), akkor számíts rá, hogy 6-7 napig is eltart amíg helyre áll minden.
Az egyik kollégám végig hányt és hasmenése volt a terhessége alatt. Most született meg a pici és nincs semmi baja!

Kép Kép
rozsaag
 
 


Kincsesi, ne aggódj. Ha ez vírus, az lassan ürül ki, pláne kismamáknál. Nálam minden betegség 2x hosszabb volt terhesen. Én is végighánytam a terhességet, és 4 kilós, egészséges Villőm lett. Ne aggódj a baba miatt. Normaflore és Smecta tényleg jó.

Iroko
, még egy kérdés: és közben semmit nem fejtél? Ami bent pang, azzal mi van? felszívódik? Mi van, ha feszít?

mtunde
 
 


Kincsesi- A Normolit por is direkt erre van,de nem tudom azt lehet-e terhesen is.

Tünde- Nekem be sem indult teljesen, úgyhogy nem kellett fejnem. Ami benne volt az nem okozott gondot.

Ági

Kép
iroko
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?