Új privát üzeneted érkezett!

Lora

Ki az a Kami család (bocsika lehet tudnom kéne ?)
Gyeddel esélytelen az adójóváirás vagy meghaladni az x összeget ??????????????????????? :o

Ezek szerint Brigi nagyon könnyen befolyásolható, de ez jó mert legalább tudod hogy kell manipulálni !!!! :wink:

Pankaa

Igen még egyennlőre túl lehet az eszükön járni, de szerintem már nem, sokáig, mert olyan kis okoskák !!!! :wink:

Tomi is egyre több szekrényajtót tud kinyitni, avagy letörni a fogókáját !!(zsebpénz elvonás folyamatban az okozott károk miatt) :wink:

Helga

Nálunk lyukas nadrág hál isten nincs, mivel Tomi már a rohangálós szakasznál tartr, nálunk a cipők orra kopik a lépcsőn történő felmenés során, nadrág van olyan amit apuka Cloroxozott ki, majdnem meg is nyúztam miatta, mert a kedvenc micimackós kordbársony nadrágja Tomikának !!!
Az újraélesztésén gondolkodom, de nem tudok rájönni, hogy tudnám eltüntetni, C&A-s drága ünneplős nacika Pá-Pá !!!
(lehet veszek rá valami jópofa gyerekmintás foltot)

Olyan aranyos volt Tomika úszás után ahogy hazaértek magától adta a puszi hegyeket a drága !!!!!!

Kép
kditke
 
 


Túl vagyunk a mai napon, megvolt az ünneplés. Linus már durmol. Igen jól viselkedett, bírta a nyüzsgést. Hatalmas meglepetéssel kezdődött a nap, eljött a szülinapra a keresztapu és az unokatesó Németországból! :lol:
A torta mégjobb lett, mint a próba, mindenki jól érezte magát. Most megyek aludni, k.o vagyok! Képekkel még jövök!

Linus is meglepett minket, reggel kerestem az 5. fog párját, a második metszőt és találtam még két metszőt lent is, amiket nem is vártam! Nem is volt megduzzadva az ínye! (vagy egyben az egész duzzadt, és nem láttam eltérőnek) Úgyhogy már 8 foga van! 4 napja még csak 4 db volt! :lol:

U.i.: Azthisezm a fórum minden babája átlépett a 2. életévébe…
8) Holnap visszaolvasok

nanica
 
 


Orsi,
Remélem, legalább egy read only üzemmódban működsz, mert különben hiába áskálódok egy jó ideje, Tgyás és gyed ügyben. Ha már eddig eljutottál, innen kötelező olvasni. :twisted:

Amennyiben van munkahelyed(szerződés, ami után a munkáltató fizet), mindegy, hogy pont kapsz-e bért, azaz dolgozol-e, tb-n vagy, esetleg fizetésnélküli szabin, gyeden, mint pl én, a bruttó béren felül a munkáltató köteles fizetni:
-eü hozzájárulást - 1950 Ft/hó
-nyugdíj és egészségbiztosítási járulékot
amennyiben dolgozol, ezen felül még szakképzési hozzájárulást és munkaadói járulékot is.
Ebből következik, hogy jogosultság szempontjából egyáltalán nem vagy hátrányban az épp aktív dolgozókkal szemben, azonos elbírálás alatt vagy.

A Tgyás kiszámítása 2009-re, durván: br.bér 2008-ban, azaz idéi x 0.7.
100.000 Ft-os br fizu 2008-at alapul véve: 70.000.- Ft lesz a bruttó Tgyás 2009-ben.
Ha bmit kaptál/kapsz még idén, azt hozzácsapod: pénzx0.7÷12.
A Tgyásból kizárólag szja-t vonnak.

Ezt az összeget növelni csak úgy tudod, ha olyan jövedelmed lesz, amiből vonják az eü/nyugdíj járulékokat. Semmiképp nem éri meg elmenni mondjuk egy 4 órás állásba, ahol éppenséggel keresel pénzt, de a br kevesebb, mint amit otthoni malmozással neked a háttérben dolgozik. A járulékok vonogatása miatt ez az idő beleszámít a nyugdíjba, részemről ez elég fontos.

A minimálbér 2x és vegyük a 70%-át nem a Tgyás, hanem a gyed, de mindenkinek. A maximumot akkor lehet kapni, ha a meg nem kapott jövedelmed ennél magasabb, különben annak a 70%-a, de minimum a gyes. A gyedből az szja-n kívül 9,5 % nyugdíjjárulék

A hatályos törvény: 1997. évi LXXXIII. törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

Amennyiben lejár a biztosítás vmikor a Tgyás vagy Gyed alatt, akkor a baba kétéves koráig jár ellátás - ez a passzív gyed vagy passzív tgyás. Nagy hátránya, hogy egy esetleges újabb babára nem vonatkozik, akkor marad az alanyi jogon járó Gyes.

A passzív táppénz (45+45 nap) nem munkaviszony és nem biztosítás, de egészségügyi szolgáltatásra jogosultságot jelent, összeköti a biztosításokat, így a folyamatosság megmaradhat, nyugdíjhoz szolgálati időnek minősül és beleszámít tgyáshoz, gyedhez a 180 nap előzetes biztosítás jogosultsági feltételébe.

Amennyiben kiesik valaki a hálón, lehet méltányosságból igényelni a Tgyást és a Gyedet, akkor, ha vki a szülést megelőző 2 évben nem volt 180 napig biztosítva. Bigsis!
Alanyi jogon jár a családi pótlék, a gyes, az anyasági támogatás.

Kérdés van? :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 

 
 

Nanica,
Jó neked, nálunk már volt 3 születésnap/2 gyerek, de sógor még Agárdról sem ért ide. :twisted:

Kditke,
Nyomd bele az egész nacit clorox-ba, úgy legalább egységes színe lesz. :wink:
Nekünk is egy CuA nacin vannak világos foltok hasonló indokból, de nekem még nem jutott eszembe, hogy emiatt leselejtezzem. :lol: Szabi se panaszkodott még.
Hálózsákon és bodyn kívül mit kap még éjjelre? Szabi nem hálózsákot, hanem vastag rugit kap, de még ennyiben is látványosan melege van néha.

Helga,
A babáknak magasabb a fájdalomküszöbük, azért nem zavarja őket a mászás és a sok kopp. 8)

Orsi,
Elfelejtettem írni, hogy a leggazdaságosabb az, ha ikrekkel esel teherbe, mert akkor emelt családi pótlék, és a 91. naptól adókedvezmény is jár! Persze mindezt Sebi 25. hónapjában kell anyakönyveztetni, a maximális haszon elvén.

Panka,
Ja, én azt hittem, az a munkaadó vált meg tőled sok szeretettel, akinél 5 éve dolgoztál. Igy se hangzik túl jól, de legalább nem nyilvánvaló kiszúrás. Tényleg kár, hogy ott semmi jogalapod nem volt egy kicsit unszolni őket egy másik szerződésért. :(

Csimpilimpi,
Terhes kétgyerekesből lettél hirtelen egybaba felügyelő? Akkor már értem, hogy nem tudsz mit kezdeni az időddel. :lol: A jövő hetedért viszont nem irigyellek. :roll: :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk egy brutál éjszakán, nem is tudom mikor volt ilyen(suerencsére).Napközben semmi baja nem volt Emilinek, viszont este fektetés után nem sokkal elkezdett ordítani, de mint akit nyúznak! :shock: Fürödtem, így apa próbálta megnyugtatni, nem sok sikerrel.Aztán én, de úgy sem volt jó.Láza nem volt, ínye nem duzzadt.Kapotta zért Panadolt, meg egy Viborcil kúpot.Viszont folyik az orra.10kor aludt el nagy nehezen, mikorzben magam mellé vettem, és énekeltem neki.Előtte hintaszékeztünk is, énekelve, de az sem hatott.Biztosan a torka fájt, és tőlem kapta el. :cry: Éjjel még 2x volt ilyen erős felsírás.Inni sem ivott semmit, ebből is gondolom, hogy a torka fájt.Reggel 8kor kelt, jókedvűen, viszont lázas lett de.Most megint Panadolt kapott.De jól reggelizett, érdekes, akkor már nem fájta torka?:sVagy nagyon éhes volt?Mind1, nem is ez a lényeg.
Pedig ma szép idő is van, akartunk menni az állatkertbe végre, dehát így... :cry:
Nekem meg herpesz nőtt az orrom alá:(

Nanica!
Nagyon jó a vonalzó kép!!!:)
Azta, nem semmi tempóban növeszti Linus a fogait!:)
Örülök hogy jól telt a szülinapozás!:)

Lehet hogy mégis megyünk a talira, de ez még nem 100!

:wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lorca

Leselejtezés úgy értendő, hogy itthoni nadrág lett belőle.
Azért ki nem dobom a drága nacikát !

Hálózsákba mindig van alatta plüss tipegő amióta vetkőzik és erre jön a polár pléd !!( Zokni levetés és nadrág lehuzogatás óta jobban odafigyelek)

Hogy nem kavarodtok bele ebbe GYED-TGYÁS és GYES-es dolgozkba, én már az elején elvesztettem a fonalat !!
Ha ezen múlik hogy mikor lesz kistesó akkor szerintem sokan vannak gondban !!!(pontos időzítés napra órára, hónapra percre)

Pelenka használatot elfelejtettem írni 4-5 db. kakilás nálunk délután van, akkor valószínű nekünk nehezebb lesz a szobatisztaságra szoktatás, mivel nem egy időben van !
Mindenkinél délelőtt van kaki ???????????????????? :o

Nanica

Nagyon jó az avatarkép, de nem akkor lépnek a másodikba, ha betötötték, légyszi ne öregítsd őket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Hi-Hi) :wink:

Kép
kditke
 
 


Ditke!
Pont 1xre írtunk :wink:
Szerintem is a 2. életévüket kezdik a babák, mert egyen már túl vannak. :wink:
Jó melegben alszik Tomi, Emilin csak hosszúujjú body, meg egy talpas naci van+hálózsák.Semmi takaró, semeddig sem maradna rajta.De ő izzadós típus, nem szereti a nagy meleget. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lorca,
iszom szavaidat! Holnap felhívom a bérosztályunkat, és érdeklődöm, aztán beszámolok én is. Mazsi is azt mondta, hogy halad a megvilágosodás felé. Ha minden együtt lesz, akkor szerintem összerakom egy Word-be, és megkezdem a letisztázását a fejembe.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


fejemben

Sebi egy lábfejnélküli hosszúujjú rugiban, és a Tescoban kapható Cherokee hálózsákban alszik. Ezt tökéletesen bevált, de sajnos kezdi kinőni a hálózsákot, és itt nem lehet belőle nagyobbat kapni :cry:

Ditke,
nacit nem lehet befesteni?

Nanica,
tényleg tök jók a kis képek, főleg, hogy Linus milyen felnőttesen néz ki rajtuk. A mostanit az akváriumon keresztül fényképeztétek?
De jó, hogy jól sikerült az első szülinap!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Kditke, második életévükbe lépnek, hiszen az elsőn már túl vannak, az a születéskor kezdődött.

Boldi napi 2-4-szer kakil, ebből jut délelőttre és délutára is, de a szobatisztaság kérdése még olyan messze van, h sztem nem releváns.

Ria, én is úgy jártam, mint Lora, úgyhogy nagy örömmel és megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, h besz@rt a számgépetek :lol:

Lorca, úgyis pályaváltoztatáson gondolkoztál, esetleg valami helpdeskes munkatárs lehetnél a MÁK-nál, hmm?

Emilinek jók a fürtjei, Linusnak meg az új avatarja!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Orsi!
Itt sem lehet beőle nagyobbat kani(hálószákból), pedig én is szeretem ezt a fajtát.Viszint sikerült a börzén vennem egy ilyen fazonút, csak nagyobb méretben(nem C. márka)De kell majd még 1, így még vadászok zsákra. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa

Tomi is izzadós sajna, de a takarót már csak akkor teszem rá, ha mélyen alszik így nem tudja ledobni magáról ! (bár alvás közben sokat forgolódik így néha akkor is lekerül róla)

Még nem akarom, hogy a második életévükbe kerüljenek, egyenlőre csak egy évesek múltak, ez mennyivel kevesebbnek hangzik !!!

A mi éjszakánk ill. hajnalunk is zűrös volt, mivel fél négykor felébredt a drága gyermek , megsimiztem azt hittem alszik és ki mertem menni a fürdőszobába, mire éktelen sírásba kezdett, apukája persze azonnal bevitte a mi ágyunkba, mire kitört részemről a II. világháború, merthogy milyen nevelési felfogás ez és a többi ......Mire Tomi elaludt volna rájöttem, hogy elalvás előtt este 6-kor tettük tisztába, merthogy 8-kor elaludt és nem akartuk felébreszteni, így hajnalba ébresztettük fel a vita után, hogy mégse legyen 12 órát pisis pelusban,(tiszta hülyeség volt, mert nem csicsogott a pisi a pelusban) úgyhogy remek vasárnap hajnalunk volt.

Körkérdés milyen gyakran teszitek tisztába a manókat ??? etetés után, előtt vagy 4 óránként ? (a kakit gondolom érzitek , de a pisi???)

Kép
kditke
 
 


Panka,
gyógyulást nektek!
én is elkezdek másik hálózsákot vadászni, ami hasonló vastagságú, de vagy csak a vállán nyíljon, vagy cipzáras legyen, mert ezt egy rúgással végig patentolja. :?
Emili tényleg egyre helyesebb, pedig eddig is az volt!

Ditke,
kb. 3 napra jut 2 kaki nálunk, és nagyobb esetben délelőtt, ha nem akkor már zavarja a szopival elalvásban.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Kditke,
Pelusozás, 3-4x, ha büdi, a reggeli, a dél körüli alvás előtti, a fürcsi utáni kötelezően.
A szobatisztasághoz nem kell, hogy hasonló időben végezze a dolgát. Az csak akkor jó, ha egy feltételes reflexet akarsz kialakítani és így trenírozni, de én nem sok értelmét látom.
Szasza kaka rendszerint a reggeli peluscsere környékén, +/- 10 perc, de végülis bármikor.

Hálózsák:
Kenguruban biztos lehet nagyot kapni, ott láttam már hírdetve kisiskolásoknak is. Van olyan is, amiből ki lehet dugni a lábfejét, ami főleg a fiúknak jó.

Panka,
A talit próbáld, most eléggé úgy néz ki, hogy meglehetősen sokan leszünk, ki tudja, mikor jön össze a vidéki divíziónak is legközelebb.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Akiről lemardtam boldog szülinapot!!!!!

Panka: Jobbulást nektek!!!!

Ria: Én is úgy jártam, mint Lora és Agiboldi. Ne ijeszges minket.

Kaki: Napi egy max kettő kaki van és teljesen más időpontokban. Nincs meghatározott csak délelőtt vagy csak délután. Egyépként mi olyan napi 4-5 pelust használunk.
Kditke: Reggeli után (f8), délelőtt alvás után (olyan f12 körül), délutáni alvás elött f4 és lefekvesre kap tisztát, illetve ha kakil, vagy úgy láttom, hogy nagyon pisis.

TGyás, Gyed, Gyes: Én is elvesztettem már a fonalat. Csak annyit mondjatok nekem meg, ha én három éves kora előtt visszamegyek dolgozni akkor mellette kapom a Gyest is három éves koráig?

Timi: Sajnálom a puklit. Gyógyul már?
Tényleg lehet, hogy ez egy jel volt, hogy nem volt doki. Biztos minden rendben van és úgy gondolja a csöppség, hogy ne piszkáljatok egyfolytában.

Csimpi: Gratula a bébihez. Ez tényleg jó, hogy koraszülésed volt és közben meg mekkore lette ez a kis "csöppség". Tényleg nagyon szép, nem látszik egyáltalán rajta, hogy most született.

Rólunk:
Még dolgozok, max már csak két hétig, bár a kolléganőmet végül nem műtötték meg kedden, mert belázasodott. Elment szerdán vérvételre, csütörtökön volt eredménye és azt mondta ha javultak az értékek nem műteti meg magát. Én mondtam, hogy eddig tudtuk megoldani és kész, oldják meg ahogy akarják továbbá.

Grétának képzeljétek alul mind a két oldalt nő az első rágafoga. Már mind a kettőnek átlósan kint van két-két csücske. Nem csodálom, hogy pár napja szőrnyűek az éjszakáink. Ez már a kilencedik-tizedik lesz.

Mi is megyünk beiratkozni a bölcsibe. Én jövő március körül szerettem volna, de fölhívtam egy párat és mindenhol azt mondták, hogy nem szívesen adnak jeletkezési lapot év közi felvételre. Május 5-től van két hétig beiratkozás az ősszre, legfeljebb azt tudják megoldani, hogy a beszoktatás november-decemberre essen és akkor még itthon lehetek egy kicsit tovább vele. Évköben is meg lehet azért próbálni, de egyszer sem biztos, hogy lesz hely. Valószínű megpróbáljuk most beíratni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Tettem fel képeket.
Linus már 3 óráj alaszik, szerintem ma piheni ki a tegnapi napot!

Romeltakarítok.

SNO: jól láttad, akváriumon keresztül kukucskál :D Szeret ott huncutkodni...

Hálózsák: Én is szeretem a tescos hálószákot, de még ...

felébredt...

nanica
 
 


Sziasztok!

Tök jó idő volt ma, kirándulni voltunk, a Budakeszi Vadasparkba látogattunk el. A blogba tettem fel képeket is. :)
Ja, és kinőtt Lillus nyolcadik foga is ma reggelre! :)

Ria!
Remélem gyorsan meggyógyul a gépetek vagy hamar sikerül újat szerezni!!!

Nanica!
Akkor megvan a nyüszis éjszakák eredménye! 4 fog 4 nap alatt, azért nem semmi! :)
Mekkora haja van Linusnak! :roll:

Kditke!
Mi átlag 4-szer pelusozunk, plusz egyszer, ha a kaki nem volt a reggeli pelusban.

Orsi!
Én a Babyoutletben is láttak akkora hálózsákokat, hogy még nekem is jó lett volna! :oops: :oops: :lol: :lol:

Lorca!
Huh, ez aztán a szép levezetés! :) Nemcsak a MÁK-ba, de az OEP-hez is elmehetnél ügyfélszolgálatosnak! :lol: :lol:

Vki kérdezte az éjszakai miben alvást. Lilluson csak egy hosszú ujjú body és egy talpas naci van, vagy egy ujjatlan rugi. Takaró is van, de azt legikább maga alatt tartja! :) :)

Panka!
Mintha Lillust látnám a kupi közepén! :) 2 percre hagyom egyedül tiltott területen és máris garázdálkodik! :)
Remélem több ilyen éjszakátok nem lesz, hátha csak megzavarta vmi és nem is fájt a torka! Esetleg fog? :wink:

Hulla vagyok, jól elfáradtunk a kirándulásban.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Masodik eletev: azt hiszem Maszi Abrisa es talan Emoke Lilikeje meg nem lepett at ebbe a korba :)

Sno,
Ha hallasz valami ujdonsagot GYES/GYED ugyben, irj mindenkeppen!


Mi a Millenarison jartunk, Aron maszkalt a fube, jo volt!

Mi nem hasznalunk halozsakot, Aront nagyon zavarta, nem birt benne felallni :) Egyebkent hosszuujju bodyt es pizsma nadragot hasznalunk ejszakai alvashoz es takarot, amit en igazgatok rajta ejszaka, mivelhogy egyutt alszunk :)

A heten szabin lesz a ferjem, igy megyunk nagymama latogatoba, utazunk Szegedre es Hevesre is. lehet, hogy csak olvasgatni tudok majd jarni!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Ja igen! Gratula mindenkinek az uj fogacskakhoz!
Aronnak nem igazan akarnak gyarapodni, meg mindig csak 4 foga van kint.

Panka,
Boldog Nevnapot!

Timo,
Tok jo lehetett a kirandulas! Nagyon jok a kepek! Mi is elnezunk arrafele egyszer!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Régen jártam erre úgyhogy csak nagyvonalakban reagálok!

nanica

Linusnak utólag is boldog szülinapot!

Kinga

Violához is nagyon gratulálok. Nem semmi méretei vannak. Jó sokáig bírtad a vajúdást én ennyi idő után már könyörögtem volna hogy császározzanak. :oops: Persze nálunk még fájdalomcsillapítás sincs nem hiába megyei korház. :evil:


alvás:body, rugi, meg egy vékony takaró

Tisztába tétel reggel de., du., este. Lili napi 1-4-szer kakil, általában evés után.


panka

Gyógyulást Emilinek meg neked is a herpesz miatt.
Gyed, gyes, munkaviszony helyzet nálam is ugyanaz mint nálad, úgyhogy mi is gondolkodunk hogy mikor legyen a második baba. Szeretnénk kis korkülönbséget, de a pénz sem mindegy főleg gondolom két gyerekkel már teljesen más.

lin

Gratulálok a fogakhoz. Sokkal jobban megszenvesett vele Gréti mint a többivel?
Melyik bölcsinél érdeklődtél és melxiket választottátok végül?
Én is 2 éves kora körül gondoltam Lilit beadni, de így nem tudom hogy lesz. 18 hósan korainak gondolom.

thelga

Együtt alvás egy szobát vagy egy ágyat jelent?
Egyébként tegnap Lili is átlépett a másodikba.


Rólunk:

Éjszakák még mindig átlag 4 keléssel telnek. Rosszabb van jobb nincs. :twisted:
Voltunk védőnőnél: súly: 8720 g
hossz: 77cm
fejméret:45 mellkas:44
Fél kilót hízott két hónap alatt úgy hogy beteg is volt.

Szülinapot anyuéknál tartottuk. Volt a nővérem meg Liliapu testvérei is. Nagyon sokat játszottak Lilivel ami nagyon tetszett neki. Gesztenye tortája volt, a sógoromnak meg tiramisu. (ő meg a 23-at töltötte most)

Képet is teszek fel csak valaki adja meg a jó kicsinyítési méretet mert a 30x30-as nagyon kicsibe hozza.

Kép
emoke27
 
 


Hűű, Emőke, akkor Lilinek gyorsan mindenki nevében nagyon boldog 1. szülinapot kívánok így utólag is!! :D

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Lili,
Boldog 1. Születésnapot!


Sebi

Az aláírásomban látható a képméret :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


sziasztok!

Lea is ezerrel fogat növeszt :D míg én azthittem a jobb alsó 2-es miatt küzdünk,tegnap láttam, h a jobb és bal felső 4-es vagy 5ös fogak helyén akkora pukli van :shock: és talán mintha átsejlenének a fogacskák is de ez még nem tuti, az viszont igen ,h az éjszakák gázosak :cry: na mindegy már nincs sok hátra :shock: :lol:

Pénteken itt volt anyukám, úh kicsit élveztem a nagymamás gyereknevelés előnyeit :lol:

Lea szorgalmasan gyakorolja az egyedül sétálást, úh remélem a talira már stabilan fog járni és a kis szélvészek nem fogják csak úgy elsodorni :lol: :wink:

tali időpont (Pann)
azért gondoltam 10-re mert így mi vidékiek is fel tudunk érni ill időben haza tudunk érni...
velünk nyithat a játszóház így talán nem lesz akkora zsúfoltság, mintha délután mennénk... :roll:

remélem nem annyira gáz és meg tudjátok oldani! :wink:

TGYÁS,GYED, GYES infok :lol:
- a gyerek 1 éves kora után akár 8 órában is dolgozhatsz és mellette kapod a GYES-t (2008-ban azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (bruttó 28 500 Ft –, ikergyermekek esetén dupla összegű 57 000 Ft) Nyugdíjas igénylő esetén nem vonnak nyugdíjjárulékot. Töredékhónap esetén egy naptári napra a havi összeg harmincad része jár. Az ellátás időtartama 8,5 % nyugdíjjárulék levonása mellett, szolgálati időnek számít.

én a max GYED-et kapom úh a köv infokat ennek tükrében kaptam...

1.tesó megszületik Lea 2.szülinapja előtt ( illetve még a születésnapja utáni 28 napon belüli várható születési is jó)
TGYÁS = "mindenkori minimálbér (2008-ban: 69.000 Ft) kétszeresének (azaz 138.000 Ft) a harmincad részének (4.600Ft) a 70 %-a (3.220Ft) a napi Thgyás" vagyis 96.600 Ft/hó
GYED=a minimálbér kétszeresének a 70%-a, azaz 96.600Ft kapnám szintén, mint most .
A különbség a 2 összeg között, h előbbiből csak adóelőleget vonnak, míg a GYED-ből SZJA+8,5 % nyugdíj járulékot is? (ahogy Timi is írta)

2.visszamegyek min 180 napra dolgozni 2008 szeptembertől...tesó 2010 tavaszán jön :roll: :lol:

TGYÁS:összege a napi átlagkereset 70%-a lesz (Az alapbéren felüli extrák is beszámítanak az alapba, de ezek arra az időszakra tartoznak, ahol kifizették őket, függetlenül attól, hogy mikorra vonatkoznak. így pl. a 2006 decemberi pótlékokat ha 2007 januárban fizették ki, akkor beletartoznak a 2007-es átlagba, míg a 2007 decemberre járó, de csak 2008 januárban kifizetettek már nem számítanak 2007-esnek.

GYED:a naptári napi átlagkereset 70%-a ,de max a minimálbér kétszeresének a 70%-a


-ha dolgozol és a gyerek vagy Te beteg lesz ,amíg nincs 180 ledolgozott munkanapod addig a minimálbér után kapod a táppénzt :cry:


Tehát ha nem mész vissza dolgozni a két gyerek között akkor a minimálbér után számolják a TGYÁS-t és a GYED-et is (nem a fizu alapján :cry: )

most mennem kell mert Lea nyüszi béka :?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


TB-től átitatott szép jó reggelt kívánok!

Bérosztályunk jelenti:

Ha a GYED alatt szülünk, nem kaphatunk kevesebbet, mint amennyit az első gyereknél kaptunk(TGYÁS, GYED)! (ill. a Mazsi féle számítás, ha a bérünk alacsonyabb volt, mint a minimálbér 2-szerese).

Ha a GYES alatt, akkor a Mazsi által kristálytisztán és számszerűen felvázolt verzió lép életbe.

Ez alapján nekem nagyon nem mindegy, mert a TGYÁS-om jóval 96,6e fölött volt. Remek lenne egy fél évre újra a két keresettel rendelkezők táborát gyarapítani :o

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Örjöngök, Emili elnyomott vmit, és kitörlődött minden! :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x :x :x :x :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Lenne egy kérdésem:
Vonattal mennénk, ha mennénk a taliora, csak nem tudom Emili hogy bírná az uatzást.Tippek??

Sno, Ágiboldi!
Úgy emléxem ti már utaztatok vonattal+babával.Tanácsok?

Helga!
Köszi!:)

LILI!
Bolodg szülinapot!:)

Timi!
Gratula a foghoz, örülök hogy jól éreztétek magatokat!
Te hogy vagy?Émelygés, és társai???

Sno!
Emili még nem ismeri a patentot, nem is ajánlom neki hogy egyelőre megismerje:)



Mi is voltunk tegnap állatkertben, Emili már nem bírt magával du. :lol:
Itt van mellettünk, és nem is olyan nagy, így hamar bejártuk.Tetszett neki, de a sok gyerek mégjobban :roll: :lol:

Majd teszek képeket is.
Már jobban vagyunk.

Most gyorsan elküldöm.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sno

Tominak is Cheroke (lehet rosszul írtam)hálózsákja van 1 éves gyerekre való, Sebi olyan nagy, hogy már ennyire kicsi neki ???? Hány cm ???

Naci festés nekem mint ügyetlen kezűnek nagyon meredek lenne, meg félek ha elüt a folt helyén akkor oda a szenvedésem !!!

Nem semmi a kaki mennyiségetek, nekünk napi 3 db van (no jó nem minden nap)

A fél év két kereset tényleg nem rossz perspektíva !!!

Mazsi

Szerintem a fórumon levő manócskák olyan udvariasak, kogy nagyon oda fognak figyelni a tityegő-totyogókra !!
(Nálunk Tomi szokta a kutyát (60 kg) fellökni néha )

Emőke

Liliennek Nagyon Boldog Első Szülinapot kivánunk !!!!!!!!!!!!!
(bocsi a késésért)

Én 50 x 50-be szoktam kicsinyíteni az már jó !!
Nagyon manöken alkata van a súly és magasság alapján Lilinek !!!!

Timi

Nagyon jók a Budakeszin készült képek, meg a blogban levő játszóteres képek is !!!!!(Nekünk is jó tippet adtál Budakeszivel, az hozzánk nagyon közel van !!!)

Nagyon jó az új avatarképetek együtt Lillussal !

Lin

Akkor két hét múlva visszaáll minden a régi kerékvágásba !!!
Mit jelent, hogy most íratjátok bölcsibe ?????

Pankaa

Orrod alatt levő herpesre Flucinar kenőcs jó. (receptes sajna)

Kép
kditke
 
 


Panka, igen, mi már megtettük IC-vel a Budapest-Debrecen távot oda-vissza, kibírható. A férjed is jön? Mert egyedül nem tudom.. Mi ketten voltunk Boldira, de akkor még csak 10 hónapos volt, úgy nehezebb. Szerintem sokat számít, h mostmár jár, fel-le sétáltok az ülések között, minden kedves utastárssal szóba elegyedtek.. :lol:
Mi első osztályra vettük a jegyet akkor, abból kiindulva, h talán árnyalatnyit tisztább (iszonyat drága volt, oda-vissza hármunknak 20 ezer!!! Boldinak is volt helyjegye) Alvásidőben mentünk de nem aludt (a babakocsiban próbálkoztunk).
Először nem hagytam, h megtapogasson MÁV-os tárgyakat, asztal, karfa stb, a végére kénytelen voltam belátni, h ez szélmalomharc, még az ablaküveget is végignyalta :twisted: de nem lett baja :D
(én anno a Sno féle iránymutatást is követtem, azaz cumi, játékok felkötve, végét én fogtam stb, h ne essen le a mocsokba, de már nagyok)

Nekem már majdnem megvan a 180 ledolgozott munkanapom :lol: persze kistesót még nem tervezünk amúgy se, úgyhogy nem releváns :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Helló Mindenki!
Lilinek sok boldogságot!Szóval még mindig GYED: nagyon ügyesen összeszedtétek! (Lorca, köszi, h rám is gondoltál.)
Panka,
(Boldog Andi-napot!) Én annyit tudtam meg a mi helyzetünkre vonatkozóan (annak idején álláskeresésiről TGYÁS-ra), hogy TGYÁS-t még lehet kapni a 2. babára is, csak előbb le kell mondani a GYED-et, visszamenni álláskeresésire pár napra a szülés előtti hónapban, majd kérni a TGYÁS-t. GYED viszont nem jár… :cry: (Pont 2008. jan.1-től történt ez a kedvezőtlen változtatás) :roll: . Azt olvastam, h Szakbarbár (és több szakmabeli) sem érti/ért egyet egyet a változtatással, de nem nagyon bízom benne, h amire nekem lejárna a TGYÁS (4+6 hónap alatt) sikerül fordítaniuk a helyzeten. Neked még szerencséd lehet… :wink: .Nekem meg az a szerencsém, hogy a kistesó-kérdés nem az anyagiakon múlt.
A 3. baba sem azon múlna. :lol:
Bella,
nem tervezünk harmadikat. A mostani hétvégi tapasztalatok után meg pláne nem. Pécsett bementünk a Vasarely-múzeumba (hú, de naív ötlet volt!!! :roll: ) 3 felnőtt, 3 kisfiú, 2 babakocsi+1 motor és 1 tapadókorongos pisztoly és nyombam megkettőzték miattunk a termek őrzését. :lol: :wink: Aztán utána az étteremben is hiába voltunk többen szülők mint gyerekek (6:5), mégis úgy éreztem, hogy a kicsik vannak túlerőben… Persze, ha mind 4 éven aluli volt, miért is csodálkozom. 8) :lol:

Lorcán kívül tervez még valaki kettőnél többet?

Helga és Ditke kérdezte azt hiszem:
Tamásnak mindegy volt, hogy kisfiú v. kislány lesz. Én kipróbáltam volna milyen egy kislányt nevelni, de Roli talán egy kisöcsinek jobban fog örülni.

Dana,
A Kolping egy zalai (bababarát ámde drága) hotel neve (is) www.kolping.hotel.hu

Május,
Klassz a link, én is beleolvastam: vicces, de mintha egy kis gusztustalan, megfejthetetlen alienről beszélne folyamatosan, meghatnia nem sikerült.
Akinek viszont igen, az ez volt: http://velvet.hu/poronty/2007/12/01/ne_ ... more238000 (3. komment „izé”, de a cikk is jó)
Ria,
Higgy a feltámadásban! :wink:

Ha addig nem jönnék, mindenkinek jó szórakozást a nagytalin! :lol: :lol:
Vendég
 


vagyok újra...

megjártuk a Ringatót :lol: bár Lea hulla fáradt volt (7kor kelt és en maludt el délelőtt :shock: ) nagyon élvezte mint mindig :lol:
most persze ebéd után kidőlt :D

hálózsák
h anyóst ne mindig szidjam :oops: most jót is tett ui ő varrt Leának az általam megvett anyagból és leírt méretekkel egy szupi hálózsákot.
persze most is próbálkozott h ez nagy lesz stb. mondta neki h ezekkel a méretekkel kérem és slussz :wink: így aztán Lea cicának van egy klassz meleg hálózsákja,ja és megúsztuk 2000Ft alatt :lol:

a Tescosokat nézegettem de kicsik voltak csak és én drágának is találtam :roll:

hálózsák alá egy hosszú ujjú body+pizsi nadrág zokni nélkül


Pann
én már nem számítok eü-snek mert átigazoltam pár éve a gyógyszeriparhoz... :lol: :lol: :lol:
de vissza kell mennem tetszik vagy sem :cry: (és h őszinte legyek nagyon nem tetszik :oops: )

Pankaa
de jó!(már h jöttök)
sztem semmi gond nem lesz Emilivel a vonaton,ahogy Ágiboldi is írta simán el lehet már foglalni őket...sztem egyedül is menni fog :wink:

Kditke
én pelust akkor cserélek, ha kakis vagy már nagyon tele van...
éjjel simán egy pelussal alszik 12 órán át :roll:

Emőke
ti nem jöttök a talira?

Lin
rem sikerül bölcsit találni...az egyik Kismamában (már ne memlékszem melyik szám volt :oops: ) nagyon rossz képet festettek le róluk... :cry:

Sno
ne már!!!!! :shock: most megint nem értem... :roll:
hogy kaphatsz ugyanannyi TGYÁS-t ha megszülsz a GYED alatt ? (a TGYÁS-omat le sem merem írni mennyivel több volt mint 96 ezer de Szakbarbárék ezt az infot adták amit felvázoltam fentebb :roll: )

a GYED II.stimmel hisz ha az elsőnél max GYED-t kapsz akkor a másodiknál is azt kell kapjál!


tali
megkérdeztem a játszóházat és van etetésre alkalmas hely szval tudnak a törpök enni :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Panka,
utólagos Boldog Névnapot! (Nem tuttam, hogy Andinak tetszik lenni, ritkán böngészem a levládánkat)
Sebi 6 hónapos volt, amikor utaztunk, úgyhogy inkább csak fejben, hogy most hogy készülnék:
- nedves kéztörlőkendő (szájfertőtlenítő spray :lol: )
- majszolni való (nyugigolyó, alma akármi, ami nem csinál nagy mocskot, és nem kell megfognia)
- réteges ruha, hogy se a 40 se a 4 Cfok ne hozzon zavarba, lehet, hogy jó idő lesz ÉS megy a fűtés, vagy rossz ÉS leakadt egy ablak.
- Sebit a könyv elég jól leköti, én beszereznék egy újat, hogy mégjobban lekösse (ajánlom az olyant, amivel valamit lehet csinálni, pl. kinyitogatni kis füleket, és megnézni, hogy mi van mögötte, ilyen a Noddy)
Bónuszként: lehet, hogy elalszik, vagy valaki végig szórakoztatja az utastársak közül, a sétálgatást lehetőleg a végére tartalékolnám, ha hosszú az út.

Bigsis,
nincs is annál szebb, ha egy új életről számológéppel a kezünkben döntünk :?

Én tervezek kettőnél többet, de ezzel egyedül vagyok itthon.

Miért is nem jöttök Rolival a nagytalira, akkor lesztek tavaszolni?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Nanica,
megnéztem a képeket: az 1 éves státusz nagyon guszta! Jó lett a frizid! A torta meg ismét pazar.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Lili már majdnem két órája alszik! :shock: És éjszaka is csak háromszor kelt. Úgy látszik front van. :lol:

panka

Utólag is boldog névnapot!

mazsi

Talin nem igazán gondolkodtam, mert pest analfabéta vagyok és egyedül közlekedést nem vállalom! :oops: :oops:


bigsister

Erről a második gyereknek járó tgyásról még nem hallottam, jó hogy írtad. Az a fél év is valami ha úgy alakul.

Próbálok képeket is rakni. Kép Kép Kép Kép

Kép
emoke27
 
 


Sziasztok!

Elsőször is holnap dolgozok utoljára, a kolléganőm nem műteti meg magát, most jók voltak az eredményei. Éjjen! Végre itthon és alhatok tovább, ha cica engedi.

Emőke: Boldog szülinapot Lilinek. A Mártis K. utcait (Lenin város) , a Tóth L. sétányit (Árpád város) (nekem ez a kettő van a munkahelyhez közel) és a Foradalom utcait (Széchényi) kérdeztem, mind a három helyen szinte ugyanazt mondták. A többit nem is hívtam már, mert szerintem ugyan ezt mondták volna. Szerintem nehezebben jön ez a kettő, mint a többi. Máskor is voltak nyűgös éjszakák, de talán ennyire nem, mint most. Azért a rágó csak szélesebb, nagyobb fog, biztos nehezebben jön ki.

Kditke: Májusban van a beiratkozás az őszi kezdésre, arra próbálunk beiratkozni.

Mazsi: Én nem nagyon hallottam még rosszat egyikről sem, de még körbenézünk személyesen is. Nem döntöttük el melyikbe is mennyen igazából.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Mazsi,
hát nekem is meseszerűnek hangzik :? De már korábban is ezt mondták.
Most már leszállok a témáról, mert megöljük vele a fórumot :twisted:

Emőke,
milyen volt a torta? Sír vagy nevet a szülinapos a tortás képen? Nagyon helyesek vagytok.

Nézegettem a képtárat, és hát Berci arca is igencsak ismeretlen számomra, meg sokan nem rakatak még fel képet sehova. Ki az aki azért nem rak fel, mert nem tud?

Éljen Lin, az újra főállású anya!

A többiek valami titkos talin vannak, csak mi vidékiek nem tudjuk? :P

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Én itt vagyok, dolgozok :roll: :wink:

Mazsi: "Ágiboldi is írta simán el lehet már foglalni őket" Én ilyet nem mondtam, nem mondok, nem mondanék, nincs alapom, hogy mondjak, és soha nem is fogok mondani!! :lol: :lol: Én azt mondtam, h kibírható! :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Hu, Mazsi, ezt jól összeszetted! El is mentettem gyorsan!

Panka, Mi is vonattal megyünk. Eddig másfél órás utat vállaltunk be, azt 9db 10 perces játékidőre felosztva jól telt el (kulcs, telefon, új játék, papírzsepi-tépkedés, és minden olyan, amit otthon nem szabad, csak nyugi legyen…). A lényeg hogy le legyen kötve. Ha van másik gyerek is a vonaton, akkor a lekötés megoldva.

Erről jut eszembe: ha a BKV sztrájkol vasárnap, hétfőn vagy kedden, akkor mi sajna nem tudunk menni, mert akinél megszállunk szintén autómentes, így gyalog bevállalni Budapestet Linussal nem nagyon merjük.

Kérdés: ki mit visz talira enni a gyerkőcnek?! Nagyon meg kell terveznem, mert az otthoni teljes felszerelésemet nem vihetem a barátnőmhöz, de azért a gyereknek ennie is kellene valamit. Hátha valami jó tippet olvasok tőletek!

Lilienn : Sok boldog 1. szülinapot ! (Utólag)

SNO: köszi a státusz és a frizu dicséretet. Az altatáson én is paráztam kicsit, egészen a szülinapi buliig. Ott ugyanis reggel 7-es keléssel fél 3-ig bírta alvás nélkül. Igaz voltak holtpontok, de mivel le volt kötve egész végig, nem ért rá nyüszizni, és mire altatni tudtam, kb. 5 perc alatt elaludt. Anyósodnál nem tudod esetleg altatni?

nanica
 
 


Panka, Emili jobban van? Egyébként amikor írtad,hogy nem nyúl a játékaihoz, kedvetlen, gondolatban már írtam is neked, hogy biztos beteg lesz... és bejött. (Igaz utólag okos az ember lánya)

Tali: gondolkodom erősen (mint micimackó), hogy kéne vinnem matricát, amire felírhatnánk a fórumos és a keresztnevünket is - mint a csapatépítő tréningeken,- hogy legalább az alapján könnyebben beazonosíthassuk egymást. :oops: :oops: :roll: :lol: (nekem rettenetesen rossz a névmemóriám, az arcok még ismerősek lennének a fotókról, na de a nevek :roll: , nem szeretnék mindekit őőőő-vel megszólítani...)
Sőt, amennyit változtak a babók a fényképekhez képest, lehet, hogy nekik is kéne matrica... mindjuk a hátukra, onnan csak a pajtik tudják leszedegetni... :lol: :lol:

nanica
 
 


Gyors bekukk, mert el vagyok havazva!!! :-)

Ti mivel etetitek a gyerekeket? Ez most arról jut eszembe, mert egy éves korukban, kis odafigyeléssel (kevesebb fűszer, bizonyos dolgok mellőzése) már a mi kajánkat ették. Még bébiételt sem vittem magammal. Bevásárlásra sem. Elvégre rizst, húst, főzeléket, krumplit mindenhol lehet kapni/főzni!
Vagy ezt most úgy kell értenem, hogy külön edényeket használtok a gyereknek?
Mert ha igen, akkor (hú, most utálni fog mindenki) mégis honnan lesz immunrendszere a gyereknek? Persze nem abban főzök én sem, amiben a kutyakaját tárolom, de én sose használtam különféle kütyüket a gyerekeknek. Cumisüveg, tárolórendszer van. De se külön lábos, se melegítő izék. Semmi.

Nanica!
De ha annyira gondnak érzed, hogy mit adj neki, akkor ha több napra is jöttök, otthon csinálj neki több adag kaját. Fagyaszd le és a barátnődnél olvaszd ki. Mikrója csak van. Vagy, urambocsá' egyen bébiételt. Akár hidegen! :oops: :roll:
De lehet, hogy ilyen kijelentésekkel elástam magam!
Vendég
 


Orsi,
Képfelrakás ügyben én inkább attól tartok, hogy valahogy egy DeleteAll gombot találok megnyomni. :oops: Ezért nem raktam fel.
Náluk is hasonlóan néz ki a nagycsaládos elképzelésem. Vígasztaljon, hogy Robi is csak egy gyerekben gondolkodott, és lőn. 8)
Üzenem a bérosztályodnak, hogy lehet kevesebb Tgyást kapni másodjára! :lol:
Az én titkos talimat úgy hívják, hogy négykézláb nyalom fel a lakást a festők után, mivel a 60nm fóliát az asztalon hagyták becsomagolva. :twisted:

Emőke,
Ha mégis egyedül rászánnád magad, hogy felgyere Pestre, én a Keletinél lakom és vak vezet világtalan alapon mehetünk együtt. Ez mindenkire vonatkozik, aki erre jár v ide jön a vonata.

Panka,
Utazósból ekem csak repülős tapasztalatom van. Az sem volt igazából rövidebb, egész jól kibirható. Neked még van annyi előnyöd, hogy lesz Emilinek is helye, plusz nem lesztek a székbe rögzítve.

Mazsi,
A két gyerek között nem mentem vissza dolgozni. 90 felett kaptam Tgyást netto. Ez nem minimálbéres jövedelem :wink: , de még a 96.6 mínusz szja-hoz is sok sztem. Valaki téved. :lol:

Lin,
Gyest mindenképp kapsz 3 éves korig. Csak akkor veszítheted el, ha kivándorolsz és még ráadásul be is jelented.
Ha kitolod a beszoktatást, utána egy csomó ideig hivatkozhatsz arra, hogy beteg. Fenn kell tartani a helyeteket. Aztán párszor megjelensz és pikk-pakk már március is van. :wink: Évközben az esélyeid minimálisak a beiratkozásra. A gyerekek 8%-nak jut bölcsi. Nem épp fényes az ellátórendszer. :twisted:

Bigsis,
Sajnálom, hogy galád módon pont megváltoztatták a rátok vonatkozó szabályokat. :(

Kép KépKép
lorca
 
 


Csimpilimpi,
Az immunrendszer kialakulása sztem teljesen független a külön edényektől. Szabi 2 hetesen már Árkádban nyomult. Szerinted? :lol: Azért kocsival mentünk, de nem tudnék olyan rendet/tisztaságot tartani itthon, ami mellett ne szerezné be a megkövetelt mennyiségű bacit két perc alatt a metrón.

Nanica,
Matrica jöhet. Csak úgy legyen felragasztva, hogy Szabi nem látja az aktust, mert különben kiemelt figyelmet szentel majd nekik. :lol:
Kajának viszek egy kiflit, banánt, amit az utolsó pillanatban megvásárolok. Ha jól szervezek, talán egy bébiételt, hogy jól össze tudjuk kenni magunkat.

Kép KépKép
lorca
 
 


Emőke, Lin
én korábban felajánlottam , aki Kecskemétről jönne fel tudjuk venni :lol: mi Leával kocsival megyünk és +1 bébi+1 autósülésben +1 anyuka+1 babakocsi befér :wink:
szóljatok nyugodtan!

Ágiboldi
ezer bocs :lol: :wink:

TGYÁS
ma felhívtam a MEP-et ők is a minimálbért mondták nekem de lehet h ez csak rám vonatkozik... :roll:
egyébként pedig apa úgysem egyezett bele ketteske 2010-nél hamarabbi érkezésébe úh megyek dolgozni, már ha lesz hová :roll:

Sno után szabadon én is befejezem ezt a témát :oops: :lol:

LILI!
Boldog szülinapot !
Kép

csimpilimpi
csak neked ill a férjednek info...remélem tetszeni fog... :roll: :lol:
ma a Ringatón az egyik kiscsaj (2 év körüli) lenyúlta Lea cipőjét és kacsásan húzta fel...anyuka mondta h ez legalább jót tesz a lábának ui kicsit befelé dől a belső bokája és ezt hallotta több anyukától mint terápia :shock: :shock: :shock:
én csak annyit mondtam ink vigye el ortopédiára :wink:

most elteszem magam holnapra

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Lorca!

Persze, az immunrendszer dolog nem annyira komoly a részemről sem. :-)
De akkor meg minek kell ennyire óvni a gyerekeket? Ezt most lehet félreérteni, mert nem biztos, hogy jól fogalmazom meg ahhoz, hogy átmenjen a hangsúly is! :roll:
Senkit nem bírálni akarok, vagy ilyenek. Csak érdekel, hogy mi a célja az ilyesminek? Mit akar vele elérni valaki.

Pl Luca nem kapott csapvizet sokáig. Második nyarán a játszi melletti ivókutat majd kiapasztotta, annyit ivott belőle. Én meg még főzni is ásványvízzel főztem. Utána meg vertem a fejemet a falba, hogy milyen hülye vagyok. Persze most is van itthon ásványvíz, de mondjuk bodzaszörpöt nem állok neki abból csinálni.
Vendég
 


Mazsi!

Nevetni fogsz, van ilyen terápia. Persze a sorban lényegesen hátrébb van, mint a rendes, jól megválasztott cipő! :-)
Mondjuk a varangyos béka verejtéke és a szagos müge között :lol: :lol:

Valaki kérdezte a múltkor a Maus cipőket. Most került a kezembe egy darab. Gond volt vele, hogy a kérge nem volt kemény. Ugyan magas szára volt, de puha, rossz anyagból. Jól megtéveszti a félinformált vevőt. Látja, hogy van kéreg. Azt hiszi, jó! Pedig nem... :oops: :evil:
Vendég
 


Csimpi: Nem tudok sajna üveges kaját adni Linusnak, mert nem eszi meg, úgyhogy marad a főzés, viszont azt nem tudom, hogy a barátném konyhája mennyire van felszerelve... mondjuk mikroja tuti van :lol: :lol: És ha főzni akarok, alapanyag is kell, na azt azért nem cipelném tömegközlekedéssel... Asszem igazából cak a macerával van bajom :oops:

Néha egyébként ötletem sincs mit is ebédeljen, reggelizzen, uzsizzon Linus, (hajlamos vagyok saját magam is egypóoldalúan étkezni) Sőt ezen az sem segít, hogy kitalálom, elkészítem, kínálom... Linusnak meg nem kell... :x (3 fajta üveget még kinyitnék, de három féle kaját készíteni napi 5ször, kicsit sok!)

Ma is pl az én menümből evett délben: zöldséglevesből:répa, krumli, borsó, zöldbab, karalábé, petrezselyemgyökér, utánna csiripöriből husi nokedlival(ezennel tojásfehérje is bevezetve), majd megrágcsált egy almát (harapni nem harapott belőle)

nanica
 
 


Már én sem használok külön edényt :oops:

Holnap megyünk tanácsadásra, kap Linuskám két oltást is: meningo és kullancs által terjesztett angyhártyagyulladás ellenit is...

nanica
 
 


Csimpilimpi,
Egy mázas edény addig tökéletes, amíg nem sérült. Onnantól kezdve, a legapróbb sérülésen keresztül a fém bejut az élelmiszerbe. Amennyiben a babának külön főzök, addig azt az edényt használom, amit neki vettem, tehát sokkal nagyobb esélye van, hogy hibátlan. Mivel nem használom olyan gyakran, mint magunknak, plusz megpróbálom nem odaégetni, így tovább marad jó. Semmi baciindok, azok nagyjából úgyis kipusztulnak a főzéstől.
Lehet, hogy nem egy nagy védelem, de miért ne, ha időbe és energiába belefér? Ez nem azt jelenti, hogy van külön edényük (volt, de beleégettem a répát), hanem hogy látom értelmét. :lol:
Én részben a saját lelkiismeretem megnyugtatása miatt futom néha körbe a fejemet ilyen kérdésekben. Olyasmi, hogy ha tudom is, hogy a ráolvasás nem használ, azért kipróbálom, hátha csak én tévedek.
A gyerekek óvása meg jó, van honnan lazulni. :lol: Nem mondom, hogy agyon kell tutujgatni, de sokszor rá tudtam volna üvölteni pár szülőre a sulimban, hogy a tini is gyerek még valahol, nem kéne tán foglalkozni vele?! Sztem aki aggódós, az kevésbé fogja bútordarabnak tekinteni később a gyerekét. :twisted:

Kép KépKép
lorca
 
 


Nanica!

Zacskós rizs, csirkemell, 1db répa. Mondjuk. Bizti van a barátnődnél valami élelmiszerbolt mirelit dolgokkal. Abból veszel egy zacsival, ami simán kitart 3 napig. Csíkokra vágott pipicicit sütsz mellé mondjuk fokhagymával. Ehhez nem kell különösebb edénykészlet! :-)
Ha meg nem eszi meg, irány a McDonald's :twisted: :twisted:
Így már értem a problémádat. De csak azt tudom mondani, hogy nyugi. Ne görcsölj ilyen dolgokon. Tuti, hogy Linus is megérezné, hogy ha úgy próbálod adni az ételt. Én azon a véleményen vagyok, hogy egy egyéves már nem fog éhenhalni. Elképzelhető, hogy nem éhes. Majd az lesz. Kis sajt, uborka, esetleg kenyér. Minden problémát megold! Te pedig Linusnak a világ legjobb anyukája leszel akkor is, ha nem főzöl minden nap friss ebédet, hanem néha beesel a főzelékfalóba egy adag rántásban úszó valamit venni!

Nekünk rögzült napirendünk van itthon, de ha már ÉN borítom fel azzal, hogy ki merem tenni a lábamat :oops: , akkor megpróbálom visszavenni a szigorúságomat. Nem feltétlenül ragaszkodom az asztalnál evéshez, időpontokhoz. Most már könnyebb ilyen szempontból, hogy beszélnek, de régebben is úgy volt, hogy ha nem kellett a bébiétel, viszont tudtam, hogy egy darabig nem megyünk haza, kapott egy kiflit. Ezzel lenyugtattam magamat, hogy nem hal éhen. Viszont egy alkalomtól nem dől össze a világ. Pedig ha valaki, akkor én tápanyagonként és vitamin bevitel alapján tervezem meg az étkezésiket! :roll:
De ha megkérsz valakit, aki szokott főzni a babának, hogy hozzon már Nektek egy pohár kaját, biztos szívesen teszik! Ugye????? :lol:


Lorca!

Nem használok mázas edényeket... Persze nem feltétlen sznobságból, hanem mert edénykészletet kaptam ajándékba karira amikor összeköltöztünk a férjemmel.
De a Te oldaladat maximálisan megértem. Viszont akkor Te is érted, hogy miért kérdeztem, mert gondolom, amikor Angliába mész, nem viszed magaddal az edényeket?!
Vendég
 


Na megyek, kidugom a fejem az erkélyre. Megzakkanok ettől a bezártságtól. Kezdem azt gondolni, hogy Viola első sétája a piacra vezet majd... :lol: :lol:
Olyan jó idő van, hogy ma tuti megszellőztetem 10-20 percre!
Különben megzöldülök!!!!!!
Vendég
 


Nanica,
itt a remek alkalom, hogy kihasználd azt, hogy Linus még rendesen szopizik! Hozz mellé egy kiflit, meg egy almát, vagy banánt, és ennyi.

Sebi mióta jönnek a rágófogai semmi normálisat nem eszik, a harmadik érintetlen babakaja után felhagytam a kínálgatással, főzögetéssel, ha kér a miénkből kap, amúgy meg szopizik. Aztán ha látok rajta hajlandóságot visszaállunk.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


sziasztok!

Hazaértünk, túlélte a duplaszurit. 1 éves hivatalos státusz: 10120 gr és 76 cm.

Én fel lettem oldva a tejmentesség alól, fokozatosan bevezethetem újra magamnak, és nézzük, hogy hat a Linusra, 1,5 éves kortól próbálhatom nála is bevezetni...

Most megyünk aludni... én is hulla vagyok (a front igen megviselt mindhármunkat)

nanica
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?