Új privát üzeneted érkezett!

És ezzel indul az oldal, nemhiszem ááááá bocs :)
tündérkisfiú

Sziasztok!

Vagyok, s pakolok reggel óta. El sem hiszem, hogy 48 m2-be hogy tudtunk ennyi mindent felhalmozni? :roll: Csak dobozolok, dobozolok, s alig van látszatja, s a kupiérzet meg nő. :evil:
Zsebi meg aranyosan kiköveteli, hogy: "Anya! Tessék leülni egy kicsit pihenni!"
Úgyhogy most itt ülök és pihenek :)

Tündérkisfiú A.!
Nagyon jók a képek! :)
Én is vagy fél óráig néztem a pöttömök képeit :) És közben azon mosolyogtam, hogy lassan Zsebi is köztük lesz :) (márha frissítik majd időben, mert csak most a napokban kerültek fel a képek, nagyon sokáig nagy volt a lemaradásuk a fotókkal)

Hági!
Kitartás! Szép lassan, de egyre könnyebb lesz, bár tudom, most még nem hiszed, de így lesz! És tényleg pihenj amennyit csak bírsz Lara mellett! Minden más megvár! Van segítséged?

Cica Ági!
Hihetetlen tündér Anna a nagy szemeivel! :)

Klári!
Hajrá, továbbra is kitartás!
Szólj majd, ha tényleg publikálják iromáynod, mert bizti elolvasom!

Edis!
Kitartás a takarításhoz! Főleg így egyedül.
Én egy pár éve feladtam, hogy Apa besegítsen az ablakpucolásba, mert mindig összevesztünk rajta. De nem kicsit. Allergiás rá. Szó szerint. Anyósom szerint már gyerekként sem bírta. (Elmélete: minek ablakot mosni, úgyis előtte lóg a függöny, s nem látszik, hogy koszos. + másnap úgyis esik az eső :shock: ) Így ezt a takarítási műveletet egyedül szoktam csinálni. Márpedig Szentivánon lesz egy pár ablakunk. :? :) Pedig nálunk, mármint otthon mindig Apu csinálja, így furcsa volt elfogadnom ezt, de nem volt mit tennem. :(

Fatima!
Milyenek a gekkos foglalkozások?
Én is gondolkozok rajta, hogy Balázst ha másra nem is, de egy "állapotfelmérésre" elviszem.

Niki!
Irigyellek is meg nem is!
Nem egyszerű elmenni kikapcsolódni, de tényleg kell a kapcsolatnak. Mi is mentünk/megyünk Bala nélkül 2-3 napra valahova, s szerencsére nem volt semmi gond, pedig még Bala is szopizott az első kiruccanásoknál. Mondjuk nem volt cicifüggő. Elfogadta a lefejt, lefagyasztott tejcsit cumisüvegből.
Az viszont meglepett, hogy első ilyen alkalom után, amikor hazaértünk, mosoly helyett egy pofont kaptam Balától, s csak utána vigyorogta el magát, hogy "De jó, hogy hazajöttetettek!" 8)
De szerintem nem lesz semmi gond. Legfeljebb Te is egy maflást kapsz köszönésképpen, amikor hazaértek. :wink:

Evu!
Vanó kép tündéri!
Jobbulást minden téren! Szedsz valamit a pockodra? Mondtad a dokidnak, hogy szülés óta rosszabbodott a mensid?
Én lekopogom, de nekem pont fordítva volt Bala után, s remélem Zsebi után még jobb lesz. Bala előtt volt, hogy suliból haza kellett jönnöm, annyira rosszul voltam, s mint egy kiselefánt annyit termeltem. Anno a dokim csak annyit tudott segíteni a fájdalomcsillapítókon kívül (legjobban bevált: Apranax), hogy szüljünk 1-2 gyereket, s majd jobb lesz. Igaza lett szerencsére. :)

Nyuszi!
Köszönöm a testvérféltékenység leírásait!
Számolok vele, hogy nálunk is lesz, de remélem apróbb zökkenőket okoz majd csak Zsebi érkezte. Bár nálunk az ovi is bezavar majd. :( De ezt már írtam.
A játékok elvételéhez sajnos nincs tapasztalatom, én is tanácstalan lennék. :( Sorry.

Balánál talán jó jel, hogyha kisbabát lát, akkor lelkendezik, hogy neki is ilyen tesója lesz, majd ha kibújik a pocakból.
És imádja simogatni, szeretgetni a piciket. És nem olyan lerohanós módon, hanem finoman. Dumcsizik hozzájuk, s odaadja nekik a játékokat.
Remélem tesóval is ilyen lesz, bár tartok tőle, hogy hamar rájön, hogy az egy más szitu.

Barátnőm javaslata, hogy még most, a tesó érkezte előtt adjam be Balát (ha nem is minden napra, meg egész napra) magánbölcsibe, hogy szokja a gyerekközösséget, s hogy ne a tesóhoz kösse majd.
Szerintetek?

Tegnap voltunk Kolompos koncerten. Azaz én meg Zsebi (Ő majd ki ugrott a hasamból :wink: ). Bala megmakacsolta magát a bejáratnál és üvöltött, hogy Ő nem szereti a zenét (pedig ez nem igaz), s hogy menjünk haza. A 40 fokra felfűtött helyiségben a kabátját sem engedte levenni vagy negyed órát :shock:, s egy kispadról, fél szemmel kukucskált be a terembe, hogy mi is megy odabent. Aztán csak-csak oldódott a Lelkem, s legalább a terem ajtajában, a kezemben elvolt, de leginkább tényleg ment volna haza.
Ami elkeserített benne, hogy egy halaom velünk egykorú gyerkőc volt ott még Anyucival, s a többiek élvezték az előadást és együttműködőek voltak, élvezték a gyerektársaságot. De Bala ... :(
Mi lesz így az oviban? Pedig hiányzik neki a gyerektársaság. Érzem rajta.

elküld....

Kép

Kép
timtom

Kineziológus:

Érdekes volt. Mivel hiszek az ilyen, sokak által csak hókuszpóknak tartott dolgokban, így remélem, hogy használ, bár néha nekem is furcsa volt.
A lényege, hogy az izmaid reakciójából következteti ki a ineziológus, hogy mi a gond. Az egész úgy zajlik, hogy állsz, kezeid előrenyújtva, Ő pedig magában, azaz nem hangosan (na ez az ami furcsa volt) kérdez téged, miközben a kinyújtott kezeidet nyomja gyengéden lefele az ujjaival. Aztán egy-egy kérdéskör után lejegyzetelte miket válaszoltak az izmaim és akkor átbeszéltük a dolgokat.
Végig nézte, hogy milyen vitaminhiányaink vannak. Szerencsére Zsebi megkap mindent tőlem. Nekem viszont B6, B12, E, C-vitamin és Ca hiányom van. Ebből a B vitaminokra és a Ca-ra eddig is gyanakodtunk, csakhogy nem megfelelő számomra a MagneB6 és a CaSandoz, így keresett más készítményeket, amik valszeg hatni fognak.
A kéz- és lábgörcseim alapvetően azonban nem ezen vitaminok hiányára vezethető vissza, ez már csak tünet.
Hanem:
Bala születésének negatív megélése. Mégpedig abból kifolyólag, hogy nem úgy zajlott, ahogy én azt szerettem volna, azaz császár lett. Én ezt tudtam magamról, hogy nehezen dolgoztam ezt fel (jó fél év kellett), pedig tudtam, hogy így kellett lennie, hogy ne legyen semmi gond Balánál, hisz a nyakán volt 2x-esen a köldökzsinór. Ennek ellenére tudat alatt a bánatból bűntudat lett, s az blokkolt nálam dolgokat. Elsődlegesen a vékonybelemet, ami miatt felszívódási nehézségek adódtak, ezért nem hat akármilyen vitaminkészítmény.
+ : blokkolja a fület, a vesét és a torkot. Márpedig a terhesség első harmadában nem egyszer volt hallójáratgyulladásom, véres vizelettel tarkítva és sikerült az influt is többször elkapnom (itt kerekedett a szemem, mert ezeket nem mondtam neki előre).
Megoldásként elsőre furcsa gyakorlatokkal oldottuk a negatív élményeimet, majd vizualizáltuk Zsebi születését, hogy ott minden rendben lesz majd.
Kaptam házifeladatokat is, amikkel tovább javíthatok a dolgokon.
Egyelőre próbálok hinni benne, hogy tényleg segíteni fog ez az egész a dolgokon. De ez egy lassú folyamat, így el kell telnie egy kis időnek, hogy tényleg azt tudjam mondani, hogy na használt. Még 1x (három hét múlva) kell majd randiznom a leányzóval, mert elég makacs a bűntudatom + leellenőrzi, hogy akkor haladtunk e valamit előre.

Röviden, azaz inkább hosszan ennyi a tapasztalatom a kinezzel kapcsolatosan.
Remélem tényleg használ(t).

Timi

Kép

Kép
timtom

Ismét egy kis pihi, így két képet is küldök nektek, aztán hétvégén szerintem nem igazán leszek, legfeljebb olvasó üzemmódban.

"Anya! Én vagyok az építőmester! Gyere fényképezd le!" :lol:
Kép Kép Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
timtom

azaz három képet ... :?

Kép

Kép
timtom

Húúú Lányok, senki sem fukarkodott a betűkkel és mennyi-mennyi nagyszerű hír! :lol:

Mindenekelőtt gratulálok Zsófinak ehhez a gyönyörű kislegényhez! Ha tudnám, hogy kell, akkora színes betűkkel írnám, hogy elhallatsszon a Diósárokig, hogy kívánok nekik minden jót, sok-sok örömet és még több boldogságot! :D :D :D :D :D

A többieknek pedig (és előre bocsánat, amiért ilyen szűkszavúan :oops: ) gratula az első léptekhez, a prágai kiránduláshoz, a megírt fejezetekhez, a jó sebészdokihoz, a múló bűntudathoz és a sok, csodaszép, mindjártszinteegyszerreszülinapos kisemberhez! Olyan jó kedvem lett, mióta beleolvastam a kimaradt oldalakba.

Persze leginkább csak lóugrásban, mert most ennyire futotta. Apánk dolgozik; már nem csak Hanna adja fel, hogy kiböjtölje este, hanem sokszor én is, reggel pedig csak integetünk neki egy gyorsat az ajtóban. Szegény gyerek, lassan azt hiszi, hogy a "pápáapa" így együtt egy főnév. De nem panaszkodni jöttem...

Hanna tegnapelőtt volt 6 hónapos. Mosolygós, érdeklődő, megnevettet és képes azon kacagni, hogy én hogy nevetek rajta. Ma megfordultak utánunk az utcán, mert a gurgulázás kihallatszott a babakocsiból :lol: :lol: :lol:

Mennem kell, mindenkinek szép hétvégét!

Ja és Niki, köszönöm a köszöntést! :lol:
hamma

Timi, köszi, jah legfeljebb egy maflást kapok. Ki is békülnék vele, ha cserébe jó kislány lenne:)
Te is gondolom meglepődtél, mikor Bala behúzott :shock: :) Nem semmi. Végülis fiú. :)
De jópofa ez a kis házikója Balának!

Mi is szeretjük a Kolompost.
Majd legközelebb lehet Bala is könnyebben feloldódik. Nem?
Hát jah, gondolom ebben a korban azért már jót tesz nekik a gyerektársaság.

Kép
niki30

Ritkítottuk a napközbeni cicit. Jelentem ma nagyon jók voltunk.
Elterelés mesterfokon ment, Emma jól bírta.
Délben kapott és most este lefekvésnél. Huhh.

Kép
niki30

Timi!

Én abszolúte nem hiszek semmi ilyesmiben, de egyszer (nem is olyan rég) elmentem kineziológushoz. Stressz, szorongás stb. miatt. Egyszerűen semmit nem tudtam kitalálni, a megoldásra.
Ugyanez a fura kézizélgetés volt, meg fel kellett fújnom egy képzeletbeli lufit, aztán elengedni és végignézni, ahogy távolodik egészen addig, amíg már nem látom. Ebben a lufiban pedig az anyukám halála miatt érzett bűntudat volt.
Azt mondta megkönnyebbülök majd.
Az a durva, hogy megkönnyebbültem... :shock: Nem akkor. Hanem kicsivel később, egyszerűen már nem éreztem magam annyira nyomorultul, ha anyu halálára illetve a hiányára, meg arra gondoltam, hogy már nem láthatta az unokáját.
Nagyon furcsa. Még sem mentem vissza többet, mivel én ugye nem hiszek ilyesmiben :)

Másra nem tudok reagálni, de olvastam mindent, bocs lányok, csak beugrálok ide szokás szerint :)

Puszi mindenkinek. A.
tündérkisfiú

ZSófi, nem jött. :( Talán nem engedték haza ma őket?
Azt hittem ma kapunk híreket róluk...

Timi: nem semmi ez a kinezológusos story, kicsit rémisztő, de ledöbbentő is.

Niki: nagyon ügyes vagy, nem lesz gond Emmával! Csak így tovább!

Nelly

Kép
breeki

Hannának boldog 6. hófordulót!

Nagyon édes lehet ahogy kacag rajtad!

Nelly

Kép
breeki

Azta,hát nem semmik ezek a sztorik a kineziologusokról .Tényleg lehet ha van benne valami ezek után amit leírtatok.Az a baj,hogy én sem hiszek bennük,de ha az ember lelke megnyugszik akkor érdemes elmenni.
Timi-Bala nagyon aranyos,micsoda remekművet épített,nagyon ügyes.

Niki-gratulálok a mai naphoz,ha így haladtok mire el kell utazzatok nem lesz semmi gond Emmával.

Nekünk is nagyon jó napunk volt ma.Balázs Isteni kisfiú lett,na nem mintha idáig nem lett volna az,de olyan kis csendes,hogy már kezdek aggódni,hogy valami nincs rendben
:D Ez ilyen mikor rossz az nem jó,mikor jó miért jó?! :? :?
Na megyek lefexem mert nagyon húz az ágy,jó éjszakát ,és alvós babákat kívánok mindenkinek!!
Mi lehet Zsófiékkal ?

macarella

Hannának Boldog Félévet!!!!!!!!!!

macarella

Sziasztok Lányok!

mindenkinek köszi a hófordulós köszöntéseket. neccesen tudok egyelőre jönni, mert jónásnál van a gép még nem tudtuk megoldani, h máshova kerüljön.
először is képek:
Kép Kép Kép Kép Kép
kerekpocak

Szia Zsófi!

De jó hogy jöttél! Köszönjük a képeket! Nagyon édes Jónás! Mit szól hozzá Samu? Örülök hogy itthon vagytok! Gyere amikor tudsz!
Sok puszi :D

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Szia Zsófi!

Nagyon édes pici Jónás!!! Ismét szívből gratulálok hozzá :wink:

[quote="niki30"][ írta:niki30color=olive]Andikat isten éltesse névnapjuk alkalmából![/color]

Sajnos Emma már 5 hónapos korától visszautasítja a cumisüveget, bármi legyen is benne.
Cici meg elsősorban megnyugvásra kell neki.
:wink:

Köszi :wink:
Hmm, értem. Ebben az esetben Anyukád biztosan meg fogja találni a módját, hogy másképpen nyugtassa meg :wink: Szerintem nem lesz gond! Hogy álltok a figyelem-eltereléssel?

Timi, érdekes, amit a kinezről írtál. Szerintem van benne valami, hogy az izmok tárolnak valamilyen információt-emléket, amit elő lehet hívni. És azt is mondta, hogy a 3.40es ébredés is a szülési emlékek miatt van? Remélem, segíteni fog :wink:

Szerintem jó ötlet, hogy a szülés előtt nem ártana közösségbe adni Balát. Így lenne egy kis átmenet, nehogy úgy érezze, a kistesó miatt lett "eltávolítva" otthonról :oops: Főleg, ha - ahogy írtad - néha nem reagál túl jól a gyerektársaságra :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

majd teszek fel jbb képeket is, ezen egyelőre inkább kismacskás mint kisfiús :) :)

és akkor röviden kórház és szülés:

hétfőn du pont arról beszéltünk csabával, h micsoda front van, neki szétrobban a feje én meg egész nap fájtam. ugye előző nap adtam le egy fordítást du ikea, másnap játszótér, dm, el is voltam fáradva. ahogy ott ültünk egy rúgást majd éles fájdalmat éreztem, gyorsan fel is álltam hátha elmozdul jónás és nem fog fájni, erre elkezdett csorogni -majd zubogni a magzatvíz. gyors nagyszülőriasztás (apukám 20 perc alatt ért át a városon a legnagyobb csúcsban) zuhany és pakolás aztán bementünk a kórházba. annamari pont műszakja végén volt, baltschik doki magánrendelt, de f9re ígérte bejön. fájások kibírhatóak voltak. mire beértünk már csont vizes voltam teljesen elázott mindenem.
megvizsgált az ügyeletes doki, annamari is megnézett- a méhszájam magasan, zárva és teljesen kemény volt. úgy döntöttek, h a ctg alapján nézzük a fájásokat és hogy ezekkel a fájásokkal változik e vmi, mire a dokim beér. a fájások elég rendszeresek és erősek, de elviselhetőek voltak. csaba gyorsan elment még enni, én ültema szülőágyon. (szülőszobák fullextrásak és timi: van légkodi! meg hifi, kád, tv, karoszék az apának babázáshoz szülés utánra, hangulatvilágítás minden)
f 9kor befutott a dokim, méhszáj ugyanolyan volt. a vizsgálat szerint relatív téraránytalanság is szerepet játszott, a hegem (hogy csak gyors szülést bírt volna ki) ez meg 10-12 óra lett volna mire még egy ujjnyit tágulok kb. aztán kiderült a császárnál, h jónás nyakán volt többször a köldökzsinór- nem tudott volna megszületni.

folyt.köv.
kerekpocak

így a dokim beérkezésétől számítva fél óra múlva már a műtőben voltam. kaptam spinálist 8ez a legrosszab az egészben) és 21:29kor kiemelték jónást. 10/10 lett az APGARja, annamari odahozta jól meg tudtam puszilgatni.
miután összevartak (Kaszás és Baltschik doki műtött amúgy :)) rögtön a szobámba kerültem (1 ágyas ikea szoba) jónást is lehozták csaba meg annamari és megszoptathattam! annamari rámigazgatta. nagy bravúr volt, mert én csak deréktól fölfelé voltam, a fejemet pedig nem mozgathattam.
ez az éjszaka szar volt, mert nem éreztem a lábam és nem emelhettem a fejem, szerencsére másnap délelőtt már felkelhettem, kivették a katéter és megkaptama babót.
innentől kezdve már szokványos a történet, minden rendben volt, jöttek a látogatók stb.

van tejem, és szoptatom is jónást, igyekszünk megtalálni a ritmust, nem könnyű, mert a fiatalember evés közben aludna, evés után meg enne. éjjel is sokat van fent, nem az a megetetem és visszaalszik típus. most igyekszünk ezen változásokat eszközölni, mielőtt mindenki kiborul az álmatlanságtól. egyelőre a 3 óránkénti evésre szoktatom (ma óta ) a fiatalembert mert 2 napja a rapszódikus 1 óránként eszem és közben nem alszom, hanem hisztizek műsorszámot adja elő. ez meg nem fog menni, így sajnos kicsit szőrösszívűbbek vagyunk. lehet, h ez hülyén hangzik egy 5 napos babánál, de közben itt van samu meg mi is és már egy ideje nem aludtunk :) muszáj valamit kitalálni. - egyelőre éjjel is 1.5-2 óránként kelt. (ha nem 45 percenként...).
a szopizás sem megy neki annyira jól, mint samunak- samu falánkabb volt :lol: :lol: :lol: :lol:

mindent összevetve a kórház-szülés nagyon jó élmény volt, bármikor újra csinálnám, a 2 gyerekes létet pedig tanuljuk, szokjuk épp megszeretjük.
kerekpocak

ja- samu imádja jónást egséz nap baba,baba,baba. folyton simogatja puszilgatja. iszonyúan kötődik. nekünk is meglepő. :shock: :shock: :shock:
persze nincsenek illúzióim, h majd eztán jön a feketeleves...
kerekpocak

Sziaaaaaaaa Zsófi!!!!!

Jajj nagyon aranyos kismacskátok van.Olyan kis Drága Jónás baba.Én is abba a szülőszobába akartam szülni,mivel olyan megnyugtató színe van,de sajna csak a kék jutott Nekem :( :( .habár akkor nem nagyon izgatott a fal színe :lol:
Kicsi Samu mit szól a tesóhoz?

macarella

Örülök,hogy jó élményként élted meg a szülést,.A kezdeti nehézségeken is hamarosan túl lesztek,és egyáltalán nem vagy szőrszívű amiért már most rendszerhez szoktatjátok a kisembert,később neki lesz jobb,hogy egy kipihent,nyugodt anyukája van.

macarella

Azért jó érzés nem 2 gyerekes anyukának lenni,?és főleg ilyen két csodaszép gyerek anyukájának lenni.Ezek olyan szép dolgok,na most elérzékenyülök,mert én is visszagondoltam a szülésemre,és annyira de annyira jó érzés volt átélni ezt a csodát.

macarella

Zsófi: örülök, hogy ilyen jól élted meg a szülést! Gondoltam, hogy a dokid nem fog hagyni sokáig szenvedni! Mi lett a gyomroddal? Hasmenés ilyenek? A szüléssel megszűnt minden bajod? Lehet hogy a szülés előjele volt?
Samu édes kis drága tündér! Reméljük csak kisebb adag feketelevest kaptok majd!
Jónás, pedig megszokja a rendet. Egyáltalán nem vagy szőrösszívű. AZ első gyereknél mi is úgy csináltuk, ahogy a kisasszony akarta, és azt hiszem meg is lett az eredménye, de a másodiknál tuti nem így lesz! Muszáj kialakítani az ő napirendjét, a tietekhez igazodva, mert másképp nem lehet bírni!

Öszzeségében örülök hogy jól vagytok, és hogy újra itt, és GRATULÁLOK, KÉTGYERMEKES ANYUKA LETTÉL!

Nelly

Kép
breeki

Zsófi, de jó, h. jöttél, nagyon örülünk Nektek!

Ügyesek voltatok!
Úgy veszem ki, cseppet sem bánod, h. így alakult (császár).
Gyakoroljátok és élvezzétek a két gyermekes létet, jó szopiztatást, sok energiát mindenhez!

Aztán ha tudsz, majd gyere és mesélj még!

Jónásnak nagyon cuki kis pufi arcocskája van. Most látom, h. rád is nagyon hasonlít!
Szép baba!

Kép
niki30

ZSU, nem tudom, h. most tartjátok vagy novemberben, de azért:

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT EMMUSKÁNAK!

Kép
niki30

Boldog Névnapot Minden EMMÁNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

macarella

Drága Zsófi!
Isten hozott benneteket itthon és persze a fórumon! :) Jónás nagyon szépséges. Legyen benne nagyon sok örömötök és sok sikert a 2 gyermekes családi léthez! :)

Emmáknak Boldog Névnapot!

fatima

Köszi, köszi, köszi :)

Kép
niki30

Niki, Zsu,

EMMÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Zsófi, de jó, hogy jól sikerült a szülés :wink:
A napok miatt ne aggódj, biztosan hamarosan beáll a négyfős rend :wink: Ez nálunk is így volt: CSengénél mi alakultunk hozzá, Borinak viszont be kellet állnia a sorba, és ő más választása nem lévén, ügyesen meg is tette.

KépKép
KépKép
nyuszi04

Jónás baba csudaédes!! :lol: Mégegyszer gratula nektek Zsófi!!!!

Köszi lányok a köszöntéseket :), mi novemberben tartjuk :oops: !
Niki, Ti miért a szülinapjához közelit tartjátok?

Már jobban vagyunk mind2en, holnap megyünk Vácra csavarogni meg éttermezni Emmussal együtt!

Megyek apázni, pusz

Zsu
svs

bibibibííí ma láttam Jónást élőben!!!! :lol:

Niki ügyesek vagytok!!!

Timi nem semmi amiket a kinez. mondott, meg Anita neked sem!! Lehet hogy nekem is el kéne mennem??? Lenne mit oldani asszem.

Klári
Kép
ganti

EMMÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!

Zsu: akkor nem maradtam le semmiről. :oops:

Klári: de jó neked hogy élőben is láttad Jónást! Írigy...

Nelly

Kép
breeki

Klári-ez nem jár,hogy te élőben is láttad Jónást :wink: Csatlakozom Nellyhez,irígyellek én is.
Zsu-örülök,hogy jobban vagytok,és sok sikert a holnapi naphoz.Biztosan jó lesz.

macarella

Sziasztok!

Zsófi - hatalmas gratula Jónás babához! Örülök, hogy ilyen pozitív élmény marad a születése és hogy ennyi segítséget kaptál! sok erőt kívánok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnétek és megtaláljátok a helyes utat így négyesben is!

Mirkó nagyfiúnak boldog 3. szülinapot! !

Bocsi a kései reakcióért!

Emmáknak boldog névnapot! Hófordulós babákat Isten éltesse!

Mindenkinek köszönjük a szülinapi köszöntéseket! Olyan hihetetlen, hogy nemrég még olyan pici volt,mint most Jónás, jövő héten meg megyünk beíratkozni az oviba...

Marcsi - tortákat nem én sütöttem :oops: (talán jövőre...), az egyik cukis, a másikat pedig Apósom felesége sütötte, mert "csoki tota" volt a kívánság. A nagy bulira anyukám sütött 2 tortát, természetesen az is csoki volt. ajándékok: talicska, ikeás kis székek asztallal, duplo tűzoltó autó és még sokan mások, de majdnem mindegyiknek autó a vége :D

Viki - nagy gratula Beninek a járáshoz! Remélem, már előre rápihentél, mert mostantól nincs megállás!

Timi - izgi ez a kineziológus! remélem segít! Ha meggyógyultatok, akkor ugye tali? remélem az esős évszaknak vége! Balamilyen ügyesen épít! Márk még csak rombol, de néha már épít, igaz előnyben részesíti a fadarabokat, amit gyújtósnak használunk.

folyt. köv.

Panni

Kép Kép
panni_30

sziasztok lányok!

klári mégegyszer nagyon nagyon köszi!

próbálok majd holnap jönni, csak nagyon nehézkes. ma pl még fürödni, fésülködni sem volt időm... kicsit be vagyok szarva, h most amit 2en alig bírunk, h fogom majd egyedül csinálni?? de szerencsére csaba még sokáig itthon van.

jónás tappancsa 8cm hosszú!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

továbbra is küzdünk az evés-alvás dologgal. a fiatalember folyamatosan (!) bealszik evés közben. alig győzöm ébreszteni.
kerekpocak

Folyt.

Rólunk - jövő héten ovi beíratkozás lesz. Múlt héten voltunk már az egyikben. Nekem szimpatikus volt. Márk nem igazán lógott ki a méreteivel a csoportból, és azzonak feltalálta magát, azaz kezdte szétpakolni a játékokat. Remélem sikerül valahova bejutnunk. Itt elég gáz a helyzet, sokan vannak és a legrosszabb, hogy 3-kor kezdik hazavinni a gyerekeket... No comment. Valószínűleg senki nem dolgozik, vagy nem tudom.
Márk egész sokat dumcsizik már, olyan édi. Visszatérve az agresszióra... Mostanában sokat voltunk nagyobb gyerekekkel, és Márk jól eltanulta tőlük a lökdösődést, csapkodást és a minden az ényém a homokozóban magatartást. Néha úgy szégyellem magam. Mindíg elmondom neki, hogy ez nem szép dolog, nem szabad, próbálok terelni, de nem könnyű. Főleg, mert sokszor vagyunk egyedül a játszótéren és akkor tényleg minden az "övé". Rengeteget vagyunk a szabadban és igazán bajban vagyok, ha esik az eső. Viszont az esti elalvással nincs semmi gond, altatni sem kell, vacsi közben elalszik és mostanában alszik reggelig. Hát ide is eljutottunk majd 2 év után.

Mindenkinek szép estét és jó hétvégét!

Még egy uccsó tortás kép (ez volt a nagy bulin)

Kép

És így eszik egyedül...

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Zsófi: SZonja is ilyen volt. Állandóan bealudt evés közben, és ez a ami napig is így van néha. Én csinálhattam vele bármit, nem tudtam ébren tartani, viszont idővel megtanult félálomban enni. :)

Panni: elég nehéz megtanítani nekik, hogy mit szabad, és mit nem, főleg különböző helyzetekben, de eléőbb utóbb sikerül. Milyen szépen eszik egyedül!

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Zsófi!
Hihetetlen milyen formás baba Jónás! Nagyon szép!
Újszülöttek láttán mindig elcsodálkozom, hogy milyen kész kis emberke volt a pocakunkban, a méreteihez képest milyen kicsi helyen.
Köszönjük a szüléstörit! Olyan jó, hogy most csupa pozitív élménnyel lettél gazdagabb, mégha császár is lett.
Kitartás az összeszokáshoz, szép lassan menni fog minden egyedül is! Hidd el! Anno Samu érkeztekor, egy gyerkőccel érezted ugyanezt, hogy félsz volt benned, hogy hogy megy majd egyedül. S lám belejöttél! Nem lesz semmi gond, csak rá kell jönnötök a ritmusára, s mindenkinek meg kell szoknia az új szitut.
Mondom ezt én, aki ugyanilyen félszekkel nézek a jövőbe. :oops: :wink:
Köszönöm a szülőszobai infokat, megnyugodtam etéren. :)
Az apás képre azt hittem, hogy már otthon készült nálatok, nem is hittem volna, hogy ilyen barátságosak lettek a szülőszobák. :)

Zsu!
Pusszancs Emmának és boldog névnapot!

Tündérkisfiú, A.!
Én is fújtam lufit :), s mostanság kezdem érezni, hogy tényleg, mintha javult volna a helyzet. Úgyhogy bízva ebbe, én visszamegyek 3 hét múlva. :)

Klári!
Ha vannak feszkóid, akkor én így utólag mindenképpen ajánlom, hisz egy próbát megér, s vesztenivalód nincs (legfeljebb az egyszeri kezelés árát, ami mondjuk nem száz forintokban mérhető:S).

Panni!
Az a gond, hogy per pillanat szerencsére a nyavalyát letudtuk, de ezerrel költözés alatt állunk, így időnk nulla. Bala is hol az egyik, hol a másik nagyinál "üdül", míg Anya dobozol. De ahogy van egy kis pause, jelentkezem, s ígérem talizunk. Sorry. :(
Mi is beiratkoztunk az oviba. Hó végére kapunk választ. Nem próbáltátok meg a szentivánit?

Reggel úgy keltem, hogy beakadt a nyakam. :evil: :shock: :( Nem kicsit, hanem elég durván. Próbáltam lessú mozdulatokkal oldani, meg forróvizes zuhanyozással oldani, de szép lassan odáig fajult, hogy kezdett hányingerem lenni tőle. :(
Szerencsémre Anyum pont a talpmasszőrjénél volt (betegségéből kifolyólag heti1x kínoztatja magát vele, de szerencsére használ neki), s mesélte neki, hogy mire ébredtem. Jött a telefon, hogyha tudok, akkor romboljak be Óbudára, s helyre rakja a fejem.
Örült is a fejem, míg a kezei közé nem kerültem. :shock: Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy hogyan tud ennyi erő kijönni egy emberből, úgy nyomkodta a nyakam és a tarkóm. A könnyeim szinte potyogtak, s kifutottam volna a kezei közül, de nem hagyta. Majd lazanyaktartásnál olyat roppantott rajtam, hogy azt hittem ott maradok. :shock: Viszont jelente, nem fáj a nyakam, s forog minden irányban!! :lol: :lol: :lol: Úgyhogy csak túl kellett élni a dolgot. De a pasi is olyan szinten lefáradt azalatt az öt perc alatt, hogy nem akartam elhinni. És ezt csinálja egész nap! :shock:
Azért van ám utóhatása, de az már semmi a bekattanáshoz képest: jelenleg a nyakamhoz és a vállaimhoz ne érjen hozzá senki, mert akkor visítok, úgy át lett nyomkodva, paskolva, hogy bár nem látom, de elképzelhető, hogy ha még most nem is, de holnapra lila lesz az egész. :?

További jó hétvégét mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
timtom

Sziasztok,

Zsófi, nagy-nagy gratula nektek az ifjú úrhoz! Nagyon ügyesek voltatok, drukkolok, hogy a napirendetek is hamarosan beálljon.
Az első napok igazán kaotikusan tudnak lenni, kicsi Jónásnak is bele kell tanulni ebbe az életbe.
Nemtom mennyire emlékszel, egyszer összefutottunk a dokinál :oops:

Elnézést mindenkitől, hogy kicsit ismeretlenül "idetolakodom", régebben írogattam a várandós topikba, és ha néha-néha időm engedi olvastam mi van Veletek. :lol:

Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Jaj még valamit akartam!

Balával együtt néztük Jónás képeit.
Ujjongva mondja nekem, hogy:
- Nézd Anya! Picibaba!
- Igen Ő Jónás, Samu tesója. Neked is ilyen tesód lesz majd, ha kibújik Anya pocakjából!
(Bala arca elkomorodik...)
- De Anya! Valami fáj neki!Nagyon sír!
:lol: :lol: :lol:

Azt hittem megzabálom!

Másik:
Ma megkaptuk a teljesen logikus kérdést Balától:
"Anya! Hogy bújt be a Picibaba a pocakodba?"
A választ nem várta meg, mert éppen legóztak Apával, s valami más is eszébe jutott.
Apával meg néztünk egymásra nagy kerek szemekkel, hogy na, akkor, hogy is van ez gyereknyelven? 8)

Kép

Kép
timtom

Timi, ez nagyon aranyos lehetett :lol: Hogy is magyarázzuk a gyermeknek? :oops: :wink: Hát jah :lol:

Zsu, anyukám javasolta, h. most tartsuk, mert tesómnak is most van (Andrea), meg nov. után ott a karácsony. Végülis tök mindegy, így esett.

Mindenkinek köszi a köszöntést! Puszi

Kép
niki30

Timi-jó,hogy rendbe rakták a nyakadat,ha már igy is ugy is fáj,akkor maradjon a kisebb fájdalom. :D Bala aranyköpései aranyat érnek,olyan jó mosolyogni rajtuk.
Zsófi-kitartást,csak az első pár nap(hét)durva,szerencsére Csaba otthon van veletek,és mire egyedül maradsz a két gyerekkel,addigra minen kialakul meglásd és simán fog menni minden,mert ügyes vagy!!

Beninek Boldog születésnapot kívánok,mert ha jól láttam ma van a nagy nap.Isten éltessen Drága Beni!!!!

macarella

képzeljétek hála a szigornak jónás kezd beállni! éjjel f10kor etettem, aztán csak 2kor ébredt (!) és f7kor(!!!!). ez teljesen jó, ráadásul délben egyszerre teszem őket le, így 1 óra du alvás is jut!!! nagyon ügyes jónás, h így halad. nagyon édes is- ha semmi nem segít, anyán szeret aludni. istenieket tud rajtam pihenni, nagyon jó érzés ám!
a rossz hír, h apa a kórház miatt már elhasznált 2 napot, a héte h-k-sz dolgoznia kell, szo- főiskola és köv héten már valszin mennie kell megint :( szal 2 hétből szűk 6 nap lett 2 részletben... pedig fizikailag most nagyon nem vagyok jól. emelni még mindig nem nagyon tudom pl samut. iszonyú érzékeny a hegem, ahogy tegnap néztem sztem 1 helyen kicsit szétnyílt.. :shock: :shock: (bekukkoltam a ragtapasz alá, miért fáj annyira)

bocsánat h nem reagálgatok, csak ezeket a lopott 10 perceket is éppenhogy megkapom, egyszerűen nincs most többre időm.
kerekpocak

Zsófi, nincs szükséged segítségre?
Bármire?
Venni, vinni, hozni?

Mármint akkor, mikor Csaba nem lesz otthon.

Kép
niki30

Zsófi

Jónás gyönyörű baba,és örülök a kórház-szülés jó élménynek.

Én is hasonló cipőben jártam a szőrösszivüséggel,de lám meg van az eredménye most már beállt a 2óránkénti evésre.Kivétel ha fáj a hasa akkor megbolondul szegénykém,de az más.Akkor meg van bocsájtva :D Még mindig nehezen büfizik,vagy egyáltalán nem ezért vannak rossz napok és éjszakák.

timtom

Köszi a biztatást :)
Segítségem 2hétig volt a férjem,de most már dolgozik sajnos vagy 48órában vagy 24órában. A 48-ak kicsit húzósak,akkor kicsit a második nap végére kész vagyok és megváltás mikor haza jön.

Miért dagad be a bokám minden estére???

Ági

Kép
hági

niki: nagyon cuki vagy! fűzöm csaba agyát, h maradjon még 1 hétig vhogy itthon. vegyen ki vhogy szabit.
ági jónás most így eszik (samu napjához igazítva)
reggel f7
f10
f1
f4
este f7
f10
éjjel 2

ez tiszta jó. bárcsak maradna!!
kerekpocak

Jól van, fűzzed:)

Ez tényleg tök jó etetési rend :) Ügyik vagytok!

Kép
niki30

Timi: Bala aranyköpései nagyon édesek! Egyem a kis husát! Készülhettek a baba hogy ment be témára! :wink:

A múltkor engem is jól átgyúrt egy masszőr-csontkovács, utána 3 napig nem éreztem a nyakam, lapocka stb., én is azt hittem belilul, de nem. Viszont miután elmúlt a fájdalom, nagyon megkönnyebbült a hátam!

Zsófi: nagyon ügyes vagy, hogy ilyen szépen haladsz Jónással!
CSak így tovább! AZért vigyázz a hegedre, és inkább mutasd meg a dokinak, ha úgy érzed.

Ági: gratulálok neked is a szőrösszívűséghez! Sajnos kell ez nekik. Én hagytam az elején eltéríteni magam, és meg is ittuk a levét!

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Nagyon jól sikerült a mai kiruccanás! :D Jót sétáltunk a parton, jászóztunk. A másik gyerkőcnek van egy olyan triciklije, amit lehet tolni és be lehet szíjazni is a babát az ülésbe. Persze kipróbáltunk. Emmus teljesen odavolt érte! Vagányan feszített rajta, fogta a kormányt és vigyorgott minden szembejövőre! Azt hittük, megzabáljuk.
Az étteremben is nagyon jól viselkedett, szépen evett és dumált végig! Hiába, társasági ember!
Szal, jó napunk volt nagyon! :D

Nektek hogy telt a 7vége ebben a szép időben?

Niki: elfelejtettem:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: : Boldog névnapot Emmának!

Edis: Luca már nagyon ügyes, majd a térdelésből lesz lassan a felállás sztem!

Kriszti: Apa hazajött már vagy egyedül nyomod még?
Útlevél nagyon hamar megvan, nekünk kb. 1 hét volt! Semmi nem kell, csak kb. 1500 ft és 2 szülő!

Nelly: megértem, h odavagy a bújásért! Nagyon ügyi a kiascsajod, h így lépeget!! Lassan futhatsz utána!! :wink:
Én is imádom, és Emmus most tök anyás lett, folyton jön és rámfekszik. Én ugye a hátamon, ő meg rajtam, ellennék így órákig! Maj amikor jönnek puszit adni…. :lol:

Érdekes dolog ez a kineziológus (jól írtam? :oops: ). Azt hittem, h ez vmi orvosibb, egzaktabb dolog. Kíváncsi vagyok, h beválik-e Timinek! Biztos fontos, h hisz-e benne az ember, úgyhogy hajrá!!!!
Milyen helyes fiú Bala, és szép a torony is! :D
Hogy van a nyakad? Még jó, h az a pasi el tudott vállani, de azt nem is értem, h hogyan vezettél el odáig? :shock:

Hannának boldog feledik szülinapot! :D

Zsófi: ez a napirend tök jó! Nem is tudom elképzelni az igény szerinti szoptatást 2. gyerkőcnél! Mondjuk én Emmánál is csak néhány hétig csináltam, de a rendszer tökre bevált nekünk is!
De jó, h Samu ilyen aranyos vele! Gondolom potyognak a könnyeitek a mehgatottságtól, amikor puszilgatja Jónást, nem? Remélem Csaba azért tud még szabit kivenni!

Bocs, akit most kihagytam, de csak ennyire emlékszem most ... :wink:

Zsu
svs

Nelly, egyszerre írtunk! :wink:

Zsu
svs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?