Új privát üzeneted érkezett!

Május,
nanáhogy jöhetnek a kérdések! (Eddig Nanica és Mazsi volt olyan kedves...)
remélem meggyes-csokis addig marad, hogy egy pár szót tudjak vele váltani :lol:
ok, akkor a kajaverseny lefújva.

Lorca,
köszönöm, megértettem amit írtál, a sikeresen elvégzett felnőttképzési tanfolyamról postázom az oklevelet :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Jóreggelt!

Ekkora puklival a homlokamon miféle számolós, anyagias hozzászólásokat kell olvasnom! :wink: :lol: :lol:
Az én értelmezésem szerint úgy jár az ember legjobban, ha 2 éven belül születik meg a következő bébi, mert úgy minden marad ugyanaz, ami most van. A tgyás és a gyed is. A szakbarbár szerint. Ha 2 év után születik meg, akkor passz! :lol: :lol: :lol:
Ja, ezt a megjegyzést is írta a sz.b, hátha segít vkinek vmit: a minimálbér kétszerese alapú tgyás több nettóban, mint a gyed, amit most kapsz, mert a maximális gyednek pont a minimábér kétszerese az alapja, vagyis bruttóban ugyanannyi, viszont előbbiból nem vonnak 9.5% nyudíjjárulékot, úgyhogy nettóban több.

Nekünk is jó a 10, bár Keléhez hasonlóan Lillus alvásideje lesz, de hát kibírja és remélem én is! :) :) Mert mostanában az ő alvásideje az enyém is! :oops: :oops:

Most már tuti lesz bkv sztrájk! :evil: :evil: Taxit már nem lehet foglalni tegnap óta péntek reggelre és estére sem! :evil: :evil: :evil: Még a végén lemaradok a dokiról! :( :( :( Lehet, hogy ez az isteni jel? :wink:

Május!
Belekukkantottam a blogba, hmmm, kábé az első 3 percen kiröhögtem magam, aztán meg már nem tudtam figyelni! :) Te kis zugolvasó! :lol: :lol:

Tök jó, hogy új oldal van, így már nem emlékszem, mik vannak a túloldalon! :roll:
Ma itt lesz anyukám, úgy érzem, megbékélt a tesóval, de ma biztos lesznek mélyreszántó beszélgetéseink! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ria!

Csak gyorsan.
Szerintem írass egy papírt a konduktorral, hogy javasolja a cipő használatát. Ha még nem jár stabilan, az sem baj, ha kicsit nagyobb, mint a lába. Inkább az a fontos, hogy állítható legyen a szélessége és jó szorosan fogja a bokáját. Sajna a kilenc hónapon sokat nem lehet változtatni. Mivel a téli cipő a legdrágább, általában egy tavaszi és egy téli ciő szokott ebbe beleférni... :-(
De a konduktor javaslatára bizti szívesebben ír fel a doki is. Sajna kötve van a kezük, mert nagyon nehéz. Utánajárnak és ha nem teljesen úgy van, ahogy ő leírta (beteg a gyerek lába) akkor elveszik az engedélyét.
Az állam sosem a prevenciót, inkább a kialakult problémát szereti támogatni. Még jobban is jár a gyógyszer és egyéb kellék gyártók adójából! :evil:
De ez gondolom nem újdonság.
Viszont én megpróbálnám. Fénymásolj egy papírt a konduktor véleményéből magadnak és az eredetit tegye bele az ortopéd a kartonjába!

Úgy van időm írni, hogy végeztem a suliban gépíró tanfolyamot és 3000 "leütés" per perc simán megy még. És Worldben írok. Óránként kb egy sorra ban időm... :-)
Vendég
 

 
 

Május,
Ha megnyugtat, nekem is az adta a motivációt az egész gyes kérdésben, hogy jött a második és egy csomó dolgot még most sem értek. :wink:
Altatni én sem szeretném, majd közlöm Szabival, hogy nem azért viszem bulizni, hogy durmoljon. Őt ismerve majd a vilin hazafelé.

Timocska,
Ha mind a ketten (hárman) szundikáltok, akkor egész jó a ktg arányotok. :lol:

Csimpilimpi,
Vakon gépelés nekem is megy, igaz én nem wordben nyomulok. Az értékes másodperceket venne el az átmásoláskor és akkor nem tudnék pár hetente azon morgolódni, hogy elszállt az írásom. Az olvasást viszont nem tudom gyorsítani. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Május,
Beleolvasva blogba: :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Remélem mi is odaérünk majd 10-re. Linus is inkább dél, 1től szokott aludni, azt viszont még nem tudom a kaját hogy fogom megoldani... (eszembejutott Róki,, Zsuzsi és a paradicsomos tészta) ...

SNO: ha jut még eszembe kérdés, írok feltétlenül...

nanica
 
 


hmmmm
Be van kapcsolva az auto szókiegészítés. Így keletkezett WorLd program a gépemen... :lol: :lol: :lol:
Természetesen Word. Remélem a Microsoft nem perel be! :oops:
Vendég
 


Vendég
 


Csimpilimpi,
Az nem épp a legjobb, hogy legkorábban a 3. trimeszterben használható. Ha már van, jó lenne használni előtte is.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Helga!
Szavaztam!:)

Lorca!
Kimondtad a számomra leglényegesebb mondatot, amiből már mindent értek :lol: :Sebi max. 25 hós kora előtt jöjjön a tesó.
De askkor már én is leírnám, hogy nálam mi a helyzet :wink: :
5 év folyamatos munkaviszony>táppénz>passzív táppénz>munkanélküli(1 hónap)>tgyás>gyed.Kérdésem, hogy ezek után ha a tesó Emili 2 éves kora után születik meg, akkor mit fogok kapni?Mire vagyok jogosult?Ui. most azt mondják, hogy mivel munkanélküliről mentem el gyedre, így a 2. gyerek születésénél ezt nem számítják sehová, sem pénzben, sem időben, így nem kapok gyedet, csak Emili után a gyest, és a tesónak is majd csak gyest, annak 2 éves kora után!Na erre varrjál gombot :wink: :lol:

Emili ma úgy kibukott a 2 tornán, hogy azt sem vette észre, hogy itthon vagyunk, és levetkőztetem 8) .Gyorsan le is fektettem, és most alszik.Én meg megyek ebédezni. :P

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lorca!

Használtam előtte is! Csak szerintem pont azért írják ezt rá, hogy nehogy agyonparáztasson anyukákat azzal, hogy nem hallja tökéletesen.
Egyébként nagyon erősen hallani a hangokat bentről. Irtó érdekes.
Nem csak a szívhang miatt. Meg olyan megható, ahogy bentől próbálja megfogni a baba.
Vendég
 


Jéé, nktek is megváltozott az oldal???? :shock: Nekem tök fehér, nem rózsaszín-kék, és minden más, a betűtípus is. :roll:

Nanica!
De édes Linus a vonalzó képen, jó nagy csurkája van!!!!:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Nem szóltam, most megint a régi lett :oops: :lol: Nem tudom mi történhetett. :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


csl
rem, a 3000 leütés/perc csak elütés :lol: volt a részedről,különben a fasorban se vagyok az emelt szintű vizsgámmal (háromezerakármennyi/tízperc) :D

snrosi
küldtem neked pü kérdéseket, rem a többiek is aktivizálják magukat, mert úgy lenne izgi. 8) a helyes válaszokat nem jelöltem meg. meg kellett volna?

nanica
etetőszék (1 db ikeás) van, úgyh már csak sok-sok popsitörlővel kell készülnöd a takarításhoz :wink:

majus3
 
 


sziasztok!

egész éjjel GYED-et, TGYÁS-t számoltam álmomban :shock: :lol: :lol: :lol:
de sehogy sem jött ki :oops: :lol: :wink:

most sül a máglyarakásom ,kisded alszik végre úh nyomozok tovább :lol:

Linus
micsoda frizi :shock: :lol: :lol: igazi nagylányos copf :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Lorca
Azt tudom, hogy a Gyes csak 30e körül van. Azért kérdeztem, mert azt írtad, hogy "amíg otthon maradsz", tehát ha gyesen vagy és otthon, akkor is a régi összegeket kapod? Ha igen, és valaki megteheti, akkor akár 3 év is lehet köztük. De már mindegy, mert talán értem. Bár amire ez esedékes lesz, minden megváltozhat még 3x, ahogy hallom a hírekben.
Mire rájöttem, mit jelent az "S" az irományodban! :oops: :lol:

Tali
Május, Ágiboldi: azért hagyjatok meggyes sütit nekünk is!!! Légyszí!!!
Akkor ahogy az eddigi talikon mindenki hozzon valamit?

Május, Csimpi
Gépírásban a 3000/perc soknak, a 3000/10perc meg kevésnek hangzik. Én annó 15000/percet tudtam. :lol: De azért most nem próbálom ki, hogy kinek is van igaza! :lol: :lol:

Nanica
Micsoda hajkoronája van Linusnak! :o Mi a copfocskától még igen messze vagyunk. :lol: Jó az új vonalzó!

Panka
Biztos azért szórakozott nálad a bnet, amiért nálam be sem jött most majd egy órát! :evil:
lora7
 
 


Sziasztok!


Koszonjuk szepen a szavazatokat! Aranyosak vagytok!


Ma delutan megyunk szivultrahang kontrollra, persze pont ma nem aludt delelott Aron egyatalan, es csak mostanra sikerult elaltatnom, de egy fel ora mulva kelthetem, mert indulunk :evil:
Kicsit izgulok, mi lesz!

GYES/GYED: nekem az szurodott most igy le, hogy erdemes szb-vel konzultalni, mert mi Aron 2 eves kora utan tervezzuk a kovetkezo babot.
Kata84,
Koszi, hogy Te is belefolytal a dolgokba :) Ugy latszik, megmozgatjuk ezzel a temaval az emberkeket.

Linus haja fantasztikus! :) Nagyon csini!

A sutikeket meg tudjuk majd enni valahol??

KépKépKépKép
thelga
 
 


Május!

Köszi, géppuska kéz nem vagyok... :-)
De látom Lora rámlicitált a 15000/perccel! :-)
Viszont nekem is a 3000valahányszáz rémlik 10! perc alatt.
Mondjuk én szóköz nélül gondoltam! :lol: :lol:
A titkárságvezetői OKJ-s vizsgán annyi volt a szint.
1700/10 perc volt a min.
4600 körül tudnak a gépíróbajnokok! :-) (10 perc alatt)
Vendég
 


Csimpi
Jajjaj, bocsi, én 15000/10 percet gondoltam!!!
lora7
 
 


De mostmár utánanézek a régi könyvemben. Pont nemrég kaptam vissza egy ismerőstől. :roll:
lora7
 
 


Május nyert! 3000/10perc kb. a reális. :lol:

Viszont tegnap elszóltam magam. :( Brigi ma 1x szopit követelt az éjjel, 1 körül. Pedig már 2 hete tudtunk 8 órát aludni egyben! Remélem most csak rosszat álmodott, és visszaáll a régi rend. :roll:
Ja és tegnap csak 11-kor aludt el de., a szokásos 9 helyett és du. nem aludt semmit. Ma már 12-kor és még mindig alszik, így gyanítom, hogy ma sem alszik du. Úgyhogy lehet, hogy Brigi ismét csak 1x fog aludni/nap. (Régebben volt már ilyen, kb. 1 hónapig)
lora7
 
 


Sziasztok!

Megjottunk a szivultrahangrol! Aronnak vegre begyogyultak a lyukacskak! Mar semmit sem latott az orvos, es a zorejt sem hallotta mar! Ugy orulunk neki! :D :D :D :D

Gepeles: sajnos nem tudok hozzaszolni a temahoz, nem tudok gepelni.

Lora,
Ismeros ez a napi 1x alvas :( Estere ilyenkor mar kibirhatatlan Aron, nem tudom, Brigi hogy viseli. Nemmellesleg en is ki vagyok keszulve tole.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sikerült rájönnöm, hogy utálom a sztrájkolókat. :twisted: A lakás romokban a felújítás miatt, nemigazán gyerekbarát jelenleg, holnap fejezik csak be, utána nagytakarítás. Anyós nem tud eljönni, ha sztrájk van. Rossz idő van, nem tudunk játszizni. Robi nem tud elvinni anyóshoz, mert a főnökét is beviszi a munkahelyére a sztrájk miatt. Ráadásul még a tanítvány sem tud eljönni, ami jelen lepusztult anyagi állapotomban nem a legjobb hír. :lol:

Panka,
Fogalmam sincs róla, mi járna neked. :lol: Ha hivatalosan bejelentett munkanélküli voltál, az vhogy úgy számít, mintha dolgoztál volna. Ott lép érvénybe a 180 nap, amiből azért nem futottál ki. De ez már nekem bőven magas. 8) 5 év folyamatos munkaviszony után terhesen lettél munkanélküli??
Ketteskénél legalább gyesre sztem jogosult vagy, születésétől kezdve.

Csimpilimpi,
Azt hiszem, megtaláltad a gyenge pontomat a babahanggal. 8) Hármaskának tuti beszerzek egyet. Csak jussunk el odáig. Most teljesen begyávultam. :oops:
A szóközt is le kell ütni, az miért nem számít? Nem bonyolultabb, mint mondjuk az alapsor. Nekem az összes szám túl magas, így mind hihető, ha nagyon állítjátok, mivel fogalmam sincs, milyen sebességgel lehet írni. :wink:

Lora,
Én alapból úgy terveztem, hogy lesz közöttük vagy 3 év. :lol: Nati 14 hónap alatt jött össze, gondoltam időben elkezdjük, hogy nehogy kifussunk a gyesből. Kb úgy gondoltam, hogy mostanra esek kb teherbe. :D

Kép KépKép
lorca
 
 


Helga,
Ez igazán fontos, és szuper jó hír!!!

Lorca,
valószínűleg Szasza tudta, hogy kis csapatunk foghíjas lenne egy tapasztalt, és mindennek utánajáró anyuka nélkül :D
Na akkor a nyali után :lol: rögtön a mai főtéma folytatás kérdése: ha azt mondod, hogy ígyis-úgyis 2008 az alap, ami nálam max GYED-et jelent, akkor számszerüsítve mennyit is fogok kapni a 2-es számú versenyzőnél TGYÁS-t és GYED-et?

Egész nap az járt a fejemben, hogy Timoék mennyire flottul csinálják: Lillus 1 évesen letette a cicit minden probléma nélkül, azonnali fogantatás (100%-os hatékonysággal, semmi pazarlás :lol: ).

Timo,
Mi volt ma anyuddal?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Helga
ez tök jó hír!akkoir most már erre is iszunk a talin :wink: :lol:

Sno
holnap számszerűen megmondom neked az összegeket :lol: halad a nyomozásom :lol:

Jó éjt!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Kditke
KÖszönöm az utvonal leírást.Remélem azért tudunk menni.Daninak említettem és nagyon örülne neki.
Ha mennénk kár hogy nem találkoznunk,mert férjedet bemutattam volna Zsoltinak milyen sütikkel várja haza a feleségét. 8)

Lorca
Mennyi időre mentek Angliába?

Nanica
Nálunk is Apa jobban ki tudja fárasztani Laurát,mint Én.Néha hétvégén azért is küdöm el őket picit játszóterezni.Irigyellek a fodrászat miatt.Levágattad a hajad?Vagy festetted?
Nagyon jó a kiskép.Sajna nekünk talán 3 éves korra lesz ilyen szép coffunk.

Timi
Neme titeket nem izgat?Ha jól emlékszem lányt akartok újból.Van egy angol oldal amin meg lehet nézni milyen nemű lesz.Állítólag 90% az esély rá.Ismerősi körömben 2 embernél nem jött be.Ha érdekel megkeresem neked.
Nincs Aoe Verás spréd?Ami égésre sebre...jó?Dani a hétvégén esett a biciklivel/ráment a labdára/és neki is a homlokán volt egy hatalmas pupli.Befújtam vele másnapra már alig látszott,meg nem is lilult.

Ria
Tényleg beszélj a tornászotokkal,mert ekkora gyerekeknél a hónapok nagyon fontosak.Nagyon egyet tudok érteni Kingával,hogy hiába ír valamit az orvos fel,ha meg van kötve a kezük.
Étel allergiásoknál azt tudtam,hogy emelt összegű a családi pótlék,de a közgyógyról nem hallottam.Hogy is van?

Kinga
Ez tényleg szüléstörténet.Gratulálok a kitartásodhoz.Tényleg jó ha van protekció,mivel sajna az ember annélkül nem sokra megy. :?

Lora
Írj ezentúl is Brigiről,mert annyira jó olvasni./de ez másra is vonatkozik!/
Hogy tudtad a kutyusát megszoktatni Brigivel,hogy vele aludjon?Mennyi idősen adtad neki oda?
Nagyon ügyes már mozgásilag.Szerintem a koránál ügyesebb.És beszédbe is.Aranyos lehet ahogy megy hízelegni. :lol:

Mazsi
Köszönöm az oldalakat.Ahogy olvasom a mondókákat úgy jönnek elő a kis agyamból.
Néztem a Lurdy játszóház honlapját.Nagyon jó játékok vannak.

Panka
Akkor nálatok tornán minden fajta gyakorlat van?Meg nálunk a gyógytornász külön tornásztat,és ez a torna meg másik szobába van.
Emilí lába javul?
A Gyeddel kapcsolatba Én is így hallottam.Nincs ismerős aki bejelente téged 180 napra,hogy kapj Gyedet.De azért kérdezd meg a Timi által említett szakbarbárt.

Május
Nagyon jó a blog. :D Honnan szoktad nézni ilyeneket?
Megkérdezhetem,hogy neked mi a foglalkozásod,hogy ilyen jól tudsz gépelni?

Helga
Szavaztam.Nagyon jó a homokozós kép. :D
Nagyon jó hír!Gondolom a család is nagyon örül.

Gyed:
Mikor terhes lettem Laurával Én is sokat filóztam,hogy jövök ki jól.Naiv vagyok a dologhoz,de amit megtudtam azért leírom.Ha a 2.baba születésekor Gyesen vagytok,akkor jobb ha visszamegy valaki szabira és mikor letelne megy el táppénzre.Ha jól tudom azért mivel Az előző év átlaga számít és annak a 70%-a.2 éves kor alatt meg szerintem Timi amit ír az úgy van.Szabadság meg már munkaviszonynak számít,és így az után számolnák.Gyed az előző évben ledolgozott 180 bejelentett napja után jár.Barátnőm a Gyes alatt lett terhes és a főnökével megtudta beszélni,hogy a magasabb összegre jeletse be 1 hónapra,így a legmagasabb GYást,Gyedet kapja.Tgyás az a fizetés után jár,és a Gyed a mindenkori nyugdíj kétszerese után/Kata jól írta/,de ha kevesebb a fizuja akkor az után megy a Gyed is.Ha jól tudom az egyikből vonnak nyugdíj járulékot,a másikból nem.De ha valaki magasabb összegre volt bejelentve,mint Lorca akkor azért emelték neki meg az idén a Gyedjét./ezt már a múltkor írtam/Gyes 28000 pár száz forint most.Sajna ezzel megélni nem nagyon lehet.
Múltkor írtam,hogy a Gyesről jobb ha lemond valaki.Ezután pontosan utánakérdezek miért jobb.De Én is lemondtam a könyvelőm tanácsára,igaz hivatalos helyeken nem értették miért,mivel most már 8 órába dolgozhatunk mellette.De máshogy számolják és a végeredmény az sokkal jobb lesz így.
Van valaki köztetek aki saját maga után fizeti a TB járulékokat?
Na ez egy kicsit kesze-kusza,de leírni Én máshogy nem tudtam.Meg Én így hallottam.

Laurának sajna a pöttyei nagyon kijöttek.Most már az egész testén van,Hol pirosak,hol csak bubok.De már a játszótéren is feltünt sok embernek.HáziDoki,meg csak hétfőre tudott időpontot adni.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Orsi,
Kezdek zöldülni a témától. :lol: Jobbra balra olvasom a dolgokat és simán ellentétes infókatt találok. :roll: a két fő párt, mindkettő mellett olvastam további cikkeket is:
A: telefonon a kormány hivatalos tájékoztatója - előző évi jogviszonyhoz kötött bér, nem maximalizált tgyás, én ez alapján érveltem
B:szakbarbár, aki tb szakértő, ránézésre szintén otthon van a témában. járulék hiányában a minimálbér 2x = 96.600 mínusz adó
Dönts :twisted:
A poén, hogy a bérem alapján az összeg kb 98e mínusz adó, így nem tudom eldönteni, melyik a jó. :oops: Mivel amit kaptam, megfelelt a kormányportál tájékoztatójának, fel sem merült bennem eddig, hogy kételkedjek.
Az kétségtelen és közös, hogy mindegy, mikor születik ketteske 2009ben, mert ha a két számítás között van is különbség, a születési idők között nincs. A jogosultsággal sincs gond, mert a biztosított státuszhoz elég a gyed.
Én is feladtam. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Jóreggelt! :lol: :lol: :lol:

Tegnap anyával minden rendben volt, úgy tűnik, megemésztette a dologot és most már ugyanolyan izgalommal beszélt a kistesóról, mint mi! :) Már szólt a melóhelyén is, hogy decemberben bármikor jönnie kell, ha szülünk! :)

Látom, még mindig nem sikerült átvergődni a gyes-gyed-tgyás rögös útvesztőin. :roll:
Más: sztetek hol kell szólni, hogy a havi 9000 Ft-os adójóváírást érvényesítsék? A max gyed-nek mennyi a nettója?

Dana!
Szegény Laura! Nem irigyellek a pöttyök miatt és a sok macera miatt, hogy ide vinni, oda vinni. Remélem gyorsan a végére járnak, hogy mi van!

Orsi!
Köszi a "flottul csináljuk" dicséretet, majd akkor se feledd szavad, mikor hulla fáradtan, hisztérikusan írkálok itt, hogy elegem van a két gyerekből, haza akarok menni és csak úgy egyáltalán valaki mentsen meg! :lol: :lol: :lol:

Helga!
Szuper! :D :D :D

Megoldódott a nőgyógyász ügyem is. A sztrájk miatt anyós nem megy dolgozni, felajánlotta, hogy szívesen figyázz este Lillusra. Így Bali eljön velem a dokihoz. :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Jó reggelt!

Helga! Jó hír! Mi is nem sokára megyünk kardiológiára!

Timi! De jó, hogy megbékélt anyukád! :D Szurkolok az ultrahang miatt. Gyere mindenképpen és írd meg, hogy mi újság.

Dana! Szegény Laura. :( Kíváncsi vagyok mit mond a háziorvos! :roll:

KépKép
csongria
 
 


Sziasztok!

Húúúúúúúú.

Átrágtam, elolvastam, felfogtam. Tesóprojekt indul, aztán majd meglátjuk mikor jön össze, és majd akkor számolunk. Mivel nálam szóba sem jön a munkába való visszaállás, így nem nagyon izgat a dolog.
Az viszont tök érdekes - nekem - , h minden eü-snek megéri visszamenni dolgozni. :shock: Ezek szerint mégiscsak a szegény tanárok a legszegényebbek. :cry: :? :x

Tali: Gergő is 11-12-ig alszik. Lehet, h nem olvastam elég gondosan, de miért is 10-12-ig van a törzsidő? Nem lenne logikusabb 12-től menni, amikor már mindenki túl van a de-i alváson? :roll:

Gépelés: én mint a sas: néha lecsapok. :lol:

Viola: húúúú. Azt hittem az én szülésem nehéz volt. :shock:

Ja, és vki legyen oly drága, h átküldi nekem a gmailes jelszót, mert sikerült kitörölnöm, és bár nem vagyok terhes, mégsincs agyam az ilyenek megjegyzésére. Előre is köszi!

Adójóváírás? Te jó ég, de jó, h mondod, meg kéne kreálnom az adóbevallásomat. :shock:

Dana! Piros puklik testszerte? Rosszul hangzik. :( Majd írd meg, h mi volt!

Timo! Kíváncsian várjuk az új uh-os eredményt, és tök jó, h anyukád megbékélt! Azért pedig külön irigyellek, h tud majd jönni segíteni! Nálunk anyukám max. akkor tud majd jönni, ha sikerül közvetlenül vmilyen iskolai szünet előtt szülnöm. Vagy mondjuk a nyári szünetben. :?

Nálunk egyébként nincs semmi rendkívüli, Gergő megint nőtt egy méretet, úh rövid akármikből már csak 92-eset merek venni. Sajna a lába is nőtt, úh már most látom, h nem ússzuk meg a nyarat ezzel a benti szandival. Mindegy, növögessen csak, sose legyen nagyobb bajunk. :) Van kb. 5 szó amit használ (lámpa, apa, labda, busz, autó és a legújabb: kő). Ezeken kívül minden "dö". Én - mint "anya" vagy vmi hasonló - még a kanyarban sem vagyok.

Köszi a kullancsrisztós linket, be fogjuk szerezni.
Vendég
 


Nézegettem az iwiw-et, és látom, h az egyik ismerősömnek sikerült a Havas vezetéknévhez a Bérc utónevet kiválasztania a kisfia számára. Döbbenet. :shock:

Más: ti is észrevettétek, h egyre jobban amortizálódnak a ruhák? A kicsiket szinte új állapotban tudtam eltenni a tesónak, a mostaniak pedig gyakorlatilag a kinövéssel egyszerre válnak "lehordottá". Nem gondoltam volna, h ez már ekkora korban be fog következni. :roll:

Még más: van ötletetek, h hol lehet nekik való pici gumicsizmát kapni? (Kiv. Brendon, mert nekem az a vég, ha a Váci úton kell autóznom :oops: ) csak mert tegnap eső után átsétiztünk a patikába, és MINDEN pocsolyát ki kellett próbálni, úh rájöttem, h jó lenne ha lenne. :roll:
Vendég
 


Pann!

Talán Decathlon.

Next-ben tuti, csak győzd kifizetni!
http://www.next.co.uk/shopping/children/boysshoes/4/2

De itt babaneten hirdeti egy csaj, hogy Angliából hoz Next ruhákat. 450/font-ért váltja. És még így is olcsóbb, mint itthon! :evil:
Vendég
 


Pann,
Én a lábánál lyukas rugik tömkelegét raktam el nemrég. :oops: Nem tudom, hogy hármaska megvarrva kapja-e meg, vagy inkább egy teljesen új szériát kap. Az utóbbira nagyobb esélyt látok, de kidobni mégsem akarom. :wink: Ha megnyugtat, Natinál az elindulás éve volt a legdarálósabb, azután mintha inkább egyben maradnának a ruhák.

Dana,
Május 23-án utazunk, egy jó hétre Londonba.

Ha valaki szeretne eBayen rendelni Angliából ruhát, akkor kérheti a tesóm címére és akkor hazahozom. :wink: Vagy mást is, akár Next is, csak nekem ne kelljen elmennem érte. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Pann!
Igen, észrevettem én is, van már térden lukas gatyánk is:)Ezért szortírozom őket, van utcai szép ruha, és van koszolós, játszóteres:)
Gumicsizma van a siestának is úgy emléxem, meg szerintem majd minden gyerekcipő boltban.
Havas Bérc :lol:
Ügyes Gergő a beszéddel!Ha vígasztal, Emilinek is most vettem új szandit, mert ez a benti már nem lesz jó neki.
Hajrá tesóproject!!!!!:)Remélem nem kell sokat várnotok rá! :wink:

Timi!
De jó hogy anyukád megbékélt!!!Meg az is, hogy tudtok menni kettesben!!! dokihoz!Mint a régi szép időkben. :wink: :lol:
Adójóváírás:azt hsizem az adóbevallásban kell vhová beírni.
:roll:

Dana!
Nem lehet, hoyg scalánkiütése van Laurának???Keress gyorsan egy bőrgyógyászt, így ne menjetek neki a 7végének!!Nem ijjesztgetés, de jobb az óvatosság!Jobbulást neki!
Javul a lába igen, a Dévényesek szerint legalábis:)De én is úgy látom.

Lorca!
Igen, azért lettem munkan., mert lejárt a passzív táppénz, és hogy folyamatso biztosított legyek.Ja, meg közben lejárt a szerződésem, amit nem hosszabbítottak meg természetesen.2. gyereknél jár agyes, de csak 2 éves kora után, tudtommal.
:roll: Akkor nálatok is már tesóproject van??,Drukkolok nektek is!

Helga!
Örülök a jó hírnek!!:)

Emili kiakaszt!!!Tegap óta nem játszik!!! :shock: Hozzá sem nyúlt még a játékaihoz, ha én mutattam, adtam a kezébe, akkor sem, viszont csak rajtam lóg!!!!De szó szerint, most sem tudok gépelni tőle, mert rámül! :twisted: Nem tudom mi lelte, csak kóvájog alakásban.Lhet hogy unatkozik, de tegnap szar idő volt, nem tudtunk mennis ehová du. ,és én meg lebetegedtem:(Fáj a torkom, folyik az orrom.Szóval jól megfáztam, tegnap alidg aludtam vmit, csak pár órát.Most pótoltam du. Emilivel.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Panka,
Tesóprojectnek a nyáron álltunk volna neki. Robi mindig is ellenezte, így nem okoz neki gondot, hogy én bepánikoltam. Idén lehet, hogy nem kezdünk neki. Az egy gond, hogy idén töltöm a 34-et, nagy várakozásokba nem kezdhetek. :? Mert az ok, hogy a gyerek fiatalít, de szeretném megérni az érettségi bankettjét is. :lol:
Gyes az alanyi jogon jár, azt mindenképp kapnád másodiknál, meg az anyasági támogatást és a családit. Nem egy fényes jövedelem. :?
Terhes akkor lettél, amikor már lejárt a passzív táppénz?
Már nagyon jól tudnak unatkozni. :lol: Nati látványosan tud szenvedni, amikor pont nem talál semmit, de szerencsére Szabi még nem szokott.

Kép KépKép
lorca
 
 


Gyorsan bekukk:
nagyon bosszús és csalódott vagyok, a doki elment szülni vagy valamerre, így elmaradt az uh! :cry: :cry: :cry: :cry: Mondták, hogy fél 10-re :!: :!: :!: menjünk vissza, talán bejutunk hozzá. Na persze! :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


timo
basszus, megértem, h mérges vagy :( látod, minden amellett szól, h ne erőltesd ezt a plusz uh-t! babóval minden oké, de most nem ér rá veletek foglalkozni, növekednie kell :wink:

lorca
n köszi a felajánlást. megpróbálom magam türtőztetni, de azért elküldenéd a tesód címét? :oops: :wink:

pann
azért írtam a 10-12-t, mert mazsi a kb. 10 órát jelölte meg, gondolom, nekik így jó. én meg úgy vagyok vele, h ha kele nem is tud aludni, akkor is a buli után félórán belül itthon vagyunk, míg a vidékieknek mindenképp húzós az utazgatás, szvl ezért gondoltam hozzájuk alkalmazkodni. de én bármelyik verzióban benne vagyok, csak minél többen legyünk ott egyidőben!

pankaa
jobbulást!

majus3
 
 


Timo, de bosszantó! Én is mindig ettől paráztam, h pont akkor fog szülni menni mikor én izgalomban uh-ra várok.. :twisted:
Basszus, fél 10-re? Az az ember sose alszik!!

Pann, az anyukámat már egy turkálós felvilágosította, h 1 évesnél nagyobb fiúgyerekre nem nagyon van jó ruha, mert tönkremegy mielőtt továbbadhatnák :roll:

Boldi is tud unatkozni, látványosan! :?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Timi!

Ne idegeskedj!
Lásd a dolgok pozitív oldalát. Milyen ideges lennél, ha kidobtál volna egy rakás pénzt a taxira! :twisted:
Ja és amikor ilyennel találkozom (doki késik, v. nincs mert szülni van) az mindig örömmel tölt el. Fordított esetben is így lesz! Mármint ha én szülök, otthagy csapot-papot és rohan hozzám! Ez így van jól! :lol:

És amúgy már akartam írni, hogy nehogy azt higgyétek, hogy 3 gyerek mellett netezgetek.
A két nagyot elvitték a nagyik még a hét elején. Hármasban vagyunk Apával és Violával. Ez minden gyereknek járt. Annak idején Luca születésekor Andrist is elvitték a mamáék. Nekem ez nagy segítség. Nem a leves. Friss csaszival nem túl nagy élmény háztartást vezetni.
De jövő héten visszaáll a rend. Vagyis egy új rend. Nagycsaládos rend! :-)
Szóval lehet, hogy most jöttem utoljára és a Fókuszban láttok legközelebb, hogy dühöngő őrült lett belőlem és hálóingben szaladgálok a Lánchídon... :lol: :lol:
Vendég
 


Vendég
 


Timó
Hát már tényleg az égiek nem akarták, hogy te ma uh-ra menj! :lol:
Én úgy kaptam meg az adójóváírást, hogy az igénylő lapra kellett ráírni. Idén már automatikusan kérdés nélkül küldték. Hogy utólag, hogy lehet, azt nem tudom.

Panka
A gyes már a kezdetektől jár, ha nem igényelsz helyette tgyást vagy gyedet. Egyébként ha terhes voltál már, amikor nem hosszabbították meg a szerződésed, és asszem legalább 3 éve mindig meghosszabították, akkor valószínüsíthető, hogy meghosszabbították volna, ha nem vagy terhes. Ezért ugyanúgy nem tehették volna meg, hogy megválnak tőled. Ez tuti, csak az évben nem vagyok biztos, de azt írtad, hogy már 5 éve ott voltál, annál meg tuti nem több. :?

Pann
Mivel Brigi már járt tavasszal, mikor játszóra mentünk, így a ruhái is épen maradtak. Max. koszosabbak, de a mosógép kihozza. Szóval ha már rendesen járni fog, akkor jobban megmaradnak a ruhák. Legalábbis gondolom egy darabig. :wink:

Helga
De jó híreket kaptatok!
Brigi jól viseli az 1xri alvást. Kicsit de. nyüszibb emiatt, de aludni nem akar. Du. meg alszik kb. 2 órát. Ha 5 körül látom, hogy nem bírja ki alvásig, akkor lerakom még max. 6-ig. De Brigi 9 után szokott csak aludni este.

Dana
Köszi a dícséretet! :D A kutyát még karácsonykor kapta és azóta az ágyában van. Kb. 1,5 hónapja kezdett el érdeklődni utána és azóta ölelgeti. Úgy vettem észre először, hogy mikor felébredt és bementem a szobájába ott ölelgett és beszélt hozzá. De hogy miért azt választotta, azt nem tudom, mert az ágy 4 sarkában 4 különböző plüs van. Valamiért szimpi lett neki, de nem szoktattam. :roll:

Ria
Mikor mész uh-ra?
lora7
 
 


Timi

Örülök, hogy minden rendben van anyukáddal !!! :lol:

Lora

Adójóváírást mire kaptok ???
Plüssfigurákat mi is kipróbáltuk, de Tomi kidobálja az ágyból őket ha olyan kedve van ! :wink:

Kinga

Csodállak ,én a császár után 3 hétig ki voltam kímélve, valaki mindig itt volt anyukám, anyós, férjem és segítettek, belehaltam volna ha 1 hét után nyakamban a teljes család (az az egy gyerek, nem három)+háztartás !! :twisted:
Nagy hős vagy, vagy én vagyok nyápic !!!!!!!!!!!???????????
A szülésed egy rémálomra hasonlít kicsit !!! :wink:

Dana

Szegény Laura !!!! Mielőbbi javulást !!!!!!
Igen így nem találkoznak a fiúk sajna !!! De példálózni azért még lehet vele !!!! :wink:

Pankaa

Jobbulást a náthából !!! :o

Ria

Hogy áll a gyomrod ???????? :roll:

Pann

Gratula Gergnek a beszédhez !!! Nagyon ügyes ! :lol:

Helga

Örülönk a jó hírnek !!!!

Kép
kditke
 
 


Jó reggelt!

Apa még duromol :twisted: , én meg már talpon vagyok, pedig tudnék ám én is szunyálni, de ugye Emili nem hagyja. :evil:

Kicsit jobban vagyok, de csak kicsit.Köszönöm a jókívánságokat, úgylátszik ideértek :wink: :lol:

Lorca!
Igen, már terhes voltam mikor lejárt közben a szerz., de akkor már táppénzen voltam.A szerz. lejárta után mentem passzív tp.re.
Jaj, értem már, akkor a 2. gyerek után már születésétől kahatoma gyest!Na szép kilátások!

Lora!
Írtam fentebb Lorcának.5 év munkaviszony volt ösz., de a legutolsó munkahelyemen pont akkor járt le a próbaidőm, mikor + lett a tesztem :wink: :lol:
És ráadásul leépítés is volt, és megmondták, hogy legelőbb a szerződésesektől válnak meg. :twisted: És így is lett, sokmindenkit elküldtek, így vszleg engem is küldtek volna, mert utánam is egy másik helyről vettek fel vkit, így csoportosították át az embereket. :twisted:

Timi!
Na hát ez tényleg bosszantó!Hogy vártad, erreföl... :twisted: Na ez már tényleg égi jel :wink:

Csimpi!
N amajd akkor figyelem a Fókuszt :wink: :lol:
Így azért tényleg könnyebb lehet!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Lányok! Lehet, hogy most jövök utoljára! :cry: :cry: :cry:

A számítógép haldoklik. Már múlt héten beállt a klinikai halál, de sikeresen újraélesztettük egy tápegységgel. De ma reggel óta úgy tűnik rosszabbodik az állapota. :cry: Sajnos újat örökbe fogadni most nem tudunk, de még próbálkozunk a szerv átültetéssel. Majd meglátjuk. Apa szerint a prognózis rossz. Nem hiszi, hogy meg tudjuk menteni.

Ha nem tudnék már jönni, akkor mindenkit puszilunk és 28.-án a Lurdyba találkozunk.

Beni és Ria

KépKép
csongria
 
 


Jaj ne Ria! :cry:
Én nagyon bízom az orvosokban!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Ria!
Oh, nagyon sajnálom!!!Én is bízom benne, hogy még felépül a gépecske!
Gondolom már mindent lemettetetek róla.
Kép

Hoztam 1-2 képet Emiliről:
Huncotkodószoknileszedés:
Kép
Fél perc alatt rámolt így szét, de rajtakaptam:)
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa

De nagy már Emili !!!!
Nagyon édes ahogy leszedte a zokniját, akár Tomit látnám, ő képes elalvás előtt badyra levetkőzni ha nem adom rá a hálózsákot !!! :wink:

A rámolós kép is jó, akkor másnak is van ilyen tipusú öröme a gyerkőccel, azért ez megnyugtató !!! :wink:

Ria

Át tudom érezni a problémád !!!
Gyorsan hívd a Sürgősségieket vagy a Vészhelyzetet hátha ők be tudnak avatkozni és újra tudják éleszteni !!! :wink:

Sno

úgy látom te is olvasóban vagy jelen !!!!!????????? :wink:

Nagyon Pang a fórum hol vannak a többiek ?????

Apáék most mennek usziba, nekem indul a pihi !!!!

Kép
kditke
 
 


Ditke!
Hétvége van :wink: Bár nincs túl jó idő, itt nemrég esett, most meg süt a nap.:)
Köszi, Emili még nem vetkőzik le, de hálózsák nélkül nálunk sincs biztonságban a zokni :wink:
Csak 1x sikerült így kirámolnia, azóta be van csukva a szobája ajtaja kilincsre :wink: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Fú, Ria
Megnyitom a fórumot és az első az, hogy Orsi írja, hogy bízik az orvosokban! :shock: :shock: Aztán gyorsan visszalapozok, és olvasom, hogy lehet, hogy utoljára jösz! :shock: Hirtelen azt hittem, hogy valamit találtak nálad a dokik. :oops: Úgyhogy én személy szerint nagyon örülök, hogy "csak" a számítógép haldoklik. :oops: :lol: :lol: Csak meg tudják valahogy menteni!

Kditke
A tgyásból és a gyedből is vonnak szja-t. És ha vonnak, akkor vissza is lehet igényelni, ill. az adójóváírás is jár, ha az éves bevételed nem haladja meg az x forintot. De ez a gyeddel esélytelen. Tehát jár. :wink:

Panka
Így már értem. :evil: :( Hát valóban nem hanzik túl jól.
Emili nagyon helyes. Brigi is vmelyik nap nagyon ügyesen segített teregetni. Aztán kimentem a konyhába főzöcskézni. Egyszer csak nagy csend. Hát Brigi az utolsó zokniig leszedett mindent a szárítóról, és a lakás különböző pontjain szétdobálta. :evil: :lol: Úgyhogy együttérzek.

Képzeljétek, ma az Örsön láttam a Kami családot az Ikeafelé bandukolni. Mi kocsival voltunk, ők meg a zebrán mentek át előttünk, így nem beszéltünk, de Áron baba is szépen megnőtt már! :D

Ma vettünk bukósisakot is (ami végre jó rá, a 20. helyen), de ettől is sírva fakadt. Aztán átmentünk egy barátunk kislányának az 1 éves szülinapi partijára, ő is kapott bukót, ő vigyorgott benne és utána már Brigi is vigyorgott benne. :shock: Hihetetlenek a bébik! :lol:
lora7
 
 


Sziasztok!


Ria,
Remelem, nem hal meg a gepetek, es meg tudja valaki gyogyitani szegenyket! :(

Timo,
Ha a munkahelyeden keresztul kapod a GYED-et, akkor a munkahelyedrol kell papirt kerni es kitolteni az adojovairassal kapcsolatban. Adojovairas nelkul a max GYED 72korul van (bar ez is valtozo nekem), adojovairassal 81korul.

Lyukas nadragok: ne is mondjatok! Aron ugye meg maszik, emiatt aztan gyorsan keletkeznek a lyukak a nadragjan. Tegnap is vagy 3x korbemaszta a jatszoteret, eleg rendesen kopott az a szegeny nadrag. Nem is ertem, hogy tudnak rucskos talajon is ugy maszni, mintha sima lenne, es semmi fajdalmuk sincs... :oops:

Jok a kepek a huncutkodo Emilirol!

KépKépKépKép
thelga
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?