Sziasztok lányok!
Itt vagyunk, megvagyunk. Minden rendben van. Zajlanak a napjaink rendesen. Vettünk bringákat, úgyhogy ha tehetjük bringázunk egész nap. Persze most az esős időben ez lehetetlen, de helyette bent vagyunk és sokmindent játszunk. Amikor fenn vannak a gyerekek nem szoktam számítógépezni, ha meg alszanak, akkor dolgozom.
Mindent visszaolvasni nincsen időm, de mezt az odalt igen.
Egcsi: Nagyon édesek a fiúk! Úgy látom jól elvannak együtt.
Eszter: Jó lehetett nagyon Hévízen látszik a képeken. Más is mondja, hogy a két fiad mennyire hasonlít egymásra?
Mert szerintem igen. Én is futok már.
Hetente minimum 2x 5 km-t.
Persze, most esős időben sajnos nem megy, de azért járok edzeni rendszeresen.
Lili is kapott új 16"-os biciklit. Pótkerekes, de nagyon élvezi. Apja még nem akarja levenni a pótkerekeket. Szereti biztonságban tudni a lányait.
Talán kislányoknál ez másképp van.
Orrmandulaműtét: Mi is megyünk egy kontrollra egy orr-fül gégész barátunkhoz valamikor májusban. Csak megnézetni. Nekünk nincs vele problémánk, de ha a dokink úgy látja, hogy ki kell venni, akkor kivetetjük. Szerintem minden anyuka maga dönti el, hogy kiveteti-e vagy sem, és hogy mindkettőt-e vagy sem. Mindegyiknek mindig van oka. Nekem anyukám mindkettőt kiszedette 4 éves koromban. Én viszont nem ragaszkodok hozzá, csak ha a doki azt mondja. Endrének még mind a kettő megvan, és semmi problémája nem volt vele. Nem beteges fajta.
Manó: Hiszti nálunk is van rendesen. Főleg Kitti felől. Ő tud ám úgy hisztizni, hogy nem vesz levegőt.
Bár az alvással nincs különösebb gondunk.
Nyuszi már nincsen meg. 1 hetet volt nálunk. Odaadtam a szomszéd bácsinak, akiknek több is van, és Lili sokszor látogatja Petit a nyuszit náluk.
Az ovihoz drukkolok. Biztosan felveszik Esztit.
Málna: Máté is lovagol? Mert ilyen pici korban állítólag még nem tesz jót a gyerek gerincének...
Futás jó lehet. Én is szeretek.
Anikó: Várunk vissza!
Vera: Jövő héten tali?
Gyerekek nagyon édesek a képeken.
Mi nem bölcsizünk, de már szóltam az ovónőknek, hogy jövő szeptemberben megy Kitti is Lili mellé.
Orsi: nem semmi amit átéltetek a műtéttel együtt. Nagyon rossz lehetett.
Persze, nekem könnyű mondani, mert még nem volt ilyenben részünk, de még lehet. Annak viszont örülök, hogy túlvagytok rajta és Gergő már mehet oviba hétfőn.
Andi: Olyan korán visszemennél dolgozni? A kicsi akkor még nem lesz másfél éves. Örülök, hogy minden rendben volt a ctg-n.
Hihetetlen, mindjárt szülni fogsz! Most már csak Málna van kistestvér soron.
Ha ma tartod, nagyon sok Boldogságot kívánok neked névnapod alkalmából!!
Bocsánatkérés: Már miért ne kérhetnénk? Mi felnőttek is tévedhetünk, követhetünk el hibát a gyerekekkel szemben és ha őszínték vagyunk, akkor bocsánatot kérünk tőlük. Én elég sűrűn kérek, mert ha nem hallok valamit, és nem tudom pontosan mi történt, majd rossz gyereket szidok le, de aztán utólag kiderül, hogy nem a megfelelőt, akkor mindig bocsánatot kérek. És ilyenkor nagy a lelkiismeretfurdalásom is.
Ha ideges vagyok, és feszült, és gondolkodás nélkül véletlenül felemelem a hangom, akkor is bocsánatot kérek. De minden esetben elmagyarázom utána nekik miért történt.
Beszámoló Kittiről:
Már nagyon sok mindent tud beszélni, mondani. 10 féle színt felismer, ha kérdezed mondja. 5-ig elszámol, úgy hogy a négyet kihagyja.
Nagyon jól tud verseket, mondókákat. A Boci, boci tarka..., esik az eső hajlik a vessző..., süss fel nap..., egyszer volt egy hétpettyes katicabogárka..., gólya, gólya gilice.. , ezeket mind kivülről tudja és még idegenekenek is nagyon szívesen elénekli. Sok egyéb éneknek az első versszakait tudja. Most a sláger a Vuk. Rengeteg állatfajtát felismer, és értelmes mondatokat is tud mondani. Mint tegnap pl: "Figyelj anya! Kaki van! Kérem bilit!" És ez lett a végeredmény:
Most már sokszor bilibe kakil.
Persze nem mindig, de hát ráérünk még.
Múltkor olyan büszke volt rá Kitti, hogy délelőtt volt az akció bilibe, de közölte, hogy apának meg akarja mutatni, aki este jött haza.
Próbáltam elmagyarázni neki, hogy ez így nem fog menni, de ő ragaszkodott hozzá, mikor ki akartam önteni a wc-be, óriási hisztit csapott. Így kénytelen voltam letakarni fóliával..
És este mikor hazajött apa, már rohant is a biliért, és büszkén szaladt apához a bilivel.
Lilike: Nagyon jó kislány az oviban. Nagyon szereti, és nagyon jó barátnői vannak. Egy Edina nevű igazán a barátnő. Sülve-főve együtt vannak.
Óvonénik állandóan csak dicsérik. bezzeg itthon egész más!
Néha rosszalkodik, de nem vészes. Alapvetően jó kislány.
Nagyon sokat játszunk együtt. Szeret velem lenni.
Ebéd után sose alszik, de csendespihenő van. Vagy olvas, vagy rajzol vagy megnézi Mézga Gézát.
Hát igen. Nála most kedvencek a Mézga Géza, Süsüs, Vuk, Dr. Bubó és a Kisvakond. Ez utóbbit nagyon szereti. De ne gondoljátok, hogy egész nap tévét néz. Csak reggel kakaóiváskor és ebéd után csendespihenőn engedem.
De igazából a tévé le se tudja kötni. Fél-egy óra után megunja és mást kell csinálnunk. Nagyon szeret kreatívoskodni, rajzolni. Sokat énekelünk és táncolunk. Lili is sok dalt meg éneket tud, és valószínűleg ezért Kitti is. Imádja a kistestvérét. Nincs féltékenység. Mindig együtt játszanak. nagyon szeretnek együtt játszani, sokszor szerepjátékot játszanak. És Kitti mindig engedi Lilit, hogy irányítsa. Lili sokszor olvas Kittinek, magyarázza a kéepeket és elvárja Kittitől, hogy mondja utána.
Olyan édesek ilyenkor. Sokszor diafilmezünk, főleg ha rossz az idő. Ha jó idő van állandóan kint vagyunk. Lili sokat biciklizik, hintázik és homokozik Kittivel. Sokszor lemegyünk a Dunára, állatvadászatra.
Meglessük a kacsákat, csigákat, mókusokat, madarakat és különböző állatokat meg növényeket. Most a sláger a csalán. Most nagyon burjánzanak, és a lányok imádják nagy ívben kerülni őket, mert különben Kitti szavaival élve: " Ha megcsíp a csalán csúnya bibis lesz a kezem és az fáj, nagyon fáj!".
Lili nem szereti amikor Kitti alszik ebéd után, sokszor türelmetlen és mondja nekem, hogy mikor kel már fel a Kitti, mert játszani akar vele.
Szóval nagyon büszke vagyok rájuk, és imádom őket.
Húúú, jó hosszú voltam!
Na, megyek iszom egy kávét.
nagyon kell most.
Puszi nektek Rita