Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :!:

Beslisszantam megint egy orvosi vizsgaloba, mert nincs itt senki... :lol: igy internetezehetek. Szoval mostantol csak hebe hoba leszek, amikor Oli mellett el tudok menni egy ket orara a klinikara es hasznalhatom az uram gepet. De Ausztraliaban lesz otthon netunk (nem is birnam ki nelkule :shock: ) es akkor ujra online leszek :lol:

Jaj lanyok, nagyon szep ez a babazas :!: Olikank ma 3 napos :!: Tejci ma beindult rendesen, mar jokat hanyt es bofogott, tisztara moho :wink: Megzabalom :!: Egyebkent penteken megyunk haza, addig is szallodai szintu ellatasban van reszunk orias csaladi szobaban, gyonyoru kornyezetben, kedves vedonokkel-gyermekgondozokkal, akik nap mint nap tanitanak. Tenyleg isteni gonviseles, ahogy mi itt megszultunk... :lol:

Edu, orulok, hogy alul es a 6 hetes ellenorzesen is minden rendben talaltatik nalatok. En ma mertem odanyulni :oops: eloszor tusolas kozben, es megallapitottam, hogy az anatomia ugyanolyan mint reg. Egyedul a kaki :oops: nem megy meg.
Haskepet meg nem raktal :!: Es ujabb bebikep :?:

Rima, nalatok is szepen, siman mennek a dolgok, de jo :!: Kepeket azert kernenk :!:

Kolyokkomam, te kis tulhordo.... most mar biztosan jon :!:

Puszka nektek :!: :!: Neked is Szoszke Egyebkent Graz vagy Becs :?: Estleg Salzburg :?: En eltem 4 evet Grazban.
:!:
katavirag

Csak egy gyors bekukk.
még mindig egyben ;)
ma voltam németórán, nem akartam menni, nem volt kedvem, de a férjem rávett. igy együtt ebéd :) utána csekkek, vásárlás, és délután az itthon található maradék 2 összeszereletlen ikeabútor összeszerelése :D
holnap délelőtt orvos.

Katavirág, olyan jó olvasni Téged, hogy milyen lelkes vagy!!!! Tudtam, hogy ilyen anyuka leszel, de jó olvasni, hogy télleg :) már előre hiányzol, ha nem leszel.... :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok,

Ma a gyerek teljesen kikeszit. Neha legszivesebben elbujdosnek egyedul. Most is epp artikulalatlanul uvolt mellettem a babakocsiban. Mar mindent megprobaltam de semmi sem hasznal. Kint meg szakad az eso, nem tudunk setalni menni.............
Kolyok, holnap vagy a hetvegen igy vagy ugy kezedben tarthatod a kisfiadat. Tok izgi! Aztan majd te is megtudod ki a fonok. :D Ha nem irnek addig (holnap elutazunk 3 napra) akkor minden jot kivanok es legyetek nagyon ugyesek. Nagyon varom mar az sms-t toletek!
Katavirag, irigyellek a korhazi ellatas miatt. Legalabb volt idod pihenni mielott hazamentek es hogy ilyen ugyesen csinaljatok a szoptatast az szuper. Nalam a kaki nem volt ugy mivel mar szules utan rohannom kellett a mosdoba. :D En is rendesen feltem tole. Nagyon fogsz innen hianyozni de igerem en itt leszek juniusban is.
Tenyleg lanyok engem sem er am itthagyni!!! Rima, Kolyok ha majd kialakul a napirend akkor gyertek neha beszelgetni velem.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

sziasztok

újra itt.
a helyzet változatlan, baba fenn, jól érzi magát, a ctg olyan lapos, mint amin az úthenger ment át....
a feje nem nőtt, 10cm körül van, a hasa 35cm kerületü, 7.98 körüli combcsont, becsült súly 3800g +/- 500g....
magzatvizet nem vizsgált, gondolom meg akart kímélni
ugyanis este 9kor megyünk a kórházba, felvétel, majd indítás...
:cry: :cry: :cry:
tudom, tudom, ez még nem a világ vége, de én,a javíthatatlanul optimista mindeddig reménykedtem, hogy beindul magától...
:cry: :cry: :cry:
most meg mindig sírok.... nincs több JamesBond...

de a hétvégén szülők leszünk, ez azért mindig kicsit jobbkedvre derít.
legkésőbb szombat este, vasárnap reggel császárral....

Edu, vidám hétvégét!! Hová mentek? repülés??

megyek, kitakarítom a lakást, mert már lassan úgyis kéne, és ne a férjemre maradjon...
majd még jelentkezem, mielőtt bevonulunk....

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok :) !

Kolyok! Csak azert jottem, h elmondjam nagyon, de nagyon drukkolok, minden rendben lesz es csodalatos anyukaja leszel egy csodalatos babanak :) ! a kerdesedre a valasz, Mario hihetetlenul orul, foleg, h neki legnagyobb alma volt, h kisfia legyen, csak a terhesseg alatt elkezdte bebeszelni maganak, h kislanya lesz, igy gondolta nem fog csalodni, de en meg ilyen boldognak senkit sem lattam, a torpe a mindene, kepes ejeleket nem aludni, csak h gyonyorkodjon benne :wink: !

Katavirag! Micsoda ellatas, irigy irigy :wink: , engem mg kidobtak par ora utan :roll: , viszont 3napos babaval mar nagyokat setaltunk es nagyon elvezi :) ! orulok, h neked is van tejed, annal szebb dolog nincs is mikor mohon szopiznak :) ! es gyonyoru Oliver :D !

Edu! en majd jovok, csak most itt van az anyukam 2hetig, igy minden pillanatot vele akarok tolteni... szerencsere van tejem es az a kincs szulesznom rogton megmutatta, h h kell szoptatni,igy az megy nekunk :) a varratoktol viszont en is nagyon felek, nekem a szuleszno rogton szombaton tukrot tett elem, h nezzem meg :twisted: , de nem olyan szornyu, rosszabra szamitottam, viszont nem faj...Leon eddig nagyon jo baba, igy aludni is tudunk es nappal meg teszunk veszunk, sirni meg nem nagyon hallottuk, viszont felek, h ez csak azert van, mert az anyukam itt van, igy rendkivul nyugodt vagyok, majd meglatjuk :roll: !

na majd meg jovok
puszi

Kép Kép
rima

na mar irni sem tudok :?

Kép Kép
rima

Kolyok,

Akkor pihizz egesz nap es este meg hajra! Azert az szerintem humanus, hogy este teszik fel es alvas kozen hatha tortenik valami a zsele hatasara. Ha reggelre beindul legalabb kipihent leszel az aktiv szulesre. James Bond meg megvar. :D Az elso par napban Monster mellett kivaloan lehetett estenkent dvd-t nezni. Akkor lattam eletemben eloszor a Casablanca-t meg a Breakfast at Tiffany's-t. Szoval lelekben veled leszek este 9-tol ameddig kell. :D
Puszi es varunk vissza!

Kép
Kép
eduarda07

Visszavonom amit Monsterrol mondtam tegnap. Estere lenyugodott es bubajos lett, 9 korul az utolso szoptatas utan szepen bealudt es fel sem kelt hajnali f5-ig. Ma delutan indulunk az innen kb. 250km-re levo hegyekbe ahol bereltunk egy kis hazat. Par napja vettunk neki egy masik babakocsit (PegPerego AT-4, mar nem gyartjak) amivel lehet terepen kozlekedni. Sajnos a repules mar hetek ota nem jon ossze az allando szel meg eso miatt de ami kesik nem mulik.

Kép
Kép
eduarda07

Most engem ert a megtiszteltetes, hogy ide beirjam......

Uzenet Kolyoktol: Tegnap 22:08-kor , 4110g, 52cm-rel megszuletett Makai Mate! Sajnos hiaba tagultam ki teljesen, a kis buksija nem ment lejebb, csaszar lett vegul. Boldog vagyok nagyon. Kolyok

Sok szeretettel gratulalunk!!!!!!!!

Kép
Kép
eduarda07

Rima,

Orulok, hogy ilyen jol megy minden. Anyukad nagy kincs lehet most neked. (gondolom egyebkent is :D ) Aruld el legyszi, hogy neked mi volt az anyai megerzesed a babad neme felol. Fantasztikus erzes lehetett amikor megszuletett es meglattatok a kis meglepetest. A sok seta nagyon jo de azert kimeld magad, en most a 6. het utan vagyok csak mindenre tettrekeszen. Es igazad van hasznalj ki minden percet az Anyukaddal meg Leonnal es majd kesobb gyere gyakrabban, hogy legyen kivel beszelgetnem. Arrol nem is beszelve nagyon kivancsi vagyok a mindennapjaitokra es nem utolso sorban fenykepeket szeretnek latni Leonrol.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok,

Gondoltam tarsalgok kicsit magammal. :D
A hetvegenk nagyon jol sikerult Monsterral. Egy pici siras sem hagyta el a szajat a 3 nap alatt. Nem csoda hiszen allandoan egyutt voltnk mi harman es nem volt TV, internet, telefon ami elterelte volna a figyelmunket a gyerekrol. Mar egyre tobbet mosolyog tudatosan es elkezdett erdeklodni a jatekai irant. Par napja el kellett pakolni az 56-os ruhakat mert kinotte a lelkem. En olyan de olyan szomoru voltam amiert ilyen gyorsan megy az ido. :( 7 het alatt 10(!)cm-t nott es mar majdnem elerte az 5kg-ot. Ugy nez ki mint valami spagetti. :D Jovo heten egyedul maradok monsterrel mivel a ferjem elutazik Magyarorszagra 5 napra. Azert kicsit tartok az ejszakaktol mivel o szokta pelenkazni es ugy hozza oda nekem szoptatasra. Most ezeket mind nekem kell csinalni az ejszaka kozepen. Sajnos meg mindig 2 orankent eszik napkozben ejszaka meg ujra visszatert a 4 orankenti eteteshez.
Kolyok, ugy varom mar, hogy jelentkezz es lathassam Mate fenykepet. Gondolom csaszar utan tovabb tart a felepules es mintha azt irtad volna amugy is bent leszel a korhazban 4-5 napot.
Szoval gyertek ha tudtok!!!!!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Na hello most mar MINDNYAJAN ANYAK :!:

Kolyokkomam, gratulacio :!:

En csak bekukk, mivel ket orat kaptam netezni ket etets kozott (megerkezett a felmento sereg:anyos) de eddig csak az e-mailjeimmel voltam elfoglalva. Lejottem a korhazba, ugyanis itt tudok internetezni. Egy hete itthon vagyunk.

Rolunk annyit, hogy az elmult napok eleg meredekek voltak, idonkent az idegosszeroppanas hataran. De lassan beall a rend. Alavasigeny lecsokken :lol: Hormonjaim kicsit ingadoznak, sirogorcsok szerencsere azert ritkulnak.
Szamomra a terhesseg es a szules semmi nem volt ehhez kepest.

A gyerek edi, de neha megfordult a fejemben, hogy vajon van-e inkubator a gyerekklinika elott, amiben elhelyezhetem, mert en nem erre szamitottam :lol:

Tejci sajnos nem eleg, tapszerrel kell potolni, de azert szopik minden etetesnel.

Anyos sokat segit, raadasul most mar kimozdulhatok. Ha tudok, irok nektek :!: Puszi: Kata

Kép

OLIVER MA 12 NAPOS
katavirag

Katavirag,

Teljesen normalis dolog, hogy nem erre szamitottal. Mindenki ateli a baba szuletese utan amit most te. Vegulis a gyerekneveles nem egy rozsaszin alom. Mit gondolsz Aront miert neveztem at Monster-nek? :D Tegnapelott az ordognek akartam odaadni ketsegbeesesemben par hettel ezelott meg a golyat kertem meg, hogy repuljon vele meg par kort. Most komolyan, vannak baromi nehez napok amikor az ember ugy erzi nem birja tovabb de aztan jonnek azok a napok amikor egyszeruen elolvadunk a babatol es a vilag legboldogabb emberenek erezzuk magunkat. Szerencsere ezekbol van tobb. A szoptatas meg a 6. hetre all be tokeletesen addig meg sokat kell kuzdeni ha a mama ugy gondolja erdemes. En amikor elkezdtem szoptatni akkor rajottem nem is a vilag legtermeszetesebb dolga es melysegesen megertem azokat akik ugy dontenek nem vallaljak hosszu tavon. A mellszivo nagyon hasznos a tejmennyiseg novelesere ha van turelmed. Nekem azert lett rengeteg tejem mert neha naponta 10x is hasznaltam es meg mindig hasznalom habar mar csak 1x ami a melyhutobe megy.
Szoval kitartas es elvezd minden percet mert nagyon gyorsan megnonek a kis Monsterek. :D
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Szia Edu, hat latom, csak ketten vagyunk. Megjon a gyerek es o a fonok. Szerencsere ma is kaptam egy kis idot netezni. Anyos 2 hetig itt lesz. Sut foz, sot, ma este elvonulhatok aludni!! Micsoda orom!!
Monster.... hi hi, ertelek mar. :lol:
Azt hiszem, lelkileg mar rendben vagyok, bar az idegosszeroppanst ertsd szo szerint: 2 napig borzalmas volt. 6 oras uvoltesek, kialvatlansag, az uram is bedilizett. Tiszta kaosz volt. Konyorogtunk anyosomnak, holnap jojjon. Megertette, kijott. Es ez a segitseg most kellett, nem kesobb.
A tejem 2 napja igen csekely. Valahogy ugy erzem ez lelki alapon van. Amig majd kidurrantak a csocseim, hohullamaim voltak, depresszeios voltam, de mintha ez az egesz hormonalis dolog kellene leallni a tiltakozasom miatt. Ja es a tap is biztonsagerzetet ad, hogy ugy is jol lakik, ha kell. Pedig jol szopik, es kellene szoptatnom meg vagy 3 honapig.
Van valami tipped?? Mit igyak, egyek? A mellszivoval semmi nem jon, ha lefejem, akkor is csak 20-30. Talan fejjem gyakrabban? Most 6x eszik naponta.
Na, megyek, mert 6.kor papi. ha tudok, jovok.
Puszi
Katavirag
katavirag

Szia Katavirag,

Tej ugyben azt tudom mondani az oriasi 5 hetes szoptatasi tapasztalatommal, hogy a babat minel gyakrabban mellre kell raknod. Az ilyen picik naponta 10-12x esznek. Ha jol latom a tied 4 orankent eszik csak ami a napi 6x etetest jelenti. Probald meg legalabb 3 orankent etetni igy kijon a napi 8 es ne hagyj ki ejszakai etetest.(kesobb ugyis elhagyjak onszantukbol) Az en Monsterem ven fejjel 2 orankent eszik nappal. Ha a babad nem akar gyakrabban enni akkor mindenkepp fejd le a tejet. Nalunk az ejfeli etetes marad ki altalaban mert nem ebred fel es ilyenkor en lefejem a tejet es megy a fagyasztoba. Nem baj ha kezdetben csak 20-30ml jon le mert lesz az meg tobb is es ezt is add oda kesobb a babanak hogy minel kevesebb tap kelljen. Remelem az Aventes mellszivo bevallt nalad mert ha nem eleg hatekony akkor sz*rt sem er. Ja es mindket mellbol etess egy szoptatas alatt amig nem lesz tobb a tej. Ezeknek mukodnie kell! Minel tobb az inger annal tobb a tej kesobb. A talalkozas szerintem nem jatszik tul nagy szerepet kiveve a folyadekbevitel. Napi 2-3L ami vizbol, gyumolcsbol es levesbol jojjon ossze. En szemet kajan (chips, csoki,sutemeny,keksz,sultkrumpli...) elek mert egyedul nincs idom fozni es ezek azonnal energiat adnak kis mennyisegben is. :oops: Nem is akarom tudni, hogy mit adok a gyereknek a tejemmel. Viszont szedek vitamint cserebe. Szerintem a legfontosabb, hogy ne stresszelj a szoptatas dolgon mert tejed van, a tapszerbe meg nem halt bele senki es elobb-utobb meglatod konnyebb lesz az etetes tapszerrel vagy anelkul. Nem hiaba 6 het a postpartum idoszak! Ido kell a mamanak hogy gyogyuljon fizikailag, bealljon a tejtermelese, megszokja az uj elethelyzetet es osszeszokjon a babajaval.
Nem is meseltem, hogy szules utan 4 nappal miutan ugye tejem szinte egyaltalan nem volt es a szulest meg nem emesztettem meg egy nagy adag szerencsetlensegnek ereztem magam. Olyan volt mintha semmi nem kotott volna a gyerekemhez es szinte teljes mertekben a ferjem latta el amig en mint egy holdkoros figyeltem oket tetlenul. Allandoan veszekedtunk es megvadoltam, hogy el akarja lopni a gyerekemet. Egyszer mergemben hozzavagtam egy cumit amivel veletlenul a 4 napos gyerekem arcat talaltam el. Na erre kirohantam bogve az utcara, beszalltam az autoba es celtalanul vezettem vagy 1 orat. Most csak arra akarok kilyukadni, hogy szules utan a megzuhant hormonszint es a hirtelen tamadt uresseg a pocak elvesztesevel bizarr dolgokat produkal de aztan idovel valahogy helyreall a vilag a lelkunkben.
Puszi

ui: a More Milk kapszula es a szoptatos tea sokaknak bevallt mar

Kép
Kép
eduarda07

Na hello Edukam, akkor megnyugodtam. Nem csak en orultem meg par napra... :roll: Uristen, es neked meg segitseged sem volt. En anyosom nelkul nem jottem volna helyre. Latom, nalatok is voltak meredek pillanatok.

En legjobban azon lepodtem meg, hogy a hasamban jobban szerettem a gyereket. Igen, nosztalgiaval gondolok vissza a terhessegre, sot! Terhes akarok lenni ujra. Jo, mi?? :shock:
Aztan jottek a hohullamok, idegbaj, faradsag. A bogo gyerekkel voltam otthon egyedul, amikor kiborult a bili. Az uram eppen jott haza, es latta, a pszihozis hataran vagyok. Athivta egy haverjat, aki vigyazott a gyerekre 3 orat (aki akkor persze edesdeden aludt :roll: ) es elvitt egy kocsmaba, ahol megittam egy pohar bort es elszivtam 3 szal cigit, majd beajultam az agyba. De sajna masnap kezdodott elolrol minden. (azert ez csak kiveteles alkalom volt..., mar ami az ajzoszereket illeti)

Akkor jott ki anyos. Szerencsere. Szerinte tulpanikoltuk a helyzetet, mert a gyerek tok jo, csak akkor sir, ha ehes (meg pelenkazasnal es furdetesnel sem) es csak akkor visit, ha faj a hasa.
Gyanitom, hogy ha tehentejet iszom, akkor gorcsol, mert amiota kihagytam (+kavet, teat) alig gorcsol.

Ja, es szerinte nagyon ugyes, mert hasra forditva negykezlab maszik :shock: , az agyban oldalra fordul es 90 fokban is elfordul.

Szoval alakul a helyzet. Az ejszaki kelseket meg megszokja valamennyire az ember. Bar en eleg nehezen.... :roll:

Ma ejjel 8 orat aludtam, mintha kicserltek volna. Az uram hozott valami gyogynovenyes teat, ma reggelre a melleim tele voltak tejjel. Most azt csinalom, hogy szopi utan lefejem, hatha igy megno az utanpotlas. Sokat alszik a cicin, de utana is oda tudom neki adni cumibol, azt is szepen elfogadja.

Szoval rolunk ennyi.

Ja! Az en hasam egy ket nap alatt szepen visszahuzodott. Bar azert eleg hajas.... :roll: A korhazban meg sokszor ereztem, hogy gorcsol a mehem szoptataskor, mert huzodik ossze. 10 kilo felesleg van rajtam, kesz rohej... :lol: Hogy fogom ezt leadni???

En meg javaban betetet hordok, ne allitolag 6 hetig is elhuzodhat. Viszont alul tokeletes a helyzet. Meg is jegyeztek kontrollon, hogy meg nem mondanak, hogy szultem. Na, ennyi pozitivum is kell...
He hogy allsz ezekkel a dolgokkal? Haskep?? Foto Monsterrol??

Kolyok???

Rima???

Szoszke is lelepett :lol:

Puszi nektek :!:
katavirag

Sziasztok!

Most aztan nem szabadultok :lol: !

Katavirag! Latod van tejed, en eddig tok jol voltam, de lehet h ez csak az anyukamnak koszonheto, sot biztos, mert penteken mikor hazahoztuk a par oras babat aki majd ehen halt(imad enni, 11naposan +400gnal tartott) es egesz ejjel a cicin logot, majd masnap is, igy 25orat le sem tettem a kezembol, na akkor kivoltam es akkor jott a mario a cumival(egesz terhessegem alatt cumiellenes voltam) es kiborult bili, kesz voltam, ugy ereztem, h csodot mondtam es lass csodat, meg aznap megjott az anyukam, lett tejem es minden tokeletesen mukodott, Leon 3orankent eszik, bar szeret ejfelkor felkelni es hajnali negyig bamulni a falat, nem sir csak ugy elvan, de gondolom miert, vagyis penteken lekapcsoltam a futest ejszakara es aludt 11tol egeszen 4ig, majd fel ottol 8ig es ezt mar ketszer produkalta, mondjuk imadja, ha pelenkazom vagy furdetem, gondolom nem szereti ha bevan oltoztetve :wink: !
es kepzeld en is terhes akarok lenni, sot szulni akarok, es ha mar a hulyesegeknel tartunk, multkor tartom a kezemben Leont, o meg vadul rugdosott, erre elkezdtem vele kiabalni, h a hasamat nem szabad, mert benne van a baba :oops: :oops: :oops:
pocakom nekem is visszament, sot a regi nadragok nagyok :shock: , bar igaz, h terhesseg elejen sokat fogytam, viszont nincs az a regi feszes pocakom :cry: , viszont van egy gyonyoru kisfiam :D

Kép Kép
rima

Edu!
Annyira jo olvasni, h mennyi mindent lehet baba mellett is csinalni, te vagy nekem ebben a peldakepem :wink: , mar mi is voltunk etteremben torpestul, meg sokat csavargunk :) ! ami a baba nemet illeti, illetve a megerzesemet, hmm... erdekes, de a legelejen nagyon kisfiut ereztem, aztan mikor lattam, h itt mar 3kisfiu lesz, plusz a sok rosszulet, elkezdtem elhinni, h kislanyunk lesz, majd karacsonykor mikor hazamentem es mindenki azt mondta, h ez kisfiu, akkor ismet ugy voltam vele, h megis kisfiam lesz, a szuloszoban mikor odaadtak a kezembe, elfelejtettuk megkerdezni :oops: , csak osszevissza puszilgattuk azt a kis veres manot, majd kb 5percre ra Mario megkerdezte, h akkor ez most mi is :) !valahogy ez akkor mar lenyegtelen volt...
azt hiszem en is atalok a kekszekre, sutikre :( :( :( es en is megvadoltam mariot, h elakaja lopni a picit :lol:

Kép Kép
rima

Az elsoszamu ferfi az eletemben :) !
Az elso kepen meg csak 3oras :wink: ! Kép Kép Kép

Kép Kép
rima

Kolyok? Hol vagy? mar nagyon varunk, en nem birom ki, gyonyorkodni akarok Mate fiadban :wink: !

Kép Kép
rima

Kolyok! Meglestem Matet, gyonyoru, itt olvadozok a kepernyo elott, nagyon szepre sikeredett :wink: !

Kép Kép
rima

Sziasztok lanyok,

Most csak gyorsan mert ejfel van. Monster egesz nap szivatott. 12x evett es kozotte meg vonyitott. Teljesen leamortizalodtam es raadasul a ferjem holnap utazik.
Rima, nagyon orulok neked! A fiad gyonyoru es ugy latom a szeme sem all jol neki sem. :D Ezek a babak mindig santikalnak valamiben. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan fejlodnek es naprol napra valami uj dologal lepik meg az embert.
Lanyok holnap valaszolok minden kerdesre igerem de most nagyon almos vagyok.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

sziasztok!

bocsi, hogy csak most, szombaton jöttük haza a kórházból. Minden szuper :)
valóban, képek vannak a márciusi topikban, de http://picasaweb.google.com/mzs.makai/MT oldalon is.

Katavirág, Rima, annyira aranyosak a fiúk :)
jó kis fiúcsapatot hoztunk itt össze :lol:

Edu, örülök, hogy jól sikerült a kirándulás!

Katavirág, remélem rendbejön a cici, lesz elég tejed!

nálunk nincs panasz, úgy tűnik annyi van amennyi kell. igény szerint szoptatok, van hogy 2 óra van hogy négy.
Ma egészen nyugodt napunk volt, pedig délután elment az uram 2 napra :( amikor elengedtem azt gondoltuk már régebb óta itthon leszünk Mátéval nem csak 3 napja... :( sebaj, Anyukám itt van és sokat nagyon sokat segít!
(szval Edu átérzem az Apa nélküli szomoruságot)

ja igen, 4110gmal született, 3700ra fogyott le, de 1 hetesen a kórházból 4075gmal hoztuk el. Szerintetek eszik rendesen :?: :lol: :lol:
amúgy kicsit gáz, hogy amikor belövelt a tejem akkor túl feszes volt a mellbimbóm és ezért bimbóvédőt ajánlottak. majd úgy engedtek haza, hogy majd elhagyhatom. szerencsére ma jött ki egy védőnő, és segítségével sikerült annélkül szoptatni. Máté nagyon profi, rögtön tudta mi a dörgés és annélkül szoptatni sokkal jobb! :)

én nem fejek, mert annyira kicsi a mélyhütőnk hogy nem tudnám hová rakni, de nem is kell, főleg most, védő nélkül annyira kiszívja a cicim, hogy nincs gond.

Amúgy nekünk is küzdelmesek az első napok, de hála Istennek engem elkerült ez a nagyonnagy hormoningadozás.
Még talán azért sincs nagy szomorúságom, hogy végül nem sikerült rendesen szülni. Kiváncsi vagyok később hogy fogok erre visszagondlni. A héten leírom a kórházi élményeimet is, mert érdekes volt. de most kicsit pihizem, de majd ígérem írok hosszabban is.

soksok puszi Nektek! :)

Kép

Kép
kolyok28

Szia Kolyok,

Isten hozott ujra kozottunk! Megneztem minden elerheto fotot rolatok es tunderi arca van a kisfiadnak. Szerintem nagyon hasonlit rad a baba. Na jo persze a ferjedre is de a te arcod feltunobb benne. Kuzdelmes szulesed lehetett de jo, hogy ilyen pozitivan gondolsz vissza ra. Nagyon varom mar az elmenybeszamolot rola meg a korhazi napokrol. Azt mondjak csaszar utan sokkal nagyobb a fajdalom mint a sima utan. Remelem azert ez nem gatolt meg a babaval valo kibontakozasban. Az meg, hogy a szoptatas ilyen jol megy nektek, oriasi dolog. Ilyen folytatast kivanok! A mellszivot en azert hasznalom mert a baba ejjel 5 oran at nem eszik es az en melleim meg nagyon fajnak ennek eredmenyekent. Ugyan a melyhutom mar tele van tejjel es a csapban vegzi legalabb 300ml tej de nem tehetek mast.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Szia Katavirag,

Remelem kicsit konnyebbnek erzed mar a gyereknevelest. :D A borozo nagyon jo otlet volt a ferjedtol. Ram is ramferne egy kis alkohol. A szomszed etteremben olyan finom koktelokat csinalnak de nekem nem jutott mar 11 honapja belole. :( A breastfeeding class-on azt mondtak, hogy lehet inni neha 1-2dl bort vagy ennek megfelelo alkohol mennyiseget a szoptatasok utan. Kivancsi lennek Monster bealudna e tole. :D Most is epp vonyit mellettem pedig este 9 van es kettesben vagyunk Apa nelkul. Ha a mama tehenejet iszik tenyleg hasfajast okozhat az erre erzekeny babaknal. A gyerekorvos szerint a tobbi tejtermek is. Azert szerintem ez igy nem igaz de nem vitatkoztam vele. Monsternek ritkan faj a hasa, olyankor Gripe Water-t adunk neki. Ez valami komenyes-anizsos lotty edesitve ezert a baba szeret elcuppogni rajta. Jo mozgekoly lehet a kisfiad ha kepes oldalra fordulni. Monster a haton fekvest preferalja es sikit ha hasratesszuk dehat muszaj tummy time-ot tartani. A verzes nalam viszonylag sokaig tartott. 4 hetig kellett betetet hordani. Neha olyan volt mintha el akarna mulni de aztan ujra visszatert. A menstruacio nem tert vissza hal'istennek es a fogamzasgatlot meg nem mertem bevenni mivel annyi rosszat irtak rola. Hetvegen kenytelen leszek elkezdeni szedni habar a szex momentan a legutolso gondolatunk. A gatseb nem tul szep es erzekeny, a heg jo vastag rajta. Remelem azert alakul majd meg. A hasam meg szornyen nez ki. Mint valami amorf teszta es a linea nigra meg ott ektelenkedik rajta. Amugy ruhaban nem latszik, hogy szultem. :D
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Szia Rima,

Szerencses vagy, hogy Leon csak harom orankent eszik. Nalunk 2 ora telik el az etetesek kozott es keptelen vagyok Monstert leszoktatni rola. Hidegben tenyleg tovabb alszanak a babak ami a setak alkalmaval mindig bejon. Tenyleg milyen a szuper babakocsitok? A mozest Monster imadja es rogton el is alszik benne. Olyan soft es cozy. :D Irigykedem amiert a regi gatyaid lotyognek rajtad. En nem tudom begombolni az enyeimet es ez frusztraltta tesz mivel a gyerek mellett keptelenseg tornazni. A teszta has pedig csak igy lesz ujra feszes. A te babadon sem latszik a szules utan 3 oraval a meggyotortseg. Tenyleg majd irjal legyszi szulestortenetet! Olyan kivancsi vagyok egy fadalomcsillapitas nelkuli verziora.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Kolyok! De jo, h ide is irsz :) ! Szepen fejlodik, novoget Mate, Leon tegnap 18naposan volt 4240g, 3480gmal szuletett, szoval o is szeret enni :D ! Nem lehet konnyu most igy a ferjed nelkul, se neked se neki, de jo h az anyukad ott van, hihetetlen milyen segitseg tud lenni!

Edu! azert Leonnak is vannak bolond napjai es ilyenkor kepes orankent enni! a babakocsink egy kincs, foleg a mozes resze, Leon szinte egesz nap ebben alszik, mivel hordozhato, igy oda viszem, ahol epp vagyok! jaj a hasat ne is emlitsd, tukrot messzirol kerulom, ha csak melltarto van rajtam, ruhaban nalam sem lehet eszrevenni, h szultem, de anelkul :shock: , legalabb Leon elvezi, van egy jo kis puha vizagya :lol: ! aztan lehet csak nekunk tunik ilyen szornyunek a helyzet :roll: !

Kép Kép
rima

Katavirag! Meglestelek iwiwen, de edes Oliver! Szerintem tiszta ferjed, de javits ki, ha tevedek :) !

Sikerult nagyon osszevesznem Marioval, a srac vett 2lakast otthon, ok ez meg szep es jo, azt mondogatta, h az egyik az ove, masikat meg Leonra iratja, erre hivja ot az apja, h a csalad szerint Leon meg pici, es ajandekoza oda a lakast a 18eves ocsenek, persze Mario belement, meg ez sem izgatna, de az a srac nem csinal semmit, se suli, se munka, Mario kuldi neki a penzt es ha veletlenul nem kuld, akkor nem beszel vele hetekig, tegnap meg felhivott rohogve, h neki mar dolgoznia nem kell, hisz bratyotol kapott lakast, autot, penzt, igy minek.... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép Kép
rima

Szulestortenetunk :wink: :

Csutortok reggel arra ebredtem, h ngyon eros nyalkas folyasom van, elmentem meg delelott a dokimhoz, aki szerint ez teljesen normalis es akar ma szulhetek, de tul is hordhatom, de en nagyon biztam benne, h a baba meg aznap megszuletik, a folyas egesz nap tartott, delutan mar megelegeltem, felhivtam a korhazat, azt mondtak, h ez semmi, ha lesznek fajasok irany a korhaz. Mario fel 6kor hazajott, mondtam neki, h keszuljon, mert en ma ha torik, ha szakad szulok, erre jot rohogott, elment zuhanyozni, en meg neteztem, egyszer csak hihetetlen melegseg ontott el es ereztem, h vmi nagyon csurog(ez 6kor volt), rohantam a furdoszobaba, ami persze zarva, hisz mario zuhanyzott, uvoltottem, h azonnal nyissa ki, mert dol belolem a magzatviz, erre ismet kirohogott, en gyorsan visszarohantam a szobaba, szetett labakkal rohogtem, h na akkor megis szulok, mario mikor kijott es ramnezett, majd az alattam levo tocsara, olyan panikba esett, h ezen meg jobban rohogtem, aztan eszbe kaptam, felhivtam a korhazat, lezuhanyoztam, feloltoztem, keszitettunk meg par pocak fotot es elindultunk, ez volt este 8kor! Akkora mosollyal allitottam be a korhazba, h mindenki csak nezett, megvizsgaltak, majd azt mondtak, h nyugodtan hazamehetunk, mert holnap delig a baba nem fog kimaszni, en erre felhaborodtam, h en innen mar csak babastul megyek haza, aztan az egyik szuleszno ram helyezte a CTGt, itt meg nem volt fajasom, vagyis azt hittem, h nincs, szepen fekudtem, Mario mondta a vicceket, jokat rohogtunk, egyszer csak ereztem vmi fajast, majd megegyet, majd jott a harmadik, mondom marionak, h fajok, erre ismet, h mit hazudozok, jott a szuleszno, ranezett a papirra, majd kozolte, h te jo eg, ezek erosek, azt hiszem nem mesz haza, de a baba akkor sem fog kibujni olyan hamar, hisz elso, alig vagyok nyitva(1ujnira)!stb...na itt tert magahoz mindenki, h ez most mar nem poen

Kép Kép
rima

Mario persze csak mondta a vicceket es jokat nevettunk, mikor jott a szuleszno vele is probalt viccelodni, de erre csak annyit mondott a no, h nemsokara nem fogunk nevetni, mert ez lesz eletem legfajdalmasabb elmenye, na itt ugy megijedtem(foleg, h elozo nap a baratnom mondta ugyanezt), h masra sem tudtam gondolni, csak mi jon majd ezutan! aztan hazakuldek Mariot, mivel h felesleges h bent legyen, csak aludjon szepen, mert reggelig nem szulunk(ez volt ejfel fele)! en probaltam zenet hallgatni, persze lemerult az ipodom, aztan mergelodtem, h miert nem hoztam vmi konyvet...majd jott egy masik szuleszno es kerdezte, h szeretnek e vmi fajdalomcsillapitot, mondtam h nem, de aztan visszagondoltam a szulesfelkeszitore es kedvet kaptam egy kis gashoz, na ket szippantas utan olyan kaba lettem, h azt hittem csak almodom, tobb se kellett belole, mar ejjel 1elmult, mikor bejott egy nagydarab, ijeszto kinezetu szuleszno, bemutatkozott, h nala fogok szulni, na nekem ettol olyan eros fajasaim lettek, majd megvizsgalt, ijedten ram nezett, majd kiabalt egy masik szulesznonek, h hivjak gyorsan az apukat es keszitsek elo a szuloszobat(addig vajudoban voltam)...

Kép Kép
rima

na nekem itt vegem volt, mind egy vadmacska felugortam, majd elkeztem konyorogni, h adjanak EDAt, erre a no, h hisz mig nem nezett meg, semmi bajom sem volt es hogy eros csaj vagyok es nemsokara vege, nem kell az az eda, megjott Mario is, neki is konyorogtem, h vigyen haza, en nem is akarok szulni, majd atsetaltunk a szuloszobara, na itt vhogy elhuzodtak a dolgok, mert a fajasaim nem voltak eleg hosszuak, igy nem tudtam annyit nyomni, mint amennyit kellett volna, a baba sziverese csokkent, Mario meg idetlenul simogatott, meg masszirozott, meg mindig mondogatta, h push babe, please(na ekkor dontottem el, h ezt a pasit tobbet nem akarom latni), megkertem a szulesznot, h azonnal vigye ki, de mivel csak egyedul volt, kellett egy aszisztens es mondta, h szules utan halas leszek neki(ez igy is van, jobban imadom mn valaha), majd mondtam, h en egyedul is megszulok, erre a szuleszno kiment, en meg orditottam, h azonnal jojjon vissza, akkor visszajott, de egyfolytaba belekotottem, meg mondogattam neki, h inkabb hozzon egy dokit, mert en benne nem bizok, meg nenyuljon hozzam, meg en majd akkor nyomok, mikor akarok, senki se parancsoljon nekem, stb.. aztan mar csak kiabalt, h itt a feje, most mar tenyleg fogadjak szot, na nekem itt lett elegem, setalni akartam, vagy zuhanyozni, erre ram orditott, h hahooo, a feje felig kint es akkor osszeszedtem az osszes eromet es abban a pillanatban megszuletett eletem legfontosabb, legszebb, legtokeletesebb szemelye, akit annyira, de annyira imadok! mikor a kezemben tartottam az en torpemet, jot rohogtunk hasrman, h mit lerendeztem a szuloszoban!

Kép Kép
rima

Lanyok, itt vagyok csak varjuk a Papit haza 5 napi osszezartsag utan. Tegnap mar azt hittem elbujdosok amikor Monster 3 oran keresztul csak uvoltott es meg a cicivel sem lehetett megvigasztalni. Arrol nem is beszelve, hogy pisilni meg enni is szigoruan 1-1 percem volt az 5 nap alatt. Na de most ha megjon Papi majd bepotolok mindent. Jovok a hetvegen!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Gondoltam Edu, h azert nem josz :( , sajnalom, h ilyen nehez 5napotok volt...ezek a torpek sok energiat eltudnak venni, de mi akkor is imadjuk oket :) ! Ma van mario szulinapja, egesz nap sutottem, foztem, es eletemben eloszor meg tortat is sikerult sutnom :) :) :) ! na megyek, mert Leon hianyol :wink: !

Kép Kép
rima

sziasztok :)
hát túl vagyunk az első héten itthon... :) egyik nap kisangyal, akkor kipihenem magam másik nap nyűgös, akkor lemerítem... igy ritkábban tudok írni, mert soxor csak olvasó üzemmódban vagyok...
Edu, érdekes, hogy Te azonnal megláttad, hogy rám hasonlít. mi napokig nézegettük, hogy vajon kire ütött ez a gyerek? ;) aztán a minap elővettem az újszülött képemet. na, olyan szintű a hasonlóság, mintha csak Mátét fényképezték volna feketefehérben. na majd beszkenneltetem a férjemmel... szval semmi kétség, nem az asztal alól vették elő :)
a tészta has az nálam is játszik.... olyan ijesztő... és a seb miatt mégcsak nem is tornázhatok rá... nem mintha sok időm és energiám lenne tornázni... ;)
nem semmi, hogy egyedül végigcsináltál 5napot! le akalappal!

lányok, nektek nem mondták az ősök, hogy az igényszerinti szopizás nem jó, 3óránként kéne??? engem próbáltak győzködni... de nem sikerült meggyőzniük. a fejést én is szoktam már néha, ha nagyon érzem, hogy nem ürült ki, de csak kézzel... ;)

Rima, nem semmi amit Mario tesójáról írtál... nem is tudom mit csinálnék a helyedben... Mario nem látja hogy kihasználja a tesója?

köszi a szüléstörténetet. olyan jó olvasni, hogy ilyen vidáman gondolsz vissza rá! :)

na lassan ébredezik, mondjuk már itt az ideje... de talán még lesz időm ezt a hszt befejezni ;)
szval Katavirággal vajon mizujs?
najó, nagyon nyöszörög, indul az esti program ;)
nyugodt éjszakát ;)

Kép

Kép
kolyok28

ja, a márciusi topikba raktam fel képet ;)
most télleg megyek ;)

Kép

Kép
kolyok28

Szia Rima,

Nem semmi szulesed volt! Ejjel 1-ig tenyleg nem ereztel eros fajdalmakat? Ha jol ertettem addigra teljesen kitagultal. Utolag gondolom sokkal konnyebbnek es szebbnek latszik mint ahogy akkor erezted de ez igy is van rendjen. Jo, hogy nem vesztettetek el a humorerzeketeket es a kitolasnal szerintem a szulesznok mar hozza vannak szokva a lokott kismamakhoz. :D
A kicsi fiad neked is szep tempoba novoget. 6 honapos korukra kellene megketszerezni a sulyukat de ahogy elnezem ez mar 4 honaposan meglesz. Mi egyebkent kedden megyunk a 2 honapos well-baby vizsgalatra ahol megkapja az elso DiPerTe-t. Monster egyre tobbet gagyog es figyel a jatekaira, foleg a zenelosokre. Persze egesz nap nem alszik es 2 orankent eszik. Az ejszakat meg vagy atalussza vagy felkel 3x. Csak azt veszem eszre, hogy az egesz napom egy nagy budos szoptatas. Penteken eloszor tortent, hogy ki kellett menni vele egy etterembol mert annyira visitott. Persze ahogy kitettuk a labunkat elhallgatott es szelesen vigyorgott. A kis despota. Te nem erzed ugy, hogy a szules ota szelesebb lett a csipod? Nekem olyan erzesem van mintha a terhesseg alatt a gyerek 'szettolta' volna a csontokat. A regi nadragok vegul feljottek ram penteken de alig birtam begombolni oket. Nem baj szep lassan haladunk. Ma elszantam magam arra, hogy bevegyem az elso mini-pill-t.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sajna nincs idom mindent visszaolvasni, mert rohanok is.
Termeszetesen a Yahoo es az iwiw mindig beelozi a Babanetet, es ratok mar nem marad idom :shock: bocsi

De azert meglestem a babakat, es nagyon szepek, sok gratula :!:

Orulok, hogy jol vagytok :!: Nalunk is alakul a helyzet, kezdem kiismerni a mi Monsterunket :lol:

Puszka mindenkinek :!:

Kép

OLIVER 3 HETES ( a kepen 2 :lol: )
katavirag

Ma veletlenul jarok netkozelben, es hat nincs itt senki.... :cry:

Rima, a szulestorteneted aranyos. De azert valljuk be, nem tartott sokaig. Szerencses az, aki gyorsan szul. Es persze en, aki jokor jol kap epiduralt. Igy meg sem kottyant 16 ora. Kisfiad edesbogar :!: Apjara utott. Meg nem terek magamhoz, hogy fiatok lett...

Kolyok, hatalmas babat szultel. Ne foglalkozz vele, hogy a vegen csaszarba fordult a dolog. Egeszsegesek vagytok, ennel semmi sem fontosabb. En is ugy vagyok a babaval, hogy vannak jo napok, ekkor kipihenem magam (alszom, ha o is alszik) es vannak rosszak, amikor lemerulok. Amugy ugy rezem, egyre jobban hozzaszokik az ember az ejjeli kelesekhez. Persze azert ne tartson orokke... :wink:

Edu, reszvetem. Monstered egesz nap ebren :?: Az azert kiakaszto lehet, ha WC-re is alig jut idod. Teszta has... ezen jot vigyorogtam. Tegnap, amikor hajmosas kozben lehajoltam, hat mitnemondjak, kiakadtam a hasam latvanyatol. De ahogy ti, nekem sem latszik ruhaban semmi. Szerencsere csikom sem lett. Viszont rajtam 10 kg plusz ektelenkedik, ami a merhetetlen zabalasomnak koszonheto. Ram semmilyen ruha nem jon fel, csak a terhescuccaim :cry:

Ja, szopizas nalunk ugyanaz mint volt: cici (20-30) + tap (90) minden 3-4 oraban. Es ez jol is van igy. Tucsokkoma most valahol 3,5-4 kg korul lehet. Szepen hizik szerencsere. De hogy ti mekkora bebiket szultetetek?? Oliveren csak most kepzodik az a hajreteg, ami a tieteken mar szuleteskor ott volt. Hiaba, 2 hettel hamarabb jott.

Na puszi
katavirag

Hello Lanyok,

Most jottunk meg a gyerekorvostol. Szegeny Monster uvoltott mint a sakal mivel itt egyszerre 8 betegseg ellen oltanak ami 4 injekciot jelent plusz a rotavirus szajon at es a folyekony lazcsillapito. En nem is birtam nezni amikor megszurtak. A ferjem tartotta de o is majdnem elbogte magat. Gyorsan hazaszaguldottunk vele, ratettem a cicire ahol 5 perc alatt bealudt es letettem a bolcsojebe. Egyebkent megdicserte a doktorno, hogy milyen szepen no. 2 honapos korara 5,2kg es 62cm. A fejet szepen tartja, hason is emelgeti mar, mosolyog es gugyog. Kell neki adnunk D-vitamin cseppeket naponta 1x.

Katvirag orulok, hogy egyre jobban boldogulsz Oliverrel. Meglatod nemsokara o is mosolyogni fog es gagyogni neked es egyre jobban erdekli majd a kornyezete. Onnantol kezdve meg mar nem csak etetesrol es pelusozasrol szol a dolog hanem sok jatekrol es elmelyult beszelgetesekrol. :D Ne foglalkozz a +10kg-mal mert meg alig 3 hete szultel es a szervezetednek 9 honapjaba telt amig igy megvaltozott. Tehat nem fog egyik percrol a masikra eltunni a plusz de egyre kevesebb lesz ahogy telnek a hetek. Magamon latom ugyhogy nekem elhiheted habar en is ketsegbe esek neha a sajat latvanyomtol ruhatlanul. :D Arrol nem is beszelve, hogy a szoptatas miatt mindent kepes lennek megenni ami nincs odaszogezve. Szoval turelem.

Puszi

Kolyok, Rima meseljetek a fiukrol!

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Edu! Eloszor is Aron fiadnak nagyon boldog 2honapos szulinapot :wink: , hihetetlen, h h repul az ido! es eltudom kepzelni, h milyen szornyu lehetett az az oltas, foleg a szuloket viseli meg nagyon! es ami a szulesemet illeti, tenyleg jo volt, csak az utolso szakasz a kitolas nem annyira, mert a fajasok rovidek voltak es en vhogy nem is ereztem olyan erosnek igy agyonerolkodtem magam, szep is voltam szules utan, az egesz arcom tele erekkel(szerencsere ez masnapra elmult)! Hogy erezte magat a ferjed MOn? ja meg akartam kerdezni, h a picik mikortol mosolyognak tudatosan az emberre/ Csak mert Leon nagyon sokat mosolyog(mondjuk csak az apjara :? ), engem vhogy ignoral, mintha csak tejre kellenek, hiaba beszelek hozza, enekelek, puszilgatom, szeretgetem :twisted:

Katavirag! Olyan gyonyoru Oliver, kis edes :D ! es Leon tenyleg tiszta apja, es meg mi sem tertunk magunkhoz, h fiunk van, naponta tobbszor leellenorzom :D ! Anyoskad mg ott van? a kilok meg lemennek :wink: !

Kolyok! a babak mar csak ilyenek, egyszer rosszabb napjuk van, egyszer meg kisangyalok, Leonnal nagyon mazlistak vagyunk, mert hihetetlen jo baba(persze neki is vannak hisztis pillanatai, mert nagyon akaratos, mar latom par ev mulva hisztizni bevasarlokozpontokban :? ), de amugy jo, eszik, alszik, bar mar egyre tobbet van fent, ilyenkor nezelodik :) es elvan maganak es nem hianyol :cry: :cry: :cry: ! ha jol tudom, most mar egyedul vagytok, igaz? Milyen szuloi segitseg nelkul?

Nekem vasarnap jon ki a batyam 1honapra, aztan ha minden igaz anyosek, jul elejen anyukam, majd unokahugi ismet egy honapra, aztan noverem, vegul baratnom, igy azt hiszem nem fogunk unatkozni :D !

Kép Kép
rima

Szia Rima,

Lassan nektek is itt van az elso hofordulotok. :D A babak tudatosan a 6. het kornyeken mosolyognak rad/vissza ez az un. social smile. Monster jeleskedik benne ha jo napja van. Neha nekem is az az erzesem, hogy csak egy 2 labon jaro eleskamra vagyok a szamara de szerintem ahogy nonek annal tobbet fogunk jelenteni nekik. En mar nagy jatekvasarlasban vagyok az interneten mert elkezdodott nala a mindent megfigyelek, megfogdosok idoszak. Az osszes Chicco jatekot igyekszem beszerezni. Van toluk zenelo magic lantern, playmat, dream book. Teljesen odavagyok az igenyesseguktol meg a minoseguktol. Nemhiaba gyartanak 50 eve babafelszerelest.
A gyerek persze belazasodott a sok oltastol es lazcsillapitom meg nem volt. Felnyalaboltam es szereztunk a drogeriabol ilyen cseresznye izu zsele allagu acetaminophent. Keveset eszik, sokat alszik es rosszkedvu. Sajnos meg mindig tart nala a laz de a doktorno szerint ez tok normalis. Legalabb hasznat veszem a meregdraga Braun fulhomeronknek ami a ferjem szerint esszencialis kellek egy babanak.
Akkor te nem fogsz unatkozni ha nem tevedek. Micsoda nepvandorlas lesz nalatok. Jol is van igy mert en neha ugy erzem a folyonak megyek maganyomban. :D
Hetvegen megint bereltunk egy kishazat az erdoben de most masik allamban. Magyarorszagra meg majus 19-en megyunk 1 hetre, utana 1 het Ausztria.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Szia Edu!

Szegeny Aron, remelem mar jobban van! en is nagyon szeretem a chiccot, kar, h nincs itt akkora valasztek :( ! latom, h azert ti sem unatkoztok! mi ma voltunk dokinal, husi elerte a 4700gmot, ennek oromere becsajozott a draga, meghozza a kiscsajjal egy napon szulettek, a szomszed utcaban lakik es leona a neve :lol:!
nem szeretnetek hosszabb idot otthon tolteni? Ausztriaban hova pontosan? mi is ugy mennenk, de itt a nagykovetsegen min 4honapba telik az anyakonyveztetes es az utlevel :twisted: !

Kép Kép
rima

Szia Rima,

Leonnak boldog 1 honapos hofordulot! Nem semmi a 4,7kg gondolom Leon nagy hodoloja a ciciknek. Allitolag a 3. honapig nonek mint a bolondok es utana lelassitanak. Mar alig varom. Mostanaban ujra felkel ejszakankent de nem azert mert ehen akar halni hanem mert szeretne egy kicsit bujni es inni par kortyot. Nem szep dolog ezert felkelteni a mamit. Ez a Leona kiscsaj halal vicces. Na persze az ismerkedest a fiuknak nem lehet eleg koran elkezdeni. Legalabb te is ismerkedhetsz az anyukajaval ha kismama tarsasagra vagynal. En szules elott talalkoztam ossze egy magyar lannyal aki tok kozel lakik es decemberben szult. Sajnos rogton utana haza is ment 2 honapra de mostanaban kell, hogy visszajojjenek. Magyarorszagon nem szeretnek tobb idot tolteni 1 hetnel mert mar most hulyet kapok Anyukamtol a telefonon keresztul. Probalja osztani az eszt. Ezert inkabb kerulom a vele valo beszelgetest es helyette Apukammal beszelgetek nagyokat. Mostanaban csokkent a toleranciam mivel csak a ferjemmel es a fiammal szemben kell gyakorolnom szerencsere. Ausztriaba termeszetesen az Alpokba megyunk kirandulni, bereltunk 1 nagy hazat a toparton ahol a szuleim es a noverem is ott lesznek. Itt nem volt gond az utlevellel mivel a gyerek automatikusan amerikai allampolgar es az utlevelet 2 het alatt meg is kapta. Kesobb fogjuk kervenyezni a magyar allampolgarsagot is de most nincs hangulatom a kovetseghez es gondolom par honapba ott is beletelik. Ezt most komolyan mondod, hogy gyakorlatilag 4 honapig be vagytok zarva Angliaba utlevel hijan? gondolom szivesen mennel te is haza meg csak ugy utazgatni a kis csaladoddal.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

ne haragudjatok, hogy itt hanyagollak titeket...
most is hulla vagyok,de igérem holnap irok hosszabban!
minden okés amúgy nálunk ;)
nyugodt éjszakát!

Kép

Kép
kolyok28

Ujra beugrottam az irodaba, mert anyos vasarnap mar haza is utazik es ki tudja, holnap talan inkabb varost nezne. Nagy nagy segitseg volt az ittlete, testileg es lelkileg is. Mar nem szorongok a gyerek letetol es egyre kozelebb kerulunk egymashoz. Mondhatni beleszerettem :lol: :lol: :lol:
Meg ket hetet leszunk itt, aztan hazautazunk 6 hetre. Talan tudok jonni netezni ebben a 2 hetben babakocsival, talan nem. De ha el is tunnek, utana jovok, tudjatok :lol:

Edu, en is alig varom mar a tudatos visszamosolyokat. Egyelore tudattalannak tunnek, de zabalnivalok igy is. Oli is visitott ket napig a BCg oltas utan. Aztan ha majd elkezdodnek az igazi gyerekbetegsegek, akkor fogunk igazan aggodni... :roll:

Rima, de jo, hogy ennyien jonnek hozzatok :!: Leon es Leona... ez meg nem veletlen... :lol:

Kolyok, varjuk, hogy irj bovebben is.

Puszi

Kép

OLIVER 3 ES FEL HETES
katavirag

Sziasztok!

Edu! olyan jo hallani, h ennyi tervetek van, mi probaljuk a torpe utlevelet intezni otthon(koszonet szuleim ismeretsegi korenek), de h mi lesz a vege :roll: ! 4honap az kegyetlen es sajnos, ha nem intezunk semmit junius kozepeig, Mario nem johet velunk :( ! Megertelek az okoskodas, meg a sok jotanacs tenyleg idegesito tud lenni, de az jo, h az apukaddal ilyen jol kijosz :) !

Katavirag! Olyan kis szep Oliver, azok az ajkak, orrocskak, mintha rajzolva lenne :wink: ! Fogtok am nekunk hianyozni de ha megigered, h Ausztraliabol naponta fogsz irni, akkor legyen :) !

Kolyok! Kolyok! Hol vagy?

Itt a tesom, hat most 3pasi van a hazban es mit mondjak nem egyszeru, de nagyszeru :) !

Kép Kép
rima

sziasztok!

télleg akartam jönni én hamarabb...
itt vannak Anyósomék és nagyon sokat segítenek, mindent megcsinálnak! de ugyanakkor a szabadidőmben velük vagyok, keveset szgépezem... bocsánat :?

szval gratulálok a 2hós és 1 hós és 30napos nagyfiúknak utólag is :)

mi is igyekszünk :)
Máté jól gyarapszik, tegnapelőtt 4774g volt :D
egész nyugodt baba, de azért vannak sírós napjaink...

bocsi, ébredezik, eddig tartott a nyugi, majd még igyekszem jönni!
ja a webalbumunkban mindig frissitem a képeket :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok,

Bocs, hogy nem jottem de hetvegen erdozni voltunk hetfo-kedden meg takaritottam. Az erdei turne nagyon jol sikerult, gyonyoru tiszta fenyo kivul-belul kishazat bereltunk. Monster is nagyon lelkes volt mivel valamiert imad utazni es ilyenkor a nemreg beszerzett PegPerego dognehez 12kg-s amde a falra is felmaszo monstrumban kenyelmesen elterulhetett. Az erdo igy tavasszal a legszebb (na jo osszel is) es meg nagyon keves a turista. A jovo het vegen is megyunk nyaralgatni de most az oceanhoz remelhetoleg vegre repulovel. Eddig sehogy sem akart osszejonni a repules a rosszido miatt. Kepzeljetek minden ellenerzesemet felreteve vettunk Monsternek egy bun ronda amde baromi hasznos FisherPrice rainforest bouncer-t. Mar volt egy bouncer-e amit a mami valasztott ki nagy gondosan (skandinav design, remekul megy a nappalimhoz de a gyerek egyenlore meg nem kedveli) de ezt a mostani borzalmat egyszeruen imadja es nekem marha nagy segitseg mert a bolcson es a babakocsin kivul ide is letehetem. Ha leszedjuk rola a csupa plasztik toy bar-t akkor egesz aranyosan nez ki. Majd teszek fel kepet.
Rima, remelem kiszolgal teged a 2 nagyobbik pasi es nem forditva. Hogy alltok a mosollyal es a tummy-time-al? Monster utal hason fekudni epp ezert meg alig emeli ugy a fejet azt is bombolesek kozepette.
Kolyok orulok, hogy jol vagytok es Mate ilyen szepen gyarapodik. Jo lehet az a sok segitseg. Meddig maradnak anyosodek? A kepeket sajnos nem tudom megnyitni pedig mar nagyon kivancsi lennek a fiadra.
Katavirag gyonyoru a kisfiad! Olyan jo, hogy igy osszemelegedtetek. En is kb. az elso honap vegere ereztem valami osszhangot a fiammal. Gondolom sok dolgod lehet a koltozes miatt. Segit valaki csomagolni?? Klassz lenne ha meg tudnal irni Ausztralia elott de ha nem akkor is itt leszunk ha mar attelepultetek.
Puszi
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

sziasztok!
na most van egy pindurka időm,
szval bocsi Edu, a link helyesen:
http://picasaweb.google.com/mzs.makai/
és innen lehet tovább menni.

tök jól hangzik a kirándulás!!! dejó lenne nekünk is elmenni!
Elég sokat szoktunk sétálni, bár mostanában anyósomékkal mindig lassabban indulunk el és a végére csak nyügös lesz a picur... De tegnap megvolt az első hosszabb kimozdulás, az ikeába voltunk. a vége megint kicsit sirós lett... első nem otthon szopit viszont elég jól vettük :)
csak utána nem akart elaludni, amit nem csodálok, nagy volt a forgatag.
Anyósomék holnap este mennek haza. jó is meg rossz is, mert furcsa lesz egyedül de ugyanakkor kicsit várjuk már hogy 3asban legyünk... ;)

Edu, amúgy ismerős az észosztás. megkaptam már, hogy miért szoptatok olyan gyakran, hogy miért nem mérem szopás előtt után stbstb.... és mindenki jobban tudja miért sír a gyerek.... azért várom már hogy kicsit 3asban legyünk mert akkor mégjobban kiismerhetem a gyermekem és nem akarják puszta szeretetből kivenni a síró gyereket a kezemből... :) pedig másnál sírni hallani sokkal rosszabb... szívszaggató....
de amúgy nem sír olyan sokat... :) és amikor nem fáj a pocija akkor nagyon békés és sokat nézelődik a kiságyban is meg amikor a karon van sokat énekelek neki. jó lenne rászoktatni a kendőre majd meglátjuk ;)

Katavirág, olyan jó hogy tudsz jönni :) és annyira aranyos Oli ;)

Rima, ez a Leona kiscsaj ez hihetetlen :lol:
ja az ügyintézésről akartam irni:
ha a konzulátuson keresztül intézzük az állampolgársági papirokat akkor az itt is 3-4 hónap.... mi meg addig nem várhatunk mert a nyáron meg kell ejteni a keresztelőt mert a nővéremék mennek vissza amcsiba júliusban. Szval itt van egy olyan lehetőség, hogy ideiglenes útlevelet csináltatni ami 1-2 alatt megvan elvben és azzal csak kivihetjük a kissrácot vissza nem. Szval azzal hazamegyünk és otthon intézzük az állampolgárságit meg a többit.

na megyek, vidám hétvégét és jővő héttől valszeg gyakrabban tudok jönni, mert egyedül leszek- vagy épp ezért nem, kitudja. ;)
tessék drukkolni :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Hello Anyapajtik :!:

Beugrottam hozzatok, apa felugyeli a gyereket.

Olyan hihetetlen, hogy mar mindnyajan anyak vagyunk. Nemreg meg azon sopankodtunk, mikor esunk mar teherbe, aztan hipp-hopp, itt van negy kisfiu :lol:

Rima, most tesod boldogit. Melyik is, ha jol emlekszem, anyukad negyet szult. Mind edestestvered?
Ja, mi mar megkaptuk az ideiglenes utlevelet hazaig, szombaton, azaz majus 10-en utazunk haza. Otthon leszunk 6 hetig, ott intezzuk a gyerkoc magyar anyakonyvi kivonatat es utlevelet, ausztral vizumat. Bizony itt is minden honapokba telne, ha az uram nem verne az asztalt mindenhol.

Edu, szupi ez a sok kirandulas. Csak azt mondd meg nekem, mi az a bouncer :?: :roll: :lol: Rakhatnal mar kepeket Monsterrol :!:

Kolyok, edesek a kepeitek, meglestem a vebalbumot :!: Mate mar milyen szep erett baba :!: Es a sulya....nem semmi :wink: Te neked mekkora hasad lehetett mar a vegen :wink:
Olikank is hascsikaros, erolkodos, mondhatni fingos :lol: De vannak egeszen nyugis, eszem-alszom napok. Es kepzeljetek, 3 kiloval szuletett, meg nincs 5 hetes es most 4700 g. Az utobbi idoben hetente negyed kilot hizott. Mar nehez megemelni. Ez biztosan a sok tapszernek koszonheto, amibol 3 oranket 120g-mot eszik, cici utan, ami sajna nem sok, de azert van valamennyi tejem.

Amugy meg pszihesen mar helyrebillentem. Tudatosult, hogy mostantol egesz mas lesz az eletunk, mint elotte, de hat nem ezt akartuk :wink: :?:

Hazaselet is helyreallt :oops: de azert erzem, hogy szeretetem egy jo reszet a gyerek kapja apja karara, de ez igy van rendjen. Meg mindig nosztalgiaval gondolok vissza a terhessegre, amit nem is tudom, miert hivnak terhessegnek, mert nekem nem volt az, csak az, ami utana jott :wink: es mi mar nagyon szeretnenk ujra terhesek lenni :lol:

Mara bucsuzom, nem tudom meg mikor es honnan fogok jelentkezni :roll: szep gyarapodast mindenkinek :!:

OLIVER HOLNAP 5 HETES
katavirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?