Új privát üzeneted érkezett!

Monácska, megértelek, de azért a kettesben kaja jobb, anyós me jót akart, mit meg nem adnék egy ilyen lehetőségnek...nekünk mindenki egy 100-assal van arrébb, hiába nyugdíjasok, a gyereket nem tudom lepasszolni...
És egy 4 hetes gyerek elvan a nagyanyjával, hidd el!
Amikor epével műtöttek a gyerek 4 hetes volt és semmi baja nem volt abban az egy hétben!Megette a kaját és kész!te meg egy estére mennél el, lefejed a tejet, anyós meg vigyáz rá, semmi baj sem lesz!

Ne vedd sértésnek,tényleg....
Vendég

hidegfront?? tuti valami van a levegőben.....gyerek nem akar aludni. nekem meg bazi sok dolgom lenne.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Jó "reggelt"!

Gina: Nagyon szépek vagytok! Hidd el hamar felhízik a kislányod és nem sokára otthon lehettek együtt :)

Monácska: Hmm, szerintem is csak jót akart anyósod... Persze most még a hormonjaid is nagyon bekavarhatnak és lehet emiatt vagy érzékenyebb (meg persze a nyűgős gyerek sem tesz jót...). Egy kis kikapcsolódás jót fog tenni, de csak akkor ha nyugodt szívvel tudod otthagyni a kicsit valakivel. Ha csak idegeskednél, hogy mi van a gyerekkel, akor inkább magad mellé tedd és kérjetek nem dohányzó asztalt. Akik meghívtak benneteket, tisztában lehetnek ezzel és lehet, hogy már eleve ilyen asztalt kértek... Mozduljatok ki ;)

Csakegy: Köszi a sok bíztató privit. Kicsit nyugodtabb vagyok, ma éjjel már remekül tudtam aludni és nem ezen járt az agyam...

Voltam ma vérvételen... Áááá, kész vagyok ezen is. A nőgyógyász ráírta a beutalóra az ellenananyagszűrést (nem értem miért, B poz vagyok..), de nem adott hozzá valami papírt. Persze így nem vették le a laborban. Tele a t.köm ezzel az egészségüggyel... Mehettem a házidokihoz, hogy adjon már ilyen papírt és holnap reggel szurathatom meg magam még1x... Viszont sikerült UH-ra időpontot kérnem a SOTE II-re, pénteken rákukkantunk a kiskukisra :mrgreen: Már olyan rég láttam őkelmét, hogy jó lesz megint megkukkolni :)

Kéne pocakfotót csinálnom. :roll:
Ééés megvan a bordűr (igen tapétabordűr, bár csak sima festésre kerül). Öntapadós, Micimackós és sikerült egy picit spórolni is rajta. Lehet ma felteszem :)

No, megyek regelizek végre.

Kép

Kép
bettica

Ja: Tegnap este Bence annyira aktív volt, hogy csak úgy "ugráltam" az ágyban. Apa meg kikerekedett szemekkel figyelte, hogy a gyerek összevissza kúszik, mászik. Mondta, hogy ha nem a saját kezével érezné ezt a mozgást, akkor nem hinné el. Mondtam, hogy neki még jó, mert ő csak a kezével érzi, én viszont a hólyagomban és persze ritmikusan, tuti táncolt :lol:
Most csaka bordáimat próbálja lefejelni :) Tényleg! Mennyi ideje van még befordulni? A másik topikon egy egy héttel idősebb kismamit már a császárral ijesztgetnek, mert még mindig faros a gyerek. Asszem Bence medence végű még mindig, a feje a jobb oldalam bordáinál szokott lenni. Persze pénteken még kiderül az igazság...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

gyors bekukk, Dorka már megint itthon van... :roll: Valószínűleg múlt héten nem lett rendesen kikezelve a füle/ormandulája mert megint fájlalja... Délután doki.

Monácska, Lafival értek egyet, bár azt is megértem, hogy nem akarod Nórit otthagyni! De én most jövök rá, hogy mennyire elrontottuk Dorkával, hogy noha anyuéknál laktunk fél évet, nem nagyon hagytam otthon vele. Most isszuk ennek a levét, mert nem nagyon marad el senkivel, oviba beszoktatás is kínkeserves volt...
És most, hogy messze vannak a nagyszülők, mindenki, nincs segítségem, mit nem adnék érte!

Én sem bántani akarlak, de hidd el, nem lesz semmi baj és arra is szükség van hogy kettesben legyetek! ezt is a saját bőrömön tapasztaltam meg...

Kandikám, annyira sajnálom, hogy megint nem jött össze Neked! Írok majd mailt! :wink: Nati nagyon jó pasi, vigyázz rá, szétszedik a csajok! :wink: :)

Norka, bocsi hogy kihagytalak a listából! pedig annyira figyeltem, hogy mindenki benne legyen! Csinálok majd újat!

Pocifotó, ma reggel csinálta Apa:
Kép

Érzem a mocorgást! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Kismami lista

finiselők:
7kincs: 38+2
Bettica: 32

tizen hetesek:
Monee: 19+3
Anyoo: 17+2
Luca68: 16+5
Norka: 13+2

Friss terhesek:
Szakmárinékati: 9+1
Rambóka: 8+1
Csakegy: ?
Czinkeb: 5?

Kép

Kép
anyoooka

Dimet!

Hidegfront tuti! Rettenetesen aludtam, mégis fél 8-kor kivágott az ágy! A ded meg 8-kor kelt, pedig máskor 9.15-ig is húzza a lóbőrt! :shock:

Monácska!

Én is azt mondom, hagyd, h. segítsen!
Az, h. ahelyett, h. rádcsapta volna az ajtót, hogy aztán felrántott orr-ral felétek sem nézzen hetekig, inkább lenn bőgött, szerintem annak a jele, h. tényleg jó szándékkal akart közeledni.
Az éttermes ötletéért pár hónap múlva minden pénzt megadnál majd! :twisted:
Egyébként én úgy tudom, h. minden étteremben kell dohánymentes résznek lennie, és lehet, h. pont a meleg és a duruzsolás lesz az amitől Nóri hatalmasat fog aludni mellettetek a kocsiban, ha elviszitek, de az sem baj, ha anyós otthon szokja egy kicsit a túlélés törvényeit!
Hidd el én is félve bíztam apámra a dedet, mert a nagyobb balesetek (kéztörés, ujjelvágás, kisebb-nagyobb zúzódások) mindig akkor történtek velünk, amikor rá voltunk bízva, de meglepő módon sokkal kisebb a ded amortizációs rátája mióta ő vigyáz rá, mint amikor itthon kellett dekkolnia a dednek! (Remélem ez így is marad! :roll: )
Szóval nyugi, hagyd időnként őt is érvényesülni, ha úgy egyébként nem vagytok rosszban!

Csakegy!

A postán lehet kérni hivatalos panaszbejelentőt!

(Én is kértem, amikor annó terhesen egész nap itthon dekkoltam, de a postaládába csak a cetli volt bedobva, h. sikertelen kézbesítés, holott meg sem próbálta kézbesíteni! De aztán nem kellett leadni, mert leváltották és azóta egy nagyon rendes cingár kis emberke a postásunk, aki még az utcán is képes megállni és megnézni, h. van-e nála levelünk, ha meglátja, h. a dedet sétáltatom!!!! Pedig volt már, h. egy fityinget sem tudtam neki adni, amikor feljött a negyedikre egy levéllel, mert én kártyás vagyok és néha csak az a huszas van nálam, amivel a dedet beültetem a bevásárlókocsiba! :oops: :roll: )

Szerintem is jelentsd fel az ürgét, mert ez azért már a pofátlanság teteje! Jó, h. nem szed vámot! :evil: :evil: :evil:

Vmit még akartam írni vkinek, de most nem jut eszembe! :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Ja! Igen!

Kandika!

Szerintem próbálj meg hőmérőzni, meg, ha tudsz, menj el Pé körül is UH-ra, vagy ciklus vége felé progimérésre!
Nem akarsz elmenni egy alaposabb endokrin kivizsgálásra?
Szerintem nem biztos, h. jó, ha csak sodródsz és vársz!
Tudom, h. nem könnyű. De egyáltalán nem vagyok benne biztos, h. nektek így le kéne mondani a kistesóról!
A hsg-t csináltasd meg a dokiddal, ha megcsinálja!
Ne hagyd ennyiben a dolgot!

Ginuska!

Édes kis csöppöd van!
Jó, h. adják neki a tejcsidet, mifelénk kiöntözgetik a csapba az anyukák által nagy nehezen lefejt tejet és tápizzák a korababákat. :evil: (szobatársnőm 32 hétre szült, onnan tudom)
Amerikai kutatások egyre jobban hangsúlyozzák korababáknál az érintés és a testmeleg fontosságát, úgyhogy simizd minél többet, és ha engedik majd kivenni, akkor mielőbb tedd mellre, nem szopizni, csak, h. érezze a bőröd melegét és hallja a szívverésedet, ami odabenn már megszokott!
És már most nézz utána a hordozókendőzésnek, mert az is sokat jelent majd az idegrendszerének, ha veled együtt mozoghat később!

rambóka

Hello!

Bazi szarul aludtam én is. Egész éjjel forgolódtam. :roll:
Holnap viszont már nem jövök, most csomagolgatok kicsit, aztán egy időre ennyi. :) Még nem érzem annyira a változás szelét. :D

Emlékeztek még Lara elcsúszott pocak képére?!
Apa vette észre, hogy az én Kispockom kérója is úgy nézett ki ma reggel. :shock: :lol:
Éreztem én, hogy az egyik hason fetrengős pozíciónál "lecsúszott" jobbra a baba, de ha nem simizi meg a hasam, észre sem vettem volna. Kő keményen kidudorodott a kis drágám a jobb oldalamon, még a bal oldalam tök üres volt! Tök vicces! :D
Apa meg örül hogy érzett ő is valamit végre a gyerökből. :lol: :lol:

Kezdek elhülyülni, ez komoly. :roll: :lol: Semmire sem emlékszem, ha nem írom fel, ha megfeszülök akkor sem. De még arra sem, amit én akartam mondani. Szörnyű. :lol:

Csakegy!

Támogatom a feljelentés ötletét!
Kimozdultatok Lillával? Mikor mész UH-ra?

Moncsáka!

Ezt az anyóst lehet hogy mégiscsak érdemes megtartni... :) az enyém szerintem nem lesz ennyire belátó. :?
Megértem, hogy nem akarod ott hagyni, mert ez így a normális. A vadonban is így élné túl a gyereked. Az ősanyák sem parkolták le a gyerekeiket valahol, amég elruccantak szedni egy kis bogyót az ősfaterral, mert akkor megette a tigris. :wink:

Viszont pont tegnap beszélgettünk a Férjemmel arról amit Anyoo, Rambóka és Lafi írt Neked. Basszus, nincs más választás, néha akkor is ott kell hagyni a gyereket valami megbízható helyen, ha lenne más megoldás. Nem jó az, ha állandóan a Te fejedet látja, nem ismerkedik meg, nem lesz el "idegenekkel"... Persze ő is így tökéletesen fel tud nőni, csak amikor majd néhány hónapos korában otthagynád valahol, akkor leüvölti utánad még a vakolatot is.
Mi arra jutottunk, közös elhatározással, hogy 1-2 hónapos kora körül már elkezdünk arra gyúrni, hogy szándékosan otthagyjuk valahol, valamelyik nagyszülőnél. 2-3 órára, esetleg egy etetésre, éjszakára, mert muszáj. Miattunk muszáj. Később meg miatta is fontos lesz ez. Én szeretném ha független, nyitott, a saját lábán is elboldoguló gyerekünk lenne, aki nem függ teljesen tőlem.
Cupp!

Bettica!

Muti a bordűrt! :wink:

Anyoo!

Gratula a mocorgáshoz! :D:D:D

Nem emlékszem másra, bocs... :oops:

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Gina: sok-sok tejcsit ennek a kis tündérkének!!! Gyors gyarapodást nektek!!!! Kitartás!!!!!

Anyóka: nagyon csini poci!!!

Rambóka: a postás nálunk is ugyanezt csinálta, mígnem a párom bement a hivatalvezetőhöz.... Azóta a sima levelet is felhozza!!! :shock: :shock: Mondjuk nálunk van lift...

Monácska: nálunk kb. 3 hónapos koráig nem vette észre hogy nem vagyok itthon, ha anyukám itt volt, simán meg tudta nyugtatni, mindig az én pólómban volt anyuka, hogy az én illatomat érezze a kismanó... Na 3 hós kora körül meg kemény hisztik kezdődtek ha nem lát 5 percig... Nekem az nagy felüdülés volt, ha elmentem bevásárolni egy másfél órára... Na ez nagyon hiányzik!! Használd ki szerintem a lehetőséget!!! Nem mondom hogy nem fogsz végig rá gondolni, de egyezzetek meg, hogyha nagyon sírna, akkor anyósod azonnal szól, és hazamész...
Vendég

Szasztok!

Gáz, már nem emlékszem kinek mit akartam írni... (most jöttem vérvételről a belgyógyásztól és sikerült úgy levenni a vért, hogy alig mozom a jobb karom... állat... holnapra tiszta lila lesz az egész).

Monácska: Én Lillát 6 hónapos koráig soha nem hagytam egyedül, állandóan rajtam lógott (szó szerint... vagy a karomban, vagy a Premaxxban vagy az Ergóban). MEGÉRTE!!! A gyerek tök kiegyensúlyozott, nem fél attól, hogy ott hagyom valahol. 6 hónapos koráig sokat mentünk a szüleimhez, addigra megismerte őket, megismerte a lakást, mindent. 6 hónaposan ott hagytam (fú... nagyon durva volt... iszonyú lelkiismeretfurdalásom volt!)... aztán 2 hetente újra és újra... és Lilla imád ott lenni. 6 hónaposan már tudtam, hogy könnyen kezelhető, és ott mertem hagyni. Onnantól kezdve viszont iszonyú jól esett a 2 hetenkénti fél nap gyerektelen lét (életmentő volt:). Most meg inkább kérek majd egy év halasztást de megint ezt fogom csinálni. 6 hónapos kor alatt senkinél se hagyom a gyerekem. Utána viszont igenis a szüleim fognak rá vigyázni amíg elmegyünk moziba stb. (Már kétszer voltunk az utóbbi időben... és jövő héten is megyünk:) (az anyósomnál viszont -hiába is szereti Lillát és hiába is vigyázna rá szívesen- szerintem még vagy 2-3 évig nem fogom otthagyni még 10 percre sem egyedül. Ez van. Jogom van hozzá, én vagyok az anyja. Ha ott a férjem akkor babázhat, ha én ott vagyok babázhat, Lillát viszont nem hagyom nála. Férjem ezt a döntést tiszteletben tartja, tudja miért döntöttem így.)

Az első 6 hónapban is jértunk étterembe. A gyerek szépen a nyakamba volt kötve, tök jókat aludt. Olyankor még az se volt gáz ha este mozdultunk ki, a gyerek mindig és mindenhol képes volt aludni (aztán ez persze elmúlt). 4,5 hónaposan hajnali kettőig a nyakamban lógott amikor végigbuliztunk egy esküvőt.

Tök jó volt:)

Szóval ennyi... szerintem az a normális ha az ember félti a gyerekét, attól meg, hogy 6 hónapos kora előtt nem bízza másra az ember még nem lesz anyámasszony katonája (aki látta Lillát mások között az tudja, hogy nem a levegőbe beszélek ... aki meg ismer engem az azt is tudja, hogy az abszolut "hidegvérű" anyák közé tartozom akik igenis hagyják, hogy elessen a gyerek csak, hoyg megtanulja, aki hagyja, hogy nagyobb gyerekkel harcoljon adott játékáért, hogy megtanulja... tehát minden vagyok csak túlféltős nem... sőt... a legtöbb ember szívbajt kapna ha látná, mennyire szabadon engedem Lillát... de 6 hónapos kora előtt nem volt az a pénz amiért ott hagytam volna valakinél akár csak egy órára is... és ez a kistesónál is pont így lesz - csak ő már egy rugalmas kendőben fog rajtam lógni az első hónapokban:)))).

Uff:)
Vendég

(ja.. a postást meg felnyomtam a Posta online ügyfélszolgálatán. Remélem ők komolyabban veszik a dolgot mint a helyi iroda...)
Vendég

Sziasztok!

Monácska!
Próbállak megérteni, de nem megy!
Ha ennyire rendes anyósod, akkor próbálj meg benne megbízni!
Hidd el, hogy sokat tudna segíteni délután, amikor a sírástól a Te idegrendszered szétcincálódik, hogy kezébe veszi, hordozgatja, ringatja stb. Persze te is ott lennél akkor. Szem előtt lennétek. Nyugodtan le tudnád tesztelni anyóst!

Én már terhesen arra készítettem magam, hogy a nagyszülők, nagybácsik, barátok hurcibálhatják a gyereket. :roll: Hogynem leszek "önző"! Főleg, hogy minden psziholóügia könyv azt írja, hogy a gyereknek jót tesz, ha sok ember van körülötte!
És müködik. Anyósom most itt van nálunk. Rábízom, lemegyek vásárolni, elintézem a dolgaimat stb.
A nap legnagyobb részében úgyis veled van! Te vagy az anyja! Te leszel a nagybetűs ANYA! Anyósod "csak" nagyi marad! :)

Gondold át, persze az érzéseidet nem tudod megerőszakolni, de apró lépésekben elkezdhetnéd magad tréningezni! :lol:
Na, ne vedd belepofázásnak. :) A Te gyereked és érthető a féltékenység. :wink:

Bár én lehet, hogy azért beszélek "könnyen", mert anyós két hétig van, aztán kettesben maradunk a gyerekkel és apa csak du, meg este van. Sőt ha éjszakás, akkor csak KETTEN! leszünk.
És én elég szétzilált lélekkel kerültem haza a kórházból és nekem jót tett az anyós lelki és fizikai támogatása. (mert már a párom is kezdte beadnia kulcsot az én rengtege sírásomtól és kialavatlanságomtól, szorongásomtól) és anyós erre gyógyír volt. Azóta is alszom "mint a tej" amióta ő itt van. (ma is nyomtuk 9-ig az alvást, este kilenctől, két szopi megszakítással).
Szóval az én esetem más. Ezt beismerem. :)
Csináld úgy, hogy a te lelkibékéd meglegyen! mert ez a legfontosabb!

Gina!
A császár engem is megviselt, lelkileg is, fizikailag is!
Én eddig bárkivel beszéltem, ha korbaba lett, vagy valami olyan dolog lépett közbe, ami miatt egy nem várt császárra került sor, mindenkit megviselt a császár. Sokkal jobban, mint aki valamennyire "készült rá"!
Nekem is fájt! Főleg amikor a gyereket a gyomromtól kinyomták. :shock: Nekem rémálomnak tűnt. Még mindig rossz érzés, ha visszagondolok az egész szülés körülményeire!
De már nem olyan fájó, mint két hete!
Szóval ahogy telik az idő, a baba kárpótol. És meglátod, amikor hazaviszitek a kis egészséges kislányotokat és látod növekedni, gyarapodni, méginkább eltörpülnek, megszűnnek ezek a negatív érzések.
Én annyira ki voltam borulva, hogy Rambókának sírtama telefonba, hogy én soha többet nem akarok gyereket. Egy elég! Én ezt mégegyszer nem akarom....
Ő meg "nevetett" és azt mondta, hogy persze, most ezt érzed, aztán ez elmúlik! És vágyni fogsz a következőre.

Hát már a férjemmel megbeszéltük, hogyha minden jól megy, akkor jövő márciustól indul a babaprojekt No:2! :lol: :lol:
És úgy vagyok vele, ha császár lesz, akkor császár lesz! Bányja kánya! Csak egészséges legyen! :) És LEGYEN! :roll:

1 hónaposak vagyunk.... :D
Vendég

Ginuska: Gyönyörűen fejlődik a babátok :))))) Annyira jó, hogy viheted a tejet, ez tényleg a legjobb gyógyszer neki, ez erősíti az immunrendszerét stb. Nagyon örülök ennek :))) Kitartás:) Nemsokára mehettek haza :))))

Bettica: mutatsz képeket?

Anyooka: :) Szép nagy már a pocakod :)))))

Monácska: én mindig mindenre propoliszt használok :)))) (babánál külsőleg, nálam megfázásra belsőleg:)

k.ir: olyan jó olvasni a sztorikat amiket írsz :))) (pl. a tehenes:))) Annak örülök, hogy anyukád jobban van!!!

Rejo: a csomagok most nálunk landoltak, valszeg jövő héten tudjuk elvinni őket a családnak (senki se jár feléjük a közeljövőben sajna). Majd mesélek :)) (a hozzájuk gyakran járó kollégák külön köszönték a női ruhákat, mert mindenki csak gyerekruhákkal segíti őket és az anyuka ugye magára soha nem költ... úgyhogy biztos, hogy nagyon örül majd:)

Bocsi mindenki akit kihagytam... (franc... megint émelygek... Lillánál nem émelyegtem ennyit... délután UH... akkor kiderül, hogy lakik-e bent valaki vagy csak átvertek minket:)
Vendég

Kavicska: asszem Geréb Ágiék tartanak császárfeldolgozó "kurzust". Az egyik indexes ismerős járt oda mert őt annyira megviselte lelkileg a császár, hogy remegett a következő szülésnek már csak a gondolatától is. Aztán úgy helyrepakolták, hogy most alig várja, hogy jöjjön a ketteske... (ő iszonyú megalázottnak és kiszolgáltatottnak érezte magát, ezt kellett feldolgozni... ) (plusz én még a sima szülésem után is úgy írtóztam az összes nőgyógyásztól, hogy még a rákszűrést is elblicceltem... pedig engem csak a szülés előtt szivattak, maga a szülés szép volt, gyors és könnyű... de mégis... mi lehet akkor egy váratlan császárnál...) Le a kalappal előttetek!!!!
Vendég

nnna, elaludt. kaja közben, az etetőszékben :lol: több, mint másfél órája alszik :shock:

Kép

dimet

Csakegy!

Én nem vitatom amit leírtál, de szerintem ehhez az is kell, hogy Lillának "jó" személyisége van.
Csak egy példa:
Pár hete voltunk egy ismerősnél. Első gyerek, anya van otthon vele. Néha jönnek a mamák, apa este érkezik, magyarul non-stop anyával van. Ha anya el is megy valahova, csak annyi időre hogy a következő etetésre már otthon legyen. 8 hónapos a kislány.
Szóval ott voltunk, beszélgettünk, játszottunk a kiscsajjal, de nem maceráltuk, nem támadtuk le, nem hangoskodtunk. 1,5 óra elteltével gondoltam talán átvehetném a babát egy kicsit tartogatásra. Komolyan mondom, nem tartottam 1 percet sem a kezemben, úgy hogy az anyja mellettem állt, és úgy üvöltött a gyerek hogy még a pelusát is láttam a száján keresztül. Anyának vissza, 1 percen belül csend. Nekem ebből az jön le, hogy a gyerek bár nem fél az idegenektől, de nincs semmilyen kapcsolata velük, így még hosszú ideig az anyára lesz csak utalva. Ha nincs anya, megáll az élet.

Mellesleg ezzel a szülők képben vannak, de nem akarnak/tudnak változtatni rajta. Pl. az anya nem viszi be magával a városba a gyereket ha vásárol, ami szerintem szintén hülyeség.

Na mindegy...

Monee

Monee

monee85

kavics, grat az 1 hónaposhoz!!!!!!! és örülök, hogy kinyílsz és kezdesz jobban lenni.

csakegy, jobbulást a karocskádnak!!!! jöv. héten ikea?
rejo, nemtom mikor tudom feladni a szajrét. legkésőbb hétfőn!!!!

kell vkinek egy rubint réka 3 videokazi?????????? odaadom személyesne, vagy postázom utánvéttel. de hat

Kép

dimet

na...de határidőre nem megy :)
felkelt

Kép

dimet

Csakegy, én sem szeretnék vitatkozni, de nekem meg az a véleményem, hogy egy pici gyereknek este ágyban a helye. Mindig kiakadok amikor este 10 körül a Tecsoban pici gyereket látok, én úgy gondolom, hogy akkor neki már rég aludnia kellene, megfürödve, a saját ágyában.
Mi a mai napig úgy alakítjuk a napunkat, hogy Dorka emberi időben - ez max. 9 óra - ágyban legyen. Persze, néha közbejöhetnek dolgok, de amíg pici volt, addig az ő napirendje volt az első - amiben az elején a fürdetés, fektetés tud nagyjából az egyetlen fix dolog lenni...

Kép

Kép
anyoooka

Monee: Lilla első pillanattól kézről kézre járt a családban, iszonyú sokat jártunk vele emberek közé (és ez nem a játszóteret vagy a szomszéd közértet jelenti ... lényegében az én fejem mellől szemlélte a világot 6 hónapig, mindenkinek volt hozzá 1-2 szava stb.). Még a bababörzére is kivittem a Premaxxban plusz tömegközlekedve 6 hetesen a férjem munkahelyére ahol 3000 kolléga ugrott a nyakába... Szóval Lilla marhára megedződött.

Ez azért nem ugyanaz mintha csak velem lett volna összezárva 6 hónapos koráig. Akkor ő is ilyen üvöltős lenne akármilyen is az egyénisége (ezt borítékolom).

Egyszerűen nem hagytam EGYEDÜL a szüleimnél 6 hónapos kora előtt.
Vendég

anyoooka: Dorka már 3 éves múlt. Lillával kb. 5-6 hónapos kora óta mi se megyünk este sehová. Korábban viszont igenis a nyakamban ALUDT ha véletlenül csúszott a program. Nem ugyanaz a kettő. Lillánál pl. este 7-re mindig haza kell érnünk, olyan fontos neki a napirend. Kisbabaként viszont azt láttam, hogy ha rám volt kötve akkor semmi nem érdekelte. Iszonyú nyugodtan aludt, a szívdobogásom hallgatta alvás közben. (modjuk babakocsival nem játszottam volna ezt el... mint ahogy az esküvőn se maradtunk volna ott hajnalig... ). Szerintem nem ugyanaz a kettő. (Nekem abszolut nem. ÉN láttam mikor van az a pont, hogy zavarja, ha nem tud az ágyában nyugodtan aludni. Onnantól kezdve odafigyeltünk erre.)
Vendég

Csakegy!

Jah, közben rájöttem hogy nálatok valszeg innen fúj a szél. Amit Te is leírtál. Bocs, nem beszólni akartam.
Valahol meg kell találni a középutat szerintem mindenkinek. Nagyon nehéz, pedig még meg sem született... :?

Monee

Monee

monee85

dimet: IKEA jól hangzik :) Remélem semmi sem jön közbe mert megyünk :)))) (a napokban elkezdem Lillát újra hurcolni az ergóval plusz holnap elhozzuk talán az esernyőkocsit aminek dönthető a támlája ami talán kényelmesebb neki -vagyis nekem:)- ha sokat kolbászolunk).

Viszont: az a derékra tehető övtáska izé ZSENIÁLIS!!! Sajna én nem tudom használni (jól meg kell húzni a hason), a férjem viszont igen ... Azt mondja ég és föld azon az izén felvinni a gyereket a 4. emeletre... Korábban 3* vitte fel a karján és iszonyúan fájt utána a háta. Megnéztem, sima PU-hab van "belefújva" az oldaltáskarészbe, lehet, hogy házilag is könnyedén kivitelezhető... (csak a teherbírás a kérdés ugye).
Vendég

Csakegy, nem csak most csináljuk így, hanem születése óta! Nekem az volt a legfontosabb kezdetektől, hogy az ő napirendje meglegyen. Nem hiszem azt, hogy jót tesz egy 4-5 hónapos csecsemőnek az, hogy hajnal 2-ig "bulizik" - ilyenkor szerintem igenis szükség van a nagyszülőkre!!! Persze nem a Te nevelési elveidet akarom bírálni, mindenki azt csinál a saját gyerekével amit akar, egyszerűen csak ez az én véleményem.

Mi azt csináltuk, hogy akkor mentünk el moziba, esetleg vásárolni amikor Dorka elaludt - ez pici korában általában 8 körül volt. Anyu ott volt, de igazából semmi dolga nem volt, csak hogy ott legyen vele. És nagyon kiegyensúlyozott baba volt Dorka.

Kép

Kép
anyoooka

Monee: Nem akarok vitát generálni, néha kinyílik az emberek zsebében a bicska a kijelentéseimtől (fú... bár bevallom néha nagyon élvezem:))))) úgyhogy már inkább kicsiben :))))) szerintem (kihangsúlyozom, hogy ez tisztán az én véleményem ami vagy jó vagy nem, az alapszabály az, hogy az ember ha csak magára hallgat akkor soha nem okolhat mást az elkövetett hibáiért:)))) Szóval szvsz az a jó ha az ember úgy alakítja a gyereket a saját ritmusához, hogy figyelembe veszi a gyerek igényeit is... tehát kölcsönös alkalmzkodás. Én nem vagyok az az önzetlen anyatípus aki "feláldozza" magát a gyerekeiért, én szeretem élni az életem - max. ugye átalakítom, hogy azzal ne okozzak kárt a babámnak (ld. ha mozi akkor délután, ha étterem akkor csak nemdohányzó és akkor amikor nincs tömeg - vagy a terasz, ha bevásárlás akkor nem péntek este, ha nyaralás akkor kicsit több tervezéssel stb. stb.). Attól, hogy van egy gyerekem még ugyanaz az ember maradtam aki szeret emberek közé menni, aki rühelli a játszóterek világát, aki nem szeret gügyögő anyukákkal beszélgetni "rongyi" meg "iszukáljunk egy kis tejcit" meg "ma is kétszer kaksizott" stílusban (bocsi, senkit sem akarok ezzel megbántani de én már a habtapitól is afalat vakarom pedig azt a szót még én is használom... igaz általában habxarra átkeresztelve:))). Ez van.

Mi pl. beletörődtünk, hogy elbuktuk a hálószobánk és ki kell költöznünk a nappaliba, abba viszont már nem, hogy életünk hátralévő részét egy kihúzható kanapén töltsük... ezért inkább átalakítottuk a nappalit és építettünk egy dobogót egy kihúzható ággyal... Így mindenki boldog. Lilla kapott egy saját szobát, mi meg megtarthattuk a jó kis hagyományos franciaágyunkat. Hát kb. ez jellemzi azt a gyereknevelést amit én űzök... azt viszont én is csak úgy 13 év múlva fogom megtudni, hogy mennyire szúrtam el a dolgokat... akkor meg már úgyis késő lesz
Vendég

[quote="anyoooka"][ írta:anyoookab]Csakegy, nem csak most csináljuk így, hanem születése óta! Nekem az volt a legfontosabb kezdetektől, hogy az ő napirendje meglegyen. Nem hiszem azt, hogy jót tesz egy 4-5 hónapos csecsemőnek az, hogy hajnal 2-ig "bulizik" - ilyenkor szerintem igenis szükség van a nagyszülőkre!!! Persze nem a Te nevelési elveidet akarom bírálni, mindenki azt csinál a saját gyerekével amit akar, egyszerűen csak ez az én véleményem.

Mi azt csináltuk, hogy akkor mentünk el moziba, esetleg vásárolni amikor Dorka elaludt - ez pici korában általában 8 körül volt. Anyu ott volt, de igazából semmi dolga nem volt, csak hogy ott legyen vele. És nagyon kiegyensúlyozott baba volt Dorka.

én is mindent így csinálok :lol: !!!!!!!!!!!!és tök jó ha Kecsón vagyunk, anyuéknak, anyósnak lepaaszoljuk a gyereket, aki élvez is mert kényeztetik (aztán 2 nap míg visszaszokik a napirendre, de nem baj) mi meg bulizunk, mozi, kaja, csak mi ketten...ez is kell néha....
Vendég

anyoooka: szerintem jól csináltátok. Te láttad mi a jó Dorkának, annak megfelelően csináltál mindent. Szerintem ez nagyon jó!
Vendég

Most linkelte ezt be valaki egy másik topikba... Duuurva ...
http://mysweetpeace.com/#/explore/features/
Vendég

Hehe!

Egy kezes üzemmód! Rejotól tanultam! :lol: :lol: :lol:

Szerintem mindenki úgy nevelje a gyerekét, ahogy a lelkiismerete engedi!
Akkor nem lehet baj!

és ahogy Csakegy mondja, csak magadat hibáztathatod!

én nem tudom, hogy jó e az észrevételem, de már egy 1 hónapos is tudja, hogy ki az anyukája. :shock: nekem ez olyan hihetetlen.
De tényleg ezt tapasztaljuk.

én attól tartok a védőnő egy szép napon szétrugja a seggem.

A fiamnak a napi adagja kb. 600 ml lenne, de már a déli etetés után 380nál tartunk. (csak anyatej!)
Azt mondják anyatejes babát nem lehet túletetni! :?
Vendég

Kavicska: örülj neki, hogy Szilveszter jóétvágyú baba :))))) (Ha jól tudom a babák kiskorukban látják az aurát és szerintem is megismerik a körülöttük élőket - bár a memóriájuk még elég korlátozott. Tudják ki a jó és ki a rossz ember stb. aztán mi, a szülők szépen elrontjuk őket... evvan...)

(bocsi, túltengek... itt ülök és várom, hogy Lilla felébredjen...)
Vendég

Sziasztok!

Gina!
Örülök, hogy kislányod jól fejlődik, remélem hamarosan szoptatni is tudod.

Monácska!
Bocs, ha már írtad, de miért is nem bíznád anyósodra Nórit?
Én imádom, ha anyósom vigyáz rá.Valami különös érzéke van a gyerekekhez, Gergő nagyon jól el van vele, semmi hiszti, anyósom meg boldogan vigyáz rá órákon keresztül, míg mi elmegyünk férjemmel.Mindenkinek ilyen anyóst kívánok!!

Tegnap voltunk Dévény tornán először.Na, a gyerek konkrétan végigbőgte az egészet.Anyu vitt el minket, de ki is jött a torna felénél, mert nem bírta nézni, ahogy sír Gergő.
Hetente gyszer megyünk majd.A gyógytornász mondta, hogy hipotón, gyengék az izmai, ezért is van megkésve a mozgásfejlődése.Mert már mászni kéne neki, a hasrafordulást, amit csinál, azt 3-4 hónaposan kéne, nem 8-9 hónaposan.De azt mondta hamar behozható a lemaradás
Persze anyu papolt nekem, hogy minek viszem várjam ki, míg magától csinálja a dolgokat.A gyógytornász mondta, persze, az is megoldás, ha valaki kivárja, de lehet, hogy akkor 2 évesen fog csak járni, és ha itt van a lehetőség, hogy az ember segíthet a gyerekének, akkor miért ne tegye?
Hát én is ezt mondom, szerencsére férjem is, csak anyu gondolja, hogy ki kell várni...
ezoterike

Valóban mindenkinek magának kell eldönteni, hogy miként neveli a gyermekét. Nekem ogalmam sincs, hogy én miként fogok tenni...

Ezo: Ártani biztosan nem fog neki, nem? Akkor miért tiltakozik anyukád annyira?

Kavicska: Ez jó hír, hogy ennyit eszik a baba. Ha éhes, akkor miért ne adnál neki enni? Már 1 hónaposak vagytok? Húha :) Tavaly ilyenkor nem gondoltad volna, mi?

Fotók? Bordűrről nem teszek fel most képet, majd ha fent lesz a falon és végre a padló is készen lesz (hétvégére várható... :) már alig várom, hogy ez is meglegyen).

Viszont Bence-lakról csináltam képet... Alig tudok ülni, mert a gyerek úgy fekszik (ül :mrgreen: ), hogy nyomja a bordáimat, muszáj kihúznom magam, de hát így meg kényelmetlen...

Na szóval fotók:

Kép Kereken 32 hetes pocak

Kép ...

Na jó, nem sokkollak benneteket tovább :D

Kép

Kép
bettica

Én egy darabig próbáltam a dedet a saját ritmusunkhoz szoktatni, de mindig meglett a böjtje.
Ugye az kényelmes lenne, ha hétközben alukálna délelőttönként, de hétvégén lehetne cipelni városszerte bevásárolni. Hát nem!
Rejo még emlékszik mit küzdöttem, amikor nem volt hajlandó elaludni a ded a babakocsiban!
Úgyhogy kénytelenek voltunk alkalmazkodni!
Sikerült kialakítani egy kompromisszumos napirendet, így most mindenkinek jó.
Egyébként mi is vittük mindenhova magunkkal, és idővel a nagyszülőknél alvás is befigyelt, ma már simán elalszik ott is.

Császárral kapcsolatban: ezért mondom mindig, h. akármennyire is készül vki a természetes szülésre, inkább olvasson utána a császárnak is és készüljön fel rá, mint eshetőségre, mert sokkal rosszabb, ha derült égből villámcsapásként éri a dolog!
És mindenki, aki császárral szült, ahelyett, h. azon rágná magát, h. ő még szülni sem tud (tudom, h. ez a hangulat ilyenkor, mert sógornőm ugyanebben a cipőben járt!), inkább gondoljon arra, h. 200 évvel ezelőtt esetleg mind a baba, mind ő belehalhattak volna egy hasonló szituba!
Ginuskánál a baba is túl éretlen lett volna egy szülés csatáját végigküzdeni, meg a preeclampsia is életveszélyes állapot, amivel nem lehet játszani, Kavicsnál pedig a többhetes kialvatlanság miatt jött létre olyan állapot, amely esetben szerintem a doki tökéletesen döntött, amikor a császárt javasolta, pláne, h. Szilveszter értékeivel is gond volt.
Tudom, h. így nem volt egy jó élmény a szülésetek, de lehet, h. a következő majd simán kárpótol érte. A pszichés feloldó tréning pedig szerintem is jó ötlet!

Csakegy!

Szereztél rugalmas kendőt? Kíváncsi vagyok rá!
Nekem is állandósult a hányingerem, brutális reflux-szal durvítva, ráadásul a MgCi miatt tejet sem ihatok, mert rontaná a felszívódást!
Dobogóról nem tennél fel képet (természetesen technikai megoldások részleteit is bemutatva! :wink: )? Félő, h. nem fogunk elférni a kanapén, ha én kigömbölyödök! :lol:

A babaringató nem olyan hülye ötlet! Szerintem egyes túlérzékeny babáknál életet menthet! Amikor nem lehet letenni, mert üvölt, ha nem hurcolják a pici seggét, de már a család minden tagjának leszakad a dereka, akkor jól jöhet! Csak kicsit drága mulatság, ha megveszik, aztán a kis rohadék ebben sem hajlandó édesdeden szunyálni! :twisted:
Erre az esetre én a 6 fokozat mellé beiktatnék egy rodeó fokozatot is! :twisted: (tudod, mint a bika, amin fenn kell maradni! :lol: )
Egyes babák extrém dolgokat igényelnek: sógornőmék kisfia csak akkor nem üvöltött, ha az apja átdobta félig a vállán és alulról folyamatosan paskolta a seggét ill. ha bekötöték a hordozóba és teljes lendülettel ringatták, h. csak úgy kopogott a hordozó alja!

Monee!

8 hónaposan befigyel ám a szeparációs szorongás is, úgyhogy nem csak nevelés kérdése a dolog (egyébként nálunk mintha 3-4 hósan is lett volna vmi ilyen gond, de már nem emlékszem pontosan)!

Kavics!

Azért azt várjátok ki kistesóval, amíg Szilveszter stabilan megy! :wink:

rambóka

CSászár nem kellemes lelkileg-testileg egyaránt, sztem nálam ez a stressz is elvihette a tejem, hisz ugye volt valamennyi majd egész nap a császáron és a koraintenzíven járt az agyam, nyilván a tejem látta kárát...pedig én elméletileg felkészülve vártam, akkor már 3 hete tudtam, csaszi lesz a vége...nehéz erre felkészülni sztem...
Vendég

bettica!

Anyu egyrészt a torna ára miatt tiltakozik (2700 egy óra), másrészt, mert Gergő sírt.(persze nem azért, mert fájt neki, hanem ugye bele van kényszerítve olyan mozgásokba, ami épp nem tetszi neki, és sírással tud csak tiltakozni)
ezoterike

Csakegy!

A sokkoló módszereid közül engem majd a darabos kaja dolog érdekel majd. :D De most ne írd le, mert holnapra már elfelejtem hogy mi volt. :lol:

Ezo!

Egy ideig olvastam egy korababás fórumot és nagyon nagyon dícsérték a dévényes tornát. És igen, azt is mondták hogy a gyerkőcök úgy bőgtek mint akit nyúznak, de ha muszáj, akkor muszáj. Szerintem szupi hogy vannak ilyen lehetőségek!

Kavicska!

Én adnék neki, annyit amennyit meg bír enni! :D
A cicizésből nem csak eszik, hanem iszik is, de ezt Te is tudod. Szóval hajrá! :wink:

Mona!

Jaj, a szopihoz még nem is gratuláltam! :D
Vettél végül elektronyos mellszívót? Milyet, mennyiért, milyen?

Bettica!

Én szeretnem nagyon ezeket a képeket, mert látom hogy kb. mekkorát és hova fog még nőni a hasam. :D Még előre és felfelé kell kerekednem. :D
3 hét alatt így is 8 cm nőtt a pocakom előre. Rakok majd én is képet. :wink:

Gina!

Cupp a pici lánynak!
Szuper hogy beviheted a fejt tejcsidet a babácskának! Pécsen a PIC-en (újszülött intenzív) nem lehet bevinni saját tejet, csak az anyatej gyűjtőből leadott "fertőtlenített" tejet kapják a babák. Mennyivel több minden lehet a Te tejcsidben (korababák anyukájának más a teje), ami a kincstári tejben nincs bent. :wink:

Monee

Monee

monee85

Rambóka: még nem vettem (nem is tudnám használni... max. 3-4 hónapos korig használható), de ezen filózok... (sajna még nem láttam használtat de figyelem a hirdetéseket:)

Dobogó: megpróbálok előszedni róla képeket... ha meg egyszer rendet rakunk (és a férjem végre befejezi a dobogót) akkor használat közbeni képet is bepakolok majd. Nem nagy durranás, fél méter magas, elfér rajta a kanapé, egy miniasztal és egy íróasztal székkel... alatta meg ott (lesz ha elkészül) egy hatalmas fiók na meg az ágyunk... amit nap közben betolunk a dobogó alá így a nappali sima gyerekjátszótér, este meg ugye kihúzzuk így a nappali jó kis kényelmes hálószoba. Praktikus és olcsó (max. 40-50e lehetett szőnyeggel mindennel)
Vendég

Képekről jut eszembe: Kincs, Te nagyon elsunnyogod ezt a témát ;)
Kiiiiincs, hol vagy???? Jól vagytok?

Kép

Kép
bettica

Ezo: Na igen nem olcsó, de hát a gyerekről van szó... A sírás meg akkor természetes velejárója... egébként valszeg én is azt tenném, amit te ;) Hordanám, pláne hogy azt mondták érdemes.

Kép

Kép
bettica

Na tessék: Kiselefánt ;)

Anyoo: Szép pocak :) Jó látni a sok kismamát a listán...
Elnézve a listát, amit feltetél, kezdek parázni, hogy majdnem a lista élén vagyok és most már tényleg eljön lassan a mi időnk.

Nem tudom, mi van, de Bence úgy dogdossa a fejét összevissza, hogy kezd alien-filingem lenni :lol:

Kép

Kép
bettica

Szió!

Csajok!
A pocakfotók édesek. Láthatóan nőnek a pocilakók :)

Kavicska!
Látom a császárt hasonlóan éltük meg, bár én a mai napig mondom: soha többet teres nem akarok lenni. Testileg és lelkileg is fájt amikor a rugdosó, boldog pocaklakómat szinte kinyomták a hasamból. És vitték a bizonytalanba … Na ez után nem emléxem sokra, elájultam.
Más: Gratula a csak anyatejen növő HÓNAPOS legénykéhez. Szerintem egyáltalán nem baj, ha többet iszik. Ha sok lenne, fájna a hasija. Sírna.

Nekem szörnyű sokk volt, mikor éjjel eldőlt, csaszi lesz. Tiltakoztam, vitáztam mindenkivel. Fájt. És csakúgy mint Lafinak, nekem is úgy nézett ki, elapad a tejem. Az idegek. Érdekes, amikor apa hozta a hírt, hogy a lélegeztetőt levették, meg a videókkal aludtem a kórházban, reggelre láss csodát: lett tejem ( ragadt az egész ágy )

Nálam miért lett csaszi? Hát amit Rambóka írt, vagyis a veszélyes állapotom miatt. Na meg nem nyíltam, nem voltak fájások. NEM AKARTAM MÉG SZÜLNI, a szervezetem sem. Van akinek jó emlékű a császár?

Ezoterike!
Én jó ötletnek tartom a tornát, szerinte következő alkalommal Gergő sem lesz oly sírós. Szerintem okos anyuka vagy.

Mona!
Gratula a ciciről evő és éjjel alvó babához! Szupii!

7kincs!
Mi a szitu veled? Hogy érzed magad?

Rambóka!
Rosszullétek, stb. Kitartás---nemsoká elmúlik és élvezheted a pocakosságot!

Mi ma is voltunk Dorinánál. Édesen alukált. Simizgettük, élvezte is. Beszéltünk a főnök-dokibácsival. Ő is megállapította, hogy javulgat a picikénk állapota. Bár a légzése még nem tökéletes, de szerencsére helyesen kijavítja maga a légzési hibákat. 1-2 hét és az is kiderül, lett-e az oxigénhiányos állapotának maradandó nyoma az agyacskában. Hát..eléggé padlóra kerültem, remélem nem lesz semmi gond.

Érdekes, hogy nem kapnak saját anyatejet a korababák nálatok. Az itteni klinikán ( ami állítólag közép eu-ban a legjobb) az anyatejes táplálást részesítik előnyben. És amint lehet, vócicire teszik a babókat, mégha nem is szopizik. Felvehetjük a hangunkat magnóra neki és naponta többször lejátszák az inkubátorban. Remélem mindez segít neki. Apuci és én is hiszünk az anyatej csoda-tévő erejében, hisz ezért utazunk napi 110 km-t, hogy kapjon tejecskét. Na meg hogy láthassuk, beszélgessünk neki, simizhessük picit.

Ó….hosszú voltam..sorry.

Gina
Vendég

Monee!

ez tetszik, hogy 8 Cm-t nőtt a pocakod előre :lol: Ezt hogy méred le?? :lol:
ezoterike

Sziasztok!

Hétfőn voltam amnion.
Sajnos már megint problémák voltak, már kezd elegem lenni belőlük.
Először rossz helyre szúrt a doki.Elég sokáig várt, hasamban a tűvel, aztán rájött, hogy onnét nem tud mintát venni.Tehát szúrt mégegyet, na, onnét jött cucc.
Aztán utána kiderült, hogy annyira sötétbarna a magzatvíz, hogy valószínűleg értékelhetetlen lesz az egész, mert nem fognak látszani a sejtek.A másik baba kavart be, azt mondták.
Sokminden van, amit nem értek, de a lényeg az, hogy lehet, hogy meg kell ismételni a vizsgálatot.
Pedig annyira bíztam benne, hogy most majd megtudom, egészséges-e a babánk!

Nálunk is a csajok mindig szigorú rend szerint feküdtek.8-kor ágyban kellett lenni mindig, még alsós korban is.
A 14 évesnek most hétköznap 9 óra a határ, a nagyobbik meg magától kidől fél 10 körül.
Hétvégén meg a fene tudja, meddig van fent a kicsi, mert én 9-kor lefekszem.A nagy akkor is kidől, tiszta anyja.Sajnos mi nem rossza alvók vagyunk, talán azért.

Az első gyerekkel bárhova lehetett menni, félévesen a mózeskosárral a Bakonyt jártuk Vele, fel sem ébredt.
Anyóséknál a franciaágyon simán elaludt ebéd után.
Viszont a kicsi nem.Ő csak otthon, a megszokott helyén, vagy a babakocsijában.
Az esti alvás szent volt, mindig ugyanakkor, időben volt fekvés.

Igaz, azért kicsit huncutkodtunk mi is, ameddig lehetett:
A nagyobbik sokkal jobb alvó volt.Féléves és másféléves korában, nyáron, kétnaponta autósmoziba mentünk Vele esténként.
A mozi itt volt a falunk végén, tőlünk pár száz méterre.Az autóból kivettük a kalaptartót, és éppen elfért a kiságy szivacsa.
Miután elaludt a gyerek, kivettük az ágyból szivacsostul, be a kocsiba, és irány a mozi.Soha nem ébredt fel!

Aztán vége lett a jóvilágnak, következő éven az első alkalommal észrevettük, hogy sutyiban, szó nélkül, kukkolja a filmet!Utána már nem tudtunk menni Vele. :lol:

A kicsivel ezt nem lehetett volna megcsinálni, Ő felébredt volna, ha kivesszük az ágyból.

Most aztán már fordult a kocka alvás terén!

Szóval szerintem nem egyformák a gyerekek, hiába próbál az ember egy bizonyos irányba menni velük, nem mindig sikerül.

Bettica, nagyon szép a pocid!A mérete is éppen jó, szép, formás!

Még nem olvastam mindent vissza... :oops:
Vendég

Ginuska, örülök, hogy szépen fejlődik Dorina és nagyon-nagyon drukkolok hogy mindent rendben találjanak!

Kérdezted, hogy van-e akinek jó emlékű a császár. Azt nem mondanám hogy repestem a boldogságtól, kombinált érzéstelenítést kaptam (eda+spinális) és amikor bekötötték, hánytam, majd' elájultam, nem mertek sok érzéstelenítőt adni, ezért amikor kivették Dorkát már éreztem a lábujjamat, hasam fájt, könyörgésre nyomtak még egy kis anyagot belém, utána nagyon sokáig hiányzott a szülésélmény is, de nekem csak így volt esélyem arra, hogy egészséges gyerekem szülessen és ezt a kezdetektől tudtam is.

Erre készültem 9 hónapig, sőt pont amiatt váltottam dokit 38 hetesen, mert az oszt. vezető felülbírálta a szakvéleményeket és nem engedélyezte a császárt, orvosom pedig nem állt ki mellettem. Így nekem megkönnyebbülés volt amikor a mostani dokim azt mondta hogy semmi akadálya, sőt, iszonyú körültekintően szervezte meg a dolgokat.

Összességében én pozitívan álltam a császárhoz, mint egyetlen lehetőséghez, talán ezért is nincs bennem rossz érzés vele kapcsolatban. De át tudom érezni, hogy mit érezhet az, aki 9 hónapig hüvelyi szülésre készül és utolsó pillanatban mégsem mehet a dolog! hiszen én ezt pont fordítva éltem át...

Bettica, ez ám a pocak! Hatalmasat nőtt az utolsó kép óta! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Gina!
Nem lesz semmi baj, meglátod, nagyon szorítok Nektek!

Sógornőm is azt mondta utána, hogy több gyerek nem lesz.Meg is értettem, amiken keresztül kell menni ilyenkor...
De múltkor beszélgettünk a babacuccokról, azt mondta, a bundazsákot majd odaadja nekünk, de csak kölcsön, hátha egyszer lesz mégegy baba... :wink:

Biztos, hogy majd Benned is fakulnak a fájó emlékek.

Anyoo, jobbulást Dorkának!

Kavics, örülök, hogy jól vagytok!Gratula az egy hónapos fiúcskához!

Csakegy!
Múltkor biztos nem vetted észre a kérdésemet, vagy én nem vettem észre a válaszodat, az lenne a kérdésem , a Vaterán nem lehet megnézni a cuccot, amire licitálsz?Mert ez nekem nem teljesen világos...
Vendég

Ezo!

Hát úúúgy, hogy az biztos hogy hátra nem nőttem (nincs púp a derekamon :D), csak előre.
A védőcsaj mindig megméri mekkora a pocak méretem, most én is megmértem és ebből jött a 8 centi.
De most hogy gondolkozok, ez így hülyeség, mert ennyit nem is előre nőtt, hanem körbe. :lol: Kellett volna egy nagy tolómérő és akkor meg tudnám mérni az előre növést is. :D

Gina!

Ez tök jó, hogy ilyen bababarát hely nálatok a PIC!!!
Remélem a hangotok, az ölelés, a Te tejcsid is segíteni fog neki hogy hamar, nagyra növekedjen! Mindent próbáljatok ki amit engednek!

A csaszit sajnálom. Sajnállak Téged is, nagyon rossz érzés lehetett, főleg hogy minden ilyen hirtelen és ilyen korán történt. :(:(:( Igazából nem is akarok belegondolni. :(

Bettica!

Enyém baba is pörög mint a búgócsiga! Nem értem mit csinál, mert nem rugdos, de folyamatos helyezkedésben van?! :lol:

Monee

Monee

monee85

Luca: szurkolok, hogy mégis értékelhető legyen a minta!!!
Vatera: sajna nem, a Vatera rendszere iszonyú gáz, még privát üzenetet se lehet feltenni (ez engem nagyon zavar, senkinek semmi köze a kérdéseimhez), így én ott csak akkor licitálok ha tutira kell a cucc (nem szabad elérhetőséget stb. megadni így előre sem tudod megnézni). A teszveszen ezzel szemben van privát üzenet ahol meg lehet beszélni, hogy licit előtt megnézd amire licitálni akarsz (mint egy apróhirdetésnél). Én mostanában pofátlanul alkudozni is szoktam, többször is volt már, hogy levitték a magasnak tartott indulólicitet :)

Két helyet érdemes még sasolni ha olcsón akarsz venni: Index felesleges gyerekholmik topikja (én ide konkrét kívánságot is be szoktam írni, sokszor jönnek erre ajánlatok), a másik ugye a babaszoba apróhirdetési rovata - itt is kifogtam már nagyon olcsó cuccokat.
Vendég

Hali!

Mennyit írtatok :shock: :D

Szia Gina!
Ahogy írod mindent megtesznek és tesztek a lányodért!
Szorítok,hogy rendben legyetek és hamarosan hármasban otthon!!
A szülés idővel megszépül :wink:
Csasziról én hallani sem akartam(esetleg altatásban :oops: nem akarok gerinc körül matatást!!) de mára azt mondom,ha kell kell ...nagyon remélem nem.(dokim szerint ha kiskincs meghaladja a képességeim, dem indít szülésnek)

Luca kívánom,hogy a minta elég és értékelhető legyen!!

Kavicska jól belehúztatok, ha Szilveszter ilyen jól eszik :D
Melyik praktikát vetetted be tejcsiszaporításra??

Mona biztosan igazuk van a lányoknak,hogy anyóst is be kell szervezni...de aszt hiszem én is nehezen fogom tűrni a jelenlétét is :oops: férjem szerint nem fogom engedni azt sem hogy megnézzék :? . Anyós itt is kedves aranyos csak sztem túlbuzgó.Nem tudom,hogy fogom tudni kezelni..a gyereket pedig mi is inkább vinnénk magunkkal, vhogy nem akaródzik másnál hagyni...majd meglátjuk.

Monee a járgány és a hordozó jó szerzemény!
8cm??? nem semmi

Bettica a képeket várjuk a szobáról!
Amit feltettél Anyooval azok szépek!! kerekedtek :)
A pocaklakó még az utolsó hetekben is befordulhat! :wink:

Köszi lányok jól vagyunk (de már kicsit szégyenlem,hogy mindíg erről írok :oops: )
Pocakom nem keményedik, fájást nem érzek derekam csak akkor fáj ha sokat ácsorgok(ma főztem, vasaltam,pakoltam) lefekve semmi. És sokat alszom, most is ébredés után vagyok. pocifotót még kreálunk, és megmutizom :wink:
Az az egy gondom van,hogy nem akarok olyan mondatot hallani,hogy hűű nagyon lent van a pocid nincs sok hátra, nagyon közeledtek a végéhez látszik az arcodon..estére már néha úgy fekszem le hogy lehet most? pedig ha nem találkozok senkivel türelmesen várom 28-át :P
Vendég

Kincs: Nem fogsz ilyet hallani tőlünk ;) Max annyit, hogy nagyon drukkolunk, mert egyre közelebb a kiírt nap :) Csodakiskincs majd kibújik, ha elérkezettnek látja az időt ;) Reméljük nem kell indítani, kijön ő magától :)

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?