Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csimpilimpi,
Gratula az orias bebihez! Nem semmi meretek! :shock: Tutira elszamoltak! Vercukorral minden rendben ugye? Violarol hol lehet megnezni a kepeket??? Panka irta, hogy O mar latta.

Lillus naplojat en is kerestem :)

Majus, Kditke,
A kirandulast valoszinuleg nem vallatuk volna be, ha tudom, hogy ilyen feszitett tempoju lesz. Rengeteg buszozas, gyakorlatilag az elso es az utolso nap is utazassal telt, a kozepso napon is eleg sok program volt, de Aron egesz jol birta. A buszban negy helyet foglaltunk, azaz mellettem is meg az apja mellett is ulhetett, lehetett az olunkben is. Az utazas soran hol az en olemben, hol az apjanal volt, mikor mennyire volt nyugos. Viszonylag keveset aludt, es nehezen is aludt el a buszon....

Lorca,
:) Szoval az erettsegiig kell varni, mig behozzak a fiuk a lanyokat??? :)

Timo,
Nalunk Aron etvagyaval nincs komolyabb problema. Ha olyan kaja van, ami nem izlik neki, azt nem eroltetem (nincs is ertelme).

KépKépKépKép
thelga

Ja, bocsanat! A kozos mailen megtalaltam a kepeket :) Nagyon aranyos a pici!

KépKépKépKép
thelga

Timo!

Nekünk van egy magzat szívhang figyelőnk. Angliából kaptam még Luca alatt. Sajna most lecsapott rá egy bnőm, így nem tudom kölcsönadni. De ha jól emlékszem most hozták be a Brendonba is. Most sehol sem találom a honlapon, de valamelyik bébiáruházban tutira láttam! 99%, hogy a Brendonban.
Nagyon bevált, mert paramami vagyok. Amikor nem mozdult egyből behallgattam. Ha meg nem találtam a szívhangot, a hallgatódzás miatt úgyis megmozdult.
Nekünk Babysound típusú volt és kb 8-9e forint az ára.
Csak hogy értsd, mire gondolok, felteszem egy M.o.-n kapható hasonló termék linkjét, de ez 19eFt... :evil:
http://www.impakt.hu/angelsounds/

Képzeljétek 18-as lába van Violkának!!!! Nem jó rá a 17-es kocsicipő!!!
:-)

Szüléstörténet később. Most inkább nem gondolnék rá!!
Azért nem volt annyira rossz!
Vendég

Lorca,
Annyira csípem olvasni az írásaidat! :D Akkor azt kell mondanom, hogy Peti beszél. Az öh az mindenre jó és meg is értem mit szeretne vele mondani. Aztán van még egy "szó", az elm ami megfelel mindennek ami "el"-lel kezdődik. :D
Hajrá lakásfelújítás!

Lora,
A biciklisülésben nálunk nincs baj. Nem tudok okosat mondani, mert nálunk már az első alkalom is lenyűgözte. Esetleg a sisak nem zavarta?

Dana,
Lurdy játszóház tökéletes nagyobb gyerekeknek is. A Lurdy a Lágymányosi híd Pesti hídfőjénél van. Ha jöttök akkor valahogy a Lágymányosin gyertek át. Szerintem, de nem vagyok budán ismerős, nem tudom, hogy merre lenne az egyszerűbb, ez csak logikusan hangzik.

Timo,
Petinek is elég vacak mostanában az étvágya, de nagyon nem zavarja, tehát gondolom nem éhezik. Én egyelőre a fogára fogom. Alternatíva nincs! Ha valamit nem eszik meg rendesen amit eddig szeretett akkor nem éhes és simán kibírja a következő kajálásig. :shock: :?

Csimpilimpi,
Nagy gratula a nagylányhoz!!! :D Kivi vagyok a szüléstörténetre!!!
Vendég

Kedves Linus és Botond!
Boldog szülinapot!

Akkor április 28. hétfő?
Szerintem akkor mi is megyünk:
Nanica
Sági
Timocska
Sno
Csongria
Mazsi
Lora
Ágiboldi
Thelga
Pann
Május
Lorca
Bozótka

KépKép
bozotka

Csimplilimpi!
Gratulálok! Nem semmi méretek!

KépKép
bozotka

Köszönjük a köszöntéseket! Remélem holnap sikerül beszámolnom, mielőtt elutazunk.

Linus,
Boldog születésnapot kívánunk!

Csimpi,
Jó egészséget, sok örömet kívánunk a "kis" jövevényhez!

Tali,
Sajnos pont azon a napon tréninget tartok dobogókőn. Szívás.

Üdv:
Mónika

mmónika

Sziasztok!

Befejezem az elmaradásomat.

Sno
Akkor ti nyári babára vágytok,Hogy ősszel álltok neki a babaprojektnek?De ősz fele azért jártok felénk?

Mazsi
De jó neked fekve tudsz szoptatni.Laura nem nagyon szeretné,pedig mostanáa 6 órakor kel.Alvásotok még mindig változatlan?

Kditke
Szerintem most már annyira nem éri meg kijárni Ausztriába.Tényleg hasonló árak vannak ott is,mint itthon.Nekünk csak 15 km a határ,így néha kinézünk.Szoktunk venni ruhákat,mosóport,Élelmiszereket.Van hogy ki tudunk fogni pár olcsóbb dolgokat.Most például a banános csoki desszert volt olcsó,és Laurának tudtam venni felsőket 1 euróért.De mikor a barátnőmnek említettem és másnap kimentek már nem volt semmi.Ja meg fehérneműt tudtam 1 euróért venni.Bébikaját kóstoltuk már,azok hasonló áron vannak,de a Milupás kekszet mindig ott veszem/állatfigurás,babapiskóta alakú/,mivel a harmadába kerül és nem is annyira édes,mint itthon.
Együtt fürdéssel hogy álltok?Szerintem ne parázz tőle,mert a fiad megérzi rajtad.
Remélem nálunk is csak a száraz bőr miatt lesznek a pöttyök.Parázni azért parázok,mert Daninál tudom hogy mivel jár,és nincs kedvem végig csinálni.Félévente kezén allergia teszt,vérvétel...

Bigsister
Curry-és gyömbér evés?Nem is szól hogy erős?
Nagyon szép neve lesz a fiatoknak.

Bella
Nagyon ügyi Berci,hogy így tud lépcsőzni.

Nanica
Köszi a cipős honlapot.Nagyon jó a mese olvasásos képetek. :D Hasonló könyvünk van,csak ott a cica baromfiudvarba él és a kiscsibét keresi.

Sági
Míg férjed otthon volt,voltatok valamerre?Vagy csak pihiztetek?

Panka
Nagyon jók az uszis képek!Te is be szoktál menni Emilivel a vízbe?Vagy ez Apa reszortja?
Köszi a könyv címet!
Ez egy egyensúlyt segítő torna.Van 4-5 éves gyerek is,akik nem tudnak megtanulni kétkerekű biciklizni félelem vagy valami más miatt.Laurát pl:dömperbe tologatják,hirtelen megállítják,Gördeszkra ültetik,Kúp formájú hengerbe rakják és forgatják....

Timi
Nagyon jó a vonalzód!
Nálunk is gond a kajálás.Mióta beteg volt Laura alig eszik,esetleg fél üveg bébikaját.Régebben a tányéromból kinézte a kajákat,most ha kínálom még meg se kóstólja.Remélem meg fog változni,mivel így se egy díjbirkózó.Nálunk még a gyümi evés is döcögös.Csak a banánnal nincs gond ha a kezébe adom.
Esetleg Én is szívesen várom a tanácsokat,ilyenkor mit lehet tenni.

Ria
Beninek honnét vették a vért allergia teszthez?A kézfejéből?Már Én is készülök a vérvétel procedurához. :(
Hát ezeket tényleg nehéz kiküszöbölni.De legalább nem ételallergia.

Lora
Hogy van Brigi?Alig írsz valamit róla.
Nálunk nem gond a bicikli ülés.Esetleg nem az a gond hogy egy kicsit mozog alatta?Ha elindultok akkor is sír vagy megnyugaszik Brigi?

Lorca
Nem irigyíellek a lakásfelújítási dolgok miatt.De azért a beszámoló jöhet.Szeretem olvasni,nézni az ilyeneket,csak ne a mi lakásunkat túrják szét.Pedig nekünk is kéne egy jó kis festés.

Kenyér
Laura nagyon szereti.Ha Dani eszi akkor már megy kuncsorogni,és ha nem figyel veszi is ki a tálcájáról.De a parizert elötte félredobja./mi is scooby-doo-s párizsit eszünk/

D vitamin
Nekünk is abba kell hagyni most a nap miatt és ősszel újból adni kell 2 éves koráig.

Flour tabletta:
Én annyit jót és rosszat hallottam róla,és eldöntöttem nem adok.

Husi:
Nem minden nap.Átlagba hetente 3-szor.

Tejpépet nem kap Laura,de szerintem azt már korábban is lehetett adni.

Fogkefe:
Laurának van,mivel mindig Dani fogkeféjét csoringálta el.Most legalább mindegyik kezében tart egyet.
Fogkrémet még nem adtam,de Ságihoz hasonlóan Elmexet fogok adni,mivel az nem édes és nem eszik annyira.

Banán:
Napi felet szokott enni,mivel nagyon szorulásos.De ha tehetem nem is kap.

Ma kértem Dani orvosától időpontot Laurának is.Május 20-ra kaptunk :shock: Igaz beírták,de beutalót mindenhogy kell kérnek a háziorvostól,különben Tb alapon nincs ellátva.Remélem azért ad majd.

KépKép
KépKép
dana 1

Mielőtt lecsúszok róla, Linusnak boldog 1. szülinapot!

És gratula Violának!

Kép
Kép
agiboldi

Dana

Ha Győr felől jöttök akkor az M1-ről az M0-ra átmentek (itt Bia mellett) azon mentek az M6-os kihajtóig (Pécs-Budafok) ha ott lejöttetek az első útkereszteződésnél jobbra kell kanyarodni onnan 3-4 km a Lágymányosi híd. Kanyargós az út, de ez a legegyszerűbb apuka szerint. A Dunának a jobb kéz felől kell lenni.
Ha a Lágymányosin átmentek akkor ott a lámpás útkereszteződés előtt jobbra ki kell menni és onnan lehet visszamenni a túloldalra ahol a Lurdy van, de ez ki van táblázva állítólag. :shock:

Fürdés: külön Tomika, apuka - anyuka együtt. :wink:
A gyermek nem tolerálja a szüleit a kádban. :wink:

Kép
kditke

Csimpilimpi,
Szabinak 19-es a lába. 8) Még szerencse, hogy ilyen koroska létére pár centivel azért magasabb. :lol:
A szüléstörténetet jó lesz majd ha elég távol lesz. :D

Timo,
Megyünk Angliába május végén, ha gondolod hozhatunk olyan kütyüt. 8)

Helga,
Amikor 9. osztályban "megkapom" a gyerekeket, a lányok általában magasabbak, összeszedettebbek, okosabbak, jobban tanulnak, jobban taníthatók, mint a fiúk. Azok akkor többnyire még nem nőttek ki az oviból. Nagy ugrás van a 4. osztály végén, a fiúk iszonyat felgyorsulnak, a lányok viszont szeretik tartani a kb 15-16 éves szintjüket. Védelmükben szólva, soknak azért az is elég. :lol: De 12. osztályban fiúkat sokkal jobban szeretek tanítani, lenyűgöz, hogy milyen sebességgel fejlődnek, érnek. Úgyhogy türelem! :lol:

Csongria,
Atka :( Ismerősnél poratka mizéria van, ő naponta vizessel feltörli az egész lakást. :? Függöny szokott gond lenni, bútor, ha kárpitos és már több éves, matrac, meg amiket már írtak. Szőnyeget érdemes elfelejteni. :roll: Nagy egyszerű az élet, ha tényleg az.

Lin,
Ha nem lehet Zsoltival beszélni a kérdésről, akkor te is mondhatod, hogy veled sem és a gyerek marad, amíg te akarod. Teljesen jogosak az érveid, hogy dolgozol, alig vagy vele, a hétvége a tiétek. Ezt veszekedés nélkül kéne megérteniük. Én inkább most állnék a sarkamra, mert ha anyósék most így átlépnek, akkor később csak rosszabb lesz. :(
Szabi már akkor tovább alszik, ha a hétvége miatt Robi a másik szobában alszik. Lehet, hogy apa kell a hosszú alváshoz. 8) Natinak is volt sok piros popsi gondja, neki is csak akkor jött elő, amikor már nagyobbacska volt.

Mazsi,
Nekem a Tgyást/gyedet a 2006-os bérem alapján számolták, amit kaptam volna, ha dolgozom, nem a gyed alapján, amit kaptam. Azaz most is max gyeden vagyok, nem a 2007-es gyed 70%-át kapom. A Tgyás alacsonyabb volt ugyan, mint anno 2005-ben, mert a bérem egyéb jutalékok miatt magasabb volt Nati születése előtti 2004-es évben, mint az alapbérem 2006-ban, de a gyed, emeléstől eltekintve, változatlan.
Aki minimálbérre van bejelentve és mást kapna, ha dolgozna, az rosszul jár. Akkor érdemes visszamenni dolgozni januártól egy évig rendesen bejelentve keresni. Ha annyit keresel munkával, mint az alapbéred kb, akkor nem jársz jobban, ha visszamész dolgozni, sőt.
Ha visszamész dolgozni, számíts arra, hogy sokat ki fogsz esni a munkából. Ha kapod a gyest és úgy mész betegszabira Lea miatt, akkor alig kapsz többet, mint a gyes. Ha nagyobb a két gyerek között a korkülönbség, akkor hosszabb ideig tart a betegeskedő korszak, azaz többet leszel otthon beteg gyerkőccel. Azt nem tudja megmondani semmiféle szakbarbár, hogy mennyi kiesésed lesz a munkából. :wink: De ha terhes vagy a picivel még Gyeden vagy otthon, akkor nem probléma. Hosszabb távon éri meg sztem leginkább a kicsi korkülönbség.
A szabadságok nekem 2005 januártól gyűlnek, majd jó lesz, ha visszamegyek, mert a gyes után vagy helyett ki tudom venni. Ha visszamész, akkor előszöris azt kell kivenni.

Dana,
A lakásfelújítást nem akarom, hanem kell. :wink: A tavalyi cirkó csatának még megvannak a nyomai. :x Remélem azért gyorsan végeznek.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! :wink:
Szülinapos este 9kor tudott csak elaludni. Hosszú volt a nap!

Délelőtt ,a reggeli után, Apával kettesben maradtak, én mentem fodrászhoz. Voltak együtt boltban, játszótéren; dél előtt valamivel mindannyian hazaértünk és Linus az ebéd előtti szopiba belealudt, aludt 3 órát egyhuzamban… kérdeztem is Apukáját, mivel ütötte ki. Délután fotózás, uzsi, torta és a mi ajándékunk. Pancsi és alvás. Hétvégén lesz nagy banzáj, majd teszek fel képeket is.
(Kibújt az 5. foga! Mondom én, hogy pont kéthavonta jön 2-2!)

Sági: mi sajnos nem láttuk, egyik ismerősöm hívott fel, de addigra már pont nem voltunk otthon… Valahol lehet olvasni a küldött üzeneteket, de nem találom… help.

Körkérdés:
1. Fluort nem kap (még?) rákérdezek a jövőhéten
2. Husi: kb naponta kap, néha nem…
3. nincs tippem

Énkérdésem:
1. mennyi pelust használtok el egy nap? (gyanítom mi nagyon keveset…3-4et-naponta… belegondoltam az átlag 6-8 órát a pelsuban tölteni – nem lehet jó)
2. Timo megkérdezte helyettem… szóval mi van ha nem eszi a kaját?
(én olyankor max adok neki zsemlét, vagy rágcsit és legközelebbi kajáig várok, ha akkor sem eszi, akkor elkezdek aggódni…) (Pont a napokban hallottam fél füllel egy hírt, hogy egy 13 hós babát halálra éheztettek egy családban ) Linus úgy tűnik heti periódusokat tart az evésben, most pl eszik.

Bicajülés: a szomszéd srác bicajülését próbáltuk ki és ő nagyon élvezte. Alig bírtuk kivenni belőle. Szerintemez olyan lehet, mint a hintázás. Linus pl azt nem élvezi, mindig kikéretőzik belőle…

Dana, mi is szeretnénk aznap állatkertbe menni, de a kérdések nagyon jók! (Márti mesél?)

1 éves státusz:
itthoni fürdőszobai mérleg és mérés a pelenkázón: 10 kg, 74 cm; jövő kedden tanácsadás.
nagymozgás: ül, mászik, felkapaszkodik álló helyzetbe, gugolásból is feláll, áll percekig kapaszkodás nélkül. Lépeget a bútorok körül, sőt már egyszer 3 lépés is megtett kapaszkodás nélkül. Felfelé is mászik, nem csak lépcsőn, hanem pl látrán is mászott már 5 fokot felfelé.
kézügyesség: csipeszfogással fog, mutat, kisvillával a szájába talál, kis segítséggel iszik, és aztán kiköpi... zárba helyezi a kulcsot a fürdőszobában...
Hallás, beszéd:
számos szót megért, teljesít egyes utasításokat.
Szociális viselkedés: kimutatja szeretetét, felismeri msn-en a nagyiékat. Öltözködik: nyakára teszi a kendőjét, ha indulni készülünk. Pápázik akkor is, ha csak elköszönök valakitől

nanica

Jóreggelt!

Tegnap tuti volt vmi a levegőben, mert Lillus is bő 2,5 órát aludt, amit pólyás kora óta nem csinált. :shock: A végén 3 percenként mentem be a szobájába ellenőrizni a légzését! :) :)
Ja, és tiszta ciki, de én meg elaludtam játszás közben a földön, míg Lillus sertepertélt körülöttem. Még álmodtam is :oops: :oops: , aztán arra ébredtem, hogy Lilla mászik a fejemen! :) :)

Csimpi!
Nagyon szupi készülék lehet, de inkább nem, mert tuti, hogy sokkal jobban paráztatnám magam, ha netalántán nem jó helyre teszem és nem hallom elsőre a szívdobit! :)
Megnéztem Violkát, hát, nem hasonlít egy kis gyűrött újszülöttre! :) Mekkora haja van! :)

Panka!
Sajnos "Lillus naplója" nem fér ki az aláírásba, csak akkor, ha a képeket leveszem... :( Így megy a www alatt.

Még egy csomó mindent szerettem volna írni, de az újabb terhességgel még szitább lett az agyam és gondolom, ez csak fokozódni fog! :shock: Ha eszembe jut, jövök! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Kinőtt a 4. fogunk! :D Felső bal 2-es. Nagyon mókás, hogy alul 1 felül 3 foga van. :lol: Érdekes, hogy 4 napja kiválóan alszunk. Mielőtt kibújik a fogacska nincs semmi gond, hanem az azt megelőző héten nem alszik jól. De az se annyira gáz, mert ha magunk közé veszem pár perc után vissza alszik. Ennél rosszabb ne legyen a fogzás. 8)
Új szavakat tanult. Kiderült hogy az ATA az nem apa :oops: Szinte egész álló nap hajtogatja, már gyanús volt, hogy állandóan nem hiányolhatja az apját. :lol: kiderült, hogy az add ide=ATA. Ha valamit nem ért el, vagy a kajánkból kért akkor hajtogatja sőt kiabálja. Tegnapelőtt óta mondja a labdát=ABDA

Szóltak a konduktorok, hogy borzalmasan ronda a két lábfeje és a tartása. Csináltatnunk kell speckó cipőt. :( Tényleg egyre rondább.

Dana! Tőlünk a könyök hajlatból vettek vért.

Köszi mindenkinek az atkás és latexes hszeket. :D

Ágiboldi! Nagy kő esett le a szívemről tegnap megtudtam, hogy van latex mentes gumi óvszer. :lol: Már csak gumi kesztyű kéne mert valszeg fogorvos lesz a drágám... :lol:

Timi! Nekem volt végig szívhang hallgatóm. Nem mertem meghallgatni mert mi van ha valami bajt vélek felfedezni és be pánikolok. Ha meg már nem hallom a kis szívét dobogni akkor sajna mindegy. Szóval nem tartom jó ötletnek.

Lorca! Részvét a lakásfelújítás miatt. Minket májusba küld el apa egy hétre a balcsira(ismerőshöz), mert fest. Remélem a romokat majd nem nekem kell takarítani ha hazajövök. :twisted: Az 5 kilós bébi feje 38 cm volt és 62 cm hosszú(szumó birkózó típus)

Nanica mi is 3-4 pellust használunk egy nap. Kivéve a káposztás tészta utáni napot, akkor 8-at. :shock:

KépKép
csongria

Elkezdődött a lakásfelújítás. :twisted: Most pont egyszerre hárman próbálják szétverni a kb 7 nm-es miniszobát. Most csak arra és az előszobára van keret, úgyhogy remélem, legalább hamar végeznek. A héten feltétlenül. Remélem...

Pelus:
Nálunk is napi 3-4 fogy el. Kifejezett előrelépés a tavaly ilyenkori 12+ hoz képest. :lol:

Timocska,
Nagyon ismerős a játék közben elszenderedek dolog. :lol: Nekem volt, hogy úgy ébredtem, hogy szegény Nati is - gondolom unalmában - elaludt mellettem.

Csongria,
Mi a Dombóvári úton csináltattunk cipőt Natinak, jó egy hónapot mondtak. De legalább csak 2500 körül van. Ami gáz, hogy csak 9 havonta kapja a támogatást. A második pár félár. A teljes ár kb 28.000.-
Mikor Szabi nem mocorgott és órákig nem tudtam lépni, nekem jól jött volna egy ilyen szívhallgató. Nekem előnyöm származott volna csak belőle, pláne, hogy ha már hallom, az elég, mivel azt már nem tudom, hogy milyennek kéne lennie. :wink:
Akkor Bozotka Zsófija nem csak nekem hangzott nehéz esetnek, neki is 38-as feje volt emlékeim szerint. Találkoztál babával, akinek nagyobb feje volt? Nekem egy kicsit ijesztő még két gyerek után is, hogy ott jön ki a baba, ahol előtte egy sperma tuszakolta csak magát keresztül. :oops: :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca! Azt a cipit receptre csináltattátok? Az a gáz, hogy beszéltem az ortopéd orvossal aki azt mondta majd akkor menjünk vissza ha önállóan jár és akkor kapok receptet.A konduktorok szerint kell a cipő most mert nagyon rosszul tartja a lábát és hamar meg lesz a baj (szalagok megnyúlása stb) Ráadásul mostanában nem várható az önálló járás kábé 3 hónapra tehető. Elég sok probléma van a tartásával, izmaival. Nem egyformán terheli mind két lábát stb. Most, hogy bíráljak felül egy orvost? Egy hónap a cipő? Mi van ha addig nő 1 számot a lába? :?

Találkoztam 40 cm babafejjel de ő közel 6 kiló volt és programozott császár. Az ő buksija nem konfigurálódott.

KépKép
csongria

Szüléstörténet:

Kb. éjfél fele értünk be a kórházba. Ott volt az ügyeletes doki, a fogadott szülésznő ügyeletben. Megvizsgáltak. Kb. bő kétujjnyira voltam kitágulva.
Nem voltak vészes fájásaim. Inkább csak keményedtem. Még nevetgéltünk is a szülésznővel, hogy már rutinból megy a dolog. Mivel kedves, tapintatos lány vagyok, kértem, hogy ne rendelje be a dokimat azonnal. Küldött neki azért üzenetet, hogy sokat ne igyon éjszaka :-)!
Jöttek a mellékes dolgok: beöntés…stb. Ez már tényleg rutin. Oltári mázlim volt, mert senki nem szült aznap éjjel, így mindenki csak velünk foglalkozott.
Átszóltak a koraszülött osztályra, hogy azért készüljenek fel, ha kell vmi. Nem tudom, minek kell szólni. Biztos óvintézkedés, vagy mifene!
Na így ment ez kb. hajnali 4-5ig. Ez soknak hangzik, de valahogy repült az idő. Volt rajtam valami CTG szerű, amivel lehet mászkálni. Akkor még tudtam is!
A nehezebb rész hajnalban kezdődött. Akkor jöttek a fájdalmasabb fájások. Nagyon lassan tágultam. Reggel 6-kor csak 3 ujjnyi voltam. :-(
Addigra bejött a doki is. Nem tudott aludni. Mégiscsak a kollega gyereke. De ezután elvárja a férjemtől is, hogy álmatlanul forgolódjon az ő gyereke lúdtalpa miatt!
Reggelre elfogyott a csoki-szőlőcukor-műzliszelet tartalék és valahogy egyre éhesebb lettem.
Konzultáltunk az orvossal. Ő megkérdezte, mennyire vagyok fáradt, bírom-e még. Akkor még volt sok energiám, úgyhogy mondtam, hogy bírom.
Így apukát hazaküldtük, hogy pihenjen kicsit, mert kezdett valami zombira hasonlítani. Meg az éhség is megviselte. Olyan közepes erősségű fájásokkal telt a nap. A baba szívverése végig rendben volt, szóval hagytuk a dolgokat a saját medrükben folyni. Két fájás közti szünetben még jókat beszélgettünk a szülésznőmmel. Neki egyébként nagyon sokat köszönhetek, mert 28 órát töltött bent egyhuzamban! Végig körülugrált. Hordta a melegvizes törölközőt a derekamra, ami majd szétszakad.
Szóval úgy dél fele jött vissza Férjecske. Kicsit felfrissülten. Én addigra már elég szakadtan nézhettem ki, mert emlékeim szerint ekkor merült fel a császár gondolata. Hát nem fogadtam kitörő örömmel. Ha jól emlékszem felfokozott érzelmeim hatására hazaküldtem. Vagy a búsba. Már nem emlékszem… :-) Pedig ha tudtam volna!
Onnan egybefolytak a dolgok. Kezdődött a NAGYON neheze.

Szinte nem is volt szünet a fájások között. Olyan érzésem volt, hogy 5 percenként vizsálgat vagy a szülésznő, vagy a doki. Csak nem tágultam tovább. Délután 5-kor már kezdtem erőm végén lenni. Egyre többet sustorgott a fehérköpenyes bagázs (férjemmel együtt). Én meg mint valami harcos amazon, hallani sem akartam a császárról. Kiegyeztem az oxytocin infúzióval. Azt mondták nem „jók” a fájásaim! Na puff! Ezt eddig is tudtam. De mondják már meg milyen egy jó fájás? :-)
Hál Isten a baba szívhangja végig remek volt. Ezért is kínoztam magam inkább. Mondjuk fogalmam nem volt a végeredményről akkor!
Mivel este 9-ig semmi nem történt, egyre jobban érlelődött bennem is a császár gondolata. Addigra már tényleg semmi erőm nem volt és féltem, hogy a kitolás sem fog menni. Akkor inkább szedjék ki, mert a szülés alatti brutalitásnak nem vagyok híve.
Kaptam még fél órát. Azalatt sem javult a dolog.
Betoltak a műtőbe. Apácska nagyon be akart jönni, így beengedték őt is! Először spinált kértem, mert szerettem volna ébren lenni. Csak arra emlékszem, hogy összegörnyedtem (bazira fájt, mert fájásaim voltak és mivel nem volt ugye magzatvíz valahogy a baba szúrt belülről…) beszúrták. Vártunk valamennyi időt. A szülésznőm kérdezte, hogy érzem-e, amikor a lábamat piszkálja. Éreztem. Kicsivel később újra kérdezte.
Utána a következő emlékem, hogy az őrzőben ébredek. :-( Elaltattak. Nagyon rossz volt az ébredés. Hányingerem volt, fájt a fejem. Aztán behozták a királylányt és valahogy megindult a könnyem. Felkelni nem szabadott, de kb fél órán keresztül sírtam a kezemben a lányommal.
Valahogy az egész napos rettenet értelmet nyert. Már nem fájt semmi. Na jó, a fejem.
Innen viszont már rutinból mentek a dolgok. Hála a protekciónak, mindent megkaptam, amire csak szükségem volt. De nagyon rossz volt látni, hogy másoknál nem mindig van így…
Az idősebb csecsemősök nagyon rendesek voltak, de volt egy kb. 12 éves műkörmös csincsilla, aki kioktatott mindenkit mindenről. Engem is megpróbált, de emberére lelt.
De így utólag átgondolva legyen ez a legnagyobb bajom!
A kisebb trauma akkor ért, amikor a zárót vettem a kezembe. Tételesen leírva benne az összes beavatkozás. Többek közt valami olyannal, hogy köldökzsinór többször a nyakára volt tekeredve.
Vendég

Lorca
19-es lábacska?? Briginek tegnap néztem szandit, fel is próbáltam rá egy 20-as Maust, meg egy 20-as Elefantent is és kicsik voltak. :shock: Hatalmas tappancsa van már Briginek lány létére! Hogy kitől örökölhette? :lol:
Végre számomra is érthetően írtad le, hogy is van a 2. gyereknél a tgyás, gyed, akármik. Nem kérdeztem, mert nem valószínű, hogy még gyed/gyes alatt belevágnánk a következőbe. (Bár az elsőbe sem "vágtunk" bele :lol: :lol: )

Nanica
Mi 4-5 pelust használunk átlagban. Azért nem 3-4, mert reggel ébredés után tisztába teszem, és a tisztába kakil kb. 10 percen belül. Tehát akkor egy alkalomra 2 megy el.
Nagyon ügyi már Linus! Az, hogy iszik, az pohárból értendő? :o Brigi is mindig kiköpi a szájából, de ő csőrősből. :lol:

Ria
És a konduktoroktól nem lehet kérni vmi igazolás félét? Sztem azért kérdezz rá az ortopédusnál is!
Sajnos igazad van, nagyon gyorsan nő a lábuk. Briginek 2 hónap alatt nőtt 1 cm-t! A 20-as Falcon cipije kicsi. Így újat vettünk kb. 1 hónapja.
Ja még azt akartam neked írni, hogy a párom is latex érzékeny elvileg, de az óvszertől semmi baja nem volt eddig. Viszont nem tud egy gumimatracra ráfeküdni nyáron, mert tiszta kiütés lesz. :shock:

Timi
Hihi, erre emlékszem, én is zizi voltam. Sőt még sokszor most is. Ha vmi a gyerekkel kapcsolatos az megmarad a fejemben, de minden más kirepül. :oops: :lol:
Pénteken végül mentek uh-ra? Én meggondolnám, mert autóval is olyan nagy dugó lehet, hogy nem biztos, hogy Lillussal bírni fogjátok. Meg neked is megterhelő. Pénteken amúgy is dugó van, hát még ha a BKV se jár. :evil: :(

Csimpi
Gyönyörű baba! :o Olyasmi, mint Brigi 3 hósan. Semmi gyűrődés. Gratulálok mégegyszer. Azért a szüléstörténetre kíváncsiak vagyunk ám!

Mmóni
:( De kár, hogy nem tudsz jönni!

Dana
Köszi az érdeklődést. Brigi jól van. Most már kb. 2 hete átalussza az éjszakát. Ha fel is ébred, akkor egyedül visszaalszik. Ez annak köszönhető, hogy 1. rendesen eszik végre, 2. van egy kutyusa és azt ölelgetve alszik. És az elalváshoz sem kell segítség, mert már ő kéreckedik a kutyusához. Ez nagyon-nagy előre lépés. És még szopi megvonás sem volt, mert ha éjszaka felkelt eddig mindig kapott szopit is. (Persze ez az alvás dolog idegen helyen, az utazó ágyában sajnos egyátalán nem működik, úgyhogy napközben itthon is az utazóágyba próbálom altatni, mert nyáron sokat leszünk itt-ott.)
Mozgásfejlődése: már ő is lépcsőzik váltott lábbal, már nem esik el a lejtőn lefelé, sem felfelé. Le tud lépni egyedül a járdáról, ha mégis magasnak ítélné tartja a kezét, hogy fogjam. :)
Beszéd: állandóan csacsog. Be nem áll a szája. Sok mindent megért és ált. meg is tudja értetni magát. (legalábbis velem)
Most már bevett szokása, hogy rászólok vmiért, és először visítva duzzog, aztán ha nem engedek, akkor jön és cuppanós puszikat ad a combomra. (azt éri el, ha állok) De hogy ezt honnan tanulják? :lol: :lol: :lol:

Bicikliülés
Brigit még csak a lakásban próbáltuk bele, de azonnal sírva fakadt. Ha utcán csinálja, el se merek indulni, mert végigbőgné. Most levettük az ülést, hadd barátkozzon vele. Aztán majd a brigán is barátkozhat vele. Bukósisakja még nincs, mert az apja óriásit vett neki, így még egy újat be kell szerezni, ebbe meg majd belenő. De ezt már ő maga rakja a buksijára, így legalább talán azzal nem lesz gond.

Fú most jó sokat írtam Brigiről, de annyira kis huncut, órákig tudnék róla regélni. :oops: :lol: Dehát gondolom minden anyuka így van ezzel... :lol:
lora7

Csimpi
Látom közben megkaptuk a szüléstörténeted! Hát nem semmi menet lehetett! És még akkor sem látták, hogy mekkora méretekkel rendelkezik a "kis csöppség"?
A köldökzsinórtól nem kell félni, akkor van gond, ha becsomozódik. Briginek is 2x a nyakára volt tekeredve, azért vágtak rajtam egy akkorát, mint egy ház!
Amúgy minden rendben? Tesókkal nincs gond? Tejcsi van? Te hogy vagy?
lora7

sziasztok!

Tegnap a "kórházi haverunknál" Barnánál jártunk játszani leával.Barna 2 nappal "öregebb" Leánál :lol: De 2,5-3 kg a különbség közöttük Lea javára (persze plusszban :oops: ) elég viccesen néztek ki egymás mellett :lol:

Viszont Barnabás mint egy kis szélvész úgy közlekedei ka lakásban is és a szabadban is.Hozzá képest Lea egy kis csiga :lol: De jól elvoltak...Lea játszot a játékkosár mellett magában , B pedig szaladgált :lol: Néha összetalálkoztak, a legjobb az volt amikor mindketten találtak maguknak egy-egy csörgőt és együtt rázátk miközben hagnosan kacagtak :lol:

Míg Barna irigykedett, Lea minden játékot odaadott neki akkor is ha nem kérte Barnus :lol:

Délután pedig apának szurkoltun ka a focimeccesn...már-már törzsszurkolónak számítunk :lol: Lea is élvezi mert amikor gól van ő is tapsol és a magasba emeli a kezeit mint a fiúk :lol:

Csimpilimpi
Óriási gratula! Viola nagyon kis helyes :lol:

Te nem lehetsz elég hulla :lol: :wink: , ha a hazaérkezés napján, 3 gyerek mellett, császár után van energiád (és időd :shock: ) leülni babanetezni :lol: :wink: ÁRULD EL A TITKODAT! :lol: :lol: :lol: Hogy csinálod? :roll:

Timi
sztem is csak az lehet amit Ria is írt, h még korai volt az UH.
Nem emlékszem :oops: h anno írtam-e uncsitesómék esetét?
Ők is az 5-6. hét környékén mentek el UH-ra (csütörtökön)ahol közölte a doki, h nem él a magzat :shock: Hétfőn menjenek be a kórházba befejezni a terhességet :cry: Gondolhatjátok milyen 7végéjük volt...
Hétfőn a beavatkozás előtt UH a kórházi profi géppel, mire a szonográfus kérdőn néz rá , h el akarja vetetni? Dehogy, mondta!Kiderült, h semmi baja a bébinek !!!!!!Él és virul azóta is! Immár 21. hete :lol: :lol: :lol: Persze azonnal orvost váltottak.A doki csak hebegett habogott amikor közölték vele, h jól van a picúr.

Szval pénteken menj el a dokihoz és rendben lesz minden.

Én a múltkor Leával kettesben voltam nőgyogyónál ahol nem volt asszisztens :wink: Ült a babkocsijában amíg vizsgált a doki kicsit félre toltam ,h lásson, de mégsem mindent :lol: :wink:

szívhang hallgató: az utolsó hetekben én is kaptam egyet a védőnőktől amikor az NST-k nem lettek túl jók és nagyon paráztam...
Persze mi is futottunk egy kört a kórházba mert egyik reggel nem ébredt a szokott időben a kisasszony, sőt felrázni sem tudtam és olyan ideges voltam h nem tudtam eldönteni hallom-e a szívhangot :oops: :lol: A kórház kapujában ébredt fel :twisted: De azért bementünk ha már kocsikáztunk egyet.

Esetleg hívd fel a védőnőt, h meg tudná- e hallgatni a kicsit?

Ria
a konduktorok javaslata után beszéltél a dokival?
mert ha igen akkor keress meg egy másik dokit :wink:
a cipiket tényleg 9havonta a dják és 4-6 hét a várakozás :twisted: (barátnőm pont most mérgelődik mert ők is csináltatják, de h 4 évszakra 1 cipőt írnak fel és ráadásul ennyit kell várni rá :twisted:

Nanica
mi is 3-4 pelust használunk, és nincs gond a popsijával :wink:

LINUS
Kép

Tali
ma beszéltem a játszóházzal és "elintéztem" a kedvezményes belépőt :lol: :wink: így 660Ft/óra

a hölgy először azt mondta nem tudja h 10-15 fő esetén mi a helyzet, de megkérdezte és visszahívott, h OK a dolog, úh be vagyunk jelentkezve :lol:

Szóval április 28. (hétfő) LURDY -ház:lol: Kérdezte a hölgy h kb mikor érkezünk én 10-11 órát mondtam, merth vidékiek is vannak azt mondta OK. Nektek jó így?

1.Nanica
2.Sági
3.Timocska
4.Sno
5.Csongria
6.Mazsi
7.Lora
8.Ágiboldi
9.Thelga
10.Pann
11.Május
12.Lorca
13.Bozótka
14.Bella

Május
szívesen :lol: :wink:

Dana
Dani sem fog unatkozni :wink:
http://www.jatszohaz.net/lurdy/

néhány link ahol leírják a mondókához az "útmutatókat is" :wink:
http://mondokak.extra.hu/index.php?/mondokak/index.php
http://ovi.freeblog.hu/tags/mondokak/
http://marci.co-net.hu/kedvenc/taps.htm

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Csimpi! Tényleg le a kalappal!!! :D

Mazsi! Tök jó, hogy elintézted! Most akkor ez zárt körű lesz? Vagy más babák is bejöhetnek?

KépKép
csongria

Voltunk játszóterezni, Lillus után rohanva nekimentem egy vaskorlátnak és akkora pukli lett a homlokomon, hogy bármelyik rosszcsont megirigyelhetné. Komolyan mondom, még el is sötétült előttem a világ egy pillanatra. :roll: Próbáltam itthon mirelit husival jegelni, de már kékül! :lol: :lol: :lol:

Mazsi!
Nagyon köszi a játszóház szervezést, a bp-iek csak lapítanak, vidékről kell kézbe venni a dolgokat! :D :D :D :D

Lora!
Hát igen, dugó és sztrájk egy napon, nagyon jó! :evil: :evil: Még utánanézek, fog-e egyáltalán bármiféle jármű közlekedni. Ha nem, akkor Bali Lillussal együtt elvisz, de megvárni nem fog, mert állítólag hiába van időpont, sokat kell várakozni a dokira. Haza meg majd hazajutok vhogy. :roll:

Csimpi!
Már akartam kérdezni, hogy a tesók is ilyen szép mérettel születtek?

Ria!
A múltkor nem is lehetett látni Benin, hogy rosszul tartja a lábát. Vagy csak én, mint laikus nem vettem észre. :roll: Sztem igen, bíráld felül a doki véleményét, menjetek másikhoz, ha arról van szó!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca, már mindent értek, persze nálam sem releváns, csak ezt nem: Ha kapod a gyest és úgy mész betegszabira Lea miatt, akkor alig kapsz többet, mint a gyes.

Mazsi, szuper, köszi az intézést!

Nanica, mi is 4-5 pelust, ahogy Lora ismertette, reggel tiszta pelusba 10 percen belül... :? , szóval egyből két pelus.

Kép
Kép
agiboldi

Lorca,

na ez az, kezdjük közelíteni a járulékkérdéseket úgy, hogy lassan nekem is összeáll, hogy mit is akartam pontosan kérdezni:

- tehát, ha a második (következő) baba megszületik még azelőtt, hogy az első (előző) gyerkőc betöltené a 2. életévét, akkor ugyanazt a TGYÁS-t és GYED-et kapjuk, mint az előzőnél, igaz?

- de ha még csak terhes vagy mire az első 2 éves lesz, akkor addig ok, hogy a GYES-t visszamondom, és elmegyek betegszabira, de ebben az esetben a következő TGYÁS, GYED hogyan számolódik (az igénylést megelőző év átlagkeresete alapján? Mert akkor nagyon nem mindegy, mert az az idei keresetem, ami max. TGYÁS és GYED, de erre nem fogok megint maxot kapni, igaz?)

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Lorca!
Ha a hangadás bizonyos dolgokhoz beszédnek számít, akkor kijelenthetem hogy Emili folyamatosan beszél :lol: Mindenhez makog vmit :wink:
Kitartást a lakásfelújításhoz, ha nagyon kivagy, jusson eszedbe, hogy utánna lesz egy szép lakásod!:)

Csimpi!
Látom akkor nagylábon él Violka!(így becézitek?)
Hát tényleg nem semmi, hogy van időd-energiád írni nekünk, de köszönjük!:)Éjszakák milyenek?
Köszi a szüléstörit is, tényleg nem volt egy könnyű menet!De üyges voltál, hogy így kitartottál!Vszleg a nyakára tekeredett köldökzsinór miatt nem tudott kibújni.:s

Dana!
Én is mindig megyek a vízbe, csak akor épp nem volt aktuális
:evil:
Értem már atornát!Emili is szeret gördeszkázni, meg hengerben mászni, meg ilyesmik:)Múltkor is elcsaklizta a nagyfiúk gördeszkáját, és tologatta:)

Nanica!
Mi is kb. 4-5 pelust használunk.
ügyes a Linus is!:)
Fogacskához gartula!

Ria!
Nektek is gartu. a foghoz!
Akkor nálatok is ygarapszik a szókincs :wink:
Lábacskáját sajnálom, reméljük a spéci cipivel meg tornával hamar rendbejön!!

Lora!
Emili is pont így csinálja, ha nem engedek meg vmit, ordít, majd jön puszit adni!Én sem tudom honnan tudják, de nagyon megy nekik:)

Mazsi!
Lea a szurkolók legkissebbike:)Lea szemét kell még ragasztani?

Timi!
Bocsi, de nevettem a plezúrodon:) Mi lesz még később?;)Azért tessék ám vigyázni magatokra!!!!:)

Ma volt szemészeten Emilivel, minden rendben van a szemével.Egyúttal megnézték az én szememet is, mindenféle spéci géppel, meg hagyományosan is, és hát kéne eg yúj szemüveg:(Lényegében látok a mostanival is, de azért a nagyobb dioptriával élesebb volt akép.Emili egész ügyi volt, jól viselte a vizsgálatot, bár szinte csak néznie kellett, nem kellett nagyon lefogni:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Bocs a kicsit anyagias felütésért :oops:

Csimpi,
Gratulálunk Neked és Violának, szép munka volt így harmadjára! Engem is a tesók mérete érdekelne, esetleg néhány aktuális képpel spékelve :D

Lora,
Én első cipőnek mindjárt 22-est vettem Sebinek, és most a Maus szandija is 22-es, a boltos nő is azt mondta, hogy ekkora kell, de reményeim szerint mindkettővel kitartunk őszig.

Mazsi,
hurrá nagytali! Ki hogy fogja megoldani az altatást?

Kint van Sebő 10. foga is (a második alsó rágó).
Megkezdte a toldalákolást :shock: , hozza a cípőt, és mondja, hogy "apájé", a távirányító meg "mamájé" :D

Nanica,
mi is kevés pelust használunk, és én sem tartom teljesen oknak a dolgot, annyi a megnyugtató, hogy Alanát, ami talán egy kicsit környezetbarátabb, és talán babapopóbarátabb is.

Orsi
Kép Kép
sno

Dana,Pankaa
nem kell a szemét ragasztani igazából ennek a célja az volt, h kiderítsük lát-e egyesével is a szemével :roll:
úgy tűnik igen mert a mákszemeket is felszedegeti leragasztott szemmel.
a dokinőnek küldtem azóta képeket és szerinte továbbra sem kancsal... :roll: most járt le az 1 hónap ragasztás úh beszélnem kell vele telefonon (ma elfelejtettem, úh jó h kérdeztétek :oops: )

Ria
azt nem kérdeztem meg h zártkörű lesz-e de nem hiszem ,h 700 nm-t csak úgy nekünk adnak féláron :lol: :wink:

Sno
nem tudom mi lesz az altatással :roll: egyrakáson? :lol: :wink: vagy , nem alszanak hisz buliiiii vaaaaan! :lol:
viccen kívül csak van ott egy csöndesebb sarok nem?

Ki tud 10-re odaérni rajtunk kívül? Jó lenne ha páran demonstrálhatnánk a csoportot , nehogy belekössenek a létszámba...

Gratula minden fognövesztő Manócskának :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

közben megkérdeztem a céget bár nem adtak teljeskörű választ de a TGYÁS összegének számítására köv-t alkalmaznák ha 2009tavaszán szülném meg ketteskét:

"A jelenlegi szabályok szerint amennyiben nincs az irányadó időszakban ( ebben az esetben 2008.01.01-től 2009.a gyermek születését megelőző napig) 180 napi keresete, akkor a mindenkori minimálbér kétszeresének a harmincad részének a 70 %-a a napi Thgyás, feltéve hogy a besorolási bér ezt az összeget meghaladja, ha nem, akkor a besorolási bér 30-cad részének a 70 %-a.Viszont ha munkába áll és lesz 180 napi kereset az lesz az alap, ha kevesebb 180 napnál a kereset, a tényleges keresetet viszonyítjuk a min. bér kétszereséhez és a kevesebb adható."

Lorca ezek szerint a TGYÁS-t a minimálbérhez viszonyítanák és nem a béremhez amit kaptam volna...Én így sokkal rosszabbul járnék...
A GYED számítása lemaradt...majd utánakérdezek...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
ha nem igazodunk alváshoz, márpedig tényleg nem lenne sok értelme, akkor mi tudunk menni 10-re.
Még nem néztem utána a közlekedésnek, de ha esetleg tudok babakocsival menni anyósmamától (VIII.ker.), akkor az is számításba jöhet, hogy kiviszem babakocsiban altatni a környékre, ha csak hordozó lesz, akkor passz.

Ja, ha nincs túl nagy tolongás a babakaja versenyre, akkor kiüthetjük a programból, mert anyóstól nekem sem egyszerű megoldani.

Timo,
Itt a gyermekek/magzatok kor szerint-be nem idítotok topikot? Így annyit kell kattintgatni :twisted:

Orsi
Kép Kép
sno

Mazsi
Ha jól értem, ez szöges ellentéte annak, amit Lorca írt. :shock: Bár ebben nincs benne, hogy az irányadó időszakban éppen Gyeden vagy. Emiatt fizud is van, tehát semmiképpen nem a minimálbér után számolnák. Sztem...
Egyébként a Gyedet a Tgyás alapján számolják ki. Pontosabban kiszámolják a Tgyásnál az alapot és az lesz az alapja a Gyednek is.

Lorca
A Gyes miért más, mint a Gyed? Ha otthonmaradsz a picivel (tehát Gyes alatt sem dolgozol) akkor uúgy van minden csak épp 3 éves korig, nem?
lora7

Mazsi
Alváshoz mi sem igazodunk. Főleg, hogy kezd egyre később és egyre rövidebb lenni a de-i alvása, lehet addigra el is marad. ( :( Pedig de. mindig olyan jókat szundiztam eddig. :oops: ) Akkor még jobb is ha korán megyünk. :wink:
lora7

Mazsi,
A nincs keresete azt jelenti, hogy pl ellátásból kiesett munkanélküli. Feltűnt volna, ha a minimálbér töredékét kapom. :twisted:

Kép KépKép
lorca

:lol: :lol: :lol: na most már akkor végképp nem értem :shock:

Lora
ez a válasz úgy jött h tudják nincs keresetem merth GYED-en vagyok

"a mindenkori minimálbér kétszeresének a harmincad részének a 70 %-a a napi Thgyás" azaz brutto 3220 Ft/nap azaz 96600Ft/hó

ezek szerint a TGYÁS és a GYED (a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a) összege megegyezne... :roll:
nekem muszáj dolgozni mennem :cry:

alvás
sztem Lea is csak hazafelé a kocsiban fog aludni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mi szerintem tudunk menni 10-re. A gáz, hogy Beninek délelőtti alvása van és délutáni nincs. De majd legfeljebb én is kiviszem babakocsizni. Innivalót és kaját azt most be lehet vinni? Mert egyébként nem. :roll:

Én úgy tudom, hogy az öregségi nyugdíj kétszeresét veszik. Az biztos, hogy unokatesóm rosszabbul járt legalább 15 pénzzel de mindjárt pontosan megkérdezem mert könyvelő.

KépKép
csongria

Ria, be lehet vinni, csak arra az elkerített játszós részre nem. Boldi sokszor ebédelt már ott, még meg is melegítik neki ha kérem.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
Bocsi,hogy bele okoskodom véletlen léptem ide és látom a második baba utáni gyed,thgyás a téma.Nálunk 2év 2-3hónap lesz a gyerekek között(majd a pocibaba eldönti)mikor elkezdtük a tesó "gyártást"felhívtam a cég könyvelöét és a szakbarátnak is írtam.Mind a kettő azt javasolta,hogy a 2-3hónapba maradjak otthon gyes-en mert így a fizumat nézik ami nem lehet több a minimál bér 2x-nél ami úgye a max thgyás,gyed.Akkor érdemes vissza menni ha eddig pl:a minimálbér után kaptok most és ha vissza mentek akkor 140-200között lenne a brutto fizu.Viszont ha vissza mennék csak 2-3hónapra akkor nagyon megkavarnám és még lehet kevesebb pént kapnék mint most :? Remélem tudtam segíteni és bocsi,hogy bele olvastam :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Nem az öregségi nyugdíjt veszik. :oops:

Ha a béred magasabb mint a minimálbér kétszerese(mármint az a bér mikor dolgoztál) akkor a minimálbér után kapod. Ha a béred alacsonyabb volt mint a minimálbér akkor az után kapod a kövi gyedet. Uncsimnak 200 volt a fizuja de a második gyereknél már csak a minimálbér után kapta a Gyást és a Gyedet is. :evil:

KépKép
csongria

hi!
jaj, látom a kedvenc témám, a GYED. :roll: :roll: Hát én lehet, h semmit sem kapok a második babival. :cry: Hacsak nem trükközök valamit...most nyomozok.
De ami fontosabb:
Kingáék!
Nektek Violához mérten óriási gratuláció! Jó egészséget kívánunk mindkettőtöknek! Örülök, hogy ezt a szülést csak olvasnom kellett. :wink: 8)
(A legmeghatóbb szüléstörténetet, amit olvastam, egy apuka írta: tele van b*meggel, de akárhányszor újraolvasom, zokogok. Porontyon, hol máshol? :wink: )
Linus!
Így utólag is sok boldogságot, Kis Szülinapos!

Timi,
szept.2-3-4 a terminus. Nálad mit saccoltak?
Ja, és rendelőben: én a régi hordozójában viszem (szerencsére még kényelmes neki és én is elbírom). Ebben bekötve általában csendben megmarad 15-20 percig, főleg ha érdekes látnivalók vannak körülötte és mindig a kezébe nyomok egy izgalmas könyvet is. A dokinak nincs ugyan asszisztense, de amíg öltözök, beszélget Rolival.
Többi kérdésre majd...
Vendég

Ágiboldi! Kérlek én magunknak a sütike és ücsikére a gondoltam. :wink: :lol:

KépKép
csongria

A Tgyás kérdést anno a 198-as kormányportálon kérdeztem meg. Felelősséget rájuk hárítom. :lol: Meg arra, aki fizetett nekem. :lol:
2005 februárjától vagyok itthon.
2005májustól Tgyás, novembertől Gyed.
2007február Tgyás, 90+ ez nem lehetett brutto 96
2007nyár Gyed, 73valamennyi, idén emleve
Azaz a Tgyás nem uannyi, mint a gyed. A gyedem felső határ, így többet nem kapnék semmiképp. A 20 hétre kaphattam volna többet, de pusztán azért, hogy addig pár ezer/10e-rel többet keressek nem érte volna meg visszamenni dolgozni, elsősorban anyagilag. Gyerekbetegség miatt több esett volna nekem ki idén, mint amit összesen kerestem volna többletként. Nekem legalábbis. :wink:

Második gyereknél nem az számít, amikor dolgoztál az első gyerek előtt! Az tök mindegy, nem számít. Én is akkor jártam volna jól. :twisted: Hanem az, amikor otthon vagy, azaz a szülés előtti év. Amit akkor kapnál. Azaz ha időközben lejárt a szerződés, vagy az alapbér alacsonyabb, mint amit pótlékkal vagy akármivel volt előtte, akkor a helyzet teljesen más.

Lora,
A gyed 2 éves korig, max 80 körül van, a gyes 2-től 3-ig 30 körül/alatt. Nem érzem, hogy mindegy lenne. :lol: Én maradok a fenekemen 2010ig. A fizu az nekem a "lenne" kategória.

Tali: Nekünk jó a 10 óra. :D

Babakaja-tali:
Én biztos olyant viszek, amivel nem indulhatnánk. :oops:

Orsi,
Megpróbáltam pontosan válaszolni. :wink: A második kör Tgyás nekem jóval alacsonyabb volt, mert a 2004-es béremhez mindenféle eü köteles egyéb juttatás is járt, pl helyettesítési díj, ofő pótlék stb. A 2006-os "kaptam volna" bérem viszont csak a bértáblának megfelelő összeg volt.

Ágiboldi,
A gyes kb 30e körül van. Ha gyesen vagy, és a gyerek beteg, akkor az otthon töltött napokra kb 1000Ft jár, így ha eleget vagy otthon, kb a gyest kapod meg, nem a fizudhoz igazodó 70%-ot. Itt egy kicsit azért gondban vagyok, mert ez nálunk nem volt releváns, így nem rágtam bele magam eléggé, csak amolyan érintőlegesen.

Kép KépKép
lorca

Csongria!Én a szüleimnél dolgozom és mikor kérdezté mennyire jelencsenek be,hogy ha szülök jól járjak azt mondták hiába jelnetenek be 300-400ezerre mivel maximálva van a gyed ami nem lehet több a minimálbér 2x-nél úgy is az után kapnám a fizut :shock: Ha ment vissza dolgozni mert lehet az miatt kavart be?Elötte nem az után kapott?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Én értem! Nekem nem kell magyarázni. Pont azért kapott kevesebb pénzt mert nagyon jól volt bejelentve. De ha mondjuk 60 ezerre lett volna bejelentve akkor nem a minimálbér hanem a 60 után kapta volna a Gyedet. Szerencsére ez engem nem érint szeptemberbe húzok vissza dolgozni legalább 2010-végéig. :lol:

KépKép
csongria

Ria,
Nem. :wink: Azt az összeget veszik figyelembe, ami az alacsonyabb , de minimum a minimálbér. Az van maximalizálva.

Kép KépKép
lorca

Lorca,
azt már nem merem írni, hogy nem értem teljesen, mert visszaadod a diplomádat, tőlem meg bevonják :oops: :lol:

Egyszerűsítem a kérdést: elkezdjünk kapkodni, hogy júniusig összehozzunk valamit (Timo, nem ér válaszolni :D ), vagy tarthatjuk az őszi kezdéshez magunkat? A hitel miatt egy-két 10e Ft ide vagy oda nem lesz mindegy.

Orsi
Kép Kép
sno

stipistopi
szeretném jelezni, h nálunk a tesókérdés egyáltalán nem aktuális, de már most fenntartom a jogot, h ha egyszer az lesz, akkor töviről-hegyire mindezt újra elmagyaráztassam veletek. :lol: mert én jelenleg egy szót sem értek :oops: (bár tény -v csak bízom benne?-, h ha ez alapján döntenénk, h mikor jöjjön a tesó, akkor valószínűleg fel tudnám fogni)

bigsis
ha hasonló meghatóan, szívbemarkolóan "romantikusat" akarsz olvasni gyerekvállalásról, szülésről, első napokról-hetekről, javaslom ezt egy apuka tollából: http://nemjoember.freeblog.hu/ :lol:

tali
okés a 10 óra, bár pont kele alvásideje, de majd most nem alszik, készvégehatszáz. :lol: (altatni 660ért/óra különben is luxus :twisted: ) tekintettel a nagytali óóóóriáis jelentőségére, sztm legyen egy törzsidő, amikor mindenki tutira ottvan, mondjuk 10-12-ig, mert különben sok kis minitalivá esik szét a buli.

snorsi
kérdések jöttek? én is akarok küldeni, csak mindig elfelejtem. kaját sztm hanyagoljuk, indirekt módon úgyis minden gyerek beleiszik-eszik a másik kajájába (mondjuk a meggyes sütim már mondta, h mindenképp jön. befizetem neki a 660-at, de rem, nem marad sokáig :lol: )

druszám
mégh magzati szívhang hallgató? ugyanmár, hol élünk, a kőkorszakban? 4d-s ultrahangot minden várandós otthonába!!! :lol:

majus3

A bizonyítottan tejérzékeny gyereknek tényleg emelt családi pótlék és ingyen bkv bérlet jár?

Orsi
Kép Kép
sno

SNO! Igen. Emelt családi pótlék és közgyógy. Ha a gyerekkel utazol akkor ingyenes a BKV. Ezt próbálom én is elintéztetni, mert a Pető miatt kénytelen vagyok a bérletet megvenni, ortopéd cipő (ami ugye nem elég 9 havonta)

Gyed! Most már nem érdekel! Nekem az előbb így magyarázták. De nem is tudom minek, amikor engem nem érint!!! :evil:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Eddig en is ugy gondoltam, ertem :) De lassan kezdem elveszteni a fonalat! Sno kerdeset ertem! Arra tud valaki valaszolni :)

10 oras kezdes a talira nekunk nagyon jo! Gondolom, ugy 13-14 oraig maradunk max.

Pelenka: Mi is inkabb 4-5-ot hasznalunk, hasonlo okok miatt, mint Loraek :oops: Hiaba, no, tiszta pelusba a legjobb belekakaklni :)

Csimpi,
Nem semmi szuletestortenet! A masik ket gyerkoc termeszetes szulessel szuletett, ugye?

Ha van kedvetek szavazni Aronra:
http://bebinfo.hu/babafotok.php
Aron a 4. oldalon van.

KépKépKépKép
thelga

Orsi,
Mindegy, hogy mondjuk áprilisban (bébi 2009 január, S 2 alatt) vagy decemberben jön össze (bébi 2009 szept S 2+, de 3 alatt), mert mindkét esetben a 2008as, azaz a mostani hivatalos béred a mérvadó és úgy gondolom, nem mész vissza dolgozni. Ugyan annyi lesz a Tgyás/gyed a 2. bébi születése után.
Ha most hirtelenjében visszamennél dolgozni, akkor változna vhogy, de azt meg ne kérdezd, hogy merre. :lol:
A kritikus pont a megszületés előtti hónapok, mert ha 2009 szept a bébi, akkor a Gyed lejárta után maradsz gyesen (kb 30) vagy visszamész "dolgozni" (gyes lemondva, akkor béred 70%-a, meg macerás hercehurca), ez a várható szülés előtt 4 héttel megkezdett Tgyással rövidül. Ezért a legjobb, ha S max 25 hónapos ketteske érkezésekor, mert akkor kihasználod a gyedet és rögtön kezdődik a Tgyás, nincs éhkopp a gyesen.

Bigsis,
Legrosszabb esetben gyest azt kapsz.

Kép KépKép
lorca

Konklúzió rám nézve: semmiképp ne felejtsem el beszedni a fogamzgátlót, mert különben ezt meg kéne próbálnom megérteni :?

Jó a 10 nekünk is. Május, menjünk együtt és akkor Meggyes Sütinek nem is kell befizetni a beléptidíjat..

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?