Új privát üzeneted érkezett!

Niki, köszi, akkor máris nyugodtabb vagyok. :)

Apróka, a háziorvosod fog elvileg táppénzre venni, de vinned kell igazolást a nőgyógyásztól is. Állítólag ezt utána a szülésig havonta kell igazolni, tehát minden hónapban 1x kell kérni egy újabb igazolást a nőgyógyásztól és leadni a háziorvosnak. Nekem ezt mondta múltkor a háziorvosom, mert ő már táppénzre akart venni. De nem tudom, hogy erre hányféle verzió van. :)

k.a.t.i.c.a
 
 


A juttatásokhoz tényleg kell az eredeti anyakönyvi kivonat, mert ráírják, hogy kifizették az anyasági támogatást, meg lehet hogy a tgyás igénylést is ráírják, ebben nem vagyok biztos...

yuyu79
 
 


Akkor egy másik verzió: én február óta táppénzen vagyok, és csak 1-szer kellett a nőgyógyásztól igazolás.... Csak a háziorvoshoz kell elmennem minden hónap végén a táppénzes papírért. De persze a leletemre mindig azt írja a nőgyógyász, hogy szövődményes terhesség, vagy valami ilyesmit...

yuyu79
 
 

 
 

:) alakul...gondolom ahány orvos, illetve körzet, vagy város, annyi szokás. Vagy nem tudom lehet e ilyen, de nagyon úgy tűnik.

k.a.t.i.c.a
 
 


köszike, a gyakorlati részét én is ismerem, rosszul tettem fel a kérdést:
Mire hivatkozva vettek titeket táppénzre?
Illetve Ti kértétek vagy a dokik ajánlották fel?
Mert nekem eddig szóba sem került. Ilyenkor én kérjem a dokit, hogy ugyan találjon ki valamit a háziorvos felé??Mert 30.-án megyek a magánrendelésére és ezt szóba hoznám, de olyan ciki, hogy igazából nincs semmi bajom, mégis kérem......

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Hát én pont ezért nem változtattam meg a lánykori nevemet, így megúszva a sok macerát :) Még szerencse, hogy a párom sem tartotta fontosnak, hogy felvegyem a nevét.

Ági, Zsófi, Lei, én is megyek ma tornázni ... ha még olvassátok. Tartunk egy mini találkozót :D nem mentem volna, de átszervezték a napomat, így legalább ide eljutok.

Szuszu, ha frissíted a táblát írd be légyszi az én nevemet is: Fazekas-Ruck Andrea. Nekem nem volt időm még keresgélni az iwiw-ben, de ezen a néven megtalál, aki szeretne :lol:
Vendég
 


Apróka, nekem azt mondta a háziorvos, hogyha szeretnék majd táppénzre menni, egyszerűen szóljak a nőgyógyásznak és ő megírja a papírt. Gondolom a magánorvos főleg nem fog kötekedni. Meg addigra közel 7 hónapos kismama leszel, nem hinném, hogy ezért megszólnának, szóval ne érezd kellemetlennek. Egyszerűen mondd meg, hogy úgy érzed mostmár jobb lenne, ha pihenhetnél. :)

k.a.t.i.c.a
 
 


Csajok, akik az I-es nőin szültök: ki az orvosotok? Én Demeter Attilához járok.

KépKép
jazmin2005
 
 


Ilyen egy időjárást... dörög, villámlik, szakad az eső, időnként átvált jégre...barátságos. :)

k.a.t.i.c.a
 
 


Na jó, azt hiszem lassan elköszönök, mert rémesen fáradt vagyok.
Nagyon köszike a tanácsokat, akkor 30.-án megbeszélem majd vele a dolgokat.
Csak itt a melóhelyen hogy tálalom...... :?:
A kis rallygépemről csinálok képeket, szép délutánt!

A Taj kártyáról írtakat ha olvastátok kérlek szóljatok hozzá. Hátha rosszul tudom és nem kell bevetnem magam a teve utcába, 1 napot elszúrni........

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


További nagyon szép napot Mindenkinek!!
Sziasztok!

k.a.t.i.c.a
 
 


sziasztok!
Magánrendelésről is kiírhat a doki táppénzre vagy csak a tanácsadáson?
köszi
tegnap én is egész nap keményedtem

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Szia Aprooka!

Tesóm is felutazott Érdről a Teve utcába a taj kártyát cserélni névváltozás miatt, úgyhogy lehet, hogy kötelező.

Viszont az ügyintézés nem hosszú, ha már nyitás előtt beállsz a sorba (a honlapjukon biztos rajta van), viszonylag gyorsan sorra kerülsz, maga a papírkiadás 5 perc!
Én ügyfélfogadási idő elejére mentem csak, és így kellett 20 percet várnom. El lehetett venni a szükséges nyomtatványt, és amíg vártam, ki is töltöttem.

Felhívnom őket akkor nem igazán sikerült (tényleg minden ügyintéző végig dolgozik, gongolom ezért nem kapkodják a telefonokat), de lehet, hogy 1,5 év alatt sokat változtak a dolgok.

Sok sikert az ügyintézéssel! :)

Beus

Kép
félhold
 
 


Sziasztok!


Betti kiírhat, engem is kiírt.
Aprooka én is táppénzes avgyok, bár veszélyeztetett. Doki mondta,h irány otthon és táppénz,de ha nem lennék veszélyes akkor kértem volna a táppénzt.
makadu
 
 


Szent Istvánosok : kik a dokijaitok?
makadu
 
 


szia makadu,

Nekem Artner Attila a dokim, nagyon jó fej, csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek szüksége lenne jó dokira. Alapos, figyelmes, kedves és nem utolsósorban 3 gyerekes családapa, így pontosan tudja, mi vár az emberre;)

sniky
 
 


köszi Niki!
Lehet egy lüke vidéki kérdésem: az István kórház és a Szent IStván az 2 külön kórház ? :oops: :oops:
makadu
 
 


makadu:az egy és ugyanaz!
nekem a dokim horváth tamás, eddig nagyon szimpi, jól lekopogom!!

Kép
winona
 
 


köszönöm winona! :oops:

Nekem a Kosztina dokim,de mivel ugye mi majd Komráomból rohanunk és ha nem lesz a doki (lehet nyaral) akkor e helyettese lesz, azt hiszem Lázárnak hívják. Lázár Gábor, de nem vok most hirtelen biztos benne....vele találkozott már valaki?:
makadu
 
 


elgépeltem bocsánat Kosztin a dokim. Kosztin Árpád.
makadu
 
 


köszi makadu

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Betti hogy teljesen pontos legyek a maszekos nődokim írja a táppénzes ajánlást és azzal kell mennem a háziorvosomhoz, ahol megírják a papírt.
makadu
 
 


Nekem már az első vizsgálatnál mondta az sztk-s doki, hogy szóljak, ha táppénzre akarok menni. Szerintem nem lehet gond ezzel, a magándokinál meg főleg nem...

yuyu79
 
 


Szerintetek mennyire fontos mózest venni a babakocsihoz?
makadu
 
 


Csajok!Fogadjunk,hogy nektek nem nőtt 3 hét alatt ennyit a hasatok! :lol: :lol: :lol: Kép Kép

binyek
 
 


hűha.... tényleg nem ;-)

yuyu79
 
 


de szép pocakod van!! ...tényleg nem nőtt ekkorát az enyém sem, bár nálam csak egy kis lakó van! :)
makadu
 
 


Sziasztok!
Vityo vagyok, még nem jártam itt. Aug végére várjuk első babánkat, alias Kisnyuszkót, aki korábban Pötty néven futott, de ezt kinőtte. :D
A sote II-n lesz az esemény. Van valaki más is aki ott fog?
nem ígérem, hogy sokat tudok jönni ide, mert én (is) még dolgozom, terveim szerint júniusban veszem ki a szabikat, és utánna táppénz.
<a href="http://lilypie.com"><img src="http://bd.lilypie.com/Kcnwp1.png" alt="Lilypie Expecting a baby Ticker" border="0" /></a>
vityo
 
 


nem sikerült...és most??? :oops: :oops:
http://bd.lilypie.com/Kcnwp1.png
vityo
 
 


Binyek! Neked nem .com az email címed vége? Csak mert a gmail-es az szokott lenni.
Winona, nem szoktam megizzadni, de elfáradok és vannak nehezebb gyakorlatok is tornán. Szerintem nagyon hasznos, hogy karbantartsuk az izmainkat, de azt nem tudom, hogy te mit értesz súlyemelgetésen. Nem nagyon javallott ilyenkor nehezeket emelni.

szuszu
 
 



szuszu
 
 


Sziasztok!

Biztos, hogy 300 napnal es nem 30 napnal nem regebbi hazassagi anyakonyvi kivonat kell? Nalunk a rendelobe szerintem 30 nap volt - de akkor rakerdezek majd legkozelebb - mert a 30 napon belulit eleg maceras lenne beszerezni...

Nevatiratas: mi 2006 majusaban hazasodtunk ossze - de a jogositvanyom, meg az utlevelem meg mindig a regi nevemen van. Utazni eleg gyakran szoktam - de az utlevellel sose volt gond, a jogositvanyomat meg senki nem nezte az elmult idoszakban. Elvileg 2015-ig jo, igy nem csereltettem ki.
En a TAJ kartyat a Teve utcaban inteztem - en is 15 perc alatt tul voltam rajta - adtak egy igazolast, majd a kesy kartyat 30 napon belul postaztak. Szerintem hivd fel oket, hogy hova menj pontosan, foleg ha videki cimed is van.

Tappenz: nalunk a dokim mindig megkerdezi, hogy ne irjon-e ki, szerintem ne csinalj belole gondot, csak mondd meg neki, hogy szeretnel tappenzre menni es ki fog irni egybol.

Nalunk a vedono csak vernyomast mer, viszont a dokimnal - ahova gyakorlatilag ket hetente megyek neznek vizeletet, testsulyt, vernyomast es szivhangot is mindig. Nekem a 11. hettol nezik a szivhangot es mindig jol lehetett hallani.

Ma egyebkent atmentunk Helsinkibe - egesz nap setaltunk a varosban - de nagyon elfaradtam. Ha mentek nyaralni majd - vegyetek lazara a figurat. Amig dolgoztam otthon eszre sem vettem, hogy faradok, de most hogy minden nap sokat setalunk azert lehet latni a kulonbseget. Egyebkent a babadolgok nagyon dragak voltak - 2-3-szoros ar, mint otthon - pedig aztan otthon sem annyira olcsoak...

Es egy utolso kerdes: az aposomnak penteken lesz a szulinapja es szeretnek en is csinalni valami finom salatat az unnepi asztalra. Van valakinek valami jo receptje?

Kellemes estet mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


húú binyek, nem semmi:)) nagyon szép gömbölyű a pocid:)

cserébe csatolok én is egy reggeli friss pocakfotót:)) 105 cm-es pocak:)


Kép

sniky
 
 


Jó reggelt :o
Hűűűűű de szép pocakotok van. Az én pocim csak éppenhogy eléri a 90 cm-et.21+3 napos. Normális h ilyen picike????
Én is a Sote I.re járok és az én orvosom Dr. Fekete Tibor. Nagyon alapos és nagyon kedves. De én csak azt halottam a Soté-ról h minden orvos kitűnő.
nicike
 
 


Sziasztok, szép reggelt mindenkinek!

Gömbölyödtök szépen, csajszik, gyönyörű :)!
Nicike, ne aggódj, az én pocakom 85 cm pedig három héttel előtted járok! Van akinek kicsi pocak jutott van akinek nagyobbacska :) én is aggódtam miatta, de most már rájöttem, feleslegesen.

Mazska, nekem a waldorf saláta a kedvencem: zellercsíkok, alma, dió, csirkemell és majonéz.

Vityo, üdv közöttünk!

Makadu, azért lényeges a mózes, mert az újszülött gerincének nem tesz jót, ha a hordozóban fekszik 1-2 óránál többet. Vízszintesen kell fektetni. Ezért a sétához, amíg picike a baba a mózest ajánlott használni. Ebbe hason is tudod fektetni.

Megyek mindjárt doktorbácsihoz, drukkoljatok, hogy kiderüljön, hogy a leánykám időközben nem lett fiú :)

KépKép
columbine
 
 


Zsófi. A TB kártyát szerintem is pikk-pakk el lehet intézni, nekem egyből odaadták a kész kártyát, tehát nem postázgattak semmit. Annyi a titka, hogy szerintem nyitásra menj oda. Amíg várakozol, addig kitöltögeted a papírt. Mondjuk szerintem nem árt először az oep honlapján nézelődni, hogy biztosan Pest megye is a Teve utcához tartozik-e, de szerintem IGEN!

Amúgy meg gratula a kocsihoz! ;)

A táppénzzel kapcsolatban szerintem is csak annyi a teendőd, hogy szólsz a nőgyógyásznak, hogy szeretnél már otthon maradni, mert sok a meló, és kéred, hogy adjon egy igazolást a háziorvosnak. Szeritnem egy kismamának nem kell sokat magyarázkodni, legfőképpen rosszul éreznie magát, ha már nem akar dolgozni! ;) Ennyit megérdemlünk!

Amúgy nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem a fene nagy jókedv után mindig jön a fene nagy rosszkedv... :( Most éppen egy ilyen hullámvölgyben vagyok!

Kérlek nyugtassatok meg, hogy nincs semmi baj velünk.

Azt vettem észre az utóbbi napokban, hogy nem nagyon érzem a mocorgást.
Korábban volt, hogy több egymást követő napon is, még apa is érezte, hogy a gyerkőc rúgdosgat, de mostanában olyan, mintha este 9-10 körül már rég aludna. Napközben ugye mással vagyok elfoglalva, így akkor sem nagyon tűnik fel, hogy éppen mikor mocorog.

A másik, ami aggaszt, hogy korábban mindig vándorolgatott, hol a hasam bal, hol a jobb oldalán, hol pedig a közepén helyezkedett el. Mostanában meg mindig csak középen érzem! Miért van ez? Már nem fér el? Vagy valami nagyobb baj van? Annyira szeretném, ha szétrúgná a hasam falát... :(

sophie27
 
 


Lányok a Ti babátok minden nap ugyan olyan aktív? Mert a picúrka 2 napja szét rugdalt, most meg alig moccan meg...
nicike
 
 


szuszu: köszi szépen, de nem súlyemelgetést írtam, isten ments, hanem súly megtartást :)
sophie: ne izgulj, biztos minden oké,szerintem nem minden nap mocorognak ugyanúgy, hol így hol úgy, fronttól is függ, gondolom.
és még csomót alszanak is...nyugi.

Kép
winona
 
 


Zsófi, Nicike, én úgy olvastam, hogy vannak aktívabb és nyugisabb időszakok. Ma nekem is nagy a csönd, reggel kaptam egy jó reggelt rugdosást, de azon kívül semmi, pedig két napig előtte, majd kirúgta a ház oldalát :) Ne izguljatok, nem lehet semmi baj velük, egyszerűen csak élik a kis életüket a saját ritmusukban. Mint ahogy nekünk is, vannak aktívabb napjaik és vannak pihizősek.
Én kifejlesztettem a nyuszikával egy szertartást, és úgy tűnik, hogy ő is megértette. Ha hanyatt fekszem és ráteszem a kezem a pocakomra, mondom neki, hogy most rúgd meg anya kezét, hogy tudja, hogy jól vagy. És ilyenkor vagy érzem, hogy odabújik, vagy belerúg. Próbáljátok ki, hátha összejön. :lol:

KépKép
columbine
 
 


Sziasztok!

Bocsánat a névváltoztatós témában lenne egy kérdésem.

Félhold!

Leírnád nekem priviben, hogy hogy volt ez a diákhiteles ügyintézés? Mert én is ugyanebben a helyzetben vagyok, sajnálatomra az otp-nél. MIt kell majd tennem?

Előre is köszi, mindenkinek boldog babavárást kívánok!

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

nekem a Diákhitellel pl. semmit nem kellett intéznem, ugyanúgy utalgatom a pénzt, eddig nem volt gond belől. Mi lehet a későbbi problemo??

OEP: megpróbálom ugyan hívni őket, de azt tudom, hogy a siker nem garantált.
A másik, hogy nyitásra esélytelen. A Csepel Szigetről? MO kb 40 perc reggel pedig az alig 3 km. Aztán végig a Budafoki út, majd végig a rakpart és utána még az Árpád híd, ahol találkozó a nagy Szentendrei tömeggel........Ez sztem dugó nélkül is közel két óra kocsival, dugóban meg......ezért rettegek tőle, hogy mit csináljak mikor menjek.

Nekem sem volt aktív annyira tegnap, viszont éjszaka nagyon pocsékul aludtam. Annyira fájt a hasam, meg keményedtem.

Binyek, tényleg nőtt egy csöppet a pocid... :lol:

szia vityó, üdv közöttünk

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Szép Napot Mindenkinek!! :)

Vityo, üdvözlet!

Lányok, mekkora pocitok van... :D hihetetlen!!
Majd lassacskán mi is utólérünk Benneteket. ;)

Egy kérdés:
Ti kaptatok a védőnőnél kismama kezdőcsomagot?? Egy ismerősöm mondta, hogy neki első alkalommal adtak. Állítólag a Felicitas-tól...tudtok erről valamit? Én nem kaptam a kiskönyvemen kívül semmit.

k.a.t.i.c.a
 
 


Rátaláltam...itt a link.

www.felicitas.hu

k.a.t.i.c.a
 
 


Én is úgy terveztem, hogy ugyanúgy utalom, aztán annyi, de szerintem is jobb az óvatosság, mintsem később ebből legyen valami gond. Inkább egyszerre mindent elintézek majd nyáron.

Kép
Kép
tabati
 
 


A kismamakönyvön kívül adnak egy ismertető-tájékoztató kiskönyvet, abban van egy kitöltendő űrlapocska. Azzal lehet bemenni egy csomó boltba, ahol beválthatod kismamacsomagra

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Szóval ezt az első alkalommal kellett volna megkapnunk...hát nálunk ez kimaradt... :( azért majd rákérdezek a védőnénitől, bár gondolom utólag már nem fog adni.

k.a.t.i.c.a
 
 


Sziasztok!

Na itt vagyok én is, nem vesztem el (teljesen)...

Sajnos a barátnőmről nem kaptunk jó híreket. Megcsinálták neki a magzatvíztöltést, de most is felszívódott, így meg kell szakítani a terhességét. :cry: Azt hiszem a 7en műtik vmikor, de nem akarom zargatni, azt sem tudom mivel teszek jobbat, ha hívom, vagy ha nem... Mindensetre a férjével néha beszél Csabim, és úgy jutunk friss infókhoz...

A 7vége eléggé pörgősre sikeredett nekünk. Szegeden voltunk, névnapozás, miegyebek, össze is futottunk egy pár órára a komplett baráti körrel, egy három szobás lakásban: 14 felnőtt, 6 gyerek. GOndolhatjátok, mi volt ott! :lol:

Szuszu: Vasárnap mi is kint voltunk a Margitszigeten, a futáson. f1 körül értünk oda, a párom futott, én meg sétálgattam, amíg beért. Gondoltam is rád, hogy biztos ott vagy, de előtte nem sikerült emailt olvasnom, így reménytelen volt, hogy esetleg összetalálkozzunk...

Vasárnap megnéztük a leendő babakocsit is: Graco nemtudommi... :) Szürkéskék-kockás+szürke műanyag részek. Van egy állítható része, ami vízszintesig dönthető, van hozzá lábzsk+esővédő. Van egy hordozó+ az autóba rögzíthető rész, amibe csak bele kell pattintani a hordozót. Mózes nincs hozzá, nem tudom, lehet-e külön venni. A kérdés az, hogy kell-e. Na ezt majd még kitaláljuk.
NAgyok a kerekei, az első kerekek bolygóstottak, szinte helyben megfordul úgy is, hogy fél kézzel itoljuk...
A sógornőm a hordozót már kitakarította, kimosta, de a babakocsi még csak úgy volt eltéve, ahogy lerakták, így mondta, hogy rendbe rakja és majd úgy adja ide. Remélem ezzel azért nem július közepéig vár...

Hétfő reggel eljöttem Csabival Pécsre, az új albiba, azóta itt rendezkedek. Takarítok, próbálom otthonossá varázsolni... Így estére eléggé fáradtan zuhanok ágyba, amiért kapok is a kis pöttömtől! :lol: Az internet még nem tökéletes, így csak a párom gépével kalózkodok, amikor tudok, ezért sem tudtam benézni eddig...

Nagyon szépen gömbölyödtök csajok! Olyan szép kerek pocakotok van, hogy csak na!!!!
Igyekszünk mi is, bár vannak olyan napok, amikor egészen kidudorodik, máskor meg viszonylagosan lelapul. Gondolom attól függ, hogy hogy helyezkedik a kis picike... De minden nap rugdosódik, mikor milyen intnzitással. Mindenesetre jókat vigyorgunk a pocakom hullámzásán...

panna1
 
 


Zsófi! Szerintem jobban jársz, bár nem tudom, hogy meg tudod-e oldani, ha bejössz valameddig kocsival, aztán metroval az árpád hídi megállóig, mert az gyors, és nincs dugó sem!

sophie27
 
 


Mózeskosár:

Sztem nem fontos egyáltalán, ha a kocsi vízszintesig dönthető.
De csak akkor. Egyébként mindenképp kell azért mert a hordozó és a nem teljesen vízszintes kocsihátlap is egészségtelen a babónak.

Én is vaciláltam, hogy legyen-e olyan mózes, ami kocsiba tehető, mármint a babakocsiba, de végülis azt gondoltam csak elég ha van kettő.
Egyik nagyon régi, majd abban visszük vendégeskedni, ha nagyon kell és nincs ott puhább vastag szőnyeg, a másik fonott, az lesz az éjszakás ágyikó az elején.
Hordozó: Egy van, de közel 20 éves, már alig van rajta anyag, így az kocsiban nem túl fényes. Viszont tegnap hívott sógornőm, hogy szerzett egy alig pár éves nagyon jó állapotút.
Így ebből is kettő van, amíg nem látom milyen a másik inkább nem veszek harmadikat.

Azt hiszem, attól hogy nem szettben van, még használható mindegyik a maga funkciójában...... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Én a házassági anyakönyvi kivonatról még nem is hallottam, hogy kell. Szerintetek hol érdeklődjek? A terhesgondozóban, vagy a védőnőnél?
Nekünk már tuti lejárt a 300 nap, és NYíregyen esküdtünk, úgyhogy jó tudni, ha vmit ez ügyben intézni kell....

A babát automatikusan az állandó lakcímemre jelentik be? Nálunk ez elég érdekes kérdés, mert én még nyíregyi lakcímes vagyok, de van egy ideiglenes lakcímem Bp-re. A férjem Szegedre van még bejelentve. (és most Pécsen fogunk lakni egy ideig) Én pont a sok hivatalos ügyintézés miatt húzom az átjelentést, vagyis eddig úgy gondoltam, ha majd beköltözünk az egyszer végre felépülő házunkba, majd akkor átjelentkezek. De így ezt nem biztos, hogy megúszom...
Nekem ez a sok hivatali adminisztráció is szerepet jászott abban, hogy a házasságkötés után is maradtam a leánykori nevemen...

Jól sejtem, ha lakcímet változtatok, csinálhatom ezt az egész procedúrát végig: lakcímkártya, forgalmi, banki bejelentés, cégbírósághoz változás-bejelentés.... TB-t, APeh-ot kell ilyenkor tájékoztatni? Ha közületek már bárki végigcsinálta ezt, légyszi mondjon vmi infót!!!
Sokkal egyszerűbb lenne, ha a babóókát be lehetne jelenteni az én ideiglenes címemre is. Ilyet nem lehet?

Mi a helyzet az orvosi ellátással. Ide, Pécsre biztos nem akarom bejelenteni magunkat, de mivel itt leszünk, valószínűleg itt fogunk gyerekorvoshoz is menni ha kell (remélem minél ritkábban). Ez így működik? Mehetek az itteni dokihoz is, ha érvényes TB kártyánk van?

NA még majd összeszedem az ezer kérdést, ami esezmbe jut, és internetes segítséget kérek- TŐLETEK :lol: :lol:

panna1
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?