Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi,

Óriási gratula! Elhiszem mennyire meglepődtetek!
Mennyit vártatok annó Dórára...

De jó mennyi nyár végi baba...
Egész kedvet kapok... :lol:
(de nekem már nem lehet nyár végi... :lol: )
Na jó, nem tervezünk tesót és mivel nekem méhen belüli hormonális fog. gátló van feltéve, ha becsúszna sem tartatnánk meg. Nagyon félnék a kockázattól.

Erika,
Nekünk a hűtőben várakozik a pneomococus elleni védőoltás, amit immunológus (bp-i) javasolt, vérvétel után, hogy erre fogékony Réka. Szóval ha vha találkozna vele, akkor nagy valószínűséggel elkapná.

Voltunk gégésznél Bp-en a János kórházban, ahol kivették az orrmanduláját, kiírt máj.5-re garatmandulaműtétre, mert ezzel nem érdemes várni, most hogy már gyógyult is szinte összeérnek a mandulák. Nagyon horkol, duzzadtak a nyirokcsomók, stb...
Hát nem lesz egyszerű végigszenvedni, de legalább túlleszünk rajta.

Megyek tornázni!
Sziasztok!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok.Szerintetek melyik a legjobb gyerekorvos?Mi a Köztársaság úton lakunk.Nem tudom itt a közelben van e.Nem tudjátok a szivárvány oviba mikor lessz nyílt nap?Előre is köszi a válaszokat.
szekusanne

Sziasztok!

Lola!
Voltam hétfőn, igen! 8+2 hetes vagyok. 14 mm és már van szívhang :D
28-án megyek vissza, a genetikai Uh előtt. Megkaptam a papírkámat is, úgyhogy mehetek védőnénihez is. De az csak jövő hét lesz, mert költözöm.

Szekusanne!
Én a Dr. Rákóczit javaslom. A sárberki gyerekorvosi rendelőben rendel. Mi is hozzá járunk :D . Sajnos az előző doktor néni nem jött be.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Szilvia!
Nagy gratula nektek! Akkor most már 5 kismama van a topikban, és hárman egyszerre vagyunk kiírva :)

Lola!
Én aug. 28-ra vagyok kiírva. Tök jó, így hárman egyszerre, úgy néz ki kisfiút várunk (neked még változhat) :wink:
4kg-ot felpakoltam kb. magamra. Katával 13kg-ot híztam, egyenletesen ahogy kell. csak most plusz hárommal indultam, jobban kellene figyelni, de nem tudok nem enni :D :lol:

Tegnap voltam dokinál, méhszáj zárt szerencse, nem volt semmi különös.

Akit érdekel tegnap indult kismama klub a dózsakerti közösségi házban. Keddenként 4-kor kezdődik. Ha érdekel vkit írjon ide és talizhatunk ott előtte :)

Máltain voltunk, láttuk Ágiékat, Moncsiékat, mi 2 órát, zárásig voltunk. Kata nagyon elvolt, sírt is, nem tudom meddig kellene ott lenni, hogy hazajöjjön.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok

Szilvi gratula a pocaklakóhoz. Dokid mit szólt,hogy az összes fontosabb vizsgálat után derült ki ,hogy terhes vagy?Gondolom akkor ezért is voltatok anno genetikai vizsgálaton?Végre nem csak a barbik lesznek előtérbe :D .

Erika
Timi szedi a broncho vaxot.Hát ,hogy most ettől e vagy attól, hogy adtam neki a béres cseppet nem tom,de már folyamatosan az 5. hetet járja a böliben.Előző héten volt egy kis orrfolyás,meg köhögött,de semmi komoly nem lett belőle.

Timit képzeljétek megharapták a böliben.Felül a karját,pont ahol az oltást kapta anno.Nagyon csunya neki,de hál istennek nem fájlalja. És nő alul az uccsó hátsó rágófoga.Az egyik felén már ki is bújt a másik oldalon még pár nap,felül még nemigen érzem.De hát 3 éves koráig majd csak kinő. Elég sokat beszél már,és baromira fogékony a nem oda illő szavakra(sajna),úgyhogy nagyon oda kell figyelni.

Böliben olvastam, hogy megnyílt az omega parkban a játszóház.Aki volt már az írja le majd a tapasztalatait.Ja ár az nem volt feltűntetve,reméljük nem azért mert baromi húzos ára van.

Na mentem reméljük most már tényleg jön a jó idő.
Üdv mindenkinek Lívia

Kép
slivia

Lívia!
Durva ez a harapás :shock: Szegény Timi. Miért harapták meg? Ideges volt a másik kisgyerek?

Szilvia!
Most esett csak le ennyi idő után, ahogy elgondolkoztam a gyerekek nevén és korkülönbségén, te nem a S.Márti volt oszitársam nővére vagy? :D
Ki a dokid amúgy?

Edit

Kép
Kép
edi78

Régen Roli is harapott, 2-3 évesen, mindenért amit nem kapott meg. Lehet az egy játék ami a másik gyereknél volt... Sajnos...
Csak úgy tudtam tenni ellene, ha mellette voltam és figyeltem, megakadályoztam. Egyszer nem sikerült, nagyon arcon harapott egy ismerős kisgyereket. Pedig tudta hogy nem szabad harapnia, de a hév...
Talán még Somát is megharapta mikor egyszer itt voltatok babatalin nálunk. Akkor még nem volt ovis.
Aztán kinőtte. Sajnos a gondozónő nem lehet ott mellette még ha tudja, hogy harapós is a kisgyerek, mert ha 1 m-re van, már az is késő néha.
Majd a többiek megtanulják, hanyagolják a vele való játszást, és így megtanulja.

Más...
Amióta nem a munkáltatóm a kifeizetőhely, nem érkezik meg a gyes csak a cs.p.
Bementem a MÁK-ba (Államkincstár).
Elnézést kértek, tényleg nekem járna, de az adatok egy része átadáskor elveszett (elektronikusan elszállt), idő még kézzel feldolgozzák, de engem előre vesznek, ne aggódjak, a héten megérkezik. Ez három hete volt.
Rákövetkező héten is bementem, mert ugye felhívni nem lehet őket... Hát igen, még mindig nem sikerült feldolgozni, de újból megsürgetik az adatrögzítőket.
Aztán semmi. A hét elején újra bementem. Már feldolgozták. Az elmaradt hónapokat együtt már utalás listára rakták. Még aznap utalnak. Azóta sem jött semmi.
Hát a jó k. anyukájukat!
És a kamatok?

Na, jó csak kidühöngtem magam.

Cirmike
Tudom ez nem vigasztalja Lívit,

Kép
[KépKép
cirmike77

Régen Roli is harapott, 2-3 évesen, mindenért amit nem kapott meg. Lehet az egy játék ami a másik gyereknél volt... Sajnos...
Csak úgy tudtam tenni ellene, ha mellette voltam és figyeltem, megakadályoztam. Egyszer nem sikerült, nagyon arcon harapott egy ismerős kisgyereket. Pedig tudta hogy nem szabad harapnia, de a hév...
Talán még Somát is megharapta mikor egyszer itt voltatok babatalin nálunk. Akkor még nem volt ovis.
Aztán kinőtte. Sajnos a gondozónő nem lehet ott mellette még ha tudja, hogy harapós is a kisgyerek, mert ha 1 m-re van, már az is késő néha.
Majd a többiek megtanulják, hanyagolják a vele való játszást, és így megtanulja.

Más...
Amióta nem a munkáltatóm a kifeizetőhely, nem érkezik meg a gyes csak a cs.p.
Bementem a MÁK-ba (Államkincstár).
Elnézést kértek, tényleg nekem járna, de az adatok egy része átadáskor elveszett (elektronikusan elszállt), idő még kézzel feldolgozzák, de engem előre vesznek, ne aggódjak, a héten megérkezik. Ez három hete volt.
Rákövetkező héten is bementem, mert ugye felhívni nem lehet őket... Hát igen, még mindig nem sikerült feldolgozni, de újból megsürgetik az adatrögzítőket.
Aztán semmi. A hét elején újra bementem. Már feldolgozták. Az elmaradt hónapokat együtt már utalás listára rakták. Még aznap utalnak. Azóta sem jött semmi.
Hát a jó k. anyukájukat!
És a kamatok?

Na, jó csak kidühöngtem magam.

Cirmike
Tudom ez nem vigasztalja Lívit,

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Szekusanna, a Szivárvány oviban nyílt napok: 04.14-04.18-ig, naponta 9.00-11.00 ig lesz, mindennap más programmal! De bármikor be lehet menni, én két éve egyik délelőtt bementem Somával és megmutattak mindent.
Szíjj Istvánné, Gabika a vez. helyettest, ő vezet körbe.

Lívi!
Somát is megharapták a bölcsiben a hasát egyszer, este vettem észre fürdésnél, rendesen lilára beszíneződött fognyomok voltak, rendesen megilyedtem! Gratula a betegségmentességhez!

Cirmike!
Mikre emlékszel, tényleg megharapta Roli Somát? látod én már nem is emlékszem, úh. bizti nem volt nagy dolog!
Nem semmi ez a gyes téma, szerintem utólag - ha megkaptad - írjál levelet, hogy kéred a késedelmi kamatot! Több hónapra azért az jó pár ezer forint, az apeh.hu-n ki tudod számoltatni!

Edi78!
Nem sok a 4 kiló sem, sz.tem a végén kell inkább vigyázni! Én is hétfőn voltam dokinál, méhszáj zárt, nálam sem semmi különös!

Omegapark játszóház: 400/félóra, bérlet 10 alkalomra: 3500 Ft. Somának tetszett, sokféle nagyon jó játékaik vannak, de a padló iszonyat hideg volt kábé 3 hete, mert a bejáratnál van! Akkor 3 csaj vigyázott rájuk, mindennap du. 17-től van valami progi: zenés tánc, bábszínház.... stb.

Most rohanok.

lola77

Sziasztok!

Edi: igen, a Márti nővére vagyok.

Mindenkinek: hát doki nem csodálkozott, hogy lemaradtam a vizsgálatokról, mert én ilyen (hülye) csodabogár vagyok, hogy mindhárom gyerkőcöm a 20. héten derült ki, semmi tünettel. Vérzésem alapból tök rendszertelen. Most pl. meg sem jött, mióta Dórika van.
Mivel lemaradtam mindenről, ezért voltam már a lányokkal is a genetikai uh*n, amire megyek megint. Éva: holnap megyek fél tízre, majd beszámolok, mit mondtak. De remélem ilyen sokk és huzavona után már minden okés és egészséges a tökös!

Most viszont, hogy már megmutatta magát kukac, három napja egyfolytában hányingerem van, ami lányoknál nem volt!

Sziasztok..

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Gratulálok az ujabb kismamiknak! Milyen sok baba születik meg ebben az évben!!!!

Mennyien ismeritek az ados dolgokat!!
Akkor ahogy olvasom lehet Nekem is későn fizetnek? Nálunk a kórházban febr. 20-ig le kellett adni a papirokat . adocsökkentőket meg mindent. De a visszafizetés csak a júniusi GYED-del jön. Akkor ez nem lenne normális?? Amikor még dolgoztam áprilisban, meg májusban kaptuk vissza, de tavaly amikor telefonáltam azt mondták, hogy mivel eltolodott az adóbevallás határideje, ezért a visszautalás is eltolodott!
Ha Én csinálnám meg az adobevalást akkor hamarabb kapnám vissza a pénzt?

Velünk szerencsére minden o.k.! Csajok jol vannak! Dóri mindennap emlegeti az ovit, meg azt is hogy ott akar aludni!!!
Hát kiváncsi leszek mi lesz majd ha élesbe megy a dolog!
Zsófi tegnap a játszon motorozot egy kicsit! Inkább ült rajta! De nagyon élvezi! A babkocsiban nincs igazán el! Inkább kuszna mászna mindenfele! Felfedezne mindet! Csak ne keljen egyhelyben lennie. Hintázni is szeret!!

Na megyek babázni a Dórimmal!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Moncsi: igen, ha Te csinálod, előbb visszakapnád. Akkor is március 1-e a minimum határidő, onnantól kezdve utalnak pénzt, de a beadástól számított 30 napon belül (ált. be is tartják az egy hónapot) utalniuk kell. Én is leszoktam tölteni az apeh oldalról a programot és tök simán, hamar megy és még ellenőrizni is lehet vele.

Plusz: ha valaki tud jó állapotú, olcsó testvérbabakocsit, szóljon (nem iker babakocsi)!
Köszi

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Moncsi!
Jól mondják a melóhelyeden, hogy Ők csak később utalják a pénzt, ugyanis a munkahelyeknek is kitolódott a leadási határidő, ezért a szoftveresek (akik a bérprogit + módosításokat csinálják) nem készítik el előbb ezt a programot, sajna. Nálunk is siettetnék a dolgozók, de még nincs programunk, max. tájék. adatot tudunk szívességből kiszámolni. De ahol többszáz, többezer ember dolgozik, ott ugye ezt sem lehet....
Jövőre azt nyilatkozdd, hogy saját magad csinálod és akkor3-4 hónappal előbb kapsz pénzt. 01. 31-ig kiadják a papírokat és másnap már beadhatod a bevallást!

Nincs el a babakocsiban a lánykád? Az nem túl jó Neked, kétfele nem szaladhatsz, vagy Dórit azért már nem kell annyira figyelned a játszón? Azért biztos édi ahogy motorozni próbál....

lola77

Sziasztok!

Annyit írtok, hogy követni nem tom, úgyhogy néha kissé általános leszek, bocsi!
Pl. tényleg ennyire jó ez a broncho vax? ÉS ez receptes? ÉS tul.képpen homeós? Kisssé tájékozatlan vagyok!

Cirmike!
Röhej, hogy ennyiszer kell nyaggatni őket a pízed miatt! NEkem is be kellett menni, hál Istennek, csak egyszer, azt egy pár napra rá jött is a lóvé! Viszont nekem is azt mondták, hogy várnak még valami papírt, és ha az megjön, akkor tudnak utalni. Én kérdeztem, milyen papír, honnan? Erre a nő: Ja,..valami adóigazolásos papír kell, itt adják ki azt is az épületben! Erre nem általtam megjegyezni, hogy nem jut el két hónapon keresztül egy papír egyik irodából a másikba? Talán mennyek fel az emletre, és személyesen vigyem át a másik irodába, hogy működjön a dolog? Erre a nő telefonált fel az emletre, és közölte, hogy a napokba menni fog a pénzem! Így is lett! De ez tényleg röhej! Csapj az asztlra bátran! Nagyon szenyák! :twisted:

Szilvi!
Nagyon sok gratula és boldogság a harmadikhoz! Biztos jó lesz nagycsaládosnak lenni! Kicsit irigyellek is érte!

BAsszus mennyi kismamánk lesz! Én is úgy kedvet kaptam!De dolgozni kell menni szeptembertől! Nincs mese! :evil: :x

Lívia! Nem oda illő szavak! :? :x :D :D :wink: Ez nálunk is megy!

Úgy gondoltam, megkérdem, hol lesztek vasárnap? Ugyan is úgy néz ki, hogy TB-ra megyünk, párom parkettázik anyuéknál, én meg ha lehetne talinék valakivel! De kivel? :cry: :? :oops: :roll:

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Motorozás a Cseke-tónál
Kép

Csabi geomagból alkotott:
Kép

Egy szőke zsivány:
Kép

Ákos krétázott:
Kép

Teraszozás:
Kép

KépKép
Kép
siprozi

Rozi!

Tök jó lesz/lett a teraszotok köve, látom férjed nagyon dolgos, hát 1 kertesházban ugye mindig van mit csinálni.... :wink:
Én sajna vasárnap nem érek rá, férjem 35 éves lesz aznap, így korareggel tortát sütök, utána szülinapi ebéd! Esetleg du. a Máltai játszó? Többiek? (Persze ha jó idő lesz!)

Neked is motorozik még Csabád? Nekem Soma megőrül érte, de a térdét verdesi a kormány........... mindig újat akar vetetni, de akkora magasságú nincs! :(

Jó hétvégét lányok!

lola77

Lola!
Vasárnap déután már szeretnék itthon lenni és palántázni, meg kaput csinálni! De délelött Tb-án vagyunk, ha másnak jó! a bibi csak az, hogy gőzöm sinc, melyik a Máltais játszó! :? :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép
Kép
siprozi

Lola, Siprozi
Mi futóbringára váltottuk le a kismotort. Máté imádja, 2. szülinapjára kapta, és egy nap alatt megtanulta. Behajtja magát és felhúzott lábakkal gurul, a lépcsők melletti lejárókon is simán legurul. És nem olyan labilis, mint a kismotor.
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyors,mert hulla vagyok :cry:

Ugye nem felejtettétek el,hogy holnap dkertbe érkezik:

http://megajatszohaz.uw.hu/

Puszi:Erika

cseriviola

Sziasztok!

jó rég nem írtam,de sajnos megvan az oka.
Dorka megint beteg...szombaton belázasodott,éjjel 38,8 volt ez már a teljes érték.Vasárnap i smég lázas volt,hétfőn kelett vinnem vesegondira gondoltam addig kibírjuk pisiminta nélkül.Büdi nem volt szerencsére neki.
Megvizsgálta a dokinő és a psivel szerencsér eminden okés volt,de belenézett a torkába és azt nagyon rondának látta.Egyből vett torokváladék mintát,vért is vettek.A pisi meg a vérévtel tök negatív lett ennek köszönhetően nem fogtak bennt minket....Csak az furi az egészben hogy még antibigyót sem kapott.Holnap kell telefonálnom a torokminta végett.Ma már evett kicsit ,a lényeg az hogy sokat iszik...Amúgy jön az utolsó foga is fennt azt hittem attól lázasodik be,de nem ,azért furi hogy gyógyszert sem kapott rá...

lola!
Köszi mégegyszer a segitsged,telefonszmot is köszi,remélem nem kell és utalják időben.Régebben kérdeztem ,mondtak vaalmit a dokik,hogy császáros leszel,vagy simán megszülheted a picit?Lehet korai még a kérdésen ,csak kiváncsi vagyok rá :lol: .

Mnzsani!
Hadd kérdezzem már meg milyen az a futóbringa? :oops: Elképzelni nem tom.

Edi!
Szép pocid van,múltkor amikor láttuk egymást a Máltain megkuksiztam ám :)

Lenne pár kérdésem hozzátok :D !
Ovival kapcsolatban.Ha én több helyre iratom be Dorkát,akkor oda veszik fel inkább ahova elsőnek irattam be?
Ha esetleg a körzeti oviba nem iratom be,és a másik helyre nem veszik fel,attól még a körzetibe fel kell venniük?
És ha az egyik helyre szept-től veszik fel,és még nem szobatiszta akkor jan-tól még mehet oda?Azért jan-tól,mert ott csak szept-ben és jan-ban veszenk be gyerekeket.
Ovibanmár teljesen egyedül kell öltözniük,enniük,wc-re járniuk?mennyit segitenek nekik elején?Azt mondták hog yelején még segitenek ,de önálóan kell csinálnia,ez tényleg így van hogy azért segitenek nekik?
Köszi a válaszokat mindnekitől

Ági

Kép

Kép
ági01

Ági!

Sz.tem Mnzsani erre gondol:
http://fabicikli.hu/

Amúgy köszi Zsani, pont ezen gondolkodtam én is, egyik évben volt akcióban asszem a Plusban, akkor nem vettünk, mert pont sima biciklit kerestünk neki, nem gondoltuk volna, hogy nem fogja tekerni.
Elvileg ezt 5 éves korig írják, de szívesen felültetném rá, hogy mennyire van ugye közel a térde a kormányhoz, szóval most nézem az üzletekben....

Császár:
szeretném mindenképp megpróbálni simán megszülni, bár a Varjú már 2-sze is modta, hogy Évikém most nem hagyom annyit szenvedni.....
De én azért kötöm az ebet a karóhoz. :P
Attól függ, hogy a végén mennyi a hegvastagság, tágulok-e rendesen (2 óra alatt legalább 1 ujjnyit mondott asszem ), ja és ha előbb folyik el a magzatvíz, mint a fájások jönnek, akkor max. 1 órán belül ki kell venni a babát, nem vajúdhatok, nem várhatnak a fájásokra állítólag. Ha össze-visszák a fájások, akkor max. 2-3 órán belül.... ez a szakma szabályzata. HÁááát eléggé elszomorodtam, de majd kiderül! Soma előbb jött 2,5 héttel és elfolyt a magzatvizem du. 15.30-kor és csak 18.30 körül kezdődtek a fájások és éjfélkor döntött úgy, hogy császár.............. Na ennyit nem fogok vajúdni az tuti!
Próbálom majd megbeszélni a babával, de azért első az egészsége/ünk! Meg én ilyen hivatalos helyen nem vagyok elég határozott.... így hát elég nagy az esély a császárra!

Rozi!
Mit palántáztál? (Bocs, de én városi lyány vagyok..... :oops: )

lola77

Sziasztok!

Ági ovi ügyben:

Szóval igen, a körzeti ovinak fel kell vennie, ha nem veszik fel máshova, viszont majd az iskolánál úgy lesz, hogy a körzetibe is be kell íratni (kötelező). A mi ovinkba nem vesznek be igazán év közben, max. október, novemberig, de igazán ez sem jellemző. Nem is olyan szerencsés szerintem, más mint a böli. Itt rendes tanév van, mint a suliban, foglalkozásokkal, esetleg akkor már a társaság is kialakul. Én is pont ezért vittem Emesét még januártól bölibe annak idején.

Azt, hogy hova veszik fel, nem befolyásolja, hányadiknak íratod be. Nálunk nem is kérdezték. Talán nem is olyan szerencsés megmondani, hogy több helyre írattad be. Ha belefér a keretbe, felveszik, ahova szeretnéd és a többi helyet, ahova beírattad, lemondhatod telefonon is.

Önállóság: a mi ovinkban tényleg önállóság van. Persze, cipőbekötést csinálják, illetve ha olyan ruhadarab van, amit nehéz felvenni, levenni, de próbálják az önállóságra szoktatni őket. Kiscsopiban még azért segítenek nekik, de nem hátrány, ha megy a kislányodnak. 25 gyereket 1-2 óvónőnek elég nehéz rendezni. A kislányod jár jobban, ha tud magán segíteni. Wc: ezt egyedül kell, a popsitörlésben persze segítenek még, ha kéri a gyerek. Az én szégyenlős kislányom pl. úgy oldotta meg, hogy itthon kakil csak. Oviban max. pisi, azt meg lerendezte magának.

Remélem tudtam segíteni, de biztos minden ovi más, nálunk ilyen a helyzet.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Mármint a cipőbekötést ovónénik csinálják, még nagycsopiban is, bár a gyerekek nagyrésze ilyenkkorra be tudja kötni.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Ági:
Könnyű dolgom van, mert Szilvi mindent elmondott ovi ügyben , amit én is akartam! Ez mind így megy nálunk is Tatán. :D

Ja..., én sem tudtam, mi az a futóbringa, de kösz Lola, mostmár felfejlődtem, hál... neked! Jó ez a cajga, csak kérdés mennyibe kerül? Mert ugye nálam két fiú van, így már talán érdemes ilyesmit venni!

Amúgy Lola Már a kis palántázós pohárkáimból bújnak a paprikák, minen féle: almapaprika, kaliforniai, édes Tv paprika, és fúszerpaprika is. A paradicsom még nem jön, azt később ültettem, mert gyorsan növő a lelkem, de már van karalábém is, szép piros fajtából. A földem meg kinnt a kertben telis tele van zöldségekkel: retek, újhagyma, póréhagyma, gyöngyhagyma, lilahagyma, salátából két féle, cékla, borsó egy fél kertnyi, korai káposzta, répa, fehérrépa, és a fene tudja mi még..! :D
Már csak sűrű ima kell, hogy ki is nőjenek, bár a bobó és a sali már jön! A macskáim kikaparták a büdöskéimet, azt kell vetni, de már virágzanak a fák, és a hagymás virágok! annyira belejöttem a mesélésbe, hogy mindjárt dobok is fel képet a kertről! Bocs, ha valakit untat! :? :oops: (Én kertbuzi vagyok!)

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Lola már mutatott képet a bringáról. Én a www.berchet.hu oldalról rendeltem.

Kép

Kicsit húzós az ára, de érdemes volt megvenni, mert már 1 éve használja és szerintem még 2-ig biztos fogja. Jó minőségű, nem nehéz, simán kézbekapom, ha éppen kell.
Vendég

Sziasztok!

Na, jöhet egy kis önsajnálat?

Megvolt a cukorterhelésem. :roll:

éhgyomri. 5,20
120'-es: 8,34 :shock:

Háát, a védőnő azt mondta, hogy diéta, de nem vészes az erdmény.
Dokim kisebb szívinfarktust kapott, holnap mehetek a diabetológiára. Remélem ott is csak diétát mondanak, men lennék képes injekciózni magam. :shock:
De bíztatott a doki, hogy a velejárók, az elhízás, a több magzatvíz meg a lepény öregedése nem jelentkezett. Ez jó hír, de akkor is.
Ja, lemázsáltak, most tartok +5kg-nál.

Valakinek van tapasztalata? Nagyon kell izgulnom? Vagy "megúszom" diétával?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Gyorsan pár sor erejéig ugrottam be, most jöttünk haza egy nagy sétából. Voltunk a C&A-ba néztem vmit, de nem volt. Kata kapott egy plüss csacsit, olyan disneyset. Nem volt még ilyen, hogy vmit megvetetett volna, de ezt a csacsit nem tehettem vissza a helyére, egész végig ölelgette, simogatta a sörényét, mondta, hogy "sze" szereti. Megvettem, puszit is adott neki. Asszem legközelebb vigyázok mit mutatok neki :lol:

Egyébként jól vagyok, bejelentkeztem 4D-re, igaz május elejére kaptam időpontot. Anno Katával is kb. így voltunk, egy héttel később. Jól bírom a strapát. Pihenek délután, kaját rendelem általában. Max. pörkölt, tészta, főzelék készítés fér bele.

Kriszti!
Én nem aggódnék a helyedben. Egy terhelés nem terhelés. Én ha a helyedben lennék, elmennék még egyszer 2-3 héttel később, addig meg odafigyelnék kajára. Nem híztál sokat, ez normális.(az az én véleményem :wink: )
Anno Katával a 2 órás magasabb lett, mint az egyórás (akkor 2x vettek), jó lett végülis az intervallumban, de nem tetszett, hogy a 2. magasabb és elmentem 28. hét környékén és minden rendben lett.

Ági!
köszi :) alakulok ja. Kb. 5kg-nál tartok. Próbálok vigyázni, éppen ma néztem meg, Katával 20-30között híztam a legtöbbet.

Lola!
Jó, hogy írod, miket mondott neked a Varjú a császárral kapcs. Én igazából császárra készülök, de benne van a pakliban a sima. Nekem 2 héttel hamarabb jött Kata, hajnalban elfolyt a magzatvíz, de csak délután 5kor lett a műtét. Addig várakozás + oxitocin, de semmi fájás, tágulás.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Csak pár mondat erejéig ugrottam be....

Mnzsani
légyszí küldd el az e-mial címedet,mert szeretnék kérdezni Tőled pár dolgot priviben :wink:

Ági
hogy vagytok?Dorka jobban van már?

Rozika
nagyon szépen alakul a kertetek!Én is imádnám a kertünket :roll: talán pár év múlva......
Vonalzóidra ráférne a csere,nem? :lol:

Pár kép Rólunk:
csajokkal vásárolni voltunk :lol:
Kép
Megéheztek :P
Kép
máltais bulira sietünk
Kép
játék babakocsit is ki kell próbálni :lol:
Kép
gokartozok :lol:
Kép
mega játszóház
Kép Kép Kép
Viki szülinapját tartottunk meg vasárnap anyuéknál
Kép
Az ünnepelt a tortájával :lol:
Kép

Lola.Edi,Anikó
neveken már gondolkodtok?
Pocis fotót is lehet ám feltenni :lol:

Zzsuzsi
mi újság veletek?
Angelikának eredménye megjött már?
Ugye nincs baj?Írtam iwiwre is,de még nem kpatam levelemre választ :cry:

CSAJOK!
Szombat délelött Hugiékkal talizunk az Omega parkban lévő játszóházban,nincs kedvetek eljönni????????
POntos időt még megbeszéljük :P

Puszi mindenkinek:ERika

cseriviola

Szép napot mindenkinek!

Lenne egy kérdésem. Nem tudjátok véletlenül, hogy hol és mikor van szülésfelkészítő? Érdemes menni?

Előre is köszi!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok

Kriszti
Itt dózsakertben van a közösségi házban kismamáknak ilyen előadássorozat ahol a szüléssel babaával kapcs dolgokról van szó.
Én nem jártam ilyenre,de tök parás voltam annak idelyén.Szerintem ha neten olvasgatsz róla vagy beszélgetsz kismamákkal vagy anyukákkal ilyenekről,szerintem az is sok tapasztalattal szolgál.
Szerintem meg ha arra kerül a sor, hogy akkor jön a gyerkőc tök beindulnak az anyai ösztönk meg segítenek is a szülésznők,meg a doki.

Rozi
Tök tetszik a kertetek.Én is szeretnék így kertbe molyolni,de anyóséknak van csak kertjük ott meg nem lehet.Sulival, hogy állsz.Már nagyon a végét járod?

Erika
Mi sajna nem tudunk szombaton elmenni az omega parkba,de egy talit valahogy már össze kellene hozni.Csónakázó tó vagy Máltai játszó,vagy ilyesmi. Amúgy voltunk már mi is a játszóházba,szerintem tök jó.Igaz picit drágállotam de hát nem hordja az ember oda minden nap a gyerkőcét.Timi egyből leparkolt a vizes résznél és horgászott meg dobálta a halakat.Tényleg te melyik csoportba fogod iratni Vikit az Arany oviban?

Na mentem mingyárt éhen halok.
További szép napot üdv Lívia

Kép
slivia

Kriszti!
Én már írtam feljebb, hogy keddenként van a közösségi házban dózsakertben 4-től kismama klub. Elöl ki is van írva a program a hírdetőtáblán. Ha gondolod jővő kedden talizhatunk 3/4 4-kor és elmondom a többit szóban :)
Remélem nem idegeskedsz a cukor miatt...:wink:
Edit

Kép
Kép
edi78

Edit!
Köszi, tényleg írtad! :oops: Úgy látszik, átfutottam rajta.. :oops: Bocsi!
Akkor talizhatnánk! Jó lenne megismerni néhány kismamát, meg persze az itteni szülészeti viszonyokat, hogy mire számítsak.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Drága Lívia!

Végét járom? :D ... Nos....igen! MINDEN TEKINTETBEN! :oops: :wink: :D
Ma pl. nincsenek gyerekek, a párom anyumékhoz megy házat felújítani, én meg egész napos könyv melletti magolástúrát szervezek magamnak!
Viszont holnap lehet megy a párom megint anyuékhoz, akkor lehet én is megyek vele Tb-ra a gyerekekkel, talán tudnánk találkozni végre valakikkel! Arra is gondoltam, kipróbálnám az Omegás játszóházat!
Ha valai valahol jelen lesz és nem írtózik a velem való személyes talitól írjon már holnap reggelik, hátha tudunk személyesen is találkozni....!

Lívia, kösz a kertről... :P ! Most szereztem be egy csomó palántát:káposzta, karalábé, karfiol, kel kápi st.)

Kriszti! Nem Tb-án lakom, nem tok neked ajánlani semmit, de szerintem próbálj ki egyet, nézd meg hasznos-e vagy sem! Én pl. azt sajnálom, hogy nem mentem el sehova olyan felkészítőre, ami arra tanítana meg, hogyan kell a gyerekekkel bánni vészhelyzetben. Életmenés stb.... Ez érdekelne...! Szerintem próbáld ki, ha nem tetszik, nem mész többet!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok,

Eddig nem mertem leírni, mert féltem, hogy elszólom magam...

Réka megtette az első önálló lépéseit!!!
Március 26-án!

Még kissé széles alapon és bizonytalanul lépked és néha még a fejét hátrahagyja, de már majdnem minden nap gyakorolja.
Nagyon sok munkánk van benne, hiszen már egy éve hogy mászásból kapaszkodva felállt.

Türelmesnek kell lenni, mert nála nem úgy lesz, mint a gyerekek akik egyik nap elindulnak és már 2 hét múlva szaladnak...a pillanatnyi még méhen belüli oxigén hiány miatti sérült sejtek csak lassan regeneráódnak...

Elkedzett beszélni is, próbál minden szót utánozni, eddig még kevés sikerrel, de alakul a hanglejtés és bizonyos hangok már megvannak. Szókincse kb. 50 szó, ebből 10 már tiszta.
Jó lesz a mindennapi logopédia és fejlesztés a logioviban. Szerdán megyünk beiratkozni.

Szép hétvégét mindenkinek!
Most csak megosztottam az örömhírt!
Sok tennivaló van itthon...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Erika!
Köszi Dorka már jól van,semmi baja,kedden kell megint menni torokkenet mintára...jók a képek a csajokról,látszik hog y nagyon össze vannak szokva.A játszó nagyon jó lehetett.

Rozi!
Nagyon jó nagy kertetek van,irigy-irigy...
Anyuéknál voltunk a múlt héten Dorka segitett anyunak doghagymártültetni tök édi volt,utánna meg elemntünk ajátszóra és ott a homokozóban is kiásott eg ykis lukat és beledobált kavicsot,majd betemette,és várjuk mi fog kinőni onnan :lol: Holnap mi nem tudom még hol leszünk,de valószinű hogy anyuéknál...

Angika!
Tegnap jöttetek a játszóra?Mi mentünk csak később olyan 5-30-ra tudtam Dorkát összeszedni.Jöttek a Diáék azt 7-30-ra jöttünk fel addig futkostak a csajok.

Cirmike!
Nagyon ügyi Réka :!: 50szót mond már,de jó nektek,nekem Dorkamég nem mond semmit,kivéve hogy baba,mamamm,és utánozza az állat hangokat,meg autó motor hanot,és ennyi,már tök kezdek aggódni,mert semmi jelét nem látom hogy alakulna a dolog .Már azt csinálom hogy nem értem meg mit akar,és mondom neki hog ymondja,de nem akarja akkor felhúzza magát és sír...gondolom nem érti hogy ha elötte megértettem akkor most miért nem....

Kőrkérdés!!!!
Azt hallottam a sárberki oviról,hogy ott dolgozik egy skrizofén nő!Sz.mária a neve.Ti nem hallotátok ezt:Oda szeretném iratni Dorkát ,de így hát nem is tudom.Bár eléggé furi a történet nekem,mert ha az én fülemig eljut ,akkor el kéne az ovóda vezető füléhez is jutnia,és akkor ki kéne rugnia nem?Nem tudom a hogy a logi oviban vagy a simában van ő....,ha van.

Szép hétvégét,Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Cirmike: tök örülök Réka sikerének (persze ez a Ti sikeretek is). Reméljük, hogy most már minden okés lesz vele. Türelem RÉKÁT terem!!! :)

Ági: én nem hallottam erről az Sz. Máriáról, de körbe kérdezhetek, ha gondolod. Én egy Klári nevű dadust ismerek és hallottam is róla. Oda SEMMIKÉPP se vidd (csak ne reklámozd, hogy mondtam, mert ismerem régről). Agresszív és kiabálós, utálják a gyerekek! És ez tény!!

Más: Ha május 10-ig a vértes centerben jártok, és megakad a szemetek az én gyönyörű Dórikámon, lécccci szavazzatok rá (babaszépségverseny). 65-ös a sorszáma! Köszi

Más2: Még mindig keresek jó állapotú unisex, jó árban lévő testvérbabakocsit. Ha tudtok ismerősről, rokonról, akinek van, szóljatok légyszíves.
20/522-6789

Köszi

Szép hétvégét

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Zsani Márti mondta, hogy valahol Dózsában vetted Te a babakocsitokat. Hol van az a hely? Láttál ott esetleg járókát, testvérkocsit is?

Köszi

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ági: én még mindig a Kodály ovit javaslom Neked... Hidd el, nagyon jó óvoda.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Mi is megvagyunk! :)
Olyan nagyon sűrű volt az elmúlt pár hét/nap, hogy írni sem volt időm / erőm... Mindig volt valami program, szülinapokat ünnepeltünk, mentünk ide-oda... már szinte folyamatosan fáradt vagyok :oops: :oops:
Matyika jól van, mondjuk mostanában nincs kedve bölibe menni :( mondjuk nekem sem dolgozni :roll: :roll: de voltak szerepelni a Közműben előző vasárnap azóta egész nap mondókázik, dalolgat :)
ha valakit esetleg érdekel kép róluk, akkor itt találhattok:
http://www.tatabanyainfo.hu/kepgaleria/ ... t.239.html
az első lap alján, az utolsó előtti sorból az utolsó, ill köv. 2-n van a Máté csoportja :) Ill. a tvktv- eheti adásában is lesznek.
Édik voltak, zabálnivalóak, de én nagyon mérges votlam, mert szerintem a böliben még nem kell szerepeltetni a gyerekeket, elég lesz az oviban is. Aztán most hétvégén a turul ovi tavaszköszöntőjén voltunk, már mintha otthon érezte volna magát :) :)
na ennyit rólunk :)

Szilvi,
akkor félig-személyesen is nagyon GRATULÁLOK a kistököshöz!!! Jó kis meglepi lehetett :)
A babakocsis ügyet pedig nagyon sajnálom, remélem sikerül szerezni. A Mártinak mondtam, lehet ki kellene rakni papírt az orvosi rendelőkbe, hátha olvassa egy anyuka akinek van...
A Dórira meg természetesen szavazunk!!! :)

Hugi, látod nem jutottunk el a játszóházba, képzeld a Máté 1/2 10-ig aludt az apjával !! :)

Cirmike,
nagyon ügyes a Réka! Csak így tovább! Akkor már célegyenesben vagytok!!

Rozi,
tényleg szuper a kertetek! Nagyon jó lehet kint szöszmötölni!
Én egyenlőre az ablakpárkányon szoktam fűszernövényeket ületni, de remélem nemsokára lesz saját kertecském!

na befejezem!
sziasztok!
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Ági,

Sz. Mária a logioviban sincs (és semmi más Mária se).
Tuti, amit hallottál?

A barátnőm pont elhozza a Kodály oviból a kisfiát.
Évvesztes és most új csoportba kerülne, újból kiscsoport és nem szimpi az új ovó néni neki, bár rosszat se hallott róla...
Csak szimpátia alapján döntött új ovinál a Bánhidai katolikusban. Ott is sokminden van, ott is főznek, stb...

Nézzd meg azokat a csoportokat amelyikbe érkeznének a kicsik.
Dönts megérzés alapján!
Szerintem inkább számít a velük foglalkozó személyek mintsem az ovi.
Itt Szőlős elmaradottabb ovi felszereltségileg és nincs is annyi szakkör mint Tbányán, de az ovó néni annyira fantasztikus, ma is Tatára mentek a várba kéműveskedni. Felszállnak a buszra és kimennek, szépen rendezetten, a nagyok fogják a kicsik kezét. Imádják ezeket a kiruccanásokat! Nem féltem elengedni...
Van azonban Szőlősön is olyan csopi amelyikbe nem szimpi az ovónéni a gyerekek se szeretik úgy. Roli mondja is hogy a kiabálós ovónéni volt ma velük mikor pl összevonják őket...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Ha valaki szeretne pannonos új telefont venni (akciósan), akkor írjon privit :lol:
Vendég

Sziasztok!

19-én Hugiékkal elmentünk az Omega parkba a játszóházba,íme a képek:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok:ERika

cseriviola

Erika!

Ez tök jó, én is voltam a gyerekekkel, majd teszek fel képeket! Elkerültük egymást!
Hát most sem sikerült találkoznom senkivel személyesen, pedig ezek szerint egy helyre mentünk! ( Én kérdeztem! :? :cry: )
Nem baj, maradok fizikális anonim! :? :wink:

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Zsani: Hát igen, nagyon meglepődtünk a baba érkezésén. Sőt, ha őszinte akarok lenni, nagyon megijedtünk, sokkba kerültünk és sírtunk (legalább is én, két napig). Nem a baba miatt, mert őt imádjuk, már most, hanem végig gondoltam az elkövetkező 20 évünket, azt, hogy Emese ősszel sulis lesz, és két picivel mit kezdek... de hát a sors így hozta, most már örülünk neki. Félek, de remélem szép és jó élményeim lesznek, és ez eltörpül mellette.

Babakocsit még nagy erőkkel keresünk (testvér), ha van valakinek, ismerősnek. Illetve olcsón járókát.

Aki szavazott esetleg Dórcikámra, köszi szépen!!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,
tényleg szuper az a játszóház, igaz még nem voltunk de a képek nagyon jók! :)

Szilvi,
látod milyen lökött vagyok? Nem is válaszoltam a kérdésedre. Mi a Máténak a babakocsit a bánhidai bababizományiban - nál vettük, ugyanis ott egészen véletlenül találkoztam egy csajjal akinek nem vették be a kocsiját, mert teli volt. Nekem ez a fajta nagyon tetszett, igaz használt volt, de megvettem. Utólag sokat gondolkodtam rajta lehet hogy újat kellett volna venni, ne nézzen olyan csórón ki :) de aztán kb 6 hónap után már a Graco-t használtuk ami tényleg szuper és boltban vettük :) :) :)
Elhiszem a kezdeti sokkot, biztos ijesztő volt.. sőt biztos nehéz is lesz, de ott a hugica tessék csak leterhelni :) :) asszem kapok majd :) biztos nagy boldogság lesz, hidd el. Ha nagyobbak lesznek együtt eljátszanak a picik. Erről nemrég olvastam egy cikket és olyan édi volt, majd megkeresem. :) Ha lehetne legalább 3-4 gyerek kellene.. :)
Amúgy hozzáteszem én a Matyimmal 8 hetesen derültem ki, teljesen véletlenül és akkor már olyan jó volt hogy az a 8 hét eltelt, így kevesebbet kellett várni! :) :) Mindig is így gondoltam ... :)

na megyek hulla vagyok, 1/2 6 kor keltem, ráadásul a melóban kikészítenek :roll: :roll:

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Már jártam erre korábban, csak senki nem válaszolt! Már van egy kisfiam 9 hónapos lesz és 6 hetes terhes vagyok (az orvosom szerint) Papírforma szerint pedig már a 8. hetet taposom.

Gabi

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

üdv Gabi!
Bocsi, én nem láttam, hogy írtál! Kisfiadat hogy hívják? Tb-n merre laksz? Kinél szültél, most kihez jársz? Gratula a pocaklakóhoz, jó kis korkülönbség lesz Nálatok, nem mondom!
Tegyél fel képet is, ha gondolod! Védőnőnőnél is voltál már, van kiskönyved?
Nekem Soma fiam lassan 5,5 éves, aug. végére várjuk a kisöcsit, aki már igencsak mocorog! Varjuhoz járok, minden ok a terheségemmel, Hál Isten, remélem így is marad.
Ha kérdésed van a terh. vizsgálatokról, írj most vagyunk egy páran akik benne járnak vastagon! :lol:

Edi!
Én pl. most azt nem tudom, hogy jól emlékszem-e a terh. gondozóban kapunk beualót a terh. vércukorra is? Te tudod már melyik héten mész?

Gangi!
Nem írtál sms-t a téli lábzsákról....???

Vettünk tegnap terhesnacit a V.C-ben a CundA-ban, hát nem mondom jó áraik vannak, 8.990, azt hittem lehidalok, de már kényelmetlenek a gatyóim, bár mindegyik rámjön, de a sok ülésnél az a jobb, amiben van az a gumis betét, ami jól feljön.... na vettem egy 7/8-ost 6.990-ért, de ez végig jó lesz, meg van 2 hosszú. Meg egy kismama felsőt is, ujjatlan!

Ági!
Beíratkoztatok végülis?

Zsani!
Volt garancia a bánh. bizományis babakocsira? Ez a ltp-i, ott az Erikáék melletti, a lottozónál?

lola77

Az ovis anyáknapi képeink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

lola77

Sziasztok!

Gabi
igen,igazad van,hogy nem reagáltunk egyik bejelentkezésedre,ne haragudj!!!!!!!!!!!
Képet tehetnél fel magatokról!
Kertvárosban anyukámék laknak,ti merre pontosabban?
Kisfiadat hogy hívják?Mikorra vagy most kiírva?
Amúgy engem Erikának hívnak,Bánhidai ltp-en lakunk,kislányom Viki 3 éves múlt.
Vonalzót nem készítesz?

LOla
nagyon aranyos Soma a képeken!!!!!!!!!!
Elég húzós áron vannak kismama rucik az biztos :shock:

Kismamik!!!!!!!!!
pocakfotóval is meglephetnétek ám minket!!! :P
Neveken már gondolkodtok?

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Hogy Lola írt a terhesnacikról a lelki szemeim elé tárult, hogy a gardróbban figyel néhány terhesnacim (asszem mind c&a-s) 2 farmer, egy lenes, meg egy vékony. 36-38-asok. Nem kéri valaki??
Terveim szerint már nem lesz rá szükségem. :lol:

Egyébként nagyon gratulálok a kismamiknak! Szilviéknél és Gabiéknál is jó kicsi lesz a korkülönbség! Először bizti húzós lesz, de utánna szerintem nagyon fogjátok imádni, hogy együtt tudnak majd játszani!

Lola: Nagyon sármos kispasid van!!! :lol: A múltkor írtam privit a letöltésekkel kapcs.

Rozi: Aztaaaaa, de szép kertetek van! A miénk leginkább egy legelőre hajaz egyenlőre.... De nem adom fel! :lol:

Erika: Nagyon jól néz ki ez a játszóház ahol voltatok. Egy 9 hónapossal van ott keresnivalónk szerinted????? Nagyon jó az a kép, ahol Viki fekszik a labdák közt. :D

Cirmike: A szőlősi böliről hallotál valamit? Úgy tudom van mini csoport az oviban. Gratulálok az elinduláshoz, biztos nagyon komoly mérföldkő lehet nálatok, bár nem tudom az előzményeket.

Zsanka: megnéztem a fellépésről a képeket és nosztalgiáztam kicsit. Az én Tomim is fellépett annó a bölcsivel, és én is ellenztem nagyon, de most már olyan szép emlék!

Üdv. V.Erika
v.erika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?