Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, lányok!
Már régóta olvasgatlak Benneteket, de miután előbb-utóbb sorstársak leszünk, szeretnék kérdezni Tőletek egy-két dolgot, persze csak akkor, ha lehetséges.
Például, mekkora méretű a legkisebb babaruha, mert én már találkoztam 48-as, 50-es méretűvel is. És mennyit érdemes "spájzolni" belőle?
Előre is köszönöm a választ, és mindenkinek további jó babázást! A babák természetesen gyönyörűek - mindegyik!!!!!
dikó
 
 


Ildi!

Valahol létezik egy babakelengye topik (http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/731.html), meg az http://otlettar.try.hu/ oldalon is találsz egy szép gyűjteményt. Ált az 50-es a legkisebb,de azt inkább csak olyan babák hordják, akik valami miatt extra kicsik. Az átlag babáknál 56-ossal érdemes kezdeni. Félelmetesen gyorsan nőnek az elején. Sok baba már eleve több, mint 56 cm születéskor. Inkább 62-esből érdemes már többet venni. Én anno egy-egy méretből kb 3-3 db-ot vettem, és mindig két egymás utáni méretet használtam egyszerre. Ez minimumként elég volt.
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Látom mindenki talizni van, nagy a pangás.

Roninak ma salátafőzeléket adtam. Nem tiltakozott, megette a szokásos 100 ml-t.Kép

Maci_2
maci_2
 
 

 
 

Sziasztok lányok!

Azt hiszem teljesen feladom a topic olvasását, annyira sokat irtok, képtelen vagyok követni a nagy forgástKép...Mostanában csak a nyárvégi babákhoz irogatok, jóval kisebb a forgalom, jobban tudom követni.
Ádámom jövöhéten betölti a 3 hónapot, megpróbálok becserkészni egy mérleget eme alkalomból, kiváncsi leszek mit mutat majd.
Remélem lesz elég hizás, bár nincs semmi konkrét elvárásom, csak jó lenne tudni hogy jól haladunk. Cicikék birják a strapát, szószerint értve, mostanában 3 óra helyett nemhogy 4 óránként enne, inkább 2,5...Mivel itthon vagyok, nincs semmi okom,hogy ne szoptassam, megkinálom és rögtön rá is kap. Ja, és a pelus gumija a combjánál már nyomot hagy , vagyis ott is csak kerekedik ez a Manó.
Remélem jót taliztok, erre mindig irigy vagyok, mert énrám a kutya se nyitja az ajtót, sajna nicsenek rokonok. Na, de ez van, ezt kell utálniKép

Sziasztok
Barbi+Ádám

Kép
Kép
barbi
 
 


Biztosan nagyon jó lehet a tali, a következőre már mi is szeretnénk majd elmenni!remélem sikerül összeegyeztetni.Alig várom, hogy személyesen megismerhessem a gyerkőcöket, nameg az anyucikaKép.Azért megy az irigy ám , hogy taliztok!

Maci2: Roninak jobbulást kívánok!

Myssnia: Szili hozza a formáját, csuda tüneményes nagyfickóKép!Nyugodtabb éjszakát kívánok Nektek IS!
Mostanában nem szereti amúgy az autózát?mert régebben ti is sokat mentetek, ha jól emlékszem.

heppi: nálunk is megy a depis hangulat, főképpen az időjárás miatt!Szörnyen el vagyok keseredve miatta.

Kaska: Viola ébredése és a hozzá tartozó aláfestés nem lehetett semmi, megmosolyogtató történetKép, bár neki biztosan nem volt az!

Norki: Jázi felállásához gratula, ügyi nagyon.

Beu: Lőrincnek a szeméből sugárzik a huncutság!Csuda édi.Gratula az álláshoz.

Leszter: nagymamához részvétem, jobbulást kívánok!

Orsoly: kicsit megkésva, de annál nagyon szerettel boldog névnapot!Laczkó pancsis képe nem semmiKépMivel csinálsz akkora nagy habot?Kép

Most sajna csak ennyi visszaolvasásra volt időmKép.

Kicsit magunkról: Robóka tüneményes , viszont még mindig nem alszik el egyedül a kiságyában. nem tudom nálatok hogyan működött, mikortól sikerült...Sőt az éjszakai szopi azaz a hajnalinál, már a kiságy sem igazán tetszik nek, így akkor velünk alszik. Nem tudom mennyire nevezhető ez már hozzászokásnak?Szerintetek a külön szobában történő alvást mikortól érdemes hozzászoktatni? Most még egy szobában alszunk.
Tudom , hogy volt szó már a koszmóról nem is olyan régen, de akkor még nem volt nálunk aktuális, így nem is jegyeztem meg, most meg nem találom. Szeretném ha van időtök és tudtok vmi kencét vagy ötletet rá, megírnátok. Most olajozom neki, de a napraforgó olaj is olyan furra illatú lesz fürdés után, meg nem is igazán lazítja fel a száraz bőrt.
Amúgy ettől függetlenül, babasampont mikortól lehet és ti milyet használtok?Még mindenben a gyógyszertárit (fürdető, popsikrém) használjuk.
Azt hiszem mást most hirtelenjében nem akartam kérdezni.
Nagyon elkeseredtem a mai időjárás miatt. Eddig Robóval két nagy sétát tettünk minden nap, így 2-3 óra délelött és délután 2-3 óra megvolt, de most szakadó hóban csak egy picit tudtunk kint lenni. Így neki is nagyon rossz, mert eddig kint a levegőn aludt csomót , most meg bent a nyűgi megyKép.Nem igazán alszik ent, sőt már egyre kevesebbet alszik napközben.Gondolom ez ilyenkor már természetes.
Most sírdgál szegénykém, így megyek is, úgy látszik anyás napja van, apával sem mindig marad.

Jó éjt mindenkinek és a talis képeket kíváncsian váromKép.Elnézést akihez most nem tudtam írni!

Anita+Robó
anita77
 
 


Sziasztok Lányok!
Marci már alszik, lányok a kádban. Mindenhol rend és nyugalom. Hihetetlen, hogy néhány órával ezelőtt még itt voltatok. NAgggyon jó volt. Gyertek máskor is (bár tavasszal a kertben azért több a hely)


sofka
sofka
 
 


Sziasztok!

Réka,
Köszönöm szépen,hogy elvittetek a talira. Érezzétek jól magatokat Egerben!

Sofka,
Nagyon jól éreztük magunkat,köszönjük szépen,hogy megrendezted a talit! Szerintem jól elfértünk és igen jó volt a hangulat!

Maci_2

Kösz a hiányolást! Roninak jobbulást! jobban van már? Az előbb eszembe jutott az a kép,amin Roni a sárga overálljában van,az olyan édes! és ebben az időben biztos fel is tudja már venni!

Zulu,

Neked is kösz szépen,hogy hiányoltál!

Elli,Orsoly,Zsuzsóc

Nagyon örülök,hogy személyesen is megismerhettelek benneteket!

Jó volt újra látni az ismerősöket!
Mi sajnos egy kicsit a háttérbe vonultunk,mert Artúr kicsit félős volt,mert még soha nem voltunk ilyen nagy társaságban. Nem baj,majd megszokja és akkor legközelebb többet tudunk majd beszélgetni!
Most csak ennyire futja,mert jó fáradt vagyok.
sziasztok,
Azúr
azur
 
 


Sziasztok!

Milyen volt a tali?
Képek készültek?

Anita,
én is olajat használtam és nekünk bevált. Fürdés előtt 1-2 órával bekentem, adtam rá sapkát majd lemostam. Jhonson babasampont használunk ami nem csíp. Az én babám 4 hós.
-5 fokig ki lehet vinni a babát ha jól beöltözteted. Én az elsőszámú versenyzővel órákat voltam kint télen is mert csak a babakocsiba aludt. Volt, hogy termoszba vittem meleg teát.

Maci2
Hogy kell salátafőzeléket csinálni? Ez csak babakaja? Jobbulást a gyermeknek!

Ildikó,
56-os ruhákból nem kell sok. Habár nekünk a 62-est is nagyon hamar kinőtte. Most 4 hós és a 68-74 es ruhák kellenek.

Kaska,
gratula a 19 dekához. Csak így tovább.

Tina
tkriszta
 
 


Sziasztok!

nagyon jól éreztük magunkat a talin, Sofka, köszönet érte!
Dani jól elfáradt, 3/4 8-kor kidőlt, azóta is húzza a lóbőrt Kép

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Sofka! Szuper volt!!!! Köszi, még egyszer.

Lőrinc elég élénk volt már este, nem tudom mitől, alig aludt. De a bulin valamit megbeszélhettek a többiekkel, mert egész rendesen evett, aztán evés után ivott. Értékelhető mennyiségeket. Na, nem sokat!!Kép

Elli! Elfelejtettem emgköszönni a fuvart, de persze nagyon rendes Tőled. És tök jól vezetsz. Bárcsak én is!

Mindenkit nagyon jó volt látni! Recepteket kérjük, Orsoly, Sofka! És a gyümikenyerek is finik voltak, nem tudom, melyiket ki alkotta. Recept jöhet.

Csucsuka! Myssniával meg kellene beszélned a web oldalas ötleted.

Zsuzsóc! Mailt ne feledd légyszi!

Holnap megyünk Békéscsabára kolbászfesztiválra. Rengeteg rettenetesen hizlaló dolgot fogok eni!Kép

Jó éjt, ma ledőlök korán.
Ránéztem az órára. Ez ma aligha jön össze. Kép

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Én csak most csöppenten ide hozzátok.
és gondoltam megirom nektek a tapasztalatomat hátha "segít" egy kicsit.
Olvasgattalak benneteket és látom hogy a hason fekvés-alvás volt a téma.
Nekem egy lassan 8 hónapos kisfiam van.
Az alvással eleinte mi is "megjártuk" ugyanis Ádám kb 5 hetes koráig napközben az Istenért nem akart aludni (szerintem este is csak azért mert addigra olyan fáradt volt hogy nem birta tovább)
amikor egy napon nagy bömbizés közepette a férjem átfordította a hasára és mint akit elvágtak abban a pillanatban (szó szerint) elaludt.Azóta csak hason alszik!!!
De annyira hogy ki kellett cserélnünk a babakocsit is mert ott is csak úgy volt hajlandó aludni.Addig nyöszörgött meg sírt amíg át nem fordítottam cumi a szájba pár mp és már aludt is.Jelenleg Ádi este 8-tól 5-ig (átlagban)alszik olyankor szopizik 1et és már alszik is tovább kb 7,fél 8-ig .Van amikor közte felkel egy kis vizért.Erről szeretném leszoktatni csak nem tudom hogyan is kellene.Ha van valami jó ötletetek szívesen fogadnám.
Az tuti hogy amióta hason alszik sokkal nyugodtabban és többet alszik.Azelőtt többször felriadt.Pl.Emlékszem hogy az első éjszaka amikor hasra fektettük nem kelt fel 1 órakkor csak 4-kor.
Én ajánlom a hason fekvést vagy legallábbis nálunk nagyon bevállt.Természetesen én nem igazán voltam nyugodt meg még most se igazán vagyok az (bölcsöhalál) de egyszerűen ő igy tud jót aludni.
Szóval röviden ennyit a hason fekvésről kicsit hosszúra sikerültem remélem nem haragszotok.

Szilvi
szedem
 
 


Húúú most nézem mennyi helyesírási hiba.Elnézést de elég fáradt vagyok már.Azt hiszem megyek is aludni.

Sziasztok
szedem
 
 


Hali Csajok!

Tali telleg jo voltKép Sofka, meg egyszer koszi a vendeglatastKép

Lacko sajna ugy dontott, o biza ma megtrefalja anyukajat. Majdnem 2 oran at altattam, ezalatt szamtalanszor letettem, de azonnal elkezdett bogniKép Mar tiszta ideg voltam, felkuldtem apajat, de nala nem nyugodott meg (valaki feltalalhatna mar a tejet ado mumellet!). Vegul ugy dontottem, a foga bantja, bekentem Dentinoxszal, mintha jobb lett volna, es vegre bealudt. Remelem ejszaka ezt nem jatszuk el, mert az halal....

Jajj mar nem tom ki kerdezte, nagyhab-specialista Apa, de egyebkent a samponnal csinalja, az elejen belelottyint egy keveset es a vizzel felveriKép Lacko imadjaKép

Na en is elteszem magam holnapra, ki tudja mit tervez a fiatalember ejszakara.

orsoly

ps: Csucsuka, elkuldened nekem a regebbi maileket, pl a homeopatas kerdoivet? KosziKép
orsoly
 
 


Sziasztok!

Gyerekkel lefeküdtem 8-kor, most meg kipihenten ébredtem, ezt kihasználva írok is Kép. Volt némi harcom Apucival a gép megszerzéséért, de sikerült Kép.

Sofka,
nagyon szupi volt a tali, köszi a vendéglátást!!! Kép

Annnnyira aranyosak vagytok, hogy így segítetek álláskeresés-ügyben!!! Olyan jó, hogy van kire számítani!

Megszületett a nagy elhatározás, megvesszük az Aludj jól, gyermekem! c. könyvet és rászoktatjuk Bekit az éjszaka átalvására. Én is úgy vettem észre, hogy ő nagyon szépen, pontosan alszik, és ez tényleg a kiskori életforma megtartása, mert szinte menetrend-szerűen mindig ugyanakkor ébred, márpedig nem hiszem, hogy éhes-szomjas lenne. A védőnő is azt mondta, hogy minél később kezdjük, annál nehezebb átszoktatni, mert beleivódik ez az alvásforma. És látjátok rajtam, hogy hogy tönkretesz... Kép Úgyhogy lesz néhány nehéz hetünk.

Kaska,
szegény Vilcsi Kép... Beki akkor néz rám furcsán, amikor fogkefe áll ki a fejemből Kép.

Maci2,
jobbulást Roninak!
Persze, hogy örülök a kertes háznak, nem is ezzel van a baj, hanem hogy a legújabb építésű része is 20-30 éves, és fel kell újítani, ami min. 1 milkó. Mivel ikerház, keresztanyámék nem állhatnak neki pl. kifesteni a fél házat, hanem nekünk is épp úgy erre kell majd minden fillért félretenni. És elég rossz, hogy be van táblázva, hogy nyaralás, meg ilyesmi helyett mire költünk az elkövetkezendő években... De legalább már van egy biztos tali-helyszín jövő nyárra Kép.

Anita,
koszmós több órája beolajozott fejecskét még fog/körömkefével is dörzsölni kell, amíg nem jön le. Ha már nagyon elterjedt, nem boldogulsz vele, dokinéni ír fel valamilyen kencét.
Mi Beki 3 hós korától használunk normál babasampont+fürdetőt.
Külön szobát max. fél éves kortól nagyon ajánlják, mert utána megszok titeket és még nehezebb lesz. Mondom ezt én, akinél össz-vissz egy szoba van Kép...

Beu,
kolbászfesztivál-nyami-nyami!!!

Orsoly,
nagyhab tényleg jól néz ki! Lackó nem akarja megenni? Beki állandóan keresi az alkalmat, hogy kiihassa a fürdővizét, úgyhogy csak a legvégén teszünk bele fürdetőt Kép.
Drukk, hogy aludjon éjjel!

Pusz
Miszike
miszike
 
 


Sziasztok!

Nagyon sajnalom, hogy mi nem lehettunk ot a talin, jo lenne egyszer kozelebb csinalni, mert ilyen messzire teljesen keptelenseg elmennunk. Orulok, hogy jol ereztetek magatokat.

Miszike!

Sok szerencset a konyvhoz, nalunk mar 2. nap megvolt a hatas es 2 het mulva a teljes siker. (11 ora alvas egyben) Legy kitarto!

mindenkinek pusz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


ott Kép
Kakukkfu
 


Sziasztok!

Nagyon jól éreztük magunkat a talin! Kép

Sofka,
Köszi, hogy megszervezted és helyet biztosítottál ennyi kis manónak! Nagyon jó volt!!! Kép Fanni nagyon jól érezte magát, jót játszottak a lányokkal. Nem is örült, hogy haza kellett jönni.

Beu,
küldtem mailt.

Még valakinek ígértem legos infot, de nem tudom kinek.Kép
Plíz help!

Csucsuka,
homeopatiás infók engem is érdekelnek.Kép

Talis képeket hogy lehet felrakni?

Pusz
Zsuzsóc
zsuzsóc
 
 


Miszike
Kiváncsian várom a fejleményeket alvástéren, mert én mostanában úgy nézek már ki, mint egy mosott rongy. Kezd elegem lenni, hogy nem tudok 3 óránál többet egyfolytában aludni.

m&sz
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Ugye nem felejtetek el minket?
Kérdezzetek körbe lécci-lécci!

Kaska megkaptad a mailemet?

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Elli, Beu, ti jutottatok vmire tejci ügyben?

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


A lányom hasra tud fordulni! Tök jó.

Tina
tkriszta
 
 


Sziasztok. Kis segitseget pliz. Megfaztam, es nagyon ramatyul van a fejem, mit vegyek be szeritetek? Koszi , Norka
norkini
 
 


szerintetek...
norkini
 
 


Sziasztok,

Köszi az alvással kapcsolatos infókat, mármint hogy sokan alszanak hason is hosszabban. Ez megnyugtató, reményteli, de azért nem vigasztalKép Most is 1,5-1 óránként keltünk, és f3kor a szervezetem úgy gondolta, hogy na ne szórakozzanak velem, most alszunk vagy nem? - és nem tudtam visszaaludni f5ig. Most tudtam szunyni 1 órát (ennyit aludt Kevin egyben, azóta persze visszaaludt cici után, de hát ehhez nekem fel kellett kelnemKép)
Egyelőre kitartok, és reménykedek, asszem fél éves kor előtt nem próbálkozom dresszírozással.

Zsófi,
A tegnapi fennt levésben kicsit az is benne volt, hogy éjjel kikapcsoltam a bébiőrzőt, és hát minden neszt nyöszinek hallottam, füleltem... De asszem mától megpróbálom már este nem bekapcsolni, hátha ez segít.

Ildi
Hát neked se lehetett könnyű éjjel. Minden baba más, Kevinnel kicsit nehezebb, de amúgy imádnivaló, az meg belefér, hogy éjféltől hajnalig szidom az anyukáját is magambanKép

Maci2
Sajna anyukám is mondja, hogy minden nyöszire ugrok, túl gyorsan. Nappal is, ha megun egy játékot vagy egyet nyög, ami kicsit is nemtetszős, már ott vagyok, nézem mi van. Szóval remélem, még nem késő rendbehozni, ha télleg elrontottam vmit. Addig kéne lazábbra venni,(magamatKép) amíg nem ül, áll, hisztizik tudatosan. Majd igyexemKép

Ja, és Maci, köv talira szerintem is jöhetnél, annál is inkább, mert mikor hazajöttem, apa mondta, hogy ő már látja lelki szemeivel, hogy nálunk lesz a következő. Kép És akkor körülnéztem a lakásban, és rájöttem, hogy miért ne? Ahogy Sofka is mondta, sok jó ember... másrészt alig van ajtó(csak wc, háló, fürdőn van) 2 nagyobbacska szoba, étkező, konyha szinte egy légtér, úgy, ahogy Mariannál vagy Sofkánál, nálam is lehet lenni. És anyáék itt laknak szemben az emeleten, ha Momóék (és egyéb apa-és sofőrfüggő mamikKép)kedvéért 7végére rakjuk, akkor telkeznek, és ott lehetne babakocsit tárolni, szóval minden megoldható.
Tehát, Lányok, mit szóltok egy újpesti talihoz? Akár amikor Zsuzsi legközelebb jön, vagy előbb...
Újpest kp-tól 5 perc gyalog, szóval bkv-val is könnyen lehet jönniKép

Sofka
Igen, nagyon jó volt nálatok! Gyermekeid édesek. Főleg Marcipán, aki a talit is szinte végigaludta. (Tudod, ez a tulajdonság a gyengémKép)

Azúr,
Nekem is egy csomó új arc volt, (és így én is új voltam sokaknak, pedig már 2-3 talin voltam) és senki nem okozott csalódást. Beuval megállapítottuk hazafelé, hogy nagyon jó kis csapat jött össze - és a fele még ott sem volt!

Beu,
Vezetés-dícséretet köszike. Annyira jól vezetek,Kép hogy MA LEFOGLALÓZTUK AZ ÚJ AUTÓMAT!!KépKépKép
Banánsárga Fabia kombi, fél éves, és gyönyörűűű!!!Kb 1 héten belül intézzük a Suzuki eladását és a plussz hitelt, lehet, hogy pénteken már azzal megyek uszizni! Bocsi, de annyira lelkes vagyok, hogy most a szunya alatt azzal álmodtam!KépKép
Ja, a Madarászt amit tanácsoltál még váratom egy picit, négy hónaposan télleg sok baba ébred gyakran, nem Dagimadár az egyetlen.

Heni
Ezzel (az autócserével) a tőled kapott matrica sorsa megpecsételődöttKép Pedig annyira teccett!!!

Szilvi
Köszi neked is a tapasztalatokat. Sokan mondták, hogy nyugodtabban alszanak hason a babók. Illetve sok babó. Az "el sem alszom"-nál nálunk is jobb a "hason 1 perc alatt elalszom, de óránként kelek" felállás. Persze nem tökéletes, még csiszolunk rajta.Kép

Myssnia
Alvásügyben Kép Énis.Kép

Zsófi
Hát, egyelőre találtam vagy 6-7 decit feleslegbeKép de azt nagyon szívesen adom. Lóvé télleg szügségtelen, tejtesó sem fizetKép Tesót holnap interjúvolom tej-nélkülözhetőség ügyében. Felhív6nám, de ezt inkáb személyesen beszélném meg vele...

Holnap reggel megyünk barinőmmel (babamentesen) a börzére. A célkitűzés 1 kendő (Zsuzsi, nagyon teccett, ahogy beleügyeskedted a porontyotKép), 1 db jó állapotú 0-18 kg ülés a kihízott 0-13 kg helyettKép (Zsuzsóc, meg mindenki, köszi a tanácsot, valszeg nem jutott volna eszembeKép) és esetleg némi ruha, azt úgysem úszom megKép

Most megyek álmodozni az új kocsimrólKépKépKép
Ja, és a húgomnak az a mániája, hogy nehezen jegyzi a rendszámokat, így mondatot csinál a betűkből. Nekem már régen volt egy "Elli Helyes Lány" (azaz EHL - becsszó ő találta ki!!Kép) trabim, az ő kispolákja Delmát Jó Enni vagy Drakula Jó Ember volt, és amit most vettünk:
Igy Már Dagimadár - is elférKépKépKépKép

Sziasztok!

Imádom Máris Drága autómat Elli+Holnaptól Elfér a Gyerekülésben KevinKép
ellimami
 
 


Elli!

Miért nem próbálod ki az alváshoz a Chamomillát?

Ez egy homeopátiás szer, alvászavar ellen is jó.

A tejcsi-híreket nagyon várom!!!

Puszi Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsófi
Túlvagyunk ezen is.Kép Napokig adagoltam, hiába.
Vagy nem az ő szere (el kéne menni homeodokihoz) vagy a ch9-ből 2 bogyesz kicsi potencia vagy adag... nem tudom. Vagy nem voltam elég türelmes? 5 nap után hagytam abba, kúrának gondoltam. Vagy még egy hetet le kellett volna nyomnom? Jaj, ebben annyira kezdő és béna vagyok...Kép
De talán teszek egy próbát 15-el. Az ember már mindent kipróbál...
Mindenesetre bébifon kikapcs ma éjjelre.
De azért köszi!!Kép
üdv
E
ellimami
 
 


Elli, most hogy olvaslak, jutott eszembe, hogy Katánál még én is minden nyösszre ugrottam. Aztán kezdett gyanús lenni a dolog. Odatoltam a kanapét a kiságy mellé, és figyeltem, hogy mit csinál a kölök, mikor nyöszög, és én nem ugrom. Minő csoda! Aludt tovább, kis mocorgás után. Mindettől függetlenül a két lányka és Marci is ragaszkodik a hajnali három és négy közötti ébredéshez. Csak szopi, aztán durmol tovább. Különös, mert Orsi és Marci is pont ilyenkor születtek. (Kata gyorsítót kapott, így meglett a munkaidő végére. Kár hogy a szülésre egyszerűen nem emlékszem, mert déltől már úgy ment az infúzió, hogy azt sem tudtam hol vagyok, és du. ötre lett meg.)
Egyébként tény, hogy MArcipán alvós baba. Napi 2-3 szunya kell a jó közérzetéhez, bár némelyik nem tart tovább húsz percnél. Autóhoz nagy-nagy gratula!!

Norka! Algopyrin vagy Nurofen? Mehet kettő elsőre és aztán hat óránként egy-egy. Meg ágynyugalom. Jobbulást!!!

Tina, gratula a hasrafordulónak!

Myssnia, sok sikert a könyvhöz. Nekem van egy másik, David Haslam írta és az a címe, hogy "Ha a gyerek nem alszik". Szerintem érdemes átfutni, a másiknál demokratikusabb munka. (Mert nekem a sírni hagyás nem jön be.)
Mindenkinek szép álmokat. Holnap hajnalban én is tekerek a börzére. Héttől tizenegyig vállalták a srácokat, úgyhogy sietnem kell.

Zsuzsóc, miféle legós infók? Nekem is!!!


sofka
sofka
 
 


Császtok Csajok! Kép
Élünk, csak utaztunk meg minden. Éjszakáim rémesek, Julcsi hasfájósan ébred éjjelente és durrog iszonyatosakat.
Mostanában, hogy tejpépezünk, vissaszedte a leadott dekáit és még egyet pluszba Kép Megint van kicsihurka a combiján. Viszont nem alszik éjjel. Nappal se. Kivagyok, pedig ma Apacuka elvitte egy körre, én meg aludtam másfél órát. Tökjóvót.

Holnap én is börzézek! Viszlát ott azzal, aki kint lesz! Taliért irigy-irigy, bár amúgy sem tudtam volna egy értelmes mondatot sem kinyögni, amilyen zombi vagyok ...

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

Tina: gratula a forduláshoz!!!

Zsófi: valamikor volt egy topik itt:http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/2305.html, ami ugyan most amint látom nem nagyon fut, de az elején levő nyitó hozzászólást, meg a benne levő mélcimet esetleg érdemes lenne megpróbálni!!


ALvás, elkényeztetés-elrontás: nem lehet ekkora babát elrontani-elkényeztetni!!!! Azzal, ha minden panaszára reagálunk pontosan azt erősitjük meg benne, hogy a világ jó, anyára mindig lehet számitani, érdemes vele megosztani a bánatomat!
MOndom ezt úgy, hogy vizet prédikálok, bort iszok, de az enyém gyerekek minden ilyen jellegű elhatározás mellett is annyit tudnak nyafizni, hogy bizony nem győzök mindig ugrani, belefásulok időnként.

Ancsi két nap a meggyek után pocsékul aludt, tegnap nem kapott, visszatért a kétszeri ébredéshez... Lehet, hogy valami tök véletlen, és semmi köze a meggyhez, de most egy darabig inkább nem kap.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Tina:Gratula a hasraforduláshoz.Ma Ádám is hasrafodult 2x Hurrá-Hurrá.Igaz ő már 8 hónapos lesz a jövöhéten.Éppen ideje volt már nagyon vártam mert azt hittem hogy valami probléma van.De a végén igaza lesz a dokinéninek:Nagy a popó Kép

Szilvi
szedem
 
 


Sziasztok!

NÉzitek a boxot? kicsit fura így a győzelem...

Holnap mi is börzézünk, végül mégis csak Dani nélkül, lehet, hogy majd összefutunk némelyikőtökkel Kép

sütöttem Mókuska -féle kalácsot, fincsiiii Kép

bocsi, hogy nem reagálok, nézem tovább a boxot

Andi
psandi
 
 


még annyit, hogy ne felejtsétek el átállítani az órát, remélem a babócák is tudják, hogy 1 órával tovább hagyhatják a zombi mamikat aludni Kép

ANdi
psandi
 
 


Sziasztok!

Zsófi! Én legkorábban hétfőn tudom megkérdezni a védődnőt, ha elérem.


Elli! Gratula a kocsihoz.

Kangi! Pont a tejpépet akartam javasolni. HurkácskákKép Nekünk is bejönni látszik. Már második napja eszik, majd utána iszik a fiatalúr. Holnap én is börzézek, hétfőn meg felétek van dolgunk. Ti mit csináltok?

Andi! Én sajnáltam, hogy így lett vége.Kép Tényleg jó meccs volt. Nézd a K1-et is!

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Andi én néztem a boxot. Hát mit ne mondjak... Csak annyit, hogy csodákra képes a theodora, hogy meggyógyult tőle Chacon, miután nem ő nyert. De szerintem lesznek még itt viták.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Beu, Andi
Fura, hogy mi anyukák nézzük a boxot Kép A K1-en látjátok ezt az óriást???? Nem vállalnám be kosztosnak Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Lányok
Zsanka nem hajlandó forogni. Egyszerűen lusta, pedig tud, mert már bemutatta, hogy tudja, de minek forogjon??? Ha hasra teszem le, akkor hason játszik, ha hátra, akkor háton. De hason leteszi a fejét a fenekét felnyomja az égbe és szánt KépKép de élvezi KépKép Háton meg mind a két irányba oldalra fordul, de tovább nem hajlandó. MA próbáltam, hogy kicsit rásagítek, de akkor meg visszafeszít, és hanyatt vigyorog rám: "Hogy mit akarsz Anya?" Kezdjek aggódni, hogy lassan 5 hónapos és nem forog, vagy nógassam a lusta csajt?

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Nadine! Szerintem nem feszegesd, majd csinálja a saját tempójában.
Nálunk hivatalból is megy a boxnézésKép. De már rájöttem az ízére.
Óriás elég brutál volt. Ahhoz képest könnyen rogyott.
Beu
beu
 
 


Beu! Én nem feszegetem, csak próbáltam segíteni, hgy hátha csak a lendlet vész el, de ő meg azt hitte, hogy ez is egy játék. Most már mindent játéknak vél. Tegnap is az usziba alig tudtuk rávenni, hogy ránk is figyeljen. Mindenki más érdekes volt (csak én és a férje nem) De már úgy merül, hogy csak na (és utána tuti 3 órás alvás van)

Úgy unatkozom Kép, nincs itthon apa Kép, gyerek alszik Kép, még vasalnivaló sincs Kép, mindjárt nézek valami netes játékot Kép.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Nadine! Ki a Zsani férje? Jól kijössz a vőddelKépKépKép Usziban nálunk is ez van. Merülés ezerrel, aztán nagy alvás, ha hagyom. Most ugye pénteken buliztunk, így nem aludt.
Nem vagy álmos? Nálunk már mindenki alszik. Az összes brutál sport véget ért, én meg nem vagyok álmos. Azt hiszem lassan kikapcsoplom a gépet,és megnézek valami korábban videóra vett Poirot-t.
Apátlanság rossz lehet. De a vasalnivaló nemlétezését irigylem.Kép

Beu
beu
 
 


Nadine! Ki a Zsani férje? Jól kijössz a vőddel?KépKépKép Usziban nálunk is ez van. Merülés ezerrel, aztán nagy alvás, ha hagyom. Most ugye pénteken buliztunk, így nem aludt.
Nem vagy álmos? Nálunk már mindenki alszik. Az összes brutál sport véget ért, én meg nem vagyok álmos. Azt hiszem lassan kikapcsoplom a gépet,és megnézek valami korábban videóra vett Poirot-t.
Apátlanság rossz lehet. De a vasalnivaló nemlétezését irigylem.Kép

Beu
beu
 
 


Na, pedig leállítottam a kérdőjel miatt, és mégis.
Jó éjt!
B.
beu
 
 


Beu
Zsani férje??? Ezt nem értem! Homályosíts fel kérlek (én tudatlan) JAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁCsak most olvastam el a hozzászólásomat, Na csakazért is bent hagyom, hadd nevessen más is Kép Na CSak hogy jól legyen írva nem a féje, hanem a férjem (aza a fárnya m betű)
Apátlanság időleges, elment jáccani, vitte legkisebb sógronőt is (valaki szemmel tartja, igaz a sogornőm az egyetlen csaj ott, de ki tudja KépKép)
A vasalnivaló még túl nedves a vasaláshoz, holnapra pont megérik a leszedésre és a gyors kivasalásra Kép, de inkább kivasalom, mint leszedem és eldugom, és még teszek hozz, majd mikor kibuki, akkor a gyűröttet elezdem vasalni, mert az plusz méreg. Majd holnap a T2-n.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Jaj lemaradt.
Csak azért nem alszom még, mert próbálom Zsani alvását kitolni egy órával (hátha sikerül) és mivel egyedül vagyok + unatkozom + nincs jó műsor a TV-ben + délután pihentem egy kicsit, így itt rontom a levegőt.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


NA én is eldugulok, megyek betömöm a nyöszörgő szájat

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Hali Csajok!

Tali nagyon jó volt, csak rövidke, egy csomó nénivelKép nem is tudtam beszélgetni... Sofka szuper vagy nomeg persze kis családod is azKép!! (epés dolgokat ki kellett volna beszélnünkKép) szerintem gyakrabban kéne összehoznunkKép. Hazafelé Zsófikám bealudt, így 2 jógyerekkel értem hazaKép

Kaska, 19 deka ilyen öreglánytólKép nagyon jó! Sajnálom, hogy nem jött össze a tali, de majd lesz másik! Kisasszonkát meg ne ijesztegesd!

Orsoly, már 2x elküldtem, mióta kaptam tőled mélt... na majd utána nézek, legfeljebb elküldöm mégeccer... talis mélen kívűl nem kaptál mást?

Beu kartácsnő, ilyen kolbászos infót epésen olvasni kész állatkínzásKép Egyél helyettem is!Kép (mellesleg, addig sem engem hízlalKép) már haza is jöttetek? Milyen volt?

Norka, betegségre Kalmopyrin, fejfájásra algopyrin vagy Qualerin mehet. Jobbulást!

Elli, grat újautóhoz és írigí-írigyKép

Kangi, zombiság miatt Kép, visszaszedett dekákért Kép. Remélem a következő talin mindketten ott leszünk!

Miszike, remélem nem lesz olyan hosszú, és pikk pakk jóalvó lesz Beki (nomeg Ti is)Kép!

Mi ma elmentünk Visegrádra bobozni, Danó nagyon élvezte, Zsófi még csak kukkoltKép, milesz ebből jövőreKépKép napközbeni alvásnak nagyon jót tett, no meg a zabbantásnak is, a jó levegő, képzeljétek minden csupa hó volt, a táj meg szinte giccsesenKép szép... Kisasszonka füliben kicseréltem az éxert, Magdi ezt Neked köszönheti a csaj, de télleg nagyon jó ez a fülbevalóKép!
Tegnap baráti párocskának meglett picilányuk 56 centi 3420 g, 16 óra után cipzár... De a lényeg, jól vannak és nagyon boldogokKép

Na menek apa mellé
pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Sofka, Csucsuka
Koszi az infot. Ma menesztem is Apat gyogyszertarba. Tegnap SEMMIT nem adtak neki, mondvan h szoptatos anyuka menjen el elobb ugyeletre, ott majd megmondjak mit vegyen be...
Megyek pihizni.

Norka
norkini
 
 


Sofka
Köszi a könyvtippet, nálam is mindenképpen egy demokratikusabb verzió jöhet szóba. Már ha rászánom magam. Kép

m&sz, végre 8 kiló Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Norka, Toffi,
Boldog születésnapot!

Kép

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok,

Már régen jártam erre, de ahogy olvasom sorba, úgy próbálok válaszolni - persze tuti, hogy már többen is megelőztek Kép

Ildikó,
A babaruhákat úgy számozzák, hogy hány cm-ig jó a babára. Tehát az első ruhákból érdemes 56-osokat venni, mert az kb 4-6 hétig jó a babákra, mivel egy átlagos baba 50cm-rel jön a világra. Az ennél kisebb méretű ruhákat koraszülötteknek készítik. Én anno mindenből vettem 10-et (body, rugi) ha kell kiskabát 1-2 db, attól függően, hogy mikorra várod 1db meleg és egy átmeneti sapi, ha télen fox szülni esetleg egy bundazsák. Tudom, hogy ettől jóval kevesebbet szoktak "előírni", de gondolj arra is, hogy az első hetekben nem nagyon lesz sem erőd, sem időd mással foglalkozni, mint a babával. Szal én nem bántam meg, hogy mindenből vettem 10-et, így csak hetente 2-3 alkalommal kellett babaholmit mosni és vasalni.

Anita,
Koszmó ügyben próbáld meg a keresést, aztán koszmó kulcsszó és az üzenet szövegében mondjuk az elmúlt 100 napon. Bizti találsz vmit. Egyébként gyógyszertári babaolaj+fogkefével dörzsi jött be mindenkinél, ha jól emléxem! Aztán fürdés és hajmosás. Komolyabb koszmó esetén, babaolajat kicsit érdemes rajtahagyni kis sapival a fürdésig. Babasampon: én első perctől fogva használom a Nivea babasampont. Az első flakonnak kb 2/3-ánál járunk és a lányom most volt 7 hónapos, szóval nem egy nagy befektetés - pedig minden fürdésnél van hajmosás samponnal.
Külön szoba: nálunk az úgy volt, hogy én egy szobában aludtam a gyerkőccel, ami az ő szobája, de van ott egy heverő is. Kezdetben tök jó volt, mert éjjel csak kivettem az ágyból, cici, és alvás. De amikor már kezdte átaludni az éjszakát és álmában egyet nyikkant, én rögtön kiugrottam az ágyból, és ezzel fel is ébredtem. Ekkor költöztem ki a másik (háló) szobába, és onnan már nem éreztem olyan sürgetőnek, hogy ki kelljen pattanom, meg nem is hallottam minden neszt. Így mi elég hamar külön szobába kerültünk, ami mai napig így van, mert ha sír, akkor azt úgyis meghallom az éjszaka csendjében Kép

Nadine,
Orsi az ötödik hó végén fordult először hátról hasra, aztán rá néhány napra rájött, hogy így tud haladni is (gurulva). Ezt csinálta kb 2-3 napig, aztán semmi. Öt és fél hós volt, amikor elkezdett kutyázni, és elmúlt 6, amikor mászott (sose kúszott). Köztes időben semmit sem produkált. Most 7 hós és kapaszkodva feláll, néha átfog egyik bútorról a másikra - és nagyon sokat mászik!!! Nem kell nyaggatni, majd fogja ő csinálni, ha akarja Kép

Csajok,
Tök jó, ez a homeos cucc, mert én is kezdek zombi lenni. Szóval Zsuzsi féle hozzászólást "alvászavaros" gyerkőcöknek (vmi újságcikk volt) szépen kimentettem magamnak, és most abból fogom kipróbálni a Chamomillát. Az a bajom vele, hogy napközben totál semmit nem alszik (max 20 percet - azt is két részletben) de nagyon nyűgös a fáradtságtól, vörösek a szemei és táskás is. Ha az ágyába teszem, üvölt mint a sakál. Ezt 10 percnél tovább nem tudom hallgatni! Tehát kiveszem - az ölemben üvölt, játékok nem kötik le, inkább üvölt, enni nem akar, nem szomjas. Szal semmi sem jó, de aludni azt nem. Éjjel nincs nagy gond, mert elég hamar elalszik egyedül, és éjjel is csak néhányszor ébred, mert a takaró miatt nem találja a cumiját. Persze már olyan is volt, hogy ott volt mellette, de inkább nyafogott, cumi be, eldőlés, alvás. Elég nehezen viselem, pedig naponta már 3 kávénál járok Kép Most már csak azt kéne megtudnom, hogy eme metropoliszban hol találok homeos cuccokat, már ha van egyáltalán.

Na, nem is fárasztalak benneteket tovább!

Zombi-heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Tegnap nem tudtam jönni, vendégségben voltunk.

Anita, Azúr, Miszike,
Szerencsére azóta nem volt láza Roninak. Persze a szüleit jól megijesztette.

Anita,
Hagyd állni az olajat Robó haján, majd pl. fogkefével távolítsd el a koszmót.

Azúr,
Tegnap vendégségben voltunk és a hideg ellen bevetettük a sárga overálltKép Egyébként a sógornőméknél összeszedtem egy nagy táska ruhát (nekik 3 gyerekük van). Most mosom őket, jó kis téli cuccok, kabátkák, nacik...

Tina,
Salátafőzi: http://marci.co-net.hu/babaszak.htm
Bár én az olajat és a citromlevet kihagytam belőle, viszont tejcsit raktam hozzá. Hasonlóan csináltam ma a cukkinifőzeléket is.
Gratula a forgáshozKép

Szilvi,
Üdv ittKép

Miszike,
Kitartást az alvás-átneveléshez.

Elli,
Sajnos én is felébredek Roni minden nyikkanására. Tegnap 8-tól éjfélig óránként ébredt, utána kicsit ritkította.
Újpesti taliKép
Milyen volt a börze? Sikerül beszerezni amiket akartál?

Kangi,
De jó, hogy Julcsi hurkásodikKép
Miket vettél a börzén?

PIldi,
Hasonlóan jártunk a salátával, most inkább hanyagolom.

PsAndi,
Börzézés sikeres volt?

Csucsuka,
Barátoknak gratula a babáhozKép
Fülbevaló? Eddig is volt? Milyenre cserélted?

Taliról vannak képek? Hol lehet megnézni?

Maci_2
maci_2
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?