Katavirág - hát te is??????????? Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűű!!!!
Apa kinyomtatott titeket nekem, így aztán olvasni olvastam mindent. Elég szoros a program, nem nagyon van időm írni, de most vége a szopinak, totál beájulás van, apa simizi a pocakját egy kicsit így aztán írok hamar pár sort.
A szülés előtt folyton azon izgultam, hogy lekésem, vagy nem veszem észre. Hát majdnem így lett. Nagyszombaton este megnéztük az SOS Szerelmet a tv-ben, jót vacsoráztunk (sajnos a körmenetre nem mehettem el, mert dr .bácsi pihenést javasolt), majd apa elaludt. Én olyan 11 óra magasságában terveztem a fekvést, aztán amint vízszintesbe kerültem hatalmas pukkanást hallottam (nekem hatalmasnak tűnt tényleg) és iszonyú robajjal érkezett valami meleg a lábaim közé. (nagyon megijedtem, mert amikor tavaly az ikreket elveszítettük így születtek meg, jött a víz,és a babák is rögtön). Amikor éreztem, hogy ez csak víííííííííííz, akkor már megnyugotam, nem így apa. Fel le rohagált, míg én álltam a padlón és nyugodtan néztem ahogy ömlik a víz. Aztán felöltöztem, és lementem az alsó szintre, ahol a tiszta szobában szép esőszerű csapadék hullott a felső szintről, ahonnan a magzatvizem a gerendák közt aláhullt az alsó szint szőnyegére, azstaltarítőjére. Csodaszép látvány volt. Apa közölte, hogy neki sürgős dolga van mert elindult a gyomrában a vacsora kifelé, én meg felmentem és feltöröltem a vizet. Ezután elindultunk. A 87-es utat bontják, így kb. 60-as tempóban száguldottunk Szombathely felé akkor már 5perces fájásokkal. A kórházba éjfélkor vettek fel. Dr. bácsi közölte, hoyg elmegy lefekszik, majd egy óra múlva rámnéz, s mikor mondtam, hogy fájásaim vannak nyugodt mosollyal mondta, hogy ne hisztizzek, ezek csak jóslófájások, talán reggelre lesz valami. Szerencsére a szülésznő velünk maradt. Éjfél után 20 perccel közöltem, hogy nyomni szeretnék, mire a néni megnézte a méhszájat és akkor kezdődött az igazi nagy buli. Elkezdett a folyosón kiabálva rohanni, hogy eltűnt a méhszáj. Két dr. bácsi vissza iramszarvas tempóban, mindkettő megvizsgált (örültem, mert akkor már 2perces fájásaim voltak) és csodálkoztak, hoyg hol lehet a méhszájam?! Majd jött a fénypont - elkezdődött a vita, hogy szüljünk: természetes úton, mert nem nagy a baba annyira, császárral, mert lombikos, faros, tavaly vetéltem, nem lett levéve a streptococcus sem. Szülésznő szegény halál ideg volt és közölte velük, hogy erre aztán nincs idő, mert az én kislányom feneke már a hüvelyben van. Na, lett nagy ijedelem!!!!!!!!!!!!! Innen két helyszínen szültem - dr. bácsik kiadták paracsba apának és szülésnőnek, hogy álllítsák össze az ágyat, mert ha jön még egy tolófájás, akkor szülőszobán szülünk, engem meg toltak át a műtőbe a császárhoz. Ott aztán volt egy bájos aneszteziológus, aki békés hangon közölte, hogy elmondja mi fog történni. Dr. bácsi mondta neki, hogy erre már aztán igazán nincs idő, így pillanatok alatt megszúrt - spinális érzéstelenítést kaptam - semmit nem éreztem, mert akkor már folyamatos tolófájásaim voltak. Innentől minden happy volt, apa a fejem mögött, lágy zene, dr. bácsikról ömlött a víz idegességükben, a császáros csapat jókedvű volt, szépen csendben, békésen, halk zene mellett megszületett a kislányunk! Éjfél után 35 perccel. (másnap aztán jött a szabadkozás, hogy anyuka ne haragudjon, hogy nem hittük el, hogy maga szül
)
Aztán koraszülött osztály, ami Szombathelyen fantasztikus. Vasárnap hajnalban szültem császárral, hétfőn már cicire tették a babát, este már volt előtej. Hatalmas szakmai hozzáértés, óriási emberség, kedvesség, empátia, rengeteg mosoly, hihetelen érzékenység ahhoz, hoyg épp bátorításra, vagy feneken rúgásra van szükségem -ez mind jellemezte a nővéreket és orvosokat egyaránt. Hihetetlen biztonságban éreztem a picikémet! Sajnos háromóránként lehet csak szoptatni menni, a többi időt anyaszálláson töltöttem (ahol meg aztán fantasztikus volt a csapat), de így is óriási élmény volt ez a két és fél hét. Janka súlya szépen megy felfelé, minden értékünk remek, így tegnapelőtt hazaengedtek minket. Itthon napi hétszer szopizik, közte nagyon békésen alszik. Szeret fürdeni, és nagyokat nevet, ha a talpát puszilgatjuk. Az apukáját már teljesen levette a lábáról, de a környezetünkkel is jól halad!!!!!!!!!!!!Hát röviden ennyi. Így visszanézve elég hosszúra sikeredett, remélem nem haragszotok meg érte.
Nagyon nagyon hálás vagyok azért a rengeteg szeretetért, amit itt tőletek kaptunk az első napokban, és azóta is egyfolytában. ha nem bánjátok, maradunk itt köztetek, és néha írunk néhány sort magunkról.
Jankának mondtam, hogy tessék mindenkinek lerendezni a babaügyet odafentről, rengeteget alszik, gondolom van mit intézkedni!!!!!!!!!!!!
Janka a feltámadás hajnalát választotta születése napjának, a neve Isten kegyelmét jelenti. Talán nem véletlen ez így! Higgyetek, és bizakodjatok nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!