Új privát üzeneted érkezett!

Remélem ma egy kicsit felpörgünk :D ezért hoztam nektek egy jó kis receptet:
Padlizsánnal, gombával töltött gombafejek Very Happy
Hozzávalók:
8 nagyobb fej csiperke
2 szál újhagyma
8-10 vékony szelet bacon
fél guriga füstölt parenyica sajt
1 tojás
1 kisebb padlizsán
5 dkg vaj
kevés olivaolaj
2 duci gerezd fokhagyma
1 kk morzsolt majoránna
löttyintésnyi száraz fehér bor
só, frissen őrölt bors

A gombát megmostam, a szárát kiszedtem és apróra vágtam. Egy sütőtálat kivajaztam és kibéleltem a megmosott, felszeletelt padlizsánnal, melyre borsot tekertem és meglocsoltam kevés olivaolajjal. A maradék padlizsánt (ami nem fért a sütőtál aljára) apróra kockáztam. Az újhagymát felaprítottam, megdinszteltem kevés vajon. Amikor kezdett üvegesedni hozzáadtam a zúzott fokhagymát, ment hozzá a gomba szára és nemsokára az aprított padlizsán. Fűszereztem, kapott egy löttyintésnyi fehérbort és félkészre pároltam. Átköltöztettem a masszát egy keverőtálba, hozzákevertem az apróra kockázott füstölt sajtot (lehetett volna reszelni is) és hozzákevertem egy egész tojást. A padlizsános-gombás-sajtos keverékkel megtöltöttem a gombafejeket.Betakartam bacon szeletekkel és a padlizsán ágyra fektettem, 25 percet sütöm a 250 fokos sütőben
magdolnam
 
 


Jó reggelt!

Magdolnam
nagyon jól hangzik ez a gombás recept. Imádom a gombát. Minden formában. Az én új gombás receptem egy erdei gombakrémleves. Fini nagyon!

Anda
Neked is mennek a drukkok holnapra.

Tegnap este óta furin érzem magam. Feszül és szurkál a pocakom. Lehet sokat mocorogtam a napokban és keveset pihentem. Most nem is mentem dolgozni, mert úgy gondolom nem árt a pihenés. Szerintetek mi van? Ugye csak a méhszalagok nyúlnak??? Intenzíven növöget a baba, vagy hasonló!

Kép
Kép
nati80
 
 


csak nő a kis drága!
Én sajnos a gombaleveseket nem nagyon csípem. A receptet annyiban variáltam meg, hogy a padlizsánt is megkenem ilyen krémmel
magdolnam
 
 

 
 

Hali!
csaj kézben, rövid leszek..

Kisvirág:
a helyzetünk dettó....január bölcsi, baba sehol, nem tudom hogy lesz..
nyissuk meg a bölcsis gyerekes önsajnáló,kilátástalan helyzetben lévők topicját... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


:cry:
magdolnam
 
 


isteni lett a hami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
magdolnam
 
 


Sziasztok!

Köszi a bíztatást. Aranyosak vagytok. Kicsit össze kell szednem magam.

Anda: Küldtem neked privit.

Magdolnam: küldtem neked is privit.

Nati: nyugi minden okés a kis pocakbébivel. Csak növekszik a kis drága!

Mágnes: jót nevettem az új topic címen. Annyira rossz, hogy nálatok is ez a helyzet. De neked még van 1,5 éved, hogy 3 éves legyen a lányod. Vagy azon a nagy összegű gyesen gondolom már nem tudsz otthon lenni. :(

Rezsi: hát mi, jobb hónapban amikor pl. nincs casco akkor 140.e-t fizetünk, ha jön a casco csekk is akkor olyan 160 e kell fizetnünk. Na apa csak 130-at keres, én meg nemsoká csak 25e gyest kapok. Szerintetek??? Jók vagyunk mi….

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág:
Hát igen, éppen ez a gondom, hogy mivel lakést és kocsit törlesztünk, így a gyes semmire sem elég. Szerettük volna, hogy 2 éves korára már tesó legyen, dehát ennek a matematikai valószínűsége gyakorlatilag 0...
Így marad, hogy januártól bölcsi. Reménykedem, hogy a szabijaimat kiadják, akkor tudnám májusig húzni, ha nem kell adigra újra beíratni. Na és persze abban is reménykedem, hogy csak jön az a tesó, és akkor megússzuk pár hónap bölcsivel.
Jövő héten megyek a munkahelyemre, hogy mit mondanak, mikor kell kezdenem, stb..

Rezsi: 75 a lakás(ennyi a gyedem), 20 a kocsi,20 a casco,10 a net,plusz a teló, Anyósnak 20 a rezsi ,mivel nem lakunk még a törlesztett lakásban..,de az új lakásba gázt fizetünk, marad egy hónapra kb. 30 ezer tisztán...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes: figyi, nem tudod véletlenül, hogy ha valaki akkor szül, amikor gyesen van, akkor utána milyen összegű gyedet kap? Mert ma nézelődtem a neten, de elég zavaros már minden.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


magdolnam
 
 


mágnes, kitől van neted???? Az rohadt sok! És hány megás? Majd küldök privit ezzel kapcsolatban, ha érdekel, vagy msn-en
magdolnam
 
 


Magdolnam: a mi netün 7300 ft, és 4 megás adsl Inviteles. Ez se olcsó :evil: Kiakadtam a cikken. Mi a frászt nem akarnak még tőlünk?????

Egyik nap a tv-be egy muki nyilatkozta, hogy a keresőképes családtagoknak havi 10e félre kéne tenniük, a nyugdíjas éveire. Na ez nálunk ugye 20e lenne. Mi a nyavajából tennék félre, amikor a rezsit nem tudom a fizetésből kifizetni.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Viri, nektek nincs ingyen a net??????? :shock: és a telefon?
magdolnam
 
 


Mivel Invitel területen lakok, így nincs ingyen a net. Mert az invitel a net szolgáltatóm. A telcsinek is az alapdíját is kp-be fizetem az invitelnek, de mivel szolgáltató előválasztó vagyok, így a beszélgetés díjaira kapom a kedvezményt a cégtől. Kicsit bonyolult.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kép
magdolnam
 
 


Sziasztok!

Lányok nagyon köszönöm a drukkokat rám is fér! Holnap valószínüleg nem leszek, mert lehet, hogy benttartanak, de remélem nem!

Viri:
Köszi a privit, mindjárt válaszolok rá!

Olyan rendesek vagytok, hogy eszetekbe jutok!
:D

Kép
anda81
 
 


hm, én is inviteles vagyok.... feljössz msnre? Csak egy pillanatra?
magdolnam
 
 


Anda++++
magdolnam
 
 


Jó reggelt!

Tegnap este már iszonyat szarul voltam. Vagy fél órát tusoltam, de nem sokat segített. Annyira azt éreztem, hogy fullra vagyok kajával, pedig nem ettem sokat. Este már csak egy kis fagyit ettem. Az nagyon bejön. Régen reggelire nem tudtam csak édeset enni, most meg inkább sósat. Ettem két szendvicset és most egész jól vagyok. Csináltam gyümisalit eperből, kiviből, körtéből és banánból. Rájárok majd egész nap. Hmmmm.

Magdolnam
Nagyon cuki Nina ahogy a fűben ül, vagy áll???

Kép
Kép
nati80
 
 


Hát áll, azt hiszem. UGyanis nekik a pocakjuk mondhatni a földet súrolja. De teljesen elvesztette a külvilággal a kapcsolatot, ahogy a sok füvet meglátta :lol:
magdolnam
 
 


Néhány hét és ismét normálisan fogsz tudni enni :) hányingered van?
magdolnam
 
 


sziasztok lányok!!!

Nagyon kész a drukkokat! Most érkeztünk haza, sajnos bent tartottak az éjjelre, mert sokat hánytak a fiuk. Sok vért nyeltek le, de mikor már kiment minden, akkor olyan virgoncak voltak alig lehetett birni velük. Szerencse vittünk Laptopot és uj rajzfilmeket nézhettek. Volt ami lekösse a figyelmüket.Mostmár pát napot pihenniük kell, de már most alig birok velük.
Lehet később még benézek, de most mennem kell takaritani, főzni, rendezkedni, mert minden a feje tetején áll....

Anda: mennek a drukkok!!!!

Puszika!

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


na ennek örülök, hogy minden rendben. Hogy műtötték? Csak kicsippentették vagy altatták is előtte?
magdolnam
 
 


Altatták.Előbb elkábitották utána bevitték a műtőbe és rátették a maszkot, amivel elaltatták.A műtét 10 perc volt, vagy még annyi sem, az altatás is annyi volt. Huni viszonylag jól ébredt, Robinál kicsit gázosabb volt mert dobálta magát hadonászott a kezeivel stb...Extra nyugtatót adtak neki
Majd teszek képeket is...

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Márti, örülök, hogy túl vagytok rajta és minden rendben ment.. :lol:

Magdolnam, nagyon édi a malid..... :wink:

Kép
Kép
odri
 
 


Gyes meg gyed... Mi három gyereket szeretnénk és épp valamelyik nap számoltunk hogy hogy is kéne. Most ugye lesz két évünk amíg gyed van, aztán én kiveszem még a szabikat meg ilyenek, azzal is nyerek még vagy fél évet. Aztán ha közben jön a kistesó, akkor megint kapok gyedet. Aztán meg nem tudom hogy fogjuk csinálni, mert lehet hogy addigra majd én is vágyom rá hogy egy kicsit kimozduljak itthonról és jó lesz egy kicsit visszamenni dolgozni (bár ezt kétlem) de ha nem lesz hozzá kedvem, akkor sem leszek túl rossz helyzetben, mert Eliot után tíz évig lehetek majd gyesen és emelt családi pótlékot fogunk kapni (ami azt hiszem kétszerese a rendesnek, vagy valahogy úgy). És nekem az a nagyon jó az egészben, hogy magánórákat bármikor tudok tartani és így nem lesz nagy kiesés. Már most folyamatosan kérdezik a magántanítványok hogy mikortól leszek megint... Úgyhogy szerencsére nekünk nem ilyen kilátástalan a helyzet. De totál meg tudom érteni hogy az emberek miért nem akarnak/mernek/tudnak több gyereket vállalni... Nagyon gáz. Mi amúgy ezért is vártunk idáig a bébivel, hogy meg tudjunk teremteni egy alapot hogy azt csak fenn kelljen tartani, mert ha belegondolok hogy nekünk is béibi mellett kellene mondjuk lakást venni meg felújítani meg ilyenek, hát nem sok esély lenne rá...
De azért fel a fejjel, olyan még sose volt hogy sehogy se lett volna szokta mondani az egyik nagybátyám. :)
Most megyek gyorsan kiteregetek még mielőtt indulnom kell, aztán majd este jövök szerintem.
Marti, örülök hogy a fiúk túl vannak a műtéten... :)
lilla meg erika meg csucsu meg jenny meg egy csomóan már tök rég jöttek... mi lehet velük?

KépKép
muffin
 
 


odri te mikor mész dokihoz? :)

KépKép
muffin
 
 


Sziasztok csajok!

Hát itt is összefutunk?!
Sajnos én is azért kalózkodom mindenfelé, mert rég hallottam valakiről.
Csucsuról tudok, és sajnos nincsenek jó híreim. Tegnap megműtötték, mert méhen kívüli volt a baba... Nagyon-nagyon sajnálom.
Mi nagyjából együtt kezdtük a babaprojektet...

Én most Grönlandot keresem.
A méhszáj topicban futottunk össze, én még ott szoktam beszélgetni, és tanácsért jött.
Csakhogy mára az avatarja névtelenné változott, és nagyon aggódom miatta....
Nem tudtok segíteni?
Vendég
 


Márti
Örülök, hogy a fiúk túl vannak a műtéten és minden rendben van. Várom a képeket!

Magdolnam
Nem igazán hányingerem van inkább csak folyamatosan rosszul vagyok, de nem tudom megmagyarázni mit is érzek. De majd elmúlik pár hét múlva, gondolom.

Muffin
Mi is így voltunk, hogy majd akkor lesz baba, ha lesz egy biztos háttér. Ez lassan meg is van, így a babánk jó helyre jön. Én két gyerkőcöt szeretnék, a háromban már nem vagyok annyira biztos, de ki tudja, mit hoz a jövő.

Anda
Gondolok rád!!!

Kép
Kép
nati80
 
 


:wink: Marcsi, nem lehet azért változott névtelenre, mert törölte magát??? Nem akarok hülyeséget írni....
Csucsunak méhenkívüli terhessége volt? Szegénykém! És most már jobban van? Vagy tudsz vmi infót róla?
magdolnam
 
 


T. maria
Én Grönivel a várandósok között a 2008 novemberi kismamiknál találkoztam, de most hogy mondod, már ott sem volt régen. Nálam fiatalabb kismami volt, remélem nincs semmi baj, csak nagyon elfoglalt lett.

Kép
Kép
nati80
 
 


Igen, sajnos.
Én is a babaprojekt 2008 topicban olvastam...
Sajnos semmi közelebbit nem tudok mondani róla...

Grönland is babás, és méhszáj problémával küszködött, egy kis bíztatásért jött a méhszáj topicba.
Én is arra gondolok, hogy törölte magát, de annak sajnos egy oka lehet...
Vendég
 


Szegény Csucsu!
Miért történik ez vele? Nem hinném, hogy megérdemelné! Ez nagyon igazságtalan az élettől. Bár szerintem nagyon sok minden az ami velünk történik. Nem?

Kép
Kép
nati80
 
 


Ez sajnos így van.
Igazságtalannak tartom, hogy valaki egymás után két babát is elveszítsen...
Vendég
 


Ráadásul tudtommal ma költöznének...
Vendég
 


Jaj szegény, vajon miért törölte magát? Nati egyetértek veled, bár azt mondják sokan, hogy úgy jó ahogy van, hiába kegyetlen az élet. Ezzel mondjuk tudnék vitatkozni is meg csendben lenni. Nem akarok megint Malira hivatkozni, ill már mindenki unja, de neki így volt jobb. Tudom tudom, emberekkel nem lehet összehasonlítani :(
magdolnam
 
 


T.maria
Remélem valami más oka van, hogy törölte magát. Szegény már 3 babát vesztett el, igazán megérdemelne egy egészséges babát végre. Remélem majd olvas bennünket és ír valakinek. Ha jelentkezik és olvasod, írd meg nekünk is.

Kép
Kép
nati80
 
 


:shock: :shock: :shock: ó szegény, ráadásul még az anyósáéék is....

Nagyon mocorog Liza. Néha úgy nyújtaja már a hasamat, apa örömére. Az előbb a fenekembe rúgott :shock: hát elég kellemetlen és fura érzés volt, ilyet még nem éreztem
magdolnam
 
 


Apát már csak arra kéne rávenni hogy a babaszobát lekapja és feltegye, bár már az is óriási teljesítmény tőle, hogy Ninát "megcsinálta"
magdolnam
 
 


Magdolnam
De igenis össze lehet hasonlítani, mármint szerintem. Én ahogy már írtam a mai napig sírok, ha a Kyra nevű kutyusunk elaltatására gondolok. Annyira szenvedett szegény, elásta magát az udvarban, hogy ne lássuk a szenvedését. Már írtam róla. De mosolygok, mikor a többi kis lökött dolgára visszagondolok. Nagyon jó családtag volt.

Kép
Kép
nati80
 
 


Magdolnam
Vedd rá valahogy a fotóra, mert kilyukad az oldalam a kíváncsiságtól és az most az én állapotomban nem lenne jó. Mond meg férjecskédnek is!
Pocakfotót is kérünk!

Kép
Kép
nati80
 
 


Na igen....
Megmondom neki! :D hátha fog rá hatni :wink: Oh pocifotó, az még csak a telefonomon van...
Vasárnap lesz tengerimalackiállítás pesten, akit esetleg érdekel...
magdolnam
 
 


Kisvirág:
Én úgy tudom, ha gyesről mész szülni, akkor megint a tgyást kapod, utána gyes és gyes.

Magdolnam:
t-online-nál vagyunk, nem tudom hány megás, de biztosan sok, mert Apa informatikus és kell neki a gyors net. Költözéskor akarunk olcsóbbra váltani, addig nincs nagyon értelme.

Nina nagyon cukkkki!! :) Mennyire érzékeny ezeknek a malackáknak a bőrük? Úgy értem napra szélre stb..

Anda:
Nagy drukk! Képzeld, éjjel azt álmodtam, hogy megint HSG-re kellett mennem, már a kórházban feküdtem!

Csucsu:
Ha olvasol, nem is tudok ilyenkor mit mondani.. Át tudom érezni, amin most keresztül mész.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


szóval a sorrend még egyszer.. :? tgyás, gyed,gyes

grönland az inszemes topicba is írt, és mostanában én sem látom.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szegény Csucsu, nagyon sajnálom. Az élet elég kegyetlen!!!

Kép
Kép
odri
 
 


mágnes küldök privit
magdolnam
 
 


Tmaria, Magdolnam, Nati, Mágnes: írtam privit nektek!

Később visszaolvasok és ide is írok.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Viri, én is kérek privit....

Kép
Kép
odri
 
 


Odri: privi ment.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


MAGDOLNAM!!!!!!!!!!!!!

Az mns-em valami linket küldözget. Állítólag benyaltam valami vírust, és az mns továbbítja. És ha tőlem kapsz egy linket valami angol dumával NE kattints rá!!!! Mert akkor te is benyalod a vírust. Én így kaptam el!

Valószínű újra rakjuk a gépünket, úgyhogy lehet pár napig nem leszek. Majd meglátjuk....

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?