Új privát üzeneted érkezett!

mankabi:

es egy wc van osszesen? ezt mintha valaki irta volna feljebb..

mit mondtak a jarkalas labdan ules lehetosegerol a vajudas alatt? Illetve a kitolasi szakaszban milyen "pozicio" felvetelere van lehetoseg?

(jajjaj kb. 2 heten belul tortenik velem ez az egesz izgalom) folyton olyan faradtnak erzem magam, hogy bar nem szeretnem tulhordani sokszor azt erzem, ha most kezdodne, az nem lenne jo, mert alapbol faradt vagyok..

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


Járkálni, labdán ülni lehet, az Eda-val nem igazán lehet mászkálni, nem bírsz. Én úgy értelmeztem kitolni és sokféleképpen lehet, de annak jobban örülnek, ha jobban hozzád tudnak férni és segíteni (gondolok itt az oldalt fekvésre). Ha az EDA be van kötve, akkor értelemszerűen nem tudod használni a kádat.

Egy WC-t mutattak, amit az apukák használhatnak. A vizsgálóhoz, ahol a beöntést is kapod, van WC és zuhanyzó, azt egyszerre egy kismami használja, tehát nem sürgetnek. A WC sorban állás szerintem az előadó terem közelében lévőre vonatkozott, egy volt, egy személyes és sokan voltunk.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Dory797

A léghajó programnál is lehet újraélesztést tanulni. Itt részletesen elmagyarázzák és megmutatják hogyan kell újraélszteni illetve egyébb fontos kérdésekről is szó van mint pl mérgezés, félrenyelés. Mi voltunk szerintem nagyon hasznos. Én csak ajánlani tudom.

www.leghajo.hu oldalon találsz részleteket

üdv,
lehermitte
lehermitte
 
 

 
 

sziasztok!

ma elég kemény nap volt (van) a munkahelyemen, így néha olvastalak benneteket, de érdemben írni nem tudtam :)

edina, az én mostani/volt dokim korábban a Rókusban dolgozott. Szabin lesz, július második felében. Utána Szabó Györgyre gondoltam, de pont itt a fórumban írta valaki, hogy mikor szülök, épp hosszasabban szabin lesz. A következő jelölt a Tidrenczel Zs. volt, őt is az itteni hozzászólások alapján választottam, a dokim szerint is jó ötlet, de még nem találkoztam vele. Nagyon bízom benne, hogy kijövünk egymással és egyeznek az elképzeléseink, én is nyugodtabb lennék, ha tudnám már, kinél szülhetek.

iricc, a 3, vagy akár több ágyas szoba magában nem tűnik nekem sem annyira soknak, az egy ágyasra inkább amiatt vágynák, hogy ott szerintem apa is velünk lehetne.
bonca, írtad hogy a vendégjárás sem mindig jó, és ezzel is egyetértek, az istván pl. ezért nem játszik nálam - vannak 5 ágyas szobák, és bármikor, bárki bemehet, akárhányan! asszem, én ott nem tudnék sem pihenni, sem szoptatni.... de sokan meg az Istvánra esküsznek.
Szóval, ezekért együtt vágynék az egy ágyasra, mert ott lehet vendéget fogadni, de nem zavarnék én sem másokat (és persze kijárkálnék a többágyasban lévő mamákhoz :) )
iricc, és hajrá a kisbabának, szorítok hogy mielőbb összejöjjön :)

A tegnapi máv-os alkalmon többször emlegették a labdát, és hogy a mamák nem nagyon használják - hát, én nem csodálom, az szerintem egy gyerek méretű labda, én sokkal nagyobbat használok normál ülőmunkához, szeirntem erről a kicsiről símán leborul az ember, vagy ha nem, akkor is kényelmetlen :( gondoltam viszunk be s apa majd felfújja amíg várakozunk :)

hát, ez a ritka látogatás ára, h regényt írok :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Hűűű, már megint alig győzök olvasni! Csak kapkodom a fejem és próbálok minél többet megjegyezni abból amit írtok. Még jó, hogy vissza lehet majd lapozni és októberben, amikor már én is ilyen közel leszek, mindent újraolvashatok. :D

Rózság - Köszi a megnyugtatást! Remélem velünk sem lesz semmi gond eztán sem. És nagyon drukkolok nektek, hogy minden simán menjen 1-2 hét múlva! JA, és persze mindenkinek aki már a "szülőszoba küszöbén toporog." :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bonca,
Dórit ott hagyták velünk még 5 órán át.

Én Edával labdáztam meg álltam is. Tökéletesen éreztem a lábam, igaz a fájásokat is. Nem kicsi a labda, pont jó a mérete, nekem sokat segített.

Wc van az első szülőszoba mellett is kettő, nem kell várakozni.

Kék zacsit adnak apa lábára.
Vendég
 


a labdat en is megvedem, ha az a bizonyos sarga, nyolcas alaku, nekem sokat segitett, remelem most is szabad lesz nemsokara...

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


Bonca,
Bizony az, én is csücsültem rajta, nagyon jó volt!!
Vendég
 


Sziasztok!

Igen a Felicitas csomagot kérdeztem. Most néztem meg a könyvem szerint még lehet a Brendonba kapni a honlapon már nem. Ugyan akkor 1 héttel ezelőtt a Baby Planet áruházban sem tudtak adni ezért bizonytalanodtam el. Akkor marad a Kenguru Kid üzelt, az van hozzánk közel.

Házassági anyakönyvi kivonat ügyben ezek szerint nem lettem okosabb. A honlapon én is 300 napot olvastam, de 30-ra emlékeztem egy korábbi topicos írából. Rákérdeztem a szülésznőre ő sem tudta megmondani, neki is inkább a 30 nap rémlett. Mindegy ma kikértük, hétfőn kapjuk meg. Remélem nem csúszunk ki az időből ha mégis 30 nap a határidő.

Közsönöm mindenki válaszát!

Kép Kép
rozsaag
 
 


Bonca!

Azért ne ijedj meg, nekem az nem tetszik, hogy farfekvésnél mindenképp császár van, akárhányadszor is szülsz, aztán, hogy 1. éjjel a csecsemőosztályon van a baba, és hogy cukros löttyel itatják, ha kell ha nem, mondván: ki ne száradjon! De persze tényleg nincs tökéletes kórház, a magánkórházak sem, a dokim pl. szerződött velük, hogy ott is vezethet le szülést, de akit tud, lebeszél róla (Telki)! Azt mondta, Ő a feleségét nem engedné ott szülni!
Szóval, szerintem a határozottságon és udvariasságon sok múlik! Végülis nekik is egyszerűbb, ha velünk vannak a babák!

Márti
borossné becz márta
 
 


A labdát in is használtam az elsőnél. A bordásfallal együtt. Segítettek azt tudom! :)

Egyágyas-többágyas: Az első lányom az intenzíven volt és pár nap után felköltözhettem a mellette lévő szobába. Igaz az is 3 ágyas volt, de csak egyedül voltam benne. Én remekül éreztem magam, mert csönd volt. Tudtam pihenni, normálisan szoptatni (nem úgy, hogy takargatja magát az ember, hogy ne lássák már az egész műveletet idegenek), fejni, ha kellett. És be is engedhettem a látogatóimai (de csak stikában :oops: )
A második lányommal a normál 3 ágyas szobában voltam és a szomszéd kismaminak az egész pereputtya ott töltötte a napot. :x
De konkrétan!!! Ha jött a férjem, csak két szobával arrébb tudtunk leülni beszélgetni. A gyerekemre meg nem tudtam odalesni. :?
Ennek is és annak is megvan az előnye, hátránya.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Lányok, eszembe jutott valami, ami fontos lehet! Miután megszületik a baba és a pocidra teszik... tudjátok utána nem sokkal elviszik felöltöztetni. Itt jön a változás!! Pannit nem fürdették meg a szülészeten, hogy a magzatmáz kifejthesse jótékony hatását, de Ábelt igen! :roll: Azért nem kértem külön, hogy ne tegyék, mert a Zsuzsa odasúgta, hogy milyen jó hogy Mávos a csecsemős, aki fent van éppen, így minden a régi felfogás szerint zajlik... így mindketten meglepődtünk, amikor kiderült, hogy mégis volt fürdetés. egy szó mint száz, ha gondoljátok szóljatok, hogy nem szeretnétek, hátha külön kérésre elkerülhető a dolog...

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


Sziasztok!

Mikor Kristóf megszületett akkor csak odatartották egy pillanatra, hogy megpuszilgathassam, és elvitték. Nem is kaptam meg csak másnap reggel, és ez hatalmas lelki bánattal töltött el. :cry:
Nagyon hiányzott, hogy rám tegyék, és nem is cicilhetett csak másnap. De már mindegy, a lényeg, hogy jól vagyunk és imádjuk a pici fiunkat.

Képzeljétek megmondtam a doktornéninek, hogy Kristóf mennyit eszik és azt mondta, hogy nagyon jó, nagyon jó, etetni...etetni a gyereket, hagy gyarapodjon. A védőnő nem szólt semmit. :)

Holnap elutazunk a szüleimhez vidékre, de majd onnan olvaslak titeket.
Bonca gondolok rád, látom már nagyon kevés van neked hátra.
Minden jót kívánok előre is és drukkolok neked. :wink:

Kép
Kép
susytunder
 
 


hát, a labdát én írtam, amit én láttam az kicsi volt, sárgát viszont nem... viszont az jó hír, hogy van, és használható :)

Márta, tegnap azt mondták, hogy a baba táplálását megbeszélheted a csecsemőssel, és úgy lesz, ahogy kéred. De, hogy a gyakorlat a valóságban mi, arról majd gondolom írnak azok, akik szültek mostanában :)

szentpyr, az első babádnál mennyi ideig volt rajta a magzatmáz? sajnos tényleg azt mondták, hogy rád teszik a babaát, betakarnak, de aztán elviszik mosdatni és felöltöztetni (merthogy légkondival 25 fok van a szülőszobában) - azt sajnos nem kérdeztem meg, mennyi idei lehetünk így együtt. Én is szeretném, ha hosszasabban lehetne majd velem a kislányom, fürdetés és öltöztetés nélkül...

Kép
Kép
szalamandra
 
 


susy, örülök, hogy végre hivatalos helyről is megerősítést kaptál, hogy jól eszik a kisfiad - és Kristóf tényleg gyönyörű kisbaba!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Susytunder - örülök, hogy megnyugodtál Kristóffal kapcsolatban!

Rakhatnátok fel babás fotókat, úgy szeretem őket nézegetni, olyan aranyosak!

Olyan furcsa, hogy már csak pár hét és megérkezik a mi Picurunk is! Első baba és nagyunk várjuk, de mégis olyan elképzelhetetlen, hogy nemsokára a karomban tarthatom! :lol:

Bonca - neked már tényleg nincs sok hátra! Hogy érzed magad? Azt hiszem holnapra fronthatást mondtak. De jó, hogy már nemsokára babázol!

Pandácska - megnéztem a blogotokat. Dorka nagyon édes kislány! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Susy!

Látod-látod! Bízzál a fiadban, tudja ő, hogy mi jó neki!!! :) Örülök, hogy az orvosotok megerősítette amit mi is mondtunk. Remélem most már nyugodt leszel és a továbbiakban nem veszed szentírásnak amit a védőnő mond!!!

Kép Kép
rozsaag
 
 


Valaki tud nekem segíteni abban, hogy gyerek megszületése után milyen ügyeket kell elintézni, nyomtatványokat kitölteni (illetve hol lehet ezeket megtenni)? Gondolok itt TAJ kártyára, Tgyás-ra, anyasági segélyre ...stb, nem tudom mi kell még!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


en mar szinte naponta erzem egy-egy erosebb joslofajasoknal, hogy kezdodik.., de hat tudjatok nekunk meg meg kell varnunk az orgonakat, itt vannak a haz elott, talan mar ma-holnap :)

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


Mankabi,
A gyest, gyedet, anyaságit, családit,stb. az Államkincstárba kell igényelni. Ott egy helyen lehet az összeset. Nekem még mindig nem küldték :? szóval kicsit csigák. Nyugodtan mehet a párod, majd aláírja helyetted. A születésit ott kell a Mávtól nem messze átvenni, majd megmondják a pontos címet! Nagyon figyeljetek, mert párom hozta el, nem nézte meg, és rossz volt a dátum. Mindent kezdhettünk az elején, sok plusz járkálás volt. A lakcímkártyát nekünk a rendőrségen kellett megcsináltatni, de javítva volt, így azt nem tudom, hogy kapja meg akinél nincs hiba. Tb-t kiküldik, de nem érdemes rá várni, mert sokszor késnek vele, és arra szükség lesz hamar(gyerekdoki, receptek, csípőszűrés)
Vendég
 


Mankabi - ha a munkahelyed TB kifizető hely, akkor mindent (GYÁS, GYED, GYES) ott kell intézned, ha nem kifizető hely, akkor a Kincstárban. A Felicitas-os könyvben minden jól le van írva (gondolom te is kaptál még az elején ilyet a védőnőtől), de a www.magyarorszag.hu -n is megtalálod ezeket az infokat pontosan. Újpestieknek a Deák F. utcai családsegítő szolgálat ad egy "csomagot", amiben minden nyomtatvány és info benne van. Tegnap tudtam meg, mikor nyomoztam, hgy ki lesz a védőnőm, ők mondták. Többi kerületben is biztosan van ilyen.

Bonca - én már láttam egy srác kezében szerdán kinyílt orgonát, szerintem nálatok is hamarosan kinyílik :) Szorítok Nektek, és irigykedek is kicsit, hogy már ott tartotok :)

dytke
 
 


Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Szóval összegezve akkor intézni kell a következőket:
családi pótlék, Tgyás ezután jön majd később a gyed és utána a gyes, egyszeri anyasági támogatás, TAJ kártya és lakcím kártya. Kihagytam valamit?

Még egy kérdés: ezt a gyermekgondozási segélyt nem teljesen értem, ami a Felicitas könyvben is le van írva. Ez is mindenkinek jár, vagy ez keresethez kötött? De lehet csak számomra nem világos.

Bocs, ha értetlen vagyok, de nekem ezek még új dolgok.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


A GYES a gyermek két éves kora után jár, a GYED-et követi. De az összege elég minimális :?
Vendég
 


ha ez a gyermekgondozási segély az egyszeri segély, akkor az mindenkinek jár, akil legalább 3-szor (vagy négyszer?) terhesgondozáson részt vett. ha ez nem ugyanaz, akkor most így nem tudom :)

dytke
 
 


ja ténlyeg, a gyermek gondozási segély = GYES :) Ez fix összeg, és igen, ahogy panndi írja 2 éves kortól 3 éves koráig jár ha jól emlékszem 27,500 Ft vagy valami e körüli összeg.

dytke
 
 


Nekem a TGYÁS után már a GYED is... hmm... szóval nagyon nem ugyanannyi :? Remélem GYES előtt jöna kistesó :lol:
Vendég
 


Így most már minden világos! Köszönöm szépen a segítséget!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Hát nem viszik túlzásba ezeket az összegeket. Engem az bosszant, hogy a GYED is maximalizálva van. Hiába van az embernek viszonylag jó fizetése, nem kapja meg annak a 70%-át, csak max 90 ezret.... És igen, a GYES még pelenkára sem elég.... De ezen sajnos nem tudunk változtatni. Apának kell jól keresnie :)

Mankabi - nagyon szívesen :)

dytke
 
 


Hát ez... a táppénz meg a TGYÁS után a GYED is elég gázos... jó, persze tudom, hogy van, aki ennyit keres, vagy ennyit sem, mint a maximum GYED, de akkoris... :?
Vendég
 


Igen én is tudom, hogy van aki ennél rosszabul él, én is éltem sokáig, tudom milyen. Azért bosszantó, mert akinek magasabb a fizetése több járulékot is fizet, de nem "kapja vissza". És csoda, hogy a nők többsége rákényszerül, hogy minél hamarabb visszamenjen dolgozni...

dytke
 
 


szalamandra,

A "maszatos", azaz magzatmázas Pannit csak a csecsemőosztályra való lekerülése után fürdették meg, úgy adták rá a ruhát, ahogy volt... vagyis így jó néhány órán át rajta maradt a magzatmáz!

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


Szopis melltartó ügyben van valami jó tippetek, hol érdemes venni, ahol nem olyan drága? Illetve méretben érdemesebb nagyobban gondolkodni a jelenlegi méretnél?

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka!

Szerintem ami most méretben jó neked, az jó lesz később is. Igaz amikor beindul a tej, akkor megduzzad a cici, de ahogy beáll a bab igényire a tejtermelés akkor már nem. Mondjuk ez saját tapasztalat...
Terhesség alatt nőttek meg a cicik. :lol:
Én annó vettem Anita márkájút (ez elég drága volt) és sima Tesco vagy Auchanost is. Azért volt jobb az olcsóbb, mert abból mertem többet venni. De személy szerint nagy különbséget nem vettem észre.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sőt! Amelyik olcsóbb volt még kézreesőbb is volt, amikor ki kellett szabadítani az éhes szájnak! :lol: Egy kézzel is megoldottam.
Szerintem figyelj arra, hogy hogyan csatolható le. Pont az Anitás volt olyan, hogy két kézzel kellett kínlódni vele. De még akkor nem tudtam milyet vegyek... :?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Mankabi!
Én meg vagyok elégedve az Anitával, jól tart meg minden, viszont elég drága...
Így nekem is van pár Auchan-os is, ennek az ára kb. az előbbi 1/4-e, így legalább lehet nyugodtan nyűni.... viszont a tartása az előbbinek jobb szerintem.
Nekem is terhesség alatt nőtt a méret, utána már nem változott!
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka!

Nekem is az Anita volt a legjobb, az tartotta megfelelően a mellemet. Most hallottam (miután vettem magamnak 7.000 Ft-ért), hogy a H&M-ben 2.500 Ft körül lehet kapni. Állítólag a Vörösmarty téren a régi ORI székház helyén nyílt egy C&A aminek az alagsorában egy nagyon nagy H&M van. (nagyobb mint az ÁRKÁD-ban) Ott érdemes gyerekruhákat és melltartót is vásárolni.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Sziasztok!

Hát most innen a messzeségből írok nektek. Kristófot egymás kezéből kapkodják, szegénykém csak pislog. :)

Szoptatós melltartót én a C&A-ba vettem, elég nagy a választék nekem nagy kell, és elég olcsó is.

Mindenkinek szép hétvégét kívánok.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Zsófi már nem tűri az ölben létet, meg az egymás kezéből kikapdosást, fészkelődik ezerrel, nem szereti :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Olyan sok téma felmerült, amíg csak olvastam, d enem tudtam írni!

Rozsaág, de jó, hogy találkoztál Zsuzsival! Jó azért így előtte találkozni, és mot már hetente járhatsz Szabó dokihoz, ugye?

Susy, örülök, hogy a dokitok megdicsért! Jó pihenést!

Sok kérdésre már felesleges válaszolnom :)

Szobatársak: nekem még az elős szülésemkor voltak szörnyű szobatársaim, elég depis lettem, mire hazamehettünk, pihenni nem tudta, pedig látogatók nem jöhettek be. Most vizsont szuprek voltak, jókat bezsélgettünk, pihentünk, stb. Egyetértettünk sok nevelési dologban(már ami az elején kiderülhet :)), elhoztuk egymás reggelijét, vacsiját, vigyáztunk a picire, ha a másik zuhanyzott, stb.
Utolsó este egyedül voltam. Kimentem tévézni (ott is egyedül voltam :)) de máshoz nem kopogtattam be, pedig biztos azt kellett volna, csak valahogyan mégis... olvastam, aludtam, de örültem, hogy másnap jöhetek haza :)

mtunde
 
 


Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget!

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Mtunde!

Igen, most már minden kedden mennem kell Szabó dokihoz. Nem tudom mi lesz ebből, de reggel óta pontosan 10 percenként keményedik a hasam. Lehet, hogy ezek joslófájások? vagy mégsem? :? Egy biztos, nem sugárzik ki a derekamba úgy mint amikor Laurával megkezdődtek a fájások.
Még nem szülhetek meg, nem nyílik még az orgona!!!

Kép Kép
rozsaag
 
 


Bonca, Rozsaag, a mi utcankban nyilik az orgona, ugyhogy foleg bonca, neked zold utad van! Rozsaag, ti azert meg varhatnatok egy picit :-)
danann
 
 


Sziasztok!

Lányok mi ez az orgonás dolog? Miért csak akkor szülhettek? :)

Nem tudom odahaza milyen idő van, de itt a szüleimnél ( Borsodba) olyan vihar volt többször is, hogy rácsodálkoztam. Kristóf egész nap alszik, ha haza mentünk teszek fel képet majd, a bátyus sokat csinált, legalább ő igazán jókat, neki meg van hozzá a megfelelő technika, nagy fotós.

További szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder
 
 


fürdetés: én nem tudom, mert a műtét miatt nem nagyon észleltem, mit csinálnak a gyerekkel, de a férjem azt mondja, hogy a kiemelés után csak picit megtörölték, felöltöztették, és csak a csecsemőosztályon fürdették valamikor.
Mankabi, kérésed számomra parancs, íme: :D
Kép Úgy szeretlek, majd megeszlek! :-)
danann
 
 


Hát ha babás fotó kell mankabi, én is mutatok :wink: Kép Kép
Vendég
 


rozsaag

Én is Szabó dokihoz járok, ugye jól értettem, hogy 16-tól nem lesz 1 hétig? Nekem az a 37. hetem, muszáj kihúznom míg visszajön.

Gai

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Szerintetek érdemes bevinni a kórházba mellszívót?

Kép
Kép
szfgabi
 
 


szfgabi,
Nekem azt mondta a védőnő, hogy vigyek magammal mellszívót, de a csecsemős nővér azt mondta, csak akkor használjam, ha már belövellt a tejcsi, mert csak törődik a tejcsatorna.
Így nem használtam, mert én császáros voltam és már csak otthon volt a belövellés.

Kép
Kép
susytunder
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?