Új privát üzeneted érkezett!

Judi, szivi!

Igen, a MÁV-ba járok. Tidrenczel Zsolt a dokim, akivel egyébként tökéletesen elégedett vagyok, csak volt egy-két rossz napja és emiatt bizonytalanodtam el, de remélhetőleg helyreáll a dolog. Én a magánrendelésére járok, így a kórházi nőgyógyászatről nem tudok mesélni.

A vérvétel eddig kész káosz volt, nagyon sokat kellett várni, gondolom az összevonás miatt főleg, de most az a legújabb, hogy időpontot kell kérni rá. Jövő hét pénteken megyek egy ilyen időpontos terheléses cukorra, remélem így nem lesz akkora zűrzavar.

18. heti genetikai uh-on voltam még a kórházban Hajdú Krisztinánál és mivel korán mentem nem kellett sokat várni + a dokinéni is rendes és alapos volt.

Egyenlőre csak ennyi érintkezésem volt magával a kórházzal, de remélem jönnek majd neked segíteni azok, aki már szültem is ott mostanában! :)

Szalamandra, én is megyek este, természetesen apától függően, de én tuti elfelejtem megkérdezni! :oops: :roll:
dóri797
 
 


Szalamandra!

Megírnád privátban nekem is, hogy miért nem a MÁV-ot választottad?
Köszi:Judit
judi79@citromail.hu
judi79
 
 


Mankabi, köszi!
Az érdekelne igazából, hogy mennyi ideig tartott, hányan voltatok és mennyibe került?

Én ugyan nem vagyok tapasztalt anyuka, de a sógornőm ezeket mondta, hogy vegyem meg szülés előtt a felírt cuccokon kívül:
infacol (asszem hasfájásra van ) , sterimar (ez a sóoldatos orrspray ) urtica urens 5ch (tejserkentésre ) , laktoherb tea , sterilvatta, 70 %-os alkohol.
dóri797
 
 

 
 

Köszi Dóri797!

Szóval az előadás minden kedden 16 órától van, előtte negyed órával érdemes odaérni, ezt mondták telefonon, a termet közvetlenül előtte nyitják ki, addig ki tudod fizetni a részvételi díjat, ami 2000 Ft/fő. Amikor mi voltunk, kb. 8-10 pár volt. 2 órás az előadás, nem kell bejelentkezni előre. Az első órát egy doki tartja, aki elmondja miért is van szükség erre és beszél a bölcsőhalál előfordulásának gyakoriságáról...stb. A második órában egy főnővér beszél arról. hogy konkrétan milyen hajlamosító tényezők vezethetnek a bölcsőhalálhoz, mit kell tenni, ha baj van. Mindent elmagyaráz, babákon bemutat, mi is kipróbálhattuk. Minden kérdésre szívesen válaszolnak. Mi vettünk utána egy kis könyvecskét is, amiben mindent leírnak, lerajzolnak, bemutatnak, ismertetnek, hogy később is át tudjuk olvasni azt. remélem nem hagytam ki semmit, de ha még merül fel kérdés, írj, szívesen válaszolok!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Manka, köszi szépen!!! :D
dóri797
 
 


judy79, bocs ha félreérthető voltam, a Szent Imrét vetettem el és a MÁV mellett döntöttem :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


dóri, ha Ti is jöttök ma, akkor már egész kis babanetes találkozó lesz :) Lehet hogy majd a szülőszobán is :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra, igen, úgy néz ki! :)
Szerinted melyik bejáraton érdemes bemenni?
dóri797
 
 


Mankabi,
Mindent felírnak receptre. Hasfájásra felesleges venni, hiszen lehet nem is fog neki fájni. Ha fájna még lesz időd venni, bár én nem adtam neki gyógyszert inkább masszíroztam, tornáztattam, hogy jöjjenek a pukik, kaka. Infacol meg sok babának hasmenést csinál, azzal csak óvatosan. Laktoherb teával is csak óvatosan, mert fájhat a gyerek hasa tőle. Alkoholt szintén receptre felírják.
Vendég
 


Sziasztok!

Szalamandra!

Nekem is írd meg légyszi, mi a baj a Szent Imrével! Az az igazság, hogy vagy ott szülök vagy az ÁEK-ban, attól függ, hol fog a dokim akkor dolgozni, egyelőre még a Szent Imrében van. Nekem, mióta voltam a múlt havi szülők iskoláján, az ÁEK-kal is komoly fenntartásaim vannak a sok császár, a cukros lötty miatt, aztán, hogy 1. éjjel kint van a baba a csecsemősöknél (bár ezt Vermes doki cáfolta, a tájékoztatóban mégis benne van) stb.,stb. Rossz, hogy még most sem tudok biztosat, a szülésznőválasztás miatt sem mindegy, mikor derül ki.
Neked ki a dokid? Már nem tudom követni! :oops:

Uh.: Nekem az összeset a Magzatdiagnosztikai központban csinálják, a dokim itt is dolgozik, szerintem nagyon jó hely, szuper a gép! Szerintem kicsit olcsóbb is mint a többi hely! Nézzétek meg a www.ultrhangvizsgalat.hu-t!

Márti
borossné becz márta
 
 


Bocsi!

A helyes: www.downszures.hu

Márti
borossné becz márta
 
 


Manka!

Infacolt szerintem se vegyél előre. Bár mi használtuk, be is vált és megoldotta a problémát, előre én sem venném.
Alkoholt felírják, a többi hasznos, bár én a Laktoherbet az íze miatt nem sokáig ittam, nem vagyok egy gyógynövény ízű tea fan... :oops:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Manka, majd a doki megmondja, szerinte mi a feltétlenül szükséges, (ez lényegében egy lázcsillapító kúp, gyógyszertári popsikrém, köldökcsonkhoz hintőpor, alkohol, és fürdetőkrém), másra nem nagyon kell rákészülni.
Tejserkentésre VAGY homeos bogyó, VAGY laktoherb (vagy más tea), a kettőt nem szabad keverni! És a tejbelövellés előtt sem szabad elkezdeni ezeket, mert bezavarnak a természetes folyamatokba.
danann
 
 


Sziasztok Lányok!

Én mindig le vagyok maradva egy-két oldallal, mert sajna nem tudok mindig feljutni ( most is dolgozatot kéne javítanom :oops: ), na de a lényeg, hogy én is szeretném tudni hogy ki miért választotta a Máv-ot és eddig milyenek a tapasztalatai!!!
Nagyon érdekelne, mert én nem rég döntöttem és választottam itt dokit, még semmi tapasztalatom nincs!!!
Akár privibe is küldhetitek!!!
Köszi mindenkinek, előre is

sziasztok andy :lol:
andy79
 
 


Lányok!

Én is gondolkodtam korábban a Szent Imre kórházon. Végül azért döntöttem az ÁEK mellett, mert a Szent Imrében nincsen PIC. Legalábbis nem volt még tavaly. Annál borzasztóbb nincs, amikor elviszik a babádat szülés után egy másik kórházba és nem mehetsz utána...

Kép Kép
rozsaag
 
 


Bettyna!
Örülök, hogy minden rendben. Ilyen jellegű beleszúrás nekem is volt. A 14. héten bevéreztem, de mindent rendben találtak az uh-n. MOst itt vagyok még egyben és a 35. héten. :) Pihenj amennyit csak tudsz!

Manka!
A csuklás természetes dolog, nem lesz baja a babádnak tőle. Laura nagyon sokat csuklott a pocakomban és miután kibújt utána is hónapokig. Sokszor már én szenvedtem attól mennyire csuklik a gyerek. Mi is aggódtunk és mondtuk több gyerekorvosnak, akik megnyugtattak, hogy ez nem rossz a babának, nem szenvednek tőle. (csak tudnám melyik bébi volt aki ezt kijelentette nekik :) )

Kép Kép
rozsaag
 
 


Márti, privát ment!

Csajok, voltam szülők iskoláján, nagyon hasznos volt, ha érdekel valakit valami holnap írok, már fáradt vagyok. Csak annyi, hogy szülők iskolája minden hónap 2. szerdáján van 6-tól, a hónap többi szerdáján egytől szülőszoba látogatás, kettőtől a speciálisabb témák, pl. gyerekorvos.

Jó éjt! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok Lányok!

Először is köszönöm a válaszokat!

Végül mi is el tudtunk menni este az előadásra (sikerült hazaérnie a férjemnek időben), szerintem megint nagyon jó volt és más mint a múltkor, egyedül az anesztes doki előadása volt ugyanaz (mármint a téma), szóval megérte elmenni! Végre a férjem is megnézte a szülőszobát, újra csak azt mondom, hogy nagyon tetszik és minket megnyugtatott, hogy tudjuk így első babával mi és hol fog történni.

Rozsaag - neked sikerült eljönni tegnap este?

Kicsit nézelődtem a tömegben, olyan furcsa érzés, hogy páran beszélgetünk itt egymással és sokan ott is voltak az előadáson csak éppen nem tudjuk ki-ki is volt.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Szalamandra,

kösz a választ, privit küldtem.
Jó, hogy külön is van szülőszobalátogatás, jövő héten megyünk :P

Rozsaag - neked is kösz a szülésznő számát!
zsuzskka
 
 


Sziasztok!

Andy79! Te miért választottad a MÁV-ot és ott melyik dokit?
Én is tanácsatlan vagyok, próbálok infókat begyűjteni a MÁV-ról és más kórházakról is. Sokan dícsérik még a Szent István kórházat, vagy valaki a Sote II-re esküszik, de lehet negatív tapasztalatokat is olvasni ezekről a kórházakról, állítólag nagy a zsúfoltság. A MÁV-ot állítólag most újították fel nemrég, viszont azt is írják a fórumozók, hogy talán a legjobb dokik átmentek más kórházakba...ez igaz? :(

Üdv, Judit
judi79
 
 


Szalamandra, Mankabi - mi is voltunk tegnap az előadáson, úgyhogy találkoztunk, csak nem tudtuk :)

Szerintem is nagyon hasznos volt. Mi az első körben jutottunk be a szülőszobára (szerencsére, mert így is majd' be pisiltem, mire hazaértünk :) )
És tök jó volt, az én orvosom volt ügyeletben, beszéltünk is mikor jöttünk kifelé, és úgy feldobott. Olyan aranyos volt. (MIndig kedves és aranyos, maximálisan meg vagyok vele elégedve, de néha kicsit távolságtartónak érzem, ami nem baj, végülis nem barátkozni "járunk össze". ) De olyan volt tegnap, mintha egy régen nem látott barátnőmmel találkoztam volna. Kérte, hogy mutassam meg, mennyit nőtt a pocak, meg hogy vagyunk, meg ilyenek. Olyan jó kedvem lett tőle :)

Már nem emlékszem, valaki kérte itt, hogy ajánljunk neki orvost. Én csak jót tudok mondani az enyémről, Aszódi Melindának hívják. Priviben elküldöm az elérhetőségét, ha kéri valaki.

dytke
 
 


Judy79 - szerintem minden kórházról lehet jót és rosszat hallani. Az én véleményem ezzel kapcsolatban, hogy mindenki maga tudja, hogy inkább személyhez kötődik, vagy intézményhez. Mármint hogy mi a fontos, hogy konfortosan érezd magad, vagy hogy az az ember, akiben bízol veled legyen és akkor lehetsz bárhol. Ha van alkalmad, szerintem menj el azokba a kórházakba, amik Nálad szóba jöttek, és nézz körül. Nyilván szülőszobára nem tudsz csak úgy bemenni, de mégis lesz egy benyomásod a kórházról.
Szerintem az orvosokról is lehetnek eltérő vélemények, mert mindenkinek más az igénye. Pl. nekem nem az számít, hogy ezer éve a szakmában legyen, és a legjobb szakember (persze ez is nagyon fontos). Nekem az elsődleges, hogy ne legyen görcsben a gyomrom, ha találkozunk. Én nagyon érzékeny lelkű vagyok, most meg pláne, és nekem fontos, hogy kedves legyen, megértő stb. Az én orvosom ilyen, pedig véletlenül kerültem hozzá. A korábbi orvosom már nem vállal szülést, kértem, hogy ajánljon valakit, két nevet mondott, Spánik (talán Péter, a keresztnevére nem emlékszem,) és Aszódi Melindát. Hát a doktornőnek sikerült kiderítenem az elérhetőségét (iwiw), ezért őt kerestem fel először. Nem olyan régen jött vissza gyesről, és mivel nő, tisztában van az érzelmi hormonális változásokkal is, amit egy férfi, ha empatikus is nem tud átérezni. Mint az előző hozzászólásban írtam, nekem pl. nagyon jól esett, hogy tegnap megkérdezte hogy vagyok, meg ilyenek. Ez nekem sokat számít.
Szóval szerintem ne csak mások tapasztalataira hallgass, hanem a saját benyomásodra is :)

Bocsi a túl hosszúra sikeredett hozzászólásért :)

dytke
 
 


Manka!

Tegnap nem voltam az előadáson, mert végre sikerült Fazekas Zsuzsival összehoznunk a találkozót!!! 12h körül értünk be a kórházba és kb. 13h-ig ott voltunk. Szerencsére nem volt front, ezért nem sokan szültek. Mindent megkérdeztem amit szerettem volna tudni és a szülőszobát is megmutatta. Emiatt úgy döntöttünk, hogy nem megyünk az esti előadásra.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Lányok!

Lenne 2 kérdésem:
1. Hány napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell?
2. Várandós csomagot hol lehet átvenni? Tegnap a Brendonban azt mondták, hogy csak a Photo Hall-ban. (???) Létezhet szerintetek?

Kép Kép
rozsaag
 
 


Szia Dytke!

Köszi a hozzászólásodat és a véleményedet. Bátortalan az ember, főleg orvosválasztás területén. Persze, hogy sokat számít, ha odafigyelnek a páciensre, ez a legfontosabb. Előzőleg a Schöpfi egyik doktorjához jártam vizsgálatokra, majd egy kisebb műtétet végeztek rajtam, de úgy láttam, hogy a Scöpfiben nagyon anyagias lett mindenki, és ez már a pácienssel való kapcsolatra is kihat, ami nekem nem nagyon tetszett. Ezért keresgélek most, és várom a tapasztalatokat.
Üdv, Judit
judi79
 
 


Rozsaag - 3 hónapnál nem régebbi kivonat kell. A csomagot sok helyen át lehet venni szerintem. Legalábbis ha neked is a kis várandós könyvből van a kupon. Amire tuti emlékszem az a Photo Hall és a Mini Manó a Nagy Lajos király úton.

judi79 - persze igazad van, sajnos a pénz eléggé el tudja szédíteni az embereket, így az orvosokat is. Nekem eddig minden orvossal mázlim volt (volt 3 kisebb műtétem az elmúlt években). Én egyiknek sem adtam pénzt, mert ezt én nagyon megalázónak érzem. És szerencsémre egyik sem várta el, és amikor már nekik is egyértelmű volt, hogy nem kapnak, akkor is maximálisan odafigyeltek rám, kedvesek voltak. Pl. az egyik műtétem kicsit komlikált volt, és az orvos műtét után (nála a 2. műtétem volt, így tudta, hogy valszeg most sem kap semmit) nem sokkal egy másik mátétre rohanva beszaladt, hogy megnézzen jól vagyok-e. Szerencsére vannak még ilyen orvosok, akik a munkájukat, hivatásukat végzik, nem a pénzért csinálják.
De a szülés azért más, akármilyen megalázó is számomra, én is meg fogom kérdezni a doktornőt, hogy mennyi. Kár, hogy ilyen világban élkünk....

dytke
 
 


Sziasztok lányok!

A tegnap este (Szülők iskolája) tényleg érdekes volt.....
leszámítva a WC előtti sorbanállást. Terheseknek 1 db WC (ráadásul fiúknak-lányoknak közösen 1db) ez maga a halál :roll:
:shock: :shock: bár meg kell mondjam engem kicsit ledöbbentett hogy a 21. sz.-ban még valaki használ fogót?! Úgy látszik ez az én tudatlanságom, de én meg voltam győződve róla hogy ez egy elavult módszer....tévedtem :D

A szülőszoba látogatásnak nagyon örültem.....szerintem egész kulturált és barátságos kis közeg.....bár abban az állapotban majd lehet hogy erre nem fogunk figyelni....:-


Láttam írtátok korábban, hogy Szent Imre kontra ÁEK, hogy ki miért választotta inkább ezt vagy azt. Szerintem is fontos a PIC. A kórház és dokiválasztás együttesen fontos.....lehet jó orvosod, ha aztán a babádat nem tudják ellátni, és órákat kell fuvarozni egy másik kórházba ellátásért, ne adj isten életmentésért (persze ez ne forduljon elő:-(
Én is ezért döntöttem e mellett a kórház mellett......az sem elhenyagolható ha közelebb van, sosem lehet tudni hogy nálunk éppen milyen lefolyású, gyorsaságú lesz a szülés.

Bocsi, ha kicsit hosszúra nyúltam......

Sly
sly78
 
 


Rózsaág, ha tényleg a Felicitas-féle csomagról van szó, akkor a füzetben benne van a lista azokról a boltokról, ahol át lehet venni, városra, valamint Bp.-n kerületekre bontva. Aztán majd a kórházban kapsz még kettőtt :-)
danann
 
 


Szalamandra!

Nem jött privi... :cry:

Márti
borossné becz márta
 
 


Rózsaág - örülök, hogy összejött a találkozó! Tegnap este kerestelek a szememmel a tömegben, tudom úgysem sikerült volna kiszúrni téged, de azért még is nézelődtem! Én a Duna Plaza Photo Hall-jában vettem át a várandós csomagot, de szerintem is nézd meg a kiskönyvben (Felicitas), hogy hozzád melyik üzlet esik a legközelebb. Házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem régebbi kell, hogy legyen. Nekünk még nincs meg sajna, másik városban esküdtünk így problémás! :oops:

Judit79 - én elsősorban orvost választottam (Szabó György), mindenképpen hozzá akartam járni, mivel olyan dokinak tűnt, amilyet én kerestem, nem volt itt Pesten még nőgyógyászom, mivel csak 2 éve költöztünk ide. Szerencsére nem csalódtam benne és itt is sokan dicsérik, ráadásul olyan kórházhoz kerültem általa, ami hozzánk nagyon közel van és nagyon elégedett vagyok eddig azzal amit láttam, olvastam, hallottam a kórházzal kapcsolatban. Tökéletes kórház biztos nincs, ha csak nem magánklinikán szülsz, de nekem a MÁV megfelel és nekem tényleg az orvos volt az elsődleges szempont a választásnál.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Tényleg, jár valaki közületekek kismama tornára az ÁEK-ba?
Én szerdánként járok. Lehet ott is találkoztunk már??

dytke
 
 


Mankabi - nem tudom tutira, de itt korábban írta be valaki, hogy régen kellett 300 napnál nem régebbi, most 3 hónapnál nem régebbi kell (bár a kórház weblapján az előbbi van). Szerintem a védőnő tutira tudja, meg az orvos. Bár szerintem olyan hülyeség ez. Anyakönyvezni fogják a gyereket, és nincs egy rendszer amiből látják, hogy a szülők házasok-e????? De mindegy. Nekünk is vidékről kell majd elkérünk.

dytke
 
 


Igen, ez minket is kiborít, hogy nekünk kell utánajárni, egyébként az önkormányzat (6. ker.) mondja meg, hogy milyen kell, mivel a kórház oda tartozik, a korábbi szülőszoba látogatáskor is azt tanácsolta az egyik szülésznő, hogy őket hívjuk fel. Azt hiszem nekem olyan kismami mondta, aki ott szült nemrég, de lehet rosszul emlékszem. Van valakinek pontosabb infója?

Tornára nem járok/járhatok (2100-as méhszáj) sajna, pedig nagyon fáj a derekam, hátam, biztosan jót tenne.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Sziasztok,

Márti, bocs, megírtam, de valamiért nem ment el... nem tudom mit műveltem tegnap éjjel :)

No mindegy, akkor pár szóban leírom itt, miért nem Szent Imre. Egyrészt a PIC hiánya, amit rozsaag is írt. Másrészt, nekem a dokim azt mondta, hogy a SZI-ben, mivel - most egyszerűen írom - fontos az alternatív, sokszor sokáig várnak a szülésindítással, ami rosszul érinti a babákat - azt mondta, h itt a Mávban sok olyan baba van, akit a SZI-ből hoztak át. A másik, ami elgondolkodtatott, hogy szerinte leginkább a normál terhességet-szülést kedvelik, ha gond van, gyorsan továbbküldik a babát olyan helyre, ami fel van készülve a patológiákra/problémákra - ilyen pl. a MÁV. Tehát, én tartottam attól, hogy ha gond lesz, akkor más kórházba kerülök, és az nem jó, illetve attól, hogy ha a babával van esetleg gond, akkor nem lesz egy kórházban velem. Azt SZI-s topicban olvastam, hogy a kispapák nem lehetnek benn a vajúdásnál, közös vajúdószoba van a kismamáknak, kispapa csak akkor tud bekapcsolódni, ha már a szülőszobába megy a mama - ez sem tűnt jó hírnek.

Ami tegnap nekem a szülők iskolájában megnyugtató volt, hogy külön a szülészeten van 24 órában anszteziológus, ha szükség van ilyesmire, illetve a már emlegetett PIC megléte. Ami kevésbé tetszik, hogy tulajdonképpen nincs egy ágyas szoba, illetve hogy apa is csak napi fél órát lehet együtt a gyerekkel - ez nagyon bánt, de még mindig több volt előnyt látok összességében, mint hátrányt.

Doki: én most vagyok váltásban, a régi orvosom segít, s a Tidrenczel Zsolthoz szeretnék menni. Szakmai tudásáról gyakorlatilag csak jót hallok, az emberi hozzáállásáról eltérőeket - emiatt igyekszem minél előbb találkozni vele.

Bocs, hogy ilyen hosszú :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


rozsaag
Én múlt héten kértem ki az anyakönyvit, és az anyakönyvvezető szerint 300 napnál nem régebbi kell, ezt ők harcolták ki, régebben kértek 3 hónaposat, de azt mondta, sok esküvőnél már a baba a pocakban van, ezért idegesítő volt, hogy az esküvő után pár hónappal újra kiállíthatták a kivonatot a szüléshez.
A felicitas-os csomag elérhetőségét a www.felicitas.hu-n is megnézheted, az összes bolt címe rajta van. Én nagyot csalódtam benne, az enyémben csak egy aventos pohár, melltartóbetét-minta és 1 db újszülött pelenka-minta volt, ezen kívül csak reklámanyag (én a Kenguruban váltottam ki, originál csomag volt, szval nem hiszem, hogy kiszedtek volna belőle bármit). Nem tudom, én valahogy több mindenre számítottam.

mankabi
Megírnád légyszi, hogy mi a címe, ahol a babaújraélesztéses előadás van? Apukának-anyukának fejenként 2 rugó a belépő, ha párban mennek is?

Volt már vki a MÁV-ban a szerda kora du-i alkalmon? Ez gyakorlati vagy ugyanolyan elméleti, mint a havi 1x esti? Szülésről van szó vagy csecsemőgondozásról? Mikor és pontosan hol van?

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Szgabi - az én csomagomban 1 db pelenka, 1 db cumi és 1 db AVENT cumis üveg volt, én tudtam, hogy csak ennyi lesz benne, nem ért meglepi, a többi tényleg reklámanyag volt.

A kért link: [url] www.bolcsohalal.hu

A belépő ha párban mentek akkor is 2000 Ft/fő, de tudok olyan tanfolyamról is, ahol 10000 Ft/fő, így ahhoz képest ez jobbnak tűnik.[/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Bocs, a neved elírtam! :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Csajok, a legtöbb anyakönyvi hivatal elpostázza a házassági akvi..t, ha telefonon elkéritek a baba miatt, kötelességük megtenni! Szóval nem kell nagyon utánajárni, csak a telefonnak. És ha undokok, akkor kitartónak lenni :-)
danann
 
 


Szfgabi, majd abban a kettőben több minden lesz, amit a kórházban kapsz a szülés után, + pl Hipp bébiétel csomagot később lehet kapni, az nem kell úgysem az újszülöttnek. Ez utóbbira a kupon az egyik kórháziban lesz.
danann
 
 


Livi, köszi. Azt már korábban is írta itt valaki, hogy szerencsére nem kell leutazni érte, hanem elküldik.

dytke
 
 


Lívia - köszi az információt, rájuk is csörgök, nem tudtam, hogy így is lehet. Erről a szülés utáni csomagról még nem hallottam, ezt a kórház adja, vagy ezt is be kell váltani valahol?

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Régeben (2004-2006-ban) is volt még szülés utáni csomag. Az tényleg "gazdagabb" volt. Azt akkor ágyhoz vitték. :)

De ahogy olvaslak titeket a Felicitas csomag tartlma nem sokat változott. :? Na de rögtön cumi meg cumisüveg...? :shock:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Szalamandra!

Neked az előző dokid is Mávos volt? Ki ő? Mert én is pont ebben a cipőben járok/jártam. Ha nem lett volna vége az egésznek 8 hetesen, akkor a régi dokim besegített volna és én is a Tidrenczelhez mentem volna. :D Hétfőn megyek hozzá kontrollra.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


[quote="szalamandra"] írta:szalamandraAmi kevésbé tetszik, hogy tulajdonképpen nincs egy ágyas szoba, illetve hogy apa is csak napi fél órát lehet együtt a gyerekkel


Nem feltétlenül baj ám, hogy nincs egyágyas szoba, az nem mindig jó, főleg első gyereknél nem.
Én az első kettőt az Uzsokiban szültem, ott az ötágyasba kerültem, és nagyon jó volt. Első alkalommal nagyon sokat tanultam a tapasztalt kismamáktól, másodjára már én is tudtam segíteni másoknak (egy lánnyal azóta is nagyon jóban vagyunk).
Az egyágyas szobából rendszeresen jártak át hozzánk a kismamik :)
Az tényleg vacak, hogy apa olyan keveset lehet együtt a picivel, de mondjuk nálunk már úgysem fog tudni bejárni hozzám apa, mert vigyáznia kell a két nagyra :D

Olyan furi, hogy úgy beszélek erről a gyerekről, mintha már pocakban lenne, pedig még nem, de reményeim szerint pár héten belül mégiscsak beköltözik a kis lakó...

Kép
Kép
Kép
iricc
 
 


szalamandra:
En is Tidrenczelhez jarok, most fogok harmadszor szulni "vele" 1-2 heten belul.

A Felicitas csomag, igen Photo Hall, de az elozo ket csomaghoz kepest a mostani szinte semmi!

Az anyakonyvi kivonatot mi is postazva kertuk minden alkalommal.

En kimondottan szerettem ezt, hogy nem lehet bejonni a latogatoknak a szobaba, vannak am akiknek az egesz rokonsag ott van reggeltol estig a folyoson, es ha ez a szobaba lenne, hat nem elveznem...folyik a tej, verzek, aranyer, gatseb, szopi, bofiztetes, stb. mindig van vmi tenni vagy pihennivalo, jo, ha olyankor tudok csak "kimenni" amikor tenyleg raerek, es olyankor a babammal torodok, ha szukseg van ram. Ket szobatars szerintem nem sok, es jo, hogy a szobakban van zuhanyzo es wc.

Viszont a szuloszoban 2004ben es 2006ban jartam utoljara, es hat most mar nagyon aktualis nekem, nagyon erdekelne, hogy mit lattatok lanyok akik elmentetek, es hogy milyen informaciok hangzottak el! Sajnos nem tudom megoldani, hogy elmenjek ilyen oktato alkalomra.

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


iricc - a magam nevében szorítok az új családtag mielőbbi pocakba költözéséhez :)

bonca - én voltam tegnap az oktatáson. Nekem kellemes helynek tűnt a szülőszoba és környezete. Jó, hogy nem fehérek a falak, hanem sárgák, és úgy egyáltalán, nem kórházi hagnulata van. Nekem ez volt a benyomásom. http://www.mavszuleszet.hu/belep.html itt van kép a szülőszobákról.

A szülésznő különösebb infókat nem mondott. Inkább megnyugtatni próbált mindenkit, hogy ne féljünk annyira a szüléstől :) Meg elmondta, hogy nem szoktak végig bent lenni a párokkal, mert sokan inkább a párjukkal kettesben lennének, de ha látják, hogy a pár igényli, hogy ott legyen a szülésznő, akkor természetesen nem hagynak magára senkit. Elmondta, hogy apukának is vigyünk papucsot, meg inni, ennivalót hozzunk. Meg van kórházi hálóing, amiben lehet szülni, ha valaki kéri, csak annyiban kényelmetlen, hogy elöl teljesen nyitott. Meg azt is elmondta, hogy az értékeket inkább ne vigyük magunkkal, vagy legyen apukánál, mert sajnos előfordult, hogy apuka kabátjából kint a folyosón kiloptak valamit.
Elmondta, hogy a babát rögtön pocakra fektetik, apuka elvághatja a köldökzsinórt. Utána elviszik lemérni, felöltöztetni a babát, ahová apuka elkísérheti, ezalatt anyuka megszüli a lepényt, meg összevarrják, ha kell, meg ilyenek. Ja és még az elején, hogy vizsgálattal kezdődik, meg hol lehet bejutni a kórházba, és hogy a beöntés/borotválás nem kötelező.
Azt hiszem ennyi. Lehet a többieknek, akik ott voltak eszükbe jut még valami.

dytke
 
 


Szalamandra!

Köszi, hogy leírtad! Én 2x szültem már a MÁV-ban, valószínű ezért ragaszkodom hozzá, de ezek a "szabolcsos" újítások nagyon nem tetszenek! De-mivel szültem már legutóbb a Rókusban is- tudom, hogy udvarias-határozott-mosolygós hozzáállással szinte mindent el lehet érni egy kórházban a csecsemősöknél! A férjem egyébként nem lesz rest a betegjogokra sem hivatkozni, ha arról van szó és másképp nem megy, de jobb lenne ezt elkerülni! Mindegy, egyelőre nem tépelődök ezen, az orvosomon múlik, hol szülök majd,Őhozzá viszont ragaszkodom!

Márti
borossné becz márta
 
 


marta, jaj ne ijessz meg, mik a "szabolcsos" ujitasok, en is ketszer szultem mar a MAVban.

dytke: Papucsot kell bevinni az apukaknak? Eddig mindig adtak olyan cipore huzhato labbelit.
A babat azert szules utan 2-3 orat otthagyjak ugye anyaval es apaval mig a "megfigyeles tart?

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


Még annyival egészíteném ki, hogy elmondták, a szülés után két óráig a papa, mama és baba együtt lehet. Modern szülőágyak vannak, sokféleképpen átalakítható, ülő, fekvő, félülő funkció stb., van kád, labda, bordásfal, kötél, a szülőszobákhoz közel a műtő, ahol csak császároznak, tehát más nőgyógyászati műtétet ott nem végeznek. Hozni kell az utolsó vérvétel és kenet levétel (azt hiszem a streptochocus miatt- nem tudom, hogy írják helyesen) eredményét és a kismami könyvet, illetve a Hepatitis B szűrés eredményét. A szülőszobákon kívül van egy kisebb előtér/társalgó ahol lehet beszélgetni, pihenni, tévézni, van kávé automata és szekrények, ahol a táskák elpakolhatók.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Bonca - nem kötelező papucsot vinni, van olyan felhúzható kék zsákocska a cipőre, csak azért mondták, mert a papucs hosszabb időre kényelmesebb.

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?