iricc - a magam nevében szorítok az új családtag mielőbbi pocakba költözéséhez
bonca - én voltam tegnap az oktatáson. Nekem kellemes helynek tűnt a szülőszoba és környezete. Jó, hogy nem fehérek a falak, hanem sárgák, és úgy egyáltalán, nem kórházi hagnulata van. Nekem ez volt a benyomásom.
http://www.mavszuleszet.hu/belep.html itt van kép a szülőszobákról.
A szülésznő különösebb infókat nem mondott. Inkább megnyugtatni próbált mindenkit, hogy ne féljünk annyira a szüléstől
Meg elmondta, hogy nem szoktak végig bent lenni a párokkal, mert sokan inkább a párjukkal kettesben lennének, de ha látják, hogy a pár igényli, hogy ott legyen a szülésznő, akkor természetesen nem hagynak magára senkit. Elmondta, hogy apukának is vigyünk papucsot, meg inni, ennivalót hozzunk. Meg van kórházi hálóing, amiben lehet szülni, ha valaki kéri, csak annyiban kényelmetlen, hogy elöl teljesen nyitott. Meg azt is elmondta, hogy az értékeket inkább ne vigyük magunkkal, vagy legyen apukánál, mert sajnos előfordult, hogy apuka kabátjából kint a folyosón kiloptak valamit.
Elmondta, hogy a babát rögtön pocakra fektetik, apuka elvághatja a köldökzsinórt. Utána elviszik lemérni, felöltöztetni a babát, ahová apuka elkísérheti, ezalatt anyuka megszüli a lepényt, meg összevarrják, ha kell, meg ilyenek. Ja és még az elején, hogy vizsgálattal kezdődik, meg hol lehet bejutni a kórházba, és hogy a beöntés/borotválás nem kötelező.
Azt hiszem ennyi. Lehet a többieknek, akik ott voltak eszükbe jut még valami.