Először is, könyörgöm, senki ne h
ájastul főzze a céklát, jó?
(Köszi Zsu!)
Macsek, tüzel a szomszéd...
folyt a könnyem a röhögéstől...egy ilyen trutyi nap után ez nagyon kellett, köszi!!!!
Krumpli tényleg gáz, ha botmixerrel mixeled, de bizti igaz, amit Andi meg Ági mond, hogy fajta függő.Én eddig még csak nyúlóssal találkoztam, ha turmixoltam. Ezért én villával töröm össze egy kis főzőlével. Igaz nem lesz olyan sima, de Ábel még nem reklamált. Meg amit meg hozzá keverek, azt simára mixelem, így nem annyira vészes az összkép.
Kajaöltet én a Kiri-féle babaszakácskönyvől szoktam venni. (Most nem találom a linket, de hátha Kiri újra felteszi,
Kiri?)
Innen vettem pl. a gesztenyét is, a gesztenye-alma nálunk bejött (Igaz ezt elég sokáig kellett turmixolni,míg szép sima lett. A gesztenyét a tescoban vettem: főtt, héjnélküli...halljátok, héjnélküli, nem hájnélküli
)
Na és még: az egyik Kismamában volt Készítsük el előre! címmel egy pár kajaötlet íme:
6-7 hósoknak:
* sütőtök-anyatej (v tápszer) - de ez már megy majd mindenkinek
* cékla-alma
* krumpli-cukkini (+kávéskanál olivaolaj+ esetleg sült csirekehús)
* sárgarépa-rizs- csirke (+kávéskanál olivaolaj)
8-9 hósoknak:
* pulykás szilva rizzsel (+pecsenyelé+olivaolaj)
* csirkés brokkoli (+krumpli+párolt póréhagymakarika+tk olivaolaj+brokkoli főzőlevet ír, de sztem ez pukiztat)
* salátafőzelék csirkehússal (+krumpli+kapor+fél gerezd főtt fokhagyma)
* paradicsomos karfiol (párolt rizs+fél gerezd főtt fokhagyma+tk olivaolaj)
Na, a 10-12 hósat most nem írom le, vagy valakit érdekel?
Móni, elírás...hát máshol jár az agyam, vagy mit tudom én, elfelejtettem írni...
Bea, nagyon helyesek vagytok!!!
Panka és Dorka milyen cukik együtt!!!
És találjátok ki mi volt ma nálunk az ebéd??? Na??? Paradicsom leves és a Jutta-anyós-féle rakott zsömle. Elismeréseket bezsebeltem
. ÉS tényleg 30 perces (mellette még volt időm délelőtt legeltetni a gyerekeket)
Összehasonlítgatás. Én a két gyerekemet hasonlítgatom, de nem megyek a Dunának az eredménytől. Ábel mozgásilag gyorsabban fejlődik (B még csak ekkor fordult először hasra..de ezt régebben már taglaltam), viszont Benedek jobb volt beszédben (bababa,mamama és társai
), meg fogzásban (2:0-ra vezet). Engem érdekel, h a többiek hol tartanak, de nem akadok ki pl attól, hogy új-Ádink már ül, Ábel meg nem.
Na, jó éjt!