Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Zsuzsa: Galgamácsa Verestől kocsival kb: 15-20 perc Aszód felé.
Te hol laksz?

Ági: Látom azért nálatok is vannak gondok a falusi élettel! Nálunk is a szomszéd tüzel ha altatni akarom a gyereket(nekem a babakocsiban alszik el legjobban), vagy a kutyák ugatnak, vagy a csúcs mikor a tyúkok és a gyöngyös koncerteznek.

Kép

Kép
ádibaba

Ági, nekem vannak barátaim Galgahévízről, meg Turáról! :wink:
Öööö :roll: , mi az a gyöngyös? Van tippem, de kíváncsi vagyok! :)

Kép
ermoni

Sziasztok!

Timi: bejött a sötétben altatás? Bibuskának boldog névnapot!!!
Móni: jutyúb? Te, nem is rossz ötlet! :twisted: Rakd csak fel!!!
Bea: örülök, h előkerültél :lol:
Jutta:cuki Dorka, végre láttunk képet! Édi kis pufipofi mint Vilkó :lol: Ma megcsináltam a túrós cuccot!!! Király :lol: 8) Köszipuszi!!!!
Kiri: függöny Kínából? Nem semmi :lol: Nekem a tornacsukám van Kínából (médincsájná 8) :lol: )

Kajaötleteket újra el kéne kezdeni rakni, mert állandóan spenót van itthon :?
Ma egész délelőtt nyekergett az úr, de egy kis krumplis almától elhallgatott. Kb 8-szor eszik egy nap. De mindig kis mennyiségeket. Tök jókat sétálok mostanság... Elindulok ragyogó napsütésben, 10 perc múlva ázottan hazafelé veszem az irányt.

Prücsi: ebben te vagy (számomra legalábbis :lol: ) a szakértő: a krumplit hogy csinálod? Én meghámoztam, nem kellett volna? Tök nyúlós lett, a végén meg darabos, az alma levével próbáltam higítani, hááát.... És írnál még lsz bébikaja ötleteket? Ha van időd az íccakában :lol:
Kikuka! Mizu veled? Te mit főztél? Tessék megírni! :lol:
Ági: Szia itt!!! Sokáig gondolkodtam, h hogy tüzel a szomszéd. Mekkora egy balfék vagyok. De rájöttem, hogy a szó szoros értelmében, és nincs átvitt értelem :lol:
Megyek tisztálkodni! Jó éjt! :arrow:

KépKép
1macsek

jó estét!
mielőtt lelépek vasalni:

hasonlítgatás: bakker, nehogy már ne értsétek. a velünk egyidős Ádival nem tudok hasonlítani, mert értelmetlen, de kíváncsi vagyok, no. az ikreket egymáshoz pedig hasonlítom, mert egymás mellett vannak mindig, és lehetetlen nem látni, h mennyire mások. a hasonlítás ebben az esetben ténymegállapítás, nem elvárás!
és nem hiszem el, h a többgyerekeseknek nincsenek olyan gondolataik, h "ennyi idős korában a nagyobbik ezt meg ezt csinálta". akinek nincs, attól bocsánat.

láz: állítólag vírusos torokgyulladása van Petrának. ehhez képest torokfertőtlenítőt ajánlott meg lázcsillapítót (este már csak hőemelkedése volt.. remélem, így is marad). ez így megy? majd elmúlik vagy mi? :roll: amúgy jókedvűek mindketten, Petra irtó huncut volt egész délután, és kimaradt az alvás is a könyvelőnk látogatása miatt- így már 8 óta húzzák a lóbőrt. 8) kíváncsi vagyok, mikor ébrednek a hajnali szopira. :?

esővédő: nekünk is kellene egy, de nemtom a bergon gyárt-e. majd utána kell néznem. mi amúgy szinte minden nap megyünk sétálni. ebéd után kicsit nézelődnek, aztán szunya. kb 1 órát alszanak, és utána kezd Huba kutyázni :lol:

padló: hát én sem tudom, mit kellene majd szőnyeg/habtapi helyett. remélem, megjön a jó idő mire másznak a gyerekek. akkor nem zavarna, ha a parkettán nyomulnának.

krumpli: őszintén bevallom, nem tudom, h lehet elrontani a krumplipürét. nem lehet, h rossz fajta krumplit vesztek. mi szinte mindig 'fehér' (színre inkább sárgás) krumpliból csináljuk asszem, ella a neve. nem héjában, hanem pucolva főzöm, bele egy kis anyatej, variációnak egy kis alma/meggy, és irtó finom! ja, és turmixolom, de nem nyúlós egyáltalán.

Kép
an°°di

Bea, nagyon szép család vagytok! Apuka milyen fess és slágfertig! :D

Bébikomp: engem a férjem nyúz, hogy vegyünk. Mijafrancnak? Még egy cucc, amin keresztül eshetek jártamban-keltemben ezen az 58 nm-en. Ja, és következtesen járókának hívja! :D Kicsit el van tájolódva.

Móni: jutyúbra fel! :D Losoncon nekünk is vannak rokonaink! Nagyon sokat jártunk Szlovákiába, amíg otthon laktam (Salgótarján).

Esztella ma hajlandó volt néhány kanál sárgarépapürét enni. Olyan jó gyerek. De komolyan, ma meghatóan jól viselkedett. Cserébe én is. :D

Macsek, tegnap én is nagyon élveztem a sétát! Az első negyedórában szétfagytam, majd a következő negyedórában sz@rrá áztam. :? A babakocsira nagy nehezen ráapplikáltam az esővédőt a szétfagyott kezemmel, de én menthetetlen voltam. Magamnál jobban már csak a kutyasétáltatókat sajnáltam, azok mehetnek le naponta 5x!

Kép
waterlilly

Na alszik! :lol:

Jolka, remélem hamar rendbejön a pajzsmirigyed!
Bea, mennek a drukkok a műtéthez...

Még egy csomó mindent akartam írni, de elfelejtettem... :?

Ja merülés! Tényleg medig van búvár-reflex??
Meg mindenféle mászás... aha... mi b hasrafordulunk (már profin) de ennyi!
Kaják, mostmár a főzeléket is szereti Dorka! Bár még csak sütőtök, sütőtök-krumpli, alma-krumpli volt eddig! És ma ünnepi sütőtök pulykahússal bébikaját kapott a félévesünk, az is ízlet!!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, az alma-sütőtök. sztem az a legjobb! Petráék nem ennyire lelkesek, de megeszik 8)

Anett, világosítsd már fel az apjukat! nehogy így maradjon! ;)

mégsem vasalok, mert holnap jön anyukám. háháááááá :twisted: :twisted: inkább megyek hajat mosni
:arrow:

Kép
an°°di

Jutta

KépKép
jutta

Bekukkantottam Marekék októberi topikjába. Milyen népszerű név lett a Janka! Már most 2 van belőle, és most tudtam meg, hogy a gyógytornászunk lánya is az. Eddig nem ismertem egyet se.

Ági, Jutta és én veresiek vagyunk, Ciripke gödöllői.

Andi, jobbulást Petrának, reméljük hamar meggyógyul!!!

Asszem lassan leállunk a szoptatással. Valahogy Panka már nem olyan lelkes, nem érdekli. Eddig azért erőltettem, mert nem fogadta el az elmúlt hetekben ugye a tápszert, de mostmár nyakalja megint, szóval nem erőltetem tovább. Amikor 6 hetesen majdnem elapadt a tejem, nem gondoltam volna, hogy 7 hónapos koráig szoptatni fogom, szóval kicsit büszke vagyok magamra :D
Már csak azt a fránya főzeléket kéne elfogadnia a kis pupáknak :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Szép estét!

Andi! Értem én, Neked persze, hogy más ez az egész, mert ott vannak a gyerkőcök egyidősen egymás mellett. És valóban: nálunk is van ténymegállapítás, hogy ennyi idősen ki mit csinált, de nálam (is) tényleg csak ténymegállapítás marad, mert így "röpke" 6 év alatt jópárszor rá kellett már csodálkoznom, hogy eleinte hiába vannak 1-2-3-4 hónapnyi különbségek gyerekek között, de 2-3 éves korára szinte mindegyik uazt tudja pl. mozgásban (csúszdázik, mászókázik, szalad, motorozik, homokozik stb), úgyhogy szinte lényegtelenné halványulnak a korai dolgok. Mert persze másban akkor is lesznek különbségek (pl. beszéd, szobatisztaság), de gondoljatok bele: ált. iskolában és középiskolában is voltak köztünk is. Elég ha pl. a tesi órai dolgokra gondolunk: kötélmászás és társai. És akkor már kit érdekelt, hogy ki mit tud, magasról tojtunk rá. No, bocs a fejtegetésért, csak ez jutott eszembe.

Macsek! Azóta mosolygok a tüzelésen... :lol:

Timi! Persze az más, ha nem ettől van baja a fognak, meg persze a genetika is számít, csak leírtam a tapasztalatomat, és hogy érdemes korán így szokatni szerintem...(Pont nemrég mesélte itt egy szomszéd anyuka, hogy nagyon megbánta a cukros teáztatást, mert mind3 gyerekének feketék elöl a fogai.) Sajnálom Maját és a szép fogait. Még szerencse, hogy lesznek maradandók is! Addigra hátha lemegy ez a mizéria. Nagyon sajnállak, Timi, minden nap eszemben vagy, drukk, hogy bírd a "kiképzést"! És: ki hagyja elöl Nálatok az éles ollót? Jajj: :twisted:

Anett! Köszi az apuka dícséretet! Én meg éppen dumálok, hogy Levi normálisan üljön, úgyhogy rólam nem ez a legelőnyösebb kép, csak örültem, hogy végre van egy, amin mind az 5-en rajta vagyunk.

Hajni! Mi volt a dokinál?

Irigy vagyok a tali miatt ismét! De jó Nektek! Ciripke! Te pedig jó fej vagy, hogy ismét bevállalod!

Nos, lépek, ha minden igaz, ma filmet nézünk (még nem tom, mit), ha Rékácska végre elalszik (apuka vállalta be, de lehet mennem kell, úgy hallom), a fiúk már durmolnak szépen. Jó éjt!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Kat! Neked nem válaszoltam. Érdekes ez az iskola kérdés. Levi általában azt mondja, nem akar menni, mert ott tanulni kell, nem lehet majd játszani (igaza is van), és még maradna egy évet az oviban. Máskor meg, ha pl. nincs időm olvasni neki, azt fejtegeti, hogy de jó lesz, ha tud már olvasni, mert akkor nem kell engem nyaggatnia, hanem olvas egyedül (remélem, hogy így is lesz, én is sokat olvastam mindig, na jó, mostanában nem annyira, mert örülök, ha alszom...). És én is tartok egy kicsit az iskolától, mert nem olyan jó a kézügyessége, meg elég konok egy gyerek: ha valami nem megy, akkor feladja, nem akarja folytatni, megmakacsolja magát, és ez iskolában nem annyira nyerő. De az óvónőkben fel sem merült, hogy maradjon (így is majdnem 7 évesen megy), nagyon értelmes, érdeklődő, szókincsén sokszor én is meglepődöm, úgyhogy majd belerázódunk, ezzel bíztatom magam.

Én meg többször akartam már Tőled kérdezni, hogy a nagyfiad Veletek él? És mit csinál? Már, ha publikus. Szakdogád?

Na, mintha Rékát már nem hallanám...Csak a férjem se aludjon, mert az is gyakran előfordul, hogy elalszik a nagy altatás közben... Tényleg jó éjt!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Zsu! Hát igen, emlékszel, amikor írtam, h Jankánk lesz még összekeverted Mankával, Rumcájsz feleségével? (És ott Marekék táblájában az egyik név nem Janika?) :)
Nem is írtam: Bea! Nagyon helyes az életkép rólatok... én viszont tökre másnak gondoltalak. (Nekem valamiért szőkés voltál eddig!)
Anett! Te tarjáni vagy? Mik derülnek ki! Nekem például a mai napig nagyon érdekes a füleki vár. El nem tudom képzelni, h miért pont oda húzták fel? :shock: Még a végén kiderül, h szegről-végről rokonok vagyunk... :lol:
Jutta! Hová mentek? Én ebből nem vettem le?!
Andi! Lehet színésznek kellett volna mennem! Hitelesen alakítom a hülyét... :lol: Értettem eddig is... :lol: :lol: :lol: Gyümölcsöt a krumpliba? Megjegyeztük! :wink:
Ja, dicsértem már a veresi mininő-kórust? Akkor majd most!
Prücsi! Most megdorgállak: eddig ilyen nem volt! Egy-két betű kimarad, egybeírás... Hát, mi van má'???
Macsek! Mikor léptek? És mennyi berlini mackója van már Herr Vilkónak? (Berlin nem szép, de én bírom! :wink: Gondolom Te meg ismered!)
És még nagyobb fityiszt! Még h júúútyúúb! Már muszáj/maszáj rendet csapni köztetek!!!!
Jóccaka! Csendes éjt! :wink:

Kép
ermoni

Először is, könyörgöm, senki ne hájastul főzze a céklát, jó? :lol: (Köszi Zsu!)

Macsek, tüzel a szomszéd... :lol: :lol: :lol: folyt a könnyem a röhögéstől...egy ilyen trutyi nap után ez nagyon kellett, köszi!!!!
Krumpli tényleg gáz, ha botmixerrel mixeled, de bizti igaz, amit Andi meg Ági mond, hogy fajta függő.Én eddig még csak nyúlóssal találkoztam, ha turmixoltam. Ezért én villával töröm össze egy kis főzőlével. Igaz nem lesz olyan sima, de Ábel még nem reklamált. Meg amit meg hozzá keverek, azt simára mixelem, így nem annyira vészes az összkép.

Kajaöltet én a Kiri-féle babaszakácskönyvől szoktam venni. (Most nem találom a linket, de hátha Kiri újra felteszi, Kiri?)
Innen vettem pl. a gesztenyét is, a gesztenye-alma nálunk bejött (Igaz ezt elég sokáig kellett turmixolni,míg szép sima lett. A gesztenyét a tescoban vettem: főtt, héjnélküli...halljátok, héjnélküli, nem hájnélküli :lol: )

Na és még: az egyik Kismamában volt Készítsük el előre! címmel egy pár kajaötlet íme:
6-7 hósoknak:
* sütőtök-anyatej (v tápszer) - de ez már megy majd mindenkinek
* cékla-alma
* krumpli-cukkini (+kávéskanál olivaolaj+ esetleg sült csirekehús)
* sárgarépa-rizs- csirke (+kávéskanál olivaolaj)

8-9 hósoknak:
* pulykás szilva rizzsel (+pecsenyelé+olivaolaj)
* csirkés brokkoli (+krumpli+párolt póréhagymakarika+tk olivaolaj+brokkoli főzőlevet ír, de sztem ez pukiztat)
* salátafőzelék csirkehússal (+krumpli+kapor+fél gerezd főtt fokhagyma)
* paradicsomos karfiol (párolt rizs+fél gerezd főtt fokhagyma+tk olivaolaj)

Na, a 10-12 hósat most nem írom le, vagy valakit érdekel? :wink:

Móni, elírás...hát máshol jár az agyam, vagy mit tudom én, elfelejtettem írni...

Bea, nagyon helyesek vagytok!!!

Panka és Dorka milyen cukik együtt!!!

És találjátok ki mi volt ma nálunk az ebéd??? Na??? Paradicsom leves és a Jutta-anyós-féle rakott zsömle. Elismeréseket bezsebeltem :wink: . ÉS tényleg 30 perces (mellette még volt időm délelőtt legeltetni a gyerekeket)

Összehasonlítgatás. Én a két gyerekemet hasonlítgatom, de nem megyek a Dunának az eredménytől. Ábel mozgásilag gyorsabban fejlődik (B még csak ekkor fordult először hasra..de ezt régebben már taglaltam), viszont Benedek jobb volt beszédben (bababa,mamama és társai :lol: ), meg fogzásban (2:0-ra vezet). Engem érdekel, h a többiek hol tartanak, de nem akadok ki pl attól, hogy új-Ádink már ül, Ábel meg nem.

Na, jó éjt!

KépKép
KépKép
prücsi

Ja! Jutta, hová méssz? A homeos tanfolyamra? Hol lesz helyileg? És mikor?

KépKép
KépKép
prücsi

Csá!

Tüzel a szomszéd!Király!

Moni. nem muszály jutub!Jó lesz a Videa is! :lol: :lol: :lol: :lol:

Gyöngyös= gyöngytyúk és iszonyatosan tud dumálni néha olyan érzése van az embernek tőlle, hogy ide a puskát! :lol:
Fekete-fehér

Zsuzsa: hát igen ez tényleg nagy teljeseitmény !
Szerintem ne erőltesd ha ugy érzed ,hogy Pankának nyüg már!

PL: az én unokaöcsém most most 19 hós és megint rájött ,hogy többször kérne cicit!

Kép

Kép
mogyoland

Na akkor egyértelműbben: a homeos dokinénihez megyünk kivizsgálásra.

Van egy jó és egy rossz hírem:
1.) Rossz: Szerintem nem tejallergiás Dorka!
2.) Jó: Szerintem nem tejallergiás Dorka!

Okok, hogy miért rossz ill. jó:
Rossz: mert így nem javult a helyzet immár 1 hét tejmentes tápszer mellett sem... és marad a majd kinövi a gyerek verzió...
Jó: mert azért a tejallergia az szigorú diétát követel, amíg ki nem növi (ha kinövi...)

Doki nénink szerint konkrétan sima reflux (ezért levegősebb is a pocija, és ezért vannak altájon is gondok), amit majd - legkésőbb ált. 1 éves koráig :roll: - kinő.... hát, ezért megyek homeos dokihoz, mert ugyebár hamár a Sinlac (bukós babáknál előetetésre ezt használják, hogy ne bukjon) is kijön :shock: :shock: , akkor a hagyományos orvoslás széttárja kezeit és megelégszik annyival, hogy a gyerek súlyban szépen fejlődik, tehát nincs akkora gond...
(súlyos esetekre van vmi gyógyszer, de azelőtt EKG-t kötelező csinálni, tehát gondolom milyen mellékhatásai lehetnek, úgyhogy inkább kihagynám)

Gyerek hasonlítgatás: ez szerintem természetes, az a baj ha vki nagyon ráparázik (de szép magyar szó) az ilyenekre! Mi szerintem 1-2 hónappal le vagyunk maradva, de nem lóverseny! Van ideje, és ki tudja, lehet 1 évesen már ő lesz az élversenyző! Ha nem, hát max utálni fog kötelet mászni! :lol: :lol: :lol:
(merénannyiraszerettem :wink: )

Jutta

KépKép
jutta

Zsu, ahogy Te érzed (cici), néha hiányozni fog, erre készülj fel! De vannak jó oldalai is (nem kell rajta idegelni). És nálad a diéta végét is jelenti, ami gondolom nem lenne rossz... és ha Panka nem igényli, akkor ez van!!! Elő a tejcsoki, tejbegríz és mindenféle tejtermék!

Jutta

KépKép
jutta

Móni, emlékszem a Rumcájsz sztorira, de az nem én voltam :wink:

Prücsi, na azért, mert már azt hittem, a cékla valami állat :lol: :lol:
A főtt gesztenye a tescoban mirelit?

Krumpli elvileg ha héjában van főzve, akkor nem nyúlik mixerrel sem.

Az összehasonlitgatás bizonyos fokig normális. Persze tényleg nem szabad "ráparázni". Sztem Panka is el van kicsit maradva, dehát vannak lustibb gyerekek. Azt kell nézni, hogy önmagához fejlődik-e.

Ja, ismét változatosabban ehetek, ez mindenképp előny :lol: Hiányoznak már a tejes dolgok, bár mostanra már egész jól belejöttem!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Megjött az első gyed-em, nem is tudom hogy fogok ennyi pénzt elkölteni! :lol: 120.000 Ft :evil: Sőt, ebben asszem már a családi pótlék is benne van :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok Lányok!

Lányok, nekem le kell írnom a tegnapi szupi estét.
Férjemmel letöltöttünk nosztalgiából 90-es évek számait. Én New Kids on the block, Take That stb..nyálas rajongó voltam. Férjem inkább rockos. Le töltöttük a Guns and Roses:paradise city-t. Hú, milyen hatással volt Ramira! Röhögött ezerrel, főleg amikor a hosszú hajamat ráztam rá. Így még nem hallottam nevetni! Járt keze-lába, gurgulázott! Hát isteni volt! A könnyeim potyogtak!
Próbáljátok ki! :lol: :lol:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Nálunk akkor a krumpli fajta lehetett a probléma, majd próbálgatok akkor mást. Még terhesen gyűjtögettem babakaja recepteket, most bezzeg nem jutott eszembe előszedni. Ha megtalálom felteszem.

Zsu, ez még tuti gyed? Én még tgyást kapok, de a gyedre azt hittem kevesebb ennél. Én is maximumot kapom majd, de nekem úgy rémlett h 80 körül lesz + cs. Az jó lenne, ha 120 lenne :lol: (a 80-hoz képest persze) Panka szobájáról meg szőnyegéről csinálj majd fotót. Cici: nagyon szép a 7 hónap! Én is ezzel nyugtatgatom magam, mert egyre kevesebb a tej, azt viszont mostmár szívesebben szopizza, megint kevesebbet kell fejnem. Fene se tudja mi lesz, állandóan változik ez. Én mondjuk a kávézást és a fogyókúrát fogom elkezdeni, ha abbamarad :?

Mi még klasszikus mózeskosárban nyomulunk. Tegnap kétszer indultunk sétálni alvásidőben, mindkétszer vissza kellett jönni, és csak bent aludt. Este viszont ki tudtam vinni, érdekes. Mostanában 7-kor kel, így nappal 3x alszik. A sportüléssel is próbáltam, de abban még olyan furi nekem, és abban sem maradt el most, pedig régebben egyszer már jól elnézelődött. Eléggé úgy látom, hogy kezdődik az anyán lógós korszak.
Hasonlítgatás szerintem is elkerülhetetlen, kérdés h ki hogy kezeli valóban. Arra mondjuk én senkit nem bíztatnék az alapján, amit én eddig a mozgásfejlődés jelentőségéről olvastam, hogy várjon "ölbe tett kézzel" ha a gyerek nem csinál valamit "időben", és nem azért, mert két-három éves korban ez már úgysem látszik. De a véleményemet ismeritek, meg ez amúgy is műcsont.

Jutta, remélhetőleg az új doki tud javasolni valamit Dorkának.
Mi is homeopátiás gyerekorvosra váltunk hamarosan. Szerencsére találtam egyet a közelben.
Nadin csak a napokban kezdett a hátára fordulni akaratlagosan, 3 hónappal azután, hogy a hasra fordulást elkezdte!

KépKép
kertikiri

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!! Hát elég Titeket magatokra hagynom 2 napra, és már nem tom követni az eseményeket. :lol: Az új babának és anyujának üdv itt. (bocsi nem emlékszem a nevekre :oops: ) Hát, jelentem dögvész letűnőben, azért a köhögés is lemondhatna. Kisasszony elvan, mint a befőtt. Ma kipróbáljuk a spenótot, háááááááát nem tom. :roll: Én se szoktam már hasonlítgatni a tesójáva, halkan jegyzem meg, hogy hozzá képest Vivi tök lusta.
Timi!!!!!!! nem semmi vagy, nekem kur@ára bezavart egy kis nátha a picinél, Te bakker amit végigcsinálsz.... Drukkolok ezerrel!!!!!!!!
Jutta!!!!!!!! Télleg dobhatnál már több képet Dorkáról, annyira cuki!!
Főzés: drága Macsek!!!!!!! Tegnap volt brassói, (ez nem félórás), előtte asszem bolognai. Mi elég húsos család vagyunk, mármint nem testileg, csak nagyon szeretjük. Félórás??? Hát szoktam csinálni füst. szalonnát (picit, kb 5 dkg) megpiritok, ráteszek szeletelt gombát(nem konzerves csájna sz@art) só, bors, fokhagyma , párolom, rádobok egy tejfölt beforralom és összekeverem kifőtt kagylótésztával. Ez kb 30 perc és tök finom. Vagy csirkemell megsóz, vajas jénaiba be, egysor csirke, egy sor tejföl, egy sor reszelt sajt, újra csirke amig van, tetejére sajt. Nem nagy vaszisztdasz, de gyors és hozzá általában rizs, nekem párolt zöldség 8) Na megyek Csajszik tovább, csekkbefizetések vannak ma soron, plusz némi kajagyártás, asszem, ma ez a csirkés lesz... :roll: pusz

kikuka

Dzsuzsa: Biztos, hogy már gyed? Én most kaptam meg a fizetéses papíromat, ez az első hónapom, hogy ez már csak GYED. Azt hittem rosszul látok. Olyan kevés, még úgy is, hogy a családit már külön utalja a (nem tom mi a neve).
A FIZETÉS HÁNY % A GYED?????????????????????????

Kép

Kép
ádibaba

Veresen van babaúszás???????
Jártok???

Kép

Kép
ádibaba

Moni: Csak neked csak most!
Kép

Kép

Kép
ádibaba

Dzsuzsa, a gyed maximálva van, azt hiszem nyolcvanvalamennyi+ erre jön a 12.000 családi pótlék, így sincs 120.000, úgyhogy ez még lehet, hogy fele gyás és fele már gyed, nem? Szóval ez most még magas összeg is, sajnos lehet kevesebb lesz.
Ti mennyi időre kaptátok meg a gyedet az igénylés után? Mi márc.18-án igényeltük és még nem kaptam meg.

Kép

vicuska2007

Sziasztok!
Zsu! Millió bocs, télleg nem Te voltál, hanem Ebi! Ugye nincs harag? (Nem is tudom, miért párosítottam Veled ezt a dolgot...Kicsit szenilis vagyok!) De a Janika legalább stimmelt? :shock:
GYED? Én még be sem adtam a papírt (ill. a volt munkahelyem...). Viszont nekem biztos nem lesz a maximális... Azt nem tudjátok, h mikortól lehet hivatalosan 4/6 órába elmenni dolgozni. (Úgy hogy a GYED se ugorjon?)
Vicuska! Rövid a hajam... (mint kiderült az eszem is!), és G'n'R...??? :lol: Jaj, én nagyon más zenéket hallgatok!
Ági(k)! Na én is a gyöngytyúkra gondoltam, de néha már élek a "gyanúperrel" és az a nagy igazság, h nem is tudom mikor láttam utoljára ilyen jószágot... Köszike a fotót! :wink: (Nem szép, az biztos! De ha még hangos is... :? )
Annyira fáj a fejem... megpusztulok....

Kép
ermoni

Móni, gyed mellett nem lehet dogozni, én legalábbis úgy tudom... csak a gyes mellett.
gyedet még én sem kaptam, pedig aszongya a papír, h márc. 12-én igényeltem. azóta ingyen adják a pelust? :?
én ma kb ennyi votlam. megyünk megint fejlesztőneurológusizéhez (ez az utolsó, megígértem magamnak), sétával egybekötve, és anyukám is itt van, úgyhogy szép napot mindenkinek!
:arrow:

Kép
an°°di

Csajok!!! A GYED-et külön kell igényelni? Nem adják autómatikusan, ha lejár a TGYÁS??? :shock: :shock: :shock:

Jó hogy szóba került!!! És hol is kell azt intézni, ha az ember volt mh-e nem TB kifizetőhely???

Móni, ha jól tudom nektek van cégetek! Tehát megbízási szerződéssel a cégen keresztül tudsz szerintem dolgozni GYED mellett is! De szem 2 év felett (és GYES mellett talán?) lehet hivatalosan dolgozni!

Csajszi ivott teát, és az egész rajtam landolt, pedig nem forgott, hanem kézben volt... :roll:

Nem váltok amúgy orvost, csak elmegyünk ehhez a homeopatához. Férjem kuruzslónak hívja! :lol:
(pedig én sem viszem el olyanhoz, aki nem a 6 éves orvosi egyetemen kezdte, nincs szakvizsgája és konzervatív orvoslásból gyakorlata, mit szólna egy természetgyógyászhoz?)

Jutta

KépKép
jutta

Andi, a Te kutyázó forgó gyerekeidnek szerintem nincs is már szükségük erre a fejlesztősdire!! Tök szuperul kikupálüdtak a drágák, és konkrétan nem hiszem hogy bárki élne a gyanúperrel, hogy koraszülöttek, ha tudja a korukat! :lol: 8)

Jutta

KépKép
jutta

kikupálódtak NA! már írni sem tudok!

Jutta

KépKép
jutta

B@sszus te jól kapotok!
Én gyetást kaptam 52000 +családi hát nagyon még a hitelre sem elég most már gyedek kapok de fönőköm egy kicsit elkarta a papirt és most csak 25000 kaptam elég gáz!
Hogy menyi lesz a gyed?

Hát a csajom egy gazasszony sikit sir könny nélkül persze bemegyek mondom meg mutatom ,hogy jössz erre kapálodzott és nevetett !
Nagy zsivány és kitanult mi lesz még később! :roll:

Ja ujdonság hogy ugy csinálja mintha bukfencezni akarna!

Kép

Kép
mogyoland

Jutta, a Magar Államkincstárnál kell a GYED-et megigényelni, az internetről le tudod tölteni az igénylőlapot és a tájékoztatót, hogy mit kell vinni. De úgy hallottam, a biztonság kedvéért érdemes őket felhívni előtte, mert szokásuk még kitalálni extrákat is.

GYED: én úgy tudom, a maximális GYED bruttó 85 000 ft. Szóval elég kevés még ez a max. összeg is. Képzelem, Mogyó, milyen nehéz lehet nektek azzal a 25 000 ft-tal! A tápszerre se elég!

Munka: legálisan GYES mellett lehet akár 8 órában is, és nem muszáj annál a munkáltatónál, akinél a gyerek születése előtt dolgoztál, és akihez a GYES után szeretnél visszamenni. Tehát a TGYÁS lejárta után bármikortól lehet dolgozni, csak akkor nem a hatalmas összegű GYED, hanem a még hatalmasabb összegű GYES jár. Mondjuk nem értem, ki tud 8 órában dolgozni úgy, hogy közben a kisgyerekével van otthon? Max, ha a nagymami vigyáz rá egész nap.

Kép
waterlilly

hali
csak gyorsanmert van egy függődíszem,nem lehet letenni,mert ordít.tegnap estére betruttyosódott Bibu is.aludt fél órát aztán gyig járkltam vele,mire elaludt,kínlódottde azért aludtunk uána.dokit megjártuk.Mja torokloltásába valami olyan baci van,volt ami ellen oltanak,valószínű Bibunjak is az van így együtt antibióznak,olyan jó,olyan szép az élet.utálom,ma délelött már azon gondoljkodtam merre induljak kifea világbóól

este jól össze is vesztünk a párommal

na jó kis hsz ügye?

lépek ,mert a picúr sír még az ölembe is
Vendég

Magar=Magyar

Kép
waterlilly

Ó, Timi, ez borzasztó lehet!!! Szoptatsz még? Mert ha nem, ha meggyógyutak az aprónépek, lépjél le 1-2 napra valahová, ezt nem lehet kibírni! :( Hozzánk jöhetsz! :D
Én már most tervezem az első "szabad" hétvégémet! Meglátogatom végre a barátnőmet Győrben. Igaz, csak júniusra tervezem, hogy leállok a szopacsekkal. És nálam is tervben van a fogyókúra és a rendszeres(ebb) torna.
Zsu, hát szerintem is nagyon szép teljesítmény, hogy idáig eljutottál/unk! Nálunk 3 hetes korban jósolta a védőnő a tejem elapadását, ehhez képest még most is több, mint napi fél litert fejek, és június közepéig tervezek kitartani (havonta 1-gyel csökkentem a fejések számát, már ez is nagy könnyebbség!).

Kép
waterlilly

Ki kap maximális GYED-et? Mármint, Mennyit kell ahoz keresni? KB?

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Csak bekukk. Továbbra is betegek vagyunk. Alig aludtunk vmit az éjjel, Gergő szinte folyamatosan 38 fölött volt, Matyinak meg próbáltam leszedni a pisit vizsgálatra, éjfélig semmi, aztán éjjel 2-re bekakilt megint, új zacskót felraktam, aztán 5-re volt csak eredmény. Talán zavarta, hogy ott az a zacsi, és inkább amíg tudta tartani nem pisilt?! Most szerencsére alszanak. Nem látszik pirosnak egyik torka se. Bár Gerit még nem látta dokinéni, de amúgy vidáman ugrál még 39 fokos láznál is.

GYED - Zsu, nem tudom mit kaptál, de nekem is soknak tűnik. Én is most várom a gyedet, hó közepén ígényeltem, te mikor adtad le az igénylést?

Hivatalosan csak GYES mellett lehet dolgozni, én úgy tudom.

Sajnos a GYED nem jön magától. ez után is menni kell, igénylőlapot leadni, munkáltatóval aláíratni, beküldik, vagy beviszed.

Van egy jó tippem a krumplihoz: nagyon finom így Gergő imádja. Krumplit krumplinyomón áttörni, megízesíteni ízlés szerint, hozzáadni pici vajat, és tejet. Babák esetében anyatej, vagy tápszer. A tej mennyisége, a krumpli mennyiségétől függ, tehát ki kell tapasztalni. Ezt nem turmix-l, hanem habverővel kell felhabosítani. Pille könnyű, habos krumli, nem nyúlós krumpli az eredmény. Próbáljátok ki! :wink:

megyek :arrow: Matyika felébredt.

Kép

Kép
katherina

Boldog Felediket Matyikának!

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Képtelenség visszaolvasni, hogy lehet ennyit irni két nap alatt????

Dorkának boldog mini-szülinapot!

Veresi csajszik nagypn szépek, mehetünk udvarolni? :wink: Én is hasonlóságot véltem felfedezni!

Szia Ági! Jössz talira? Kinél szültél?

Ja, nem megyünk metallicára :( már nincs jegy :evil:

Nekünk jó a délelött tali tekintetében. Na ki is jön akkor?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Tényleg Matyika is fél éves! Isten éltessen!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

elaludt :-) éjen van vagy negyíed órám,hurrá

Hajni
gipsz?macska?gyerekek?

Macsek
egy órát aludt Bibu,nem tudom,hogy a sötét miatte :-)most is lehúztam neki a redőnyt

ti baromi erősek lehettek :) ennyi spenóttól :-)

Anett
nincs szopi már egy hónapja kb.kihez menejk? :-) és kire bízzam a kölköket? a ............................. apjukra???? nincs is barátnőm ,nincs senkim

engem még mindig kiakaszt ez ahasonlósdi,enegem nagyon érekel ki vel mi van ,mit csinál,de nem esem kétségeb,hogy bibus akár már mászhatna,kutyázhatna,foroghatna többet stb.Eljön mindennek az ideje.Mire egy évesenk lesznek a babák (hamar eljön ám) 90 % menni fog.akkor majd csinálunk egy gyorsasági futóversenyt jó?

na ez rossz volt,bocs fáradt vagyok,tele a bugyrom mindennel

és az Ikreink ANDI gyönyörűen fejlődnek meg VILKÓ is!!!!!!

És senki sincs lemaradva semmivel.

Kikuka
hoyg csinálod a barssóit????

Ági
kb 70 % a gyed a fizunak il. maximalizálva van ,de ezt már írtk a csajok

Gyes melett lehetcsak dolgozni,akkor már 8 órában is akár,mondjuk bizti érdekes megoldai,de így van.Gyed ,tgyás mellett nem lehet.Mindent igényelni kell,maguktól nehéz átállni tgyásról gyedre,pedig ugyanazok az adatok.gyet is majd igényleni kell.

Az én lovém kiszámítása meglett buherálva így én nem panaszkodom,nem a maxot kapom,de lehetne rosszabb is.

Nálunk 2 hét múlva jött zsé igénylés utánjah hogy a a 120 az kevés??? óh te drágakelemntina ,hát én bevállalnám,nekem 60 körül van,na azt hogy lehet elkölteni???

Bea
állítólag nemn is olló volt,ez rejtély marad örökre,de utána még a porszívó is becsípte az újját

a fogakat ami tutira rontja ha a cumisüveg állandóan lóg a gyerekszájába,főleg édes löttyel.Maja is és Bibu is csak a tápot kapta,kapja üvegből a töiit csőrősből.
Vendég

Timi, ezek a k@rva betegségek, ez már kész idegbaj lehet, én nem is tudom hogy bírnám, szerintem sehogy. Kitartás!
Katéknak is jobbulást!
Beáékat meg sem dícsértem, nagyon szép család vagytok!

Mi mindig cicin alszunk el, ez is tutira rossz a fogaknak, de most el sem tudom képzelni hogy lehet másképp :? Mondanám, hogy elbactam, de ha eddig másképp lett volna, most úgyis visszaállna, állandóan csak velem akar lenni.

Cirip mi szeretnénk menni, de győzködnöm kell magam hogy egyedül elinduljak, oda még oké mert alvásidőben megyünk, de vissza a pénteki dugóban (Prücsi, mi is végig a Hungárián, csak a pesti oldalról indulok). Mondjuk jöhetek a kertek alatt is Vecsés felé, de arra múltkor Csabival is eltévedtünk. Sajna nincs gps.

Szerintetek mikor alakul ki az a napirend, amiben van reggeli (tej), tízórai (gyümi), játszóterezés v séta, ebéd (főzi), ebéd után nagy alvás, uzsi (gabonás gyümi), nagy séta, vacsi 18-kor, fürcsi, játék apával, szopika és alvás??? Ezt már alig várom.
Kolléganőm kislánya 8 hós, és náluk már így van, hogy 6-kor vacsiznak (mondjuk már gabonás tejpépet), és este már nincs kaja. Tudom ez is hasonlítgatás, de nekem olyan távolinak tűnik. Mondjuk erről a kislányról szívesen raknék Nektek képet, mert ekkora fekete hajat babán én még nem láttam. Az is igaz, hogy nem 6 hósan kezdték a kóstolást. Időnként úgy érzem, hogy semmi rendszer nincs a napjainkban. Ha meg le akarnám ide írni, h hogy néz ki egy napunk, akkor meg úgy tűnne hogy van :?

Krumplis tippeket köszönöm. Ma egyik verzió sem jött be, így maradunk a gyümölcsnél egyelőre. Aztán majd megpróbálom héjában sütni legközelebb talán.

KépKép
kertikiri

Csajszikák! Rajtam is lóg a gyerek és fél óra alvás után, még a fent említett teából vmennyit visszaadott....

Na de szép az élet!

Tényleg Ciripke, a Te használaton kívüli kengurudat kipróbálás céljából megkaphatom?

Timi, háááát nem irigyellek!

Zsu, rossz hírem van, tényleg "sokat" kaptál... tuti 100 alatt lesz a max gyed + családi (sacc/kb 90)

És igen, kb 150 bruttó felett már max GYED van, ami azért k@rva jó, már bocsánat, mert persze adót, meg TB-t afelett is vontak anno... :twisted:
Mondtam már, hogy az észtek pár éve a gyerek 3 éves koráig 100% FIZUT fizetnek??? És persze meg is állt náluk a népesség fogyás!

Jutta

KépKép
jutta

Kriszti,

Hová ez a nagy sietség? :D

Nekem az a tapasztalatom (hát sajnos ebben van! szegény gyerek 2 hónapig éhezett... :oops: ), hogy a napirend alapja az evés. Csak akkor lesz megbízható napirended (ami ezért borul rendesen olykor...), ha a baba is nagyjából ugyanannyit eszik nagyjából ugyanabban az időben. És hát ez elég nehéz fogzás meg a hozzátápi idején, és aki szoptat, annak meg még nehezebb.

Saját tapasztalatom az is, hogy nekünk a cumi nagyon nagy segítség volt mind az elalvás, mind a visszaalvás, mind az evésig-bírd-ki-még-egy-picit terén. Cumi nélkül nem nagyon tudnám elképzelni az életünket. Azaz valószínűleg a cici kéne, hogy betöltse ezt a funkciót. De ehhez meg kellő hozzáállás és állóképesség kell. Én sajnos gyenge voltam ehhez... :oops:

Hozzátápi: szerinte Eszter se enne egy falatot sem, ha nem farkaséhesen kínálnám! :D

Kép
waterlilly

Kriszti, rend az nálunk sincs, pedig az etetésben van!

Tehát nálunk:
fél 8 Reggeli:tápi (200 ml)
fél 11 Tízórai:gyümi (100 ml)
fél 1 Ebéd:főzi (200 ml)
fél 5 Uzsi:Sinlac (200 ml)
fél 8 Vacsi:tápi (200 ml)

Közben alvás elvileg:
fél 10-től babakocsiban
1-től bent

Na utóbbi lenne a hosszú délutáni alvás, de ma kb fél óráig tartott!
Ezért totál össze-vissza (amikor megnyugszik a pici poci) van egy 3. alvás.... és hogy rend mikor lesz???? FOGALMAM SINCS!!!

Utálom a böfögést, pukizást, kakilást, bukás és tsaikat! Nélkülük asszem szép lenne az élet!!!
Elvileg ezt a bukást 1 éves korukig kinövik! Naccerű, egyszer már vágtam a cérnát a 3 hóhoz... az se jött be! :?

(most pl. kint alszik a csaj, csak közben 1,5 órát rohangáltam vele, mert nem lehetett letenni... közben 5-10 percenként böfögött, a legvégén pukizott :( :shock: :roll: )

Jutta

KépKép
jutta

persze, ha jöttök odaadom, mondjuk hébe-hóba használom, de nyugodtan viheted, mert a kendőt jobban szeretjük, ezt csak azért irtam, hogy tudd, már nem újszerű állapotban van!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Észt akarok lenni! :D

Kép
waterlilly

Jutta,

Kitartás. Talán tényleg kellene egy befekvéses kórházi kivizsgálás, ez így nem jó se neked, se Dorkának. Már fél év eltelt, és a dokitok még mindig a találgatásnál tart... :?

200 ml főzi? Azta! :shock:

No, léptem sétálni ebben a pazarr időben. :arrow:

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Hogy van a sorrend? Gyed, gyes tgyás vagy mi? És mi az hogy bruttó??? B@ccákmeg, ebből is adózni kell? Én maxot kapok, a jó kis multicéges óriási bruttóm miatt, aminek a nettója... Na hagyjuk is....

Anett: nem szabad ilyeneket írnod a szopiról! Sztem Te mindent megtettél, és Esztella nem tudott/akart szopizni, én úgy emlékszem. És hidd el, én becsüllek azért, amit az AT-ért teszel, sztem ehhez rendkívül sok erő kell, hónapokon keresztül kitartani fejés ügyben! Na, csak hogy fényezzelek egy kicsit. Ja, és a Nostradamusné védőnő meg mennyen a...
Ági:kösz a gyöngytyúk képet! Legalább már tudom. Én egy urbanizált vidéki fruska vagyok, most tanulom a hentesnél a marha részeit... :oops:
Kikuka: kössssz!!! Megvan a holnapi kaja!
Kat: jobbulást a kis krampuszkáknak!!!!!++++++ És Matyikának boldog felediket! :D
Bea: Tegnap kimaradt: Szépek vagytok! És bevallom, én idősebbnek hittelek! :oops:
Kiri: te magában adod a krumplit Nadinnak? Fujj!!!

Savégén a jó hír: voltunk tornán, Vilkó forgott ide-oda, azt mondta a gyógytornász, hogy ha négykézlábazunk elereszt minket :lol: :lol: Hurrráááá!!!!! És hogy nem írta volna a dokinő azokat a horror dolgokat papírra, ha most látná Vilkót. És hogy már nem is tűnik feszenek. Na ennyi jó hírt :lol:

KépKép
1macsek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?