Sziasztok! Jó szerda reggelt!
Állítólag/elvileg befejeztem a ciklusomat.
Tegnap ki kellett dobnom a sütit, amit sütöttem, nem sült meg. Viszont attól függetlenül gyorsan leírom a receptet, aztán húzok a suliba. Szilzi, a barátnőm esküszik erre a receptre, én szerintem azzal szúrtam el, hogy őzgerincformába tettem, és nem sült át, utána ömlött ki a formából. Fuj.
Tehát:
Cseresznyés-mandulás pite (mandula és cseresznye elhagyható, vegyél meggybefőttet, csepegtesd le)
2 tojás, 4 dl tejföl, 2,5 dl cukor, 5 dl liszt, 1 csomag sütőpor, néhány csepp mandulaaroma, 50 dkg cseresznye (amennyi van), 10 dkg lapka mandula (a mandula elég drága)
A tojásokat a tejföllel keverd simára. Add hozzá a cukrot, szitáld bele a sütőporral elvegyített lisztet. Alaposan dolgozd ki, ízesítsd mandulaaromával. A masszát simítsd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Hintsd rá a kimagozot cseresznyét, szórd rá a mandulát, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 percig. Kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáld.
Én ezt elszúrtam, de neked biztos sikerül. Majd megkérdezem napközben az Anditól, mi a titka.
A többi receptet és dumát később, mert elkések.