Nálam képzeljétek az volt a terheléses cukornál, hogy a Szegedi úti szakrendelőben nem voltak hajlandóak megcsinálni a cukrosat! Van egy saját, belső policy-juk, ami szerint kismamát nem lehet annyire megterhelni, ezért csak akkor csinálják, ha diabetológus kéri, különben csak a reggelizőset, azt is csak ha kikönyörgöm és ragaszkodom hozzá. Egyébként azt akarták, hogy menjek oda reggeli után, és csak azt a vért veszik le, nekem kellett mondani, hogy éhgyomri is kell. Könyörgöm, akkor mihez hasonlítják??? Honnan tudják, mennyi szénhidrátot fogyasztottam és mikor? Mindig baromi hosszú sor van ott is, ki tudja, mikor jutok be. Meg egyébként is, a terhesgondozásnak jogszabály szerint meghatározott elemei vannak, ilyen pl az AFP is, amit nem én találok ki, meg nem is az orvosom, hanem amit meg kell csinálni, az én érdekemben, meg természetesen a baba érdekében. Azzal, hogy fél óra sorbanállás után hajtottak el, mert persze én cukrot vittem magammal, nem kaját, és ezzel nagyon-nagyon felhúztak, szerintem többet ártottak nekem, mint a két óra éhezéssel tették volna.
Nekem nagy érzékem volt ahhoz, hogy az összes ilyet kifogjam, az újpesti szakrendelőben meg az AFPhez nem akarták levenni a véremet, illetve azt mondták, hogy leveszik, odaadják, és vigyem el én Óbudára a Köjálhoz, mert nekik nincs szerződésük a Schöpf-Méreivel. Ezt is fél óra éhgyomri sorbanállás után, azt hittem, felrobbanok. Aztán telefonban a felháborodottan reklamáló anyámnak azt mondták, hogy azért nem tudták levenni, mert nem volt a dokimnál kórház megadva (ez még a régi dokim volt, nem a Gulyás, és már éppen nem kérhette a MÁVba), és akkor nem tudnak mit csinálni. Persze ez is hazugség volt, mert a labor az eredményt a védőnőhöz is kiküldi, illetve személyesen is érte lehet menni, ahogy később meg is tettem, szóval egyszerűen szórakozni támadt kedve a kolleginának, és pont egy kismamát szúrt ki magának. Ez a terhesség megacélozott, és ha legközelebb is szívózni támad kedve valakinek velem, az nagyon rá fog fázni! Simán mehettem volna az Aktívhoz én is ezzel, remek kis sztorit faragtak volna belőle