Panka,
Az nem új, hogy jobban preferálják az édes ízt
, hanem az, ahogy Szöszi reagál. Mintha egy nyomi reggelen egy liter extra erős kávét nyomna le. Felélénkül, lelkes, szerintem még gyorsabban is lélegzik. Én Nati csendes lelkesedéséhez vagyok szokva, amivel tudja mondani nagy szemekkel, hogy borsóóó, és látszik, hogy örül, de azért nem borítja fel a házat. Lelkesedik ő is, de nem tapossa le a papucsot rólam, ha esetleg kapott vmi édeset, pedig ő is szereti.
Nekem az ínyencségről nem a válogatósság jut eszembe. Nekem ez azt jelenti, hogy vmilyen értéket emel ki. Persze lehet, hogy simán válogatós, csak én nézem rózsaszín szemüvegen keresztül.
Mazsi,
Gratuláció a járáshoz! Ha hozzászoksz, hogy kielégítsd a mozgásigényét, akkor ne aggódj, nem lesz gond a kondival.
Helga,
A táppénz simán azért éri meg jobban Gyes helyett, mert több.
Akkor viszont valóban érdemes lemondani a gyest, ha otthon maradsz, mert ha nem, a táppénz jóval kevesebb. Vagy egy ezres naponta, így n még 50 se jön ki, egyébként meg a fizu 70%-a, maximalizálás nélkül, ugyan úgy, mint a Tgyás. Akkor viszont éremes a Tgyást a szülés napjától igényelni, az előtte lévő 4. hét helyett. Lehet, hogy erre gondolt Dana? Azért nem vagyok teljesen otthon a témában, csak az az egy a tuti, hogy bmit csinálsz, nem fogsz abból meggazdagodni.
Szandi:
Szabi kicsit ellenáll. Főleg a bal lábán zavarja, remélem, nem egy korai autisztikus jel.
Behajlítja a lábujjait, így teljesen szét kell szednem, hogy ráadjam. Emellett, ha olyanja van, ordít, mint akit nyúznak. Ha már rajta van, nem gond.
Bella,
Az orrmandula visszanő
het. Egy nagyon jól regenerálódó szerv. Mivel olyan helyen van, ahol nem látni, a doki csak tapogatózik, amikor kiszedi. Ha marad, visszanő. Elsorvad
hat. Persze csak ha akar, de tényleg illene. De addigra rögzülhet a szájlégzés, a fülprobléma, ennek következtében kialakul vmifajta gótikus szájpadlás, halláskárosodás, beszédhiba, fogsor torzulás. Meg egy csomó más remek dolog.
A timpanométer (?) egy kütyü, amit a fülébe dugnak és megállapítja, hogy van-e belül folyadék. Eddig még csak cikkekben olvastam, hogy milyen jó kis szerkezet, de élőben még nem láttam. Eddig két kórház, négy fülész doki volt. Igaz, Szabinál nem a füle volt a lényeg, hanem a nyirokcsomó v. fültőmirigy kérdés. A Heim Pálban is tömeg van a fülészeten.
Ráadásul kőkorszaki a rendszerük is. Kész idegbaj.
Dana,
Angliában valahogy minden megengedett. Azt nem tudom, hogy hozták össze, hogy nem adtak nevet, azért sztem ez ott sem lehetett egyszerű menet.
Én Szabinál sem tartottam be a 3 hónap után nem hányunk szabályt.
Ágiboldi,
Remélem, aktívan fordítgattál.
Amennyire én szeretek fordítani, el nem tudom képzelni, hogy lehet lelkierőd rendszeresen arra fordítani az alvásidőt, hogy csináld. Brrrrr
Ahogy Móni mondta, a budapesti gyerekek nagy részének gondja van az orrmandulával.
Nekem is van egy csomó ismerősöm, akinek szintén ez a gondja.
Én a magam - Nati - részéről eléggé tartok a dologtól. Alig voltam pár éves, amikor nekem vették ki a garatmandulát, de még most is emlékszem.
Kditke,
Mindent jobban viselek, mint az éjszakai visítást. Ahhoz egyáltalán nem vagyok hozzászokva. Natinál egyáltalán nem volt, Szabinál meg azóta, amióta tápit kap. Pontosabban amióta tudja, h van tápi lehetőség is. Azért nem vészes a dolog, csak a hajnali 3asnál ébreszt, egyébként még/már fent vagyok.
Az miért baj, ha a cicidet nézi? Ennyi idősen még nyugodtan szopizhatna is. Csak fel akar fedezni.
Picinek Nati mindent a szájával akart felfedezni, mint ahogy sztem a legtöbb gyerek, azaz mindent bekapott. Egyszer apával fürdött, amikor észrevette, hogy jééé, apának van fütyije. Ez már sok volt azért.
Hol van ettől egy kis cicinézegetés? A másik, hogy mind Nati, mind Szabi kedvence, hogy a kis mutatóujjukkal csengőgombnak használnak. Nekem azért nem.