Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Boldog szülinapot utólag Bercinek! :D :D

Ria!
Tuti, hogy gyed mellett sehogy sem lehet dolgozni, sem 4, sem 6, sem 8 órában!!!!

Lorca!
Tali: ok! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Csimpilimpi: Én a 27. héten születtem, de a kiskönyveben 28-at írtak, hogy ne kelljen vetélést írni… :oops:

Nevek: lánynál kb 5 perc alatt eldöntöttük, igaz induláskor még Lili Anna volt. 8) Majd pár nap után találta apjukom a Liliannát. (A közjegyző meg is jegyezte, ilyen nevet még nem is anyakönyvezett itt) 8) :lol:
Fiúnévből összeírtunk 10-et 10-et, nem volt rajta egy közös sem. :cry: Nekem nagyon tetszenek az ilyen nevek, mint Lőrinc, (SNO :D ), Illés, Andor; Vince, Levente…apjukomnak az Ádám tetszik nagyon… Végül találtunk egy olyat, amit a párom is el tudott fogadni: Nándor. Remélem a második ezt kaphatja majd. Ha a második is lány lesz, akkor nagy bajban leszünk! :oops:

Timo: Nagytali: igen április 28, már rendelem a jó időt! Már készülök térképpel! Majd időben el kéne döntentünk, hogy hol talizunk, hogy mindenre fel tudjak készülni… (odaút, menekülő útvonalak, Apjuk tartózkodási helye, ill. az ő telefonos távsegítése)

Dana: úszás. Tegnap is voltunk egy családi úszás napon, végre a párom is átélhette, milyen a Linussal úszni.
Már átkerültünk a haladó csoportba. Pénteken pl már úgy úszott a víz alatt, kb két métert, hogy közben a lábával is csapkodott, olyan édes volt. :) Mindig van valami új, amit tanul, vagy pontosítjuk a korábbiakat. Most egy un. delfin merülést tanulunk, mikor nekünk háttal van a baba, és nagy ívben, oldalról merül a víz alá fejjel előre és egy ívet ír le a víz alatt. (Mintha a delfin ugrana, csak nem az arcával érkezik a baba a vízbe, hanem a feje oldalával … remélem érthető)

Jó, hogy írjátok a pontgyűjtést, én most hajtok a táskákra, mert ősszel repülünk. Sogiékhoz Némmeto.ba. Csütörtökön csináltattuk az útlevelet Linusnak. Édes lett rajta, de kicsit szomorkás lett a kép…

nanica

Ria
Gyed TUTI, hogy nem lehet dolgozni sehogysem. Csak Gyes alatt. Ott viszont már akár 8 órában is. Ez 1000%. Ha visszament dolgozni a kismama, akkor valószínüleg lemondott a Gyedről és Gyes mellett dolgozik.

Viszont tök jó, mert végre elkészült a bevallásom. :) Kapok vissza egy csomó pénzt! Meg a párom is! 8) Még szerencse, mert már lefoglaltuk a nyaralást Balcsira. :lol: :D

Nevek
Brigi Dániel lett volna fiúnak. A Brigittát tul.képp apa találta ki, de nem kellett győzködnie. Több lánynevünk nincs. Bezzeg fiúból még válogattunk is, hogy nehogy közel legyen a névnapja a szülinaphoz! :lol: Név szempontjából jobb lenne majd egy kisfiú, mert több lánynevünk nincs. :wink:

Kaptam ma egy szabad délutánt. A lánykám és az apja átmentek anyósékhoz. 8) Én meg kúrálom magam, ami az alvásban merült ki. Most ébredtem. :lol: Terhesség előtt voltam utoljára megfázva és most szenvedek vele. Köhögök és nem kapok levegőt és még kénytelen leszek ma valahonnan papirzsepit is szerezni. Na megyek is. De legalább megúsztam anyóspajtit! :lol:
lora7

Kimaradt az "alatt" szó az elején. :oops:
lora7

Köszi én is úgy tudtam, hogy nem lehet. De a lány váltig állította, hogy ő nem mondott le a Gyedről. Kérdeztem, hogy nem a Gyesről beszél azt mondta nem a Gyedről. :roll: De én is úgy tudom,hogy nem lehet.

Lora! Jobbulást. Kár, hogy a szabadidőt kúrálással kell töltened. :?

KépKép
csongria

lorca
nekünk is okés a játszótéri tali kedden, kb mikortól? nekünk minél korábban lenne jó...

bercinek sok boldog szülinapot!!!

nanica
a lőrinc nekem is n tetszett, de ezzel is egyedül maradtam :lol:
unokatesóméknál lili anna a gyerek, én totál nem értem, h miért nem lilianna? az sokkal szebb :lol:

majus3

Sziasztok!

Ditke!
A banánt, joghurtot, kenyeret estére kapja???Mert akkor szerintem ne is várd, hogy tápit egyen! :lol:

Sno!
Ja, már értem. :oops: :D

Adó:én is kapok vissza jó sokat:D
De már el is költöttem :oops:

Nanica!
Nálatok nem lehet mindig ott az apuka avízben?? :o Nálunk meg szinte csak apukával lehet menni, úgy is tanítják a gyakorlatokat, hogy az 2 emberes :roll: Ki vigyáz Linusra amig öltözöl?

Lora!
Jobbulást!Öröm az ürömben akkor anyóspajti megúsztad :wink:

Tegnap jól elkiabáltam hogy Emili átalussza az éjszakát :( Ma hajnalban 4 után felébtredt, és csak nyűglődött, nem volt jó neki nálunk sem, apát is felébresztette, aztán 6kor megkapta a reggelijét, és nagy nehezen elaludt.De 8kor már keltünk is, mentünk usziba, utánna ők ketten hazajöttek, én meg mentem a helyi babaexpóra:)Jól be is vásároltam egy csomó kis rucit Emilinek.
És mikor hazajöttem, mi várt???Egy szép torta, és egy csokor vörös rózsa:)
Bizony, ma van a szülinapom, XXX!:DEbédelni is mentünk étterembe, ahl Emili nagyon jól viselkedett, nem kiabált, nem hisztizett, csak tömter ő is a fejét:DKapott pogit, meg sült krumplit:)Na meg tejszínhabot, mert a kávámhoz kértem, de csak 1 kiskanállal kapott belőle, mielőtt a kávéba tettem volna, de nyafogott érte, és a pincér hozott neki egy nagy pohárral magától!:DÉs azt Emili ette egyedül!!!!Kiskanalat bele a pohárba, majd a szájába tette, nagyon ügyes volt!!
És megvan az első szó is:MÁU=miáú=macska nyávogás:DHa kérdezzük tőle, hogy csinál a cica, nyávog:)Olyan édes!És ma volt ATA is=apa!
Szóval jó napunk volt!:D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Timo!

Én is perverz mód érdeklődöm a tragédiák iránt... (angyalokszülei...stb) :cry: Vörösre bőgöm a szemeimet és éjszaka közepén bemegyek a gyerekekhez és csak nézem, hogy alszanak...
Szerintem nem vagyok normális!!! Bár néha azt gondolom, hogy a lelkemnek kell, hogy tudjam, milyen sorsok vannak azért, hogy tudjak örülni a sajátomnak. Annak, hogy vannak gyerekeim. Egészségesek.
És nem bosszankodni, hogy nem alszom x éjszaka óta, mert pisilni kell és focibajnokság zajlik a hasamban. :oops:

A rák miatt ne aggódj. Mint minden allergiával kapcsolatos dolog, picit fel van fújva ez is. Biztos láttál már olyan filmet, ahol a szereplő hörögve kap a torkához, mert allergiás a rákra, vagy a mogyoróra. Ilyen tényleg létezik. A tejallergiába nem halsz bele pár perc alatt. Az egy más lefolyású dolog.

De tisztában kell lenni azzal, hogy ha egy pici gyerek, akiről nem tudjuk, hogy érzékeny-e a rákra, vagy a mogyoróra minél később találkozzon vele, mert ha tényleg ennyire allergiás rá, akkor nem sok eséllyel tudják őt megmenteni az orvosok!
De az ilyen erős allergiás reakciónak az esélye képzelheted mennyi. Mint annak, hogy tégla esik a fejedre az erdőben...
És Lillus ezekszerint nem allergiás, szóval a legközelebbi rákfalatig nem kell 3 éves koráig várni! :lol:

Jár hozzám egy anyuka a kisfiával, aki egyszerűen mindenre allergiás. (tojás, tej, eper, hal, mogyoró, szója...)
Az anyukája a terhesség alatt kanállal ette a por alakú szezámmagot. Kilóra a tofut és egy csomó allergizáló cuccot. Vallásos zsidók és valami ezzel kapcsolatos böjt, vagy szokás miatt tette. A második babánál letiltottam minden magról. Szoptatás alatt szinte alig pár ételt engedélyeztünk nála. A másik babának szerencsére semmi baja nincsen.

Nanica!

27 hét! Az nem semmi! És nem tegnap volt!!! Már ne értsd félre!!! :lol:

Nevek:

Nálunk a lánynevek nagyon menők. Legalább 100 van, ami tetszik. Ráadásul szerintem jó a vezetéknév is, így könnyű választani.
Fiúnév pedig majdnem váláshoz vezetett. Nekem nagyon tetszik a Marcell meg minden, amit Beninek lehet becézni. De ezt nem most találtam ki, hanem kislány koromban. Csak most annyira felkapott lett, hogy semmiképp sem akartam, hogy az enyém legyen a 8. Bence az osztályban. A férjemnek a Marciról a Szász Marci jut az eszébe és nem akart vörös, szeplős kisfiút. :-)
Aztán amikor az Andrásba is belekötött, hogy a nagyapja lova Bandi volt, akkor az elköltözésemet helyeztem kilátásba!

Ria:

Szerintem a Csongrádi-Sebestyén Csongor nem gáz. Még a Csongrádi Csongor sem lenne az. Vagy beszéld meg apával a rövidítést és legyen csak Csongrádi a vezetéknév. :-)

Biztos jó lesz a nagy talitok. Még soha nem találkoztatok együtt mindenki???
Vendég

Panka
Boldog szülinapot!!! :D Jók az ilyen meglepik! :D

Timi
Én is több olyan blogot is olvasok, ahol vagy koraszülött volt a baba, vagy egyéb probléma van. Megmondom őszintén egészséges babablog csak a tied van, amibe belekukkantok néha. :wink: Igaz, hogy terhesen ezekről letíltottam magam teljes mértékben, mert kezdtem bedilizni! :oops:

Csimpi, Ria
Riáék nevére térve én úgy tudom, hogy az összes gyerkőcnek ugyanolyan vezetéknevűnek kell lenni. Tehát ha Beni Csongrádi-Sebestyén, akkor a következőnek is annak kell lenni.
Egyébként sztem is szép a Csongrádi-Sebestyén Csongor! :wink:
lora7

Csimpi
Még neked akartam írni, hogy ha épp ráérsz téged is várunk a nagytalira!
lora7

Még nem olvastam vissza rendesen.
Ria, gyed mellett nem lehet kereső tevékenységet folytatni. Én 4 órában dolgozok, és le kellett mondanom a gyedről. Csak gyest kaphatna, azt is csak a gyerek 1 éves korától.

Kép
Kép
agiboldi

Panka! Nagyon Boldog Születésnapot!!! :D :D :D

Csimpi! Hát mindenki még nem találkozott együtt! Téged is szeretettel várunk(gondolom mondhatom a többiek nevében) De te sokkal jobb dologgal leszel elfoglalva. Édes pici babát fogsz a karodba tartani! :D De ha még egybe vagy.... :D Nálunk a Kristóf lett leszavazva, mert a férjemnek van egy ismerőse aki nagyon kövér és így hívják. Pedig nekem nagyon tetszik. :(

KépKép
csongria

Ágiboldi! Köszi! Nagy gázba van a csajszi mert valaki félre vezette és már 1 hete dolgozik a cég bejelentette. Nem mondott le a Gyedről. Így pedig legalább 25 ezer ft-tal rosszabbul jár. Hát nem tudom, hogy szegény vissza tudja-e csinálni. :?

KépKép
csongria

Lora!
Köszi szépen!:)
(Emilinek is van naplója, és egészséges :wink: :lol:)

Ria!
Neked is köszönöm!

Neveknél én is mindig úgy vagyok, eszembe jut vki az adott névről.Ezért nem akartam olyat adni, amiről vki vagy vmi eszembe jut:)Szerencsére Emília simerősöm nincs, és már rég megvolt a név.

Kép
pankaa

Boldog 1. szülinapot Bercinek és xxx.-et Pankának!!! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Kedden hánytól hányig tervezitek a játszóteret? Délelőtti alvás?

Kép
Kép
agiboldi

Panka,
Boldog Születésnapot!

Orsi
Kép Kép
sno

Pankaa

Nagyon Boldog xxx. szülinapot !!! :wink:

Az uzsira kapja a banánt 6-kor és tápi helyett a joghurtot kenyérrel, mert ha nem kapott semmit féltem, hogy éhes lesz éjjel.

Nagyon jó a blogod !!!!(illetve Emilié)

Gratula az új tudományokhoz !!!! :lol:

Kép
kditke

Sziasztok!

Panka,
Boldog Szulinapot! :)

A Varosligeti jatszoterre szoktatok jarni? Ma nagyon dicserte egy anyuka az ottani jatszoteret, es egybol eszembe jutottatok, hogy Ti is oda jartok, es milyen jo lenne talalkozni Veletek :) Mar annyi mindent tudunk egymasrol, es megsem taliztam meg kozuletek senkivel sem. Remelem, a nagytalira el fogok tudni majd menni.

Nevek: csak hogy en se maradjak ki :) Ha lanyunk lesz, akkor Tünde lesz, de nekem meg nagyon tetszik az Annamária is. Ha fiunk, akkor Zalán, es nekem tetszik meg a Kolos, Ádám, Árpád nevek is. De majd meglatjuk, mi lesz :)

Timo,
Ugy latszik, mindenki az ilyen honlapokat bujja / bujta. En is :)
Nezegetted mar itt azt a forumot, hogy "csaszar utan termeszetes szulessel"? :) Olyan hosszu szulestortenetekek vannak, hogy csak na :)

Ria,
Csongradi-Sebestyen Csongor jol hangzik, de a Csongradi-Sebestyen Sebestyen viszont nem. Talan a szoismetles miatt.

GYED/GYES: akkor hogy jar az ember, ha GYES-rol megy szulni? Tudom, azt javasolja mindenki, hogy a ha terhes lesz valaki, akkor tegyen ugy, mintha visszamenne dolgozni, es kerjen tappenzt, de mi van akkor, ha ezt nem akarja (meri) megtenni? Akkor milyen tgyast gyed-et kap? Ja, es Dana irta, hogy ekkor mindenkeppen le kell mondani a GYES-rol, mert kulonben nagyon rosszul jar az ember. Miert is?

KépKépKépKép
thelga

Jóreggelt! :)

Annyira semmi tünetem nincs, hogy kezdek aggódni! :? Oké, Lillussal sem volt, de akkor legalább feszült a cicim.. de most ez sem... vajon minden okés odabenn??? Holnap megyek dokihoz, addig halálra izgulom magam, sőt, még tovább is, mert a rendelőben nincs uh és így csak időpontot kapok valamikorra. :roll:

Ágiboldi!
Lorcával úgy beszéltem meg, hogy 10-kor talizunk. Így a délelőtti alvás ugrott, majd max. hazafelé alszik a babakocsiban. Persze, bízom benne, hogy eljutok a turiba is. :) :)

Ria!
Nekem nagyon tetszik a Sebestyén és a Csongor név is! :lol: :lol: Kár, hogy Balinak egyik sem. :roll:

Ja, Lorca!
A Lilla igazából Bali ötlete volt, persze aztán közösen döntöttünk úgy, hogy legyen ez. Így a másodiknál az én választásom nagyobb súllyal esik a latba, de ott is közösen fogunk dönteni.

Timi
Kép Kép
timocska

timo
ne izgulj a tünethiány miatt, ink örülj neki :wink: lehet, h még visszasírod ezt az időszakot! :lol:

játszótér
senki nem tud 9 körül jönni? a tízórás kezdés nekünk elég rizikós

majus3

Jó reggelt!

Timo! Minden terhesség más! Lehet, hogy most egy kispasi lakik odabent. :wink:

Mi nem tudunk menni a játszóra. Petőbe megyünk. :( Pedig a turiba is elnéztem volna. Nem baj helyzetjelentést kérek a turi választékáról. :)

KépKép
csongria

Timo!

Most fejezted be a szoptatást. Teljesen más hormonális állapotban vagy, mint amikor Lillussal teherbeestél. Ráadásul nem akarlak kiábrándítani, de a cicidben azóta megfordult pár liter tej, szóval a terhesség elején tapasztalt mellfeszülés nem fog kőkemény betonmelleket varázsolni... :oops: Bár vannak olyan szerencsések, akiknek ugyanolyan feszes mindene, mint szülés előtt. Én hiába indultam neki a 3. gyereknek a középiskolás versenysúlyommal, azt a feszességet soha nem nyerem már vissza. Se fönt, se lent.
Viszont ami megdöbbentő, hogy a másodikkal annyira hamar látszott rajtam a terhesség.
És még egy kis okoskodás. Amíg orvosi papírod nincs a terhességedről, ne nagyon várj tüneteket. Sok olyan országban, ahol az abortusz a 13-14. hétig engedélyezett, a hányós-émelygős időszak is tovább tart. Nem tudom jobb szóval jellemezni, mint a placebo.
Azok az anyukák, akik akár 18-20 hetes korig nem veszik észre a terhességet, nem is panaszkodnak hányásra meg fáradékonyságra.
De kb az 5-7. hét körül jelennek meg a tünetek. Nekem mensire emlékeztető görcsök és fáradtság formájában.
Vendég

Holnapi játszi
Én még nem nyilatkozom, valószínüleg holnap reggel megálmodom. Egyelőre már javulófélben vagyok, most leginkább a 100-as papirzsepivel hadakozom. Ugye szabadtéren nem fertőzök olyan nagy eséllyel? Mondjátok, ha inkább ne menjek!

Helga
Igen, szoktunk a ligeti nagyjátszóra menni! Oda egy kirándulás alkalmával ti is kijöhetnétek egyszer! Azért Békás nincs olyan messzi!
Sajnos semmit nem tudok a gyed/gyes-ről a ketteske viszonylatában.

Timi
Csimpinek igaza van. Nem is várhatnál hasonló tüneteket! Örülj neki, hogy nincs tüneted. Megy a drukk holnapra! Ezekszerint du. mész, ha jösz a játszira, ugye?
lora7

Hali!

Játszóteres tali: mi szívesen mennénk, de nekünk n rossz időpont a 10 óra, mert 9-kor kelünk ( :oops: :D ), és Gergő 11-kor már újra alszik. :roll:

turi: én úgy tudom, h szerdán lesz bálabontás, úh mi akkor megyünk. :roll:

Csimpilimpi! Nem lehet, h azért (sem) veszik észre a terhességet olyan sokáig, mert olyan szerencsések, h nincs semmilyen tünetük? :roll:
Nekem pl. mindig csak este volt hányingerem Gergővel, pedig soha nem hallottam terhességgel kapcsolatban olyanról, h "esti hányinger", úh ez nem elvárt tünet volt, csak volt. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Ditke!
Szerintem akkor csak 4 óra felé kapjon banánt, és kenyér joghurt ne legyen, akkor talán megissza atápit.Már ha ez a cél.De ha tápi nélkül elvan reggelig a banán-kenyér-joghirttal, akkor szerintem fölösleges az esti tápi.Szóval vagy az egyik féle, vagy a másik. :lol:

Timo!
Nekems em volt soha hányinger, vagy iylesmi, csak fáradt voltam, meg álmos, és minden olyan büdös volt :lol: Cicifeszülés is volt, de csak később, már a 6. hét körül.Hány hetes lehetsz kb?4-5?Ne izgulj, nem lesz semmi gond!

Pár képe ategnapi szülinapról, meg Emiliről:)
Kép Kép Kép

Kép
pankaa

Közben olvasok vissza, mert rájöttem, h még egy egész oldal kimaradt.

hal: Gergő már - mondhatni - rendszeres halfogyasztó, rántott, sült formában Kék whitling-et (tengeri hal Kínából) kapott, meg egyszer pisztrángot. Köszönte szépen, n fincsi volt. :D Csak Ádám van állandó stresszben a szálkák miatt, de a kékben elvileg nincs, a másikat meg n átnéztem.

Tengeri herkentyű allergia? Nem is tudtam, h van ilyen.:o Talán ezért nem bírja a gyomrom az ilyen kajákat?!?

Számítógép hatása: Ádám is informatikus. :wink: Bár mi most örülnénk egy kislánynak, úh hátha Gergő a 30%-ba esett. :)

Név: nekünk már megvan, ha fiú Andris, ha lány Réka lesz. Gergő is Réka lett volna lánynak, és ezen nem változtattunk, a fiú nevet meg már Gergő születése után kitaláltuk. :)
Vendég

Sziasztok!

Panka,
Boldog szülinapot! Pláne, ha kereken XXX! :wink:
Bercinek is! :lol:
Bella, ha vannak képek a buliról, mutass párat légyszi!

Olvasgattam a névötleteiteket, mert nekünk talán ez az utolsó hét, hogy fiúban és lányban is lehet gondolkodnunk…Hááát, benne vannak a közös kedvenceink mint Tamara, Barnabás, András. (Pedig én valami egészen egyedit keresek, ha már a vezetékneve Kiss. Ugye, Május? :wink: )
Még tovább gondolkodunk: Roli is Geri (mint Gergely) volt még ilyenkor. (Ami persze már csak a vizilabdás srác miatt sem volt egyedi.)

Tényleg Pann! (távoli asszociáció Gergőn keresztül)
Ha van a 19. hétről is ilyen klassz méhen belüli képed, tedd fel légyszi! (Különben álmomban 3 hetes kismami voltál :wink: volt már vonalzód is, valami kisdisznós :lol: )

Timo!
Én is úgy tudom, hogy inkább csak a 7. héttől lehet érezni a tüneteket, emiatt ne aggódj! Én ezidőtájt azért drukkoltam, hogy jó helyen legyen megtapadva, aztán kicsit később, hogy legyen szívhang, majd pedig, hogy azért nehogy ikrek legyenek! :lol: (Hogy milyen lesz 2 babával, azon még bőőőőven ráérsz izgulni….)
Nekem eszem ágában sem volt szándékosan beteg babákról olvasgatni/nézni, viszont, ha belebotlottam ilyen műsorba, akkor érdeklődve figyeltem. Talán csak amiatt, hogy fel legyek készülve rá, hogy bármi benne lehet a pakliban. (Bőven elég volt azzal a tudattal babát várni, hogy a 8 hónapban is történhet baj – mint ahogy 2 ismerősöm is elveszítette a babát a 8. hónapban- ugyanamiatt a nagyon-nagyon-nagyon ritka probléma miatt. :cry: :cry: )
Pedig megnyugtatásként indultam ennek a bekezdésnek, de tényleg csak azt akartam írni, hogy csak pozitívan! :lol: :lol:

Csimplimpi,
Köszi a halas infókat! (Kicsit belém is hoztad a frászt) Roli szerintem már lazacot is kapott (ha jól emlékszem az egyik éttermes élményünkre) meg olajos szardíniát. De majd óvatosabb leszek és jobban utánanézek ezentúl…
Lehet, h csak lemaradtam: most kislányotok lesz, aki Lili (vagy rosszul fejtettem meg a vonalzót :D )

Ditke,
Nagyon ügyes a kisfiad! A víz alatti úszással döbbentett meg, a múltkori fán üldögélés sem volt semmi-csak először le sem esett, h milyen furcsa ebben a korban. :wink:

Nanica,
Azt a delfinmerülést is irigylem! :o :) Bár én tudnék ilyesmiket a vízben! (Ha jól emlékszem, kb. 12 éves koromban annyi kézenállást csináltam a víz alatt és nyeltem egy csomó vizet az egri strandon, hogy utána 1 napig hánytam. :( Na, azóta nem tudom/akarom megfelelően bezárni az orrom belülről.)

Nézegettem a picasas képeket: főleg az uszodások tetszettek! Otthonos tűnt az az uszi, mintha csak ti lettetek volna. És a gyerekek egyengatyója szenzációs!

Lorca,
Örülök, h rendbejött Szabi! Az a szomszédkislány a WC-ben C. Panni kislánya volt? :)

(Én a porontyot szoktam gyakran olvasgatni-mint ahogy többször már linkeltem is nektek: ott volt már téma, hogy mikortól furcsa együtt fürdeni az ellentétes nemű utóddal-érintőlegesen a felvilágosításról, aztán a WC együttes látogatásáról. Amellett, hogy sok hasznos tapasztalatot is leírnak (jót-rosszat), legtöbbször a kommentek hihetetlenül viccesek. A lényeg, hogy én már alig várom ezt a dumálós-hülyéket kérdezős időszakot, nem hiszem, hogy gondok lesznek a felvilágosítással.)

na, megyek főzni….
K
Vendég

Na még két dolog, bár még mindig nem vagyok a végén:

1. Köszönöm a kenyeres dicséreteket! Szerrencsére nem csak szép, hanem finom is! Rekord idő alatt fogyott el a másfél kiló! :oops:

Recept: (mindmegette.hu-ról)

Fehér kenyér
Hozzávalók:
# 1,20 kg finomliszt
# 2 evőkanál olaj (vagy más ennek megfelelő mennyiségű zsiradék)
# 2 evőkanál cukor
# 3 teáskanál só
# 1 csomag élesztő
# 3,5-4 dl langyos víz

Elkészítés: Langyos-cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót beleöntjük a dagasztótálba, a liszt közepében mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Ha túl kemény a tészta, nem kell megijedni, akkor még lehet beletenni langyos vizet többet is, de egyszerre mindig csak keveset!!! Addig dagasztjuk, amíg a tészta leválik az edény faláról és a kezünkről is. Langyos helyen kelesztjük! Én meg szoktam a keletlen tésztát formázni, és abba az edénybe teszem kelni, amelyikben sütni fogom. Tetejét tetszés szerint meg lehet vágni. Készülhet belőle kerek vagy hagyományos alakú kenyér is. Kb.200 fokos sütőben kell sütni 45-50 percig (persze ez függ a sütőtől is). Ha megsült, tiszta vízzel megkenjük a forró kenyeret.
Ha kong az alja és szép barna, akkor sült meg (ez a klasszikus próba, de én azért a tűpróbát sem szoktam kihagyni, biztos, ami biztos). Napokig friss marad! Szépen lehet szeletelni!

Sima kő edényben sült, nem szilikonban. Talán a szilikonosba nem ragadt volna bele. :? Holnap sütöm a következőt, jön a sütőpapíros verzió, kicsi olajjal. :lol:

2. Csimpilimpi! Gergő 35+4-re született, és a sima újszülött osztályra került. Az intenzívet nem a koraszülöttség miatt érdemeltük ki.:roll:
Nanica! 27 hét???? :shock: :shock:
Vendég

Kata!

A lány az stimmel, de a Kiglili rám utal. Kinga lennék. Ebből lettem Kingili, majd egy aranyos rokon kislány rámragasztotta a Kiglili-t.
És a nevet még nem árultam el. De nem is titkolom végülis. Szóval a bűvös név a VIOLA. :D

A Kiss név mellé szerintem sok név passzol. Kivéve az s és zs kezdetűek. Bár lehet jó az is talán...
Én biztos valami 3, akár 4 szótagú nevet választanék.
Tetszenek a nem túl szokványos nevek (persze egy Andrissal és egy Lucával ne dumáljak... ) de ha lehet, ne legyen a névválasztási statisztika első helyén. http://www.nevnaptar.eu/keresztnevek_st ... 9afaaf5104
Vendég

Sziasztok!

Berci Boldog szülinapot utólag!

Május: Szerintem is szebb :lol:

Pankaa: az uszi nekünk mindig 1 személyes, de szívesen látják az apukákat is! Sőt! Van mindig ott egy segítő csajszi, aki addig mondókázik a gyerekeknek, míg a szülő öltözik. 8) Nagyon szereti Linus!

Csimpilimpi: értem én! 8) :lol: Csoda, hogy én is egy kis rövidlátással és szívzörejjel megúsztam. A Linus születésénél a doki megkérdezett minket, hogy ki mennyivel született, hogy nagyjából megbecsülje a gyerkőc méreteit. A férjem 4400 grammal született, mikor én mondtam, hogy 1100-al és a 27. héten, akkor csak annyit kérdezett, hogy mikor és utána megveregette a vállamat. Nagyon jól esett… Erre a Linus grammra pontosan apját utánozta! (hálistennek) :roll:

nanica

Olyan "szép" idő van, meg nem akarok senkit megfertőzni, így holnap tuti nem megyünk. A játszi is biztos csurom vizes. :(

Hol vagytok???

Egyébként Brigi szerencsére jól van, remélem nem fertőzőm vissza. Tegnap olyan édes volt, belebújt a papucsomba és lépkedett benne. Pedig nem sokat lát itthon papucsban.
És most mindenkinek puszit osztogat. Rendes cuppanósat. Annyira aranyos, csak nem érti, hogy most miért próbálom szegényt távol tartani magamtól...
És mióta meggyógyult rendesen eszik. Sőt, kis haspók lett. És mióta így van átalussza az éjszakát is. Ő is beállt a reggel 5 körüli ébredésre, akkor szopi és alszik tovább f8-8-ig. Tök jó! Bár azért Pann irigyellek a 9 órai kelés miatt! :lol:

Nanica
Tényleg nem semmi, hogy 27. héten születtél! Mindenesetre szép súly ezen a héten! Olvasok egy blogot, ahol 26. hétre született a pici és 610g-mal. Brigivel egyidős, és vannak ugyan még problémák, de meg van az esély, hogy egészséges felnőtt legyen belőle. Mindenesetre minden csodálatom anyukádé és a családodé! Meg persze a tied is, mert mégis csak a gyermek küzdelme is kell hozzá. :wink:
lora7

Persze mindig jó pillanatokban borul rám a meló. :wink: Tegnap kirándulni voltunk Visegrádon, ma meg tanítás, fordítás. Az a bizonyos csak nézd át légyszi egy oldalas dolog. Az egészet újraírtam, és ha már nem 12-es betű volt, már nem is egy oldal. :twisted:

Az időjárás kicsit meglőtte a játszis terveimet, de ha a lakás jó cél, az nekem jó. Legalább még a játsziig sem kell elmennem egy kis társasági életért. :D Úgyhogy akinek van kedve, járjon erre. :D A délelőtt 10 az kb, főleg mivel egy tanítvány átkérte magát holnap 13.30ra, nem tudom délutánra tolni. :wink:

Bigsis,
Igen, C.Panni és gyerkőce a fentebb említett. :wink:

Pann,
Az allergiáról nekem az jut eszembe, hogy mindenre lehet, csak épp az esély eltérő. Miért pont a tengeri hal lenne a kivétel? A rákallergia még krimiben is szerepelt, mint gyilkos fegyver - CSI, még tv-nézős koromból.

Lora,
Jobbulást! Pedig már tavasz van, nem illik ilyenkor a vírusoknak támadni. :evil:

Kditke,
Nem hinném, hogy át kéne térned másik tápira, ha nem kéri, akkor ne add neki. :wink: Pótol majd reggel. Szabinak van éjjel 3 adag tápi lehetősége, ebből ma éjjel 4-et merített ki. :twisted: Pedig mostanában a reggeli 100ml-t nem is kérte. Változik az ő ízlésük is. 8)

:?: Körkérdés:
Ti mennyire veszitek észre, hogy a gyerek "ínyenc"? Nekem nagyon furcsa, hogy Szabi különbséget tesz a szerinte jó és nem jó kaja között, Natinál ehhez nem voltam hozzászokva. Ő azért nem teljesen azonos mértékben, de mindenevő volt, semmiért nem rajongott. Szabi meg ma is pl teljesen beindult egy lekváros kenyérre. Különösen az édes ízeket szereti. :?

Kép KépKép
lorca

Lorca! Beni egyértelműen válogat. A vajas kiflit nem eszi csak ha leszedem a vajat. A joghurtot sem, túrót sem. A carbonara spagetti viszont az egyik kedvence. De ma a spenya nem nyerte el a tetszését. De még nem tudja azt kap vacsira is. :twisted:

KépKép
csongria

Lorca, pont ma filóztam ezen. Tegnap a HIPP spenótot utálkozva kituszkolta (még HIPPest sose evett). Ma a kedvenc nyam-nyam kecskeméti spenót után (amit felfalt nagy örömmel) megpróbáltam odaadni a HIPP-est, hát azonnal észrevette és nem evett meg egy kanállal se... :roll: Tehát a kérdés, h a gyerek szereti-e a spenótot még nem dőlt el :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Nem volt konnyu napunk! Aronkam delutan egyatalan nem aludt, igy estere holtfaradt lett, iszonyuan nyüszis, szoval alig vartam, hogy vegre lerakhassam. Es mar alszik is :)
Voltunk tanacsadason, a 13. havi ertekeink: 9620g es 80cm.
Mostmar a mi dokinonk is emlegette az otthoni cipot, szandalt. Az itteni bababoltba be is ugrottam, es volt Maus szandaljuk. Csimpi, mi is a velemenyetek errol a markarol? En egy kicit kemenynek talaltam a talpat.

Lora,
Remelhetoleg hamarosan jon a jóidő, akkor mar realisabbnak tunik, hogy felkerekedjunk es bemereszkedjunk a varosba :) A Varosliget valoban nincs messze annyira, a gond az, hogy legalabb ket jo kis lepcsosort kell lekuzdenem a babakocsival valahogy. Ez elegge eltantorit a dologtol.
Meg a Margitszigeti jatszoteret emlegettek, hogy az is nagyon jo.

Lorca,
A GYES/GYED-es kerdesemre Te sem tudsz valaszolni??? Benned azert biztam, Te mar eleg jol atlatod ezeket a dolgokat :wink:

Ma Kori letoltott egy bebiknek valo demo programot, es annyira profi, Aront nagyon elvarazsolta, kb 10 percet jatszott vele, utana nem engedtuk, es akkora hisztit lecsapott, amilyet meg nem lattunk Tole.... Ugyhogy azt hiszem, tobbet nem engedjuk ilyen programok kozelebe.... a fuggoseg ugy latszik mar ilyen koran kialakulhat.... :roll:

Nanica,
27. het?? Elismeresem! Iszonyu nagy ero, elni akaras lehet benned :)

Korkerdesek:
1. Tapszer ugyben tanacsot nem tudok adni....
2. Inyencseget sem lattam meg Aronnal, de szerintem ami kesik, az nem mulik. A Boldi-fele kifinomult izles nem semmi. :wink:

KépKépKépKép
thelga

Lorca,
Sebi nagyjából mindenevő, de vannak kedvencei, és néha csak a válogatás öröméért válogat.

Csimpilimpi,
nagyon szép név a Viola!

Nanica,
huh, megható ez a vállveregetéses sztori.

Rágófogat növesztünk (én is derekasan kiveszem a részemet).

Nemrég sikerült egyszer fél 11-ig aludnunk :oops:

Orsi
Kép Kép
sno

Eldicsekszem az uj hatihordozonkkal :)
Kép

Sno,
Most latom csak fel11??? Hogy csinaljatok? Mikor fekszetek????

KépKépKépKép
thelga

Panka,
Tok jo a mezos kep Emilirol!!!! Olyan kulonleges :) Persze a tortas kep is nagyon jo.

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok!

Remélem még visszafogadtok! :oops:
Sajnos apósom behurcolt valami igen erős vírust, ami a páromat pont húsvétkor ütötte ki 40 fokos lázzal. De szegény apósom még beszerzett rá egy tüdőgyulladás szövődményt és egy hétig intenzív osztályon volt, ma került le sima osztályra. Szerencsére a gyerekek megúszták. Közben voltunk a párom testvérének esküvőjén, a fiúk nagyon fel voltak dobva, tök jól sikerült. Egyedül az esküvői szertartáson rendetlenkedtek, Öcsi a virágföldet szedegette ki a földre, Bálint a székeket tologatta, míg én vadul fotózgattam, a párom pedig a tanuk padján ült. Szerencsére egyik résztvevő elkapta Öcsit és játszott vele én pedig bevontam Bálintot a fotózkodásba. A szertartásra nem nagyon emlékszem. Közben kaptam lehetőséget 2 napos tréningek tartására áprilisban, arra is elkezdtem készülni, de már kettő lefújva. Lassan itt van Öcsi szülinapja is. Április közepén pedig tesómékhoz utaznánk Írországba, már a jegy is megvan, csak az apósomnak kell javulnia, hogy el tudjunk menni. Az ovi témától pedig már teljesen lelkibeteg vagyok, még az is eszembe jutott, hogy Bálintot más lakcímre íratom, de a párom nem akarja. Ja és közben kiderült, hogy Bálintnak ki kellene venni az orrmanduláját. Többször konzultáltunk szakorvossal, és mivel az antibiotikus orcsepp sem húzta vissza a manduláját nincs mit tenni. A gyerek egészséges, csak nem kap levegőt. Közben egyszer Öcsi teljesen kipöttyösödött, leálltunk a tejtermékről, aztán visszahoztam a joghurtot, kefírt, de azóta sincs kiütés. Szóval zajlik az élet.

Nem tudom nektek simán ment-e az óraátállítás, de nálunk azóta a legváltozatosabb ebéd utáni alvások vannak. Este az elalvás pedig egyiknek sem megy könnyen. Bezzeg reggel ahelyett, hogy tovább aludnának Öcsi rövidített egy órát. Talán most lassan kezd alakulni a dolog. Ami nagyon tetszik, hogy Öcsi már nem alszik el 11 körül a játszótéren, hanem kibírja hazáig, eszik és utána 1 körül alszik be. Bálint 2-kor fekszik és együtt durmolnak 4.-ig. Ez a verzió nagyon tetszene nekem hosszabb távon.

Lorca,
Köszi a pü-t. Minket mondjuk nem rettent el a nedves játszótér, csak más ruházat kell, mintha házhoz megyünk. De nálatok is szívesen megyünk, csak viszem Bálintot is, ha O.K.

Helga,
Kissé régi téma, de nem tudom, hol tartotok autó ügyben. Mi anno 4 éve 3 hónapig bújtuk az internetet, hogy milyen fajta autót vegyünk, aztán végre rászántuk magunkat, hogy megnézzük a valóságban is hogy néz ki egy autó. Két szalon után rájöttünk, hogy a legfőbb szempont apa lába, egyikbe sem fért bele normálisan a kinézett típusokba, a maga 197 cm-vel. Aztán tök véletlenül elmentünk egy Daewoo szalon mellett (na ezt a márkát nem is néztük korábban) és meglepődtünk, hogy milyen kényelmes a nubira. Így lett Daewoo-nk, ma már Chevrolett. Nekünk nem volt gond még vele, pedig tényleg kemény terepeken is mentünk vele.

GYES/GYED témában kérdezd a családinet-en a szakbarbárt. Nekem Bálintnál jó tanácsokat adott, sajnos Botondnál nem kértem ki a véleményét és most szívok is ezerrel.

Eddig jutottam megint.

Jó éjt!
Mónika

mmónika

Szabinál beköszöntött a gyereknevelés kezdete. :D Megérti a csücs, hozd ide, vidd oda utasításokat. A jó ebséghez hiányzik azért, hogy a gyere ide nem megy. :shock: Minél kétségbeesettebb, annál inkább helyhez kötött. Azt hittem, ennyi idős korra ez már eltűnik. Tévedtem. Még nem tökéletes a megértés, vagyis inkább a végrehajtás. Most ezt fogjuk gyakorolni egy ideig.

Orsi,
Irigyellek! Nálam a max mostanában az éjfél utáni lefekvés esetén a hajnali 3. :twisted:

Ágiboldi,
Úgy látszik Boldi márkafüggő. :lol: A kaja kituszkolás nálunk kicsit másképp van. Még arra sem veszi a fáradtságot. Kinyitja a száját és vár, hogy kiessen a kaja. :roll: Ne kérdezzem, mit szól a saját készítésű spenyához? (én nem csináltam még nekik)

Csongria,
Mit szólt Beni a spenót ismételt megjelenéséhez? Volt már olyan, hogy több bébiételt vettem olyanból, ami végül nem jött be. (pl sütőtök-alma Kecskeméti) Minden egyes felbontott üveget az eltarthatóság végéig napjában 2-3x az orra alá nyomtam. Van egy elmélet, hogy egy gyereknek akár tizen sok próba kell, hogy megkedveljen egy új ízt. Nem tudom elképzelni, hogy Szösz hajlandó lenne erre, inkább éhen halna.

Pann,
Nekem esti hányingerem volt, ha jól emlékszem több, mint egy évig. Ez egy olyan emlék, hogy akadályoz a terherbeesésben. :twisted: Nagyon dolgozom az elfelejtésén. :lol:

Helga,
A Gyes/Gyed kérdésre azért nem válaszoltam, mert már válaszoltam. 8)
Ha akkor születik meg a 2. amikor még otthon vagy, akkor a szülést megelőző év hivatalos bére az alap, (azaz mindegy, hogy gyeden vagy gyesen voltál-e). A Tgyás a szülés előtti várható 4. héttől pörög, ez az alapbér 70%-a. Érdemes időben kérni a Tgyást. A gyed szintén az alap után számolandó, 70%, maximalizálva. A betöltött 2. év után érdemes visszamenni, ahogy védőnőd mondta, hogy ne kelljen gyessel éhen halni. Ha nem mész vissza (mersz), akkor annyi, hogy a táppénz helyett gyes-t kapsz. Ha közben a 3 év is letellik, akkor vagy szabi vagy táppénz vagy fizetés nélküli. Terhest nem küldhetnek el, hivatalos visszaélés. Ha mégis kiraknak, akkor viszont a munkaügyi vagy milyen bíróságon te is rosszul járhatsz, ha perelsz. Az első két hét rááááadásul 80%, micsoda fizetésugrás! :lol:
Azt, hogy miért kéne lemondani a Gyedről, nem tudom, kérdeztem is Danától. Szerintem nem kell.

Lora,
A vagy 20 tudatos terhességi heteddel te mondod, hogy kezdtél bedilizni?! :lol:

Timocska,
A rémhírolvasásokról jutott eszembe, hogy ez is egy védekezési mechanizmus, legalábbis nálam. Teljesen elzárkózni nem lehet, már alapból túl sok infót tudunk. Nekem egy kicsit olyan volt, hogy a rossz dolgok mindig "váratlanok", így ha a legtöbbet megismerem, kizárom a lehetőségét, hogy megtörténjenek.

Kép KépKép
lorca

Móni!

Nem akarok akadékoskodni, de hogy mi a bajom a Chevrolet néven futó autó-csodákkal? Talán az 1!!! csillagos rettenetes töréstesztjük... :(
Persze tudom, hogy az anyagiak nagyban befolyásolják a döntést, de ezerszer inkább egy öregebb, biztonságosabb autó!
Nekem már volt autóbalesetem. Tudom, mi a különbség autó és autó között. Ha akkor a saját kocsimmal vagyok, nem a férjemével, akkor most nem írogatok itt!

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet ... 6/250.aspx
Vendég

Mmoni,
Bálint ok. :) Ha esik, mi kihagyjuk a játszit. Csak Natinak van esőnacija. :wink:
Akkor orrmandula ügyben tudunk egy kis eszmecserét folytatni. 8)

Kép KépKép
lorca

Helga,
Miért kéne lemondani a Gyesről...nem Gyedről, Dana is azt írta. Csak én tévesztettem el fent.

Kép KépKép
lorca

Pankaa

Nagyon jók a fényképek, szép a virág és jó a torta is az oldala "egér"rágott ????????????? Hi-Hi-Hi

Szóval nem voltam elég érthető biztosan, bocsi, a vacsorára eddig kapott tápit, nem eszi Tomi ezért ez helyett adtam neki a joghurtos kenyeret, kora este pedig kap banánt, a kérdés, hogy mit csináljak, hogy megegye a tápit, avagy nem kell a tápit eröltetni (csak félek, mert abba minden vitamin benne van) este, úgyis jó ha reggel eszik tápit az elég ????

4-kor nem adhatok banánt mivel akkor főzit kap, az a 3. étkezése.
(lehet nem vagyok elég érthető bocsi)

Lorca

Tomi is megeszik mindent de úgy vettem észre a sütőtökös dolgok nála a favoritok, egyébként Tomi is az édes dolgok felé hajlik jobban. Kajában pedig a darabosokat nem nagyon eszi meg mindig , bár az almát például mindig kettévágva majszolja, no meg a kenyér az állandó kedvenc.

Apjával elmentek a boltba és apuka elfelejtett kenyeret venni, mire Tomi mikor meglátta a kenyérpultot eszeveszett visításba kezdett a kenyér fele mutogatva, az eladónő meg csak nézett, hogy szegény gyerek nem kap enni, hogy kenyér után visít.

Szabi 4x eszik tápszert jól értem ??? Te ezt hogy birod ???????????

Bigsister

Én is pont azon gondolkodtam, hogy mikor kezdhetünk együtt fürdeni hárman a kádban, de szerintem még nem, mert ha öltözöm állandóan a cicimet nézi és vigyorog ! Nem tudom, de lehet, hogy csak apjával fürödhet együtt ????

Mi annak az oldalnak a címe amit olvasni szoktál ???

Kép
kditke

Jóreggelt! :)

Kditke!
Mi sokszor fürdünk együtt Lillussal. És nem értem, miért baj, ha Tomi nézi a cicidet? Lillus is megnézi, sőt megsimizi, néha még oda is dugja a kis buksiját.. amíg meg szopizott, csomószor szopizott a kádban is.

Lillus is kis ínyenc. Ami nem kell neki, attól látványosan kirázza a hideg és amint beveszi a szájába, már túrja is kifelé. :roll: Lehet, hogy rossz módszer, de tovább nem erőltetem azt a kaját, adok neki mást. :roll:

Mmonika!
Remélem apósod jobban lesz, mire utaztok! Hmmm, Írország! Biztos nagyon klassz lesz! :)
Az óraátállítás nálunk is hasonlóképp volt, reggel nemhogy tovább aludt volna a kiscsaj, még korábban is kelt! :shock:

Helga!
Ezek szerint ti még nem is voltatok a városan Áronnal? Mármint nem apukával és mondjuk nem autóval?
Amúgy biztos lehet alternatív útvonalat kitalálni, ahol nem kell lépcsőzni.

Lora!
Jobbulást neked!

Tegnap hazafelé a játsziról úgy elkapott egy zuhé, hogy mire hazarohantam a babakocsival, ázott veréb lettem! :) Persze, Lillus a b.kocsiban nem ázott meg, mert menet közben rádobtam egy takarót és figyelmeztettem, ha ki meri dugni bármely testrészét, komoly gondban leszünk. Szegénykém, vigyázülésben ült a kocsiban! :lol: :lol: :lol: Miután hazaértünk, 2 perc múlva újra sütött a nap! :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Hát 14. kerben semmi esetre sem játszóterezős idő van, pláne hogy nekünk a fül-orr-gégész csak meleg, napos időben való kinntartózkodás javasolt, azt is korlátozott mértékben.

Szülinap megvolt-családi körben, tasómékkal, az ünnepelt majdnem teljesen átaludta. :D
Majd teszek fel 1-2 képet a picasára.

Lorca-
Timpanoakármi mérés nem volt nekünk, futószalag vizsgálat volt, hihetetlenül nagy tömeg van a fül-orr-gégszeteken. Az mire való?
Nem akarom, hogy kivegyék az orrmanduláját ilyen idősen, de azt még úgy se,hogy antibotikumozzam, vagy hogy a hallása szenvedjen kárt. Mielőtt erre kerülne e sor, biztos más dokikat is megkérdezünk.

Mónika-
Bálint a száján át lélegzik, vagy hogy érted, hogy nem kap levegőt, vagy horkol?
Neki a nátha nem húzódik a fülére?
Antibiotikumos orrcseppet ki írt fel nektek?

Helga-
szívesen segítenék gyed ügyben, de én is csak azt tudom, hogy rosszabbul jársz, ha gyesről mész szülni. Érdemes megkérdezned szakbarbárt, akit Mónika javasolt, hogy aztán 2 évig ne verd a fejed a falba, hogy rosszul jársz. Én valahogy a költségeket egy gyereknél még nem érzékeltem olyan erősen. Most a kettőnél valahogy nagyon rosszul érint, pláne a nagyobbnak kell egyre több minden, pl. oviba is.

Panka-
gratulálok a szülinapodhoz!
Tortát nem értem, nem a lepkés volt a szülinapi tortátok? Vagy kétszer tartottátok?

Inyencség- még nem tapasztaltam olyan szinten mint Boldinál. :)
De azt igen, hogy amit szeret,abból 3x annyit eszik.

Bella

Kép

Kép
bella2

Jó reggelt!
Timó, nem vagy egyedül, én is megáztam, Boldi pont akkor rúgta le a cipőjét mikor zuhogni kezdett, és ő vigyorogva figyelte az esővédő nájlnonja alól, hogy én egyre vizesebben próbálom visszatuszkolni :twisted:

Jól értem, hogy 3 darab nagytesó van és mindháromnak ki akarják/kell venni az orrmanduláját??? Ja, és Daninak? Már esetleg ki is vették?

Mikor a horkolás miatt Boldit is ez fenyegette, akkor a gyerekorvos megnyugtatott, h ez nagyon egyszerű, sima műtét, az ő gyereke másnap már ment oviba.. :shock: én azért nem szeretném, szerencsére a horkolás elmúlt!

Kép
Kép
agiboldi

Ja, elfelejtettem, Lorca, köszi a lehetőséget, mi sajna nem tudtunk menni mert a délelőtti alvásidejét muszáj fordítással (khmmm, nem babanetezéssel!) töltenem ha nem akarok hajnalig fennmaradni éjszaka.
De majd játszóterezéshez valamikor csatlakozunk, vagy korai, vagy ebédutáni vagy ebéd előtti időpontokban, ha jó idő lesz.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Hétvégén mégse mentünk el fürdeni,mivel Zsolti még mindig náthás.De Dani kedvéért voltunk Mekibe,ahol Laura degeszre ette magát krumplival.Meg elmentünk kalandvárba.Nem is gondoltam volna Laurának ennyire fog tetszeni a sok játék.Hazafelé jöttünk ki elkezdett sírni,hogy még maradni akar. :shock:
Én meg tegnap kimenőt kaptam.Csináltunk barátnőmmel és a tesójával egy csajos délelöttöt.Kimentünk Ausztriába vásárolni,aminek a pénztárcám látta kárát.És Zsolti meg elvitte Laurát tornára.Állítólag nagyon élvezte,főleg mikor belerakták egy hálóformába és hintáztatták.Közbe meg mondta hinta,hinta....Képzeljétek Laura új szava járása a megyek,menni.Ha hívom akkor mondja megyek/kicsit sejpítve/És ha valaki jön hozzánk és már unja,hogy itt van inti és mondja pá,pá.../ezt régebben is csinálta/és mutatja az ajtót meg mondja neki menj.

Panka
Utólag is Boldog születésnapot!Jók a képek.És milyen szép csokrot kaptál.

Lorca
Nem is néztem a vonalzót,de nektek is pont így volt az nap. :D Írtam privit.Angliába megengedett,hogy születés után 6 héttel adjanak nevet?Minket a kórházba kikergettek míg nem döntöttük el.Emlékszem a mellettem lévő csajnak nem fogadták el a gyerek nevét és naponta jártak be hozzá,hogy adjon már mésik nevet neki.

Sno
Akkor nemsokára netek is neki kell állni a babaprojektnek.
Ha jól emlékszem te vették Sebinek elephante/remélem jól írom/cipőt?Megérdezhetem kb.mennyiért árulják?Csak azért kérdem,mert kint Ausztriába pár darab le volt árazva és 30 euro volt.Nem tudom ez elfogadható ár-e.

Ria
Éjjel még erre is van időd?Pulzus mérés?
Férjed mit mond rá?
Mi lett a kiscsaj Gyedjével?Felvilágosítottátok,hogy így nem dolgozhat?

Kditke
Férjed fogott halat is?Hol szokott horgászni?
gratula az új tudományokhoz.8 méter a víz alatt? :shock:

Nanica
Ügyik vagytok uszásba.És te nem félted Linus a víz alatt.Én nagyon ideges lennék,hogy ne legyen semmi baja.Képeket majd raksz fel?
Ha kell pont szívesen küdök majd.Sogorodék németbe laknak?
De másnak is szól,csak írjon hogy kell.

Lora
Hogy vagy?Gyógyulgatsz?
Én is kaptam vissza pénzt,de már el is költöttem. :oops:

Helga
Nagyon jó a hordozó. :D Küldtem privit.

Timi
Nem gondoltál rá hogy esetleg fiú lesz?Én laurával végig hánytam,Danival meg észre se vettem semmit.

Pann
Köszi a kenyér receptet.Hogy sikerült a másik?

Mmóni
Jobbulást az Apósodnak és sok sikert hogy ki tudjatok utazni.
Orrmandula kivétel?Sajnálom a fiadat.De úgy tudom az kinőhet újból.Barátnőm fiának 3-szor vették ki,mire többször nem engedte.

Óraátálítás nálunk se sikerült valami jó.Reggel 6-kor kel már,és délelött 10-től alszik általába 1,5-2-2,5 órát és délután semmit.Akárhogy is akarom ebéd utánra halasztani az alvást nem sikerül.Már 11-kor állva elaludna.
Másnál hogy alakul a nappali alvás?És hogy csináljátok,hogy ebéd után aludjon?

Körkérdés:
Vasárnap csinálta a Laura elöször,hogy a turmixolt kaját nem ette meg.Pedig húsleves java volt.De ha a leves adtuk neki akkor ette.
Sajna Laura is kezd válogatni.A rántotthúst beveszi,de szedi is ki,meg a főtt krumplit is.Ha valami nem tetszik neki kiveszi a szájából és eldobja jó messzire. :? Ha így fojtatjuk alig fog enni valamit.
Ti miket adtok nekik.Ha saját Kajánkból darabosan vagy turmixolva?

Nálunk is esett az eső tegnap,de este már hó,hódara is szállíngózott.

KépKép
KépKép
dana 1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?