Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Monee: nyugodtan írd le, hogy mocorog, és hogy jól esik :) Előbb utóbb mindenki érezni fogja.

Én egyébként teljesen ledöbbentem, hogy az UH fél órája alatt a béi szinte végig mocorgott és én semmit nem éreztem belőle, pedig már majdnem 17 cm. Olyan furi :D

Napközben néha érzek kis rebbenéseket :) Vagy nem :D

Szeder: teljesen megértelek, két fiú után valószínűleg én is vetném magam a rózsaszín ruhák után.

Vásárolgatás: én a 7. hónap környékére nagyrészt be szeretnék szerezni mindent azon egyszerű oknál fogva, hogy kb akkor fogunk kiköltözni Budapestről, igaz nem messzire, ade a nyári melegben (plusz költözés, házba berendezkedés stb) nem biztos, hogy be akarok majd jönni. Plusz augusztus elejére még tervezünk egy balatoni nyaralást ha összejön :)

Inyvérzés: csak amikor mosom a fogam, nekem az orrom szokott néha. :?

Voltam ma reggel AFP-n, a 25 perces autó utat reggel 3/4 7 előtt indulva kicsit több mint egy óra alatt tettük meg (BKV sztrájk). Hát elég nyűgös voltam, már azt hitetm nem érünk oda 8ig, de csak beestünk.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Kistigrincs, gratul a képekhez!! Naagyon szupik! olyan jó neked , hogy minden okés és a nemét is tudjátok!

jaj csajok én nagyon kivagyok. :( :cry:
Pénteken kijött rajtam valami iszonyat folyás. De olyan, hogy az is fáj ha ülök. Természetesen péntek este nem értem el a dokimat. Így szégyen szemre önkezelésbe kezdtem, mert az őrület határán voltam. Sajnos a candidás múltamból tudom, hogy tuti gomba, csak azt nem tudom honnan az istenből szedtem.
Canesten kúpot kezdtem használni. A tájékoztató alapján lehet a 2. trimeszterben , aplikátor nélkül.
De nagyon parázok, nehogy a babának bármi baja legyen .
Tudom, hogy a gomba sajnos nagyon gyakori vendég a terhesség alatt, de iszonyatosan kivagyok és nagyon félek. :cry:
Van valakinek hasonló tapasztalata? Szedett valaki hüvelykúpot terhesség alatt?
Sajnos a dokimat telón is csak holnap tudom elérni, megvizsgálni meg úgysem fog tudni. ( mert a kúp maradványain kívül most úgysem találna semmit ) :cry:
Kérlek írjatok valami okosat. Ennyire még akkor sem voltam kiborulva, amikor barnáztam az elején. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!!!
nekem írt fel simivel az elsô dokim kúpot, és nem lett semmi baj. mondjuk az enm volt olyan súlyos folyás sem. én kihagynám akkor a mai napot, és tisztuljon ki, és hívd a dokid, amint tudod, hogy ô mondja meg mit kell tennedx!!
különben meg ne aggódj, ilyan szokott lenni. sôt, most minden mostani értesítô azt írja hoyg mostantól bôvebb minden testnedv, beleértve a hüvelyi nedveket is!!! szóval sztem normális!!!!!! ha meg nem éred el a dokid, menj be máshozu, aki megnéz, neked ez sürgôs, ezt meg kjell értsék! aztán nyugiii!!!

csóükok

KépKép

KépKép
bagzerka

Honey: nekem azt mondta a doki, hogy a terhesség alatt kifejezetten könnyű elkapni a gombát, mivel nekem is volt, meg sajna most megint van, mind a kétszer Canestent kaptam, nem írta volna fel, ha bármi gondot okozna, szal nyugi :) De azért hivd fel a sajátodat is :)

Kép
kistiggrincs

Honey!

Nekem is kellett használni, mindjárt kitalálom, úgy a 12. hét körül asszem. A doki írta fel, de nem is lett baj, semmilyen negatív hatását nem éreztem, azon kívül hogy kúp és fúúúúj. :)

Ne félj, semmi baja nem lesz a picikédnek! :wink:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok! 1000+1 éve voltam itt fent utoljára, de ha van egy kis időm bele-bele szoktam olvasgatni a fórumba.

Honeymoon! HA candidáról van szó, akkor nem hiszem hogy túl nagy baj lenne. A Candida mindenkiben előforduló gomba, ami számos tényező (pl. immunrendszer gyengeség, stressz, szénhidrát dús táplálkozás, stb.) során elszaporodik a test egyes nyálkahártyáiban. A terhesek között kifejezetten gyakori jelenség, ez a hormonhatások következménye.

Természetesen mihamarabbi kezelést igényel, mert az elhanyagolt, kezeletlen fertőzés esetén az újszülötteknél szájüregi és bélrendszeri problémákat okozhat.
Úgy tudom, hogy terhesség alatt kifejezetten a helyi kezelést (pl. hüvelytabletta) javasolják az orvosok.
Egyébként a dokid majd mond rá valamit, de szerintem mihamarabb vizsgáltasd meg magad, és ne törődj azzal, hogy a kúp maradványain kívül talál-e vmit. Már csak azért is, hogy biztosan ki tudd zárni más fertőzések lehetőségét.
Addig is kerülni kell a cukros, szénhidrát dús ételek fogyasztását, ja és vmit segíthet a probiotikus termékek fogyasztása is.

Nekem korábban volt ilyen betegségem, én is a Canestent használtam, az bevált. Persze nem terhesség alatt, de ha a tájékoztatója is azt írja, hogy a 2. trimeszterben használható, akkor az úgy van.

Persze nem vagyok orvos, csak azt írtam le amit tudok a candidáról. No meg remélem egy kicsit nyugodtabb lettél. Tudom milyen rossz parázni ilyenkor, nekem is volt egy-két húzós pillanatom, amikor nagyon megijedtem, de nem hiszem, hogy most komoly probléma lépne fel nálad.

Kép
beril

köszi csajok a megnyugtató szavakat!
akkor úgylátszik nem vagyok egyedül ezzel a problémával.
Felhívtam a dokimat és bekönyörögtem magam ma este fél 10-re.
Ha esetleg nem is tud megvizsgálni, legalább beszélek vele.
lehet hogy csak bebeszélem magamnak, de mióta ezt a vackot szedem, picit szúrkál a hasam, meg mintha többet is keményedne. Tegnap legalább 4x úgy bekeményedett, hogy csak hosszas "maszírozásra" múlt el.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Ne aggódj túlságosan,látod a többieknél is előfordult már,de azért beszélj az orvossal holnap :wink: Minden rendben lesz ez tényleg normális!

Most mérges vagyok a rohadt AFP eredmény miatt,mert nincs még kész,de a védőnő szerint a héten biztos meglesz. Tök jó,azért remélem el tudok még menni a héten Uh-ra is! :cry: Már úgy várom!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok,

Tudtok valamit fejfájás ellen? Tegnap este ota kinoz es mar nem birom tovabb!!!

Koszi
Adri

KépKép
druska

Honey! az én hasam is szokott szúrkálni, sőt nem kicsit. Tegnap már le kellett ülnöm, mert állva már nem bírtam elviselni. Azt mondják ez normális, mert csak a szalagok nyúlnak. Hát... bízom benne, hogy csak ennyi. Nem hiszem, hogy a kúp hatása lenne, sőt...

Druska! Nekem azt mondta a védőnőm, hogy a Magne B6 kiválóan alkalmas a fejfájás ellen. A nődokim azt mondja Algopyrin, a háziorvosom azt mondja ne Algopyrin, inkább Panadol vagy Rubophen. Én meg döntsem el, hogy mi a jó!
Olyan iszonyú erős fejfájásaim szoktak lenni, mondjuk nekem a kávé vált be leginkább :)
Ja, de általában 90/60-as a vérnyomásom, ha eléri a 100/60-at már örülök.

Kép
beril

Nekem is lenne kérdésem: küzd valaki pánikbetegséggel?

Én már évek óta (kb. 2001. óta) pánikbeteg vagyok. Volt időszak, mikor nagyon eluralkodott rajtam, de a rosszullétek száma az utóbbi években jelentősen leredukálódott (talán 2-3 havonta 1x, ha előfordult). Ekkor a rosszullétek elején bevettem a gyógyszerem, s akkor elmúlt. Az utóbbi hetekben elég gyakran jelentkezett a tünet, félek, hogy újra visszaesek. Az a baj, hogy most nem szedhetek gyógyszert... Valamelyik nap bevásárolni voltam egyedül és nagyon rosszul lettem, a boltosok hívták a párom, hogy jöjjön értem. NAgyon rossz érzés volt. VAn-e vkinek vmi tapasztalata ezügyben, vagy csak egymagam szenvedek ettől? Most írtak fel egy receptet Seduxen-re, de még nem váltottam ki. Ha nem muszáj nem szednék gyógyszert, mert nem tudom, hogy milyen hatása lehet a Picire, de ha nem szedek, akkor meg félő, hogy megint eluralkodik rajtam ez a hülyeség.

Kép
beril

beril!
Nagyon sajnállak a pánikbetegség miatt!
Nekem is volt hasonló tapasztalatom régen -rosszúl lettem a tömegben, de ennek inkább lelki okai voltak akkor, bár a pánikbetegség az lelki okokra visszavezethető-, de én nem voltam vele orvosnál, de bizony tudom, hogy milyen lehet, főleg most neked nehéz így babásan.
A nőgyógyászod mit mondott? Ő írta ki a gyógyszert?

Honey!
Szerintem is menj mielőbb orvoshoz, majd ő is megnyugtat, és akkor jobb lesz!
Ha lehet, ne ülj sehol Wc-re, csak otthon, és kérdezz rá, hogy javasolja - e a fürdőzést, vagy csak a zuhizást! Az is baci forrása lehet.

a.m.!
Ez a fránya AFP csak a "bajnak" van, még így is, hogy az eredményre kell várni, már ez is idegesítő. Addig is nyuggggiii! :) Minden rendben lesz.
Mikor mész ultrahangra?

druska!
Nekem is a panadolt ajánlotta a nőgyógyászom. Volt olyan nap, hogy 2-3 be kellett vennem, mert jóformán a "halálomon" voltam a migrén miatt.

szeder74

Beril!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen gondokkal küzdesz. Nekem ilyen nincs és nem is volt, úgyhogy segíteni sem tudok, sőt jó tanácsot adni sem. Csak egy régi rossz emlékem van egy várandós kolléganőről, aki seduxent szedett a terhesség alatt. Nem írok többet róla, mert nem tudom, hogy csak ez okozta-e a rossz dolgokat nála, vagy más is közrejátszott (valószínűleg így van), de én nem mernék ilyen erős nyugtatót szedni. Nagyon nagyon bocsánatot kérek, ha beleavatkoztam a dologba amihez nem értek, ha az orvos írta fel és tudja, hogy babát vársz, akkor biztos lehet szedni. Sőt volt olyan ismerősöm is, aki pánikbeteg volt és tudom, hogy nem tudott meglenni gyógyszer nélkül (de ő férfi volt és nem kerülhetett ilyen helyzetbe). Kitartás és vigyázz magatokra nagyon. Leginkább az orvosod tudhatja, hogy mi jó neked és a babának. Szerintem ebben csak rá hallgass!

Üdv: Anikó

Kép
Kép
konan

Szeder!
A Kobak! Kobak! Kobak! :arrow: nekem szólt??? Vagy csak félreértettelek?

Kép
Kép
konan

Beril, szerintem a Seduxen baromi erős nyugtató, hát...babásan...nem tudom...
Nagyon nézz utána, mielőtt beveszed!

Nagyon sajnállak, tudom, ez Neked nagyon nagy gond most!
Meg kellene próbálnod homeopátiás szakembertől kérni valami babásnak valót.
Egy ismerősömnek ez jött be.Használt Neki.
Tiszta szívemből kívánom, hogy Neked is legyen gyorsan jó megolás!
Vendég

Beril!

Jól gondoltam, ezt találtam Neked, én nem venném be...

"Mikor nem szabad a Seduxen tablettát szedni?

........
A Seduxen tablettát nem szabad szedni:
- a terhesség első harmadában (terhesség alatt később is csak kivételesen és szigorú orvosi ellenőrzés mellett van alkalmazására lehetőség),..."
Vendég

beril,

jaj nagyon sajnállak. Én nem voltam soha hasonló helyzetben, de a legjobb barátosném szintén pánik beteg. Elég keményen. ( nincs mozi , színház, repülő, de még külföld sem !! )
Sajnos ő a magas prolaktin szint miatt nem tud teherbe esni. ( ami a pánikbetegség velejárója)
Viszont neki azt mondta a dokija, hogy a bogyóit, kisebb adagban ugyan de szedheti tovább, ha mégis babás lesz.
Egyébként van itt egy ugyan ilyen című topik, azt nézd meg esetleg hátha találsz benne valami okosat. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

KONAN KONAN AKART LENNI :) kezdek hülyülni!
Neked szólt minden egyes szó!!!

szeder74

Hát... köszönöm a véleményeket, úgy látom nemigen támogatott a seduxen szedése. Azt hiszem inkább nem váltom ki. Egyébként a háziorvosom javasolta, tudja, hogy terhes vagyok, sőt megkérdezte egy nőgyógyász ismerősét is. Egyelőre várok, csütörtökön úgyis megyek a nődokimhoz, majd megemlítem neki.
Inkább megpróbálom kontrollálni a gondolataimat, hátha akkor nem leszek rosszul. Most még annyira nem vészes a helyzet, mert a 4 hónap alatt 1-2 alkalommal lettem igazán rosszul, a többi pillanat alatt elmúlt. Csak attól félek, hogy visszaesek, de az is lehet, hogy ez a probléma forrása az, hogy előre parázok mindentől. No mindegy majd megoldom.

Egyébként milyen időközönként javasolt nődokihoz járni? én legutóbb a 12. héten (kb. 4-5 hete) voltam vizsgálaton. De úgy olvasom, hogy a többség tőlem kicsit sűrűbben szokott eljárni vizsgálatokra. Remélem nem vagyok elkésve semmivel sem. Végre sikerült utolérnem azt az orvost akit korábban kiszemeltem, remélem csütörtökön már végre el is jutok hozzá.

Kép
beril

Beril, a 18. héten van genetikai ultrahang, azt nem mondta a doki?

A doki általában 4 hetente rendel vissza, ha nincs gond,én voltam a 14. héten, meg megyek a 18. héten az ultrahang lelettel.
Vendég

Szeder!
Köszike! Aranyos vagy! :D Az legyen a legnagyobb baj, hogy a nettel van baj...! Igaz?! De tényleg kedves tőled, hogy így aggódtál értem. Igazán nem akartam borzolni a kedélyeket. :oops:
El is felejtettem! A leletre ezt írta a dokibácsi: élénken mozgó magzat. Ez nagyon tetszett...! :D

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Honeymoon!

Nekem is folyamatosan van folyásom, de nem tudom gomba-e, mert színtelen-szagtalan, de folyamatosan van.

Ti nem éreztek a hasatokban mostanában feszítő érzést? Néha érzem, de nem tudom mi lehet? Lehet, hogy már szűk a nadrágom?

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

Megvagyok én is! Borzasztó betegek voltunk, már húsvét óta. Előszőr egy masszív hányás-hasmenéses vírus terített le mindannyiunkat, utána rögtön az influenza, aminek következtében a gyerekek 1 hétig semmit sem ettek, csak ittak, napokig 39-40 fokos lázuk volt, rengeteget fogytak, csúnyán köhögtek. Volt, hogy pici Bercim a láztól félájultan feküdt a kezemben, majd elaludt 39.1-nél, mielőtt megkapta a lázcsillapítót! Kicsit sem voltam megijedve, hogy most mi lesz, gondolhatjátok! aztán 3 órával később 39.6-tal ébredt és már az orrszívás ellen sem tiltakozott szegénykém. Hát, nem kívánok senkinek ilyen napokat! De végre vége! Eszembe jutott, hogy milyen bölcs a természet, hogy már a terhesség alatt felkészít bennünket a jövőre, amikor majd nem a pisilés, derékfájás stb. miatt nem tudjuk végigaludni az éjszakákat, hanem mert a kicsinknek van ránk szüksége!
Próbálok visszaolvasgatni, remélem mindenki jól van!

Márti
borossné becz márta

honey!
igen, azt akartam még írni hogy ne ülj sehol wc-re, én csak otthon máshol soha :) és a fürdé is lehet, ahogy szeder írta!!! nekem simivel volt párszor folyás, és azóta kitaláltam magamnak ezeket a kis szabáloykat, és eddig a mostani bébivel még semmi ilyesmi nem volt! koppkoppp

beril!!!
óó szegényke, nemtom a gyógyszert, az a baj hogy tényleg ahány embert kérdezel, annyi félét mondanak.... még a fejfájásra is múltkor a patikában a semmit mondták, így én azt kibírom...
és a homeós doki felkeresése nekem is a legszimpibb ötlet!!
és igen, kéne a 18-20 héten genetikai uh, kérj időpontot, még nem vagy lekésve semmiről:)

ja képzeljétek, pár napja kaptam egy telefont, jól a frászt hozták rám: ismeretlen szám, orvos név, majd hogy ultrahangról van szó :O én meg csak füleltem hoyg mii lehet ez??? majd kiderült h a 21.-ére kért genetikai uh-mat akrja előbbre tenni :) szupiii. így 17.-én láthatjuk bébikét újra!!!! tökjóóó, úúgy várom, áá most számoltam utána, még pont 10 nap, azt nem bíírom kiiiii :D

Márti!!!
szegények, ez szörnyű lehetett!!!! örülök nagyon hogy túl vagytok rajta!!!!!!!!!!!!!

én jól, kivéve hoyg ma egy először felvett kölcsön pocak szoknyát vettem fel, tök édes, deee a nem nyúlós része szűknek bizonyult, és megőőőrjííít!!! én meg ülök egész nap és nagyon idegesítő! szegény bébi is próbálja lefejteni magáról, remélem nem zavarja nagyonnagyon....
hát ennyi, várom hoyg hazamehessek :)
páááá

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzerka!
Ma én is már a kölcsön pocis gatyóba jöttem. Este 6-ig nem is bírnám ki már a saját gatyóimat. Bár most így háromnegyed 6 felé kezdem úgy érezni, hogy szorít ez a gatyó is! Az előbb meg is akartam igazítani, de rá kellett jönnöm, hogy nem is a gagyó szorít, hanem a hasam feszül rettenetesen gondolom a sok üléstől és ráadásul a gyomrom is rázendített: ég mint a pokol. No nem baj, remélem ezt a 20 percet még kibírom valahogy. Remélem Te már otthon vagy, vagy legalább úton hazafelé.

Hali!

Kép
Kép
konan

Már van időpontom a genetikai uh-ra, május elejére vmikor. Most nem tudom pontosan az időpontot, még jó, hogy van noteszem, anélkül nem tudom mi lenne velem, csak el ne felejtsem megnézni :) Nos, a gondom az, hogy én addigra már betöltöm a 20. hetet, sőt már a 21-ik vége felé tartok majd. Én nem tudom most mi van ezekkel az időpontokkal, de a 12. heti uh-vizsgálatot is a majdnem betöltött 13. héten végezték. A 16. heti vérvizsgálat pedig inkább a 17. héten volt, mint 16.
Most én vagyok ennyire eltájolva, hogy nem tudom hol tartok, vagy nem az eü-i ellátás akadozik ennyire, hogy csak így kapok időpontokat. Vagy ennyi késés nem is probléma?
Szept. 14-re vagyok kiírva, számításaim szerint jó az én elméletem a terhesség korát illetően.
Na mindegy, mindenesetre elég érdekes, mert úgy tudom, hogy a 16. heti vérvizsgálat szempontjából lényeges, hogy ne legyen túl sok késés.
Tényleg mennyi idő múlva kapok eredményt, valóban 2 hét? Nekem a védőnő ezt mondta.
Még vmi: tud-e vki felvilágosítást nyújtani arra vonatkozóan, hogy ha a 12. heti gen uh eredményei a doki szerint tökéletesek voltak, mekkora az esély, hogy most a vérvétel vmi problémát jelez?
Bár ez biztos hülye kérdés, de ez a bizonytalanság kezd megőrjíteni.

Kép
beril

Sziasztok!
Tegnap szinte semmi mozgás, ma meg...
Én ma voltam az AFP-n, de megint katasztfofális volt a várakozás. Inkább nem is említem. (8 előtt 5 perccel értem oda, ahol a beutalót adják, és 10:03-kor ültem az autóba) Tényleg, miért nem érvényes a kórházban az a beutaló, amit a dokim a magánrendelőjében megírt? Olyan hülyeség. Na de hát nekik is kell a munkahely. A védőnő mondta mikor kérdezte, miért vagyok ott, hogy ma eddig szinte csak AFP-sek voltak eddig. Mondom és még minimum 2-en vannak utánam. Említettem, hogy termékeny időszakok voltak az ünnepek. :lol: Tele lesz a kórház a szeptemberiekkel.

Beril!

Szerencsére pánikbeteg még nem voltam, de el tudom képzelni, milyen rossz lehet. Mielőtt bármilyen gyógyszert veszel is be, ajánlom, hogy nézd meg a www.drinfo.eszcsm.hu oldalt, ott rá tudsz keresni a gyógyszerre, és ott a leírása is. Én mindig ezt teszem, bárki, bármilyen bogyót ír fel nekem.

Én is érzem a picikémet. Tegnap semmi, pedig bíztattam rendesen, ma meg olyan izgága, nem tudom mit csinál odabent, de jól elvan. Amilyen erősen érzem ma (pedig nem szoktam ennyire), el tudom képzelni, hogy tornázik, nyújtozkodik, bukfencezik.
Amúgy vasárnapra sajna megint visszaestem a betegségbe, bár most nincs lázam, mint legutóbb, de a torkom nagyon fáj, és az orrom is folyamatosan fújom. Semmi szagot nem érzek, a kollegám meg is jegyezte, hogy olyan büdös van a hűtővyz miatt az irodában, ki is nyitotta az ablakot. Mondom, én most úgyse érzem, még tegnap a párom after shave-jét se éreztem.
Ja, így a bacik miatt, kb. 5-kor aludtam el, és a reggeli 3/4 6-os ébresztés igen rosszul érintett.

Na mentem.

Üdv:Ági

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Elfelejtettem. Úgy tudom, hogy a genetikai UH-ot a 18-21 hét között kell elvégezni. De szerintem is szerencsésebb lenne, ha egy kicsit előbb mennél. De ez biztos, hogy csak az AFP eredmény után lehet menni.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szeder: szerintem en alapbol nem vagyok egy aggodos fajta, nem hiszem, hogy azert nem megy az alvas, egyszeruen csak mar a Lurko most keszit fel az ejszakazasra. A melot eleg sokaig tervezem, ugy vagyok vele, ha semmi bajom nem lesz, akkor augusztus vegeig nyomom. :shock: Egyreszrol kell a penz, masreszrol meg mi a fenet csinalnek otthon egyedul. Bar vannak itt barataink, de tobbsegeben ok is meloznak, szoval szerintem csak unatkoznek otthon.
A.m.: de jo neked, akkor gratula, hogy vuk tavozott toled, es titokban nagyon irigy vagyok, bar nem meg nem tartok ott, ahol teged elhagyott, szoval a remeny meg el. :roll: Legzesfigyelo-ugyben en sem tervezek venni – hozzad hasonloan-, meg a legy zummogesere is felebredek, bar nem lesz velunk egy szobaban a mano, azert en nem vagyok aggodos.
Eszike: neked is grat a hajnali rugdosodashoz, nagy elmeny lehet. :lol:
Holka: grat a novekvo pocakhoz, kepet nem dobsz fel?
Szeder: szep nagyon a kiscsaj, jok a kepek. En Mozartot nyomatok a gyereknek, az apukaja meg mesel minden nap, hogy az o hangjat is ismerje es szokja. Most a Mazsola es Manocskanal tartunk :mrgreen:
Minyu: orulok, hogy jol sikerult a wellness hetvege
Rone: akkor ketten maradtunk rokasok?T Hat, nem jo hir :( . Nekem most az extra meg benne, hogy megfaztam, a torkom faj, szerencsere lazam nincs. De fajos torokkal hanykolodni … haaaat, ezt mar ne probald ki, felejtheto elmeny :roll: . A sulyom nekem sem valtozott, de az alakom igen, ez tuti mindkettonknel vuk miatt van, de en nem banom (marmint azt, hogy nem hizok), nekem kulonben etvagyam sincs egyaltalan, lenyegesen kevesebbet eszek, mint eddig.
Bagzerka: hat, anyos mindig jobb szerintem, ha tavolabb van, mint ha kozel. Latod, mi milyen messzire koltoztunk :D
Kistiggrincs: fantasztikusak a kepek es gratula a kis kukachoz.
Roni: es eredmenyed mikor lesz?
Monee: meg egy nap a leskelodesig… gonolom, mar nagyon varod. Nekem meg 4 het …
Konan: de jo, hogy minden okes veletek!
Honey: sajna nem tudok neked semmit hozzatenni, csak szurkolok, hogy el tudd erni a dokid, es megnyugodj egy kicsit. Tuti, minden rendben lesz.
Druska: a megfazasra nekem is a Panadolt ajanlottak most, mint egyetlen szedheto gyogyit. Szerintem a fejfajasra is nyugodtan beveheted.
Beril: en a 12. heten voltam dokinal, es legkozelebb a 20-on fogok menni. Szoval en sem vagyok az a gyakran jarkalgatos
Marta: szegenykem, benneteket aztan jol elkapott minden, de szerencsere mar tul vagytok rajta. Ha jol ertettem, te nem voltal beteg, csak a gyerkocok? Meg jo, hogy legalabb te talpon tudtal maradni
Agi: de jo, mar te is erzed a picurkat, a betegseg meg addig nem baj, amig lazzal nem jar, csak kellemetlen. (Tudom, mirol beszelek, mondjuk en a 2 utolso ejszakan nem tudtam aludni, ugy be volt dugulva mind a ket orrlukam, de hat majd meggyogyulok)

Vasarlasrol akartam meg irni, hogy itt jun. vegen van a penzugyi ev vege, es akkor mindenki nagyon szeret learazni mindent, szoval mi akkor fogunk mindent megvenni. :P

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok, bocs a bepofátlankodásért... :oops:

luca, írjál már nekünk is, mindenki hiányol és kérdik hogy vagy....

további jó és szép babás hónapokat

ui:addig pihizzetek és aludjatok amíg pociban van a baba, utána no hunya! :wink:
Vendég

Hahó!

Tegnap irtam, de nem látom itt :(

No, mindegy, tegnap voltam dokinál, minden rendben Pöttyel. 60%-ra mondta, hogy szerinte kislány. :) (ez mondjuk nem sokkal több, mint az 50 %, de nem baj :))
Holnap megyek genetikai UH-ra. Az AFP-m is jó lett (nekem másfél hét alatt készen lett az eredmény)

Márti :)
Húú, ez nagyon durva, Örülök, hogy jobban vagytok.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Márti!
Ti szegénykék! Nem semmi, de a lényeg, hogy már minden rendben.

Humanka!
Én is hiszek benne, hogy figyelnek az ismerős dallamokra, és hangokra a picike, és abban is reménykedem, hogy tényleg megnyugszik a születése után ha épp nyűgös napja lesz és meghallja..:)
Örülök, hogy nem csak én szórakozom hasonlóképpen :)

Minyu!
Örülök, hogy jó lett az AFP-d. No...azért a 60 az 60%! Mégsem 50% :)
Kíváncsian várom, hogy holnap mit mutat magából a picikéd :)

-Érzékenység:
ismét elkapott..beleolvastam az áprilisi-májusi babavárókba itt a fórumok között.. sorba születnek a csöppségek... jót sírdogáltam magamban.. olyan megható volt olvasni...

honey!!
Mi volt tegnap a dokinál?

szeder74

Sziasztok,
Már másodszor fordult elő velem, hogy éjjel rám jött egy elég erős fejfájás, majd kimentem a gyógyszerért és mire visszaértem az ágyhoz (még nem vettem be a gyógyszert) elmúlt a fejfájás
Ennek persze örültem, de eléggé furcsálltam, lévén ha már felkeltem rá, akkor az tényleg nem az enyhébb fajtájú fejfájás volt
Szerintetek mi az oka?

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk, mert Dorkám megint beteg, lázas, füle, mandulája begyulladva, gyógyszertől megy a hasa :?

És délután megyek az Istenhegyire négyes tesztet megcsináltatni + utána a nőgyogyimhoz, nem tudom Őt kire hagyni, így vinni kell magammal betegen... :roll: :?

És valami jó is.Én is érzem a picurkámat mocorogni! Annyira jó érzés! :lol: :lol: :lol:

Bocsi, hogy most önzőztem, este ha hazaértünk és elaludt Dorka jövök és visszaolvasok és reagálok!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Ja és kismama ruha
Én most vettem két gatyót, egy sztreccs farmert meg egy elegánsabbat. És tök jó áron volt 5100 volt az egyik, 5500 a másik.
Igaz, hogy be kell jelentekzni, de nagyon jó kis cuccok vannak varrónői áron a XI. Fehérvári úton. Itt lehet megkukkolni, már vannak nyáriasabb cuccok is
http://www.gportal.hu/portal/elenorkismamaruha/

Kép
Kép
csibe21

minyu, mitől nőtt 60%-ra az esély? :)

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok, már lehet, hogy nem is emlékeztek rám, olyan régen írtam.Én azért olvasgattalak benneteket.Mindenkinek gratulálok a mozgolódásokhoz, hihetetlen jó érzés. Olyan jó újból átélni az egészet.
Megjött az AFP eredményem, csak a későbbi összehasonlítás végett leírom.
51,5 lett, ez MoM-ba megadva: 1,3. (0,5-2.0 normál értékhatár)
Úgyhogy nagyon örülök. A kislányommal 33 volt. Azt mondták a vérvételis csajok, lehet, hogy ő kisfiú lesz, mert náluk magasabb az érték. Nem tudom Ti mennyire hisztek benne. Nekem van egy-két barátnőm, nekik nagyon alacsony lett az érték és mégi kisfiúk lettek.
18-án megyek gen. UH-ra remélem, majd ott kiderül a neme, ha ő is úgy akarja.
Puszi

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Oooolyan jó azoknak, akik már érzik a mocorgást!! énis én is énis akarom!!! :D

Húúú szeder, mindjárt félidős leszel! :D

tegnap voltam dokinál... ahhoz képest hogy este 10-kor került rám sor hihetetlen türelmes és megértő volt. Azt mondta, hogy nagyon jól tettem, hogy el kezdtem magamat kezelgetni Canestennel. A gyógyszer okés, a babának nem árthat semmit. Kaptam egy másik kúpot is, ha estleg a canesten elfogyna és a helyzet még nem javulna.
Azt monta, hogy minden gyógyszer jobb a kikezeletlen hüvelygyulladásnál. Mert ha felszáll a gyulladás, attól baja lehet a babának és koraszülést is okozhat.
Megvizsgált, láttam nagyon rövid ideig uh.-n a babót. Minden okés vele, mocorog ezerrel! :D
Megnézte a méhszájamat is, mert nagyon sokat keményedik a hasam, de az is ok volt.

Tényleg, van még valaki, akinek hozzám hasonlóan sokat keményedik a méhe? A magne B6-on kívül van rá megoldás?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szia honeymoon!

Szintén sokat keményedik a hasam, nekem is a magne B6-ot javasolta a doki. Na meg persze hozzátette, hogy No sex vagy legalábbis óvatosan vele, előidézheti a keményedést. Nekem a kislányommal is sokat keményedett, de szerencsére minden rendben volt végig. Szerintem ne izgulj, de többet pihizzél.

Kép
Kép
noni78

Na! Nagynehezen sikerült felhívnom a MÁV Kórházat, mert oda kell mennem genetikai UH-ra. Csütörtökön már megyek is! :D Reggel 8-ra. Fúúúú! Megint láthatom a babócámat! :P És hátha addigra nem lesz keresztbe a lábacskája :wink: .
Akivel telefonon beszéltem - gondolom valami asszisztens féle - olyan hangon beszélt velem, amit nem nagyon értettem. Tulajdonképpen az volt a lényege, hogy mit is akarok én a genetikai UH-n mikor még nem vagyok 35 éves. De hát most már mindenkit elküldenek 18-20 hetesen genetikai UH-ra, nem? Nekem legalábbis azt mondta a dokim, hogy ő mindenkit elküld. Ez meg úgy beszélt velem, mintha zavarnám valamiben és feleslegesen akarnám dolgoztatni. Azért remélem a genetikus dokibácsi kedvesebb lesz! :roll:

Még adós vagyok nektek a múlt pénteki UH adatokkal:
a terhes méh üregében 1 élénken mozgó magzat látható.
BPD (fej átmérő keresztben): 39 mm
HC (fej kerülete) : 146 mm
AC (haskörfogat): 126 mm
FL (combcsont): 26mm
Épnek imponáló koponya és gerinc. 4 üregű szív, jó szívműködés. Ép rekesz. Gyomor és hólyagtelődés ábrázlódik. Norm. nagyságú és szerkezetű vesék. Hiánytalan hosszú csöves csontok. Átlagos mennyiségű magzatvíz. Placenta a mellső falon (na ezért nem volt olyan jó az UH kép és ezért nem akartam őt sehogyan sem érezni eddig). Grav.s. 17+6. 220 gr a becsült súly.

Kép
Kép
konan

Honey!
Örülök, hogy sikerült elmenned az orvoshoz. Ráadásul.. kukkantottál is :) no tessék, itt a példa, minden rosszban, van valami jó :) :)
Keményedés: hát megelőztél a témával.. mert nálam tegnap elég keményen jelentkezett.. elfogyott a magneB6-om még vasárnap..és csak hétfőn délután mentem a patikába... de akkor már Bence fiam jött velem, mert még vásárolni is mentünk, ő segített pakolászni autóból ki-be, mert olyan nagyon rosszúl voltam. Ez nem vicc, tényleg nagyon begőzöltem, hogy jussak már el a gyógyszertárba és vehessem már be a magneB6-ot. Én napi 3*2 szedek orvosi utasításra. Képzelheted, hogy mennyire hiányzott vasárnap óta..elvonási tüneteim lettek, és ez most tényleg komoly.
A fiaimnál is erős keményedéseim voltak, akkor annak idején nem írt fel a másik orvosom magneB6-ot.. meg is lett az eredménye 24 hetes terhesen mindkét fiamnál nyitott méhszájam volt... most szedem, de nem is tudnám abbahagyni, mert rosszúl lennék, úgy mint tegnap.
na jó hosszú lett :wink:
Honey!
Igen közeleg a félidő még 2 nap, mert 1 héttel nagyobb a babám 19. hetes és 5 napos :) a várható születési idő: szeptember 28. de én sem változtatok a vonalzómon.

szeder74

Sziaszok!

Honey!

Örülök hogy minden okés. A gomba meg monnyon le!!! :evil:
Nekem felírt a doki pár hete magnesium citrit-et (ne vagyél mérget rá hogy ezt így kell leírni), ez egy gyógyszerári cucc ami nagyobb adagban tartalmazza a magnesiumot mint a MagneB6 és calcium is van benne, az meg most kell a babának. :) Én is azért kaptam, mert mostanság elég sokat fáj a hasam és a dokim aggódott hogy nehogy idő előtt megnyiljon a méhszáj. Jah és igen, no stressz és pihenés.

Anyoo!

Jobbulást a lányzónak!
Az eredménnyel meg majd gyere!

Monee

Monee

monee85

anyooka!
Most nagyon sajnállak benneteket, téged is és Dorkát is!
Nagyon nehéz lehet, hogy nincs segítséged, pedig szükség lenne most rá!
jelentkezz, ha végeztél a dokinál, kíváncsi vagyok.
GRRatula a mozgásohoz Neked is!

szeder74

Szeder!
Szeptember 28. nem lehet :wink: . Visszacsusszansz lassan augusztusba? Nekem későbbre mondja a dokibácsi, mint szept. 5. De ha összevetem a Te UH adataidat az enyémmel, van benne valami. A Te babócád egyértelműen nagyobbnak tűnik. :D

Tegnap óta megint elért a kezdeti gyomorfájás. Este már ismét fetrengtem a fájdalomtól, de viszonylag hamar elmúlt (kb. 1,5-2 óra). Most megint kezdem érezni. Már előre parázok a fájdalomtól. Pedig most nem is érzem, hogy előtte égne a gyomrom valamitől. Bízom benne, hogy csak ijesztget és ahogy jött, úgy tűnik el! :evil:

Kép
Kép
konan

konan!
látod, tényleg bevagyok hülyülve, igen augusztus 28.

szeder74

csibe :)
Sztem ezzel a 60%-al azt akarta jelezni, hogy nagyon nem biztos, de mintha ö úgy látná... :)

zene: Én mikor Nándival voltam kismama, mindig a "Tavaszi szél vizet áraszt..."-ot énekeltem, és még most is ezzel lehet legkönnyebben megnyugtatni!!!

pocikeményedés: tényleg meg kell nézni, hogy melyik magnézium tablettának mennyi a mg tartalma. Tessék sokat pihenni, alápolcolt lábakkal! A sok keményedés tényleg nem gyerekjáték!

Kép
Kép
Kép
minyu

tábli:

Kép

Egyébként én 3 hetes no-róka után ma alig értem a fürdöbe :( Kissé letörtem. De azóta megint semmi...

Kép
Kép
Kép
minyu

konan!
őszintén? A lényeg, hogy rendben menjen minden a terhesség ideje alatt, és a szülésnél. Egészséges baba szülessen. A pici tudja majd, hogy mikor kell megszületnie.
Engem is kiborít néha ez az össze-visszaság a dátumokkal.. :shock:
Hm? Egyetértesz velem?

Monee írta ezt a magnéziumot, kikerestem, ha valakit érdekel:

Tabletta magnesii citrici 500 mg FoNo VII Naturland
Hatóanyag: 500 mg magnézium-citrát tablettánként.

Segédanyagok: magnézium-sztearát, talkum, polividon, kukoricakeményítõ, burgonyakeményítõ, búzakeményítõ.

Leírás: Tabletta: fehér, kerek, mindkét oldalán enyhén domború felületû tabletta.

Csomagolás: 10 db tabletta átlátszó, barna PVC//Al buborékfóliában és dobozban.

Gyártó és a forgalomba hozatali engedély jogosultja:

NATURLAND Magyarország Kft.

1106 Budapest, Csillagvirág u. 8.

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TABLETTA MAGNESII CITRICI 500 MG FONO VII NATURLAND ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Tabletta magnesii citrici 500 mg FoNo VII Naturland kialakult magnéziumiány kezelésére, valamint a szervezet megnövekedett magnézium szükségletének kezelésére alkalmazzák.

2. TUDNIVALÓK A TABLETTA MAGNESII CITRICI 500 MG FONO VII NATURLAND SZEDÉSE ELÕTT

Nem alkalmazható a készítmény:

· ha Ön vesefunkciós zavarokban szenved.

Vesekárosodás, valamint a készítmény bármely összetevõjével szembeni túlérzékenység esetén.

A készítmény idõs korban óvatosan adható.

Egyéb gyógyszerek alkalmazása:

A készítmény hatóanyaga révén a tetraciklinek és bifoszfonátok felszívódását csökkenti.

A készítmény hatásai a gépjármûvezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem befolyásolja hátrányosan az ezekhez szükséges képességeket.

Terhesség és szoptatás:

Terhesség és szoptatás idõszakában történõ alkalmazás esetén mellékhatás nem ismert.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TABLETTA MAGNESII CITRICI 500 MG FONO VII NATURLAND-OT?

A készítmény szokásos napi adagja 2-szer 1 tabletta. Étkezés közben bõséges folyadékkal kell bevenni.

Ha az elõírtnál több tablettát vett be:

A készítmény nagyobb dózisokban (11 – 25 g) alkalmazva hashajtó hatású.

Veseelégtelenség esetén nagy mennyiségben történõ szedése magnézium túladagolást okozhat.

Ha elfelejtette bevenni a tablettát:

Amint észrevette, hogy elfelejtette bevenni a tablettát, pótolja azt mielõbb, de soha ne vegyen be dupla adagot.

szeder74

Szeder!

Ez az, csak nekem a patikában gyártották, nem a Naturland terméke. Nem vagyok benne biztos, de asszem így olcsóbb. 3 rohadt nagy doboz volt olyan 3500 forint körül. Azért írt fel ennyit a doki, mert erre tuti szükség lesz a terhesség végéig. :wink:

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Most csak gyorsan beköszönök. :?
Sajnos elszállt a gépem, amiről netezni szoktam... :(
Valószínűleg valami hülye kémprogramot szedtünk össze, minek következtében az adatforgalmunk az egekbe szökött, plusz már a routert sem érzékeli a gép... Most a másik gépről próbálok netezni, de ez meg sajna olyan lassú, hogy hamarabb őszülök meg, mint betöltene egy oldalt...

Remélem mihamarabb lesz gépem, addig is mindenkinek minden jót és mihamarabbi babamozgásokat!

Kép
Kép
lolababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?