Új privát üzeneted érkezett!

Hááát! Előbb szerintem döntsd el, hogy arkarsz-e, vállalsz-e babát, és ha nem, akkor meg védekezzetek.

Kép
zölddisznó
 
 


zöldi: Jobb lenne később... 1-2 évvel későbbre már megbeszéltük a családalapítást, de most még a párom tanul, én nemrég diplomáztam és mindössze január óta dolgozom. Megszakítással ugyan védekezünk és mérem közben a lázam (sajnos most fogamzásgátlási céllal) de a görbémen nagyon nem tudok kiigazodni! Valahol az is bennem volt, hogy talán nem lesz peteérésem, ha abbahagyom a bromo-t... De ha most üt be a krach, akkor engem a guta meg fog ütni...

Libus
lilaliba
 
 


Kívánom, hogy ne üssön meg! :wink:

Kép
zölddisznó
 
 

 
 

Hello Libus!

Mar csak az lenne a kerdesem, hogy akkor ha fajt a pocid es nem akartok egyenlore gyereket akkor miert akkor voltatok egyutt a paroddal, vagy most csak a tuzzel akarsz jatszani? Voltal te mar abortuszon? Egyaltalan belegondoltal abba, hogy mit csinalsz?

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


sziasztok.

klarissza a zsambol vetted ki a szot.en sem ertem ezt.

coca hogy vagy?erzel mar valamit amit kiscoca muvel?gondolok itt emelyges meg ilyenek.

katicaval most mivan?nem sikerult neki?

Kép
monyo83
 
 


Zöldi: köszönöm! Klarissza: Vesztettem már el babát, de nem kellett hozzá ab-ra menni! :cry: :cry: :cry:

A párommal nem élünk együtt, tehát akkor vagyok vele, amikor épp össze tudjuk hozni a találkát. A hasfájásom kiléte pedig elég bizonytalan volt, ugyanis volt egy gyulladt sebem és nem az volt az első gondolatom napi kb 200 ml tejjel a mellemben, hogy peteérésem is lehet... Hamarabb gondoltam arra, hogy a hasi nyirokcsomóim szűrik a gyulladást.

Libus
lilaliba
 
 


lilaliba,ha valaki nem akar gyereket akkor nem lesz neki,megoldja hogy ne lehesssen,ertem itt rendes vedekezest.

Kép
monyo83
 
 


Jó, igazad van bizonyos szinten... Csak volt olyan is, amikor "rendesen védekeztem" és közben rohamosan romlott az egészségem.

Libus
lilaliba
 
 


lila ezet nem ertem megint.

mit jelent a "rohamosan romlott az egeszsegem"?a vedekezes miatt?
Tabletan kivul eleg sok vedekezesi forma van meg,ha erre gondolsz.

Kép
monyo83
 
 


monyo: Pont a tablettára gondolok és azokra a dolgokra amiket okozott nálam. De erről nem szeretnék beszélni! :( A pharmatex és pantenex szintén nem a legjobb hatást váltották ki bennem, tehát kezem-lábam megkötve... Gondolkoztam a PG53-on, de arról is hallani hideget-meleget.

Libus
lilaliba
 
 


lila a pg53 nem epp megbizhato,szerintem.

Mi 3evig vedekeztunk,ovszerrel.ebbol 1,5ev volt olyan idoszak hogyha akkor besikerul akkor 100%ek hogy el kellet volna vetetnem a babat.Az volt eletem legrosszabb masfel eve,anyira feltem hogy az nem igaz.Volt olyan hogy csak akkor akartam apaval egyutt lenni ha dupla"zokni"volt rajta.Ha nem vedekezhettuk volna ovszerrel akkor bizti kitalatunk volna valami mas vedekezesi modszert.

neked kell eldontened hogy bevalalod e a kockazatot.ha ugy erzed hogy nem tarthatnad meg akkor keresetek valami megfelelo dolgot ami mindeketotoknek jo es vedve vagytok a terheseg ellen.

Kép
monyo83
 
 


monyo: Óvszer szintén nagyon rossz tapasztalat. Volt rá precedens, hogy elszakadt, utána kórház, esemény utáni tablettáért. Minden 2-ik héten megjött, mégegy ekkora lórúgást szintén nem szeretnék...

Érdekes módon, amikor babával próbálkoztunk a volt párommal, még évekkel ezelőtt, akkor hiába voltunk együtt annyiszor, sehogyse akart összejönni. Akkor még nem tudtam, hogy a tejcsorgás problémát jelent.

Egyébként nem tudja valaki, hogy mi kellene ahhoz, hogy anyatejet adhassak?

Libus
lilaliba
 
 


lilaliba annyi tejed van hogy birod fejni?

Kép
monyo83
 
 


monyo: Igen! rendes, sűrű, fehér tej, kézzel is jelentős mennyiséget fejek le. arra gondoltam, hogy annyi kismama nem tud szoptatni, hátha én tudnék segíteni rajtuk!

Libus
lilaliba
 
 


lilaliba te jo isten,az mar nagyon nem normalis hogy anyi tejed van,ez meg hogy lehet...ilyet meg nem is hallotam.

nekem is van pici tejem de csak 1cseppet lehet kipreselni,es az is inkabb olyan feher viz.

Kép
monyo83
 
 


monyo: Elkövettem azt a hibát, hogy abbahagytam a gyógyszert, ami a prolaktint karban tartja, így szerintem hirtelen nagyon felugorhatott a prolak szint. eleinte nekem is 1 cseppecske tejcsim volt, vagy áttetsző, vagy néha néha kicsit sárgás, ragadós.

A minap egy ultradermes tálka alját teletöltöttem és még jött volna, csak már meguntam a fejegetést, fáradt is voltam és fáztam is. Ez nagyjából egy 3/4-ed kávéspohárnyi mennyiség, de úgy, hogy előtte is fejegettem már és még jött volna utána is! Szóval jelentős mennyiség tényleg! Szerencsére nap közben nem veszem észre, hogy magától elindulna vagy hasonló. De ha oda lehetne adni babáknak, akiket a Mamájuk nem bír szoptatni, akkor nagyon szívesen és készségesen segítenék, hátha ezzel tudok tenni valami jót! :)

Libus
lilaliba
 
 


lilaliba szerintem nagyon gyorsan huzzal el a dokihoz.ez igy nincs rendjen.
mell uh an voltal mar?

Kép
monyo83
 
 


voltam de már nagyon régen és ott nem találtak semmit!

hormonok: rendben

MR: negatív

Értetlenül állok a dolgok előtt... :oops: :cry:

Libus
lilaliba
 
 


mindket melledbol jon?

mikor volt utoljara proklatin nezesed?

Kép
monyo83
 
 


Igen, mindkét mellemből, és ugyanaz a nagy mennyiség. Hormonvérvételem tavaly nyáron volt és májusban lesz újra. MR október 31-én. Az endokrinológus (szülészeti nőgyógyászati klinikán) keresztbe tette a kezét és annyit mondott: passz.

Libus
lilaliba
 
 


Lilaliba no comment! :roll:
Vendég
 


Csatlakozom Bonihoz :!:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Monyesz! Legjellemzőbb tünetem a cicibimbó fájás, és a bő hv. Émelygés egyszer volt talán, néha olyan furi érzés, inkább szédülés, olyan, mint amikor leesik az ember vérnyomása. (Ami nekem amúgy is alacsony). Ja, meg hát aludni azt bírok...de ez nem újdonság :lol:

Lányok! Ezt a "no commentet" nem értem.

Kép
zölddisznó
 
 


Sziasztok!
Ezer éve nem olvastam itt :oops: De jöttem megkukkolni Katicát, mi van velük tud valaki valamit?????

Az időközben zebrásat tesztelőknek óriási gratula. Nagyon örülök, hogy honosodnak a zebrák Mo.-on is :D 8) :lol: hajrá csak így tovább csajok!!! :)

Lilaliba: Én ehhez nem értek, de az biztos, hogy ha nekiállsz fejni akkor csak még több tejed lesz, mivel inger éri a melledet és emelkedik a tejtermelés... Szal az anyatej leadása nagyon szép gesztus lenne tőled, de nem gondolnám, hogy egyrészt kivitelezhető, másrészt egészséges..... (vagy csak poén volt? :D )
Nekem az a véleményem, hogy munkahely ide vagy oda (kinemszarjaleamunkahelyethavalamibajodvan?????!!!!!!) irány a doki de azonnal, de máris, de rögtön! És ha az első nem tudja megmondani mi bajod, akkor menj el egy másikhoz! Vagy egy harmadikhoz! De beletörődni, legyinteni nem szabad, mivel ez így ahogy leírod extra gáz! :cry: Szal addig menj és "könyökölj" amíg ki nem derül mi van veled! Hétvégén nincs doki? Menj be a kórházba mond el mivan, tuti nem zavarnak haza... azért ez kemény hogy folyik a tejed :shock:


Ha már itt vagyok dobok képet enyim hőmérősmódszeres 8) babáról :D
Kép
Így megy rá Zalánom, Violám csipszére (vagy mikor mit eszik Vius :lol: )
Kép
És hogy Bogi se maradjon ki... :)
Kép
Bocs ha sok voltam :oops:

Jóéjt!
És ezt Nektek :lol: :
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Helló Őstopiklakó!

Gyönyörűek még mindig a kölkeitek!!! Zalán tök édes abban a mellényben. Nagylánynak jövőre suli? Vilcsi hogy halad? Ügyesedik?

Kép
zölddisznó
 
 


Zöldi csak :lol: egy mert nem értem a hozzáállást, kettő mert nemértem a hozzáállást!

Ceni anniyra édes ZAlán a mellényében!
Viola továbbra is tünemény!
és milyen nagy lány már Bogi! :lol:
Vendég
 


Háj Cocám! :D

Mennek a drukkok neked, hogy 146 nap múlva a babahírt olvashassuk :D

Köszönöm kérdésed. Bogim 2009től megy iskolába, nem akartam még beadni, hadd legyen még egy évet felhőtlenül boldog és gondtalan gyerek! :roll: Utána úgyis jön a kötelezettség és a korlátok.... :(

Viust holnap viszem MRI-re, a neurológus prof agysérülést gyanít a háttérben ezért megyünk. Óriási mákunk volt mert június 9re volt időpontunk, de valaki lemondta a holnapit így megkaptuk az időpontjukat! Csak nagyon be vagyok carva, hogy mit fognak látni :shock: :cry:
A fejlődése eléggé el van maradva, kb 18 hónapos gyerek szintjén van. Kurvakemény vele :( És nem látványos az előrelépés a fejlődését tekintve, sőt stagnál.... :cry:
Most kapott új gyógyszert (lórugás adagot) meg az előzőnek emelték az adagját. Várom a hatást ill a csodát :oops: Mit bánom én mit csak jöjjön!
Néztem a neten az őssejtkapszulát, ki akarnám próbálni, de amíg nem hat az új gyógyszere addig nem merem (még kb 2 hónap mire a teljes adagot bevezetjük, most napi 2x 1/4-nél tartunk, és 2 hetente emelük az adagot 3x1-ig), mert ha jobb lesz nem tudom melyiknek a hatására lesz jobb......

Szóval így állunk, elég car ami azt illeti.... De hát ez van, megtanulunk együtt élni a dologgal, és az MRI után okosabbak leszünk....
Bocs hogy offoltam.... :oops:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Bonikám, neked fiad vagy lányod lesz tudod-é? :D Naggyon kiváncsi vagyok :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


sziasztok.

coca akkor eddig meg nem hanytal:)erdekes hogy mindenhol azt olvasom hogy a kismamaik orulnek ha hanynak,hat en ugy vagyok vele hogy egyaltalan nem bannam ha nem hanynek,meglennek nelkule.

eniko,nagyon egyformak a gyerekeid:)

eniko athiz,mindig elcsodalkozom hogy milyen gyorsan fejlodnek a gyerekeitek,kivetel nelkul mindenki aranyos.

Kép
monyo83
 
 


SziasztoK!

Ceni, gyönyörűek a gyerkőcök!! Drukk az Mr-hez, utána írd meg h mi volt, jóó???

Szilcsi, nagyon szép babád van!!! Irigy-irigy!

Lila, :roll: ORVOS-ORVOS-ORVOS!!!!!

Katica?????????

Andi sok boldogságot nektek!!!

Szezso, teszt??

Bettike, szép lesz az a gyerek!

Snufi, kezedre, LIOTON gélt vegyél!! Ez most komoly, nekem a dokim mondta, napi 3* kell kenni!

És a jó hír 3 napja nem volt olyan komoly rosszullétem!!!! Viszont a tejtől fáj a gyomrom. ÉÉs 2 nap! :lol:

Kép
kata05
 
 


Jó Reggelt Lányok!

Köszönöm szépen, hogy így aggódtok értem! A májust még megvárom, akkor lesz esedékes a rákszűrésem és a prolaknézés, akkor elpanaszolom az orvosomnak mekkora barom voltam... :oops: Ő több prolakos nőt kezelt és állította be a gyógyszerszintjüket, szóval bízok benne. Ezen felül még kíváncsi leszek, hogy vajon mekjkora lehet a prolak szintem így és hogy mennyire viszi el a többi hormont ez az állapot...

Tegnap este beszéltem a párommal mensikésés+görbe ügyben (a hőmérőzésről mindig adom le neki a forró drótot). Aggódik, hogy vajon mi lehet és nem rejti véka alá, hogy fél is! Tudom, hogy az esze mit diktálna neki krízishelyzetben, de azt is tudom, hogy a szíve nagyobb! Nem esett nekem és nem azt éreztette velem, hogy a hajamnál fogva fog a kórházba becibálni "a műtétre". Szóval ha most be is üt a krach, van rá esély, hogy ne tragédiával végződjön a dolog!

Egyébként a ma reggeli hőm 37,2 volt! A görbém egyre csak emelkedik és emelkedik, 4 napja 37 alá már nem is ment! Holnap röppentek egy tesztet, ha csak a mai napon nem történik valami...

Libus
lilaliba
 
 


Lila, egy kicsit érzékeny vagyok, de ennél a mondatodnál éktelen dühöt kezdek érezni!!!!!!!!"Szóval ha most be is üt a krach"
Hogy nekem nem tud beütni ilyen!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Én 2 éve várok rá, és van esélyem a következő 2 évre is!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
kata05
 
 


Kata05: Sajnálom, ne haragudj! :( Nekem is volt idő, mikor nem sikerült. Az előző párommal nagyon sokáig voltunk együtt és már ott tartottunk, hogy házasság, család. Mi is hosszú ideig próbáltuk, de nem sikerült, vagy amikor sikerült, akkor tragédia lett belőle! Most fordult velem a Világ és hirtelen az anyagi függetlenség lett a fő cél az életemben, így másképp élném meg a várandósságom hírét, mint anno, amikor kifejezetten arra készültem! De ez koránt sem jelenti azt, hogy a Babát nem szeretném, vagy ne ragaszkodnék hozzá! Valahol az én nézőpontomat is meg lehet érteni, attól, hogy most nem ez a fő vágyam, még ember vagyok én is, és IGEN IS, VANNAK ÉRZÉSEIM! :cry:

Libus
lilaliba
 
 


KAtám drága Szúúúúúúúúúúúúúúszááááááááááááááááá!!!!!!!

:wink:


Ceni, eddig úgy néz ki fiú :lol:
Vendég
 


boni: Mi lesz a neve?

Libus
lilaliba
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy a régi motorosok benéztek, annak meg pláne, hogy fotókat is hoztak!!!!

Mind a 4 gyermek (Lali, Vius, Zalán és Bogi) gyönyörűek!!!!!!!!

Ceni: drukk a vizsgálathoz!!!! Utána jelentkezz!!!!

Kata: köszi. És mindjárt kedd!!! :wink:

Liba: mi itt mindannyian azért küzdünk évek óta, hogy babánk legyen, ezért van, hogy sokan ezt a krach dolgot felháborítónak tartjuk, hogy szépen fejezzem ki magam,....

Tesó: mozival mi lesz?

Andi: gyere és mesélj a nagy napról!!!!!

Szezso: remélem már pozitív vagy!!!!!!! +

((((((((((((((Kati)))))))))))))))))))

Babim: diéta :?:



Puszi: Snufi

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Jó, akkor nem krach! De szerintem nektek se az lenne a kedvenc szitutok, ha lemennétek a boltba a Kis Tücsökkel, és ha megkérdezné, hogy:

"Anya, veszel nekem csokit?"

Azt kéne mondanotok, hogy NEM...!

Szerintem Ti se ott kezdtétek, ahol most tartotok...

Libus
lilaliba
 
 


Liba, sokat gondolkodtam h erre mit feleljek:" Szerintem Ti se ott kezdtétek, ahol most tartotok..." a magam 26 évével nem tudom mit válaszoljak, főleg h csak 3 éve kezdtem el dolgozni, mert egyetemre jártam. :roll:
És ha az elvesztett babád megmaradt volna, akkor most mit válaszolná neki????? Én nem támadni akarlak, de akkor tényleg miért nem védekeztek egy kicsit hatékonyabban más módszerrel?

Kép
kata05
 
 


Liba: én elhiszem, hogy a körülményeid nem a megfelelőek, és meg kell teremtenek a biztos egzisztenciát, de ahogy Kata írta, akkor védekezzetek biztosabb módszerrel.

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi
 
 


Hello!

Ceniko szurkolunk, hogy minden rendben legyen és végre kiderüljön, hogy mi a baj.

Monyó és Coca én a két fiammal 1-szer találkoztam csak rókával és nagyon örültem neki :wink:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33
 
 


Kata: Ha akkor megmarad a babám, más lenne a helyzetünk. Az volt párom már évek óta dolgozik/dolgozott és elég jól keresett. Én is vállaltam több mellékállást akkoriban. Helyünk is lett volna, mert együtt éltünk itthon nálunk és megvolt mindenre a terv, hogy hogyan, hová tudnánk bővülni, felújítani etc... Most más... Pár hónapja dolgozom csak, az "újdonsült" párom még tanul, egyetemista. Igazából még arra se lennék jogosult, hogy GYED-et kapjak, anno pedig nem jelentett volna gondot, ha GYES-en lettem volna. Szóval most néhány fokkal rosszabb a szitu és a Baba vágyaim közt szerepel ettől függetlenül... :cry: :cry: :cry:

Snufi: Betegségeimre való tekintettel nem válogathatok a fogamzásgátlási módszerek széles skálájából (sajnos). Bár most, hogy picit több időm van hétvégén, kicsit nézelődtem a neten és találtam valamit, ami talán nem tenne nagy kárt bennem és biztonságos is! Csak kérdés, hogy az orvos felírja-e majd nekem. Megértem, hogy úgy vélekedtek rólam, ahogy, de a "vonal másik végén" ott vagyok én, és én tisztában vagyok a saját gondjaimmal és körülményeimmel és higgyétek el, hogy én se/mi se játékiból csináljuk most azt, amit csinálunk! :cry:

Libus
lilaliba
 
 


Na, Ceni! Jó kis koraszülést irányoztál elő nekem! :wink: :lol:
Violát illéetően nagyon szorítok! ...és minden elismerésem a Tiétek.

Monyó! Nem kifejezetten hánymi akarunk ám mi, hanem csak atombiztos tüneteket. Amúgy nem vagyok hányós, lehet, hogy kihagyom én is , mint Bettike.

Kata! Jippppíííííí! No rosszollét! Ne igyál tejet! És Kaálííííííííííííííí! Jeeeeeeeeeee!

Libus! Ha "beüt a krach", akkor sem az abortusz a megoldás!
Az anyagiakról: tesóm és férje utolsó évesek voltak a főiskolán, koleszból ment szülni...közben albérletet kerestünk, apja éjjel mosogatott, miközben csinálta az orvosit, tesóm otthonról bedolgozott, két pedagódus nővére segítette, és a 2 pedagógus nagyszülö. És néha még csokira is jutott, mert akarták.

Kép
zölddisznó
 
 


Sziasztok!

Jééé! Példa lettem Zöldinek! :oops: :lol: Aki egyébként jól írja, hogy csak az atombiztos tünetet akarjuk! :lol:
Holnap meg kukucsra mész???

Katica! Nagyon szépen kérlek jelentkezz!!!!!

Kép
bettike
Eger
 
 


Coca: Hí télleg 246 akart lenni :oops: :lol: Fel sem tűnt, bocsika!

Amit Libusnak írtál anyagiakról egyetértek!

Köszi mindenkinek a szurkokat, ránkférnek, most úgy eléggé kivagyok :cry: Gyűjtöm az erőmet holnapra, de nem vokk benne biztos, hogy lesz (hogy ne bőgjek... :oops: ) Ez van!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Bettikém, Rólad lemaradtam :)
Az új orvos segített rajtatok? Aki miatt annyit kellett utazni? Hát megérte :D :D Nagyon gratulálok :)

Kata: Neked meg nagyon drukkolok!++++++++++++++++++++++

Meg mindenkinek! :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Bettike! Holnaaaaaaap? Ezt miből gondolod?

Lányok! Hagyjátok már Katit! Már írta, hogy a 12. napi tesztje is negatív. Szerintem jelentkezni fog, ha van pozitív változás.

Enikő! Nagyon szurkolok holnapra!

Kép
zölddisznó
 
 


Én Libusra először nem akartam reagálni, de azért tömören megteszem mégis: Csak annyit írnék, hogy én pl. 12 éve vágyom egy kisbabára, én is voltam nehéz körülmények között, az én májammal is van gond és az enyém stimura, hormonra, terhességre is reagálhat MÉGIS KOCKÁZTATOK!!!!!!!!!Mert életem legnagyobb vágya az, hogy végre én is édesanya lehessek és ezért BÁRMIT bevállalok.
Annyira fel tud dühíteni az ilyesmi, hogy inkább nem írok többet. Úgy gondolom, hogy egy tanult, felelősségteljes, felnőtt ember IDE ILYET NEM ÍR!!!!!
(Senkit nem szeretnék megbántani, igyekeztem finom lenni)

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Snufi, az én kezem is ilyen volt, de már gyógyulóban van.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Ceni, köszi! Várjuk a híreket!

Baba, de jól tudsz fogalmazni! Tecc!

Képzeljétek mit ettem össze 4-től mostanáig: 3 csokis muffint csokisfagyival, és 2 sonkás zsemlét, egyszerűen éhség rohamom van! :shock:

Kép
kata05
 
 


Kata, hűha..és jól vagy most?

babaimádó
Kép
babaimado
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?