Sziasztok!
Dina!
Bárányhimlő 23 évesen: miként sikerült elkerülnöd a gyerekkori fertőzést?
Lényeg, hogy túlélted.
Nem semmi, hogy Benedek nem kapta el a rokon kislánytól a himlőt.
Nekem a dr-néni azt mondta, készüljek fel, a nagyobbik fiú is tuti elkapja. Eddig még semmi, bár délelőtt lefeküdt aludni és fázott is. Ez számomra azt mutatja, hogy valami nem stimmel....
A fogyókúra-módszert ide is felrakhatod, priviben is küldheted, rád bízom. Te tudod, szeretnéd-e másokkal is megosztani (kukkolókra gondolok
)
Fel-le csúszkáló ruhák:
Remélem, sikerült elvetémenyeznetek. Nálunk már lóg az eső lába.
Nika!
Az biztos, hogy pozitív életszemlélettel mindent könnyebb átvészelni.
Irigylem azokat, akik ilyenek. Sajnos, én nem (mindig), de dolgozom rajta...
Miért is nem cseréltetik ki az ablakaikat az emberek hideg időben?!
Ildi!
Te ma is suliban vagy.
Majd meséld el, milyen lett a dolgozat! Szükség volt a fegyvertárra? Daninak tetszett az ovi? Ősszel kezdi élesben?
Tollas:
Biztos szuper lehet! Társaság is, sport is!
Az alakformálódást ennek a számlájára írhatjuk?
Szuzy!
Háát, valóban az Immunólógiai véreredményei Dávidnak sokszorosai a normálisnak. (Ige, Iga stb) Novemberben csináltak neki vérvizsgálatot (ismét). Elég rosszak az eredmények.
Akkor még jártam a suliba, ahol volt egy nő, aki egészségügyes, őt kértem meg, mondja el, mi mit jelent. Sok mindent mondott, nem emlékszem már pontosan
, de az biztos, hogy lestrapált szóval jellemezte az értékek alapján Dávid szervezetét.
Azt mondta, olyan, mintha egy nagy betegség után lenne. Pedig, akkor nem volt semmi baja, még megfázva sem volt.
Most fogunk menni 30-án a pulmonológia-kontrollra, remélem okosabb leszek.
A gyerekorvosunkat megkérdeztem, ő azt mondta, az értékek olyanok mint általában az asztmás-allergiás gyerekeké.
- ez egy kicsit megnyugtatott.
Hogy nálunk hogy alakult ki az asztma? Jó kérdés! Sajnos Dávid az apukájától örökölt egy hajlamot az allergiára. A férjem ekcémás is (kezelve, nem vészes) és allergiás is (por, de főleg pollen). Szóval Dávid eleve ebből indult.
Nem sok mindent vettünk észre rajta, talán csak később azt, hogy a szúnyogcsípésre, macskára allergiás. A csípések neki nagyon brutál módon néztek ki. Borogatás, Fenistil-csepp volt rá a javallat.
Aztán nem egészen 2 évesen befulladt minden előzmény nélkül. Már mint úgy előzmény nélkül, hogy "csak" megfázva volt, ami nem csoda, mert tél volt, a vírusok tomboltak. Ügyeletre vittük, kórházba kerültünk. Innentől számítják neki az allergia okozta asztmát. Komolyan mondom, még azt sem tudom igazán, ez mit is takar... Nem tudom mi váltotta ki nála ilyen hirtelen ..Állandó gyógyszereket kap megelőzésképpen és hála Istennek azóta nem voltunk kórházban... Számára kicsit húzósabbak a megfázások, nagyon oda kell figyelni, ha kell hörgőtágítót adni stb... Szóval szinten lehet tartani a dolgot.
( én bízom benne, hogy javulni fog, és eljutunk oda, hogy nem lesz szükség semmilyen gyógyszerre)
Szerintem én nem hagytam kezeletlenül Dávid tüneteit, mert nem voltak igazán. Orvoshoz is mindig vittem bármi volt, stb.. Viszont azt mondják, hogy mivel szopizott sokáig, lehet az kordában tartotta az allergiáját... Hát nem tudom... Ja, és az a legjobb, hogy nem tudni, hogy mire allergiás tulajdonképpen.
Gyógyszerek: Dávid nem ezeket szedi.
Szerintem kérjetek allergia-vizsgálatot, hátha kiderül valami. Még most is vannak tünetei, vagy úgy érzed, hatott a gyógyszer?
(most jutott eszembe: a fogyis recepteket, amiket a múltkor küldtem nem tudtad megnyitni, ugye?)
Na, jó sokat írtam...
Timi