Új privát üzeneted érkezett!

Én meg a kinézett PP switch babakocsiról két kismamitól is olvastam olyat neten, hogy kibolyhosodik a szövete...elég durva azért ennyi pénzért...ez egy kicsit elbizonytalanított...főleg a netes rendeléstől, mert ugye az olaszokkal nem nagyon lehet pereskedni...

pöttömpanni
 
 


Szia Pöttöm!

Én is pont így jártam tegnap! Annyira aktív volt a lányka, hogy szinte fájt, és apukája is kapott jó párat a tenyerébe, pedig neki mindig csöndben van :) biztos hogy front volt, mert pogózott bennem egész nap. Nektek szokta kidugni a fejét meg a popsiját? Annyira félre áll olyankor a hasam, mintha az oldalamra nőne a púp, nem középen :) apa legnagyobb örömére, mert könnyesre röhögi magát rajtam :) pedig nem túl kellemes érzés. Mintha egy bazi nagy kő akarna kijönni az oldalamon. Hol van már az az édes bugyborékolás :) egy vadorzó lakik odabent.

KépKép
columbine
 
 


na, akkor nem is kell annyira hiányolnom azt a mocorgást. :oops: :lol:
nekem is mondta már a védőnő, hogy hisztis kölök lesz. Amikor szívhangot néztünk, azon nevetett, hogy a dobogást alig lehet hallani attól ahogy a kezével suhogtat, hogy tünjünk már a fenébe azzal a szerkentyűvel.

Először sztem a Villányi út végén érdemes megpróbálni parkolni, ott ingyenes is és a parkon átsétálni 5 perc. Biztos nagyon szép már ott is minden. Tiszta tavasz van!Végre!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 

 
 

Ági!

Nekem kívülről még semmi nem szokott látszani a benti rendetlenkedésből, gondolom neked azért látszik, mert kisebb jóval a pocid mint az enyém, és vékonyabb a hasfalad is.
Néha talán féloldalas, de kitüremkedések nem nagyon vannak rajta.

pöttömpanni
 
 


Két napja voltunk egy céges bulin, a férjem kollégája döntött úgy, hogy külföldön próbálnak szerencsét a párjával, őt búcsúztattuk.
De nem is ez a lényeg...volt ott egy anyuka, akinek oroszlán a kislánya, amiket mesélt elég rémisztő volt :lol:
Kiscsaj földhözvágja magát, ha nem úgy mennek a dolgok ahogy ő szeretné, csak ő lehet mindenben az első, ha véletlenül a vonatozásnál nem ő van apa után, hanem a bátyus, hatalmas hisztit csap, és külön megköveteli a bocsánatkérést...na nem tudom mennyi múlik a szülőn és mennyi a gyerek alaptermészetén, de a gyatyánkat fel kell kötnünk :lol:

Mondjuk én pár nappal ezelőtt azt álmodtam, hogy Noel hamarabb érkezett, és rák lett... :oops:

pöttömpanni
 
 


Pöttömpanni!

A keresztlányom oroszlán, és egy tünemény, szerintem nem kell tartanunk semmitől. Gondolom ez az eset nagyban mutatja a szülői "nem"nevelést! Minden gyerek próbálkozik a hisztivel, de addig megy el, amíg a szülei hagyják!

Szóval én is hallottam mindenfélét, de az biztos, hogy a keresztlányom pont az ellentéte :) (tündéri kis oroszlánjaink lesznek)

Rita

Kép
rituspoc
 
 


Ritus!

Köszi a megnyugtatást, valahogy én is azt sejtem, hogy a szülők nagyban befolyásolják a gyerek "hisztijeit". De tény, hogy az oroszlánoknak nagy akaratuk van. Ami nem mindig jelent hátrányt, főleg a fiúknál nem :wink:

pöttömpanni
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy idepofátlankodok :oops: ha esetleg valakit érdekel van egy Avent kézi mellszivóm, 4 db tárolódobozzal,tetővel, teljes felszereléssel, 3 db játszócumival, 2 nagy cumisüveggel (még sterilizálva sem volt), 5 db 1-es, 2 db 2-es cumival. A cumik és a játszócumi 1X volt sterilizálva, a mellszivót kb 5X használtam. Ha esetleg érdekel valakit külön-külön is odaadom, az árát privibe megbeszéljük.
Örömteli babavárást, könnyü szülést és sok tejet kivánok mindenkinek!

drumka
 
 


Sziasztok!

Mindenképpen tündéri kisoroszlánjaink lesznek (bár a miénk már lehet, hogy szűz lesz, 28-ára vagyok kiírva). :)

Én magam is oroszlán vagyok, de egyáltalán nem az a hisztizős fajta. Anyumék bevallása szerint egyszer próbálkoztam, de mivel rám se hederítettek, hamar beláttam, hogy fölösleges.

A határozottság teljesen igaz, de hát ez néha inkább előny (különösen ha a közüzemi szolgáltatóknál és hivataloknál, vagy bankoknál való ügyintézésről van szó).

Egyébként férjem is oroszlán, sógornőm is, és nagyon szurkolok, hogy a baba is az legyen. :)

Egyébként, hogy pozitívumot is írjak az oroszlánokról (minden szentnek maga felé hajlik a keze): nagyon erős az igazságérzetük, és hatalmas a szívük. :D

Beus

Kép
félhold
 
 


Az oroszlánok alapban nagyon jófejek. Nekem egy csomó barátosném az, és nagyon csípem őket, pedig bak vagyok. Ami ugyebár két dudás egy csárdában.
Tényleg minden a nevelésen múlik.
Unokahugim az a tipikus földhözvágós fajta, pedig szűz, ami egyébiránt az egyik legnyugisabb jegy.
De náluk még a nevelésre sem lehet fogni, csak arra hogy 3 bátyó mellett próbál érvényesülni, ami igen nehéz.
Volt, hogy a sógornőm (mamája) is lefeküdt mellé, meg az én párom is hisztizni, hogy megmutassák neki, milyen látvány. Hát, eléggé elakadt a lélegzete. :lol: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok!

A mai talihoz nagyon jó hangulatot kívánok nektek! Olyan szuper, hogy ilyen sokan személyesen is megismerhetitek egymást! Majd kérünk, mi otthon maradottak, jó sok képet, rendben?

Téma: ruha
Csengének annyiból igaza van, hogy a H&M cuccok egy számmal nagyobbak és mosás után is az maradnak. Nem rossz ez, csak be kell kalkulálni. Ez viszont inkább csak a babacuccokra érvényes, késöbb vagy a méretük a méret, ami meg van adva, vagy mosás után még össze is mennek egy méretet.
Összességében a H&M és a C&A babaholmik nagyon jó minöségüek és kiszolgálnak 3-4 gyereket is látványos elhasználódási jelek nélkül. Ez az én tapasztalatom. Nem kímélem a ruhákat, mosom öket legalább 60 fokon és ezt éveken keresztül.
Érdemes az elsö 1-2 méretböl csak mutatóba párat venni, vagy nem lábfejes dolgokat, mert az elején nem tudod, hogy milyen hosszal születik a baba, ha 50 cm, akkor az 56-os egy pár hétig jó, ha közel 56 cm már születésekor, akkor az elsö méretet gyakorlatilag el is felejtheted. 62-esböl már inkább érdemes kicsivel többet tárolni, 68-as is jó, de csak télre, 74-est hordanak az átlagos babák egy évesen, majd évi 2 számot tutira nönek, de vannak akik 3 számnyit is nyúlnak. Az enyémek elég nagyok korukhoz viszonyítva, de pl. 92-est hordanak két és fél évesen, 3-3,5 évesen 98-ast, majd 4-4,5 évesen 104est. Tehát csak az elsö életévben van ilyen eszméletlen gyors növekedés, súlyra a születési súly 3x, hosszra 50% plusz várható.
Amit szerintem még fontos tudni: tapasztalataim szerint az anyatejes babák sokszor és rengeteget képesek kakilni a tetötöl talpig beterítös típusból, ami annyit jelent, hogy jó pár body-ra lehet szükség, mert elöfordulhat ez a móka naponta 5x is, vagy éppen egyszer sem, mert vannak szorulásos babák, akik heti egyszer kakilnak. Az enyémeknek nem volt gondja az emésztésével és állandóan ki kellett öket a sárga édes rémesböl vakarni, lemosdatni, ruhákat kimosni (jó makacs sárga a kaki). Nem a pelenkán múlik, ez a sárga kisvonat bárhonnan képes kikúszni...
Szóval alsónemü tekintetében gondoljatok a váltásra...

Pocaklakó mozgása. Én akkor elég szerencsés vagyok, mert már 5 hete jól érzem öt. Van egy kedvenc helye - minden babámnak volt valami kedvenc helye - és beül jobbra a pocakomba fejjel lefelé. Mindig ott van, ha éppen nem pakolászik a nagyszobájában (110 cm a pocakátméröm már most...). Ha ráérek, nekiállok nyomkodni a fenekét és odébáll. Mert ha ennyit ül ott, elkezd fájni a helye és mivel mindenkinek volt kedvenc helye, a pocakom különbözö kiült helyeken érzékeny. Most a köldökömmel kínlódok, mert nö a méh és nyomódik ki az érzékeny köldökbör...
Ne aggódjatok, elsö babásoknál a 20. hét után várható igazán csak az érdemben is érezhetö mozgás, tisztelet a kivételnek. Én is érzem a különbséget, mert attól függöen, hogy merre van úton, jól kivehetö a mozgása, vagy csak gyanítható. Pl. ha hátra a belek felé dolgozik, nem mint babamozgás tünik fel, hanem másképpen, ha meg a hólyagommal foglalkozik, pisilnem kell menni, amúgy zömmel a köldökömnél dübörög, mert ugye fejjel lefelé van. Minden gyerekem felvette elég korán ezt a pózt és így is maradtak szülésig, csak a tengelyük körül forogtak. Jó persze lehet, hogy idönként megfordultak fejjel felfelé is, de ha a nögyógyásznál voltam, mindig így voltak éppen.

Nem írtatok a kérdéseimre választ:
Hogy álltok a védöoltásokhoz ill. látjátok-e még tusoláskor a lábatokat?

Mentem fözni én folyton éhes.

Barbi
Vendég
 


Sziasztok csajok:)

Már nagyon várom én is a talit, 4-kor indulok a Deákról:))

Zsófi, a mozorgás miatt ne aggódj, beindul előbb-utóbb, csak győzzed követni:) én sem érzem még olyan nagyon, mondjuk elég nagy is a pocim, van helye bőven a kisfiamnak:)

Pöttöm, hétfőn nekem azt mesélte a védőnő, hogy általában az apukák kezére megnyugszanak a babák, azért marad abba a mocorgás;)

Nekem is rengeteg oroszlán ismerősöm, barátom van és jó fejek nagyon, tényleg igaz a hatalmas igazságérzet rájuk és hogy nagyon nagy szívük van! Szóval rengeteg múlik a nevelésen szerintem...

sniky
 
 


szia Barbi:))))

én már nem nagyon látok semmit a pocakomtól:))) 103 cm-nél tartok, reggel mértem:)

a kötelező oltásokat én mindenképp beadatom, azon felül meg majd meglátjuk....

olyan jópofa, hogy így ki tudod már őket a pocakon belül ismerni, hogy mikor hogy helyezkednek el, nekem ez még nem megy, majd a 2. 3. baba után;)) jó főzőcskézést neked, mesélj egy kicsit mi finomat csinálsz?

sniky
 
 


Szia Barbi!

Tegnap este mértem 103cm :)
Az én pocakomba nekem balra beült a babó és fenékkel lefelé van, a múltkor leültem egy székre és pont akkor rúgott meg lefelé, kicsit megrettentem, nehogy kijöjjön a lábacskája :)
Ha lefekszem hanyatt, akkor lehet látni, hogy teljesen arra az oldalra ül, nekem bal oldalra csúcsos akkor a pocim. :)

Rita

Kép
rituspoc
 
 


pöttöm:iigen én kérdeztem, köszi, akkor megpróbálok elmenni.
esetleg a címét meg tudod mondani az előadásnak?vagy hol tudom megnézni?

Kép
winona
 
 


Sziasztok!

Tudom, hogy hosszú időre tüntem el, de jól vagyok és mivel nincs állandó internet hozzáférésem így csak alkalmanként tudok felnézni a hálóra,akkor is rövid időre.
Hétfőn voltam 18 hetes UH. és még az orvosommal is sikerült beszélnem most már négy szem közt ami azért jó volt. Az eredményeim jók, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Természetesen háttal volt amit én egyáltalán nem bánok,így a neme titokban marad. Szépen fejlődik, csak a pocakomon nemlátszik. Az UH. néni is megjegyezte, hogy szinte nincs is hasam, de legalább addig sem kell ruhaproblémákkal küzdenem.
A mai találkozáshoz jó szórakozást és cseverészést kívánok. Amennyiben kiváncsiak vagytok rám is kérdezzétek aprookat. Ő ismer engem.
feluca
Mezőszemere
 
 


Ja és a már beígért kalács receptjét is feltettem a receptes oldalra.Próbáljátok ki!
feluca
Mezőszemere
 
 


Szia Barbi!

Köszi a ruhás leírást, nagyon hasznos tapasztalatokat osztottál meg velünk!
Én védőoltást mindenképpen adatok a gyereknek, szerintem butaság kockáztatni, a szívem szakadna meg, ha tehettem volna valamit és nem tettem az egészségéért. Minek tegyem ki felesleges szenvedésnek, ha megelőzhető. Nem véletlenül hívják VÉDŐoltásnak.
Pocak ügyileg én sehol se vagyok, 85 cm. De erre a kicsire is nagyon büszke vagyok :)

Luca, köszi a kalács receptet, én mindenképpen megsütöm, nagyon édesszájú vagyok :)

KépKép
columbine
 
 


Winona!

Interneten én még nem találtam meg az előadássorozatot :cry:

A helyszín: István kórház, ebédlő, ez egészen hátul van a főbejárattól nézve, az N, mint nőgyógyászati épület bal oldalán. Minden szerdán 15-től, de nem lehet eltéveszteni, mert rengeteg kismama szaladgál olyankor arrafelé :lol:

pöttömpanni
 
 


Barbi!

Nekem is megütette a pocim a 100 cm-ert, és ha lenézek már nem látom a lábamat...pedig tutira mondta a dokinéni hogy egy babus lapul bent :lol: De már kezdek hozzászokni a méreteimhez :oops:

pöttömpanni
 
 


Sziasztok! Megyek készülődni... 3-kor indulunk fel Bp-re. Remélem hamar odaérünk, de biztos sokan ott lesztek már ;-)

yuyu79
 
 


Hello lányok!

Érezzétek jól magatokat a talin!
Én sajnos nem tudok menni.Aztán majd irjatok milyen volt.
Kellemes hétvégét mindenkinek.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


szia mecsi!

Érezzétek nagyon jól magatokat! :)

sniky
 
 


Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Benneteket is:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka
 
 


most mértem haskörfogatot (csak fém mérőszalagot találtam, úgyhogy nem annyira pontos az eredmény) és 98 cm-t mértem így. Pedig azt hittem, már én is átléptem az 1m-t :) de akkor még egy hónapot várnom kell, mert az elmúlt egy hónapban nőtt 3 cm-t, úgyh akkor a köv hónapban lesz meg a 100 cm.
Én 4-kor indulok!!
lei
 
 


A Villányi út végén tényleg ingyenes a parkolás, de soha nincs szabad hely. A Tranzit kávézó körül lehet parkolni, ott akad is hely, igaz fizetős, de csak 6-ig kell fizetni, szóval max egy óra. Ott a környező kis utcákban is lehet próbálkozni (azt hiszem ott sem kell fizetni, de nem emlékszem pontosan), egyirányú utcák, lehet egy kört menni és közelebb is van, mintha a Villányitól sétálnátok el odáig.

Judit kösz az off-ért, épp kedden ajánlotta a szülésznőm ezeket az előadásokat, csak még nem volt időm megkeresni hol lesznek. Annyit mondott még Sheila-ról, hogy ő volt sokáig London főbábája (akármi is legyen az :) )

Barbi, akkor az én gyerekem nem tudja mennyit illik nőni, mert két és fél évesen 98-as és 104-es ruhákat hord :lol: A Kenguru Gold-os 104-es body már feszül rajta (ezek mindig kisebbek az átlagnál, a C&A-as ruhákból most a 98-as pont jó). Különben meg oroszlán, tudnék mesélni az akaratáról :lol: Ha nincs szerencsétek meg is láthatjátok, mert lehet hogy jön velem, legfeljebb az apja majd jön érte, ha végez.
Vendég
 


Hüha Csenge!

Jó nyúlánk fiad van. Az enyém a törpe típusból van, mert még olyan ütemben sem nö, mint a csajok. Viszont a lányaim az itteni átlag felett vannak hosszban a nemükön belül.

Pocakméret! Columbine sok múlik az alkaton is. Én kis zömök vagyok a teltkarcsúak táborából és nekem mindig nagyon beindul a pocakom. Te jó vékony alkatú vagy, nem is lesz gond a szülés után pár héttel visszavenni az eredeti ruháidat. Hamar visszajön a kiindulási súlyod, amiért nekem rendesen meg kell majd küzdenem. De nem bánom. Ha ekkora, hát ekkora, majd lemegy 2-3 hónap alatt.

Ti már taliztok, de jó nektek! Lélekben én is veletek vagyok és ezerrel döngöm a süteményes részleget! :-)

Jó csevegést, várom a képeket!

Barbi
Vendég
 


Szia Barbi! Tényleg kár, hogy nem tudtál "ideugrani" a talira :) Jól éreztük magunkat. Képpel nem szolgálhatok, mert ugyan vittem fényképezőgépet, de nem volt benne elem :) de majd jönnek a többiek is, akik készítettek képeket.

Jó hétvégét mindenkinek!Niki, majd intézd a jó időt légyszi, mindenkinek, ahogy kérte :lol:
Vendég
 


Sziasztok! Itt még téli időszámítás van? Csenge 8 előtt még el se indultál haza, nem?

Mi meg még mindig Budán vagyunk a barátunknál, a fiúk kártyáznak... Azt hiszem éjfél előtt már nem érünk haza... vagyis tuti ;-)

Jó volt a tali, köszi mindenkinek, aki ott volt :-D Aztán küldjétek majd a képeket, aki csinált ;-)

yuyu79
 
 


Hahó!!!
Szerintem is nagyon jó volt a tali!Tök aranyos és normális mindenki! :lol: :lol: :lol: Nagyon jó csapat vagyunk!Már előre sajnálom,hogy többet nem futunk így össze! :cry: Én mindenkivel el tudtam volna még órákat beszélgetni.... :wink:

binyek
 
 


Jó reggelt!

Igen, nagyon szuper volt a tegnap. De csak pozitívan, hátha sikerül még összefutni így, vagy még többen, hogy aztán tényleg a pincérnő idegeire másszunk közös erővel. :lol: :lol:

Megpróbálom kitalálni annak az oldalnak a nevét, ahova felpakolhatom az összes képet és mindenki meg tudja nyitni. Ha nem sikerül, akkor talán kellene csinálni egy yahoos közös címet, amiben sajna nem vagyok otthon, de tudom, hogy oda is lehet pakolgatni. Aki kicsit nagyobb guru, meséljen mi lenne a legjobb megoldás??

Egyenlőre csodás itt az idő (köszi Niki), úgyhogy megyek földet túrni. Szép szombatot!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek:)

Nagyon nagyon jól éreztem magam tegnap, tényleg szuper "kis" csapat vagyunk:) csak sajnos olyan gyorsan eltelt.... na de még hátha össze tudunk hozni egy hasonló talit, már csak azok kedvéért is, akik nem tudtak ott lenni... (Barbinak meg el kéne vhogy intézni a teleportálást;))

A napos időt még este leegyeztettem az égiekkel:)) annyian kértétek, hihi...
aki csak teheti irány ki a szabadba! én is nemsoká indulok ki a csepeli csónakházba barátokkal, ha minden igaz!

De előtte felteszem a már beígért cseresznyés pite receptet a megfelelő topikba:)

Nagyon szép napot mindenkinek!

sniky
 
 


Tényleg furcsán jár az óra itt :lol:

Ez a ragyogó napsütés (köszi Niki, holnapra küldd nyugatra légyszi 8) ) megihletett. Mi lenne ha legközelebb rendeznénk egy pikniket valahol?? Nem kellene karótnyelt pincérnőkön bosszankodni :) és sokkal kötetlenebb lenne, jobban szót tudnánk váltani egymással. Niki, te hozhatnál cseresznyés pitét :lol: meg mindenki azt amiben jó (pl. ha jól tud üditőt venni a boltban, akkor azt :D ).

További szép hétvégét mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Szerinem is remek volt a találkozó. Mindenki nagyon jó fej, ez igazán jó dolog, hogy ilyen remekül kijövünk egymással. Aprooka, én szivesen csinálnék egy galériát, mert nekem van tárhelyem is, csak az kéne, hogy zip-peld össze a képeket egy fájlba és küldd el nekem a http://www.toldacuccot.hu oldal segítségével a szuszununu@gmail.com címemre.
Niki, nálunk esik az eső itt Tiszaújvárosban, de nem bánom, ennyi még belefér. Örökké úgysem eshet :D

szuszu
 
 


Kedves szuszu!

Sajnálom, de igazad van, örökké nem eshet, megpróbálok odaküldeni egy kis napocskát;)

Csenge, nagyon jó ötletnek tartom a pikniket!!! Mondjuk május végén, június elején lehetne, akkor már tuti nem kell vívnom az égiekkel a napocska miatt:)

sniky
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszi hogy gondoltatok rám sokat!!!
Tegnap jöttem haza a kórházból másfél hétig kellett bent lennem. Hát elég szörnyű volt, nem elég, hogy a babát el kellett vesztenem nem volt egyszerű az egész. Tömören: a rendes szülésindítás nem sikerült mert nem voltak fájásaim csak véreztem, hiába mondtam az összes dokinak és szülésznőnek hogy a méhlepényem a méhszájat fedi (és szerintem ezért nem tudom megszülni). Na de másnap aztán eldöntötték, hogy császárral veszik el. De sajna az se volt egyszerű, közölte a doki, hogy vagy ki kell venni a méhemet mert egybenött a méhlepénnyel, vagy pedig két arténriát el kell kötni, mert elvérezhetek. JÓ MI!!!!
Aztám mikor felébredtem az altatásból közölték, hogy legalább a méhemet megtudták menteni, de a két artériát el kellett kötni, ezért kétszer nyitotak fel, és kaptam 6 zacskó vért és 3 plazmát.
Na de vége és örülök, hogy egyáltalán élek. :(

Tömören ennyi a történet, még elégé szenvedek a fájdalmaktól és ráadásul megindult a tejem is.

Egyelőre ennyit a szörnyűségekről. :(

Remélem ti mindannyian jól vagytok.
:lol:
Gabi :lol:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Gabi, ez kész horror :cry: nagyon sajnálom, hogy ilyen szörnyűségek történtek veled. Kívánom, hogy gyorsan felépülj!
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon jó volt tegnap a tali, és sajnáltam, hogy csak olyan keveset tdtam maradni. Mindenki nagyon szimpi volt, és tök jól elbeszégettünk- már akivel beszédtávolságba sikerült keveredtem :lol:
De szerintem se írjuk le a további személyes talikat! Én szívesen megyek máskor is, ha ráérek. Remélem legközelebb már nem veszem ilyen rohanósra a figurát. Persze Nyíregyre indulni 8 után sikerült csak, így elég későn értünk haza, de egész este tök jó kedvű voltam, és szerintem ebben a pocakostalálkozónk is nagy szerepet játszott. ( párom mekkorát vigyorgott ezen a pocakostalálkozó elnevezésen)
:P
És azt is el kell mondjam, hogy élőben még szebbek a pocakjaitok, mint a fotókon :D , tényleg azt lehet mondani, hogy olyan formás mindenki! Az is akinek kisebb még a pocója, meg az is, akinek nagy!!!

Védőoltás: Én is úgy gondolom, hogy mindent megkaphat a pöttöm, amit csak kell. Miért ne?

Tegnap anyum megnézte a babamozit, és teljesen el volt olvadva tőle. Pláne a bukfencezős erőlködésen. Ja, és mondanom sem kell, hogy megint vett neki egy ipici ruhát. Mondta neki, hogy ha ezt a szülésig így folytatja, gész szép babakelengyét fog felhalmozni

További jó 7végét nektek, én még biztos be-benézek! :D

panna1
 
 


Gabi!

Köszi, hogy tájékoztatsz minket a helyzetről. Tényleg szinte nap mint nap eszembe jutottál, hogy mi lehet veled!
Örülök, hogy végre túl vagy a műtéten, de azért nem semmi, hogy hogy alakultak a dolgok.És sajnálom, hogy ez se ment "simán"! Az azért elég durva lett volna,ha felébredve azt közlik, hogy ki kellett venni a méhedet, és így nem lehet több gyereked!!!
Gondolom, hogy most még elég rosszul vagy, és szenvedsz, így csak jobbulást tudok kívánni. Adjon kitartást viszont az a tudat, hogy pár hónap múlva újra lehetséges, hogy egy pici élet kezdődjön el odabent!!!!
Gyors gyógylást és felépülést Neked!!!!

panna1
 
 


Ja!
A kisoroszlánokról olvastam egy horoszkópot, amit a Kismama magazin tavaly augusztusi számában írtak, és nem tűnik vészesnek.
Ha lesz rá időm, bepötyögöm nektek! (de az is lehet, hogy megpróbálom neten megtalálni) Szerintem is édes kis oroszlánaink lesznek! :lol:

panna1
 
 


Na most ezt találtam, de nem ez volt az amire gondoltam...:
http://www.kismama.hu/babahoroszkop/oroszlan/3085/

panna1
 
 


sziasztok!

köszönöm a megnyugtató szavakat, mocorgás ügyben!

GABI, neked mihamarabbi gyógyulást, minden téren!!!

babaruhákkal kapcsolatban eddig én is csak pici méreteket vettem, de csak 1-1 db-ot!

a védőoltást én sem fogom lemondani! igenis mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a babánk egészséges legyen!

amúgy én is oroszlán vagyok, de nem a hisztizős fajta, szóval én bízom benne, hogy Babci is oroszlán lesz, és igyekszem majd nem elkényeztetni! :P

a találkozóról várom én is a képes beszámolókat! ;) és remélem, hogy lesz még alkalmunk élőben találkozni, és akkor ott már én is képviseltetném magam/magunkat!;)

a hasamat amúgy még én sem mértem meg, de innen felülről egyáltalán nem tűnik másnak, mint azelőtt... de, ha szemből nézem, akár tükörből, vagy akár más lát, mindenki azt mondja, hogy tökre látszik már az, hogy várandós vagyok.

ja, és a legújabb... az elmúlt napokban ismét tombolnak a hormonjaim. iszonyat sírógörcsöket váltanak ki belőlem apróságok, amiken "alapból" nem is izganám magam, de most meg úgy sírok rajtuk, hogy alig bírom abbahagyni! :( nem túl jó dolog...

valószínű, hogy megszűnik a netes kapcsolatunk itt, az albiban, így csak bentről fogok tudni olvasgatni, és aztán már csak az új lakásból! csak kérdés, hogy ott meddigre lesz meg a kapcsolat! szóval nem szeretnék semmiről sem lemaradni! :)

védőnő: nekem majd csak legközelebb néz szívhangot, azt mondta, addigra már olyan nagy lesz, hogy nem fog tudni elbújni ;) ez április 28-án esedékes, szóval még odébb van...

ja, és már csak 3,5 hét és vége a melónak!!! nagyon örülök, mert érzem, hogy ez is nagyon sokat kivesz belőlem!

szép hétvégét mindenkinek! jó pihenést!

puszi,
Zs.

sophie27
 
 


ja, és a cukorterheléses vizsgálat...

mindenképpen számítsatok rá (XI. ker-ben biztos), hogy 2 napig tart a vizsgálat!

az első nap levesznek egy sima vércukrot (ha van 1 hónapon belüli cukor leleted, akkor talán nem), ha ott nincs nagy kiugrás, a következő napon mehetsz a terhelésre, ott szintén először éhgyomri cukorvizsgálat, majd a lötyi megivása után, 2 órával a terhelt vérvétel!

sajnos, vagy szerencsére nem csinálják meg egy azon napon, mert állítólag volt olyan eset már többször is, hogy egy eleve magasabb cukorszintre terheltek meg valakit, az pedig bekómált, ami nem játék!!!

úgyhogy szánjatok rá tényleg időt, a saját érdeketekben!

én amúgy "előző életemben" is sokat jártam ilyenre, így mondhatom, már megszoktam a cukors lötyit, de tényleg sokkal könnyebb lenyelni, ha belenyomod 1-2 citrom levét!

azt hiszem, hogy ezt otthon kell elkészíteni, és ott csak meginni.

sophie27
 
 


Halihó!
Örülök, hogy jól sikerült a tali, és várom a képeket. Jó lenne, ha lenne még ilyen alkalom, szerintem Csenge ötlete is megfontolandó...egy pocakos találkozó a szabadban....szerintem szuper ötlet!
Mi jól vagyunk, délelőtt voltunk Jógázni,a pocaklakóm sokkal jobban szereti, mint a kismama tornát. Én is lemértem a pocakom, 110 cm és olyan mintha napról-napra nőne....

Gabi: mielőbbi gyógyulást neked, tényleg szörnyűségeken mentél keresztül, de azt kívánom neked, hogy hamarosan arról számolhass be nekünk, hogy egy egészséges kisbaba van újra a pocakodban!

Barbi: köszi a ruhákkal kapcsolatos tapasztalataidat, mindenképpen hasznos kiindulásnak :)

Kellemes hétvégét mindenkinek!


<
sziszka78
Tolna
 
 


Sziasztok! Nekem nincs túl jó napom. Éjjel 1-re értünk haza, 2 körül kerültem ágyba, aztán reggel meg fél 7-kor ébredtem, és az allergiától úgy el volt dugulva az orrom, hogy nem tudtam visszaaludni... Mire rendbehoztam magam, ki is ment az álom a szememből. Egyre rosszabb ez a pollenallergia, hétfőn megyek a gyógyszertárba, és beszerzek valami homeopátiás szert rá. Remélem beválik.

Gabi, sajnálom, hogy ilyesmiken mentél kersztül :-( De mi az, hogy a még egybenőtt a méhlepénnyel?? Tényleg van ilyen? Elég furán hangzik :-(

Várjuk a képeket :-)

yuyu79
 
 


Na jól van,csajok!Legyen még egy tali,de akkor azt a szexárdi kórház parkolójába szervezzétek(mint piknikező hely),hogy én is részt tudjak venni rajta!!!! :lol: :lol: :lol:
De egyébként ha még a májusi hónapba belefér,akkor még én is szabadlábon vagyok! :P
De akkor ezt ilyen férjes-gyerekes mutatványnak kell megszervezni,nem gondoljátok???Például a Hajógyári-Szigeten....Egy ilyen jó kis fűben ülős,nagyon bekajálós,gyerekekkel-apákkal focizós délutánt tudnék elképzelni!!! :wink: Csak akkor beszéljuk meg az időpontot minél elöbb,hogy mindenki el tudjon jönni!

Ági!Itt a párom skype címe:vmiki72 vagy msncíme mvarhalmi@hotmail.com.Ha a párod felveszi partnernak,akkor tudnak beszélni. :)

Niki!a spenótos receptet se felejtsd el!

:wink:

binyek
 
 


Na, vacsi után megvolt a szokásos esti mocorgásunk, úgyhogy most már jobb a közérzetem is :-D

yuyu79
 
 


Gabi!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul alakultak a dolgok és kívánom, hogy minél hamarabb rendbejöjj minden téren. Nagyon sok erőt és nyugalmat ahhoz, hogy minél könnyebben fel tudd dolgozni a történteket. Hatalmas ölelést küldök Neked és kívánom, hogy minél hamarabb életet adhass egy egéészséges, gyönyörű pici babának!

Szép estét kívánok mindenkinek!

binyek, holnap felteszem a spenótos receptet is, miután kipróbáltam:)

sniky
 
 


Gabi kitartás,sok erőt küldök :!: sok puszi és mielőbbi gyógyulást a lelkecskédnek és a testednek :!:

lanyané
 
 


Sziasztok!

Gabi, kívánom, hogy minél előbb gyógyulj meg és gyere vissza közénk, illetve egy másik topikba jó hírrel!!

Szuszu és persze mindenki: Kicsit várnotok kell a képekel, mert tegnap ias 10re értem haza és ma is most indulok és nem lesz jobb helyzet.
De párom jövő héten itthon van, mert pénteken vizsgázik neurológiából, majd nyüstölöm, hogy a ha szünetet tart, akkor küldje át a képeket. Remélem sikerül minél előbb, addig picike törelmet kérek. Az egyik csoportkép nálam elmosódott, és nem is az, ahol már mozgolódunk, úgyhogy nem tudom mit művelt a pincérnő.
A lényeg, hogy a gép is totál új, szóval olyan nagyon művészi fotókra ne számítsatok, de azért a lényeg kivehető. :roll:

Tegnap volt nővéreméknél és a sógorom(szülész) mondta, hogy bizony amit érzek jó két hete az a baba. Úgyhogy teljesen feldobódtam. Nálam olyan kuruttyolós-bugyborékolós, amire párom azt mondta, hogy nem lehet a magzatvíz és a babó, de kiderült, hogy mégis. :-)
Szóval ha még a rugdosás nem biztos (bár 3-4 napja olyat is érzek) ez a hang már tuti Prücsi. :-)
És: azt is megtudtam, hogy wc papír gurigával pár hét múlva már lehet hallani a szívhangot is. Addig gyűjtsetek be egyet. :lol: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?