Új privát üzeneted érkezett!

Ildi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.16 20:45-kor.
Vendég
 


Alziza, most robbant be őrült nagy erővel az agyamba, hogy a topik neved a gyerekeid nevének a rövidítése! Igaz? al: Alex, zi: Zina, Za: Zalán. :lol:

Szegény Zalán, a fog nagyon tud fájni, Peti is szenvedi, de most már kibújt a felsző szemfoga is, most egy kicsit nyugi van. Csak egy kicsit köhög és be van rekedve. Reggel voltam vele orvosnál, a doki szerint nincs komoly baja, fenistilt nurofent és köptetőt írt fel.

Csak nem ti is szeretitek az amerikai focit? :lol:

Jó nagyok már a gyerekek, Zina is többnek látszik, mint nyolc.

Na csúszok tanulni.....

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ildi

Na végre!
Azt hittem meghalt a topic!

Ügyi vagy h rájöttél.Mármint a nevemre! :wink:

Alex jár amerikaifocizni,úgyhogy igen szeretjük.Ill.én nem annyira értem,de mindegy!Alex viszont imádja! :lol:

Igazából Zina mindjárt 9!úgyhogy nembaj ha annyinak látszik! :lol: :wink:

TÖBBIEK???????
Vendég
 

 
 

Itt vagyok, csak nem vagyok motivált..:) talán majd holnap...
iloly
 
 


Biztos most van mindenkinél a tavaszi fáradtság. :wink:


Pedig meg kellene ünnepelni a 26. oldalt! Kép

Alziza,a férjem fanatikus amerikai foci rajongó! :lol: Na meg póker!

Iloly, tényle :cry: g nagyon el vagy veszve!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Hahó!

Asszem kihalunk! :cry: :(
Vendég
 


Sziasztok!

Nem hagyjuk kihalni a topicot! :twisted:
Most épp falut építek. Olyan jó.... kicsit kikapcsol.

http://www.travian.hu/?uc=hu5_60620

Nézzétek meg! Regisztráljatok és tudunk szövetkezni, építeni és minden jópofaságot.
Most csak ez az öröm az életemben. Na jó, a gyerekek kivételével. Kicsit besüppedtem. A férjemmel alig futunk össze, már-már kapcsolat sincs köztünk. Az idegeim meg nyúlnak-nyúlnak-nyúlnak... de már nem bírják sokáig... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Na,benéztem........... :lol: :lol: :lol:

Mandala:
Ne legyél elkenődve!!! :( Mindig vannak pocsék időszakok. De itt a tavasz!!!!!! :D :D :D :D
Én mos épp a Napsugárnak szeretnék varrni patchwork ágytakarót (amit varrtam neki,az inkább a Bogié lesz,neki meg egy "nagylányosabbat" varrok). Nah,én lökött.. Kell hozzá keresztszemeznem 8 db rózsakoszorús négyzetet a quilt-ek közepének.. Nem tudtam,mire vállalkozom.. De már az utolsót varrom!

Közben eldőlt,hogy 2.-ba iratjuk a Manót,tanulom vele a német szavakat,hogy behozzuk azt a kb. 180 németórát,amiről lemarad....................................................

Ildi:
Ház? Eladtátok már? :D
Nahát,ez az "alziza" rövidítés eszembe nem jutott volna! Pedig nagyon ötletes!!!


Na,megyek........Minden szabad percemben hímzek...... Már a bekattanás szélén állok :lol: :lol: :lol: :lol:
(Jaj,és kitaláltam,hogy hozzá illő textildobozt is varrok... Hát normális vagyok én??????????........)

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Sziasztok!

Nem bánjátok, ha csatlakozom? Bár a 4. gyerkőc még igencsak távlati terv nálunk.

28 éves vagyok, a gyerkőcök mellett levelezőként tanulok matematikát.
A legnagyobb fiam, Barna ovis, igaz csak délelőttönként.
Márk szájpadhasadékkal született, vele állandóan orvoshoz szaladgálunk. Fülészet, fogszabályzás, stb.
Andris jó baba, vele van a legkevesebb gond. Egész jól alszik éjszaka is.
Hát kezdetnek ennyit rólunk.

Mandala!
Én régóta csodállak, hogy bírsz a gyerkőcökkel. Nálatok még kisebb a korkülönbség a kicsik közt, és még ott van a nagyfiad is...

Barbamami!
Épp tegnap került a kezembe a hímzésem. Kb. 10 percet tudtam rajta dolgozni. De nekem olyan jól esett....... Régóta a fiókban hevert.

Alziza!
Üdv itt is!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Barbamami: olyan jó, hogy ismét alkotsz valami csodálatosat! Kérünk szépen fotókat! :)

Boeske: mi már találkoztunk. Hol is? A vetélés topicban talán? Jesszus, nem tudom! De ismerlek, az tuti! És láttam fotókat is már a gyerkőceidről. Látod, ez az amikor kikapcsolok. És hányszor van ilyen?! Sok van a nyakamban.
Légy üdvözölve köztünk! Gyere gyakran és a csajokat is örvendeztesd meg, tégy fel fotókat a gyönyörű családodról. Apropó... Andris babát talán még én sem ismerem... :)

Lányok, kezdem összeszedni magam. Még nem vagyok százas, de igyekszem mihamarabb összekapni magam. Kibőgtem a nyomoromat a fürdőszobában, azt hittem nem lát senki. Erre egyszercsak érzek két símogató pici tenyeret a hátamon: Gergő és Enikő símogatott... "ana, ana szeetlek, nics semmi baj!" Olyan megható volt, ugyanakkor nagyon szégyelltem is magam. Nem akartam, hogy lássák, hogy kiborultam. De teljesen kész vagyok idegileg. Utánaszámoltam: 2005. decemberében voltunk a férjemmel kettesben utoljára valahol. Azóta sem. Mindig kérem, legyünk kicsit kettesben, gyerekek nélkül csak mi. De eddig még nem jött össze. És most nagggyon kiborultam... Hát ennyi...
Na, megyek mert elalszom állva. Az idegeim pihenjenek, holnap nehéz napom lesz. A férjem ügyeletes, csak vm-kor késő este jön haza, egész nap enyém a dolog: bevásárlás, gyerekek, kutyák, stb... nem mintha máskor nem az enyém lenne, de ilyenkor fokozottan, mert még este sincs segítségem. Normál körülmények között ez nem probléma, de most minden apró sz@rságon kiborulok. Ma reggel pl. Gergő egy mozdulattal végig söpörte a ruhákat a szőnyegen, amiket éjjel negyed kettőig hajtogattam.... hát, ilyenek mennek mostanság nálunk...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok

Boeske!
De jó,h jöttél! :lol:
Csak nem?Lesz egyszer negyedik?


Mandala
Igen Boeskét a vetélősből ismerjük!

Jaj,sajnálom,h így kivagy!
Mostanában én is úgy érzem,állva elaludnék!De most elkezdtem vasat szedni,mintha jobb lenne!Még valamilyen vitamin is kellene!

Bár hát azért az én dolgom lényegesen könnyebb!
Nekem csak az egyik pici!

Barbamami
Honnan van erre energiád?Mármint a varrásra és hímzésre?Vagy mikor csinálod?Alvás helyett?
Ezek szerint Napsugár is német tagozatos suliba jár?

Jó éjt
Vendég
 


Mandala!
Teljesen átérzem a helyzeted. Én is sokszor így érzek. Az én férjem is sokat dolgozik, este 7, fél nyolc előtt nem jön haza. Akkor meg már a gyerekeket próbálom az ágy felé terelgetni, fogmosás, mese, stb. Persze Apa érkezése mindent felborít. Én meg kezdhetem az egészet előről.

Nincs egy "jótündér" a családban, aki tudna segíteni? Sógornőmtől pl. koncertjegyet kaptunk ajándékba, persze gyerekfelügyelettel. Így 3 órára el tudtunk menni kettesben Apával. Rég volt már ilyen nálunk is.

Alziza!
Egyszer biztos lesz negyedik, de most úgy gondolom, hogy 4-5 év múlva.

Képeket majd megpróbálok feltenni, de ahhoz több idő kell. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Alziza: nem is mondtam, hogy nagyon örültem hogy megtaláltál az iwiw-en. Nem is kellett volna üzit küldened, tudtam, hogy Te vagy! Zalcsit megismertem a fotókon... meg Téged is beste nőszemély! :D Ez mondjuk nem most volt, de elfelejtettem mondani. :)
Azt gondolom senkinek sem könnyebb, még Neked sem, hiszem, hogy vannak időszakok amikor az én életem könnyebb, mint a Tiéd...
Csak most összesűrűsödött a lelkem... kiadtam és most jobb. :) Beszéltem a férjemmel (tegnap este), bár sztem sok nem maradt meg a dologból benne. Aztán ma reggel végre tisztáztuk a dolgokat. Azt mondta bármikor ha úgy érzem igényelem, szervezzem meg, és megyünk. ahova csak akarom. Ez mondjuk jó, de néha olyan jólesne egy kis meglepivacsi vagy meglepisétálgatás, vagy meglepiszínház- esetleg mozi.... :?

Boeske: azért ez a topic jóval vidámabb, mint a másik, örülök, hogy itt is köszönthetünk! Gyere nagyon gyakran!
Jótündér? Ez aranyos... hát egy van... az én drága jó édesanyám. De neki is meg van a maga keresztje szegénykémnek... hosszú lenne elmondani, legyen elég az, hogy együtt él egy férfivel, akinek most derült ki hogy gyógyíthatatlan betegsége van, nem tudják miért, de agyinfarktust kapott és épül le. Most kb. 8-10 éves gyerek szintjén van. Ráadásul aput is oda vette magához, aki meg elviselhetetlen ember. Mondjuk már 80 éves, de hátborzongató dolgokat talál ki. Szegény anyukám 69 éves és nagyon nehezen bírja. Ő azt mondja, felüdülés ha a gyerekekkel lehet, de tudom, hogy (mindamellett tényleg imád velük lenni) azért nehéz neki az élete. Nem szívesen terhelem a nyomorommal még én is...

Húúúú sok voltam, bocsi! :oops:

Iloly?????

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Boeske! Kép

Mandala! Majdnem elsírtam magam, amikor írtad, hogy a gyerekek símogattak és vígasztaltak! :cry: Van dramaturgiai érzéked! :lol:
Biztos, hogy csak a kommunikáció hiánya a gond, ahogy írod is, megbeszéltétek.
Nekem a reggelem volt tiszta depi, pedig nem is keltem se fáradtan, se rosszkedvűen. :?

Barbamami, csodállak, hogy ennyi energiád van, és egy kicsit irigyellek is, hoogy van időd a hobbidra. Akkor Napsugár kezd helyrejönni, ha másodikba mehet? Ez nagyon jó, és az is, hogy nyelvet tanul.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Szia Ildi!

Mi volt a gond? Ugye semmi komoly?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Jaj, lányok mit szóltok a szupi új vonalzóhalmazomhoz? :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandala!
De jó! Jók lettek a képes vonalzók!
Tényleg sokkal vidámabb itt, bár gondok mindenhol vannak.
Sajnálom édesanyádat, szörnyű, mikor egy felnőtt ember leépül testileg-lelkileg. Mi is végigcsináltuk a nagymamámmal, etetni, fürdetni kellett, és közben meg sem ismert minket.

Ildi!
Boldog születésnapot a lányodnak!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Benneteket is:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka
 
 


Ez engem már nem érint... nem szülök többé... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandala, én ki is elemeztem a képeket, és meg kell állapítanom, hogy nagyon szép gyerekeid vannak. :lol: Na jó neked és a férjednek! :P

Semmi komoly, csak egy telefonbeszélgetés miatt lettem más idegállapotos, de nem komoly, csak váratlan volt. De nem rossz hír, csak a szituáció, vagy mi, és már nem is foglalkoztat. Imike keresztanyja mondott valamit, nem is az amit, hanem ahogy. De nem is bántón, csak valahogy mégis furcsán... na ez elég rejtélyes lett.
Én is hulla vagyok ám, mert Petikém beteg, köhög, és lázas is volt, Imike meg egy napig volt nagyon levert, de neki már semmi baja. Az éjszakáim folyamatos gyerektapival / láz megálapítása kézi tapintással / telnek, vagy takargatással.

Na csá, majd valamikor jövök.....

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Aranyosak vagytok. Néha olvasok és majd egyszer tuti jövök is, de most sok a dolog! :wink:
iloly
 
 


Sziasztok!

Iloly: kitartás és várunk vissza mihamarabb!

Ildi: köszi! :)
Fel a fejjel, majd csak jobb lesz! A lényeg, hogy a gyerkőcök mielőbb meggyógyuljanak! Jobbulást nekik!

Nálunk sem épp rózsás a helyzet. A férjemmel ma este nagyon összevesztünk. Komolyan gondolkodtam azon, hogy bedobom a törülközőt! Olyan szinten vesztünk össze, hogy elmondani is arcpirító. Szó szerint lekurvázott. Én meg kedvesen csak annyit mondtam, hogy "anyád"... erre majdnem nekem jött. Miért veszem a számra az ő anyukáját?! Hát mondom... miért, engem lekurvázhatsz?! Erre közölte, hogy az más és a válasz igen...
Komolyan mondom lányok, ilyen még az életben nem történt velünk.
Azon pattant ki a botrány, hogy szombat délutánra megszerveztem, hogy elmegyünk moziba, foglaltam jegyeket utána meg egy étterembe helyet. Gondoltam meglepem és végre kettecskén leszünk néhány órát. Még bébiszittert is találtam. Erre ma vacsoránál csörög a telefon. Az öccse hívta, hogy menni kéne parkettát rakni egy ismerősnél szombaton délelőtt. A megbeszélés meg az én férjemnél azt jelenti, hogy tartja a telefonkagylót és kérdi, hogy mit szólok ha elmegy. :shock: Nem úgy kéne, hogy leteszi és megbeszéljük?!!! Most mondjam hogy nem mehet el, mikor a telefon végén várják a választ.... :x Tiszta gáz! Pedig tudja, hogy szervez(t)em a szombatot! Annyira számítottam rá! Erre mondja, hogy még szóba jöhet, hiszen délután még mehetünk. Na ja... főleg ha nem végez időben... és kapkodva meg mi a fészkes fenének????!!! Rám nem szán időt, csak ha marad...
És mit talált ki az én drága párom???!!! Menjünk vasárnap kettecskén! Ja, mikor már egy hete mondtam, hogy az apukám 80. születésnapját ünnepli a család. Erre mit talál ki a férjem?! Adjuk le (így szó szerint) a gyerekeket anyuéknak, ünnepeljenek, mi meg menjünk! :shock: :shock: :shock: :shock: Hát normális????!!!! Mondtam neki, hogy egy példát mondjon arra, amikor az ő szüleinek volt szülinapjuk vagy bármi és mi odavittük a gyerekeket és elmentünk kettecskén!!!!!! Mindig ott jópofiztunk az asztalnál! Jesszusom! Égnek áll a hajam! Komolyan mondom, hogy már végképp elegem van!
Bocsi, hogy rátok zúdítottam, de nagyon kivagyok. Azt hittem meg tudtuk a múltkor beszélni, de már látom, hogy még mindig nem érti....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Apropó....
Alziza nem vagy valami pletykás.... na de én... :D

Ha jól értelmeztem (és miért ne tenném?) Harivera tényleg kinőtte ezt a topicot! :)

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Alziza, Barbamami: :?: :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Nem vagyok toppon,de Mandala,miattad írok!

Nem igazán értem a férjedet! :shock: De gondolom ezzel nem vagyok egyedül! :evil:
Nem is tudom mit írhatnék erre!
A reakcióm ami először eszembe jut talán túl durva lenne! :oops:
Sajnálom,h ilyen durvára sikerült!
Gondolom ez az amúgy is "összesűrűsödött" lelkednek nem annyira tett jót!
De gyere bátran és panaszkodj,ha attól jobb!

Mi lenne,ha egy egész napra ráhagynád a gyerekeket?
Vajon akkor is így gondolkodna?
Kíváncsi lennék!?

A vonalzók nagyon jók! :lol:

Helyzet nálunk:
Próbálom röviden összefoglalni ezt a pár napot ami miatt hulla vagyok! :?

1.Csütörtök:éjszaka Zalcsi nem sokat aludt!Én 11 után feküdtem le Ő 01:30-04:30-ig fent volt!

2.Péntek:egész nap mászkáltunk,vásárolnom kellett,kihasználva,h a férjem itthon volt.Gondoltam beugrok szoliba.
Egy új csaj volt ott,én már rég nem voltam.Be is mentem a szokásos időre.Csak a csaj elfelejtett szólni,h csőcsere volt.
Hát..csajok,olyan szinten égtem meg...
2napig azt sem tudtam,h üljek vagy feküdjek.Még most is fáj! :evil:
Zalán ezen az éjszakán is kb.annyit aludt mint előző éjszaka,de amúgy sem tudtam aludni mert komoly fájdalmaim voltak.

3.Szombat:na ekkorra már totál nem voltam önmagam,de Alex csapatának (a nagyoknak) meccsük volt és a szünetben a kicsik bemutatóztak.Ide menni kellett,ez egész délután tartott!
Ez az éjszaka sem volt jobb!

4.Vasárnap:elmentünk állatkertbe.ami nagyon jó volt.
Estére már alig álltam a lábamon.

Erre ma reggelre Zalán tök taknyos lett!
:(
Délelőtt a szokásos 2 órás alvás helyett fél órát aludt!
Ez gondolom sejtitek mit jelent! :shock:

kivi vagyok most milyen éjszakánk lesz?

Az állatkertben nagyon jó lett egy csomó minden,persze van ami még nem készült el!Még pár hét!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.16 20:45-kor.
Vendég
 


Ú, Mandala, ez azért nagyon dúrva!
Csatlakoznék Alzizához,itt meghallgatásra találsz, bár ettől még a problémáitok nem oldódnak meg.

Milyen érdekes, ha te tennéd ugyanezeket a dolgokat, hogy látástól vakulásig dolgozol, akkor biztosan azt mondanák, hogy rossz anya vagy, és milyen szánalomra méltó lenne a férjed, hogy egyedül kell csinálnia mindent. Szegény!
Ezzel szöges ellentétben egy nőtől, anyától mindenki elvárja, hogy mindig kedélyes, tettrekész, vidám, cseppet sem fáradt legyen, mert hát Ő akarta, tessék, akkor most csinálhatja! Szerintem sokszor a férjek nem is fáradnak el a munkában, csak azt mondják, hogy sajnáljuk őket. Nekem akkor megy fel a pumpa, amikor vendégségben ecseteli a férjem, hogy tulajdonképpen szanatórium a munkahelye, nem szakítja meg magát. Amikor meg hazaér, teljesen le van amortizálva, a kávé után 10 percel már alszik, ez általában 5 és 6 óra között szokott lenni délután. Én meg marha egész nap serénykedek, főzök, takarítok, boltba járok, / tegnap újra megnyitott a kisbolt az utcánk elején :lol: / házat árulok, és persze tanulok is.
De én sem kérek szánalmat, főleg nem sajnálatot, de azért egy kis megbecsülést igen, mint itt mindannyian! Kép

Na jó, azért nálunk nem ilyen tragikus a helyzet, mert a drágám szinte minden nap megköszöni, hogy a felesége vagyok, és hogy gyerekeket szültem neki, szóval nem nagyon panaszkodhatom a fáradékonysága miatt, de hát annyira idegesít, ha ő szunyókál, én meg napok óta nem alszok a beteg gyerekek miatt. :roll:

Szerintem egy kicsit elkényeztettem, :evil: mert amikor még lakásban laktunk, együtt takarítottunk, csak én kezdtem újítani, hogy pénteken, vagy csütörtökön kitakarítok, hogy a hét végé ne kelljen.

Alziza, csak Mandala miatt írsz? :?: :shock: Kép

Harivera akkor újra kismami? :lol: Kép

Iloly, majd jössz egyszer, ahogy szoktál. :!: Kép

Barbamami, biztosan csinálja a szép kézimunkáit! :lol: :P Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Alziza, nagyon jól sikerültek a képek, szerintem élethűen visszaadja a kép. Zalán nagyon édes. Neki hogy tetszett az állatkert? Mi is készültünk húsvétkor, de nem volt jó az idő..... :roll:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Annyira aranyosak vagytok, lányok! Köszönöm, hogy adjátok a vállatok! :)
Kép

Alziza nem hiszem, hogy csak miattam jött. Valószínűleg úgy gondolta, hogy csak azért ragadott pennát, hogy vígasztaljon, amúgy ha rendbejött azonnal ír nekünk. Ugye? :wink:
Szegénykém, borzalmas lehet, ha így leég az ember bőre. Én már csak tudom. Tejfehér vagyok, nincs az a nyár, amikor le ne égne a bőröm. Azt hallottam valahol, hogy igazán a bőr nedvességének a helyreállítása a legjobb módszer, szóval én a legvizesebb testápolóval kenegettem (a panthenol sz...t sem ért!), meg a Nivea soft krémmel... na, az használt. Próbálj meg pihenni egy kicsit délután, hátha tudsz aludni pár órát!
Zalcsinak jobbulást, Neked meg kitartást! Nálunk Gergő és Emese csupa takony, ma éjjel is kétszer szívtam Mesi orrát, mert nem kapott levegőt és folyton nyöszörgött.

Tündéri a maci! A kis medveidomár nem kevésbé! :) Észbontó abban a sityakban! Úgy összedögönyözném!

Ildi: aranyos vagy. Azt hiszem ismerősek Neked azok a problémák, amikről általában írogatok itt. Úgy érzem, nálatok is Te vagy az igásló (már bocsánat), aki mindent cipel, húz, vonszol, mikor hogy. Én amikor elsorolom a napi teendőimet (amit Te is tettél: vásárlás, gyerekek, tanulás, stb..), a végén mindig hozzáteszem: "és a tö....mre a viharlámpa"...
Igen, nem az kellene, hogy sajnáljon bárki, inkább éreztessék velem azt, hogy fontos amit teszek, hogy elismerik, hogy én is leteszem az asztalra a magamét. Mert ugye ő feláll az asztaltól fél ötkor... de Te?! Még éjjel is ugrálsz a gyerekekhez, míg ő édesdeden alukál, mert ugye korán kel és Ő DOLGOZNI MEGY! Mintha Te nem dolgoznál. :x Áh, ugyan, hisz' otthon vagy egész nap! Miért is nem tudod a számlát levinni a biztosítóba? Miért is nem tudsz elmenni bevásárolni, miért is nem lett kész az ebéd, miért is nincs kimosva a kedvenc gatyája és berakva a szekrénybe? Na, miért is? Oh, kézenfekvő a válasz: mert nem csinálsz egész nap semmit!
Oké, sarkítottam... ennyire azért nem durva a dolog, mondjuk az én férjem azért sem szólna, ha megenne a kosz, de mondjuk ki se takarítana.... emlékszem amikor Enikőt hoztam haza a kórházból (mikor született)... 5 héttel a szülés előtt kiengedtek egy hétvégére, akkor rendbetettem a lakást... no, szülés után még az akkori (5 hetes) mosogatnivaló edényt megtaláltam a mosogatóban! :shock: :shock: :shock: Szép? Ültem ölemben a babával (akkor értünk haza) és néztem, ahogy anyám mosogat és porszívózik. A férjemnek csak arra volt ideje, hogy éjjelente a meztelen k...kat nézegesse az interneten, hogy elmosogasson és legalább kiporszívózzon, no arra nem! Nincs igénye rá! Mondjuk anyósomat is felveti a kosz, az is tény.... mit látott otthon?! Én meg megőrülök a kosztól és a rendetlenségtől... de nem bírom négy gyerek mellett! És ez (is) kiborít! Lassan két éve lakunk itt, de még nem pucoltam ablakot! :oops: :shock: :oops: Egyszerűen nem jutok hozzá. Más meg nem csinálja meg... de ez más téma.

Most ott tartunk, hogy reggel (este köszönés nélkül elvonult aludni, a kutyákat is én etettem- mondjuk ez sem újdonság!!!), már próbálkozott ölelgetni, símogatni (mintha nem történt volna semmi). Nem igazán vágyom ezekre most. Azt a "hülye kurva" kifejezést nehezen emésztem... ja, tegnap este olyan epegörcsöt kaptam, hogy azt hittem belepusztulok! Anyum szerint az idegességtől.
Reggel mondtam, hogy öltöztesse fel Emesét hisz az ő lánya, amíg Encsinek frizurát készítek. Csak nézett rám nagy szemekkel. Mondom neki, hogy bár... igaz... mit lehet tudni egy kurvánál, hogy ki csinálta neki a gyereket, nemdebár? :evil:
Arra is gondoltam, hogy a jövőben "kiszámlázom" neki az együtt töltött pásztorórákat (mondjuk azt nem mondhatom, hogy csődbe menne ha fizetnie kéne érte... amennyit együtt vagyunk....), de nem adom olcsón ha már k...va vagyok, akkor a luxuskategóriából! Anyukám édes volt: "Csak vigyázz kislányom, nehogy találjon olcsóbbat!"... Látjátok, milyen bölcs az én drága jó anyukám!

Eldugulok.. :oops:

Szép napot Nektek lánykák!
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandala, én perfekt értelek!
Többek között azért is adtam a fejem a ház eladásra, mert nincsen több erőm még a házzal is foglalkozni, mert ha van kedve a férjemnek akkor csinálja, ha nincsen, akkor nem. És a nincsenből több van. Mindig a pénzre fogja, hogy ha meglenne a rávaló, akkor lenne kutyakennel, de így......csak sz@rik össze-vissza az udvaron, tegnap is vagy tízbe beleléptem..... :twisted:
Amúgy nagyon pedáns, rendet tesz a lakásban, elmosogat, ha kellene porszívózna, csak a kert nem érdekli. Így tehát közösen döntöttünk, hogy eladjuk. Eladom.
Mondjuk nem is csodálkozom rajta, hiszen egyedüli gyerek, mindig kivették a munkát a kezéből, amit megtanult, azt sem a szüleitől tanulta többnyire. Te csak tanulj kisfiam.....ez volt a fő szlogen náluk. Na meg nem is kertesházban szocializálódott, így honnan is lenne fogalma a dolgokról.

Alziza, már el is felejtettem, :oops: hogy majdnem megsütöttek! :roll: Bocsi! Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Mármint a kutya sz@arik össze-vissza. :lol: 8)

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok

Ildi
[quote]A írta:lziza, csak Mandala miatt írsz?


NEM!

[quote]
írta:
Alziza nem hiszem, hogy csak miattam jött. Valószínűleg úgy gondolta, hogy csak azért ragadott pennát, hogy vígasztaljon, amúgy ha rendbejött azonnal ír nekünk. Ugye?


EZ ÍGY IGAZ! :lol:

Na hát a kert nálunk sem kimondottan érdekli a férjemet! :roll:

Zalán egész jól aludt éjszaka.Mondjuk ez annak köszönhető,h folyamatosan csepegtettem mentholos olajat az ágya mellé helyezett papírzsepire.Tehát és nem aludtam! :roll:
De tegnap hallottam valami tapszról amit a pizsijére lehet tenni és így kap levegőt!Majd ma megkérdezem a gyógyszertárban,h mi az ha megyek a nagyokért.(mondjuk tegnap hagytam ott 8000 Ft-ot)

Amikor Zalán alszik (most) én akkor főzök és közben írogatok nektek! :lol:

Mandala
Hát..valahogy csak visszakellene vágni neki! :evil:
Érezze már a súlyát annak ami kijött a száján! :!:
Vendég
 


Mandala! :(

Remélem hamarosan jó irányba változnak a dolgok!

Alziza!
Neked és Zalánnak is jobbulást!

Mennem kell, sajnos nálunk sem túl rózsás a helyzet, 2 srácom nagyon beteg, de kellett 5 perc nyugi, ezért benéztem Hozzátok.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Boeske: jobbulást a csapatnak!

Kép

Alziza: van egy zselé (amolyan krém... :roll: ) Baby-loof vagy valami ilyesmi a neve. Azt a hátára kell kenni (mentholos, ánizsos kutyatúró....) szóval én azzal kenegettem a kölköket és elég jól aludtak éjjel. Én meg hatalmas doboz rágógumiról álmodtam... :lol:

Ildi: a kutyakaaakaaaa az nálunk is sláger! Már hogy ki takarítsa össze! :evil: Momentán még kennelben vannak a jószágok, de mihelyt kész a kerítés, jön a szabadság.. nekem meg a bosszúság, hogy ki találja meg előbb a kutyagumit én, vagy a gyerekek... mondjuk a sok hüle macska helyett (aki szintén klotyónak használja a kertünket) jobban örülnék a kutyáinknak.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Boeske, jobbulást nektek! Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Kép
Na szia Mindenkinek!

Alziza, remélem gyógyulgatsz!

Mandala, a helyzet változatlan? :?
Reggel megint én etettem meg a kutyákat. Ami egy kutya és egy macska, csak így egyszerűbb mondani. :lol:
Persze nem egy megterhelő feladat, csak akkor a kicsik egyedül vannak a házban, aminek soha nem örülök. :evil:

Holnap Projekpedagógiai konferenciára megyek, persze kellemeset a hasznossal, ugyanis 2 kreditet kapok, és "csak" egy beadandót kell belőle írni.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Na,csak gyorsan bekukkantottam...

Jaj mandala.. :( Hát ez ledöbbentett. Számomra igazából egy dolog derült ki világosan az egész konfliktusból:a párodnak egészen HALVÁNY foggalma sincs,mit jelent 4 gyerek anyukájának lenni.Főállásban...
Tényleg rá kéne hagyni úgy egy hétre őket........... Csak a gyerekeket sajnálnám..

Jó,nem mondom,hogy a pasik nem dolgoznak.És azt is értem,hogy több gyerekhez több pénz kell. Mindent megértek.. De azt,hogy nekiesek a másiknak,holott fogalmam sincs,mit is szeretne és miért....... :evil:

Hát,Ildihez csatlakozva..,az én párom is nagyon aranyos. (Lehet,hogy érdemes volt másik férjet keresni? :wink: :wink: )

DE. Azért néha én is szeretnék csinos lenni,nemcsak melegítőben élni az életem pelenkák és kakik,és csetres...,meg minden ilyesmi között. Ez mind rendbenvan,de NÉHA az akárhánygyerekes anya is szeretne NŐ lenni.
Csak ahhoz,hogy ezt megértse egy pasi,kicsit bele kéne gondolnia magát a felesége helyébe.És ez néhányuknak nem megy..ami nem metség!!

Alziza:
Jajh..tudom,milyen leégni..de én csak a hátamon szoktam.. Huh,hogy mindenhol..Jajj... :cry: :cry: :cry:

Boeske:
Üdv! :D :D Jobbulást a gyerkőcöknek..


Látom,mostanában senkinek nem könnyű az élete..


KITARTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Szép napsütéses délutánt lányok!

Most olvastam valahol:

"Temesd el a múltat,hogy lehessen jövőd!"


"A legfontosabb,amit egy apa tehet a gyermekeiért,hogy szereti az anyjukat."

"Az igaz szerelem és a házastársi hűség önmagában is elegendő ahhoz,hogy megszentelje a házasságot,s törvényessé tegye a szerelmet!"

"Az igazságnak van egy ismérve.
Nincs olyan hazugság, mi ki ne derülne.
Ezért az igazságért, Te is tegyél! - Ha eljő,
Meg ne szégyenülj! - Te is igaz legyél."


Hát, lányok tegnap éjjel (mert fél 11-kor jött este haza :shock: ) volt egy kis beszélgetésünk. Elmondtam neki ismét (amit már százezerszer tettem), hogy mi is a bajom valójában, és mi lenne a megoldás. Külön kihangsúlyoztam, hogy arcpirítónak érzem, hogy ezeket a dolgokat el kell mondanom, hogy külön fel kell hívnom a figyelmét arra, hogy mit kéne csinálni egy NŐvel, a FELESÉGÉvel, hogy az boldog és kiegyensúlyozott legyen! Azt gondolom roppant kínos elmondani, hogy néha-néha hozzon virágot, vagy ha lusta és sajnálja a pénzt, legalább egy-egy e-mailt dobjon néha rám (az ingyen van!), hogy "ja, csak eszembe jutottál és gondoltam szólok: szeretlek", vagy "hiányzol, sietek haza...", vagy akármi! de ha már ezeket el kell mondanom, nem jönnek szívből, akkor megette a fene!
Erre meglepő summázata volt a nagymonlógomnak.
Közölte, hogy virágot nem fog hozni, mert amikor hozott (évente háromszor: születés-névnapomra (ez nekem egynapra esik), anyáknapjára, és házássági évfordulónkra... - a szerk.), akkor azt mondtam, köszi de inkább vittél volna vacsorázni....
Hát, ez tényleg így volt, de nem egészen....! Eddig mindig örültem az évi három csokor virágnak, ám most a szülinapomon (mivel már a t...öm tele van a főzéssel, sütéssel, házimunkával, meg amúgy mindennel!!!!) arról ábrándoztam, hogy csak elvisz vacsorázni amúgy meglepiként... 8 (!!!!) éve nem voltunk! Erre kaptam két szál virágot... :cry: és meghívta másnap anyósomékat ebédre hozzánk, hogy felköszönthessenek....
Nos ennek a summázata tehát az lett, hogy ne is várjak ezután virágot, mert nem fog hozni...
A másik summázata a nagymonológomnak az lett, hogy eszébe jutott egy mondat, amit a katonaságon mondtak nekik mindig: "a katonának feladatot kell adni, hogy elfoglalja magát". Kvázi én a kib...ott nagy unalmamban agyalgok hülyeségeken, ha lenne dolgom és csinálnék vm-t, lefoglalnám magam, nem érnék rá a problémagyártásra......
NO COMMENT... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Ildi: kutyaetetés... hát ez detto... csak én este (éjjel, mert meg kell várnom, míg a gyerekek elalszanak... nem hagyom őket egyedül, mert Gergő mindig csinál vm butaságot...)...

Holnap nagyon ügyi légy, jól nyisd ki a fülecskédet és sok okosságot tárolj el! :D

Barbamami: köszönöm az együttérzésed. Én is gondoltam már rá, hogy ráhagyom a gyerekeket...
de nem megoldható.
Menne dolgozni, a gyerekeket meg odalökné anyósomnak, vagy anyukámnak, mondván, hogy neki pénzt kell keresnie. Ha néhány órára hagyom rá csupán, az működik, de a múltkor is Gergő (szó szerint) deréktől bokáig csotogott a sz@ban és a pisiben mire hazajöttem, mert "elfelejtette" tisztába tenni... az interneten búvárkodni érdekes... sosem felejt el! :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Ildi: kutyaetetés... hát ez detto... csak én este (éjjel, mert meg kell várnom, míg a gyerekek elalszanak... nem hagyom őket egyedül, mert Gergő mindig csinál vm butaságot...)...

Holnap nagyon ügyi légy, jól nyisd ki a fülecskédet és sok okosságot tárolj el! :D

Barbamami: köszönöm az együttérzésed. Én is gondoltam már rá, hogy ráhagyom a gyerekeket...
de nem megoldható.
Menne dolgozni, a gyerekeket meg odalökné anyósomnak, vagy anyukámnak, mondván, hogy neki pénzt kell keresnie. Ha néhány órára hagyom rá csupán, az működik, de a múltkor is Gergő (szó szerint) deréktől bokáig csotogott a sz@ban és a pisiben mire hazajöttem, mert "elfelejtette" tisztába tenni... az interneten búvárkodni érdekes... sosem felejt el! :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


hát ezt naggggyon el akartam kűdeni! :D :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Alziza: a mi kis "grillcsirkénk" alakul? Hogy van a bőröd, Te szegény?
Zalcsi jobban van?

Boeske: mi újság betegség fronton, gyógyulgattok?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok

Mandala

Hát ez a reakció azért durva! :evil:
Nem akarok csúnyát írni,ezért nem írok semmit!

Nem tudom én ezt ,h bírnám.
Csodállak,h állsz a lábadon,de tényleg!

Azt hiszem én összetehetem a két kezemet,h ilyen férjem van!
Nagyon sokat dolgozik,de amikor itthon van segít!
Sőt!Amikor már jó hosszú ideje nem jött össze a baba,és kivoltam lelkileg akkor Ő küldött el a barátnőmmel welness hétvégére!Mondván kell nekem a kikapcsolódás.(azért nem vele mentem,mert azt mondta akkor ugyanúgy minden ugyanarról szólt volna.h nem jön össze a baba)

Nem lehet könnyű neked.Sőt biztosan nagyon nehéz!
Azért szívesen belelátnék a fejébe,h ő pontosan mit gondol a családról,gyereknevelésről és úgy egyáltalán!

Már jobb a bőröm!A térdhajlatom fáj nagyon!


Barbamami
Hogy állnak a műveid?
Napsugárral mi újság?
Vendég
 


Sziasztok!

Ma LUXXXUS van,2x is tudok jönni :D :D :D

Mandala..
Hát ez.. nagyon durva. Most így hamarjában nem is tudok mit írni. Valahol azt hiszem,egyvalamit igenis fontos,hogy az ember a pelenkák,házimunka és minden....... közepette megőrizzen: a méltósága!!!
Lehet,hogy ez hülyén hangzik?.. :oops: De szerintem akkor is fontos!

Alziza:
Lehet,hogy a térded nem égett le rendesen? :lol: :lol: :lol: :lol:
Menjél vissza reklamálni!! :lol: :lol: :lol:
Na de most komolyan. Én a helyedben visszamennék a szoliba,és reklamálnék. Hát nem a te hibád,hogy az a lökött nem szólt,hogy most cserélték a csöveket!!!!!
Jó,a leégést nem tudják visszacsinálni,de minimum adjanak kedvezményt.....,ha még van kedved oda menni szolizni.. :D
(Ha nem szólsz valamiért,ők biztos nem fogják felajánlani.......)

Műveim jól vannak,köszönik szépen.. Ha ébren vannak a kicsik,akkor el vannak téve :? ..
A hímzések kész vannak,most varrom a takarót :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Mandala:
Elfelejtettem... Tündériek a vonalzók!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


sziasztok!

Köszönet a gondolataitokért. Aranyosak vagytok, legalább Ti megértitek!
Most mennem kell, mert még vacsit kell csináljak, és össze kell pakolnom egy kicsit. Tudjátok... ne mondhassa senki, hogy nem csinálok egész nap semmit... :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Barbamami: pü- ettől tartok én is.... majd írok! most futnom kell!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Picit lemaradtam az olvasással, is :wink: de most azt hiszem már képben vagyok!

Alziza Téged már most jól megsajnálgatlak
Boeske Téged pedig üdvözöllek, mielőtt elvesznék a részletekben. :lol:

Ha röviden szeretném az előző hónapomat leírni, akkor adjátok össze
Mandala esetét Ildiével, Barbamamiéval valamint tegyetek még hozzá egy teljes állást és két-három civil szervezetet.

Szóval apa reggeltől estig lót-fut, a három utolsó hétvégén ügyeletes is volt. Találkozunk délben néha, ha tudunk. Járok a dolgozni, a suliba, fuvarozom a gyerekeket, próbálom a házat rendeben tartani...

Én egyébként sem vagyok képes folyamatosan a háztartásra koncentrálni, de így hogy az összes gyerek is velem van mindig amikor itthon vagyok, nem is lehet rendesen takarítani. Lehet, hogy megköveztek, de mégiscsak van benne vmi amit Mandala férje mondott. Én nyíltan bevallom, hogy engem nem érdekel a házimunka, ami nem azt jelenti, hogy nem végzem el, hanem azt, hogy nem jelent mentális kihívást a folyamatos ruha, edény, szétszórt játék stb. rakosgatás még a vasalás sem! :D Szóval én inkább dolgozom mégegy állásban, és csinálja meg valaki helyettem de ne kelljen már minden estémnek azzal telnie, hogy a gyerekek helyett a lábosokat dögönyözöm. :roll: Apa ezzel egyet is ért, mert tudja, hogy neki is jobb ha a felesleges szellemi és testi energiáim le vannak kötve. Amúgy most a suliba járás úgy néz ki, hogy reggel elviszem a gyerekeket ovi-suli-bölcsi irány BP (200 km) suli-haza (200km) rossz esetben akkorra mire vége az iskolának jó esetben valaki hazahozza a csapatot. Majd begyújt-vacsorát főz-fürdet-lefektet stb... Szóval itt a konfliktus bennem robbant ki azzal, hogy amíg én csak a négy gyereket uszályként vonva magam után tudok elmenni bevásárolni is, addig nem fogom tudni megteremteni a második elfoglaltságom feltételeit. Ja mert azért egy megjegyzés csak elhangzott, miszerint én le vagyok lassulva és nem intézem el magamnak a dolgaimat.

De most megráztam magam, apa is új megoldást keres, mert ez neki sem jó (Ő szívesen piszmogna itthon) ígyhát most megpróbálom még kicsit összeszorítnai a fogamat és megvárom a szabadulást. :D

Szóval nyugi csajok, én itthagytam a csapatot 10 napra az ősszel apával úgy hogy szabadságot vett ki arra az időre én pedig mindent odakészítettem amit tudtam. Egy ideig mondogatta, hogy ez azért kemény. És mivel azonos a foglalkozásunk és én is csináltam már azt amit ő, így nem tudja megmagyarázni mennyivel fárasztóbb az. 8)

Privit meg nem ér küldeni :wink: Csak különösen indokolt esetben. :lol: :lol:
iloly
 
 


Iloly:
Bocsánat :oops: De ez szerintem indokolt volt. :roll:

Na.. Végre eljutottam odáig,hogy félkész állapotban van a takaró.
(Tulajdonképpen össze van varrva,csak bélést,hátoldalt és szegélyt kell rá varrni. Na meg persze csipkét is,mert azt is rendelt a hölgyemény.. :roll: )

Rakok fel képeket,hogy rózsásabb legyen a kedvetek :P :P :P

Ezekkel a koszorúkkal bajlódtam.. :roll: :roll:
Kép
Egyenlőre így néz ki a takaró.. :D
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Hú Barbamami!

Én ilyeneket nem vagyok képes csinálni. Bár kötöttem egy poncsót, ami szerintem így elsőre nem lett rossz, de picit nagy lett, úgyhogy majd őszre eltesszük. (Nórának kötöttem nem magamnak és nem is a fiúknak)

Jól van na megbocsájtok a püért, csak vicceltem. :)
iloly
 
 


Sziasztok!

Húúú Andi!!!! Én is szeretnék oat, én is én is én is én is!!!! Annyira szép! Úúúúúúúúúúúúúúúgy csinálnék én is ilyen csodákat! A kézügyességem még meg is lenne hozzá, a kedvem nem kevésbé.... két dolog hiányzik: a kitartás és az IDŐ. Mondjuk az előbbire gyúrok egy kicsit és ha látom milyen szépség hagyja el a kezeimet, akkor nincs vele gond. Az idő.. na az az ami semmire sem jut... :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?