Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Gabci
mi van tudtomon kivül? :-)

amúgy is vittük volan meg voltunkmár nála kétszer :-) kórházba is mondták meg K.M biztos tudod ki,hogy kikell neki venni,mert hatalmas,addig ecsetelés,csak azt nem tudom mi a szöszért kell várni???hogy zsenvedjen?meg ne tudjon kitisztulni?

Andi
Bibus a paradicsomos cuccot cukorral eszi meg 8) szem becsuk aki nem akar cukrot adni :-) de én meg nem akartam kidobni ,hehe,és úgy megette,én se szeretem a paradicsomlevest,mártást sósan

Mogyó
tejespite?a megmi?

mégg ha azt írod meggyes ,az nyam,meg az összes pite :-)
Vendég

Sziasztok!

Marcinak Boldog Hófordulót!

Lányok, Raminak nagggyon bejött a Frutaputa. Én állítottam le, mert elsőre nem mertem egy egyésszel odaadni. A maradékot én ettem meg, hát nekem is nagggyon bejön! Viszont rám milyen hatással volt.. :oops: annyit, hogy jó lett volna nyitott ablaknál aludni. He-he! :lol:

Raminak még egy deka foga sincs. Most kinnt alszik már 2 órája. Hurrá!! 8)

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

De aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok! (már aki, hehe... :D )

Megvagyok, csak dolgozgattam, kaptam ismét egy fordítást. Kicsit nehezen haladtam vele, Eszti nagyon bespeedezett a héten, talán a mai napja már nyugisabb. Felköthetem a gatyót a jövő héten, mert apa ismét Angliában lesz 2 napig, kezdek gyanakodni, hogy pihenni jár ki! :D

Babakocsiban alvás: áááh! Fél óra max. Utána ásítozik, nyüglődik, de utána már az istennek se alszik el. Érdekes már a világ, nézelődik. Plázázni pl. nagyon szeret! :D (Értsd: végigrohanok vele a Pláza földszintjén a Match-ig, gyors bevásárlás, majd vissza. )

Eszti egyelőre még csak alma, alma-őszibarack, alma-sütőtök és alma-burgonya bébiételt evett. Viszont ha megszokik valamit egy egész üveggel beburkol belőle, és még némi tápszerrel is leöblíti.

Móni, a Nandu kendőt a gyártó után hívják Nandunak, szóval így látatlanban elég nehéz elmagyarázni, mi a jellegzetessége. Van ettől jobb is, a Lana kendő, az puhább és sűrűbb szövésű, rugalmasabb, könnyebb megkötni a csomót rajta, jobban csúszik. Ami meg rosszabb minőségű, az durvább és nehezen köthető. A Nandu valahol a kettő között van, viszonylag jónak számít.

Foga Esztinek még nincs, és nem is látom, hogy készülődne.

Nadin képein elájultam, az én lányom semmit nem csinál hanyattfevésen kívül. Hja, az anyjára ütött, én se vagyok egy Nadia Comaneci. Mondjuk kezdek kicsit aggódni, lehet, hogy gyógytornászat lesz ebből. Segítsetek! Hogyan lehet privát gyógytornászt találni??? (A gyerekorvosunk olyan leszarós, hogy tutira nem utal be minket sehová.)

Az ikreknek és Marcinak boldog mini-szülinapokat!

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Csak egy rövid beugrás!

Móni rákérdezhetek ???????????? Pálffy István volt !!!!!!Ugy tudom ilyen uti meg gasztros könyveket írogat.

Na lépek Petra éhes majd este!!!!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Sziasztok, olvasgatok, de irni nem volt időm. utálok általánositani, de most ezt teszem . Minden babafotó csuda klassz, még jó, hogy nem kell senkit udvariasságból dicsérni, mindenki gyönyörű.

Mikor jöttök hozzánk? pl 2 hét múlva péntek?

Zsu! ne törödj a főzivel, Betti is csak 7 vagy 8 hónaposan ette meg, vagy ha nem ellenkezik elveiddel adjál neki "húslevest".

mi is elkezdtük a husit, evett kecskeméti őszib. pulykát, ma meg kukoricás pulykát, majdnem benyomta az egészet. meg nestlé "compótot". kéne főzni husilevest holnap be is vásárolok hozzá.

ma aludni akartam, mert totál kivagyok az óraátállitás óta, de Marci nem akart aludni, ez van

[color=cyan]Marcinak, Petrának, Hubának Boldog szülinapot![color=cyan]

És szuperek a keresztelős fotók és dumák alatta!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Prücsi, ez 7 kaja :shock: :shock: Azta, jó huzata van Ábelnak!
Anett, végre. Elfogadjuk kifogásnak, h dolgoztál :lol:

Marcinak boldogot!!!

Cirip, tali nekünk jó :lol:

Vicus:fruttapura :lol:

Én ma vettem kendőt, és rövid lett :oops: A mérettáblázat szerint vettem L-eset. Csípőre meg hátra jó, de az elől zsebes kereszthez rövid, úgyhogy viszem vissza. Ezt mondjuk most nem használnánk, de hátha lesz kistesó :lol: De nem kellett nekem még ez. Nadint asszem itthon hagyom a lebénult apjára.
Kardiológiát megjártuk. Hát ki a fene tud mozdulatlanságra bírni 3 x 2 percre egy félévest? :shock: Kinyújtott lábbal és kézzel kellett mozdulatlanul feküdnie szegénykémnek. De semmi gondot nem láttak szerencsére.
Ma őszit kóstoltunk, úgy láttam ízlett, nyitotta még a száját, de csak 2 kanállal kapott.

KépKép
kertikiri

Hú,Kiri, megnéztem mit írtam...hú de ciki!! Látszik, hogy itt van Rami az ölemben.. :oops: :oops:

Kép

vicuska2007

Hozzávalók:5 tojás 10dkg vaj 15dkg cukor 2 cs. vaniliás cukor 1 liter tej 25dkg liszt
Elkészítés: 5 tojás sárgáját a vajjal a cukorral és a vaniliáscukorralkikeverem és felváltava hozzáadom a tejet és a 25 dkg lisztet.

Az 5 tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verem és a végén óvatosan beleforgatom a tejes masszába.

Kivajazott kilisztezett tepsibe öntöm és kisütöm.

Én tűpróbával szoktam nézni ,hogy jó-e!

Kép

Kép
mogyoland

Hát nállunk is eszik húsos kajcsit a csaj ma egy kicsi virslit adtam neki( szem becsuk)
de tényleg egy picit , ja meg egy pici sajtot!

Állítólag védőnő szerint lehet adni 7 hós kórtól tejterméket pl.sjat , túró,joghurt, kefir!
De tejet nem!

Kép

Kép
mogyoland

Csajok ne ijedjetek meg ha egy picit a teteje hig lesz mert mivel felül van a hab hiába kavarad össze!

Madártejet azt szokott valaki csinálni?
Mi azt is szeretjük(csak nehéz annyi madarat összeszedni :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kép
mogyoland

Hellllllllllllló Mindenki!!!!!!!!! Timi megvagyok ám (veszve is)!!!!!!!!!!! Na egy csomó mindent írtatok. Szerintem Vivi csajom túl van a nátha nehezén. Tegnap éjjel már nem is porszívóztunk. Ma azért még bezavart napközben párszor. De már nem aggódom annyira 8) Mellesleg hála Nektek. Vivi folyton állni akar. Nem kicsit, nagyon. Brusztol ezerrel. :? Kaják: hááááááát mi már kb 3 hete eszünk húsosat, a legjobban bejövők neki: őszib. pulykahússal, almapüré csirkehússal (ezek kecskemétiek) a hippből pedig a csirke rizses zöldségkrémben. De evett már univeres alma-körte-pulykahusist is, az is bejött. Ja és annyira nézi a tányérunkat olyan sz@r érzés. Ma rakott krumpliból széttörtem neki kb 2 karika krumplit és megette. Nyitotta a kis száját de többet nem akartam adni. Vivi utálja a teát és a vizet is. De én nem adom fel!!!!!!!!!! :wink: :shock: Na bocs ha vmire nem reagáltam, de fejfájás gyötör és asszem megyek.... Azért két kép, ezt nem hagyhatom ki. Bocsi :oops: pusz minden babának is!!!!!!!!4 Kép

kikuka

azt írtam kettő, de nem tudok többet ki érti ezt???? :roll: :roll: :roll: :? [/img]

kikuka

Kép a nővérem szórakoztat Kép asszem itt is

Na mondom hogy fáj a fejem..... és mint tudjuk, mindenkinek az fáj ami a leggyengébb... 8) :lol: :lol: :lol:

kikuka

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket. Marcitól azt kaptam féléves szülinapjára, hogy ismét átaludta az éjszakát. :D Remélem megtartja jó szokását, de ha nem hát az se olyan nagy baj.

Mivel nem leszek itthon Dorkának és Matyikának előre is boldog mini szülinapot kívánunk!

Sajnos nem tudtam mindent megjegyezni, viszont
Mogyo köszi az újabb receptet. Gyorsolvasás közben először azt hittem már a férjednek is tejpépet gyártassz. :D Vasgyomrú Ágikának meg egészségére, de azért óvatosan mert ezek a virslik nem mindig alkalmasak még felnőttfogyasztásra sem.
Én még húst sem merek adni. Nem tudom miért, de még mindig a 4 hós bébiételeket nézegetem pedig már a 6-ost is lehetne. De sokszor fel sem fogom, hogy már itt tartunk.
Zsu, szerintem sem sürgős a főzelék. Marci is fuldoklik ha egy kicsit sűrűbb a kaja, csak hígan szereti, úgyhogy a krumplit is egy csomó a.tejjel kellett higítanom.

Móni a babakocsiban nem alvás szerintem megint csak a korral jár. Az én fiam max. egy félóra után üvöltésbe tör ki, akkor én kiveszem, cipelem, félkézzel tolom a kocsit. Ezt persze marhára élvezi, nézelődik és semmi baja. Hálas az égnek, hogy érdeklődnek a világ iránt, az lenne a gáz ha nem így lenne.

Kikuka, jó hogy Vivi jól van már. Kis fülbevalós, nagyon édes, mosolygós. :D

Vilkó spanom jobban van már?

Babataliban mi is benne lennénk, ha lehet. :wink:

Jó éjszakát!

ukati74

Jajj elfelejtettem. Prücsi, miért is nem célszerű turmixolni a krumpit?

ukati74

Akarom mondani a krumplit. :)

ukati74

Gabci, húsos kaját "én" úgy csinálom, hogy Anyukám megfőzi a husilevest :lol: :lol: :lol: , benne a fincsi csirkemellel, aztán fogom a botmixerhez tartozó aprítót (nem tudom mi a neve, de biztos a sima botmixerrel is lehet) és a husit egy kis levessel összeturmixolom. Így jó pépes állagú lesz (később már nem turmixolom majd olyan simára, hanem egy kicsit darabosabbra). Aztán kis adagokban (kb 2 teáskanálnyi), folpackba csomagolva lefagyasztom. Na ezt utána bármikor elővehetem, felengedem és az aktuális zöldségpüréhez hozzáteszem. De mindehhez fontos nálunk az első lépés, azaz: Anyukám megfőzi a husilevest. (én sem vagyok egy Stahl Judit :oops: ) Persze, ha muszáj, akkor megcsinálom, de az övé sokkal finomabb.

Amúgy Ábel 7 db evészete valójában csak 5, mert az ebédre és a vacsorára kapja már a főzit, de még szopi is van. Viszont praktikus okból ebédkor nem rögtön a szopi után kapja a kajcsit, ugyanis Benedek azt már nem bírná kivárni, őneki is kell adni ebédet...meg én is éhes vagyok. A vacsit meg megszakítja a fürdés, itt viszont fordított a sorrend: főzi,majd szopi. Minden csak szervezés kérdése 8)
És nem ő kéri, hanem én adom neki ilyen időközönként. Lehet, h tömöm? :roll: De nem mondja, h nem kell.

Andi, Ábel ennek ellenére nem egy nagy súlyú, 7 hós mérésen 7680 g volt :?
Aztán lehet, h majd most indul be a súlya, hogy elkezdte enni a főzelékeket is.

Most senki nem írja meg nekem, hogy milyen hosszú a hordozókendője? :cry: Na, lányok, elő a mérőszalaggal!

Kikuka, cuki ez a csajszi!!!!!! Fejfájás, huss el innen!

Móni, rá nem jöttem volna...én a Pálfyt meg a Szellőt amúgy is keverem... Lehet, h több Storyt kéne olvasnom? :lol:
Látod, a babakocsiban alvás másnak sem megy, nemcsak Jankának. Ábel is max félórát bír így aludni, néha 45 perc is összejön, míg bent 2 órát is alszik délelőtt. SZóval ne aggódj!

Anett, ha Dévényes gyógytornászt keresel, akkor hívd fel az Alapítványt, ott tudnak mondani a közeletekben dolgozó gyógytornászt. AZ első alkalommal meg csinálnak egy állapotfelmérést.
http://www.deveny.hu/
Vagy kérj beutalót a dokitól egy fejlődésneurológiára (én B-vel a Tűzoltó utcában voltam Dr Balázs Máriánál - ő a mozgás begyakoroltatás híve, azt hiszem Katona módszernek hívják, Á-val meg itt a XI. kerben a Petzvál J u-ban, Dr Szabó Tündénél, ő meg a Dévényt is és a Pető módszert is szokta ajánlani). A többi fejlődésneurológiát nem ismerem, de ha szükséges, biztosan javasolnak gyógytornászt is.
Ennyi ötletem van. De majd a többiek is hozzászólnak.

Mit is akartam még, hmm...

KépKép
KépKép
prücsi

Kati, ha a krumplit turmixolod, akkor kiválik belőle a keményítő és olyan nyúlós, gumis trutyi lesz belőle. A krumplipürének is törni szokták, (legalább is felénk) nem turmixolni. De aztán, lehet, h valaki azt a verziót szereti inkább. Én próbáltam Ábelnek azt is, mert kétségtelenül simább a cucc, de ő sem volt vevő rá.

KépKép
KépKép
prücsi

jajj, nem is mondtam. pályázom a legbénább anya cimre.
egy hónap alatt jöttem rá, hogy kettes tápszert eszünk (Apósom váltotta ki a doboza meg olyan egyforma), csak furcsa volt, hogy nehezen jön ki és alig eszi a gyerek. Aztán gyorsan elővettem a variábilis cumit, de igy sem túl népszerű, igy visszaállunk az egyesre, meg irattam fel milupa Ha tejpépet. Nagyon fincsi, este azt evett és átaludta az éjszakát.

Bárki jöhet, mindenkit szeretettel várok!
Prücsi majd lemérem, de én anno a kismamából rendeltem m-es méretet és kicsi lett, most anyu hozzátoldott. Amik a boltban vannak nálunk, 4,6m, 5m, 5,4m-esek

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Halihó!
Még mindig megy a függöny kommandó, elsőre általában egyik se jó, bontani kell, legtöbbet legalább 2x kell átvarrni, node haladunk azért! Panka szobája kész, már szőnyeget is kapott, úgyhogy lassan költözik külön a csaj! Nem tudom, hogy lélekben felkészültem-e már a külön alvásra :roll:

Prücsi, ha jól számoltam, akkor Ábel 7x eszik??? Nem semmi :lol:
Kipróbálom, hogy pihentetem most a főzit pár napig, aztán meglátjuk. És annyit sztároltad már a sült almát, hogy azt is kipróbálom, ha újra elkezdem neki adni.
Eddig kapott krumplit, vegyes zöldséget, répát, krumpliból és répából saját készitésűt és üvegeset is. A sütőtököt azt kezdettől fogva megeszi, de én azt már a gyümölccsel együtt bevezettem.
És köszi a tanácsokat!!!
Ábel már mászik??? Hűha, ügyes nagyon! És még ő jár gyógytornára? :roll:

Móni, én úgy viszem Pankát sétálni, hogy még ne aludjon, vagyis ne legyen álmos, hogy tudjon nézelődni. Aztán mikor elfárad, akkor elalszik. Már kell nekik ennyi vizuális élmény szerintem.
Tényleg, Janka forog már?

Lehet, hogy ez a gyereklopós sztori csak rémhir, mindenesetre rémálmaim voltak aznap éjjel. Egyébként Pápán simán kinthagyják a babakocsikat az üzlet előtt, nekem ettől a hajam az égnek állt, mikor megláttam.

Bújós Marcikának boldog hófordulót!

Gabci, nálunk nagyon változó, hogy mennyit dumál Panka. Van, hogy egész nap, még mindig a mammammma és a babbaba divik.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na ahoj, csak gyorsan, mert ma takarítok... végre!
Piros hangszóró Mogyónak és Andi005-nek, egy fél Prücsinek! Öööö a leírásból az vezetett nyomra, h antipatikus híradós? :lol: Amúgy egy nagyon jó utikönyv alapján járkál P, nekem is megvan! Ez má' milyen? Még csak nem is maga fedezi fel a dolgokat? :roll:
Na öntsünk tisztavizet a pohárba: Janka alszik a babakocsiban, ha a teraszon tologatom. Ha elindulunk, akkor tökmindegy, h fáradt, nem fáradt és majd elfárad... a szeme kipattan és kész! Persze, kell a vizuális élmény, de amikor már olyan fáradt, h csak bőgni tud, de aludni nem, akkor már ne kelljen az a vizuális élmény a betyárnak, de ....
Azért sivít mert jön a foga? :lol: Hát amikor más dolgai voltak, akkor is mindenki ezt mondta, most meg erre! :wink: Hát sztem már azóta legalább 20 fognak kinn kéne lenni! De még semmi jele, szal szerintem csak próbálgatja a hangját!
Jaj, akartam még valamit? Biztos, de szita vagyok, úgy h megyek takarítok, ahhoz sok ész nem kell! :oops:

Kép
ermoni

Marcikának boldog miniszülinapot!(lehet,hogy irtam)

Éjszaka változatlanul sz@r volt 3-ig szórakoztunk de szerintem már nem sokára kint van az a fog.Utánna meg mint akit lelőttek úgy aludt!

Aki takarít annak jó munkát!
mi anyuéknál vagyunk, megyünk délután csavarogni meg bevásárolni !

Nállunk nincs ilyen gond a babakocsival belerakom egy picit tólom és alszik!
Ha vásárlunk és fent van akkor nagyon szeret nézelődni pl. az auchanbe szoktam neki mutogatni a dolgokat és érdeklődve figyel!
Múltkor nevetett mikor egy ruhát mutattunk neki!

Kép

Kép
mogyoland

Kendő: nekem nincs és azt hiszem már nem is lesz!
MEg ha akarnák is azt mondta apa minek mikor megy már akkor minek akarom kendőben hordani !

Kép

Kép
mogyoland

sziasztok!
Szép hétvégét!

Marcinak NAGYON BOLDOG FÉLÉVES MINISZÜLINAPOT!

KATI, köszi előre is, de miért nem jössz? Elutaztok?

Timi, jó lenne váras csúszdát venni, de arra most nincs elég keret, no meg hasonlót az apjuk készül gyártani fából, ahhoz majd veszünk egy nagyobb csúszdalapot. Addig is egy kisebb csuszdát vennék, ami kint is bent is jó, amit esetleg a medencébe is használhatunk. Az árzuhanásost néztem ki. uilyen vagy még rosszabb a tescoban 9e, ott most 6500 elég olcsó. milyen az a repülő?

Nem tom mi van Matyikával, tegnap este is majnem 39 láz, most d.e. 5 perc alatt felszökött 38,4-re előtt 37 volt. és nyögdécsel, kipirosodik, szakad róla a víz. A fogára gondolok, de nem látom, hogy jönne, igaz már hónapok óta erősen nyáladzik. kicsit aggódom, mi a baja. Az tuti, hogy van valami, olyan fájdalmai vannak, hogy szegénykém beleremeg....Dr.néni meg telefonon azt mondta, ha más tünet nincs, akkor ott is csak lázcsillapítót tudnak adni. De ha nem lesz jobban kihívom az ügyeletet.

Olyan jó olvasni, hogy ki mit eszik. Mi még semmit Matyikával. Akkor én most megkérdezném, van aki még csak anyatejet eszik?

Zsu, én is a gyerekszobába fogom költöztetni Matyikát Gergőhöz, de én még úgy érzem, nem érette meg rá, még picike. Persze el fog jönni az ideje, és inkább előbb, mint utóbb.

Ja, egyébként a múltkor kint voltunk a játszón, ott volt egy 13 hós baba anyucikájával, anya mondta, még 1 foga sincs gyermeknek, és a térdén járt, felállva nem akart. elég érdekes volt. de bizti minden ok a picivel, csak nála minden később lesz.

Kép

Kép
katherina

Még azt akartam kérdezni nagyobb gyerekes anyuciktól, hogy nektek mikortól evett gyerkőc önállóan, egyedül kanállal? Én ezt biztos elszúrtam, szóval elbénáztam, tudom aki bölis, ilyenkor már javában egyedül eszik, de Gergő játszik evés közben. van amikor kedvet kap, és eszik egyedül 4-5 kanállal, de csak akkor, ha tényleg nagyon éhes. nem tudom most hogy szoktassam rá, mert egyébként is elég rossz evő, és attól tartok, ha nem etetem meg, nem is fog enni. mert az evés érdekli őt legkevésbé. Mit gondoltok?

Kép

Kép
katherina

Vivike képei is nagyon édik!!!!!

Kép

Kép
katherina

Katherina!!!!!!!! Köszönjük szépen a dícséretet. 8) :D Hát nem tom ez az evés dolog. Nekem Panni két évesen szintén rossz evő volt (mai napig is az) ő is pár kanállal, aztán annyi. Akkor én is elkezdtem etetni. Érdekes módon úgy még belefért néhány kanál. Szerintem ebben a korban abszolút nincs türelmük még az evéshez sem. Azért is foglalják le magukat még evés alatt is. Mert aza pár kanál amit magátol megeszik, elég ahhoz hogy ne legyen farkaséhes. Nekem igazán az ovi hozta az áttörést. (ott már ciki ugye ha egymás között nem tudják megmutatni, hogy ki mekkora lány/fiú már) de előfordult, hogy kérte hogy etessem én meg. Nem szabad erőltetni, sztem, ha gondolod etesd meg azért ő még csak két éves... Eljön az ideje!!!!!!

kikuka

Timi, milyen az a békás medence?
És azt a fehér bigyót a torkon nem tüszős gyuszinak hivják?

Anett, irod, hogy Eszti pörtött a héten, viszont nem csinál semmit a hanyadt fekvésen kivül. Akkor ez mit jelent? Oldalt se forgolódik? Mert ha azt igyen, akkor nincs gond szerintem.

Cicipke, neked is köszi a kajás választ, és mindenki másnak. Mit értesz husileves alatt? Mert olyat már próbáltunk adni neki, hogy húslevesből kivettük a répát és a krumplit meg egy kis csirkemellet és azt turmixoltuk. A 3. kanálnál már üvöltött, hogy anyaneadjtöbbet :?
Talinak örülnénk!!!

Vivike édes kis rötyögős a képeken :D

Móni, akkor egyszerű, séta után altatás a kiságyban, ugy biztos jót aluda, nem? vagy úgy se alszik?

Kat, térden jár a gyerek??? Hár remélem Panka nem fog ilyet csinálni, mert ettől szokás szerint szét aggódnám magam :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na, már csak én használok itt még mózeskosarat?! Mi még abban alszunk a teraszon, és ha lemegyünk sétálni akkor is általában az alvás a cél...úgyhogy alszik benne. Este pedig, amikor már tudom h aludni nem fog, de még sok idő van fürdésig, akkor kendővel megyünk le a játszótérig. Ott mindig van társaság és látnivaló, meg hintázni is szoktunk. Nekem komplikáltabb az üléscserélgetés, mert a sportrészt patentolgatni kell, pedig este amúgy abban vinném le, hogy tudjon nézelődni. Így egyelőre marad a kendő. Ez szerintem később is hasznos lesz, ha már megy ugyan, de babakocsiba nem akar ülni, viszont fáradt, és cipelhetném haza :lol:
Prücsi, régi kendőm 5 m, ez hosszú volt eléggé. Amit most vettem az 4,20, ez meg rövid a zsebes kereszt kötésekhez. 4,60-asra fogom cserélni.
Zsu, Ti is sportülést használtok már Pankával? Milyen babakocsitok van?
Vicus, nem a püré írásán nevettem, hanem a hatásán :lol:
Anett, kész már a fordítás? Hogy van Eszti?
Jutta, Timi, Gabci, Hajni mi van Veletek?
Kikuka édes Vivi!
Mogyó, ezt a pitét magában kell? Vagy valami lekvárral?
Ciripke, ügyes Marci az alvással.

Nálunk alvás most már extra gáz. Nem gázabb, mint az elmúlt másfél hónapban, csak most már nagyon kivagyok.

Prücsi, mi van akkor szerinted, ha a kúszás csak az egyik oldallal megy? Csak a jobb kezével húz igazából, de így keresztülszeli a nappalit, és utánam jön a konyhába. Jön majd egy idő után a másik oldal is, vagy próbáljam meg valahogy késztetni, hogy a másik kezét-lábát is használja? (mondjuk a fordulást is így kezdte, hogy sokáig csak a kedvenc oldalára fordult, a másikra csak akkor, ha úgy tettem le, hogy a kedvenc irányba ne tudjon. Mostmeg már mindegy, mindkettőt egyformán csinálja, de kellett motiválni)

Szerintetek ha már eszünk almát, tököt, őszit, akkor ezekből kellene már annyit ennie, hogy legalább egy fél kajányi legyen? És jöhet most a krumpli? Jó lenne a krumpli, mert ezzel mindegyik meglévőt keverhetném már, ill más nincs is már itthon. De annyira lassan haladunk, a kanalazás nem megy jól, én meg sem kisérelnék belekanalazni egy vacsorányi tejpépet.

KépKép
kertikiri

Móni, én kérdeztem még, hogy forog-e már Janka.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kriszti, elképzeltem, ahogy Nadin féloldalasan araszol a lakásban utánad :lol: :lol: Édes lehet!
És szerintem 6 hós korban már akár 1 kaját is ki lehet váltani gyümölccsel-főzelékkel.
Szerintem minél később szoktatod rá a kanalazásra, annál nehezebben fog menni. A tejpépet pedig általában minden gyerek szereti, nálunk nem esti kaja, hanem délelőtti.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, az a baj, hogy nagyon nincs türelmem.
Na megint jön a csaj, bele akar írni a levelembe :lol:

KépKép
kertikiri

Szóval nincs türelmem igazából a kanalazáshoz. Gyümiből is ehet akkor többet? (mondjuk egy fél aventes pohár már elég jó mennyiség szerinted?) Gyümit meg eddig mindent én még tejjel higítottam.

KépKép
kertikiri

Hogy zajlik a kanalazás? Mert nálunk befelé oké, általában nyitja a száját, de amint beér a kanál ráharap, és nem lehet kihúzni. Vagy megfordítja a szájában, és folyik kifelé az egész cucc. Vagy be sem engedi tenni rendesen, és a nyelvével tolja ki a kanalat. És kb 10 kanál után már nem érdekli az egész, van h sír is, de tejet sem iszik már utána. Van valami trükk???

Földön van a szgép most Csabi miatt. Úgy kell erőszakkal távol tartanom Nadint :-) Megy a harc az egérért...

KépKép
kertikiri

Kikuka, köszi az evéses hsz-t, csak már kezdtem aggódni, hogy el vagyunk késve. Én is abban bízom, hogy az óvodában rávezeti a többi gyerek. mert Geri nem lesz bölis, csak Matyika.(sajnos)

Nadin tényleg nagyon édi lehet, ahogy átszeli a lakást utánad :wink: szerintem csak erre a taktikára jött rá, azért csinálja egy kézzel. még nem jött rá, hogy használhatja a másikat is. de majd rájön!

Kép

Kép
katherina

Kikuka, kész vagyok Vivitől! Eszméletlen cuki! Képeket még!!

Rami ma kapott húslevesből répát és krumplit, hú de benyomta! Nem csodálom, isteni volt! Most vettünk neki csirkés Hippes kaját, lassan elkezdem adni neki.

Kép

vicuska2007

Kriszti, nekünk olyan kocsink van, ami többfunkciós, eddig úgy használtuk, hogy feküdt benne, most meg ha sétálunk, akkor 1-es fokozatba felhajtom és nézelődik.
Szerintem 200 ml-t gyümiből is megehet egy kajálásra, bár kezdetben én is úgy csináltam, hogy fele szopi-fele gyümi.
Kanalazással kapcsolatban meg lehet úgy is, hogy nem tolod be a kanalat teljesen a szájába, nanem hagyod, hogy leszopizza a kanálról, ami benne van. És hát igen, kicsit macerásabb, mint a szopi vagy a cumisüveg. Szerencsére Panka már az elején is nagyon szépen evett kanállal, hamar megtanulta.
Ha meg látod, hogy nem érdekli, akkor ne adj többet neki. Én nem higitanám a gyümit, a gyümi az legyen gyümi. De lehet, hogy rosszul gondolom.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kat, Matyikáról én már olyan régen láttam képet...vagy csak én maradtam le, mig nem voltam itthon? :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Vagyok, de olvasó üzemmódban...

Csajszi nem tudom, hogy jobban van -e. Mintha jobb lenne a poci és nem sír annyit, de megy a hasa (ma eddig 3x).... néha olyan érzésem van, mintha tisztitó kúrázna (és azt beszélem be magamnak, hogy még pár nap és jobb lesz, csak most az új tápikitisztítja a pociját nagytakarítás jelleggel).
Megint adok neki főzit... hát az alma-krumpli lecsúszik (ha az főzinek számít), de más nem... szerintem most 4-5 napig azt kapja, de utána megpróbálom a sütőtök-krumplit (az kevésbé csusszan), bár amikor azt is kibukja akkor mindketten királyul nézünk ki.

Na romeltakarítok, majd jövök!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Hát én ma vettem a csajnak spenót-krumpli keveréket hát nem tudom megeszi -e?
Mai menü: két kisebb alma és egy banán ez reggelire majdnem mindent!
Ebéd: sütőtök -csirkehúsival, majd a levesből egy kis répa krumplival!

Többi tápi!

jutta: remélem hamar megoldódik nektek ez a dolog !

Kép

Kép
mogyoland

Zsu, nem maradtál le semmiről. ígérem hamarosan dobok pár képet. Csak jussak hozzá!
A szakdogám most az első. Apa ma szóvá is tette, hogy nem ehhez szokott hozzá, hogy nincs akkora rend, mint amilyen szokott lenni :oops: így ma ő takarított. Egyébként máskor is takarít. De tény, hogy máskor sokkal nagyobb csili vili szokott lenni.

Kép

Kép
katherina

Zsu! nálunk is ezt jelenti a husileves, akkor passz. szerintem ne erőltesd.

Jutta, remélem kiderül már valami.

Nálunk 2 kaja van kanalas, 1 gyümi, 1 főzi, ill. 1 tejpép újabban, de az a tápinak felel meg. Cici van este, éjjel, hajnalban, meg napközben nasinak

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

ja, egydül evés, néha Barnut is "tömni" kell, mert egyedül nem sok megy bele a gyerekbe. túl elfoglalt!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Zsu, 200 mili nálunk se tejből, se tápiból nem csúszott soha :?
Ágika 2 alma + 1 banán :shock:
Akkor most lehet, hogy nem két kaja között fogok próbálkozni, hanem kaja előtt, hogy legyen éhes.
Tej nélkül nem elég híg a gyümi. Majd fokozatosan egyre kevesebbet fogok beletenni asszem.

Megpunnyadtak a bio répáim meg a céklám. Szerintetek hol kell ezeket tartani, hogy kb. 2 hétig elálljanak? Meg a krumplit. A kamrában uannyi a hőmérséklet nálunk, mint a lakásban. Talán lent a tárolóban jobban bírják. Ki hogy csinálja?

Husilevesben főtt zöldség nem túl fűszeres-ízes?

KépKép
kertikiri

Kertikiri, az üveges bébikaja viszonyag jól eláll a szekrényben is! :lol:
És rögtön pont jó állagú (azaz nem kell higítgatni, én soha nem is tettem).

Husilevesben főtt zöldséget majd szerintem akkor adj Nadinnak, ha már a gyümi megy rendesen! Lehet jobban be fog neki jönni mint a sima vagy a konzerv. Nálunk mondjuk marhára nem jött be az sem... apának rosszul is esett (nálunk ő a húsleves készítő kisiparos)...

Na én is emeltem a gyümi adagot (eddig 100 ml volt, tegnap óta 200 ml). Marhára sikított amikor elfogyott. Ebédre meg 1 üveg (160ml) alma-krumpli + 60 ml tápi...

Még jövök! Csak vacsizok!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok.
Csak elköszönni jöttem, holnap megyünk. (Kat, Kehidakustányba. :) )
Legyetek jók, majd csütörtök táján jövök.
Pussz

ukati74

Kriszti, milyen gyümit adsz Nadinnak? Mert a gyüminek nem kell folyósnak lennie. Sztem banán, alma tökéletes állagú úgy, ahogy lereszeled vagy turmixolod. Az üveges is elég sűrű, de igy könnyebb kanállal etetni. Próbáld ki, hogy nem higitod. És hát igen, ha eddig 2 kaja közt adtad, akkor valszeg még nem volt elég éhes, azért nem mutatott nagy érdeklődést.
Zöldség tárolás nem jobb akkor már a hűtő alsó fiókjában? Elvileg az arra való. Bár a répa pár nap alatt ott is megfonnyad.

Jutta, reméljük tényleg igazad van, és Dorka most "tisztul".

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Szia Kati, jó utat, érezzétek jól magatokat, aztán csináljatok sok képet!!!!

Megint teszek fel egy fotósorozatot, bocs,ha egy kicsit sok vagyok, dehát tudjátok, én nem tudok betelni a saját gyerekemmel :oops:

1. Tegnap vettem észre, hogy Panka már egyedül is megfogja a cumisüvegjét. Ha a kezébe adtam, akkor eddig is ivott egyedül, de tegnap felvette a földről és úgy emelte a szájához. Olyan büszke voltam rá, ma lencsevégre is kaptam:
Kép
2. "Művész, bűvész, erőművész..."
Kép
3. Kukucs, anya!
Kép
4. Ha már szóba került, le akartam fotózni, ahogy billeg hason és nyüszizik, mert nem tud megfordulni. Erre kiröhögött és azt mondta, hogy "jaj, hagyjál már anya, na nehogy már ne tudjak" :lol:
Kép
5. Nade anya azért kivárta a pillanatot (nem Ikea reklám!) :lol:
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na visszaolvastam, hááát nem volt kevés! :D

Először is:

Bibusnak, Nadinnak, Raminak, Kati Marcijának boldog félévet utólag! Petrának és Hubának boldog hófordulót!
(ugye nem hagytam ki senkit :oops: )

Ja és most össze-vissza zanzásítva amik eszembe jutottak:

Timi, nem lehet, hogy Majának ki kellene kapni a manduláit??? Tényleg fogyival hogy állsz? Én holnap kezdem!

Vicuska, nagyon szép Rami! Neked meg gratula a futáshoz!
Izzadás: Dorka tápi után le van főve rendesen! :-D

Prücsi, Benedek-féle simogatósdi nagyon haláli! Ezen akorszakon szerintem halálra fogom majd röhögnk magam!

Mogyo, a fűnyírót túlsikította??? És ha kertészkedtek (nálunk is aktuális) hova teszitek Ágikát? Babakocsi nálunk = alvás... Kijött már az a frányafogacska?

Zsu, jók a képek! (de Pankát már életben is láttam többször, úgy is nagyon helyes!) A krumpli almát próbáltad már? Priviben a takarítónő számát küld át lszi!

Jolka, Ti mióta tápláltok hozzá? Csak mert ahhoz képpest jól belekezdtetek! (husi) Vagy én vagyok túl óvatos?

Gabcii, Ádi már a 2 évesekre hajt, vagyis a 2 éves hajt rá? Azta! :-D És milyen ügyesen ül.

Kertikiri, Nadin fotókon döbbenek! Mi ehhez képpest... éppen hogy forgunk, bár azt egyre sűrűbben! Anyatelefon: a kis okos!
8)

Kati, jó hogy nem a cicit harapja Marci, hanem a kezed! Rendes gyerek! Jó utat nektek!

Kikuka, örülök, hogyVivi jobban van már.

Móni, jó hogy írtad a brindzát! Vettem magamnak! Imádom!

Ja és csak neked:
Rakott zsömle hasonló mint kiflifelfújt csak zsömléből és túróval.
Anyósom szokott csinálni, most csináltam először, de egyszerű volt és fini...

6 zsömlét felszeletelsz, cukros - vanillia cukros tebe be kell áztatod.
fél kiló túrót 3 tojás sárgájával, 4 evőkanál cukorral kikeversz, a tojásfehérjét felvered, a felét a túróhoz kevered.
Nagyobb jénait kivajazol, bele rétegezve a zsömle és a túró, legfelső rétegre rá a tojásfehérje másik fele.
Kb 180 fokon 20-30 percig sütöd (szép piros a teteje).

Lehet bele mazsolát tenni... (meg amit még akarsz)

Ekkora siker lett a rakott zsömle? Megmondom anyósomnak!

Éjszaka átalvás: mi még szerintem nem fogzunk, tehár nem tudom akkor mi lesz... de mi első körben kb 2 hósan kezdtük átaludni az éjszakár (ez Dorka érdeme), majd úgy 4 hósan vmiért nem sikerült ez (ekkor evett éjszaka is; így jöttek ki a napi 1 liter feletti tápi adagok), majd mivel emiatt marhára leszidtak (doki néni szerint 1 liter felett tápipól nem ehet a gyerek) elkezdtem cumit adni felkeléskor és szigorúan ugyanabban az időben (akkor 7 volt, most fél 8 az óraátállítás óta) adni neki az első kaját. Láss csodár a gyerek nem kelt fel hajnalban... Majd jött a 4 hós szuri 5 hósan (hasmenés, doki szanija miatt csűszott) és 2 hétig 2 óránként felsírt, de cumival visszaaludt.
No most az van, hogy este fél 8 fürcsi, kaja és csicsika, majd hajnal 6 – fél 7 körül felkel, ekkor cumit kap és visszaalszik egy órát még (szerintem pukik miatt kell fel, 1-2x már észrevettem).. Ha márodjára kezd el dumálni leviszem és fél 8 -8 közt kaja (addig járóka).

Babakocsiban alvás: jelentem mi még mndig abban vagyunk menők! Persze boltradar, beszélgetés-radar az van! Egyik szomszéd mondta, hogy tologassuk együtt a gyerekeket... az nekem nem jó, úgy nem alszik! De legalább ő ha álmosan rakom ki pillanatok alatt (sokszor tologatás nélkül) elalszik.

Ha-ha, ez a biobarlang pont VERESEN van! Éppen gondolkoztam, hogy én is lassan pepecselnék a csajnak próba képpen! :-D

Jutta

KépKép
jutta

Hahó!
Nem olvastam ám mindent, de gyorsan két gondolat.

Kat, Benedek is nagyon játszósan evős volt, ezen értsd: egy rakat kisautóval játszott evés közben. Aztán ezt meguntam és közöltem, h az autók parkolnak ebéd közben. Ekkor kezdett egy kicsit önállósodni, de persze nem teljesen. Sokat idegeltem ezen magam, aztán úgy döntöttem, h játszani nem játszhat ebéd közben, de ha elfáradt a kanalazásban, akkor etetem. Még most is sokszor van úgy, hogy kéri a végén, h segítsek neki. Pedig ő már 3,5 éves. Viszont most kezd tisztábban enni, addig mindenhez volt előke, most már csak a leveshez van és már a nagyszéken ül, az etetőszéket nagy kegyesen átengedte Ábelnek. SZóval haladunk, csak lassan. Mondjuk az biztos, h ha oviba járna, akkor már egyedül enne. De ez legyen a legnagyobb bajunk...

Kiri, most erre mit mondjak, hogy Móni ne harapja le a fejem, ill a többiek ne rohanjanak a fejlődésneurológushoz? :lol: :lol: :lol:
Szóval, ismerve Nadin ügyességét, biztosan nincs semmi gond. A gyógytornász szt a darabos mozgást behangolják maguktól egy idő után. Mondjuk tényleg ösztönözheted egy kicsit, hogy használja a másik kezét-lábát is. (Nekünk pl a kúszatás egy feladat, amit csinálunk itthon. Kétféleképpen csináljuk: 1. a karját rakosgatom én, ő meg húzza hozzá a lábát, vagy 2. a lábát tolom föl és ő húz kézzel hozzá.) De ha ez továbbra is fennáll hosszú időn keresztül, pl a mászni is féloldalasan mászik majd, akkor talán mutasd meg valaki hozzáértőnek. (Most nem akarok ijesztgetni senkit, de a gyógytornászunk kezelt olyan ismert tv-s gyerekét, akit elég későn vittek hozzá, ő féloldalasan mászott és állítólag még most is látszik rajta egy kis asszimetria, pedig már vagy 5 éves - na most vagy leharapjátok a fejem emiatt a példa miatt, vagy megesz titeket a kíváncsiság, h ki lehet az :wink: )

Ciripke, talán mi is mennénk, ha lehet. De persze innen Kukutyinból pénteken a Hungárián kersztül nem tudom, hogy odaérünk-e. Max ha már mindenki távozik , mire odaérünk, akkor pisilünk, és hazajövünk :lol:

Kendős válaszokat köszi!

KépKép
KépKép
prücsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?