Na visszaolvastam, hááát nem volt kevés!
Először is:
Bibusnak, Nadinnak, Raminak, Kati Marcijának boldog félévet utólag! Petrának és Hubának boldog hófordulót!
(ugye nem hagytam ki senkit )
Ja és most össze-vissza zanzásítva amik eszembe jutottak:
Timi, nem lehet, hogy Majának ki kellene kapni a manduláit??? Tényleg fogyival hogy állsz? Én holnap kezdem!
Vicuska, nagyon szép Rami! Neked meg gratula a futáshoz!
Izzadás: Dorka tápi után le van főve rendesen!
Prücsi, Benedek-féle simogatósdi nagyon haláli! Ezen akorszakon szerintem halálra fogom majd röhögnk magam!
Mogyo, a fűnyírót túlsikította??? És ha kertészkedtek (nálunk is aktuális) hova teszitek Ágikát? Babakocsi nálunk = alvás... Kijött már az a frányafogacska?
Zsu, jók a képek! (de Pankát már életben is láttam többször, úgy is nagyon helyes!) A krumpli almát próbáltad már? Priviben a takarítónő számát küld át lszi!
Jolka, Ti mióta tápláltok hozzá? Csak mert ahhoz képpest jól belekezdtetek! (husi) Vagy én vagyok túl óvatos?
Gabcii, Ádi már a 2 évesekre hajt, vagyis a 2 éves hajt rá? Azta!
És milyen ügyesen ül.
Kertikiri, Nadin fotókon döbbenek! Mi ehhez képpest... éppen hogy forgunk, bár azt egyre sűrűbben! Anyatelefon: a kis okos!
Kati, jó hogy nem a cicit harapja Marci, hanem a kezed! Rendes gyerek! Jó utat nektek!
Kikuka, örülök, hogyVivi jobban van már.
Móni, jó hogy írtad a brindzát! Vettem magamnak! Imádom!
Ja és csak neked:
Rakott zsömle hasonló mint kiflifelfújt csak zsömléből és túróval.
Anyósom szokott csinálni, most csináltam először, de egyszerű volt és fini...
6 zsömlét felszeletelsz, cukros - vanillia cukros tebe be kell áztatod.
fél kiló túrót 3 tojás sárgájával, 4 evőkanál cukorral kikeversz, a tojásfehérjét felvered, a felét a túróhoz kevered.
Nagyobb jénait kivajazol, bele rétegezve a zsömle és a túró, legfelső rétegre rá a tojásfehérje másik fele.
Kb 180 fokon 20-30 percig sütöd (szép piros a teteje).
Lehet bele mazsolát tenni... (meg amit még akarsz)
Ekkora siker lett a rakott zsömle? Megmondom anyósomnak!
Éjszaka átalvás: mi még szerintem nem fogzunk, tehár nem tudom akkor mi lesz... de mi első körben kb 2 hósan kezdtük átaludni az éjszakár (ez Dorka érdeme), majd úgy 4 hósan vmiért nem sikerült ez (ekkor evett éjszaka is; így jöttek ki a napi 1 liter feletti tápi adagok), majd mivel emiatt marhára leszidtak (doki néni szerint 1 liter felett tápipól nem ehet a gyerek) elkezdtem cumit adni felkeléskor és szigorúan ugyanabban az időben (akkor 7 volt, most fél 8 az óraátállítás óta) adni neki az első kaját. Láss csodár a gyerek nem kelt fel hajnalban... Majd jött a 4 hós szuri 5 hósan (hasmenés, doki szanija miatt csűszott) és 2 hétig 2 óránként felsírt, de cumival visszaaludt.
No most az van, hogy este fél 8 fürcsi, kaja és csicsika, majd hajnal 6 – fél 7 körül felkel, ekkor cumit kap és visszaalszik egy órát még (szerintem pukik miatt kell fel, 1-2x már észrevettem).. Ha márodjára kezd el dumálni leviszem és fél 8 -8 közt kaja (addig járóka).
Babakocsiban alvás: jelentem mi még mndig abban vagyunk menők! Persze boltradar, beszélgetés-radar az van! Egyik szomszéd mondta, hogy tologassuk együtt a gyerekeket... az nekem nem jó, úgy nem alszik! De legalább ő ha álmosan rakom ki pillanatok alatt (sokszor tologatás nélkül) elalszik.
Ha-ha, ez a biobarlang pont VERESEN van! Éppen gondolkoztam, hogy én is lassan pepecselnék a csajnak próba képpen!