Nika,
Lehet, hogy sógornőd is arra jutott, amire én. Nem egy csúcs a doki, de környéken a legjobb és ismeri a gyereket.
Azért ha miatta kómába esne, vagy kifejezetten rontana a helyzeten, nem tudom, mit csinálnék. Olyan már volt, hogy félrekezelte. Szabi köldökcsonkját a kezelése eredményeképp kellett gyógyítani, mivel a szer, amit használt, kívülre is került és körben lemarta a bőr. Pont ilyesmi kell egy újszülöttnek.
De alapban kedvelem a dokinkat, csak beteg ne legyen a gyerek.
Reménytelennek tartom, hogy lépést tartsak.
Azért próbálom. A bölcsitéma felmerült, igaz, már le is csengett, de azért szeretnék még hozzászólni.
Az óvodaérettségnek vannak kritériumai, csak éppen Mo nem ezeket veszik figyelembe. Nem feltétlenül 3 éves korban következik be, van, hogy 2,5 de van, hogy csak 4. Szükséges pl, hogy a gyerek más felnőtteket is el tudjon fogadni. A szobatisztaság nem azért, hogy jó legyen a gondozónak, hanem azért kell, mert ez egyfajta önelfogadást jelent, azaz szellemi érettséget is a testi mellett. A társas kapcsolat igénye még csak kezd kialakulni, még óvodás kor elején is csak párban játszanak többnyire vagy egymás mellett. Az első 3 év az anya-gyerek kapcsolat megalapozása, leginkább a legelső.
Az ovi kezdetén a bölcsisek előnyben vannak, de ez egy jól szocializált gyerek 1-2 hét alatt behoz, azaz látszatelőny. A bölcsi nem kell, hogy megviselje a gyereket, de van rá példa, és ez kihat, nemcsak a gyerekkorra, hanem az egész életre. Ezt előre nem lehet tudni. Ha az anya-gyerek kapcsolat félrecsúszott, akkor a bölcsi tényleg nagyon hasznos, de szerencsére nem ez a jellemző.
Az egyéb elmaradás: Igaz, hogy a bölcsisek pl a wc-t önállóan tudják használni, de az ő kezük is pont olyan rövidke, mint az otthon lévő társaiké.
Egy popsitörlés helyes irányban igencsak nehézkes így, márpedig ez pláne kislányoknál fontos.
Tabati,
A kúp sztem nem befolyásolja a mensit.
De az aggodalom igen.
Ibici,
Skarláttal kórházba kéne menni? Nekünk nem volt, de ismerősnek igen, ők otthon várták ki, hogy meggyógyuljon. Az igaz, hogy azért ő idősebb volt, majd 3 éves.
Iroko,
Orvosváltás nem az igazi. Ismerem a környékbeli dokikat, a miénknek van a legjobb híre. Nem csak a kerülteben (8.), de még Budáról is hordanak hozzá gyerekeket. Azt elképzelheted, milyen lehet némely másik.
Az, hogy amikor nem tudja, megmondja, óóóriási dolog! A többi sem tudja, csak ők kezelik.
Tabati,
Nekem már volt olyan, hogy 4x teszteltem negatívot de meggyőzni csak az tudott, hogy megjött.
Ismerős az érzés. A természt meg ha akar valamit, nincs az a doki, aki meg tudja jósolni a kimenetet.
Teri,
Szopi alatt bmit csinálhat a menstruáció, az normális.
Rendes ciklus lehetséges, de azért számítani rá nem kéne.